שרשור חדש
מחפשת מתכונים קלים וטעימים לחול המועד ללא קטניות.כי לעולם חסדו
תודה
אפשר לעשות עם קינואהחיות צבעונית
טורטיות ממש שוות
משרים אותה, ואז בבלנדר עם מים טוחנים (צריך בלילה של בין פנקייק לקרפ כזה), על מחבת מחוממת מראש יוצקים קצת ומשטחים ואחרי דקה שתיים הופכים
אפשר למלא ברצועות שניצל, אנטיפסטי וכו
הולך גם עם מילוי מתוק
עוגות "דיאטתיות"מתואמת
הכנתי לכבוד פסח את העוגה הבחושה הרגילה שלי, כשבמקום קמח שמתי חלק קמח מצה וחלק שקדים טחונים. (הוספתי גם מיץ, כי קקאו לא קנינו לפסח).
העוגה יצאה ממש אוורירית וטעימה! וזה הזכיר לי שבעבר ניסיתי להכין עוגות (חמץ) בלי סוכר ובלי שמן, אבל הן יצאו ממש כבדות...
שאלתי: אם אכין את העוגות האלה (כשפירות כמו תפוח ובננה מחליפים את הסוכר והשמן) ביחד עם שקדים טחונים (או אגוזים טחונים) - יש סיכוי שהן יצאו אווריריות יותר וכבדות פחות?
סליחה שאני שואלת כבר עכשיו על חמץ... אבל רוצה להתכונן לדיאטה של אחרי החגים
כן בהחלטט'

שקדים טחונים מתאימים לעוגות בחושות אווריריות

 

מצוין! וזה ילך גם בעוגות בלי שמן וסוכר?מתואמת
ואגוזים טחונים יתנו את אותו אפקט?מתואמת
אני לא בטוחה, לא ניסיתי. תנסי ט'

אגוזים שומניים יותר משקדים ו"כבדים" יותר.

 

אבל שווה לנסות כי זה טעים

 

תודה!מתואמת
זו באמת הבעיה, שעם אגוזים זו תהיה עוגה פחות דיאטתית... שקדים קצת פחות משמינים מאגוזים?
אני הבנתיג'נדס
שהשומן של האגוזים עוזר לירידה במשקל. עוזר לחילוף חומרים תקין זרימת דם טובה יותר.
מעניין! תודה.מתואמת
ננסה ונראה אם יצליח
אני לא חושבת שזה פחות דיאטטיט'

מותר לאכול אגוזים בדיאטה רק בכמות הנכונה, גם שקדים בדיוק ככה.

 

תודה!מתואמתאחרונה
פעם לא ידעתי לבשל ולאפות כלוםשרית 1

התקדמתי ואני יודעת להכין את העוגה הבחושה של קרין גורן כוס סוכר , כוס שוקולית , כוס קמח

 

בלי ביצים??כלה נאה
לא נראה לי...רק סוכר, שוקולית וקמח לא יתגבש לעוגהיעל מהדרום
כל הכבודארץ השוקולד
צעד יפה ועם הזמן תצליחי יותר ויותר
רק שתדעיניקיתושאחרונה
כשתחתנתי לא ידעתי להכין כלום. אפילו חביתה
היום אני אלופה 😆
זה יתכן, זה אפשרי🎶
נדרש: עוף ממולא לפסח בלי קטניותאורח/ת
במה ממלאים?
תודה! לא יודעת במה להתחיל:/
קינואה זה קיטניה?חילזון 123
קינואה זה חמץ..אורח/ת
זה חיטה שבורה..
ממש לא. בורגול זו חיטה שבורה.ג'ינג'ר
אופס.. אני כותבת קינואה ומדמיינת בורגול בראשאורח/ת
מציעה כיוון..באר מרים
תערובת של עשבי תיבול עם בצל ותבלינים, לטחון הכל במעבד מזון ולסחוט. להוסיף ביצה או דתיים,להסמיך עם שקדים טחונים ואפשר מעט קמח מצה אם אוכלים שרויה. אפשר להןסיף למוציות או צימוקים אם רוצים קצת מתיקות..

תתאימי לפי הטעם שלכם אבל לדעתי זה בערך הכיוון.
אם את רוצה בלי קמח מצה בכלל, תדאגי לסחוט היטב את העשבי תיבול והבצל ואז הביצה עם השקדים ידבקו את זה מספיק טוב..
אצלינו עושים שניצל - חזה ממולא בבשר טחוןמענין
ואז מטגנים כמו שניצל ומכניסים לסיר גדול עם רוטב עגבניות ...
פשוט טעים ...
בדיוק הכנו. יצא מעולהמקום בעולם
אחפש לך את המתכוו
כללי..מקום בעולם
בצל מטוגן
פטרוזיליה
שום
מלח
פלפל
תבלין גריל
פפריקה
צנוברים
קמח מצה מעורבב עם צת מים (שתהיה עיסה סמיכה כזאת)

לרוטב
קטשופ
סילאן
סויה
שום
קצת שמן ומים
אפשר לנסות למלא בפירהנפשי תערוג
אולי בצל ופטריות?אם לשתייםאחרונה
מה אוכלים מחר???באר מרים
ב"ה המטבח כבר כשר לפסח

יש לי הרבה קטנים בבית אז לא שייך לאכול חמץ באיזושהיא פינה.

קפוא אצלנו ביישוב אז אי אפשר לשלוח אותם לאכול סנדויצים בחצר או בגינה
ואין אצלנו אפשרות ללכת לפיצה ופלאפל וכו.. וגם לא להזמין.

אנחנו לא מבשלים קטניות אפילו שעוד לא פסח, וגם לא אוכלים מאכלים שמכילים קמח מצה לפני החג.

אז מה עושים שלוש סעודות שיהיה קל מהיר ומשביע ובכמות גדולה.. אנחנו הרבה נפשות???

חשבתי לארוחת ערב להכין עוף ותפוחי אדמה זה קל ומהיר ויפתור ארוחה אחת.
אבל מה עם בוקר וצהריים?
חביתה גבינות וירקות בלי פחמימה לא ישביע, תפוחי אדמה וביצים קשות גם כן...
חשבתי אולי להכין דגים לצהריים עם פירה אבל לא בטוחה שהמפונקים שלי יאכלו.. ואנחנו לא אוכלים חלבי בארוחה של דגים אז אי אפשר לשלב..

