ו..
שוקו?
נס קפה?
או תה?
😋

גם מרק כתום
מרק עגבניות צלויות
מרק בצל
נס קר 
אממ.
אוהבת גם נס חם
תה זה אקט חברתי בעניי, רק בחבורה הוא טעים.![]()
1 כוס שעועית שחורה
1 כוס שעועית לבנה
1 כוס שעועית אדומה
1 כוס שעועית מש
1 כוס עדשים כתומות
1 כוס עדשים ירוקות
1/2 כוס עדשים שחורות עגולות
1 כוס חומוס
(להשרות את כל אלה- כל אחד בקערה נפרדת)
4 שיני שום
1 בצל
2 כרישה
1 שורש פטרוזליה
2 גבעולי סלרי (חצי חבילה גוש קטיף)
3 עלי מנגולד ענקיים (1 חבילה גוש קטיף)
4 גזר
2 תפוח אדמה
2 עגבניות
חופן כוסברה
מיץ מחצי לימון
2 כפיות כמות
2 כפיות כורכום
2 כפות מלח
2 כפיות זרעי כוסברה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה
2 כפות רסק
חצי חבילה נודלס
לחתוך את הירקות לקוביות קטנות ולטגן קלות בשמן זית
להוסיף קטניות ומים (כמה שאוהבים)
לבשל כשעה +- עד שמוכן
אני פשוט לא מגיעה לקרסוליה.
כל מרק שהיא עושה-אליפות!
המועדף עלי עדשים סמיך אבל לא טחון לגמרי.
ו![]()
תמיד נס קפה
בחורף גם שוקו![]()


טנקס 
אפונה יבשה מושרת ללילה
מטגנת בצל ושום טרי
מוסיפה את האפונה היבשה
חצי חבילה אפונה טרייה
מבשלת עד שרך
טוחנת
מוסיפה חצי חבילה של אפונה יבשה
מתבלת במלח ופלפל בלבד
יש כאלה שאוהבים גם עם גזר
וזה מעולה עם חתיכות קבנוס
מנסה לעזור
בצל, גבעולי סלרי, פרוסות גזר ובטטה אחת - לאדות על שמן זית + מלח
להרתיח את האפונה בסיר נפרד ולסנן אחרי הרתיחה
להוסיף לירקות + מים
אני מכינה בסיר לחץ, בישול של 20 דקות
אפשר בסיר רגיל בשיטה של לשים מים עד לגובה הירקות ולא יותר ולהוסיף כל פעם כאשר יורד המפלס.
אחרי הבישול - להוסיף קצת יין אדום וחצי כף חרדל (בערך..) ולעשות ביז'.... עם מיקסר רגל.
בהצלחה!!
מנסה לעזוריש מרק אפונה שהוא לא ממש טחינה למי שלא אוהב מרק טחון?
כמה זמן לוקח לאפנה יבשה להתבשל?מנסה לעזורשעה בערך?
מרק ירקות עם גריסים ועדשים- גם משהו שהוא שילוב של כמה מתכונים ושידרוגים...
אני בכלל אוהבת מרקים. גם בקיץ. ולאחר צום...
מרק ירקות: קוביות, מגורד
מרק חומוס- הולך אצלי טוב גם בקיץ! מוגש עם אורז...
מרק עדשים...
ולגבי השאלה השנייה- תה חם בחורף ושוקו קר בקיץ...
פשוט וקל וטעיםםם-
בסיר אחד מכניסים: תפו"א חתוכים לקוביות גדולות, עגבניות חתוכות גדול, בצל חתוך, אפשר גם קישואים, קוביות חזה עוף, שוקיים והמון מקלות סלרי חתוכות לקוביות- ממלאים במים ומרתיחים.
מוסיפים לימון שחור/ פרסי- בלי זה זה לא מרק!
והתבלינים: מלח, פלפל, מעט כורכום והרבה חוויג' למרק... לא לוותר!
מבשלים על אש קטנה כ-40 דק' ומוסיפים בסוף אטריות דקות ומבשלים עוד כמה דק'.
אפשר להגיש גם עם שקדי מרק.
זה מרק שהמצאתי כשבעלי נצטנן והתקרר לו בתחילת נישואיי ודי נלחצתי.
הכנתי. שנינו אהבתי והיום גם הילדים אוהבים ב"ה.
אימצנו.
![]()
מרק קובה סלק.
מרק עגבניות ואורז - חמצמץ. מתאים גם לכמה שעות אחרי צום למשל...
מרק עוף, ירקות ואורז- אצלנו קוראים לזה מרק של "חולים" אבל אני עושה את זה מידי פעם וזה טעים..
