מה במטבח אין לך מושג איך להכין והיית רוצה ללמוד בצורה ברורה ונחמדה?!
מה במטבח אין לך מושג איך להכין והיית רוצה ללמוד בצורה ברורה ונחמדה?!

מקוה שיצא מוצלח..כמו צמח ברקישואים: מטגנים בצל, מוסיפים פרוסות או רצועות קישואים, אח"כ מוסיפים קצת מים (לא הרבה כי הקישואים עצמם מוציאים הרבה) וגם עגבניה מגורדת אחת. קצת מלח ופלפל וכוזברה יבשה אם יש לך. מבשלים עד שמוכן- לא לוקח הרבה זמן.
באופן כללי- כל דבר שנכנס תחת הכותרת "ירקות" , שתוסיפי אותו לבצל מטוגן, ותוסיפי לו מים וקצת פפריקה או כמון (כמון בדר"כ לגזר ובטטה)- פשוט יצא טעים. לירקות עצמם יש טעם טעים מאוד.
המלצה לסלט שאצלנו רץ (ואפילו אותי הפתיע כמה הילדות אוהבות): גזר וסלק חי. מגרדים חצי סלק גדול ושני גזרים, מוסיפים קצת שום קצוץ וכוזברה טריה אם יש. מתבלים בשמן זית מלח ומיץ לימון. יוצא סלט טעים מרענן ובריא עד מאוד!
תמיד טוב לדעת עוד....
קינוחים זה מאוד שימושי ואשמח לדעת עוד...
<שאדע לפי זה מה להגיב 
![]()
![]()
ט'
אפשר לספור את האורז שלו ביחידים.....
לגמרי נגד שמן....
לא הכי מבינה בזה ורוצה דוקא מאוד![]()
(חיוך שטני)
תבורך משמים כל מי שתענה ותסביר לי.
תודה ענקית מראש
בס"ד
הנה:
קוסקוס:
מרתיחים מים בסיר של הקוסקוס, כ3/4 סיר.
בוררים קילו סולת.
מערבבים עם היד עם כוס-כוס וחצי מים.
מוסיפים מלח ומערבבים.
מוסיפים כ1-2 כפות שמן, מערבבים.
מעבירים בנפה של קוסקוס.
בודקים שהמים רתחו ומוציאים אדים.
שמים את התערובת בסיר המתאים.
מכסים ובודקים שלא יוצאים אדים מבין 2 החלקים.
מחכים כחצי שעה. או עד שרואים שהמסביב נהיה לבן.
מוציאים את הקוסקוס לקערה או לייאן, מוסיפים כוס-2 כוסות מים, מערבבים ומחזירים לסיר לכחצי שעה.
ובכלל כל מה שטעים מטוגן בשמן - שיצא לי טעים בלי/עם מעט שמן.
למשל שניצלים, מכינה צלחת עם ביצה וצלחת עם פירורי לחם, מתובל איך שאוהבים ומוסיפים 2 כפות שמן לפירורים. משפשפים
היטב כדי שכל הפירורים יצופו בשמן (אפשר להוסיף עוד קצת אם חסר)
מצפים בביצה, פירורים ושולחים לתנור לאפיה בחום בינוני לזמן קצר, גג רבע שעה בתנור מחומם מראש.
והעיקר - פלאפל!!!!
אניבאדי??
פלאפל טעים ובריא?
שלהם בתבנית עצמה ולא בעיסה. פלאפל אפוי יוצא טעים, אבל לא דומה למקור...
לחם " מטוגן" אפוי בתנור- להיט (נרבה יותר מוצלח מהמקור המטוגן)
ציפס בתנור- מעולה
חצילים- לטבול משני הצדדים במעט שמן ולתנור- יוצא מעולה.
ויש עוד מלא...
מורחת שמן על התבנית? איך את עושה שיצא רך ולא יבש?
איזה שם חמוד...
לחם "מטוגן בתנור"
וזה בכלל עשוי משאריות החלה של שבת...
אצל אמא שלי הפולניה מוסיפים המון סוכר,
ואצל חמותי (גם הפולניה בעצם) מוסיפים המון מלח.
מה אצלכם?
בת נוגהאצל אמי הלא-פולניה זה מלוח-עדין
ואצל חמותי הפולניה בהחלט - עם סוכר..

זה אחד המאכלים שמסתדר לי שיכול ללכת גם מתוק (בשונה מדברים אחרים)
אבל אני כמובן מעדיפה את זה מלוח...
![]()
את החלה/ לחם טובלת בביצה מהולה במים/ חלב.
טובלת את הפרוסה היטב מניחה על התבנית המשומנת ומיד הופכת לצד שני- כך ששני הצדדים יזכו לשימון קל.
אופה בערך 10 דק' ואז הופכת לצד שני ל5-10 דק' נוספות, או עד שרואים שהלחם קיבל צבע זהוב יפה ו"מטוגן" (:
בתאבון ולבריאות!
ננסה. תודה!שמן פשתן
שזה כאילו יצא טעים אבל שאני ידע מה באמת יש שם
אבל יש פה משהו..
וכל מה שקשור לאפייה וקונדיטוריה. מאוד קשה ומסובך לי. אז פשוט מוותרת וקונה את הלא בריא. חבל לי.

מנסה לחשובבת נוגה- אני מניחה שלדעת להכין מנות גורמה מעוצבות, כמו במגזינים, זה נחמד באופן כללי.
אני מתכוונת לכיוון של מנות אישיות מתוקות או מלוחות, דברים מעוצבים אבל לא מחומרים מטורפים מידי.
- להעשיר את מתכוני הקינוחים שלי בגזרת המוסים והשוקולד במנות טעימות, ללא ביצים חיות ועדיף לא משוחתות.
- כל מיני רביוליים ביתיים (אני מניחה שעם מכונת פסטה זו לא תורה כזו גדולה, אבל בכ"ז)
- ברוח הדיאטה הטריה שלי - "פינוקים" קטנים, כיפיים, ללא הרבה קלוריות
- היה מאד מעניין אותי להתעשר במידע ובמיומנות על אודות מטבחים שונים בעולם.
הבישול הצרפתי, האיטלקי, התיאלנדי, האנגלי, האמריקאי, המרוקאי, המקסיקני, הדרום אמריקאי...
- היה מעניין אותי להבין את מה שמאחורי הבישול, את ה"כימיה", את הפעולות של החומרים השונים ואת היחסים שביניהם,
כך שהיד שלי בבישול ובאפיה עצמאים הייתה מתחזקת ומתפתחת.
אולי בהמשך יעלו עוד רעיונות... 
מודדת כובעים- לפלט דגים בלי לצרוח תוך כדי ובלי שישארו עצמות בכלל.
- לחתוך כרעיים לפרגיות ושהן יצאו יפות ומושלמות. (אני יודעת לעשות את זה, בעיקרון, אבל הן יוצאות לי עם חורים..)
- והכי אני רוצה:
להכין אוכל מפנק של סבתות .. אבל אולי זה משהו שבא רק עם הגיל.. 
אם מאותגרת אפייה כמוני הצליחה
..
בכללי כל מה שקשור לאפייה, קינוחים בעיקר.
ומצטרפת למי שאמרה קוסקוס אמיתי.
מודה ומתוודה שלא ניסתי הרבה...
אבל כבר קצת התיאשתי.
וגם באלי קוסקטס. אנסה את המתכון שנתנו פה
כאן
ערב
מרק דלעת וחומוס לפי המתכון של @*אשתו של בעלי*
קוסקוס
קציצות ברוטב כלשהו (הבו רעיונות! לא אדום ולא צהוב)
בוקר
לביבות גבינה
סדש
אנטיפסטי
צ'ולנט- איך מוודאים שלא ישרף? שבת שעברה נשרף לנו
שניצלים מהמקפיא/ נכין חזה עוף כלשהו- עדיין בהתלבטות
עוגת קפה בחושה מהמקפיא
חלות מהמקפיא
טחינה
סלט זיתים מהמקפיא
סלט ירקות, סלט אבוקדו
לק"י
חצילים בציפוי פירורי לחם
טחינה/ חומוס ביתי
עוד חצילים
משייר
סלט חי
עוגות תפוזים ושוקולד
אולי עוגיות שוקולד
ליל שבת:
קוסקוס
עוף עם בצל, גמבה וכדומה
מרק ירקות ושעועית
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
כרובית, ברוקולי וקישוא בתנור
שניצלים
אולי חזה עוף נוסף
סד"ש:
כנראה שחביתות ופיצות
אני עושה את המתכון של חן במטבח
ע"ש
מרק גרוסים
עוף ברוטב מתוק
אורז ותפוחי אדמה אפויים
כרובית, חסה וכרוב
בוקר
סלמון עם עגבניות ולימון
שוקיים עם בצל
עלי פילו עם בשר
אורז וחצאי תפוחי אדמה אפויים
ברוקולי, חסה וכרוב
סד"ש
טחינה מטבוחה חצילים
בטטה וקוגל
יהיו גם עוגות שמרים ואם יהיה כוח גם חיתוכיות חמאת בוטנים
ההורים שלי יהיו אצלנו בערב שבת:
אורז
חורשט
עוף כלשהו שאמא שלי ביא
סלטים- חציל שניצל (כבר חצי התחסל...), סלק, משייר, חומוס, טחינה, סלט ירוק, סלט חסה, סלט חי, בטטה בצ'ילי
לבוקר חמין לבעלי
אורז ועוף בתנור עם דלעת לנו
דגים לסד"ש
כמובן עוגות יומולדת, מתלבטת אם להכין גם רולדה
פירות
חטיפים...
ערב שבת
מרק כתום
לזניה
דג סלמון
פסטה שמנת פטריות
כרובית מוקרמת
בוקר שבת
חזה עוף כלשהו
אורז
תפוחי אדמה
כרובית בתנור
אם יהיה לי זמן וכוח גם שעועית ירוקה
חלות מהמקפיא
סלטים חיים
עוגת ביסקוויטים
שאריות של עוגת יום הולדת של הבת שלי
קורנפלקס בשוקולד
הרבה דברים, אבל אני אוהבת שיש לנו אוכל לכל השבוע
ערב שבת
דגים סלמון במיונז וחרדל
ומושט וטונה בסיר עם רוטב אדום
מרק בשר קוסקוס
בוקר שבת
שווארמה
כנפיים ברוטב מתוק
אורז
סדש
דגים וסלטים
סלטים
חציל מטוגן וחציל במיונז
מטבוחה ביצים שומר מבושל
טחינה כרוב לבן וסלט עגבניות וזיתים
עוגיות שוקולד ציפס חלביות
עוגת בסקויטים
עוגת תפוזים
חלות שהספקתי להכין ברוך השם
דגים לערב + מרק
קידוש בבוקר - סמבוסק פיצה קנוי
סעודה שלישית - סלמון בתנור
סלטים חיים, מטבוחה,חצילים
לקינוח קניתי מילפיי ושוקולדים. יש פיצוחים
שבת שלום 
חילבה
עוגת תפוזים
אני אומר לא מניסיון אלא ממה ששמעתי
מערב שבת שמים את הצולנט על הפלטה עם מספיק מים כדי שלא יישרף
ואז אחרי הסעודה של הבוקר (או מספיק זמן לפני... תלוי מתי אתם אוכלים, וגם משתנה קיץ חורף) שופכים/מוציאים חלק מהמים כדי שזה ייצא צ'ולנט ולא מרק ויקבל באמת מרקם יותר סמיך
כמובן אם רוצים לשפוך אז לפי דיני החזרה לפלטה בשבת כל אחד כמנהגו
אני שמה על תחתית ברזל הפוכה (מכירה את התחתיות לסירים ממתכת? יש להן "רגליים" כאלו
אז אני הופכת ככה שה"רגליים" כלפי מעלה ואז שמה את הסיר.
אפשרות אחרת (את זה אתם צריכים לברר על פי הפסיקה שלכם) אם המים מתאדים וזה גורם לסיר להיחרך,
להוסיף לסיר שקית עם מים ולעשות בה חור כך שלאט לאט המים יצאו לתוך הסיר.
תמיד תמיד. לא משנה מה אני עושה...
בקיצור אף פעם לא הלך לי עם ממולאים...
חשבתי לנסות בתנור זה הולך?
והשיטה עם תפוחי האדמה- פעם ככה הייתי מכינה, וכל תפוחי האדמה היו נשרפים והממולאים היו מקבלים טעם של שרוף, הפסקתי עם תפוחי האדמה. אבל עדיין תמיד מה שבתחתית נשרף.
להפריד קצת מהתחתית ולהוסיף מים רותחים. ובכלל מלכתחילה - אני שמה מים בנדיבות, אחרי שרותחים מנמיכה מאוד ושומרת כל הזמן.
אני מערבבת אוכמניות עם קצת קמח,
כדי שהצבע לא ימרח..
ואז שמה באמצע עוגה בחושה לבנה
זה טעים וגם נראה מהמם
אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.
חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?
לק"י
מרקים
שקשוקה וסלט עם לחם
קוסקוס ומרק
פסטה ושניצל
מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-
פשטידות, מאפים
יכול להיות פיצות
אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות
לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)
כי בשרי זה על האש.
מנסה לגוון חוץ מזה
יכול להיות פרווה או חלבי
קישים/פשטידות
מאפינס
מרקים
תפו"א אפויים
פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)
סלטים
ממרחים/מטבלים
פוקאצ'ות
עושים ירקות ותוספות ורטבים,
המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.
כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.
נאמץ כנראה
תודה
המבורגר קנוי? או שמכינים כמו קציצות בבית?
ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.
כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.
פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.
מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד.
אז לא אקנה אופה לחם.
אבל אולי אתחיל לעשות במיקסר. תודה
דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,
כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס
אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)
מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון
אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב
אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת
סלט גדול מתובל היטב
אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים
שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה
אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.
(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)
זה יכול להיות סושי
או פיצות
או פסטה וסלט
פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)
שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות
מוקפץ נודלס עם או בלי דג
ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)
אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).
אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.
מה הולך אצלכם?
מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים
מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק
לק"י
מרק עדשים כתומות
מרק אפונה
מרק ירקות עשיר
מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...
מרק כתום עם עדשים כתומות
מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם
מרק מגורד עם קוביות עוף
בישול הן צריכות?
כדאי מאוד לפזר עליו מעט קורנפלור ולהשרות אותו כרבע שעה קודם הבישול שלו ואז להוסיף אותו לתבשיל/מרק.
יוצא רך רך ועסיסי
אז מרינדה לא שייך לכאן.
רק קורנפלור.
ץאם מבשלים את זה עם רוטב וירקות שונים
אז אפשר במרינדה וקורנפלור יחד
מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)
מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.
(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)
בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.
מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)
מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.
מרק אפונה
מרק כרישה
מרק עוף ברור
מרק ירקות גם זורם לפעמים
מרק בצל
אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.
בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)
מרק ירקות עפ שעועית לבנה
מרק אורז ועגבניות
מרק גזר
מרק קישואים
מרק עוף זה הכי טעים בעולם
עדשים כתומות/ירוקות
כתום
בצל
גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים
אפונה
הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.
מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר
מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף
מרק עגבניות
מרק אפונה
כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת
אני מכינה מרק דלעת וחומוס.
בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט
מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.
בנתיים חותכים דלעת לקוביות.
מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)
מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.
מכבים כשהכל מתרכך.
טוחנים.
מרק ירקות עם או בלי גריסים
מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)
מרק בצל חלבי
מרק פטריות וגריסים
מרק עגבניות
מרק עוף
שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.
מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!
ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים?
תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?
אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.
אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.
(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)
בקיצוררר עצות?
אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.
אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)
וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)
בא לי לגוון.
רעיונות?
לק"י
ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.
תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".
לק"י
ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.
ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.
חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.
*נייצ'ר וואלי*
4 כוסות קוואקר דק
כוס קמח
כפית סודה לשתיה
3/4 כוס פיצפוצי אורז
כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן
אפשר כפית קינמון
אפשר טיפה מלח
*נוזלים בנפרד-*
כוס שמן
ביצה
2 כפות דבש
2 כפות טחינה- פחות קראצ'
לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..
לשטח ממש
180 רבע שעה
לקרר ולחתוך
לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה
אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח
לבסיס:
300 גרם ביסקוויטים מפוררים
ממיסים יחד:
100 גר שוקולד מריר
כוס חמאת בוטנים
3 כפות טחינה
2 כפות דבש
רבע כוס שמן
מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית
מקפיאים ל10 דקות
שכבה שניה:
ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)
מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.
מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
בהצלחההה
יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.
וזה מעולה מההקפאה
ולמי שרוצה אלפחורס זה הרבה יותר מהיר
מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..
צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.
לק"י
אם לא אכפת שיהיה טחון גס.