10 טיפים קטנים וטובים שישדרגו כל מתכון לפנקייק

ריכזנו בפוסט המון טיפים מעולים שכל מי שמכין פנקייק צריך לדעת

בשיתוף 'פטריה' , י"ט בחשון תשע"ט

פנקיק
פנקיק
iStock

פנקייק זה אחד הקינוחים הכי קלים וכיפים שיש, מדובר בקינוח בסיסי בו משלבים יחד בקערת הבלילה - קמח, ביצים, סוכר וחלב שיוצרים קינוח מתוק ומנצח שכל בני הבית יאהבו וילקקו ממנו את האצבעות.

סביר להניח שהפשטות של הקינוח הזה היא גם מה שהופך אותו לכל-כך פופולרי בקרב כל בית בישראל, הרי לא צריך להיות "מאסטר קונדיטור" על מנת לדעת להכין פנקייק, ויש מאות ואפילו אלפי תוצאות רלוונטיות בגוגל כשאתם מקלידים בשורת החיפוש מתכון לפנקייק, שמפרטים לכם איך להכין בקלות פנקייק מושלם.

במרבית המתכונים שאנחנו מוצאים ברשת נותנים לנו את המרכיבים הנדרשים למתכון לפנקייק ואת אופן ההכנה, אבל לרוב לא יספקו לנו את המידע הנדרש כדי לדעת איך עושים שהפנקייקים ייצאו במקרם מסוים. הרי אם יצא לכם לאכול במקומות שונים פנקייק אולי שמתם לב שהמרקם שלהם אינו זהה, יש עבים, דקים, אווריריים, דחוסים ועוד.

חשבתם פעם איך אתם יכולים לשדרג כל מתכון לפנקייק שמצאתם ברשת? ריכזנו לכם בפוסט טיפים של אלופים שיעזרו לכם להכין את פנקייק מושלם:

אם אתם רוצים לגרום לפנקייק שאתם מכינים להיות יותר אוורירי תוסיפו לבלילה שלכם כפית של סודה לשתייה. טיפ נוסף לקבלת פנקייק אוורירי - אחרי שהכנתם את בלילת הפנקייק, הניחו לקערה למשך חצי שעה ואל תשפכו אותה ישר למחבת. תנו למרכיבים שערבבתם יחד להיספג אחד בשני. על מנת לשדרג את המרקם של בלילת הפנקייק עדיף שתערבבו את המרכיבים היבשים והמרכיבים הרטובים בקערות נפרדות ולאחר מכן לערבב הכל יחד.

אתם תגלו שזה עושה פלאים לפנקייק. אל תתרגשו אם הפנקייק הראשון שתעשו לא ייצא טוב, ככה זה תמיד, הראשון לא יהיה הכי טוב שלכם. הסיבה לזה כנראה לא קשורה לכישורי הבישול הכושלים שלכם, אלא העובדה שלעיתים לוקח למחבת יותר זמן להתחמם, בכל מקרה אל תתבאסו על עצמכם יותר מדי אם אתם רואים שהראשון לא הצליח. החלק החשוב ביותר בכל הנוגע להכנת הפנקייק זה השלב בו אנחנו צריכים להפוך אותו. כלל אחד שחשוב שתדעו הוא שפנקייק הופכים פעם אחת, וזה רק כאשר אתם רואים הצטברות בועות על החלק העליון (לא כמה בודדות אלא הרבה בועות).

אם אתם לא בטוחים למרות הבועות שאכן הגיע הרגע להפוך, אתם יכולים להרים את הצד של הפנקייק ולבדוק איך הוא נראה מתחת. אם ראיתם שהצד התחתון שלו בצבע זהוב הגיע הזמן להפוך את הפנקייק. מידת החום שאתם צריכים להביא את המחבת היא מידת חום בינונית, במידה ותכוונו להבה גדולה השכבה החיצונית של הפנקייק תישרף והחלק הפנימי שלו ישאר נוזלי.

אם נשארה לכם בלילה לפנקייק והכנסתם אותה למקרר לשימוש חוזר - עדיף שהיא לא תשאר שם מעבר ללילה אחד. האפקט של חומרי ההתפחה נפגע ככל שהבלילה עומדת, גם אם זה בטמפרטורה נמוכה במקרר, לכן הפנקייקס פשוט פחות יתפחו.

אם כבר יש בבלילה של הפנקייק חמאה לא צריך להגזים עם החמאה ששמים על המחבת. סתם כדי לשמור קצת גם על הבריאות שלכם. כל מתכון לפנקייק ניתן להפוך לפרווה – כל שעליכם לעשות זה להחליף את החלב בכוס של מים. תבדקו את תוקף המוצרים שלכם – חבל שכל ההשקעה והנכונות לפנק את בני הבית עם פנקייק תרד לטימיון כאשר תגלה באיחור שהחלב/קמח/ביצים שלכם לא בתוקף.

אם לא תשימו לב לזה, אתם יכולים להכניס בלי כוונה מוצרים מקולקלים שיהרסו לכם את הפנקייק ואת ההרגשה הכללית. בנוסף אם הקמח שלכם אינו בתוקף זה דבר שסביר להניח גם יפגע משמעותית ביכולת שלו לטפוח ולהרוס את המרקם של הפנקייק.

רגע לפני סיום – אם מתחשק לכם לגוון קצת את המתכון הקבוע שלכם הכנו לכם גם מתכון נהדר של פנקייק בננה. תהנו!