"בן אדם מה לך נרדם קום קרא בתחנונים...."איזה טוב ה'!!!!
מעתיק לפה את הודעתי משנה שעברה (רלוונטית להשנה באותה מידה) 

מאחר והפורום נרדם קצת וראש השנה מתקרב, ולאור השרשור שהיה פה על איך להיערך לראש השנה. אני מציע שכל אחד/ת ירשמו בטבלה הזו - 20100823013856.doc את התפריט לראש השנה וכך יהיו לאנשים רעיונות איך לתכנן את התפריט.

 

לדוגמה:

 

לילה ראשון

 

סימנים

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר

פשטידת בצל

גלידה

לילה שני

 

בורקס ברוטב

עוף

אורז

מוס שוקולד

 

ליל שבת

 

מרק עם קניידלאך

רולדת הודו עם פטריות

תפו"א אפויים

עוגה

 

 

בוקר ראשון

 

דג מושט בעשבי תיבול

צלעות כבש ביין

תפו"א עם רוזמרין

ג'לי

 

 

 

בוקר שני

 

דג פורל צלוי

כרוב ממולא

פשטידת קישואים

גלידה

 

 

 

בוקר שבת

 

דג סלמון

אווז עם לקט ירקות העונה

שעועית ירוקה

גלידה

 

 

 

 

זה לא באמת מה שאני מתכנן, בינתיים סתם זרקתי בשביל הדוגמה.

 

אשמח לשיתוף פעולה למען כולם.

 

 

 

האם אפשר למלא ארטישוק באיזה מילוי פרווה?הדס ואור

האם אורז לבד יהיה טעים? (יש לנו לראש השנה אורחים צמחונים, ווהייתי רוצה להכין, בבשרי זה יוצא טעים וגם מרשים)

רעיוןן אחר לארטישוקעמית-טליה

 

 

לחתוך את הארטישוק לקוביות גדולות להוסיף להם גזר גמדי (גם מהקפואים) ופטריות מקופסאת שימורים 
(השלמות יותר מוצלחות בסיר שכזה...)

 

לטגן בצל מעט תבלינים- כורכום מלח פלפל- 20 דק' על הגז ויוצא מוצלח ביותר!!!

 

גם קל וגם טעים בטירוף...

ביום שישי ניסיתי מילוי פרווה לארטישוקחילזון 123

מעכתי קצת טופו במזלג עירבבתי עם קצת קינואה שהשריתי טיפה, הרבה פטרוזיליה, רסק עגבניות, שום ותבלינים

שמתי מהמילוי בתוך כל תחתית

סידרתי בתבנית עם מכסה שפכתי מים עם רסק פחות מהגובה של הארטישוקים וקצת רוטב סמיך מלמעלה

ואפיתי בתנור. יצא נחמד.

את המתכון לארטישוק- לכאן בבקשה!אחותו
ו- צלעות כבש- אתה רציני???אחותו

אולי נגיע לקרית ארבע לחג?

זה יכול להיות מעניין....

 

מותר לשאול כמה הדבר הזה עולה? איך אתה מכין? ואיך הילדים אוכלים?

 

אכזבה- עכשיו ראיתי שזה רק "לדוגמא"... :/אחותו
חחחחחחחחחאיזה טוב ה'!!!!

א. נראה לך שזכיתי בלוטו שאני אעשה צלעות כבש?

 

ב. לגבי תחתיות ארטישוק אני עושה משהו דומה למה שהדס ואור כתבה (שלה נשמע אפילו יותר מוצלח משלי)

 

וחוץ מזה אשמח לשיתוף פעולה עם מטרתו המקורית של השרשור.

 

נ.ב. שבת הבאה אני כנראה ביישוב שלכם.

 

 

קילו צלעות בערך 80 שקלעמית-טליה

שזה יוצא 2 צלעות 80 אחוז שומן...

 

וזה טעים רק על האש- לפחות לי.

מתכון פשוט לארטישוק ממולא בשריהדס ואור

אני משתמשת בתחתיות קפואות, ומפשירה לפי ההוראות על האריזה.

מטגנת בצל קצוץ, מוסיפה 250 גר' בשר טחון, ותבלינים לפי הטעם- אנחנו אוהבים הרבה אורגנו ושום, וקצת מלח.

אח"כ שמים כף מלאה מילוי על כל ארטישוק, ומסדרים בתבנית. מורחים על הבשר רסק עגבניות לא מדולל, שמים קצת מים למטה בתבנית ואופים כחצי שעה. הרסק על הבשר מתקשה/ מתייבש  קצת . יוצא מצויין, ואפשר גם לשבת בבוקר כי זה בלי רוטב.

אני בטוחה שיש עוד מתכונים טובים... בטח לעקיבא יש

שרשור מצוין, יהיה לי לעזר מאד~א.ל

אני חושבת שפשוט אלך על הדברים הידועים אבל בשדרוג קל..

למשל קציצות, אפשר להכין עם תחתית ארטישוק, או מפרום- לאלו המכירים וכך הלאה: הוספה קלה לדברים הבסיסיים

 

אני רוצה לנסות להכין עוגת דבש, מכירים מתכון?

 

 

 

לכל מי שמשתמש בארטישוקתהיללה

זהירות מתולעים!!

פחות תולעיםאלעד

הרבה שבלולים בין העלים (אמורים לרדת בשטיפה קפדנית עוד קודם הבישול)

ובתוך העלים עצמם חרקים שחורים מעצבנים (מחייבים בדיקה לפני כל ביס)

אני ש ו נ א ת ארטישוק. עכשיו יש לי סיבה אמיתית...כלנית1
זה אהבת ילדות שליעמית-טליה

אבל כבר שנים אני לא נוגעת בגלל החרקים הרבים והסבוכים...

זה לא ארטישוק~א.ל

זה תחתית ארטישוק, שבד"כ קונים קפואה..

בתחתית ארטישוק צריך רק להסיר את הנקודות השחורות שרואים..

 

מקפיץ. אף אחד/ת עוד לא כתב פה תפריט אמיתיאיזה טוב ה'!!!!
עוד לא הספקנו להגיע לזה... יש עוד זמן.. ;)רות.
וואו אתה הורג אותי... ממתי אתה מתכונן???בת נוגה

כל הכבוד, ברור שזה חיובי,

אבל - איפה אני ואיפה זה??

אנו נהיה בבית לפחות בשני ימי החג, אולי בליל שבת נתארח,

ותפריט.. אני בספק אם יהיה לפני יום ג' הבא בערב...

  (מצדיעה  למאורגנים)

   (מתחבאת מבושה)

            

אמרתי שאני מתכונן?איזה טוב ה'!!!!

סמכתי על נשות הפורום המאורגנות שיעלו לפה רעיונות ואז אני אוכל גם לתכנן

 

בינתיים אני רק חושב על רעיונות כלליים אבל מסתבר שאחותי לא מתה על לשון בקר אז אחשוב על תחליפים אחרים. ויש כמובן את הדברים הקבועים. (סימנים וכו')

 

אני עדיין מחכה לתגובות רציניות שייתנו לי רעיונות מעשיים.

 

 

לשון בקר?????????קצפת

לוקחים גופה של פרה, חותכים את הלשון מבשלים בסיר ואוכלים?????????? מזל שהיא לא אוהבת....

קצפת-אברהם אבינו האכיל את אורחיו בלשון בקראני ירושלמית

את מרגישה אולי יותר נעלה ממנו?

 

יפה מאד מצד עקיבא לרצות לכבד את אורחיו כמו א"א!!

אני לא צמחונית..קצפת

ולא זו היתה הכוונה....זה סתם....בגלל הראש הזה של הדג שכבר חודש אני מתכננת איך לעצום עיינים ולשים בסיר...אז עכשיו לשון???? המספרים של הבקר יותר קלים לי.... [וסליחה אם הובנתי לא נכון...]

או קי, עקיבא, בזכותך ישבתי על תפריטאני ירושלמית

מה שהנחה אותי היה בעיקר:

 

שלא יהיה אוכל מדי כבד, כדי שלא יפריע בתפילות.

 

שלא יהיה לי מדי הרבה עבודה.

 

אפשר לאכול את אותו אוכל שתי סעודות בדילוגים, ולא קורה כלום.

 

לשבת בלילה להכין הכי קליל שאפשר במסגרת המסורת.

 

מה שאני מזכירה לעצמי כל הזמן שר"ה זה לא אחד מהרגלים, ולכן את כל ההפצצות ומנות הרושם הסופר חגיגות  אשאיר אי"ה לסוכות ושמחת תורה.(ולפסח.. שזה בעז"ה כבר נושא אחר לגמרי...)

 

20110918150621.doc

פרגיות עם דובדבנים נשמע מעניין - אשמח למתכון.איזה טוב ה'!!!!
אפשר מנה עיקרית של ממולאים-משה ר-

עגבניה כרוב בצל קישוא ועוד..

מתכון לפרגיות ברוטב דובדבנים:אני ירושלמית

מקור המתכון: פלפלית מ'המטבח של איה'.

(העתקתי את המתכון ככתבו וכלשונו... בסוף אכתוב מה אני עשיתי)

 

נשארו לי [משבת] נתחי פרגיות מתובלות אז הכנתי להיום כך :

השחמתי את הנתחים במחבת טפלון, עד ששינו את צבעם.
[כולל בדיקה עם סכין, על הצבע שבמרכז הנתח]
הוצאתי אותם לצלחת. ... שיחכו קצת.

