חוץ משניצלים וממולאים?
נתקעתי עם המון חזה ובא לי להכין לשבת משהו לא בנאלי ולא מסובך!
יש רעיונות?![]()
חוץ משניצלים וממולאים?
נתקעתי עם המון חזה ובא לי להכין לשבת משהו לא בנאלי ולא מסובך!
יש רעיונות?![]()
או בדבש
לטגן בצל, לחתוך את החזה לקוביות/ רצועות, איך שרוצים.
להוסיף למחבת לטגן מעט את החזה, להוסיף תבלינים - מלח, פלפל, פפריקה מתוקה וחריפה, אגוז מוסקט, תבלין לקציצות/ תבלין לעל האש. אני משחקת עם התבלנים לפי החשק ומה שיש בבית.
לבשל על אש נמוכה, לשמור שלא ידבק למחבת, בעיקרון החזה מפריש נוזלים וגם יש שמן מהבצל, אם ממש חסר אפשר להוסיף מעט מים.
אתמול הכנתי ודאגתי לא להגיע לבישול יתר (כ-15 דק' בישול) והחזה יצא רך ועסיסי מתמיד.
אפשר גם עם רטבים כמו סויה/ צ'ילי מה שאוהבים, ראיתי פעם גם רוטב טאריקי (אין לי מושג מה זה רק ראיתי שזה קיים)
שכחתי להוסיף-
זה לשבת בבוקר ובא לי שזה יהיה גם רך ועסיסי בשבת.
אני מכינה את זה הערב ועל המחבת אני פוחדת שזה קצת יתייבש לי עד שבת...
אף פעם לא הכנתי חזה עוף בשום צורה שהיא ואשמח למתכונים... אין לי פטיש כדי לדפוק לשניצלים וגם לא בא לי כ"כ...
שבת שלום ![]()
מאמע צאדיקהאפשר לחתוך אותו לחתיכות- בלי לדפוק..
לתבל אותו במה שטעים- למשל פפריקה פלפל כורכום ועוד משו...
שמן- ולהשרות את זה ביחד.. -שייספג (אבל לא חובה
ואזז לטגן- עם קצת שמן
או לשים על נייר אפיה ולאפות
(תשאלי את המנוסות כמה זמן.. אני תמיד אופה יותר מידי... כי אני מפחדת שיצא נע בטעות
)
בטח יש עוד המון רעיונות- חזה עוף במיץ תפוזים- רוצה מתכון??? 
מטגנים ירקות - פלפלים בצבעים, גזר, קישוא, תירס גמדי, בצל.
כשהם רכים כך שאפשר לחתוך אותם בקלות בעזרת כף עץ מוסיפים רוטב סויה
וחתיכות של חז עוף.
מטגנים עוד תוך כדי ערבובו רק עד שכל החתיכות לבנות. לא לטגן יותר מידי.
משובח משובח...
בעזהי"ת.
חותכים לרצועות, ומקפיצים עם עוד ירקות
לא זוכרת מתכון מדוייק, אבל אפשר לסמוך עלייך שתאלתרי 
אם יש לך שאלות על זה- תשאלי, ישמצב שאני אדע לענות 
חזה עוף ברוטב פטריות.
מטגנים הרבה בצל, שום, מוסיפים את החזה עוף, לאחר טיגון קצר מוסיפים פטריות.
אח"כ מעבירים לתבנית ומוסיפים יין לבן יבש ומלח. אופים עוד כחצי שעה.
(אפשר לוותר על היין אבל אז צריך להוסיף עוד תבלינים או אבקת מרק פטריות).
ואפשר גם לעשות אותו "על האש".
ולפני ההגשה מפזרים למעלה שומשום
כמובן שהחזה חתוך לרצועות
מתאים בעיקר ליום חול.
מטגנת את החזה ככה כמו שהוא עם קצת מלח על מחבט שטוח בלי הרבה שמן (או ששמה את הספריי שמן) שמה את הגז על מינימום שייתבשל לאט (כדי שזה לא ייתבשל יתר על המידה מבחוץ ובפנים עדיין לא התבשל בכלל)
אז יוצא טעים בטעם גריל כזה אפשר גם לטבל עם קצת פטרוזיליה ושום (אפשר לפזר ת'תבלינים מעל ולהשרות טיפה),לפעמים אני שמה רק מלח ולימון או שמכינה בלי כלום ושמה רוטב צ'ימיצ'ורי מעל.....