יש רעיונות?
ושיהיה קל ומהיר כי אני צריכה בעצם לבשל לחג ולא להתעכב על ארוחות יומחול..
....דקה לפניי
מרק ירקות ענק, שאת מכניסה בתוך קניידלאך שעשויים מקמח תפוחי אדמה ביצה ובשר טחון , המון תפוחי אדמה ותקני מצות אין מה לעשות.

את המרק את מחלקת לכמויות ומקפיאה.
ואז כל פעם שרעבים, מוציאה מהמקפיא ומחממת במיקרו.

מצות עם ממרח .

פשטידת ירקות עם הרבה קמח מצה או קמח שאת כן מרשה להשתמש,

ואני עשיתי בשעת בצורת מרק ירקות וזרקתי לתוך חתיכות בצק עם ביצה ובצל טחון, הם נהפכים לשיפצלה כאלה ממש טעימים וכשרים לפסח...למי שאוכל שרויה.

אבל בחייאת , למה שפשוט לא תזמיני פיצה ?
כשגרתי במושב חמד הייתי מזמינה מאור יהודה...
בכל ישוב יש עיר ליד...
עכשיו הבנתי את הבעיה, סליחהדקה לפניי
את לא משתמשת בכלל במצות או בקמח מצה..

ואייי
פשוט תזמינו פיצה....פיצה האט למשל מגיעים לכל חור.
אפילו למדבר יהודה
אולי חביתה עם תפוחי אדמה בפנים?יראת גאולה
לטגן קודם קוביות תפוח אדמה מבושל ואז להוסיף ביצה.
או לרסק תפוח אדמה מבושל, להוסיף ביצים ולטגן מעין קציצות.
אולי יש שעה בצהריים שכן פחות קר, ואז לשלוח אותם החוצה עם סנדוויצ'ים משביעים? (זה מה שעשיתי היום, ובעז"ה גם מחר).

אני גם מתכננת לתת להם תירס משימורים. אמנם אנחנו לא אוכלים בפסח, אבל לא אחשוש שיפזרו פרורי חמץ בבית...
דייסה (חמץ) הולך אצלכם? אפשר באיזו פינה, זה לא עושה פירורים... ולא דורש בישול.
אולי קורנפלקס כשר לפסח או פריכיות אורז? (גם אם זה קטניות...)
אם לא רוצים שלוש פעמים תא אז אפשר להחליף בבטטהפרח-אש
פנקיקים מקמח תפוא?נקודה טובה
לחמניות כשל"פנפשי תערוג
אלה של מאפיית אריאל ממש טובות
עם גבינה
חומוס
פסטרמה
וכו
את גרה בישוב רחוקמדי פעם פה

ובאמת אחד האתגרים זה שאי אפשר להזמין אוכל מהיר.

אבל מה עם היתרון של החברות והעזרה שיש בין האנשים? אולי חפשי שכנה שיש לה תנור שאפשר לבשל בו קטניות, (או שאולי עוד לא הכשירה לפסח..), ותכיני שם אורז בתבנית חד"פ? (אני לא יודעת איך, אבל שמעתי שזה עובד מצוין).

נראה לי שזה בסדר אם יתפזר טיפה אורז בבית כשר לפסח. הרי אפילו לא צריך למכור קטניות במכירת חמץ.

תבדקי טוב הלכתית את עניין הקטניות לפני פסחמיקי מאוס
(מול רב שאתם הולכים לפיו הכוונה) אולי תופתעי.
ממה שאני מכירה הכי מחמירים דורשים שלא יהיה בן יומו מקטניות כשל"פ לתבשילים שנאכלים בפסח. אבל אם זה יהיה בסדר שתקצי לזה סיר זה סוגר לך את הפינה.

אחרת אין ברירה- מה שאוכלים בפסח רק בלי מצות - ירקות, בשרי, מרקים, תפוחי אדמה...
רעיונות קלים:
ירקות בתנור עם קצת תבלינים
מרק כמו שהציעו פה עם כל טוב
חביתות עם תוספות
עוף עם ירקות בסיר אחד

או שתאכלו קטניות שלא צריך לבשל (פריכיות אורז, קופסאות שימורים וכאלה) שאוכלים בחד פעמי
סדוויצ'יםסדר נשים
יותר קל לשבת לידם כשהם אוכלים ולהשגיח על החמץ מאשר להכין אוכל
ואפשר לאכול רק את הסנוויצ'ים בחוץ ואז זה לא לוקח הרבה זמן וכמה כבר קר יכול להיות? לא מכירה שום מקום בארץ שיכול להיות בו היום כ"כ קר שא"א לשבת 10 דק' בחוץ
מה את עושה כל שנה?
דגני בוקר כשל'פ קטניות עם חלבאילה שלוחהאחרונה
בכלים חד''פ
קניתי סטייק אנטריקוט. אולי זה היה טעות...קחי כתר

זה מתאים לליל הסדר ?? ולסעודה שניה??

נראה לי שזה יתייבש על הפלטה?

למי יש נסיון עם זה?

לא. לא לאנחשון מהרחברון
אנטריקוט אוכלים ישר מהמחבת/מנגל
חימום אח''כ רק הורס.
אפשר אולי להכין בחג השניחילזון 123
כן... אשמור לפעם אחרת.. אז תמליצו לי על בשר לסעודה שניה...קחי כתר

אם לא הייתי מספרת לאורחים של סעודה שניה שאני מכינה בשר הייתי מכינה עוף בתנור...

בשר בלי רוטב.... יש המלצות?

מקווה שנשאר בשר בחנויות  

בשר בלי רוטב... קשה שלא יתייבש.נחשון מהרחברון
תעשי צלי. תשאירי לילה על הפלטה. ואז אין בעייה עם הרוטב ויותר רך וטעים. מספרים 3,5,6,8 יצאו טוב בבישול ארוך כזה.
יש לי אנטריקוט- מתאים לחמין?קחי כתר


לא כ''כ האמת.נחשון מהרחברוןאחרונה
זה נתח שבישול ארוך הופך למסטיק
בטוחה שאת חייבת להכין בשר רק כי סיפרת לאורחים..?מדי פעם פה

מה עם שינוי תוכניות ספונטני? ממש אסור?

