הגדרות כלליות:
1. בכל המתכונים התנור על מצב טורבו.
2. אלא אם כן כתבתי אחרת, כוס = 225-250 סמ"ק. (לשם השוואה וייחוס, כוס חד פעמית רגילה היא 180 סמ"ק.
3. ברירת מחדל של ביצים, ביצים גדולות (L)
מתכון א: בראוניז:
3/4 כוס קקאו
1/3 כוס שמן
1/2 כוס מים חמים
לערבב אותם יחד לתערובת חלקה
להוסיף:
כוס וחצי סוכר (לבן, אם שמים סוכר חום אז כוס ושליש)
2 ביצים
1/3 כוס שמן
כפית תמצית וניל
טיפה מלח (פחות מרבע כפית)
3/4 כוס קמח מצה
1/3 כוס קמח תפוח אדמה
50 גרם שוקולד צ'יפס
לערבב הכל
להכניס לתנור על 180 למשך כעשרים דקות
מספיק לתבנית בגודל 32×20 ס"מ (9"×13")
מתכון ב - עוגיות שוקולד צ'יפס:
כוס סוכר
2 ביצים
1/4 כוס שמן
2 וחצי כפיות תמצית וניל
לערבב אותם יחד לתערובת אוורירית
להוסיף:
כוס קמח מצה
2/3 כוס קמח תפוחי אדמה
חצי כפית סודה לשתיה
100 גרם שוקולד צ'יפס
להכניס לתנור על 190 ל10-15 דקות
(מספיק ל25 עוגיות גדולות)
מתכון ג - מקרונים (לעילוי נשמת בעלת המתכון)
2 חלבונים
(להפריד, לא צריך את החלמונים)
להקציף לקצף קשה ולהוסיף תוך כדי רבע כוס סוכר
(קצף שלא יזוז גם אם מזיזים את הקערה)
לקפל פנימה:
1/4 כוס קוקוס טחון
1/8 כוס שקדים טחונים (השתמשתי במולבנים, לא יודע אם קריטי)
50 גרם שוקולד צ'יפס
להוציא עם כפית כל אחד, מורידים עם כפית שניה
להכניס לתנור על נייר אפיה על 180 ל20 דקות (עד שחום קצת)
מספיק ל48 מקרונים קטנים
מתכון ד - כתר שוקולד של פיי לוי (מהספר מתכונים שלה "שוקולד")
מפאת זכויות יוצרים, לא אביא את המתכון, אלא רק את ההתאמות לפסח:
במקום 5 כפות קמח תופח, שמתי 2 כפות קמח מצה לעוגה ועוד 2 כפות קמח קפוחי אדמה ועוד חצי כפית סודה לשתיה.
בהצלחה וחג שמח
מוזמנים להוסיף עוד מתכונים לשרשור


)