בתאבון!
מדבש,רוטב סויה וצ'ילי..
בתנור 20 דק' יוצא מעולה..לחתוך לאורך,להשרות איזה שעה ולתנור,אפשר גם עם קצת קמח1פירורי לחם ולטגן.
טעים ומהיר|!
יש מכשירים "פטנטיים" לפריסת ירקות. אפשר להיתקל בהם בחנויות או בדוכנים פתוחים בקניונים. צריך לבדוק אם זה מגיע עם מגן שדוחפים את הגזר לתוכו בזמן החיתוך. הכוונה למשטח קטן בגודל ובצורה של מגרדת פשוטה, רק קצת יותר עבה. מניחים על כל קערה שהיא ופורסים בתוך 2 דקות.
יש גם מכשירים שאפשר לקנות בכל חנות לקוביות של ירקות, אבל אם החורים קטנים מאד קשה לנקות, וגם צריך לחתוך לפרוסת לא גדולות כדי שלא יתקע ודורש כח פיסי (שלא מתאים לכל נערה/אשה).
יש לי מכשיר ישן וזול כזה, שהיתרון שלו שכולו עשוי פלסטיק, אחרת צריך מאד להיזהר לא להחתך מהקצוות החדים של הסכין.
וכמובן, הדרך הקלה והנוחה- מעבד מזון. אבל, כדאי לטרוח ולפתוח ובסוף לנקות, ר אם הכל מתוכנן. כלומר, לתכנן לפרוס מלפפון לסלט מלפפון , אח"כ גזר שקצת מלכלך את הקערה. אח"כ סלק שצובע אותה. ואז, לשטוף ולגרר תפוחי אדמה לפשטידה וכד'. אם בונים סדר נכון צריך לשטוף מעט מאד את המכשיר, רק חפיף באמצע השימוש ויסודי בסוף.
אם אין, אני לא מתלהבת מהמעבדים הידניים שאינם חזקים.
הדרך הכי מהירה ונוחה לחתוך גזר מתחילה בסכין טובה!!!
תקנה סכין טובה עם ידית אחיזה שתיהיה נוחה לך וזה לא משנה אם יש לה שינים או לא וכמובן שאל תשכח להשחיז אותה מדי פעם...
ולהוראות החיתוך: חותכים את הגזר לפרוסות/טבעות אלכסוניות (כמו המלפפונים בסלט מלפפונים ושמיר
וכל פרוסה חותכים למקלות דקים ויפים, וכאשר מתמחים בעניין אז לוקחים כמה פרוסות ביחד ואז זה גם מאוד מהיר.
בהצלחה.
סכין חדה ונוחה, ללא שיניים,לחתוך את הגזר בצורה של קילוף, אפשר גם לקלף בקולפן עד שהגזר נגמר.
מתאים גם לסלט,
אני לא אוהבת את הגזר כשהוא קשה יותר משאר הירקות, גם בסלט וגם במוקפץ,
בשיטת חיתוך זו, נוצרות קליפות דקות וארוכות שמתבשלות מהר.
בהצלחה
תצא כמות דיי גדולה של ירקות עם חזה עוף - שייך להקפיא את זה?
ו..אני לא משתמשת כמעט ברוטב סויה אז אשמח לפירוט יותר... תודה 
ט'יצא טעים 
הבעיה שאי אפשר היה לטעום בצום ולדעת אם זה אכיל...
כי לי יש כמה ממש טובים, ואחרים לגמרי ממה שכתבו פה. רק שלא היה לי זמן ביום שישי לכתוב מתכונים.
אם כן תגידי אני אכתוב
ההכנה של המתכון הבא טיפה מורכבת, בעיקר בגלל צורך בהקפדה בשלבים השונים. כמו כן צריך לקחת בחשבון שבהחלט יתכן שבהתחלה הצלי יצא יבש, כי צריך ללמוד את הזמנים המדוייקים בהתאם לתנור שיש בבית.
מכינים רוטב.
רסק עגבניות, חרדל, דבש/סילאן רוטב סויה, יין אדום, שמן זית, שמן קנולה/סויה או משהו דומה. שום, פפריקה מתוקה, צ'ילי גרוס, פלפל שחור, פלפל אנגלי, מיץ לימון. מעט מים עד לדרגת הסמיכות הרצויה.
מערבבים את הכל לרוטב סמיך, אבל נוזלי. לא חייבים לשים את הכל, המרכיבים החשובים הם רסק עגבניות ושני סוגי השמן.
מסדרים את העוף.
לוקחים כלי חסין חום עם מכסה. הכלי המתאים ביותר הוא כלי חרס, אבל אם אין גם סיר/פיירקס יתאימו. בכל מקרה החזה עוף צריך להיות צפוף בתוך הכלי.
חותכים כל חזה עוף שלם (פרפר) לשנים, מורידים את הסחוס, מסדרים בתוך הכלי כאשר הצד החלק (החיצוני) למעלה. מסדרים את החתיכות בצורה מעוגלת - כך שהצד החלק מהווה את רוב שטח הפנים של החתיכה (מקווה שהובנתי, אם לא בהזדמנות אני אעלה את זה עם תמונות).
שופכים את הרוטב על החזה. מוודאים שהרוטב יכנס גם בין החתיכות.
סוגרים את הכלי. כעת אם יש זמן מומלץ להשרות לכמה שעות.
וכעת מגיע שלב האפייה.
אצלי התנור הבשרי הוא תנור על גז, את השלב הראשון אני עושה על עוצמת אש מלאה, ואת השלב השני על עוצמת אש נמוכה. ולתנור חשמלי זה צריך להיות בערך ככה:
שלב ראשון - להכניס לתנור חם מאוד טמפרטורה של 200-220. 10-13 דקות, תלוי בכמות ובגודל.
שלב שני - המשך אפייה בחום נמוך - 160-170 בערך. 17-20 דקות, שוב תלוי בגודל ובכמות.
אח"כ להשאיר סגור, הוא ממשיך להאפות מהחום של עצמו.
הנסיון יאפשר למצוא את הטמפרטורה הטובה ביותר לכל תנור.
בנים אוהבים בדר"כ את המנה הזאת בגלל חתיכת הבשר הגדולה שמונחת להם בצלחת, ובנות אוהבת את המנה הזאת בגלל שחזה עוף זה בשרי קליל...
זאת השקעה אבל לפי דעתי בהחלט השקעה שווה.
(ואם נשאר אפשר לפרוס את זה ולשים בסנדוויץ)
ובהמשך אני אוסיף גם מתכון לחזה עוף בגריל.
ננסה, מקווה שיצא טוב...
הרוטב אמור לכסות את החתיכות?
לא הופכים באמצע האפיה?
ושאלה אחרונה - איך זה יוצא? לא יבש? פשוט כל פעם שניסיתי לאפות או לבשל חזה עוף\הודו שלם הוא יצא די יבש אז אם יש טיפים לזה אשמח.
זה יוצא לא יבש מכמה סיבות.
א. השילוב של שמן זית ושמן קנולה שומר עליו. (ורק אם מתחשק לך אני אסביר למה), וצריך לשים שמן בלי קמצנות בגלל דיאטה...
ב. דיוק בזמני אפייה. מכת חום אוטמת את הבשר, ואז חום נמוך יותר מבשל את הבשר מבפנים. אז דיוק כאמור הוא כל הענין. חום גבוה שבדיוק אוטם את הבשר, ואח"כ המשך אפייה עד שהוא בדיוק מוכן. ואם הוא יוצא יבש סימן שצריך לקצר את זמני האפייה או להוריד את החום של השלב השני. שימי לב שגם ביחס לגודל של החתיכות מדובר באפייה קצרה מאוד. חצי שעה בערך, ואפילו פחות.
וכאמור צריך לקחת בחשבון שבהתחלה זה כן יצא יבש, כי זמני האפייה משתנים בהתאם לתנור שאת משתמשת ולכלי שבו את משתמשת.
ג. הצפיפות של העוף בכלי, והשימוש בכלי חרס עוזרים גם הם למנוע התייבשות.
ועוד שני טיפים שלא הזכרתי קודם
1. להשרות את החזה עוף לפני ההכנה בחלבון ביצה למשך חצי שעה לפחות. אני עושה את זה רק כשיש לי מצב רוח מיוחד להשקיע, אבל זה בהחלט מועיל
2. לשים בתנור בזמן האפייה כלי עם מים חמים.