הגברים מצפים קחי כתר


תקשיבודקה לפניי
תמיד לא ידעתי מה לעשות מול קמח
זה היה גדול עליי זה הצטייר לי כדבר שיש זכןת רק לנשים מנוסות וסבתות דגולות
בקיצור
היום אזרתי אומץ לקחתי קצת קמח כוסמין ערבבתי עם קצת מים שמן וביצה יצרתי עיסת בצק יפה ואז עשיתי עיגולים קטנים ודיקקתי אותם ושמתי בתנור
בינתיים עשיתי על מחבת חמץ: בצל מטוגן עגבניה מרוסקת פלפל שחור מלח קצת סוכר ורסק עגבניות כזה
כשהכל הפך לרוטב עסיסי פתחתי תתנור שפכתי אותו על העיגולי בצק שכבר היו קצת מנופחים והוספתי גבינה צהובה על הכל


יצאו לי פיצות שלא מהעולם הזה
מההתלהבותריסקתי אבוקדו עם לימון ומלח
יצא לי גם מיטבל להוסיף על זה
וכל העסק לקח רבע שעה
מתחילת ההכהה

אני גאה בעצמי


עכשיו
אין לי מושג איך מכינים בצק
ואם זה היה טוב
אבל זה יצא קריספי ועדין
מה שבטוח שאני פוחדת שיכול להיות שאקבל כאבי בטן נוראיים או משהו כזה כי לא עשיתי לפי מתכון לכי תדעי אם בכלל
אולי הייתי צריכה לתת לבצק לתפוח
או להשים שמרים
אבל כשאני חושבת על זה זה לא באמת מטריד אותי
אם הייתי חיה במדבר הייתי עושה אותו דבר
ואנשים חיו הכל בסדר 🤣🤣🤣🤣 (עדיין חוששת לבטן)
חח..יפה. אין לך מה לחשושנקודה טובה
חוסר שמרים רק גורם לזה להיות פחות תפוח וכו...לא לכאבי בטן.
רק אם יש שמרים ולא מתפיחים זה עלול לגרום לכאב בטןפרח-אשאחרונה
וכל הכבוד על האומץ
שאלת אתגר - המרת מידות בפסח (פלוס בקשה למתכונים)נועה נועה
אנחנו לא נהיה בבית בפסח אבל אני מתחלקת עם אמא שלי ומכינה עוגות. קנינו רק קמח מצה, מעכשיו כשאני מחפשת מתכונים אין כמעט שום דבר שהוא רק עם קמח מצה. אז קמח תפו"א אני מבינה שאי אפשר להמיר כי הם עובדים שונה (נכון?) אבל האם אפשר להמיר קמח פסח תופח לקמח מצה וא.אפיה כמו בקמחים רגילים? ומה עם שקדים טחונים, אפשר להמיר לקמח מצה?
ואם יש מתכונים טובים לעוגות בחושות פשוטות עם קמח מצה, אשמח גם
תודה רבה!
יש כאלה שמחליפים את הקמח הרגיל רק בקמח מצהיעל מהדרום
לק"י

ויש כאלה חלק קמח מצה וחלק קמח תפו"א.
יש קמח מצה לעוגות, שהוא פשוט טחון דק יותר.

הכוונה כשלוקחים מתכונים של עוגות חמץ.
תודה! התכוונתי המתכונים של פסח דווקאנועה נועה
נניח מתכון שחלקו/כולו עם קמח תופח של פסח, אפשר להמיר לקמח מצה ואבקת אפיה כמו בקמחים רגילים?
בד"כ המרה לקמח מצה בלבד יגרום לעוגה להיות כבדה ודחוסה.תיקוןהמידות


יש קמח מצות טחון דק לעוגות. מניחה שזה משפיע לטובהיעל מהדרום
אבל כבר קנינו ולא נקנה עוד זה רק בשביל זהנועה נועה
טוב, מצאתי עוד קצת מתכונים ואולי ננסה להמיר מתכונים רגילים לקמח מצה... ונקווה לטוב
אני ממליץ להמיר מתכונים רגילים לפסח בדרך הבאהארץ השוקולדאחרונה
על כוס קמח
חצי כוס קמח מצה
שליש כוס קמח תפוחי אדמה
גם בתוספת אבקת אפיה לפי יחסי המרה רגילים?נועה נועה
כלומר, בקמח רגיל אם יש במתכון קמח תופח אני ממירה לx קמח וy אבקת אפיה. לא יעבוד עם קמח מצה?
אשמח לרעיונות לארוחת צהריים חגיגית בסגנון פיקניק כשל"פ!🤕או"ר
צפויים לחגוג יומולדת- סעודת הודיה משפחתית מורחבת בגן שעשועים.
עד כה נמנענו כי מה כבר אפשר להגיש בפסח??
אז ירדנו מ"על האש" התכנון הוא חלבי ופרווה. דברים שלא צריכים מדי קירור כי יהיה בחוץ.
בדכ שמחים לכבד את המשפחה מהגשה ברמה של פטיפורים, פריקסה וכו אבל פסח...
קציצות ממצה (כמו מצברייט רק בצורת קציצה מטוגנת)חילזון 123

פנקייק מקמח תפו"א
"לחמניות" מקמח מצה
גבינות שונות מלוחה\צהובה\צפתית, גבינה מתובלת וכו'
מגש ירקות חתוכים יפה

כדורי שוקולד מקמח מצה או מאגוזים טחונים
אולי משהו מקוקוס

דווקא בפסח הכי קל על-האש..טארקו
בשר הוא כשלפ, צ'יפס, סלט, קטשופ ומצות

אם בכ"ז חלבי, אולי פשטידות, סלטים שווים, מצה-בריי, שקשוקות, 'לזניה' ממצה, לחמניות מצה, בלינצ'ס במילויים שונים.
עוגות מוצלחות: בראוניז למינהם יוצאים מעולה, ויש עוד.
נכון הכי שווהאו"ר
אבל לרוב כבר יש על בסיס גז אצלם, ובגן שעשועים יהיה עם גחלים וזה גם עבודה קשה בהתחשב לגז שהתרגלנו וגם עם קצת טעם לוואי
..מקום בעולם
לביבות תפוחי אדמה( גזר בטטה תפוח אדמה), תפוחי אדמה מוקרמים, בלינצסים (עם תפו"א ופטריות/ גבינות), מצה מטוגנת מלאה בגבינות (ממש טעים גם קר),שקשוקה, פשטידות, סלטים גדולים ושווים..
עוגיונט עושה עכשיו תפריט קינוחים לחג.. זווה לעקוב
בורקס מצההעוגב
מילויים כרגיל
את המצות להספיג במים ולהשאיר עטופות במגבת רטובה ללילה.
בבוקר הן מתגלגלות מעולה!
שימי מילוי, תגלגלי תטבילי בביצה ולמחבת
תודה רבה לכולםאו"ר
פחות מתלהבת ממאכלים שמכילים בתוכם מצה, מתאים לי לבית, פחות למשפחה המורחבת.
תודה על רעיונות השונים. ירקות ומטבלים והלחמניות מצוין.
מישהו מכיר מתכון מוצלח ללחמניות? אולי אעשה קטנים עם איזשהו מילוי...
פשטידה- אמנם בלי בסיס פחות לאירוח בעיניי אבל אולי כמאפינס? יש מתכון?
יש מתכון לבראוניז? ולכדורי שוקולד?
נראה לי אבדוק אצל הצליאקים יותר רעיונות...
שוב תודה
בראוניז עם קמח מצהאמא שלהם
יוצא קצת כבד אבל טעים.
כוס וחצי סוכר (במקורי זה 2 כוסות, אבל אנחנו מפחיתים וזה סבבה ממש)
3/4 כוס שמן
4 ביצים
תמצית וניל
כוס ורבע קמח מצה (אולי אפשר להחליף חלק בקמח תפוחי אדמה, שיצא יותר קל. לא ניסיתי)
אבקת אפיה
כוס קקאו
נראה לי שאפשר לשים שקדים טחונים במקום קמח מצהיעל מהדרום
מעניין! תוהה אם ירגישו את השקדיםאמא שלהם
(ילדים שלא אוהבים, וכאלה..)
מניסיוני לא מרגישיםאו"ראחרונה
פעם אחת הילדים עלו עלי כששמתי שקדים טחונים לא לבנים בעוגת וניל ואז פשוט ראו
ופשטידות,אמא שלהם
אפשר קוגל תפוחי אדמה (בלי קמח כל השנה)
מאפינס ירקות
אנחנו הכנו ארוחת בוקר לברית בחוה"מ פסחאמא7
לפני 7 שנים היתה לנו ברית ביום א' של חוה"מ פסח שיצא אחרי שבת ולא מצאנו שום קייטרינג שהסכים להכין לנו אוכל חלבי לשעה המוקדמת של הברית אז הכנו בעצמנו. יותר נכון בעלי הכין. יחד עם הורי. אותי 'גרשו' מהמטבח כי הייתי אחרי לידה...
מצות עם כל סוגי הסלטים שיש: סלט טונה. סלט אבוקדו. סלט ביצים. גבינות.ירקות חתוכים. הייתה קערה ענקית של תפוציפס...שתיה חמה וקרה..
התגובות של האורחים היו מעולות!
בהצלחה.
וואו איזה אתגר.... תודה על הרעיונותאו"ר
עוגיות שקדים מהממותניקיתוש
מביאה לכל פיקניק בפסח נחטף.

אפשר מתכון?או"ר
אשמח גם למתכון!!שומשום אחר2
לזניה מפרוסות חצילים ארוכות ומטגנות במקום עלי בצקכל זמן


ציפס, קציצות טונה,פשטידות, מאפינסים, סלטיםתפוחית 1
אם רלוונטי אז אולי מרק כתום /בצל
מתכון לעוגיות שקדיםניקיתוש
2 כוסות ק.ת.א.
3/4 כוס שקדים טחונים
ביצה
3/4 כוס שמן
חצי כוס סוכר
קורט מלח
מערבבים
עושים עיגולים ומשטחים אותם מעט על נייר אפיה
ואופים עד לייבוש בערך 15-20 דק'
@או"ר
@שומשום אחר2
תודה!!שומשום אחר2
ותודה שתייגת..
חג שמח!
בשמחהניקיתוש
אם תתייגו אותי בשלישי/רביעי בשבוע הבא אעלה רעיונותארץ השוקולד
לקינוחים לפסח בלי נדר.

(זה נשמע מתנשא לבקש תיוג, אז סליחה, זו לא המטרה אבל פשוט קלטתי שבתקופות עומס אני שוכח המון ולכן לא סביר שאזכור להעלות לפה.)
תודה רבה על התיוג, אפתח שרשור נפרד של זה עכשיוארץ השוקולד
תודה רבה על התיוג, אפתח שרשור נפרד של זה עכשיוארץ השוקולד
ירקות כבושים במגבלות פסחabc
לעזרתכם אודה

רוצה להכין ירקות כבושים, מגבלות - לא אוכלים ירקות עם קליפה..
חשבתי על: גזר, קולרבי, כרוב, זוקיני, סלרי ושום
האם הולך יחד השילוב?
בנוסף, איך לתבל אם אין חומץ? מלח בלבד יספיק?

כוונו אותי בבקשה..


ומיונז? בגלל העובדה שמדובר בביצים חיות וזה קצת מרתיע אותי.... יש דרך לעקר או צורה אחרת למיונז שלא ירגיש חי?
מן הסתם הפיתרון לוותר, אה?
את יכולה לכבוש גם לפתחילזון 123


יש מיונז של תלמה לפסח ואז הביצים מפוסטרותגפן36
לא קונים מוכן בפסח...abc
לא קונים גם חומץ בפסח?ג'נדס
הירקות נשמעים מצוין. לגבי התיבלון הייתי משוטטת באתרים במתכונים של ירקות כבושים ומוצאת את הדרך לכבוש...

(אגב לא כתבת אבל אולי יתחשק לך להכין מטבוחה זה רק עם פפריקה ואפשר לוותר על זה לדעתי. כל השאר זה מלח שמן ושום קצוץ)
גם לא חומץ abc
ועגבניות גם לא אוכלים אצלנו בפסח...

מורכב
אנחנו מקלפים את העגבניות למטבוחהג'נדס
כל השנה
אני לא אוהבת חומץאומנות באמונה
ולכן משתמשת תמיד בלימון.
מיונז, אני מכינה שנים מביצים לא מפוסטרות או מבושלותניקיתוש
יוצא מצויין. מקפידה על ביצים ממקום בטוח ששומר על טריות.
ב"ה לא נרשמו בעיות
אם תרצי מתכון ודרך עשיה, כי הכי חשובה הדרך.
עדכני אכתוב לך בשמחה
אני אשמחכוחות חדשים
בכלי צר וגבוה, חשוב מאדניקיתוש
מכניסים ביצה, 250-300 מ"ל שמן כל השמנים טובים(לא דקלים)
מוסיפים מלח ובמהלך השנה כפית חרדל
והכי חשוב התהליך, עם מוט בלנדר
מפעילים אותו כשהוא בתוך הכלי ולא מזיזים
עד שהכל מתחיל להתייצב ואז מעלים ומורידים עד
שהמיונז מתייצב
^^^ גם אני עושה ככה, אבל מוסיפה את השמן בהדרגירושלמית טרייה
..בהדרגה. בזרזיף כמה שיותר דק.
ואולי זה בעצם רק עם החלמון? צריכה להסתכל במתכון אח"כ.