למחבת יצקתי 1 כף שמן
כמה שיני שום פרוסות, להקפצה של דקה, בערך
הוספתי חצאי דובדבנים
ומעט מים.

הבאתי לרתיחה עדינה ל כמה דקות,
הוספתי מעט רוטב סויה,
פלפל קיינה גרוס
מעט ג'ינג'ר מגורר
חופן נאה של כוזברה קצוצה דק דק.

הבאתי שוב לרתיחה הנמכתי להבה
והוספתי פנימה את הפרגיות הצלויות.
בעזרת כף .. יצקתי מהרוטב על הנתחים.
על להבה נמוכה עם מכסה ... כ 10 דקות וזהו .....

טעים מאוד.


לחץ להגדלה

הנה קישור למתכון:http://www.ayaskitchen.com/forum/viewmsg.asp?msg=40060

 

יש שם הרבה מתכונים לגיוונים בעוף.

 

אני תיבלתי את הפרגיות בשמן זית עם פלפל שחור גרוס ותבלינים, אח"כ הוספתי למחבת שתי שיני שום קצוצות, דובדבנים מגולענים (היו אז טריים בזול ובשפע, נראה לי שהיום צריך להשתמש בדובדבנים משומרים) האמת, שפעם שמתי  במקום דובדבנים, שזיפים! מיץ תפוזים, ומעט רוטב סויה. בפעם אחרת הוספתי מיץ תפוזים ויין מתוק.

 

יוצא באמת טעים.

 

קראתי ת'תפריט...אנונימי (פותח)

אני בהלם!

על זה אמרת שזה לא הפצצות ומנות רושם?????

אז מה כן נקרא?????

 

טוב, אני בכ"ז אשאר אני, עם האוכל הפשוט שאצלי נחשב מושקע...עצוב

העיקר שיתקבלו התפילות, לא ככה?

העיקר! שיתקבלו התפילות! בהחלט ככה!אני ירושלמית

סתם שאלה, מה נקרא אצלך מכל הרשימה מנת רושם/הפצצה?

 

די השתדלתי שזה לא יהיה ככה...

מלא דברים...אנונימי (פותח)

לא זוכרת כל מה שרשמת,

אבל גם מוסקה (השקעה עצומה, לא???),

גם פרגיות,

גם דגים שונים (אולי סתם אני לא רגילה להכין דגים)

וגם מלא מנות אחרונות שנשמעות שזה יותר מאשר להוציא גלידה מהמקפיא...

זה יוצר מלא דברים שהם אוכל בשלבים,

לא רק לקצוץ-לתבל-לערבב-לאפות וזהו...

 

אשרייך!! באמת!!! פרח

(זו תגובה לאני ירושלמית)אנונימי (פותח)
אני אשמח למתכון של המוסקה!רות.
מוסקה אישית:אני ירושלמית

האישית פה, שזה לא נאפה בתבנית כפשטידה אחת גדולה, אלא מתבשל בסיר עם הרוטב כמנה אישית. כל זוג חצילים ממולא בבשר טחון מתובל, מטוגן  בציפוי של קמח+ביצה, ואח"כ בסיר עם רוטב עגבניות.

 

זה אילתור שלי, לכן לקח לי זמן להתאפס ולענות לך...

 

אני כותבת לכמות של חצי קילו בשר טחון. אבל זה תלוי במס' המנות שאת רוצה להכין. אם נשאר לך בשר את יכולה להכין ממנו קציצות ויש לך עוד מנה!

 

לחצילים:

 

חצילים יפים ולא מדי צרים כדי שיהיה מקום למלא.

 

לחתוך את החצילים לפרוסות. (כללית עם חצילים אני לא ממליחה, יש כאלה שכן.. ) לשמור אותן בצמדים בגדלים שווים/קרובים.

 

למילוי:

 

חתי קילו בשר טחון (הכי טעים בקר טחון, אבל גם הודו אדום טוב. הכי פחות טוב זה חזה עוף טחון כי הוא יבש)

 

חופן נדיב של פטרוזליה קצוצה דק

 

 2-3כפות בצל קצוץ מטוגן.

 

שן שום כתושה

 

מעט שמן קנולה לתערבת.

 

פירורי לחם או פרוסת לחם עבה סחוטה במים, מפוררת לתערבת.

 

ביצה אחת.

 

מלח (מעט הבשר מלוח) פלפל, פפריקה מתוקה, אם אוהבים מעט כמון.

 

 

מערבבים היטב את התערבת.

 

ממלאים כל צמד פרוסות חצילים במילוי.

 

טובלים בקמח סביב סביב, טובלים בביצה.

 

מטגנים את הסנדוויצ'ים.

 

בינתים מכינים רוטב עגבניות:

 

מזהיבים בצל קצוץ, מוסיפים מעט שום קצוץ. מוסיפים עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים, או עגבניות חתוכות לקוביות קטנות (אפשר להוריד את הקליפה שלהן, אישית אני לא מורידה) שתי האופציות טובות, השאלה מה יותר זול...

 

מוסיפים מלח פלפל ומעט שמן זית, ומבשלים על אש קטנה כרבע שעה.

 

מוסיפים לסיר את ה'סנדויצים' של החצילים. מבשלים עד שהבשר והחצילים מבושלים ורכים. (חצי שעה 40 דק'...)

 

 

יש כאלה שיקראו לדבר הזה מפרום חצילים...

 

בכל מקרה את יכולה להכין מוסקה גדולה.

 

לאפות את החצילים מוברשים במעט שמן עד לריכוך.

 

לשטוח את החצילים בתנור, ליצוק את תערבת הבשר. לשטוח עוד שכבת חצילים. ליצוק את רוטב העגבניות (אפשר גם מסתם רסק...) אפשר לקשט בפרוסות עגבניה. לאפות עד שזה מוכן.

תודה רבה רבה!!רות.
אני ירושלמית -מ.א.

כמה פירורי לחם צריך לחצי קילו בשר? 

המתכון שלך נשמע מעולה! (ובעיקר - פשוט יחסית למתכונים אחרים שראיתי)

אמממממממ... האמת שאין לי מושגאני ירושלמית

אני לא מודדת...המום

 

תנסי חצי כוס, ותראי אם העיסה מספיק מתגבשת. כעיקרון  את יכולה ללמוד מכל מתכון לקציצות... כי המילוי הוא בעצם קציצה...

סבבה... ועוד משהו -מ.א.

אופים מכוסה או גלוי? 

על איזה חום? 

כמה זמן בערך? (לא מדוייק - רק שאדע כיוון כללי) 

 

 

(סליחה שאני מציקה, פשוט יש אורחים ולא בא לי לפשל) 

(הסתדרתי. תודה.)מ.א.
תפו"ע אפוי עם פירות יבשים-אפשר מתכון בבקשה?אביגילי
ואני אומרת-מזל שאנחנו אצל ההורים אביוס

אין לי כח אפילו לחשוב על לעמוד ולבשל...

אז ככה...בע"המה'

לערב סיר מרק גדול שיספיק גם ללילה השני (עם כל הסימנים למי יש כוח להכניס עוד משהו כבד?),חריימה לליל שבת.

לבקרים-מתחילה מעכשיו להקפיא פשטידות ,בורקסים ואם יהיה לי כוח להשקיע,סמבוסק.

מה נשאר?עוגות,אינשאלה נספיק גם.

בהצלוחה .

חשבתי על חלבי לבוקר השני. נשמע אפיקורסי?כלנית1

הגוף שלי לא מסוגל לעכל וגם לתפקד בעת ובעונה אחת עם 6 סעודות בשריות ברצף. חשבתי לגוון מעט ובבוקר השני להכין חלבי (בבוקר- כדי שיהיה לי מעט זמן לאכול חלבי). זה מכפיל את העבודה כמו בשבועות, אך נראה לי שאין מנוס.

ליל ראש השנה- כרוב ממולא בבשר טחון. בבוקר- עוף בתפוחי עץ (בסיר ולא אפוי).

בסעודה החלבית: מרק ירקות/שעועית/עדשים (עדיין בשלבי התארגנות), פאי טונה או דג סלמון חמוץ מתוק (העדפה של בעלי).

תוספות: טחינה תוצרת בית, כרוב סגול (מבושל), סלטים. פשטידות: פשטידת ת. אדמה.

אני מתלבטת אם כדאי לטרוח להכין פשטידה חלבית לסעודה החלבית. אין לי כרגע רעיון לפשטידה חלבית שווה.

רעיון למנה עיקרית קלה מאודקיווי

רולדה  הודו / בקר

מטגנים בצל שום הרבה תבלינים שמים את הרולדה על אש קטנה לשלוש שעות כל חצי שעה הופכים צד

מקררים פורסים מחמים עם הרוטב שבסיר

טעים קל פשוט וחגיגי

אני מתלבטת בין רולדה לבין בשרכלנית1
כלנית נראה ליקיווי

יש מספיק ארוחות לגם וגם לא?צוחק

אולי ארוחה אחת רולדה - הודו

וארוחה אחת בשר - בקר

מספיק ארוחות- כן. משפיק סועדים- לא (והתקציב...)כלנית1
אצלנו תמיד הבוקר השני חלביעצמאית בשטח

ונראה לי שכשיש שבת אח"כ זו ממש מצוה!