(בקשר לשמן זית וקנולה)חילזון 123במכת חום מכניסים את זה גם סגור?
אפשר סיר פיירקס עם מכסה פיירקס נכון?
כשמשרים בביצה אז את הרוטב של הביצה לא מכניסים לסיר נכון?
נראה לי כבר חפרתי בנושא יותר מדי...
גם סיר פיירקס זה טוב, וזאת עדיפות שנייה אחרי סיר חרס.
כשמשרים בביצה את הביצה לא מכניסים אח"כ.
לתבל בגריל עוף+מלח+אבקת שום(לא חובה) ולמחבת החמה עד שכל צד משחים.
יש לי גם מתכון לאגרול עם חזה עוף מהספר של בני סיידא.
עוד אפשרות לטחון במג'ימיקס ואז לעשות קציצות עוץ.(גם לזה יש לי מתכון).
ובקשר למוקפצים אני משרה את חתיכות החזה עוף בכף קורנפלור וכף סויה אחר כך מטגנת בניפרד ומוסיפה לירקות המוקפצים ומוסיפה אטריות נודלס.
שבוע טוב![]()
בכל הצורות- רק לא שניצלים (כי אנחנו לא אוהבים..)
זה מתחלק ל2: מבושל או בתנור:
בתנור: חותכים לחתיכות קטנות, ושמים עם ירק שרוצים:
דלורית (מעולה!! בתוספת רסק עגבניות..), תפו"א, בטטות, וכמובן אפשר לשחק עם הירקות ועם הטיבול-
חמוץ, מלוח, מתוק רו חריף..
מבושל: כנ"ל, גם עם ירקות מכל הסוגים, יש מתכון מעולה (בוואלה אולי?)
עם פטריות בצל ויין,
אפשר עם תפו"א, עגבניות, קישואים, ומה שתרצי.
טיפ קטן:
אפשר לרשום בגוגל לפי הירק שיש לך בבית,
למשל: חזה עוף+בננות
ורק נשאר לך לבחור מתכון..
בתיאבון!!
אפושבס"ד
1.שניצל-קודם כל את יכולה לפרוס לפרוסות ולעשות שניצל! עם ביצה ופרורי לחם וכמובן אם בא לך מעט תבלון..
2.שניצל דל- את יכולה לפרוס לפרוסות כמו שניצל ולתבול בתערובת קלילה של פפריקה עם מעט שמן/מים ולהכין במחבת הריבועית (שכחתי איך קוראים לה)-אני מטגנת רק את הנגלה הראשונה על שמן והשאר עם מים-יוצא עסיסי ומעולה!!
3.תערובת/צלי חזה-לטגן הרבה בצל ולהוסיף לו ירקות לפי הטעם..ליצור תערובת של הרבה ירקות!עם מיים ולהוסיף תבלינים (שוב לפי הטעם) (אני נגיד עושה את זה עם בצל וסלרי ואבקת מרק בצל ומלח ופלפל קיצר לפי העם) ואז מוסיפים חתיכות חזה עוף קטנות...
4.מוקפץ!-מעט שמן עם גמבה,נבים,כרוב,גזר וכו...רוטב סוריה וחתיכות חזה-אפשר גם נודלס/ספגטי.
אהממ...בקיצור החזה הוא מאוד ניטרלי אפשר לשחק איתו!
ב"הצלחה!
על פרוסת חזה עוף ממלאים במילוי הרצוי, מגלגלים את חזה העוף, סוגרים בקיסם, טובלים בביצה ופירורי לחם ומטגנים.
יש אפשרות גם לעטוף היטב ברדיד אלומניום ולסגור בקצוות כמו סוכריה, להכניס לסיר גדול עם מים רותחים.
אפשר לאכול כך או להוציא מהנייר כסף ולבשל ברוטב.
מילויים:
פירה עם בצל מטוגן.
בשר טחון מטוגן עם צנוברים ובצל
כבדי עוף ואורז
להוסיף פיסטוקים קצוצים
מנה יפה ומושקעת
שווה גם להכין כמות ולהקפיא לפני הטיגון.
