טוב אז ככה- פוסט על חלקי בשר הבקר.קראנץ שוקולד

בשר הבקר מחולק ל-23 חלקים, כאשר לכל חלק יש צורת בישול או צלייה שונים.

יש חלקים שצריכים צלייה קצרה יש חלקים שדורשים בישול ארוך או צלייה ארוכה יותר בתנור.
כשקונים בשר ורוצים איכות טובה, צריך לבקש מהקצב בשר מיושן, יישון זה תהליך שבו תולים את הבשר כדי להרפות את השרירים בצורה טבעית וכך מתקבל בשר הרבה יותר רך.
 

מספר סימני היכר לבשר איכותי:
1. צבע אדום עז, בעל מראה לח.
2. שומן בגוון בהיר.
3. בעת לחיצת אצבע על הבשר נוצר שקע.
4. נתח מיושן.

 

 

האיכות נמדדת גם לפי צורת גידול העגל, נייח ונייד.
 בשר נייח- זמן בישול קצר מאד.
 בשר נייד- בישול ארוך.

חלקי הבשר:
 

  1. שריר מספר 1- נתח נייח( אנטרקוט) צריך יישון, מתאים לצלייה בגריל, הקפצה, צלייה במחבת, ומתאים לבישול קצר.
  2. שריר מס' 2- 30% שומן- צלעות עורף- שריר פעיל- מתאים לטחינה. בעל אחוז שומן גבוה ולכן טוב לקבאב, המבורגר, קובה, וכן ניתן לבשל בתבשילי קדירה.
  3. שריר מס' 3- חזה בקר- שריר פעיל, מתאים לתבשילי קדירה, בעל אחוז שומן גבוה מאד ולכן משמש להכנת נקניקים ומתאים לעישון.
  4. שריר מס' 4- נתח דיאטטי- 5% שומן, כתף מרכזי עם אחוז שומן נמוך, מתאים לקדירה, לצלייה ברוטב ועישון וכן הכנת קציצות.
  5. שריר מס' 5 (אסאדו) -נתח פעיל- צלי כתף. אסאדו גריל דרום אמריקה, מתאים לקדירה, מתאים לבישול וצלייה ברוטב.
  6. שריר מס' 6- פילה מדומה לפילה 12, נתח פעיל, דל שומן, לא מכיל גידים, מתאים לצלייה ברוטב, בקדירה, בישול בנוזלים, בישול ארוך.
  7. שריר מס' 7 (מכסה הצלע)- מתאים לטחינה, לגריל, בעלי אחוזי שומן גבוהים, מתאים גם לבישול ברוטב, מתאים לקדירה ולחמין.
  8. שריר מס' 8- אוסובוקו עם הזרוע, פעיל, מתאים לקדירה.
  9. שריר מס' 9- שפונדרה, אסאדו, צלעות שטוחות-שריר פעיל-מתאים לקדירה, לטחינה, לגריל, לצלייה בתנור וקבאב.
  10. שריר מס' 10(צוואר)- שריר פעיל, אחוז שומן גבוה, מתאים לבישול בנוזלים-קדירה וטחינה.
  11. שריר מס' 11 (סינטה)- שריר נייח, זקוק ליישון, מתאים לטיגון, לגריל, צלוי יבש, מתאים להקפצה ובישול קצר.
  12. שריר מס' 12(פילה)- שריר נייח, צריך יישון, עם אחוז שומן נמוך, מתאים לטיגון במחבת, הקפצה, גריל וצלייה בתנור.
  13. שריר מס' 13-מותן סינטה(שייטל)- שריר נייח, צריך יישון, מתאים לטיגון בשמן עמוק, לשניצל, צלייה בתנור, בישול קצר במחבת.
  14. שריר מס' 14(אווזית)- שריר פעיל, מתאים לטחינה, לצלייה ברוטב, צלייה על האש(מנגל) מתאים לקדירה, ובישול.
  15. שריר מס' 15- שריר פעיל, מתאים לצלייה.
  16. שריר מס' 16- פינת הירך- שריר נייח, צריך יישון (כמו 13)
  17. שריר מס' 17- בטן עליונה- פעיל, מתאים לבישול ארוך, לטחינה, קדירה, חמין ומילוי, עם אחוזי שומן גבוהים.
  18. שריר מס' 18- בטן תחתונה- שריר פעיל, עם אחוז שומן גבוה, מתאים לקדירה, טחינה, גריל וקבאב.
  19. שריר מס' 19- (רגליים)- שריר פעיל, מתאים לקדירה, חמין, בישול ברוטב, ואחוז של ג'לטין גבוה מאד, מה שמהווה קרישה של הרוטב בזמן הקרור.
  20. המוח- נייח- לא צריך יישון, יש לנקר את הכרום, מתאים לבישול ברוטב לטיגול ולגריל. (המרוקאים נוהגים לבשל ברוטב הדומה לזה של הדגים).
  21. שריר 21- הלשון- שריר פעיל, יש לשלוק בנוזלים כדי שיהיה אפשר לקלף את העור, וזה נעשה כשהוא עוד חם, מתאים לבישול ברוטב, עישון וכבישה.
  22. שריר מס' 22- בשר ראש- מתאים לקדירה, פעיל מאד, בישול ברוטב וחמין.
  23. שריר מס' 23- הזנב- פעיל, עם אחוז ג'לאטין גבוה, מתאים לבישול ברוטב(כמו הבשר ראש) מרקים וקדירה.


