הלללפפ !!דודה שוקו

תשמעו, אני לא אוהבת לקחת לחם לביציפר, ולקראת שנה"ל אני לא כ"כ יודעת מה לעשות.
אז ...
רעיונוות .?..

הייתה תקופה פעם שבאמת לא רציתי לקחת סנדוויץ'דניאל!!

והכנתי דייסות בקופסא

 

זה c הטעים!!

תודה !! אם אפשר עוד רעיונוות !!דודה שוקו
לאפות לחמניות ולהקפיאכלנית1

אפשר לאפות לחמניות ולהקפיא. לחמניות סתם, לחמניות קלועות, לחמניות ממולאות לפני/אחרי האפיה (אפשר לשים קוביית שוקולד או ממרח שוקולד לפני האפיה, או חומוס וסלט, ממרח פיקנטי, גבינה עם זיתים, גבינה צהובה ועוד).

קופסה עם סלט ירקות מושקע (לא מתובל) +שקיות רטביםאני ירושלמית

קטנות כאלה שמצורפות לסלטים החיים הקנויים. +כמה קרקרים וזאת ארוחה מושלמת, בפרט אם את שמה בסלט, ביצה קשה פרוסה/גבינה קשה מגוררת/טונה אפשר כמובן את שלושתם יחד...יאמי

 

אפשר קופסה פסטה ברטבים שונים. עם או בלי סלט ליד.

 

לגיוון אפשר מוזלי, שזה סלט פירות בקופסה, עם יוגורט ליד, עם או בלי גרנולה...

 

וכמובן בגיזרת הלא בריאים, אפשר קוראסון עם אייס קפה/שוקו קר... עוגת בוקר וכן על זו הדרך...

 

וואי וואי... נהייתי רעבה... מי בא להכין לי מוזלי פירות, גרנולה ויוגורט??

את יכולה לקחת דגנים משביעיםme and i

אני הייתי לוקחת הרבה פעמים סלט קינואה אם את רוצה יש לי את המתכון אני אישית גם כן לא סובלת סנדוויצ'ים אז אני קונה במכולות קופסאות קטנות של גבינות וטובלת בזה את הלחמניה או הלחם אם את מעונינת יש לי גם מתכון של לאפות שכולם אפילו סרבני הלחם אוכלים אשמח להביא לך אותו ודרך אגב את פשוט יכולה לשים את כל מה שאת רגילה לשים בסנדויצ'ים בקופסא ולהנות מארוחת בוקר כמו בבית

עוד קצת רעיונות..אחת העם...

-קופסת ירקות חתוכים + משהו לטבול (טחינה \ גבינה \ (אפשר להכין רוטב בבית, ולשים בקופסה של תבלינים)

-את יכולה לאכול קורנפלקס - עם חלב עמיד. (חוסך את הסרחון של בקבוקים)

-אפשר לעשות חביתה או משו' בסגנון בלי לחם ולקחת בקופסה.

- אפשר גם ממרחים עם פריכיות \ לחמיות \ פתיות

- ןהכי כיף!! (לדעתי) לעשות סלטים שווים ולקחת. (סלט ירקות רגיל, סלט פסטה (עפ בזיליקום, עגבניות מיובשות ופיסטוקים) סלט טונה (+ מברשת שיניים לאחרי האוכל...), סלט חסה (חסה, פרי (אפרסק \ תפוח \ רימון) ואגוזי מלך. ועוד סלט: חסה, תירס, פטריות, עגבניות שרי ואגוזי מלך

 

הזכרת לי עם הסלט טונה-דינה ל.

זה המאכל הבסיסי שלי בעבודה (וקופסת מסטיק מנטה מרשרשת בתיק חושף שיניים)

 

אם את אוהבת את זה, יש לי אחלה מתכון:

הבסיס הקלאסי: טונה, מלפפון חמוץ, ביצה, מיונז מלח פלפל

תוסיפי קצת בצל סגול, וכפית גדושה חרדל דיז'ון- משדרג בטירוף!

 

קחי את זה בקופסא, יחד עם פתית וגבינה.