(מבשלת עוף וירקות במים: בטטה, גזר, תפו"א, בצל, עגבניה, קישוא, גמבה אדומה וכד'.
אפשר גם סלרי- מוסיף מאוד!
ותבלינים מינימלים של מלח ופלפל. לא צריך יותר מיזה!
ואיזה 15 דק' לפני סוף הבישול - מכנסיה גם כוס אורז או פחות. תלוי בכמות וממשיכה לבשל. טעיםםם)
ועוד ועוד. כל פעם מנסים עוד מרק/ מוסיפים/ משדרגים את המרקים הקיימים...
טעיםםםם
ויש גם מרקים "פרסיים" כמו שמישהי כתבה כאן- טעימים!!

נפש חיה.אני משתמשת בשקית של מרק (אפשר בלי אבל יותר מאורגן עם, והמרק נשאר נקי).
שמים בשקית כמה גרונות עוף או הודו עם עלים של חבילת סלרי עלים שלמה, פלפל שחור גרוס, שיני שום פרוסות ושום גבישי.
מוסיפים שורש פטרוזיליה גדול או שניים והרבה גזרים (קלופים ונקיים כמובן).
מוסיפים מים רותחים לכיסוי וכפית או שתיים מלח גס ומבשלים חצי שעה או יותר.
מוסיפים כשליש חבילת עלי פטרוזיליה, שליש חבילת שמיר, עגבניה חצויה (אני שמה בעוד שקית).
מוסיפים עוד מים ומבשלים כרבע שעה נוספת .
מוסיפים כמה קישואים מגורדים (כלומר, לא מקולפים ולא מקורצפים בסקוצ' אלא מגורדים בסכין משוננת. ככה נשאר טיפה מהקליפה אבל לא הרבה והם יוצאים הכי טעימים) ומבשלים עוד דקות בודדות ומכבים את האש. הקישואים יתבשלו עוד עד שהמרק יתקרר ועל הפלטה וכו'.
לגבי כמויות, זה תלוי בסיר והאם אוהבים לאכול את הירקות.
בסיר שלי, נגיד 5 ליטר, אני שמה:
6-7 גרונות עוף
6 שיני שום
2 שורש פטרוזיליה
6-7 גזרים
4 קישואים
איטריות דקיקות מבשלים ושומרים בנפרד ושמים לכל אחד קצת או הרבה בצלחת בזמן ההגשה.
קניידלך וקרעפלך זה שידרוג נפלא למשועממים.
שמים ירקות וממלאים מים עד חצי מהם(הם מגירים מים) מתבלים עם מעט כורכום פלפל שחור ומלח, אפשר ורצוי להוסיף בשר בקר בשביל הטעם..
שאר המרקים אשאל את אמא שלי ואכתוב בל"נ..
ירושלמית טרייהאו שאתה שם לך חצי חבילת אטריות בצלחת ואם כך אתה צודק.
חמותי שתחי' אוהבת לשים אטריות, שקדי מרק, חתיכות חלה ואם יש גם קניידלך מה טוב. רזה, יכולה להרשות לעצמה..
נפש חיה.
חמדמדההוא סמיך ומשביע וטעים
ודההה נס קפה!! מה השאלה?![]()
אבל פחות זרמו פה על זה.
משהיא מהבירה
והצלחה משחזרים אז כבר נהיה בנוהל.מרק אפונה עם חתיכות בשר, מרק ירקות עם גרנות הודו
וכתום
נס זה תמיד תה זה בחורף..
הוא דורש די הכנה אבל טעים.
אולי הוא לא נראה במראה שלו "משהו" אבל כל מי שטעם (כולל בעלי שלא הכיר את המרק הזה)- אהב!
הוא גם משביע בזכות האטריות שבו.
הנה מתכון של סבתי שתחיה: (מעתיקה לכם מקובץ של מתכונים שערכתי לי בעבר לחברות ואחיות שלי...)
"רשתה" בפרסית - ובעברית תבשיל אטריות עשיר וטעים!!
החומרים: (5-6 מנות בערך):
אופן ההכנה:
להגיש חם/ רותח! מתאים במיוחד לימות החורף הקרים....
לבריאות!
טעים מאוד!! (אם רוצים את התבשיל פרווה- ניתן לוותר על החזה עוף אבל לא על הבצל המטוגן בנפרד. להגיש את האטריות+ בצל מטוגן מלמעלה...)
כמו צמח בר
) ומרק עוף גם הולך 
או בשמו הנוסטלגי: מרק כתום שזז ![]()
בלילות החורף הקרים- תה, או סחלב בייתי.
כי הוא קל לי להכנה מאז שיש לי מג'מיקס.