     
תודה רבה תבורך בכל מילי דמיטבארץ השוקולד
מיליון תודות.המון מידע.צריכה להעתיק את זה איכשהו.mp3
בדיוק השבוע הסתבכתי איזה חלק לקנות לחמין כי לא מצאתי ראש.
אפשר לנעוץ?גפן36
נשאיר לכמה ימים ואחר כך ננעץ קראנץ שוקולד


מדהים!!!סיגל!
בדיוק לבעלי יש יומולדת, וקניתי בשר בקר ולא ממש ידעתי מה כדאי להכין איתו. עזר לי מאוד!!!
אולי אמשיך ואבקש מתכון טוב לבשר ראש (בלי פטריות)..
תודה רבה ממש!!
וואו! תודה תודה תודה!נוצה ברוח
סופסוף לדעת את ההבדלים והאפשרויות בצורה מסודרת.
תודה רבה!

ה' יברך אותך!
אמן ובכיף קראנץ שוקולד

נעלה בכל פעם משהו אחר חיוך גדול

יישר כוח! שמושי ביותר!נקודה


מושקע.. כשמתישהו אתחיל גם לבשל.dora
תודה רבה רבה.לב אמיץ

רק עכשיו התפניתי לקרוא.

מידע מפורט ומעשי.

 

בשמחה.. השרשור התווסף להודעה הנעוצהקראנץ שוקולד

שרשורים מרוכזים..

מעולה.לב אמיץאחרונה


לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראלאחרונה

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

מחפש המלצה למעבד מזון טובמבקש אמונה

לטחינת עוף/בשר, וגם להכין איתו חומוס ביתי

לי יש משהו שקיבלתייעל מהדרום

לק"י


אני לא טוחנת בו בשרי. כן מכינה חומוס.

מה שאני אוהבת בו שהוא לא גדול, זו קערה, שהסכין עם המנוע נמצאות מעל.

ממליצה לקנות משהו בסגנון (בתקווה שימליצו לך על חברה טובה).

תודה. תוכלי לכתוב את השם שלו?מבקש אמונה

נראה לי רעיון טוב אלה שמלבישים את המנוע מלמעלה

אני אוהבת את המג'ימיקס שליופל לימון

עם 3 קערות בגדלים שונים נותן מענה לכל כמות שאני מבקשת לטחון

תודה. אפשר את השם שלו? או קישור?מבקש אמונה
תודה 👍מבקש אמונה
כשמשתמשים בקערות הקטנות צריך עדיין לשים את הקערהחילזון 123
הגדולה?
כןופל לימוןאחרונה
יש לי ראסל הובס כבר 9 שנים. מעולההמקורית
קטע, פעם ראשונה שאני שומע על החברה הזאתמבקש אמונה
בסוף קניתי של פוד אפילמבקש אמונה
כמה מתכונים חנוכה hameiri13

קודם כל מצרף לכם שיר חנוכה לשמיעה עם הילדים (אפילו מציע לאפות יחד עם הילדים)

 

שני מתכונים מצוינים לחנוכה – יחד עם טיפים שיעשו לכם סופגניות מושלמות

רגע לפני שמדליקים את הנרות, זה הזמן שבו הבית מתמלא ריחות של בצק, שמן וסוכר. חנוכה הוא לא רק חג של אור – הוא חג של טעמים. כדי שתצליחו ליצור סופגניות נהדרות ללא תקלות, אספנו גם מתכונים טעימים וגם טיפים מקצועיים שממש עושים את ההבדל.

 

טיפים חשובים לפני שמתחילים לטגן

 

לפני שניגשים למתכונים, הנה כמה כללים שכל אחד חייב להכיר:

תוספת קטנה של אלכוהול לבצק – בערך כ־5% מכמות הנוזלים – מפחיתה את ספיגת השמן ומשאירה את הסופגניות קלילות יותר.

טמפרטורת טיגון אידיאלית: 160–170 מעלות.
אין מדחום? מספיק לטבול את קצה כף העץ. ברגע שמופיעות בועות עדינות – אפשר להתחיל לטגן.

זמן טיגון מומלץ: כ־3 דקות מכל צד.

 

רוצים את הפס הבהיר במרכז? מכסים את הסיר בזמן הטיגון – כל עוד המכסה יבש לחלוטין.

להתפחה איכותית באמת, מומלץ ליצור את הכדורים ורק אז לתת להם עוד כשעתיים של תפיחה. זה יוצר מרקם דחוס, עסיסי ויפה בלי בועות מיותרות.

ועכשיו – עוברים לשני מתכונים קלאסיים שכל בית צריך.

 

מתכון ראשון: צ’ורוס קראנצ’י ורך מבפנים

מתכון קל במיוחד שמכינים בכמה דקות, עם טעם ממכר שמחזיר את כולם לביס נוסף.

 

מצרכים

מים, שמן, מלח, סוכר, קמח וביצים.

אופן הכנה

מרתיחים מים עם סוכר, שמן ומלח. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שנוצר בצק אחיד שנפרד מהדפנות.
מעבירים לקערת מיקסר ומערבלים לצינון. מוסיפים ביצים אחת־אחת עד שהבצק חלק ורך.
מכניסים לשק זילוף עם צנתר משונן, מזלפים ישר לשמן עמוק ומטגנים עד הזהבה.
מוסיפים מעל סוכר וקינמון או יוצקים מעט מייפל – וזהו.

 

 

מתכון שני: ספינג’ מרוקאי – אוורירי, חם ונמס בפה

 

אחד המאפים האהובים והקלים ביותר להכנה – בצק רך, דליל, שתופח במהירות והופך לטבעות מושלמות.

מצרכים

קמח, שמרים, סוכר, מלח ומים.

אופן הכנה

מערבלים את כל החומרים לבצק דליל ממש – כזה שכמעט אי אפשר להרים בידיים, וזה בדיוק הסוד למרקם האוורירי.
מתפיחים עד להכפלת הנפח.
טובלים את הידיים בשמן, קורצים עיגולים, יוצרים חור במרכז ומרחיבים בעדינות לצורת טבעת.
מטגנים כדקה מכל צד, מוציאים לנייר סופג וטובלים בסירופ קר שהוכן מראש.

הכנת סירופ

מים, סוכר, וניל וקצת לימון – מבשלים עד שהסירופ מסמיך לגוון שנהב.

מהחצי השני של הבצק אפשר להכין גם פיתות ארוכות בתנור – רכות וספוגיות.

 

מתכון שלישי: סופגניות אפויות מקמח מלא

 

למי שמעדיף משהו קל יותר, אבל עדיין רוצה ליהנות מהטעם של חנוכה.

מצרכים

קמח מלא, שמרים, סוכר, ביצה, מלח, מים ושמן.

הכנה

לשים עד קבלת בצק רך, מתפיחים, מחלקים ל־16 כדורים, מתפיחים שוב, מברישים ואופים ב־180 מעלות עד הזהבה.
לאחר מכן ממלאים בריבה ומפזרים אבקת סוכר.

 

קרדיט למתכונים 

 

 

מה מבשלים לשבת?בוקר אור

פה די סרוק יש לנו סידורים למחר

ערב

מרק בצל

ניוקי ברוטב שמנת פטריות

קציצות טונה

אולי גם סלט או אנטיפסטי


בוקר

סלט ירקות

סלט אבוקדו

טחינה


סדש

סלטים מהבוקר

חזה עוף ממולא באורז מהמקפיא (שאריות משבת משפחתית..)

מוקפץ כנל

אורז לבן


עוגת שוקולד מהמקפיא שנשים עליה קרם שוקולד סוכריות ליומולדת

פופקורן

חלות מהמקפיא

אננס

אצלנואבןישראל

בערב

מושט וטונה ברוטב אדום בסיר.

מרק גרונות עם שקדי מרק/ קרוטונים.

בבוקר מתארחים מביאים עוגה.

סדש

תפוחי אדמה בתנור

שעועית ירוקה

אורז וסלטים


חציל מטוגן,  ביצים עם בצל

מטבוחה, טחינה

ונחתוך סלט חי


עוגת ביסקוויטים לבוקר

עוגת שוקולד פרוה

נקנה חלות..

אצלנו יחסית מושקע השבתתוהה לעצמי

אורחים וכו'..


חלות


חומוס

טחינה

מטבוחה

חציל מטוגן

חציל קלוי

סלט ביצים

שומר

סלט אבוקדו

סלט ירוקים

סלט חסה עם עגבניות שרי


ערב שבת

סלמון ברוטב מרוקאי

עוף עם דלורית

אורז

שעועית


בוקר שבת

מפרום

סופריטו פרגיות

אורז

אנטיפסטי


עוגיות שוקולד צ'יפס

בראוניז

אולי נוציא שמרים המקפיא

אין לי זמן לכל מה שאני רוצההמקורית

אז אכתוב למה כן יש לי

דג וקציצות דג ברוטב

חמין בשר


אם אצליח להוסיף אז קציצות בקר, אורז ומוקפץ ירקות


לחם קנוי

פיצוחים

שטויות ושוקולדים

אולי אכין כדורי שוקולד/ קצפת שוקולד שיהיה כמו מעדנים לילדים

קציצות דג את מכינהאבןישראל

או קנוי?

אם את מכינה אשמח לדעת אם איזה דגים את מכינה.

תודה!

לפעמים מכינה לפעמים קונה. מתכון בפניםהמקורית

טוחנת תפוח אדמה חי עם  כוסברה ושום, מוסיפה נסיכה וטונה שסחטתי מנוזלים

(כדי שהקציצות לא יתפרקו אפשר להוסיף פרורי לחם במקום תפוח אדמה)

מתבלת בא. מרק (אפשר מלח במקום) , פפריקה, וקצת כמון ומוסיפה קצת שמן. מערבבת הכל ועושה כדורים. מכניסה לסיר כשהרוטב רותח

תודה!אבןישראלאחרונה

ננסה בקרוב להכין.

אצלינויעל מהדרום

לק"י


חלות

חצילים מהברית

מטבוחה מהברית

חומוס מהברית

(יאללה, שייגמרו כבר הקופסאות שבהקפאה. מיציתי אותן😅)

אולי סלק

סלט חי


עוגות תפוזים ושוקולד

עוגיות שוקולד צ'יפס ואגוזים

(אולי נוציא עוגת שמרים מההקפאה)

אולי עוגת גבינה


ליל שבת:

קוסקוס

מרק עוף וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

ירקות בתנור

שניצלים

חזה עוף עם בצל ופטריות


סד"ש:

פיצות

אולי גם פשטידה

אני מהבוקר במטבחמאוהבת בילדי

קמתי עוד לפני 6...

 

אורז

בשר עם ערמונים

עוף מתוק בתנור

דלעת עם בצל מקורמלים

אפונה

דג בתנור

עוגת מייפל

עוגת שוקולד

התחלתי להכין קוגל ונשרף לי הקרמל, אבל כבר פתחתי ביצים- 

אז עוד עוגת שוקולד בחושה

 

חומוס, טחינה, סחוג, בטטה בצ'ילי, פטריות

 

טוב שחלות יש במקפיא.

אשמח לשמוע המלצות על אתרי מתכונים לל"ג. תודה רבהמוריה 7
איך מכינים פנקייקים תפוחים (עבים)?יעל מהדרום
עם הרבה אבקת אפיה, ושהבלילה תהיה סמיכה יחסיתחילזון 123
זה המתכון שאני מכינהחילזון 123

2 ביצים

רבע כוס סוכר

רבע כוס שמן

1 כוס מים או חלב

כוס וחצי קמח

2 כפיות אבקת אפיה

סוכר וניל


אפשר להוסיף עוד קצת אבקת אפיה ויצא יותר נפוח

אבקת אפיה או הקצפה של החלבוניםט'
נסי את המתכון של קרין גורןופל לימון

וגם לטגן בפורמה יתן פנקייק עגול יפה ושמנמן

תודה! (מה זה פורמה?)יעל מהדרום
צורה. נגיד רינג כלשהוחילזון 123
אהה. תודה!יעל מהדרום
לחן במטבח יש טריק מעולה!מדרשיסטית20
לי זה לא עבד.התנערי מעפר

הכמויות שם ממש לא מדוייקת, צריך לשים הרבה יותר חומץ וזה לא בריא...

לא הייתי ממליצה.

תודה! שמת חומץ וגם סודה לשתיה?יעל מהדרום
שמתי מה שהיא כתבההתנערי מעפר

לא זוכרת כי החלטתי לא להכין את המתכון שלה.

זה יוצא גושים שלא מתערבבים...

וניסיתי כמה פעמים ועקבתי לפי הכמויות שלה.


הוספתי תגובה למטה עם ההמלצות שלי

יוצא לי נהדר בשיטה למטה!

כן. ראיתי. תודה!!יעל מהדרום
חומץ זה לא בריא?מישהי נשואה
שמעתי שזה שורף שומנים 
ככה ידוע ליהתנערי מעפר
אם כבר עבים אז קייזרשמרן!מרגול

לאפרת ליכטנשטט יש מתכון מעולה

יותר קל, יותר תפוח, יותר טעים

(במקור זה אוכל אוסטרי. זה וואו)

רק השם מפחיד🤣 אני אחפש. תודה!יעל מהדרום
טוב, זה נשמע טוביעל מהדרום

לק"י


אבל לרוב אני מתעצלת להקציף....

אז נראה לי שנלך על מתכונים פשוטים יותר.

זה זהאנימה

מתכון אדיר ונדיר, בדוק ומנוסה, לפנקייקים שמנמנים וטעימים.

הוא לא קשה לדעתי, בלי להקציף להפריד או כאלה עניינים, רק צריך להמיס חמאה.

להכין לפי ההוראות הרגילות. אחרי שמערבבים יוצאת תערובת יחסית סמיכה עם הרבה גושים לא אחידים. זה בסדר גמור ואין צורך לערבב את זה עוד, ככה זה אמור להיות. כשיוצקים במחבת לא מורחים אלא פשוט שופכים כף גדושה, נותנים לזה לתפוס צורה לבד ולהשאר שמנמן.

תודה! הולך עם שמן? (יש לי ילדה אלרגית לחלב)יעל מהדרום
ניסיתי פעם לעשות פרווהאנימה
עם מים ושמן ולא זכור לי שהיו בעיות מיוחדות אבל זה היה לפני שנים
אני מכינה את הבלילה סמיכה מאדהתנערי מעפר

ושמה מעט סודה לשתייה.

התחלתי לאחרונה לשים שיבולת שועל שהיא חצי מכמות הקמח, יוצא משביע ונחמד מאד.

ביקשתי מהצ'אט gpt שיתן לי המלצההתנערי מעפר

והוא כתב לי מתכון.

יצא מצוין לטעמי.

נותנים לבלילה לנוח חצי שעה לפחות(אהבת עולם)
תודה!יעל מהדרוםאחרונה
מחפשת המלצה למכשיר מולטיקייק שמכין דונאטס גדוליםהתנערי מעפר
ולא מיני.


יש המלצות?

אולי יעניין אותך