תודה
ואי יהודיה, נראה לי שלא משעמם להיות אצלך בשבת
לסעודת שבת (כן כן, אני כבר עכשיו חושבת על זה..) לשלושה אנשים...... אשמח למשהו מעניין, עד עכשיו מה שאני מכירה שאפשרי זה חזה עוף ממולא או פשוט ברוטב ברביקיו או משהו..... מנסה לגוון קצת..
אשמח לעזרה
!
shoosh1 כוס בצל מטוגן
1/2 קופסאת פטריות קצוצות
לטגן.
להוסיף:
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
כורכום
2 ביצים קשות מרוסקות
1/2 כוס מים רותחים
כף אבקת מרק פטריות
כוס פירורי לחם
לערבב ולמלא..
יאמי יאמי,
זה ממש טעים!
לשלושה אנשים זה יותר מידיי אז מהיתר אפשר לעשות קציצות..
ובקשר לחזה עוף,
יש רוטב טאריקי וזה ממש טעים..
מעמידים על האש סיר עם מים וקצת מלח שירתח ביינתיים...
דופקים את השניצלים שיהיו דקים ונוחים לעבודה, ממלאים במה שבא לך... מגלגלים ועוטפים בנייר כסף [אני עוטפת בנייר אפיה] ו...זורקים לסיר הרותח, אחרי כמה דקות ההחזה עוף מתקשה מהבישול והוא כבר לא יפתח...עכשיו אפשר להקפיא [אם רוצים] ולהוציא כל פעם כמה שרוצים לטגן עם פרורי לחם \לסדר בתבנית עם רוטב או עישבי תיבול.
בפעם הראשונה שעשיתי את זה הבטחתי לעצמי שזאת גם האחרונה[ אבל מאז הכנתי את זה הרבה פעמים וזה ממש לא נורא.
הרהורעושים גליל קטן מהמילוי, מגלגלים אותו בתוך החזה עוף
מגלגלים בביצה
פירורי לחם
ומטגנים..
גיליל מהמילוי? זה לא נפתח בטיגון?
שמים בקצה של החזה עוף ומגלגלים..
לא אמור להפתח, משתדלים
בזהירות
רחלקהלא יודעת אם שווה לעשות את זה ל3 אנשים, אבל נרשום בכ"ז.
צ'יקן פיקדה (chicken piccata)
מצפים את החזה בקמח (כמו פירורי לחם..) ומטגנים קלות משני הצדים, במחבת שאח"כ תבשלי בה את העוף.
מוסיפים למחבת- יין לבן, פטריות פרוסות, קצת מים (אאל"ט) ותבלינים. מבשלים על אש בינונית כ15-20 דק'.
אוכלים עם אורז לבן...
אמור לצאת עם רוטב קצת סמיך.. יכוליות שצריך להוסיף לו קצת קמח (כף-שתיים, לא יותר.. ) אני כבר לא זוכרת, הכנתי את זה ממזמןן..
בתיאבון!
נדנדה כתומה.מכינים תערובת של קמח, קצת שום גבישי וקצת מלח.
מצפים בה שניצלים, ומטגנים אותם דקה מכל צד, ומוציאים. מטגנים בשמן של השניצלים(אפשר להוסיף עוד קצת אם אין מספיק) פטריות פרוסות (טריות-סלסלה, או מ1/3 קופסת שימורים). מוסיפים בערך 3/4 כוס (אולי קצת יותר..) יין לבן, ובערך 2 כפיות מיץ לימון. מבשלים עוד 10 דק'. אם רוצים לשים על הפלטה- לבשל רק 2 דק'!!
טעים טעיםם!! (הכנתי היום.. לשבת..
)
שבעלי היה אוהב פטריות
... בכל אופן תודה על ההצעות 
יהודיה מא"יונכנס גם להודעה שנעוצה בסוף
איך התווספו כ"כ הרבה תגובות תוך זמן קצר![]()
זה אדיר! תודה(:
![]()
הוא בדיוק מלפני שנה.
לרגע חשבתי שהתבלבלו בתאריכים ![]()
אם אפשר הערה לפעם הבאה- לדעתי עדיף במקרה כזה לתת לינק לשירשור הישן ולא לחבר ממש את שני השירשורים.
זה גם יותר ברור ופחות בלאגן בעיניים
וגם כשזה בן רגע הופך לשירשורפלצת כזה קשה לשאול שאלות על המתכון וכו'
וגם בהתחלה לא שמתי לב בכלל שיש שירשור חדש עם שאלה. שירשורים עם יותר מ40 הודעות פותחים פחות. כי מה כבר אפשר לחדש שם...
אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.
אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.
(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)
בקיצוררר עצות?
אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.
אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)
וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)
בא לי לגוון.
רעיונות?
לק"י
ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.
תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".
לק"י
ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.
ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.
לבסיס:
300 גרם ביסקוויטים מפוררים
ממיסים יחד:
100 גר שוקולד מריר
כוס חמאת בוטנים
3 כפות טחינה
2 כפות דבש
רבע כוס שמן
מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית
מקפיאים ל10 דקות
שכבה שניה:
ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)
מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.
מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
בהצלחההה
אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).
אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.
מה הולך אצלכם?
מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים
מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק
לק"י
מרק עדשים כתומות
מרק אפונה
מרק ירקות עשיר
מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...
מרק כתום עם עדשים כתומות
מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם
מרק מגורד עם קוביות עוף
מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)
מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.
(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)
בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.
מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)
מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.
מרק אפונה
מרק כרישה
מרק עוף ברור
מרק ירקות גם זורם לפעמים
מרק בצל
אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.
בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)
מרק ירקות עפ שעועית לבנה
מרק אורז ועגבניות
מרק גזר
מרק קישואים
מרק עוף זה הכי טעים בעולם
עדשים כתומות/ירוקות
כתום
בצל
גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים
אפונה
לק"י
אני התחלתי עם עוגות, עוגיות וסלטים.
מה בתפריט
אין לי מושג עדיין
חלות יש מההקפאה
היום בע"ה שייתן לי כח
סלט עגבניות
חילבה
טחינה?
עוגיות
עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)
ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.
לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.
זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.
זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.
זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.
מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.
הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.
מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.
ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.
ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).
נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.
ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.
ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.
חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.
הכנתי עוגה וזהו...
להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו
שזה נדיר מאודדד..
הלך לנו המיקסר
הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...
אז חלות קנויות
סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)
ליל שבת
מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)
תבשיל הודו ובטטות מתוק
אורז
בוקר שבת
לזניה
סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)
סדש
שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה
עוגיות לימון מושלגות
אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח
דג ברוטב וקציצות דגים
עוף עם תפוח אדמה ואורז
חלה קנויה
עוגה קנויה
סלטים חיים
וקצת פיצוחים ושטויות
פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום
ערב שבת
דגים ברגיל מושט וטונה בסיר
ומרק גרונות
בוקר שבת
מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה
כנפיים
שניצלים ואורז
סלטים
טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה
חלות שהכנתי
עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.
היה טעים
לק"י
עוגת שוקולד
עוגת תפוזים
קוראסונים קנויים
חציל בפירורי לחם
חציל עם עגבניות וכוסברה
טחינה
סלט חי
ליל שבת:
תבשיל שהיה אמור להיות פקילה
קוסקוס
מרק שעועית וירקות
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
חזה עוף וירקות מוקפצים
שניצלים
סד"ש:
בורקסים קנויים
חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)
וסלטים תוצ"ב:
ז'עלוק
סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)
חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן
חילבה (האורחת הביאה)
טחינה (כנ"ל)
סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת
דג בירקות
אורז
קוגל ת"א תוצרת בית
ביצים
רצועות טונה מטוגנות
מרציפן תוצ"ב
עוגה תוצרת בית .
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38
אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה
אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.
ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק
מה שממילא נותן לו אווריריות.
וגם-
א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך
(בלי ביצה ושומשום)
ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.
ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.
מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.
ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה
מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .
נפש חיה.לבצק
2 קילו קמח
4 כפות שמרים יבשים
1/2 1 כוסות שמן
1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )
כוס סוכר
2 כפות מלח
אופן הכנה:
שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.
מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).
מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח.
כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה
כ- 15 דקות
מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר)
אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.
גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות
את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה
החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב
לטחינת עוף/בשר, וגם להכין איתו חומוס ביתי
לק"י
אני לא טוחנת בו בשרי. כן מכינה חומוס.
מה שאני אוהבת בו שהוא לא גדול, זו קערה, שהסכין עם המנוע נמצאות מעל.