קוצצים בצל ומאדים קצת
מוסיפים ירקות מגורדים מה שיש בבית- גזר בטטה תפוא דלורית דלעת.
לבשל לפחות שעה.
להוסיף - עדשים כתומות מבושלות כבר בסיר אחר ללא המים שלהם.
להוסיף שיבולת שועל (הדק)
בישול של עוד איזה 10 דקות.
אני מטבלת בכמון מלח פלפל וקצת חוויג.
אפשר להוסיף כמה שיני שום למי שאוהב.
כמות המים היא לפי המרקם שאוהבים -
אנחנו אוהבים שזה נזיד כזה סמיך.
או לחלופין מרק עוף עם קניידלך...יאמי... (אבל דורש הרבה עבודה...)
http://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/french-recipes/Recipe-068a85481887b41006.htm
לגרסה פרווה תחליפי את החמאה במחמאה או במרגרינה.
אני לא שמתי טימין. והשתמשתי כמובן בא. מרק פרווה.
לשידרוג: אפשר להוסיף גבינה צהובה מגורדת או קרוטונים.
(http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/1853273
^ זה המתכון שאני משתמשת להכנת קרוטונים. אחד המוצלחים!)
בתיאבון!
מנסה לעזוראחרונהאני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.
חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?
לק"י
מרקים
שקשוקה וסלט עם לחם
קוסקוס ומרק
פסטה ושניצל
מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-
פשטידות, מאפים
יכול להיות פיצות
אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות
לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)
כי בשרי זה על האש.
מנסה לגוון חוץ מזה
יכול להיות פרווה או חלבי
קישים/פשטידות
מאפינס
מרקים
תפו"א אפויים
פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)
סלטים
ממרחים/מטבלים
פוקאצ'ות
עושים ירקות ותוספות ורטבים,
המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.
כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.
נאמץ כנראה
תודה
ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.
כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.
פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.
מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד.
אז לא אקנה אופה לחם.
אבל אולי אתחיל לעשות במיקסר. תודה
דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,
כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס
אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)
מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון
אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב
אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת
סלט גדול מתובל היטב
אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים
שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה
אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.
(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)
זה יכול להיות סושי
או פיצות
או פסטה וסלט
פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)
שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות
מוקפץ נודלס עם או בלי דג
ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)
שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.
מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!
ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים?
תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?
אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.
אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.
(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)
בקיצוררר עצות?
אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.
אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)
וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)
בא לי לגוון.
רעיונות?
לק"י
ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.
תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".
לק"י
ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.
ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.
חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.
*נייצ'ר וואלי*
4 כוסות קוואקר דק
כוס קמח
כפית סודה לשתיה
3/4 כוס פיצפוצי אורז
כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן
אפשר כפית קינמון
אפשר טיפה מלח
*נוזלים בנפרד-*
כוס שמן
ביצה
2 כפות דבש
2 כפות טחינה- פחות קראצ'
לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..
לשטח ממש
180 רבע שעה
לקרר ולחתוך
לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה
אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח
לבסיס:
300 גרם ביסקוויטים מפוררים
ממיסים יחד:
100 גר שוקולד מריר
כוס חמאת בוטנים
3 כפות טחינה
2 כפות דבש
רבע כוס שמן
מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית
מקפיאים ל10 דקות
שכבה שניה:
ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)
מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.
מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
בהצלחההה
יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.
אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).
אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.
מה הולך אצלכם?
מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים
מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק
לק"י
מרק עדשים כתומות
מרק אפונה
מרק ירקות עשיר
מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...
מרק כתום עם עדשים כתומות
מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם
מרק מגורד עם קוביות עוף
מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)
מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.
(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)
בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.
מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)
מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.
מרק אפונה
מרק כרישה
מרק עוף ברור
מרק ירקות גם זורם לפעמים
מרק בצל
אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.
בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)
מרק ירקות עפ שעועית לבנה
מרק אורז ועגבניות
מרק גזר
מרק קישואים
מרק עוף זה הכי טעים בעולם
עדשים כתומות/ירוקות
כתום
בצל
גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים
אפונה
הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.
מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר
מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף
מרק עגבניות
מרק אפונה
כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת
אני מכינה מרק דלעת וחומוס.
בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט
מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.
בנתיים חותכים דלעת לקוביות.
מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)
מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.
מכבים כשהכל מתרכך.
טוחנים.
מרק ירקות עם או בלי גריסים
מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)
מרק בצל חלבי
מרק פטריות וגריסים
מרק עגבניות
מרק עוף
מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..
צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.
לק"י
אם לא אכפת שיהיה טחון גס.
לק"י
אני התחלתי עם עוגות, עוגיות וסלטים.
מה בתפריט
אין לי מושג עדיין
חלות יש מההקפאה
היום בע"ה שייתן לי כח
סלט עגבניות
חילבה
טחינה?
עוגיות
עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)
אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי
ערב
מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות
קוסקוס
בוקר
חלןת וסלטים
סדש
חמין פרוֹה
אנטיפסטי
שניצלים של סבתא מהמקפיא
חלןת
שמרים שוקולד מהבצק של החלות
פירות
חצילים בתנור
טחינה
סלט ירקות
סלט אבוקדו אם יבשיל
סלט זיתים מהמקפיא
)טארקויהיה מרק, כנראה כתום
ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...
אצלנו כנראה
דג ברוטב וקציצות לערב
באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה
ולשבת עצמה יהיה חמין
בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח
ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה
לחם כרגיל קונה
בתקווה אכין חלות רגילות,
מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.
מבחינת פחמימות:
נכין אורז ופתיתים
2 סוגים סלומון
סלט תפו"א
ירקות מוחמצים
סלט סלרי/ או עגבניות שרי
מרק עוף + איטריות
עוף
פרגיות
רולדה אולי
אורז
ברוקולי
פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס
לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים
קרקרים ודגים מעושנים
צ'ונט
שניצלונים
סלט חסה
סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר
כיף לכתוב פה! שבת שלום💐
הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'
חצילים מטוגנים וטחינה.
עוד מעט יהיה בע"ה
צלי בשר
פרגיות
כפיתות
ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה
נמשיך משם הלאה
אורז
בשר בערמונים
עוף בתנור
דג לסד"ש
עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)
סלטים מהמקפיא
חלות מהמקפיא
גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...
חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש
)
סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות
פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים
ליל שבת
מרק כתום
עוף ברוטב מתוק
אורז
בוקר שבת
חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים
תפוא קריספיים כלשהם
סדש
בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)
מיני רוגעלך מהמקפיא
עוגה קנויה אם נצטרך
חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים
ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.
יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.
קינוחים:
עוגת קינמון
בראוניז
חיתוכיות שיבולת שועל
ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.
לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.
זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.
זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.
זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.
מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.
הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.
מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.
ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.
ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).
נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.
ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.
ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.
חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.
הכנתי עוגה וזהו...
להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו
שזה נדיר מאודדד..
הלך לנו המיקסר
הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...
אז חלות קנויות
סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)
ליל שבת
מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)
תבשיל הודו ובטטות מתוק
אורז
בוקר שבת
לזניה
סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)
סדש
שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה
עוגיות לימון מושלגות
אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח
דג ברוטב וקציצות דגים
עוף עם תפוח אדמה ואורז
חלה קנויה
עוגה קנויה
סלטים חיים
וקצת פיצוחים ושטויות
פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום
ערב שבת
דגים ברגיל מושט וטונה בסיר
ומרק גרונות
בוקר שבת
מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה
כנפיים
שניצלים ואורז
סלטים
טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה
חלות שהכנתי
עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.
היה טעים
לק"י
עוגת שוקולד
עוגת תפוזים
קוראסונים קנויים
חציל בפירורי לחם
חציל עם עגבניות וכוסברה
טחינה
סלט חי
ליל שבת:
תבשיל שהיה אמור להיות פקילה
קוסקוס
מרק שעועית וירקות
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
חזה עוף וירקות מוקפצים
שניצלים
סד"ש:
בורקסים קנויים
חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)
וסלטים תוצ"ב:
ז'עלוק
סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)
חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן
חילבה (האורחת הביאה)
טחינה (כנ"ל)
סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת
דג בירקות
אורז
קוגל ת"א תוצרת בית
ביצים
רצועות טונה מטוגנות
מרציפן תוצ"ב
עוגה תוצרת בית .
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38
אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה
אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.
ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק
מה שממילא נותן לו אווריריות.
וגם-
א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך
(בלי ביצה ושומשום)
ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.
ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.
מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.
ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה
מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .
נפש חיה.לבצק
2 קילו קמח
4 כפות שמרים יבשים
1/2 1 כוסות שמן
1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )
כוס סוכר
2 כפות מלח
אופן הכנה:
שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.
מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).
מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח.
כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה
כ- 15 דקות
מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר)
אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.
גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות