עוגת קונקורד- (שילוב של מרנג ומוס) ניתן להקפיא? המרנג לא יהרס? כמה זמן מראש עדיף להכין את זה?
שאלה למבינים.. עוגת קונקורדחייצ'ו
לא הייתי מקפיאה מרנגיםברוקולי
תודה. ומה לגבי פאי לימון?חייצ'ו
אם אקפיא רק את התחתית והמילוי, ואשים את המרנג באותו יום זה יהיה בסדר?
וקישים? (פטריות/בטטה)
פאי לימון אפשר להקפיא גם עם המרנגקראנץ שוקולד
קישים ופאי לימון סבבה להקפיאמקום בעולם
תודה רבה!חייצ'ואחרונה
שמים בד"כ חלקים זולים ושומניים. אם קונים בקצביה שזהמודדת כובעיםאחרונה
יותר איכותי, הם מתחייבים ששמים רמת שומן בינונית.
חמגשיות!נחשון מהרחברון
למלא להקפיא וכשצריך שולפים ארוחה למיקרו.
שמנו גריסים/אורז/קוסקוס.
קציצות/עוף
שעועית/כל מיני סנפרוסטים.
אשמח לעוד רעיונות לשילוב עם או לחלק מהקטגוריות.
בשרית
פחמימה
ירק
שעומד בהקפאה וחימום במיקרו..
חזה עוף בשלל צורות, בולונזאין לי כינוי
פסטה/איטריות אורז עם בשר טחוןחילזון 123
פסטה עובר הקפאה?נחשון מהרחברון
לדעתי כןחילזון 123
לאאא זה יוצא לא טעים בעליל😝אמא לנסיך קטן
לא יודע. אתמול אכלנו פסטה. הקפאת 2 חמגשיותנחשון מהרחברון
מעדכןנחשון מהרחברון
בגיזרת הירק - פשטידות, לביבות, מאפינס ירקותיראת גאולה
"מרק" כמעט בלי הנוזלים (לקוסקוס למשל).
ירקות מאודים כגון קישואים וגזר. אנטיפסטי.
סלטים כמו סלק, גזר, קישואים, חצילים.
בשרי - הכל ילך מצוין. שניצלים, חזה עוף, מוקפץ... כל מה שאתם מכינים.
פחמימות אני באמת פחות מסתדרת. אבל בד"כ ההכנה שלהם מהירה וקלה. אני פחות מרגישה צורך להקפיא.
אני לא בטוחה שסלט גזר מבושל מחזיק הרבה זמן בהקפאהיעל מהדרוםאחרונה
רעיונות לסעודה חגיגית ליום העצמאות?הריוניסטית
מחפשים משהו מעניין ומגוון.. פחות פיתות, שניצל וצ'יפס 😅
חומוס בשר?טארקו
בפורים עשינו סעודה ממש כייפית- בשר טחון מטוגן, חזה עוף מוקפץ, חומוס וסלטים שונים, ירקות חתוכים, חמוצים.
אולי היו גם פטריות מוקפצות, אני לא זוכרת..
היו פיתות ולחמניות ביס
והיה ממש כיף ומוצלח!
בסוף הבעל ביקש שניצלים... אבל תודה על הרעיונות המעולים!!הריוניסטיתאחרונה

מתכון לקרקרים/עוגיות מלוחות טובות. יש למישהו?חייצ'ו
חוץ מעאבדי
מתכון מוצלח שמישהו פעם פרסם פהבארץ אהבתי
הכנתי כבר כמה פעמים, יוצא מעולה!
^^הוא מושלםםטארקו

תודה רבה, נראה טוב!חייצ'ו
מצטרפת. לא יודעצ מי העלה-מקום בעולם
תודה רבה, באמת יצא מעולה!חייצ'ואחרונה
למה לשים לב כשמכינים בצק שיפון (לעומת קמח לבן)העוגב
יאללה לכבוד שבת קודש
מצטערת לאכזב אבל זה קמח קשההההההאו"ר
אולי תערבבי עם קמח לבן אם לא מפריע לכםאו"ר
נגמר: (העוגב
הדבר הכי חשוב שהוא לא יהיה יותר מחצי מהקמחיםגפן36
הוא טוב לפשטידות או עוגיות שצריכות דבק.. כי כדבק הוא מתפקד מצויין
את צודקת
ברוקולי
טוב, אז הכנתי, (100% שיפון), והאמת שיצא מעולההעוגב

הלכתי על המתכון הרגיל. במקום חצי כוס שמן שמתי כנראה שני שליש, או כוס. ומים הוספתי כנראה חצי כוס מעבר...
ועוד לישה באמצע ההתפחה (אין לי מושג למה באמת)
ויצא מעולה!! ב"ה, אחר ממה שמכירה, אבל טעים וכייפי, ולא מתפורר בכלל

100% שיפון ללא מחמצת ממש לא טוב!ברוקולי
למה לא?העוגב
כןברוקולי
וגם לא יודעת מה ההגדרה שלך ללחם טוב
אבל שיפון 100% הוא לא טוב בטח ללא מחמצת ו/ או קמחים אחרים
אז מה עכשיו? לזרוק?
העוגב
חוץ מזה שזה ייצא ככה לגמרי בטעות, לא משהו שאני עושה מלכתחילה
לא לזרוק .. אם טעים לכם, בתאבוןברוקוליאחרונה
פני אלי. אני לא רוצה להרחיב עג"ב האתר
תפריט שבת מברכין (ר"ח אייר)יעל מהדרום
בינתיים התחלתי באיסוף מתכונים לעוגות.
אני רוצה להכין עוגת שוקולד וחלבה, אולי את זו (ולהוסיף להלילה גם שוקולד מומס):
עוגת שוקולד וחלבה
אולי גם עוגת תפוחים ועוגת גבינה (או אפויה עם תחתית מייפל, או משהו אחר)
ויש עוגיות שוקולד צ'יפס שהכנתי השבוע, נראה אם ישרדו....
העוגיות נראות שוות ביותר. אפשר מתכון?
ט'
תודה! בעיקרון זה המתכון שבחתימה שלי עם שינויים קלים:יעל מהדרום
4 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
כוס ורבע שמן
רבע כוס מים (לפי הצורך)
1 סוכר וניל
1/2-3/4 שקית א.אפיה (היתה לי שקית פתוחה, אז אין לי מושג כמה בדיוק היה שם. במתכון המקורי יש שקית 1, ואין סודה לשתיה)
בערך חצי כפית אבקת סודה לשתיה
חצי חבילת שוקולד מריר קצוצה
לשים- יוצאת עיסה קצת פירורית.
קיררתי את העיסה במקרר/ בהקפאה, ואז הכנתי כדורים שטוחים ואפיתי על 180 עד שהם הזהיבו.
האמת שאחרי פסח אין לי כח לבשלשמשי
בוקר:? משהו עם שוקיים, תנו רעיונות.
הכי קל:אני123
רעיונות*אשתו של בעלי*
עוף עם אורז(בסיר או בתנור)
עוף עם שעועית צהובה
עוף עם אפונה
עוף עם בצלמקום בעולם
מתחשק לי קצת להתעסק עם חמץאמא7
יש לכם מתכונים?
עדיף עם תמונות...
זאת השבת הזאת..תחפשי בגוגל- בטוח יש רעיונותיעל מהדרום
הנה שרשור שאולי יעזוריעל מהדרום
הנה שלי...*אשתו של בעלי*
טוב! תפריטנו לשבת זו:יעל מהדרום
חלות ביתיות- כולי תקווה
טחינה
סלק
חצילים משני סוגים
אולי גזר מגורד עם שום ולימון
בשבת- סלט חסה, עגבניות שרי וכדומה
עוגת תפוחים עם סוכר ושקדים טחונים מלמעלה
עוגת שוקולית חלבה
עוגת גבינה אפויה בציפוי חלבה
בראוניז של ניק ב (בתוספת חמאת בוטנים/ ממרח חלבה)
ליל שבת:
קוסקוס (משקית)
מרק או רוטב כלשהו עם עוף וירקות
שבת בבוקר:
חזה עוף עם ירקות
השאר- המארחים
סעודה שלישית:
בתכנון לזניית מצות
ואולי גם סלט ביצים ותפו"א
טוב. גם לנו יש תפריטטארקו
לכל השבת:
חלות ביתיות
סלטים: חצילים מתוק, מטבוחה, זיתים. אולי גם חצילים בעגבניות, נראה אם יקרה...אולי טחינה.
ערב שבת:
מרק ירקות עם אטריות
תבשיל חזה עם תפוא וגזר
אורז
סלט חסה
בוקר שבת:
דג אמנון בתנור/מחבת
חלה במילוי בשר ובטטות ברוטב פטריות
קישואים מטוגנים יאמיקים.
סלט חסה
סעודש:
פיציות/פיצה
סלט חסה
ועוגה/עוגיות/חיתוכיות כלשהן. ואולי סוללה אם ממש ייווצר זמן וכח.
נשמע טוב!יעל מהדרום
מה זה חזה עם גזר ותפו"א?
קישואים מטוגנים?
וסוללה?!
חח התיקון האוטומטי
טארקו
קישואים מטוגנים- פרוסות דקות, מתבלים בעלי פלפל ושום גבישי, ומטגנים עד שמזהיב ורך.
חזה עם גזר ותפא-
מטגנים בצל
מוסיפים קוביות קטנות של גזר ותפוא, מוסיפים קוביות קטנות של חזה. מערבבים, מוסיפים מים שיכסה את הכל, מתבלים יחסית חזק-מלח, שום, פלפל, כמון, חוויג... ומבשלים שעה+
היה טעים ונשאר המון להמשך השבוע שזה כיףחיים
טארקו
אשמח למתכון של תבשיל החזה. תודה!כוחות חדשים
בכיףטארקו

חזה עם גזר ותפא-
מטגנים בצל
מוסיפים קוביות קטנות של גזר ותפוא, מוסיפים קוביות קטנות של חזה. מערבבים, מוסיפים מים שיכסה את הכל, מתבלים יחסית חזק-מלח, שום, פלפל, כמון, חוויג... ומבשלים שעה+
בגדול התיבול זה לפי מה שאתם אוהבים..
תודה!! ננסה.כוחות חדשיםאחרונה
אצלנונחשון מהרחברון
מרק ירקות. קוסקוס קציצות הודו ברוטב.
בוקר
אנטי פסטי.
אורז
בקר (יצא רך ומעיף. הכנתי המון -נכמס למקםיא כמות ל2 שבתות)
סד''ש
סלמון
סלטים
טחינה סלט גזר סלטים חיים
חלות
עוגת גבינה
היי בנות אפשר בבקשה מתכון לחריף (למרוח)פשטות22
אנחנו טוחנים במעבד מזוןהנורמלית האחרונהאחרונה
פלפל ירוק חריף, מיץ לימון, כוסברה, שמן זית ושום
לא לשכוח להכין חלת מפתח השבת!
אורה2x
https://www.inn.co.il/Recipes/Item/1515
פרנסה טובה בשפע לכולםםם! ✨
תודה על התזכורת
ש.א הלוי
וואי!!! רבבריח!!!בוז
כל הכבוד👏👌💪הפואנטה
איזה יפות!משיח נאו בפומ!
אנשים מוכשריםהפואנטהאחרונה
SimchaSpot on Instagram: “It's time for the Schlissel Challahs! 🔑🔑 #simchaspot”
שבוע טוב! מישהו ראה/קנה כבר קמח חדש? (שנטחן לאחר הפסח)רומי**
חזרה לשגרה נעימה 🌹
באריזות של הקמחים המנופים הם טחינה יבשהמתנות גדולות
בדרך כלל רשום על האריזה טחינה יבשה או מקמח יבש
ממש תודה 🌹רומי**
בכל הסופרים החרדיםאם הבנים12
יש חסד.מקום בעולםאחרונה
רעיונות לממרחים ביתיים קלים להכנה?היא שיחתי

אוקי:טארקו
חציל קלוי: עוטפים חציל בנייר כסף, עושים בו כמה חורים עם מזלג כדי לאפשר יציאת אדים(ממש לתוך הבשר של החציל) ואופים בחום בינוני עד שהחציל ממש רך. מקלפים, מוסיפים תיבול שאוהבים(מלח, פלפל שום כמון.. פטרוזיליה גם הולך עם זה מעולה) וטוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק. אפשר להוסיף טחינה גולמית.
מטבוחה של עצלנים
: מטגנים הרבההה שום פרוס(כל המרבה הרי זה משובח.. אני שמה בערך חצי ראש לפחות) ופלפל חריף פרוס-לפי דרגת החריפות הרצויה. מוסיפים קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות, ותבלינים- מלח, שום גבישי, פפריקה, גריל עוף, כמון, פלפל שחור, פלפל צ'ילי. חצי כפית סוכר(חשוב!) ומבשלים על אש נמוכה עד שמצטמצם. טוחנים גס עם בלנדר מוט.פסטו: חבילת עלי בזיליקום, 2-3 שיני שום, מעט שמן זית. אפשר גם צנוברים/אגוזים, לא חובה. טוחנים למרקם חלק, מוסיפים שמן זית לפי הצורך.
חצילים עם עגבניות-הכנתי בפסח ויצא מושלםםםם. מטגנים קוביות מבצל גדול עד שקוף, מוסיפים קוביות חצילים יחסית קטנות עגבניה אחת חתוכה לקוביות ועוד שמן, ומטגנים עד שהחצילים ממש רכים. מוסיפים רסק עגבניות קטן, טיפונת מים(חצי קופסת רסק קטן) ותבלינים. מערבבים טוב, מוסיפים עלי פטרוזיליה ומכבים את האש.
תודההעוגב
טחינהיעל מהדרום
מנסה לכמת בערך:
כוס טחינה
3/4 כוס מים
חצי לימון סחוט
מלח (להתחיל נגיד מרבע כפית ולהוסיף לפי הטעם)
שן שום קצוצה
*לערבב היטב בכף.
מלח ולימון לשחק עם הכמויות לפי הטעם.
טחינה ירוקהנשימה ארוכהאחרונה
ממרחים עם שום ועוד...נשימה ארוכה
שקית פטרוזיליה
שקית כוסברה
שום חתוך גס
מלח
שמן זית
לשטוף את הירוקים היטב ולהוציא גבעולים עבים.לרסק במגימיקס/מעבד מזון כשמרוסק להוסיף שום לפי הטעם- אם אוהבים ועם שום חזק אז אפילו 5 או 6 שיניים. לתבל במלח ולהוסיף שמן זית בזילוף בזמן המכשיר עובד עד שמגיע למרקם הנכון- די סמיך ואחיד. לטעום ולתקן אם חסר מלח או שום.
אפשר להוסיף צנוברים או שקדים עוד לפני השמן.
ו/ או אפשר להוסיף כף גדושה של עגבניות מיובשות (יש לפרג מן ממרח כזה ואז זה רק להוסיף בסוף ולערבב. אם העגבניות בחתיכות אז להוסיף בשלב הריסוק.
ממרח שום- די עבודת נמלים אבל טעים. לאפות כמה ראשי שום עד שמתרכך. לסחוט החוצה את השומים לקערה. להוסיף למשחה מלח ומעט שמן זית ולערבב.
פלפלים- לחתוך, לתבל במלח ופלפל ושמן. לאפות בתנור שעה בכלי סגור. רצוי להשהות עוד כמה שעות בתנור מכובה סגור. את הפלפלים עם כל הנוזלים אפשר לרסק לממרח או להשאיר ולאכול ככה.
אשמח לרעיונות לתפריט לאירוע בשרי.חייצ'ו
הכנה עצמית..
הבשרים ברובם יהיו על האש אבל אפשר גם רעיונות נוספים שלא,
צריכה בעיקר לדעת על שאר התפריט, כי יש כמה צמחונים.
וזה צריך להיות מכובד וקצת רשמי.
בסביבות 50 איש.
תודה=)
בשרי זה די קל..סתם אחת
תודה רבה=)חייצ'ו
אם זה מכובד וכו'טארקו
לעיקרית- אמרת שיש בשרים על האש. אפשר אולי בנוסף משהו ברוטב- כמו קציצות.
כמה תוספות-
הקלאסי זה אורז( עם שקדים וצימוקים כזה)
איזשהו סוג של תפוחי אדמה(אפשר קטנים בקליפה-זה מרשים וקל מאוד להכנה)
ועוד תוספת אחת- כדאי סוג של ירק.. שעועית, אפונה וכ'ו
עוד כיוון לתוספת- קוסקוס+מרק קוסקוס עם ירקות וחומוס. זאת גם מנה טובה לצמחונים
אפשר גם פשטידות
איזה שני סלטים חיים
רעיונותאם הבנים12
בלינצס במילוי פירה בצל ופטריות
בורקס תפו"א
דג מושט
וכמובן סלטים- חסה ירקות חומוס מטבוחה וכו'
תוספות לבשרים:
ציפס- אם יש ילדים
תפוחי אדמה בתנור
אורז
ירקות מוקפצים או אנטיפסטי
מנה אחרונה:
2 מגשים של אבטיחים חתוכים
קינוחי כוסות
(בנוסף- לצמחונים אפשר להכין גם ממולאים)
רעיונות טובים! תודה רבה!חייצ'ו
אפשר להכין להם גם טבעול במנגל קטן נפרדבטעות נכנסתיאחרונה
כמו המבורגר צמחוני (יש לטבעול גם המבורגר מפטריות), נקנקיות סויה וכדו' כדי שירגישו שיש להם גם "בשר"...
עוגת שקדים פרווה קלה להכנהנויה חן
באתי להכין אוכל לילד וגיליתי שאין לנו כלום(!!!) חוץ מירקותאמא לנסיך קטן
מה אפשר להכין חוץ מסלט?
אם נשאר ירקות שורש..רגע שלם
אולי מרק? אנטי-פסטי?
אורזבוז
אורזאני123
סלט ירקות
מה הכנת בסוף?
כלום..אמא לנסיך קטן
(:אני123
לפעם אחרת-ילדת ההראחרונה
תלוי איזה ירקות אבל בעקרון אפשר
לטגן בצל ומעליו את האורז ואז להמשיך להכין את האורז רגיל.
לטגן במחבת בצל, קישוא, גמבה, גזר- מה שיש בבית ומתאים מבושל, לתבל ולערבב עם אורז מבושל.
להכין סלט מכל מה שאפשר- מלפפון גמבה גזר עגבניה כרוב חסה ולאכול עם האורז.
ארוחה חלבית על הפלטה ילך?קצת xחרת
תפו"א מוקרם (אבשל מראש תפוא, ורדים אותם עם שמנת וגבינה בתבנית לכמה שעות על הפלטה)
ואולי איזו פיצה - יש סיכוי שילך?
תפו"א נראה לי שילכויעל מהדרוםאחרונה
בלינצ'ס..חייצ'ו
מישהו הכין בלינצ'ס של פסח ויצא טעים?
אשמח לשיתוף במתכון.
הכנתי עם קמח תפו"א וברגע שהתקרר נהיה קשה ובלתי אכיל..
שני מתכונים:טארקו
2/3 כוס קמח מצה (עדיף לעוגות, אפשר גם רגיל)
1/2 כוס קמח תפוא
5 ביצים
כפית מלח
3 כפות שמן
1.5 כוסות קמח.
משמנים רק לפני הראשון.
רק קמח תפוא:
לכל ביצה 2 כפות גדושות קמח תפוא ובערך 1/3 כוס מים, מעט מלח. מכל ביצה יוצאים כ3 בלינצ'סים.
בשני המתכונים חשוב מאוד לערבב טוב, גם תוך כדי, שלא ייווצרו גושים.
תודה רבה!חייצ'ו
כמה יוצא מהכמות הזו? (של השרויה)חייצ'ו
לא זוכרת..טארקו
תודה=)חייצ'ואחרונה
עזרה בבקשה: יש לי נתח סלמון שלם והטוסטר אובן של פסח קטן מדיחביבית
איך להכין לחג?
חוששת להתחיל לחתחך אותו ולהסתבך עם העור... עד עכשיו תמיד הכנתי אותו שלם בתנור, אבל התנור שלי לא בשימוש בפסח... אין לי גם סיר מספיק גדול לנתח שלם
לחתוך עם סכין חדה.. זה לא מורכב..מקום בעולם
פשוט לחתוך לחצי.. בסכין חדה, כולל העור והכל.טארקו
ה עזר לי! הצלחתי לחתוך! תודה לכולםחביביתאחרונה
שניצל עגל. מה מכינים עם זה?חייצ'ו
אף פעם לא הכנתי דבר כזה.
אני לא מבינה בבשר (צמחונית).
אשמח להסבר מפורט..
זה שניצל ווינאינחשון מהרחברון
אולי ריזוטו (פרווה כמובן)
אולי ירקות שורש אפויים גזרים צבעוניים, שורש סלרי כוסברה וכו'
או מה ששמים ליד שניצל רגיל. פירה, פסטה אורז וכו
מה זה שניצל ווינאי?חייצ'ו
אפשר לבשל את זה?
שניצל שמכינים מחלק שנקרא שניצל עגלנחשון מהרחברון
איך מכינים. ניסחתי לא נכון.. תודה.חייצ'ו
לפסח או בכללי? אוכלים קטניות או לא?נחשון מהרחברון
אם זה גוש קפוא כנראה שזה כתף.
אם זה טרי או פרוסות דקות קפואות כנראה שזה שניצל...
זה גוש. ללא קטניות, כן שרויהחייצ'ו
קפוא?נחשון מהרחברוןאחרונה
בגדול להכין כמו כל בשר בבישול ארוך. הכי פשוט לבשל את הבשר במים עם בצל גזר סלרי עלי דפנה פלפל אנגלי מלח גס (אפשר לוותר על חלק אם לא כל המרכיבים. פשוט פחות טעים) במשך כשעתיים שלוש ואז לפרוס או לחתוך לקוביות. ולבשל עוד שעה ברוטב כלשהו.
אם זה טרי לפרוס לשניצלים דקים. לעטוף הניילון נצמד לדפוק בעדינות עם הצד החלק בפטיש שניצלים שלא פוצע את הבשר. אפשר גם לקחת קרש חיתוך. להניח על השניצל ולדפוק עליו עם פטיש רגיל.
מקמחים בקמח תפו''א טובלים בביצה קמח מצה וישר לשמן עמוק יחסית. כמה דגשים.
1 לא לקנח הרבה שניצלים הקמח מצה ולהניח בצד אלא אחד אחד.
2 להזיז את המחבת כל הזמן שהזמן יזוז על השניצל. לא יעמוד.
3 לאכול טרי!