 

אין על זה! יאמי

|כיף|דינה ל.

אני שונאת סנדוויצ'ים! עד היום. 

 

מה שהייתי עושה בזמנו, היה לנו מקרר שעמד לרשות התלמידות. הייתי מביאה קופסת גבינה גדולה, שהיתה מספיקה לזמן רב, עגבניה, זיתים, או סלט חצילים, או כל דבר שאני אוהבת, וכל יום הייתי מביאה מספר פרוסות לחם, וצלחת חד"פ- ופותחת שולחן! צוחק

וכך הייתי מסדרת לי פרוסות לחם וארוחה כיד המלך יאמי

את יכולה גם להשקיע [ואם מדובר בך- למה לא? קורץ] תביאי ירקות שווים, אם את אוהבת פסטרמה- אז תקני טחינה קטנה ותביאי מהבית כמה פרוסות, ופיתה- ותארגני לך משהו שווה...

 

אם יש לך מקרר בבי"ס- תנצלי את זה.

 

כיד הדמיון חיוך

אני חולה על סנדוויצ'ים אבל זה באמת משעמם לפעמיםדניאל!!

וכשלא ממש יש זמן להשקיע זה באמת מגעיל..

אבל את יכולה להשאיר לך בכיתה קופסת קורונפלקס עם קערה וכף וכל יום להביא חלב בצנצנת

אחרי שהקפאת אותו (או קררת) תלוי מתי את  אוכלת... 

אממ..נדנדה כתומה.

אני לא אוכלת לחם. בכלל. מעדיפה להיות רעבה ולא לאכול לחם.. מין שריטה שכזו..

 

אז מה שאני עושה>>

 

-שקית עם קורנפלקס/ברנפלקס/גרנולה/וכו' ויוגורט לבן רגיל.. אפשר גם עם עוגיות וכו'..

 

-יש לי עוגיות גבינה מלוחות שהולכות מעולה בהקפאה... אז כל חודש-חודשיים-שלושה אני מכינה כאלה, ומקפיאה בשקיות סנדוויץ' לפי מנות- בערך 8-9 בכל שקית. ואז אני לוקחת שקית כזו, עם צלחת [יש לנו מיקרוגל בכתה, אז אני מחממת אותם שם] ועם ירקות חתוכים.. אחד הדברים..

 

-כשבא לי להשקיע ממש> אני לוקחת איתי מלפפון, עגבניה, לפעמים בצל קטן.. סכין לחיתוך, קערה שטוחה [יש לנו קערות דיי שטוחות מפלסטיק, שאז זה נח גם לחתוך וגם לאכול בהן..] ושקית[כמו ששמים קטשופ.. בפינה כזה..] שבתוכה יש תיבול לסלט- שמן זית, מיץ לימון, מלח ושום גבישי..  ואז אני מכינה לעצמי סלט טרי בכתה.. אחד הדבריםם!! לפעמים אני יביא איתי גם קרקרים, גבינה וכו'..

 

-אפשר לקחתקרקרים/פרכיות וכו', עם מטבל כלשהו בתוך שקית, כמו ששמים קטשופ.  רעיונות למטבלים>> גבינה לבנה, מטובלת: עם פפריקה, שום, שמן זית, זעתר.. מה שאת אוהבת.. גבינה לבנה עם בצל> בצל ירוק קצוץ.. לערבב עם הגבינה.. אפשר להוסיף טיפונת א. מרק בצל. גבינה לבנה בטעם פטריות> עם קצתקצת א. מרק פטריות. אפשר טחינה וכו'.. מה שאת אוהבת..

 

-בורקסים.. כאלה קפואים.. מכינים בערב קודם.. לא מאוד בריא אבל נחמד לפעמים..

 

-מלאווח> אפשר מלאווח מטוגן, ולהביא גם קופסא של רסק עגבניות/להכין רסק בבית.. [אם בא לך להשקיע ממש..]
אפשר גם מלאווח טוסט, בטוסטר [משלושלים או פסים..] חותכים ת'מלאווח ל2 [כשהוא קפוא יותר קל לחתוך אותו..] וממלאים בכלמיני דברים שאת אוהבת>> קטשופ או רסק, גבינות שונות, תבלינים, תוספות.. יוצא ממש כייפי וטעים..

 

-כלמיני חביתות וכאלה, או לחם מטוגן וכו'.. וגם אפשר שקשוקות וכאלה, ובקופסא...

 

תנסי לחשוב מה את אוכלת לארוחת בוקר בחופש.. ולראות איך אפשר להפוך את זה למשו שאפשר לקחת איתך.. בעיקרון אם אם יש לך קופסא אטומה ונוחה את יכולה לקחת איתך כמעט כ-ל דבר! מנסיון!

רתם את יכולה להעלות מתכון לעוגיות גבינהנץ1

בבקשה?

מצטרפת לבקשה... אפשר מתכון?שחר26
בכיפ[סליחה על העיכוב..]נדנדה כתומה.

עוגיות גבינה מלוחות>>

 

1 קוטג'

1 מרגרינה לבישול [אפשר, ויוצא מצוין עם שמן! חצי כוס ועוד קצת..]

2.5 כוסות קמח [אפשר מלא, אני הכנתי עם 70 אחוז.. לאיודעת אם אפשר עם 100]

2.5 כפיות א. אפיה

1 כוס גבינ"ץ מגוררת [אפשר לחתוך לקוביות כמות כזו של גבינ"ץ רגילה.. זה בערך 5 פרוסות..]

1 לבן [אפשרי גם יוגורט לבן בלי סוכר]

3/4 כפית מלח

 

מערבבים הכל טוב עד שחלק..

 

שמים בעזרת כפית עוגיות קטנות על תבנית עם נייר אפייה [בערך גודל של כפית, אולי טיפה פחות. נוח להשתמש ב2 כפיות, כשאחת משמשת להוריד את העוגיה מהכפית..]

 

אופים בחום בינוני בערך 15-20 דק', עד שהעוגיות מזהיבות..

 

בתאבון

מעולה! תודה רבה! אני ממש קוראת ומחכימהשחר26

מהרעיונות שלכן כאן.

תודה !

פתרון למי שאין קופסא אטומהתולעת אנוכי

לניילן עם ניילון נצמד מסביב 3 פעמים ועל זה שקית של סופר לקשור היטב. מחזיק נפלא מנסיון.

כשנמאס מסנדוויץ' אני מכינה......... לחם מטוגןןן!!!זורוגורו

אחד הטעימים באמת   להוסיף מלמעלה סוכר אם אוכלים בלי כלום...

ולשדרוג להוסיף קוטג' ולהכין סנדוויץ מהלחם המטוגן והקוטג', דומה לסנדוויץ' רגיל איך שזה נשמע, אבל בטעם---   לא!!

המלצה לשדרוג....מירי ט.

במקום רק סוכר, תערבבי אותו עם אבקת קינמון...לא תאמיני איזה טעם זה מוסיף!!.....

תודה לפותחת השרשור!עוד מישהי

בס"ד

מרוב ייאוש שנה שעברה כבר הכנתי טבלה בה כתבתי מה כל ילד אוהב לקחת לבית הספר, מה הוא מוכן לקחת לבית הספר, ומה הוא לא מוכן שאשים לו.

מלאתי אותה לפי ההדרכה שלהם, ודרשתי מהם לחתום על זה! כי כל פעם שום דבר לא טעים להם....

מקווה למצוא רעיונות מרעננים . 

(שתבינו, כריך+ שקית עגבניות שרי, עם מלפפונים לא מסםיק טוב להם, גבינה לבנה הם לא מוכנים לראות, חביתה זה "איכסה", טונה זה רק עם מיונז אבל לא יותר מפעם בשבוע, חומוס הם עושים טובה אם הם מוכנים לאכול, טחינה לא, שוקולד זה איכס(בזה הם צודקים) חמאת בוטנים\חרובים על כל סוגיהם זה מחוץ לתחום, גבינה צהובה זה רק עם פיתה, וגם לא יותר מפעם בשבוע, מה שוקרה בסוף שאני שמה להם פעם גבינה צהובה, פעם חומוס, פעם טונה, ואז ב3 הימים האחרים הם מקטרים :"עוד פעם טונה\גבינה,חומוס??"

הדבר היחיד שהם שמחים לקבל זה פיצה, (שהכנתי לילה לפני) וגם זה לא יותר מפעם בשבוע.

 

תודה.

הייתי חייבת לשחרר קיטור. עכשיו אראה אם יש רעיונות שיספקו את המפונקים שלי.

 

מהגן עד כיתה ח' בערך לא הייתי לוקחת כלוווםם לבצפר.צ.א.

אמאשלי היתה משתגעת ממני...

לומר לך מה אבא שלי עושה?נדנדה כתומה.

[הוא אחראי אצלנו על סנדוויצ'ים וכו'.. ]

 

 

הוא עשה טבלה של עמודות לפי ימים בשבוע, ושורות לפי הילדים..

 

ואז כל אחד צריך עד הערב לפני [עד 9 בעיקרון..] למלא מה הוא רוצה. אם הוא קטן אז מישו אחר ממלא מה שהוא אומר.

 

מי שלא ממלא, לא מקבל סנדוויץ. יכול להכין לעצמו או לא לאכול.

 

וזה עובד.

 

אני כבר לא חלק מזה, כי גמככה אני מכינה לעצמי. אבל כל האחים שלי יפה מאוד ממלאים ת'רשימות.

 

אה, ובמוצ"ש מדפיסים רשימה, ואבא מנסה שכמה שיותר ירשמו.. לפחות ליום ראשון-שלישי.

 

 

זה עובד וזה מנוריד לחץ מיותר. מומלץ.

פששששש...זורוגורו

רעיון מקורי...

me and i-אפשר את המתכון של הלאפות?מרימוש!

אני תמיד לוקחת לאולפנה קרקרים ובייגלה.

אפשר גם כל קורנפלקס או דגנים בקופסה ובלי חלב.

 יוגורטים לבקרים.

נדנדה כתומה- כל הכבוד לאבא שלך!!עוד מישהי

בס"ד

רעיון מעולה, רק שהגדול שלי עולה לכיתה ב'...

והשאר בכלל פיצקים, (עם פה גדול חיוך ) ואני לא יכולה לצפות מהם להכין לבד סנוויצים. (לא בגיל הזה)

ובלל אני אימא קצת משוגעת, כך למשל קרה שיום לפני שאלתי מה כל אחד רוצה, קניתי להם, ובבוקר שוב וודאתי, והכנתי, דקה לפני שהפשושים עלו להסעה אחד מהם אמר :"אוף! למה אמרתי לך לשים לי חומוס...  עכשיו לא יהיה לי מה לאכול בגן" "אבל זה מה שביקשת!" החמוד :"כן. אבל אני כבר לא אוהב חומוס. לא נורא אני אהייה רעב".

כמובן שאיך שהילד עלה להסעה אני רצתי הבייתה להכין לו סנוויץ חדש, והלכתי לגן להביא לו את זה...

 

דבר טוב אחד יצא מזה, עם כל צעד בדרך החלטתי שלא עושה את זה יותר חיוך

אבל זה באמת קשה ללתת להם אוכל שהם לא מרוצים ממנו...

באמת לגוון עם לחמניות ופיתות, ולא רק עם המילו שלהן, כמו שרוג'ר הציעה, זה כנראה הפתרון בניתיים.

מה שמנחם בשירשור הזה שכשהם יגדלו קצת אתחיל לאמץ את הרעיונות של סלטים בקופסה וכ'.

(אלא אם כן הם יגלו פתאום אהבה לסנוויצים...)

עוד מישהי.מרב.

אני גם תמיד עשיתי בעיות לאבאשלי עם הסנדוויץ'. אני לא סובלת לחם. פשוט לא אוהבת אותו. [גם לא בטוסט. ולא בלחם מטוגן.]

אז עברתי לפיתות. [מתישהו זה נהיה מגעיל גם ]

והיום אני אוכלת רק לחמניות.

