קפה בריא. אבל כמה ואיזה?

מנהל יחידת הכבד בבית החולים שערי צדק בירושלים, מפרט בשיחתו השנייה בערוץ 7 את יתרונותיו של הקפה.

אלירן אהרון , י"ד בכסלו תשע"ו

קפה
קפה
Office XP

שתו קפה

קפה בריא לכבד! זאת הייתה אחת המסקנות מהכתבה הקודמת עם ד"ר יואב לוריה. אבל כמה ואיזה קפה? על זה אנחנו מדברים איתו הפעם.

ד"ר יואב לוריה הוא מנהל את יחידת הכבד בבית החולים שערי צדק בירושלים, ובראיון לערוץ 7 הוא מפרט את היתרונות של הקפה ומציג נתונים. 

בפתח דבריו הוא מרגיע את צרכני הקפה, לפי דבריו לא ניתן לומר בוודאות שכאשר שותים יותר מחמישה, שישה או שבעה ספלים נוצרות בעיות לבביות,  אבל ניתן לומר בוודאות שבפחות מזה בוודאי אין נזק ללב.

לוריה מסביר על איזה קפה נעשו המחקרים, "המחקרים מדברים על קפה פילטר ועל  קפה סקנדינבי שזה קפה מורתח, אין מידע מוצק על קפה נמס. בשביל לבוא למסקנות צריך מחקרים ענקיים וקפה נמס למרות הפופולאריות שלו בישראל, בחו"ל הוא פחות נפוץ ולכן האינפורמציה לגביו פחות מבוססת, אז אני אומר שאני לא יודע בוודאות. לגבי קפה טחון יש לנו עשרות מחקרים, לגבי קפה נמס אני לא מביע דעה".