אז יש לך רעיונות לא בשריים במיוחד (רולדה+בקר)?כלנית1

העתקתי כמה מתכוני מרקים (לסעודה החלבית) ועלי לעשות החלטה קשה בין: מרק שעועית וירקות עשיר, מרק מינסטרונה קלאסי, מרק עגבניות וגריסי פנינה.

קניתי כרובית קפואה (של "בודק") וחיפשתי מתכון לפשטידה. חלק מהמתכונים לא נראים ככאלו שיחזיקו מעמד במקפיא או בכלל, אז כנראה שאאלץ ללכת על מתכון שכולל כרובית-ביצים-מעט קמח-מיונז. בד"כ אני נרתעת ממיונז, אבל ל"הלמן" יש מיונז ללא חומר משמר שישמש למטרה זו.

ברור מצווה!!! מאכלי חלב זה לבן צח וטהור!!! מתאים!!קצפת
התפריט של אמאמוריה בשמחה

אני לא מבשלת רק עוזרת בבחירה ומוציאה מתכונים בהאינטרנט,

העיקרון המנחה הוא להכין דברים שאפשר להקפיא מראש ואז צריך רק להפשיר...ועוד משהוא-לא להבהל, אצלנו עובדים קשה לפני החג -לא רק רוחנית גם על האוכל אז רוב הדברים מושקעים בטרוף אבל אולי זה יתן רעיונות .

 

בערב הראשון: גפילטפיש, שוקי עוף ממולאים, פירות יבשים עם בצל ויין, ובורגול, תפוחי עץ ממולאים לקינוח.

בוקר ראשון: פרוסות בשר ברוטב ירקות שורש ויין (מתקון די קל למען האמת), אורז עם גרעינים.

ערב שני: פסטיה-עלי סיגר ממלואים בחזה עוף עם פירות יבשים וקינמון ובשר ראש עם קוסקוס.

בוקר שני: לא סגור- כנראה משהוא עם בשר טחון- ראש של סלרי ממלוא או קציצות ממולאות בבצל או תפוחים עץ ממולאים עם אורז בצל וצימוקים. 

ערב שבת: שניצלים ממלואים בעשבי תיבול , לא ברור אם נכין גם דג- פילה מושט במחבת עם יין לבן.

שבת וינפש: החמין הראשון של השנה וחיטה.

 

וחוץ מזה יש סמבוסק חומוס,גיז'גז'ה- כיסוני בצק ממולאים בשר כבש ומעקודה -פשטידה מרוקאית, לפתיחה של הבוקר.

 

חג שמח.

 

מאיפה המתכונים של שוקי העוף ופירות יבשים עם בצלאנונימי (פותח)

אמא לשישה ילדים קטנים

עובדת גם בער"ה ובלחץ אטומי

עוגהאנונימי (פותח)

מוצרים 

4ביצים

כוס קמח

4טיפות תמצית שוקולד

2חפיסות שוקולד

מערבבים הכל

 

וזהו לאכול ככה? כפי שהיא? ~א.ל
טוב, סוף סוף החלטתי על התפריטאיזה טוב ה'!!!!

 

לילה ראשון

 

סימנים

מושט

לשון / בשר בקר

אורז

 

 

לילה שני

 

סימנים

סלמון

לשון / בשר בקר

אורז

 

 

ליל שבת

 

מרק בצל

לזניה

נסיכה

ברוקולי וכרובית

 

 

בוקר ראשון

 

 

אחותי אחראית על זה

 

 

 

 

בוקר שני

 

 

צלעות כבש כנראה על האש אלא אם אמצא מתכון יותר מעניין

בהנחה שעל האש אז גם צ'יפס

 

 

 

בוקר שבת

 

 

שניצל

תפו"א

שעועית ירוקה

 

 

 

 
בעקבות השרשור ובעקבות העובדה שמהמקפיא של הסופר הציצו אליי צלעות כבש החלטתי לנסות את זה למרות מחירם הגבוה.
 
אם יש למישהו/י הצעות חוץ מ"על האש" איך להכין את הצלעות אשמח לשמוע.
 
שנה טובה לכולם.
 
 
 
 
צלעות זה אלה שפרוסים דק דק?חילזון 123

 

זה לא מאוד דקאיזה טוב ה'!!!!

בערך בעובי של סטייק. אוליי קצת יותר דק.

 

 

 

אנחנו קנינו פעם צלעות טלה נראה ליחילזון 123

זה בטח לא בדיוק אותו הדבר נכון?

ועשיתי כמה דקות במחבת מכל צד וזהו.

ופעם אחרת עשיתי ברוטב לימון. השרתי בלימון, שמן זית, פלפל, מלח ובזיליקום, אח"כ מקמחים קלות ומעבירים טיגון קצר. אחר כך שופכים את המשרה למחבת הריקה ומאדים את קצת את הרוטב. ושופכים מעל.

אבל ת'אמת אני לא אוהבת בכלל את הבשר הזה. יקר ולא טעים...

אז.. אנחנו..נדנדה כתומה.אחרונה

ליל א' ליל ב'- ליל שבת סימנים
סימני החג פרי לשהחינו(רימון) מרק כתום תפוח בדבש,קרע(=דלעת)
מרק כתום בקר פרוס כרתי(עלי לוף),תמר
סטיק בקר + עוף דג נסיכה ברוטב אורז פרסי גזר,ראש כבש,סלק
פתיתים  לזניה זיתים מרוקאים רימון לשהחינו,תאנים
גזר גמדי מזוגג פשטידת פטריות סלט רוביא-לוביא(פול מיצרי)
סלט סלט יווני מנה אחרונה
מנה אחרונה מנה אחרונה סלטים
מלפפונים 
גזר
יום א' יום ב'  יום השבת  כרוב וגזר
מרק בצל עגבניות שרי
עוף במשמש דג סול מטוגן שוקיים בקוקי חסה איסברג
אורז פרסי  קיש פטריות סלט ירקות
ברוקלי מקרוני עם רוטב תפוחי אדמה בתנור
סלט  שעועית עם בצל DOCUME~1\E55C~1\LOCALS~1\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image001.png" >Bitmap
מנה אחרונה סלט סלק
מנה אחרונה סלט

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אווף.. זה יצא ממש מוזר, כי זה מקובץ אקסל.. תתמודדו..

מנה אחרונה

מה מכינים לשבת?בוקר אור

כאן

ערב

מרק דלעת וחומוס לפי המתכון של @*אשתו של בעלי*

קוסקוס

קציצות ברוטב כלשהו (הבו רעיונות! לא אדום ולא צהוב)


בוקר

לביבות גבינה


סדש

אנטיפסטי

צ'ולנט- איך מוודאים שלא ישרף? שבת שעברה נשרף לנו

שניצלים מהמקפיא/ נכין חזה עוף כלשהו- עדיין בהתלבטות


עוגת קפה בחושה מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טחינה

סלט זיתים מהמקפיא

סלט ירקות, סלט אבוקדו 

תעדכני איך יצא ואם אהבתם...*אשתו של בעלי*
אפשר קציצות בלי רוטב?יעל מהדרום
נוסעים.. מביאים איתנו עוגה שנקנה מחרתוהה לעצמי
לקציצות אפשר לעשות אותם עם כרוב, ואפשר בריבת בצל (מתכון של @המקורית)


על צולנט בעיקר מתפללים, מוודאים לפני ששמים על הפלטה שזה במרקם נזיד והשכבה למטה לא נדבקה וכשאוכלים מוותרים על השכבה התחתונה.

אצלינויעל מהדרום

לק"י


חצילים בציפוי פירורי לחם

טחינה/ חומוס ביתי

עוד חצילים

משייר

סלט חי


עוגות תפוזים ושוקולד

אולי עוגיות שוקולד


ליל שבת:

קוסקוס

עוף עם בצל, גמבה וכדומה

מרק ירקות ושעועית


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

כרובית, ברוקולי וקישוא בתנור

שניצלים

אולי חזה עוף נוסף


סד"ש:

כנראה שחביתות ופיצות

אפשר לחמם חביתות על הפלטה?תוהה לעצמי
כן. מאיזו בחינה את שואלת?יעל מהדרום
אם זה לא מתקלקל. אף פעם לא חשבתי לנסותתוהה לעצמי
ותמיד שוברת את הראש על מה לתת להם לאכול בשבת בבוקר כדי שלא יתמלאו רק מעוכות.. ביצים קשות לא היו אטרקטיביות מספיק ופנקייקים זה מיליון עבודה ביום שישי. אז אולי ננסה חבילות בהזדמנות
אולי קציצות עם בצל מקורמלמתיכון ועד מעון

אני עושה את המתכון של חן במטבח

מצטרפת לראשונהמתיכון ועד מעון

ע"ש

מרק גרוסים

עוף ברוטב מתוק

אורז ותפוחי אדמה אפויים

כרובית, חסה וכרוב

 

בוקר

סלמון עם עגבניות ולימון

שוקיים עם בצל

עלי פילו עם בשר

אורז וחצאי תפוחי אדמה אפויים

ברוקולי, חסה וכרוב

 

סד"ש

טחינה מטבוחה חצילים

בטטה וקוגל

 

יהיו גם עוגות שמרים ואם יהיה כוח גם חיתוכיות חמאת בוטנים

 

אצלנו שבת יומולדת ל2 הגדולותמאוהבת בילדי

ההורים שלי יהיו אצלנו בערב שבת:

אורז

חורשט

עוף כלשהו שאמא שלי ביא

סלטים- חציל שניצל (כבר חצי התחסל...), סלק, משייר, חומוס, טחינה, סלט ירוק, סלט חסה, סלט חי, בטטה בצ'ילי

 

לבוקר חמין לבעלי

אורז ועוף בתנור עם דלעת לנו

 

דגים לסד"ש

 

כמובן עוגות יומולדת, מתלבטת אם להכין גם רולדה

פירות

חטיפים...

אצלנועלמא22

ערב שבת

מרק כתום

לזניה

דג סלמון

פסטה שמנת פטריות

כרובית מוקרמת


בוקר שבת

חזה עוף כלשהו

אורז

תפוחי אדמה

כרובית בתנור

אם יהיה לי זמן וכוח גם שעועית ירוקה


חלות מהמקפיא

סלטים חיים

עוגת ביסקוויטים

שאריות של עוגת יום הולדת של הבת שלי

קורנפלקס בשוקולד


הרבה דברים, אבל אני אוהבת שיש לנו אוכל לכל השבוע

אצלנואבןישראל

ערב שבת

דגים סלמון במיונז וחרדל

ומושט וטונה  בסיר עם רוטב אדום

מרק בשר קוסקוס


בוקר שבת

שווארמה

כנפיים ברוטב מתוק

אורז


סדש

דגים וסלטים


סלטים

חציל מטוגן וחציל במיונז

מטבוחה ביצים שומר מבושל

טחינה כרוב לבן וסלט עגבניות וזיתים


עוגיות שוקולד ציפס חלביות

עוגת בסקויטים

עוגת תפוזים

חלות שהספקתי להכין ברוך השם 

אנחנו ב"ה נוסעיםטארקו
אולי אכין עוגיות שיהיה לנו להמשך השבוע+להביא, לא בטוח
אצלנוהמקורית

דגים לערב + מרק


קידוש בבוקר - סמבוסק פיצה קנוי


סעודה שלישית - סלמון בתנור


סלטים חיים, מטבוחה,חצילים

לקינוח קניתי מילפיי ושוקולדים. יש פיצוחים


שבת שלום

מתארחיםנפש חיה.

חילבה

עוגת תפוזים

לגבי הצולנט לשבתפצל"פ

אני אומר לא מניסיון אלא ממה ששמעתי

מערב שבת שמים את הצולנט על הפלטה עם מספיק מים כדי שלא יישרף

ואז אחרי הסעודה של הבוקר (או מספיק זמן לפני... תלוי מתי אתם אוכלים, וגם משתנה קיץ חורף) שופכים/מוציאים חלק מהמים כדי שזה ייצא צ'ולנט ולא מרק ויקבל באמת מרקם יותר סמיך

כמובן אם רוצים לשפוך אז לפי דיני החזרה לפלטה בשבת כל אחד כמנהגו

לגבי הצולנטנפש חיה.

אני שמה על תחתית ברזל הפוכה (מכירה את התחתיות לסירים ממתכת? יש להן "רגליים" כאלו

אז אני הופכת ככה שה"רגליים" כלפי מעלה ואז שמה את הסיר.


אפשרות אחרת (את זה אתם צריכים לברר על פי הפסיקה שלכם) אם המים מתאדים וזה גורם לסיר להיחרך,

להוסיף לסיר שקית עם מים ולעשות בה חור כך שלאט לאט המים יצאו לתוך הסיר.

תודה לכולן על הרעיונות!בוקר אוראחרונה

בסוף הכנו קציצות ברוטב לימון

יצא נחמד. לי קצת חמוץ מידי, בעלי אהב

ופרוסות חזה עוף בצ'ילי שיצאו מתוק מידי- אולי נערבב ביניהם 😂

בעלי סידר פרוסות תפוחי אדמה מתחת לצ'ולנט, נקווה שיעזור

שבת שלום!

שאלה לגבי ממולאים...למה תמיד התחתית נשרפת?ממתקית

תמיד תמיד. לא משנה מה אני עושה...

עם רוטב?יעל מהדרום
אולי הסיר בעייתי?יעל מהדרום
צריך לבשל על אש נמוכה ממשתוהה לעצמי
ועוד שיטה שראיתי ולא ניסיתי זה לשים מתחת שכבת תפוחי אדמה כדי לבודד בין המילואים לסיר שלא ישרפו
ולפעמים צריך במהלך הבישול לנענע את הסיר בעדינותתוהה לעצמי
כדי שהרוטב יזחל מתחתנים והם לא ידבקו לסיר
אנסה, האמת שלפעמים מוסיפה עוד מים במהלך הבישולממתקית

בקיצור אף פעם לא הלך לי עם ממולאים...
חשבתי לנסות בתנור זה הולך?

תודה, אנסה על אש נמוכה יותר.ממתקית

והשיטה עם תפוחי האדמה- פעם ככה הייתי מכינה, וכל תפוחי האדמה היו נשרפים והממולאים היו מקבלים טעם של שרוף, הפסקתי עם תפוחי האדמה. אבל עדיין תמיד מה שבתחתית נשרף.

אני לא מכינה הרבה ממולאיםתוהה לעצמיאחרונה
אבל כשכל אז אחרי רתיחה מורידה להכין נמוך של הבינוני
אש קטנה ממש, בדיקה מידי פעם אם נדבק ואם כןאורין

להפריד קצת מהתחתית ולהוסיף מים רותחים. ובכלל מלכתחילה - אני שמה מים בנדיבות, אחרי שרותחים מנמיכה מאוד ושומרת כל הזמן.

מה אפשר להכין מפירות קפואים חוץ משייק?נעמה301
(בננה, מנגו, פירות יער ותותים)
רוטב לעוגת גבינה (מתותים ופירות יער)יעל מהדרום
עוגת מוס גבינה ותותיםופל לימון
תודה רבה!נעמה301
סורבה מנגו / או פירות יער טעים לשים בעוגהאמרלדאחרונה

אני מערבבת אוכמניות עם קצת קמח,

כדי שהצבע לא ימרח..

ואז שמה באמצע עוגה בחושה לבנה

זה טעים וגם נראה מהמם

 

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
אנחנו עושים מושט מתובל בתנור. לא יקראורין
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

ומה יש בבר?ממתקיתאחרונה

המבורגר קנוי? או שמכינים כמו קציצות בבית?

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

תודה, אין פה מקום להכניס סיכהדיאט ספרייט

אז לא אקנה אופה לחם.

אבל אולי אתחיל לעשות במיקסר. תודה 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולות

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

תוכלי לפרט קצת יותר לגבי הדיפים?דיאט ספרייט
לא כ"כ הבנתי מה החטיף שטובלים ומהם המטבלים
לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

קוביות עוף מחזה עוף?אורין
כן, מוסיפה אותן לקראת סוף הבישול והן יוצאות רכותסטודנטית אלופה
נשמע משדרג. לא יצאות יבשות כי זה חזה עוף? כמה זמןאורין

בישול הן צריכות?

תלוי בגודל אזור ה10-15 דקסטודנטית אלופה
לא יוצאות יבשות
תודהאורין
אגב,בכדי שחזה עוף יצא רך ועסיסי*אשתו של בעלי*

כדאי מאוד לפזר עליו מעט קורנפלור ולהשרות אותו כרבע שעה קודם הבישול שלו ואז להוסיף אותו לתבשיל/מרק.

יוצא רך רך ועסיסי

להשרות במרינדה מסויימת? או סתם להשהות עם הקורנפלוראורין
אם זה למרק*אשתו של בעלי*אחרונה

אז מרינדה לא שייך לכאן.

רק קורנפלור.

ץאם מבשלים את זה עם רוטב וירקות שונים

אז אפשר במרינדה וקורנפלור יחד

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

כשהייתי קטנה הייתה לנו שנה מרוקאיתגפן36

שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.

מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!


ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים? 

זה בצק נוזלי כזה. לא?יעל מהדרוםאחרונה
לק"י


תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?


ואיזה כיף שהצלחת!!

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

אבל לוקח המון זמן וסבלנות לשפוך לתניות הקטנות. אזאורין

חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.

לי זה בסדר מבחינת זמן וסבלנותיעל מהדרום
לק"י


שווה לפותחת לנסות פעם אחת.

מה שבאתי לכתוב... יוצא מעולהגלויה
חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כשיש לי קצת זמן להשקיע אז מכינה שבלולי שמרים(אהבת עולם)
גליל של עוגת שמרים ואז פורסת, מניחה ואופה.


יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.


אפשר גם מעמולים.

תודה רבה! רעיונות מעולים❤️מרגול
רעיונותפרח שמח
חיתוכיות ריבת חלב. טעים ממש
נשמע טעים! מה זה?יעל מהדרום
ראיצי בגוגל. זה באמת מוצלחיעל מהדרום
באמת טעיםפרח שמחאחרונה

וזה מעולה מההקפאה

ולמי שרוצה אלפחורס זה הרבה יותר מהיר

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

אולי יעניין אותך