אני לא יודעת עד כמה זה משתלם כספית, אבל זה בריא כמעט כמו לחם רגיל, ואפשר למרוח שם הכל.. ולנסות עם מטבלי גבינה. [אני מתה על לחמניה עם גבינת שום-שמיר. אהבת חיי!!] 

לחמניות זה ממש ממש מומלץ..

[ואם נשארת לחמניה ריקה איכשהו- זה תמיד טעים גם בטוסטר ]

* התכוונת: "זה ל-א בריא כמעט כמו לחם רגיל" (-;דינה ל.
רוג'ר תודה מתוקה!עוד מישהי

בס"ד

הילדים שלי לא אוהבים גבינות (כי זה מרטיב את הלחם..) 

אבל מנחם שהמצוקה שלי נגעה לליבך

באמת לחמניות הם מוכנים לאכול יותר בקלות.

 

 

יש משו שלא מרטיב את הלחם...?מרב.

אפשר לשים בזה גם שניצלים. [נאמי ] בשרי, טבעול, תירס. הכל הולך בפנים ב"ה

וגם עם ירקות-

כזה מושקע..

 

אני רק תוהה לעצמי איך אני אסתדר שנה הבאה [עוד יומיים] בשירות.

לא יהיה לי כסף וזמן כל יום לקנות לחמניות.. 

נשרוד בעז"ה.

מוכר!לילדים שלי יחי'..רעיונות שבד"כ עוזרים:אנונימי (פותח)

ב"ה

גם אצלי- אחרי התלהבות של יום-יומיים ממשהו הם לא מוכנים לאכול-ואז חוזרים תיקים מלאים בכריכים שלא נגעו בהם!!כואב הלב שרעבו ללחם במשך כל היום-העיקר לא  לאכול-

הנה כמה רעיונות חליפייםכמובן-כל אחד חד פעמי עד שנמאס..)

שניצל  תירס\נקניקיות סויה (אצלנו אסור להביא בשרי)

מעדנים ועוגויות

קורנלקס

פירות -הרבה

ביצה קשה שלמה

ירקות חתוכים

פיצה

בורקס

לחם מטוגן

שעועית אדממה

חביתה

קוטג' (בקופסא) \גבינה לבנה

מקלות גבינה צהובה

אורז\פסטה \פתיתים בקופסא

ופעם ב..ממרחים-שוקולד,גבינה צהובה ממוסת,טונה,קוטג',חמוצים,.

אבל טוב לראות את השרשור--חצי נחמה... )

אהבתי את רעיון הרשמימה השבועית..

 

תודה על הרעיונות!עוד מישהי
אפשר גם...n.b

ביגלה, אפרופו , פריחיות או סוג קרקרים מסויים שאתה אוהב.

להביא קופסאת טונה, קוטג', גבינה....

ולטבול בפנים.

זה ממש טעים

עוד משו'אחת העם...אחרונה

פרי חתוך (אם לא רוצים לחתוך - אפשר לקחת לדוג' ענבים)

לבן \ יוגורט

וגרנולה ביתית.

 

לקחת כל אחת בנפרד + קערה.

 

מעדן!! יאמי

כשהייתי קטנה הייתה לנו שנה מרוקאיתגפן36

שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.

מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!


ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים? 

זה בצק נוזלי כזה. לא?יעל מהדרוםאחרונה
לק"י


תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?


ואיזה כיף שהצלחת!!

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
אנחנו עושים מושט מתובל בתנור. לא יקראוריןאחרונה
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולות

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

אבל לוקח המון זמן וסבלנות לשפוך לתניות הקטנות. אזאורין

חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.

לי זה בסדר מבחינת זמן וסבלנותיעל מהדרום
לק"י


שווה לפותחת לנסות פעם אחת.

מה שבאתי לכתוב... יוצא מעולהגלויה
חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כשיש לי קצת זמן להשקיע אז מכינה שבלולי שמרים(אהבת עולם)
גליל של עוגת שמרים ואז פורסת, מניחה ואופה.


יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.


אפשר גם מעמולים.

תודה רבה! רעיונות מעולים❤️מרגולאחרונה
לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה

אולי יעניין אותך