נראה לי שהשאלה היתה איך מכינים אותופרח כתום
אפשר על האש (אבל מתייבש מהר)
ואפשר בסיר רחב עם בצל מתחת וסיליאן
תודה רבה!חייצ'ו
אם זה מהמכירה של הרב לוין אז זה לא שניצל עגל אמיתי1112
אין לי מושג מאיפה בעלי הביא=)חייצ'ו
אם זה כתף, מה זה אומר לגבי ההכנה?
עזרה דחופה עם קציצות שיצאו רכות מדיי מבפניםשרהלהלה
טיגנתי במחבת עד שהשחימו השני הצדדים.
הקציצות יצאו פריכות מבחוץ ורכות/רטובות מבפנים. כאילו הבפנים לא התבשל עד הסוף. והן שטוחות ממש, אז לא ברור לי איך זה קרה.
ניסיתי נגלה על אש קטנה והמוווווון זמן ויצא אותו דבר.
מה עושים?
איך אפשר לגרום לבפנוכו להיות יותר יבש ומוכן, אחרי שהקציצות כבר עשויות? (ואי אפשר לבשל ברוטב כי הן דקות אז בטוח יתפרקו)
עצות יתקבלו בברכה!
יכול להיות שזה כן מבושל מספיקט'
ורטוב בפנים בגלל הבטטה שהתרככה וספגה שמן.
איך יודעים?שרהלהלה
טועמים?ט'
הטעם רטוב בפנים, כמו שכתבתי
שרהלהלה
אולי לאפות אח"כ?שואלת כאן
כן... אחרי פסח כי אין לי תנור לפסחשרהלהלה
לפרוס עם סכין חדה ולטגן דקה על הצג הרךנחשון מהרחברוןאחרונה
מוזמנים להציע מתכונים למדור אוכל של ערוץ 7ט'
שלחו אימייל ל news@a7.org מתכונים מקוריים שלכם (לא מועתקים מספרים/אתרים/בלוגים///) + תמונה ונפרסם אותם.
https://www.inn.co.il/Recipes/
זה יפורסם באופן אנונימי/ניק/שם?ארץ השוקולד
בשם שתבחר מן הסתםט'
אפשר לשאול באימייל שם.
סבבה, תודהארץ השוקולדאחרונה
שרשור מתכונים לקינוחים כשרים לפסחארץ השוקולד
תורה שבעל פה:
1. מוס שוקולד:
על כל ביצה 30 גרם שוקולד (מספיק למנה-מנה וחצי)
להפריד את הביצים, להקציף כל סוג בנפרד (חלמונים וחלבונים)
את החלבונים להקציף לקצף קשה (ככה שניתן להטות את הקערה 90+ מעלות בלי שהקצף יזוז במנותק מהקערה)
ואת החלמונים להקציף לקצף אוורירי.
להמיס את השוקולד ואז לקפל לתוך החלמונים או להקציף מעט איתם.
לקפל בעדינות את החלבונים לתערובת השוקולד והחלמונים במספר פעמים ולהכניס למקרר ל4 שעות לפחות.
להגיש קר, אורך חיים במקרר מומלץ עד 24 שעות.
2. נשיקות
על כל 2 חלבונים רבע כוס סוכר, מספיק ל25-50 נשיקות, תלוי בגודל. (הם לא תופחים כמעט בתנור)
להפריד ביצים ולהקציף את החלבונים בלבד, לאחר כדקה הקצפה להוסיף את הסוכר ולהקציף לקצף קשה (כמו שהגדרתי עם המוס).
ניתן לקפל פנימה שוקולד צ'יפס (מומלץ כ50-75 גרם לכמות הזו) ולהכניס לתנור על 100 מעלות (טורבו, כמו שאני תמיד ממליץ לאפיה) לשעה וחצי, לצנן בתוך התנור הסגור למספר שעות ואז להכניס לאריזה סגורה עם נייר לייבוש שיספוג לחות. (שומרים באותה הדרך את המקרונז.)