הכי נוח עם הכלי הגבוה שבא עם הבלנדר, לפחות של בראון. יוצא נורא נורא טעים.

לגבי ירקות כבושים, גיסתי עושה גם עם פרחי כרובית ויוצא מדהים. אמא שלי שמה מקלות סלק והכל
יש שיטה כזו גםניקיתושאחרונה
מיונז זה תורה שלימה לאנשים מסוימים.
לי הולך בשיטה שהזכרתי, אולי פעם אחת פישלתי
נתקענו עם איזה 5 קילו בורגול ועוד רגע פסח. מה עושים עם זה?הריוניסטית
חוץ מללמוד לקח לפעם הבאה...
תודה
תורמים.אמא שלהם
יש עמותות שאוספות חמץ סגור.
יש לך שמות/מספרי טלפון של כאלו עמותות בירושלים?הריוניסטית
גגלי "חסדי ישורון"אמא שלהם
עמותת שכן טובבונים מגדל
יש להם מספר נקודות איסוף בשכונות שונות

בשכונות החרדיות ראיתי פרסומים ממוקדים יותר בקבוצות שונות. אבל זה יותר זמין למי שגר שם
חסדי נעומימעפר אני באהאחרונה


רעיונות מה להכין עם פודינג אינסטנט בטעם לימון?חייצ'ו


עוגה בחושהאומנות באמונהאחרונה
תפריט שבת- שאלות שאלות שאלותיעל מהדרום
לק"י

אין לי חשק לבשל.
אז מחפשת מתכונים כמה שפחות מלכלכי כלים ומוסיפי עבודה, וטעימים כמובן

אז יש עופות, וחזה עוף פרוס לשניצלים.
ירקות, אורז, גריסים.
תנו בבקשה המלצות לדברים פשוטים וטעימים לשתי הסעודות, ואם בתנור- אז רק פרווה (ואין מיקרוגל).
עוף עם תפוא. אפשר בסיר.מוריה
מטגנים בצל שום ועופות. מתבלים בתיבול אדום.
מהשלים מעט.
מוסיפים מעל תפוא חתוכים שופכים עוד קצת תיבול. סוגרים את הסיר ומבשלים.
מוסיפים מים לפי הצורך.
תודה...יש מעט תפו"א.יעל מהדרום
לק"י

נראה לי שנעשה עוף עם גריסים.
ואורז עם חזה עוף ובצל (בנפרד).
חזה עוף הכי קל-במחבת פסים..טארקו
תשרי אותו משו כמו 20 דק' במרינדה, ואז מטגנים בקטנה מכל צד.
קלי קלות וטעים מאוד!
אפשר גם במחבת טפלון רגילה..
תפריט שבת שלנוטארקו
חיסול חמץ דאורייתא
ובע"ה יהיה ממש טעים

ערב שבת:
סלטים מהמקפיא- חצילים, מטבוחה וזיתים. אולי גם טחינה.
חלות שבעלי הכין.

מרק הודו וירקות+קניידלך, אטריות.

בורקס מבצק חלה במילוי כנף הודו מפורקת עם בטטה ובצל.(אולי נכין לזה רוטב פטריות, לא בטוח)
תפוחי אדמה בעשבי תיבול
סלט חסה וחמוציות.

בוקר שבת:
חלות, סלטים
בורקס טונה מעלי סיגר שיש לנו במקפיא כבר נצח
פרגיות מהמקפיא(לקחנו מאירוע)
נודלס מוקפצים עם בצל ופטריות
סלט חסה וחמוציות.

סדש:
חלות וסלטים
לזניית גבינות טעימה

קינוחים לכל השבת:
עוגות שמרים מהמקפיא
עוגת רסק תפוחים
אולי גם כדורי שוקולד כי יש המוווןןן בסקוויטים.
הלזניה פשוטה להכנה? יש לנו עלי לזניה וקנלונייעל מהדרום
כן דיי פשוטהטארקו
מכינים רוטב עגבניות טעים(בצל מטוגן, רסק עגבניות וכו) וטוחנים אותו למרקם חלק.

מערבבים קוטג'-שניים שלושה לתבנית a4 וגבנץ מגוררת.אפשר להעשיר עם גבינות נוספות- בולגרית, חמד, וכ'ו.

עושים שכבות-
למטה רוטב
מעל זה שכבת לזניה
שכבת רוטב
שכבת גבינה
שכבת רוטב
שכבת לזניה
שכבת רוטב
וכ'ו

מעל שכבת לזניה האחרונה שמים רק רוטב, ומפזרים גבנץ
אופים בחום בינוני משו כמו 40 דק' מכוסה, ואז 10 דקות פתוח.


קנלוני אמא שלי עושה במילוי בשר.
היא עושה בתנור אבל אני חושבת שזה יכול לעבוד גם על הגז....
תודה! אני עושה קנלוני חלבי..יעל מהדרום
חבל שלא הבאת לי את הבסקוויטים גלי91
חיפשתי השבוע בכמה חנויות ביסקוויטים כדי להכין כדורי שוקולד... (מצאתי בסוף)
היה ממש ממש טעים!טארקו
בעיקר הבורקס-חלה שיצא מושלםם.עשיתי לו רוטב בצל צהוב והיה מדהים!

וגם העלי סיגר עם הטונה היו להיט!
איך הכנת את עלי הסיגר?יעל מהדרום
לק"י

פעם הכנתי ויצא שומני למדי.
ומה זה רוטב בצל צהוב? (אפשר לבוא לשבת אצליכם?)יעל מהדרום
אממטארקו
מרחתי בממש מעט שמן מהצד החיצוני
ומילאתי בבצל מטוגן עם טונה רסק תבלינים וזיתים. סגרתי כזה כמו שק.. לא יצא שומני מידי לטעמי.