ממליצה לקנות משהו בסגנון (בתקווה שימליצו לך על חברה טובה).
נראה לי רעיון טוב אלה שמלבישים את המנוע מלמעלה
עם 3 קערות בגדלים שונים נותן מענה לכל כמות שאני מבקשת לטחון
hameiri13קודם כל מצרף לכם שיר חנוכה לשמיעה עם הילדים (אפילו מציע לאפות יחד עם הילדים)
שני מתכונים מצוינים לחנוכה – יחד עם טיפים שיעשו לכם סופגניות מושלמות
רגע לפני שמדליקים את הנרות, זה הזמן שבו הבית מתמלא ריחות של בצק, שמן וסוכר. חנוכה הוא לא רק חג של אור – הוא חג של טעמים. כדי שתצליחו ליצור סופגניות נהדרות ללא תקלות, אספנו גם מתכונים טעימים וגם טיפים מקצועיים שממש עושים את ההבדל.
לפני שניגשים למתכונים, הנה כמה כללים שכל אחד חייב להכיר:
תוספת קטנה של אלכוהול לבצק – בערך כ־5% מכמות הנוזלים – מפחיתה את ספיגת השמן ומשאירה את הסופגניות קלילות יותר.
טמפרטורת טיגון אידיאלית: 160–170 מעלות.
אין מדחום? מספיק לטבול את קצה כף העץ. ברגע שמופיעות בועות עדינות – אפשר להתחיל לטגן.
זמן טיגון מומלץ: כ־3 דקות מכל צד.
רוצים את הפס הבהיר במרכז? מכסים את הסיר בזמן הטיגון – כל עוד המכסה יבש לחלוטין.
להתפחה איכותית באמת, מומלץ ליצור את הכדורים ורק אז לתת להם עוד כשעתיים של תפיחה. זה יוצר מרקם דחוס, עסיסי ויפה בלי בועות מיותרות.
ועכשיו – עוברים לשני מתכונים קלאסיים שכל בית צריך.
מתכון ראשון: צ’ורוס קראנצ’י ורך מבפנים
מתכון קל במיוחד שמכינים בכמה דקות, עם טעם ממכר שמחזיר את כולם לביס נוסף.
מים, שמן, מלח, סוכר, קמח וביצים.
מרתיחים מים עם סוכר, שמן ומלח. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שנוצר בצק אחיד שנפרד מהדפנות.
מעבירים לקערת מיקסר ומערבלים לצינון. מוסיפים ביצים אחת־אחת עד שהבצק חלק ורך.
מכניסים לשק זילוף עם צנתר משונן, מזלפים ישר לשמן עמוק ומטגנים עד הזהבה.
מוסיפים מעל סוכר וקינמון או יוצקים מעט מייפל – וזהו.
מתכון שני: ספינג’ מרוקאי – אוורירי, חם ונמס בפה
אחד המאפים האהובים והקלים ביותר להכנה – בצק רך, דליל, שתופח במהירות והופך לטבעות מושלמות.
קמח, שמרים, סוכר, מלח ומים.
מערבלים את כל החומרים לבצק דליל ממש – כזה שכמעט אי אפשר להרים בידיים, וזה בדיוק הסוד למרקם האוורירי.
מתפיחים עד להכפלת הנפח.
טובלים את הידיים בשמן, קורצים עיגולים, יוצרים חור במרכז ומרחיבים בעדינות לצורת טבעת.
מטגנים כדקה מכל צד, מוציאים לנייר סופג וטובלים בסירופ קר שהוכן מראש.
מים, סוכר, וניל וקצת לימון – מבשלים עד שהסירופ מסמיך לגוון שנהב.
מהחצי השני של הבצק אפשר להכין גם פיתות ארוכות בתנור – רכות וספוגיות.
מתכון שלישי: סופגניות אפויות מקמח מלא
למי שמעדיף משהו קל יותר, אבל עדיין רוצה ליהנות מהטעם של חנוכה.
קמח מלא, שמרים, סוכר, ביצה, מלח, מים ושמן.
לשים עד קבלת בצק רך, מתפיחים, מחלקים ל־16 כדורים, מתפיחים שוב, מברישים ואופים ב־180 מעלות עד הזהבה.
לאחר מכן ממלאים בריבה ומפזרים אבקת סוכר.