רוטב צהוב- די אילתרתי לפני שבת.. בצל מטוגן, אבקת מרק בצל(תכלס לא חובה), קצת קמח, קצת שום גבישי, קצת חוואיג'
מים
מבשלים קצת עד שמסמיך.
את הסיגרים אפית או טיגנת?יעל מהדרום
אפיתיטארקו
טוב, זה התפריטיעל מהדרום
לק"י

חלות קנויות
חומוס קנוי
חצילים- טרם תיבלתי
סלט חסה, עגבניות שרי וכו'
אולי נכין עוד סלט

ליל שבת:
אורז
עוף עם בצל, פטריות ועגבניות שרי
אנטי פסטי

בוקר:
אורז
חזה עוף במחבת פסים
אנטי פסטי (ירקות אחרים)

סעודה שלישית:
קנלוני
פנקייקים
גבינות מן הסתם
ירקות/ סלט


ובא לי להכין עוגה, למרות שיש עוגיות וכו'.
נשמע מצוין!טארקו
ובכלל לא נראה שאין לך כח.. נראה אוכל שווה!
תודה!יעל מהדרום
לק"י

בעלי הכין את האנטי פסטי...יוזמתו האישית.
והשאר זה לא הרבה עבודה, ומעט כלים
והקנלוני עם רוטב מוכן שערבבתי עם רסק וקצת תיבול....יעל מהדרום
במה מילאת את הקנלוני? רוצה לחסל אותו לפני פסח~moriya~
קוטג', גבנ"צ ורוטב עגבניות. יצא נחמד.יעל מהדרום
לק"י

הקוטג' נראה לי מגיב פחות טוב בחימום נוסף.
יש גבינה אחרת שתלך טוב בפנים?~moriya~
בולגרית ופטה.. ולטעמי דווקא קוטג' מתאים מצוין.טארקו
רק קוטג' לבד?יעל מהדרום
לק"י

לא זוכרת איזה מתכון עשיתי בפעם הקודמת. אבל זה היה עם בצל ופטריות מטוגנים.

האמת, שבלזניה אני מערבבת קוטג'עם הרוטב, וזה טעים.
לא, קוטג עם גבנץ ולפעמים גם עוד משהוטארקו
כמו גבינת שמנת, בולגרית.

אבל הקוטג' עושה לזה מרקם כייפי.
נכון..אבל כשהכנתי שבוע שעבריעל מהדרום
לק"י

נדמה לי שהקוטג' לא נמס שוב בחביבות בחימום על הפלטה.
מעניין..טארקו
לי תמיד הקוטג' נמס מצוין.
הפלטה שלכם חמה ממש? הקנלוני הגיע לחום מלא?
אין לי מושג..אולי לא חיממנו מספיק?!יעל מהדרוםאחרונה
שמתי בסוף גבינת שמנת וגבנ"צ, עם בצל ופטריות.~moriya~
מקווה שיצא טעים;) תודה רבה!
בטוח יצא טעים! בתאבון!!יעל מהדרום
חיטהלהתחיל מהתחלה
מתכונים עם חיטה?
תבשילים/ סלטים.
נתקעתי עם כמעט חבילה שלמה, זאת ששמים בחמין...
לפי כושרות אפשר למכורגפן36
אנחנו לא מוכרים כלום😥להתחיל מהתחלה
אולי זה?*אשתו של בעלי*
סלט משגע!!

נראה מעולה! תודה!להתחיל מהתחלהאחרונה


שרשור ליל הסדרסוסה אדומה
מה אוכלים בליל הסדר אצל האשכנזים??

לא מצליחה לחשוב על מעבר למרק עוף, סלמון עם ירוקים ואגוזים וכו, תפו"א בתנור, בשר באיזושהי צורה.

אבל אבא שלי לא אוכל בשרי, אז מה אפשר להכין שהוא לא בשרי ולא שרויה ולא קטניות?
חשבתי על קציצות תרד כי הוא ממש אוהב... אבל מה עוד?
לא אוכל לא בשר ולא דגים.
אולי פשטידת גזר וקישואים...
מה עוד?

(חח סליחה שאני חושבת תוך כדי כתיבה)
יש מלאאאאאטארקו
קודם כל- תפוחי אדמה בשלל צורותיהם.
וחוץ מזה- המון המון ירקות

אפשר פשטידות, תבשילים, סלטים מיוחדים..

יש המון איך לגוון.

שרויה אוכלים אצלכם?
לא. הוא לא אוכל שרויה. יאללה קדימה תני לי מתכונים סוסה אדומה
ורעיונות...

אני הולכת לבשל אצלם. אני אוכלת קטניות, אבא שלי אשכנזי
טובטארקו
לא ממש מתכונים אבל רעיונות כן:
פשטידות לא של פסח אפשר להמיר לפסח בקלות, משתמשים בקמח תפוא, אם רוצים להעשיר יותר מחליפים חלק בשקדים טחונים. אפשר לעשות בתבניות מאפינס. ברוקולי, פטריות, בצל, ירקות, קישואים, בטטה.....

בלינצ'ס במילויים שונים- פטריות, פירה, ירקות... ועוד. אפשר גם לגוון ברטבים. אפשר גם בלינצ'סים פתוחים, ואפשר גם להכין מעין 'לזניה מעלי בלינצ'ס, וגם אטריות

תפוחי אדמה במגוון צורות כמובן-פירה, צ'יפס, קוביות אפויות, סירות, קיפודים...

פאי רועים עם שכבה של פטריות או חצילים במקום בשר

דברים עם חצילים- גלילות ממולאות, למשל. אפשר גם לאפות חציל שלם חתוך, ולהגיש עם רטבים.

יש מגוון ענק של סלטים שאפשר- ממרח זיתים, סלטי חצילים, מטבוחה, סלק, סלק עלים, בטטות, ועוד.

אנטיפסטי
'ציפס' קולורבי
כרובית בתנור
ברוקולי מאוד עם בצל
כרוב מאודה ברוטב
קישואים ברוטב או קישואים מטוגנים
בטטה בתנור


באמת הבעיה של צמחונים בפסח זה המחסור בחלבונים. אם הוא אוכל ביצים אז אחלה.

ותכלס יש עוד המון אוכל
לא באמת אין מה לאכול בפסח-פשוט צריך יותר להתאמץ כדי לדאוג לאוכל, אי אפשר לזרוק פסטה לסיר והופ יש ארוחה.
הערה קטנה..מנסיון לא ממש מוצלח לצעריכוחות חדשים
קמח תפו"א ממש לא מגיב בפשטידות כמו קמח רגיל. לא מבחינות היציבות והדבק שהוא נותן ולא במחינת הכנות.
בהצלחות
אפשר ירקות לסוגיהם..נחת ואושר
ירקות מוקפצים-בצל, גזר, גמבה, פטריות, אפשר גם קישוא
כרוב מאודה עם בצל וגזר
גזר מתוק-צימעס, אם אוהבים
אנטי פסטי
קציצות ירק
פירה
בטטה בתנור
וגם בלינצ'ס עם פירה ופטריותנחת ואושר
אצלנו צמחונים- קצת רעיונות..חייצ'ו

 

ממולאים- אצלינו זה עגבניה/גמבה/קישואים/כרוב ממלואים בתערובת ירקות סמיכה. יוצא ממש טעים.

חציל ממולא

פאי רועים עם מילוי ירקות מוקפצים.

בנטז- קציצות פירה ממולאים בירקות/ פטריות.

לביבות- לטקס, ירקות, עלי סלק/תרד, בטטה.

אם תמצאו בהכשר מתאים- כרובית/ברוקלי..

פשטידות- פטריות, בצל, ירקות מגורדים, בטטה, תפו"א, קוגל תפו"א, ירוק (עלים- סלק/תרד/וכו)

פירה רגיל/ משודרג

'סירות' תפו"א

צ'יפס- מתפו"א כמובן אבל אפשר לנסות עם עוד ירקות כמו בטטה, סלק וכו

בלינצ'ס- מילויים שנוסו בהצלחה- פירה רגיל ומשודרג עם בצל וגזר מגורד או עם פטרוזיליה, בטטה ובצל מטוגן, פטריות ובצל, עלי סלק/ תרד.

קישואים ברוטב עגבניות/צהוב.

צימעס

כרוב מאודה

רטטוי

קינואה מותר? אפשר לעשות עם זה הרבה..

 

אממ יש עוד, אבל שרויה..=)

אם מזג האויר מתאים, אפשר גם מרקחייצ'ו

כתום/ ירקות/ עגבניות.

יש גם מרק קישואים ממש טעים אבל חלבי. אולי יעבוד טוב גם בלי שמנת..

מעולה! תודה גם ממני מוטיבציה
יכולה להסביר על פאי רואים צמחוני?abc
ובנטז?

תודה!
בבקשהחייצ'ו

פאי רועים-

מכינים פירה, ירקות מוקפצים רצועות או מגורדים (מוכנים ומתובלים). ואז שמים בתבנית חצי מכמות הפירה, את הירקות ומעליו את שאר הפירה. אפשר למלא גם במילוי פטריות או תרד..

 

בנטז-

מכינים פירה ומילוי (מילוי מירקות מגורדים (אנחנו עושים בצל וגזר מאודים) או פטריות וכד', שיהיה מוכן ומתובל), שמים על ידיים רטובות כדור של פירה, משטחים, שמים קצת מילוי וסוגרים לכדור/אליפסה. טובלים בביצה ולמי שאפשרי בקמח מצה (בשאר השנה פרורי לחם) ומטגנים או מסדרים בתבנית עם שמן ולתנור.

אצל חמותי הם שמים בפנים מילוי עם ביצה קשה.. לא יודעת בדיוק. אבל גם רעיון..

בלתק, קרחארץ השוקולד
ביצים הוא אוכל?ארץ השוקולד
תודה כולכן, אלופות!!סוסה אדומה
אני רואה שעוד לא כתבו לךגפן36
תפוחי אדמה

כל המעלות-
לא חמץ
לא שרויה
לא קטניות
לא נוגעים בזה יותר אחרי הפסח

ובכל, יש מלא דברים..

תפוחי אדמה בתנור בתיבול אדום, תפוחי אדמה מאודים עם בצל, צ'יפס, תפוחי אדמה שלמים בתנור, תפוחי אדמה בתנור בתיבול צהוב, פירה


אבל בתכלס- אפשר להכין אנטיפסטי, פשטידת בטטה/בצל/קישואים, סלט ביצים (אני מבינה שזה החלבון היחיד שהוא אוכל?) או ביצים ממולאות
אפשר סלט חציל בטעם כבד או קישוא בטעם כבד
סלט חציל אדום או חציל במיונז או חציל קלוי עם ירוקים
סלט כרוב

אשכנזים אוכלים בליל הסדר חלבון (בשר/דג/עוף) בטטות, תפוחי אדמה, קישואים חצילים וכד'.
בלינצס ירקות..מקום בעולםאחרונה
לניקי יש כל מני מתכונים לירקות ברוטב
מתכונים לפסחשבלונית

בס"ד

 

אז נכון שיש עוד זמן אבל רוצה לאסוף כמה שיותר מתכונים שיהיו בשליפה ולא אצטרך לחפש..

בעקרון מחפשת-

מתכון לפיצה

מתכון ללחמניות

 

לא אתנגד גם למתכונים למאפים אחריםקורץ

 

תודה!

אתם אוכלים קטניות?סוסה אדומה
מנצלשת-אוכלים תוצרי קטניותשלולית
עבר עריכה על ידי שלולית בתאריך כ"ח באדר ב תשע"ט 15:32
לא קטניות בפני עצמן אלא תערובת
כן אוכלים תירס וקנולה
אשמח גם למתכונים
וואי לא מבינה מה זה אומר "תערובת"סוסה אדומה
יכולה להסביר לי בבקשה?
תקנו טוסטר לפסח, תעשו טוסטים!!! זה טעים!מודדת כובעים


טוסטים עם מצה?איך?mp3
טוסט עם מצהשלוםשלום11
לטבול את המצות לחצי דקה במים כדי שיתרככו. (אחרת נשבר בטוסטר) לחצות כל מצה לחצי. קטשופ גבינצ זיתים מה שרוצים.. כמו טוסט רגיל מכינים. זה טעים
ואיי נשמע ממש טוב!! יש גםשירקי
מצת חביתה כזאת שמטגנים... גם טעים😋

מעניין לנסות מה שרשמת פעם ראשונה שמעתי...
מעניין לנסות.תודה.mp3
מחסלים את החמץ - רעיונות מה לעשות עם קילו קמח כוסמין?ט'

ואשמח למתכון טוב לפיתות.

 

 

בדיוק רציתי לכתוב פיתות... אבל אין לי מתכוןחילזון 123


קמח לא חמץמודדת כובעים


רוב הקמחים הם חמץאם לשתיים
כי מוסיפים להם מים בתהליך העיבוד.
רק אם יודעים בוודאות על טחנה מסוימת שלא עושה כך אז אפשר לשמור
לפי כושרות הם לא חמץגפן36
כי מתיזים עליהם מים כשהחיטה שלמה ואין ניכרים בה סימני חימוץ. לכן מותר למכור.

קמח כוסמין ספיציפית גם לא משתמשים במים בתהליך הטחינה, ולכן מספיק להצניע, אבל ראוי בכ''ז למכור. @ט'
תודהט'
הכנתי אתמול פיתות שיצאו מעולות + חומוס ביתי .. ממש טעים.

איזה ליגהגפן36
יש משלוחים? 😜
נגמר.. ט'
אבל כששמים את זה במקפיא זה לא מקבל לחות?חילזון 123
את מדברת על קמח פתוח?גפן36
גם וגם. רוב הקמחים האלה שבלי ניפוי נשמרים במקפיא בדכ. .חילזון 123
בכוסמין- כדאי לבררלהתחיל מהתחלה
ברור שעדיף לסיים, אבל אצלנו נתקעו עם מלא ק"ג והתקשרו לטחנת קמח לשאול והם אמרו שאצלם זה לא חמץ.
בקיצר, אם נתקעתם, תבררו.
אז תמכרומודדת כובעיםאחרונה


קמח כוסמיןשוקו1

אפשר להכין קרקרים מקמח כוסמין מתכון ממש קל יש כמה ביוטיוב...

מתכון ללחמניות מקמח מלאאבןישראל
מחפשת מתכון פשוט וקל להכנה
ללחמניות מקמח מלא, שיוצאות גבוהות ואווריריות.
תודה רבה רבה!
פתיתיםפרח כתום
אשמח רעיון למשהו מקורי שאפשר לעשות עם פתיתים ️..
יש לנו כמה חבילות לפני פסח..
כל המתכונים הטובים מתחילים עם לטגן בצל קצוץ ט'

1. להוסיף פתיתים וכמו שווה של עדשים כתומות, כמון ומלח, ולבשל עד שמוכן.

 

2. להוסיף לבצל גזר קצוץ ואפונה (אני מעדיפה קפואה), לאדות מעט ולהוסיף את הפתיתים ותיבול (כמון/פפריקה).

 

3. להוסיף תבלינים שונים או פטרוזיליה.

 

4. כל מתכוני הפסטה יכולים להתאים.

 

 

אפשר להכין עם כורכום (כפית-שניים בשביל שקית)ארץ השוקולד
ראיתי אצל ניקי ב פשטידת פתיתים ותירסקטנה67
לא ניסיתי אבל נשמע מעניין
לטגן את הפתיתיםיעל מהדרום
לק"י

להוסיף פפריקה, כורכום, מלח ופלפל.
ומים כמובן.
כשהם מבושלים להוסיף טונה ולערבב.

אפשר גם לבשל ברוטב עגבניות כמו פסטה, ולהוסיף בסוף טונה.
פתיתים עם זיתיםת.מ.
מטגנים בצל מוסיפים את הפתיתים זיתים רסק עגבניות ותבלינים (פפריקה מלח פלפל ואם אוהבים אפשר להוסיף יותר מזה) ואת המים ומבשלים.
אפשר לבשל רגיל ולעשות על זה 'פיצה' (במיקרוגל)
אפשר להוסיף למרק עגבניות.
אם את מחובבי אבקת מרק..שיפקה
מטגנים בצל
מוסיפים לו פטרוזיליה טריה קצוצה
פתיתים
אבקת מרק עוף פרווה ומים רותחים ומכינים...
המוןןןטארקואחרונה
כמו שט' אמרה, כל הדברים הטובים מתחילים מלטגן בצל

פתיתים עם חזה עוף בסיר אחד: מטגנים בצל, מוסיפים קוביות של חזה עוף לפתיתים, מתבלים לפי מה שאוהבים, מוסיפים מים ומבשלים על אש קטנה.

פתיתים עם נקניקיות: בצל, חתיכות נקניקיות, רסק עגבניות, מים, תבלינים.

פתיתים צהובים: בצל, חוויג, שום גבישי, כורכום, מלח, פלפל.

פתיתים עם עדשים:
בצל מטוגן, עדשים נתונות, רסק, תבלינים. מוסיפים יותר מים מלפתיתים רגילים.

פתיתים עם ירקות מגורדים

פתיתים ברוטב טונה- טונה רסק מים בכמות של הרסק ותבלינים.

אפשר גם להוסיף קצת פתיתים למרק

'סלט' פתיתים- פתיתים ביחסית הרבה זמן, מפוררים, ואחרי שמתקררים מערבבים עם הרבה עשבי תיבול, אפשר גם ירקות שאוהבים(עגבניה יכול ללכת נחמד, וגם פלפל)
איך מכשירים מקרר ותנור לפסח?בינייש פתוח
ככה..*אשתו של בעלי*
מקרר-לנקות היטב את המדפים והחלקים השונים שמתפרקים.
יש כאלה שנותנים לחלקים המתפרקים להשתכשך קצת באמבטיה עם מים חמים וסבון,ואז מנקים עם סקוץ׳,שוטפים ומנגבים.
כמו כן לנגב את הדלת.

תנור-מוציאים את התבניות והרשתות.
מנקים היטב עם תרסיס מסיר שומנים.
ואז עם סבון ומים.
את פנים התנור לנקות גם עם חומר מסיר שומנים.
להדליק את התנור על חום גבוה כחצי שעה.
כמובן שלפני הכשרת התנור אין להשתמש בו 24 שעות.
רק מוסיף שאת התבניות לא ניתן להכשיריהודי פשוט=)אחרונה
כל השאר אפשר
מתכון לפנקייקמגן דוד123

מתוק או מלוח ...

 

ורעיון לרוטב או תוספת שהולכים ביחד 

 

תודה

הנההנורמלית האחרונה
2 ביצים
2 כוסות חלב
2 וחצי כפות חמאה /שמן
קורט מלח
4 כפיות אבקת אפייה
שליש כוס סוכר
2 כוסות קמח
סוכר וניל
אני טורפת במטרפה ידנית ביצים עם חלב, מוסיפה חמאה ואז יבשים.
יוצאים יחסית הרבה פנקייקים מהמתכון הזה.

מתוק- אפשר להוסיף חתיכות שוקולד, חלווה, אגוזים..
אפשר להגיש עם גלידה, קצפת, מייפל, סירופ שוקולד - עדיף שוקולד מומס מריר או חלבי, שוקולד פסק זמן (או נוטלה)
מלוח - אחלה א. ערב! - להוריד סוכר ווניל, להוסיף מלח ואולי קצת קמח. אפשר להוסיף עשבים (כוסברה, פטרוזיליה, שמיר, בצל ירוק). לטגן בצל או פטריות (או גם וגם) בחמאה ולהוסיף (לותר על מה שרשום במתכון), חתיכות גבינה צהובה, שום, פלפל... מה שמתחשק
אפשר להגיש עם גבינה לבנה, גבינה מתובלת, גבינת שמנת, שמנת חמוצה ועוד ועוד..
של קרין גורן יוצא מעולהמודדת כובעיםאחרונה