שרשור חדש
איזה אתרי מתכונים חביבים עליכם במיוחד?חסויה55

חוץ מניקי, את זה כבר הבנתי 

מאקו, עוגיו.נט, מתוקים שלי, רגע מתוק, מדור מתכונים פה בערוץט'


אני אולי יוצאת דופן*אשתו של בעלי*
ממש לא אוהבת את ניקי.
ניסיתי בעבר 2..3.. מתכונים שלה,יצא על הפנים ומאז אני לא מעיזה להכין משו משלה.
(עם כל הצניעות-אני נחשבת לבשלנית טובה ואופה מדופלמת ככה שלטעמי המתכונים שלה לא משו בכלל ולא עפתי עליהם ואפילו התאכזבתי מאוד!)
אני אוהבת-נעמה קדוש,יונית צוקרמן,קרין גורן,
ולפעמים סתם מתכונים מזדמנים מהרשת,
או מתכונים מוצלחים מחברות טובות.
באמת?חסויה55

האמת שזה מפתיע אותי כי קיבלתי רושם שאת באמת ברמה גבוהה, אבל גם התגובות אצל ניקי באתר מעולות ממש.. אולי שווה לבדוק שוב חח.. (אף פעם לא ניסיתי מתכון ממנה, אז גם מאוד יכול להיות שאת צודקת)

 

ותודה רבה, אנסה

גם מחברות טובות קיבלתי תגובות דומות לשלי*אשתו של בעלי*
לגבי המתכונים של ניקי.
הרוב המוחלט מאוכזב מאוד.
אני מאוד מרוצה ממנה.תפוחית 1
לדעתי המתכונים של ניקי לא "מקצועיים"יראת גאולה
סגנון חובבני פשוט כזה, אבל טעים מאוד
זה מה שכיף אצלה - חומרים פשוטים וזמינים,
אבל אולי אני אומרת את זה כי אני בעיקר קוראת שם מתכוני ילדים ומתכונים זריזים.
אני מרוצה משל ניקיג'נדס

ויותר אפילו של מתכונים ב10 דקות, עוגיונט, פודיזגוד,המדור בישול של ynet (xnet)

עשר דקות, הנחתום- ללחמיםאו"ר
foodsdictionaryתתתתת

וכמובן ניקי ב ואתר מתכונים בעשר דקות....

יש כמה ערוצים מעולים ביו טיוב בצרפתיתקראנץ שוקולד
ערבית-מרוקאית, ספרדית ואיטלקית..
בנוסף יש את בייקרי365, פיית העוגיות, חן במטבח וביג דן.
נכון!! חן במטבח באמת אחלה!*אשתו של בעלי*
אני אוגרת פה בינתיים בלי להגיב,חסויה55

אבל חייבת לציין שביג דן זה אחד הערוצים המשעשעים שיש, והוא גם טוב!! 

כן הוא ממש אלוףקראנץ שוקולדאחרונה
למרות שלפעמים מעלה גם... אבל בסהכ אחלה ערוץ יש לו.
פיית העוגיותכי לעולם חסדו
שרשור קצת אחר, אבל משערת שזאת לא בעיה רק שלימקום בעולם
איך מוציאים את כלללללל שאריות הבצק מהציפורניים?
המאבק השבועי שלי😅
גוזרים ציפורנייםג'נדס
אבל זה לא רק במתחת לציפורן.מקום בעולם
זה גם על משטח הציפורן עצמה..
שוטפים טוב עם סקוטש\מברשתחילזון 123


קונים מיקסר *אשתו של בעלי*
פחות אוהבת "ללוש" עם מיקסר..מקום בעולם
גמני עד לא מזמן לשתי רק ביד*אשתו של בעלי*
ועברתי למיקסר(לא!לא בגלל הניקיון של הציפרניים,למרות שזה בהחלט חירבש את הלק ג׳ל ...)
בגלל שהלישה יותר איכותית ואחידה במיקסר ובבצקי שמרים נכנס יותר אוויר מאשר אם לשים ביד.
מעניין. אני דווקא מצאתי שהלישה ביד עושה את הבצק טוב יותריראת גאולה
לכן אחרי הלישה במיקסר, לשה עוד 5 דקות ביד (יותר נכון נותנת לבעלי ללוש).
כנראה שאין לי מספיק כוח בידיים ללישה איכותית*אשתו של בעלי*
ולכן אני מוצאת שהלישה במיקסר טובה יותר,
למרות שמבחינה תחושתית באמת שאין כמו לישה ידנית.
וואלה?מקום בעולם
דווקא אני מרגישה ההפך..
כשאני לשה ביד אני רואה אם צריך להוסיף לו מים/ שמן, ובעיקר פשוט מרגישה אותו..
וגם כי אני נורא אוהבת את פעולת הלישה.. יש לה הרבה תועלות גופניות
להשרות במים חמימיםפרח-אש
לשה עם כפפות חד"פhehאחרונה

גם לי הציק העניין הזה.

ואז מסיבה בריאותית (פצע) לשתי עם כפפות ומאז בא לציון גואל.

אגב- צריך להקפיד שיהיו כפפות ללא אבקה.

 

שאלהחמניה צהובה

איך מכינים גלאסג'? נראה לי שככה קוראים לזה.. לא בטוחה. קורץ

עוקבתפרח-אש
מתחילת לך מומחה ;)להרות כוחות
@קראנץ שוקולד
בטח הוא יודע!


ואולי כדאי לחפש בגוגל?
בגדולקראנץ שוקולד
מורכב משוקולד(לבן או מריר תלוי בצבע) גלוקוז, צבע מאכל, ג'לטין ושמנת.
צריך לעבוד איתו בטמפ' מאד מדוייקת..
יש ביו טיוב מתכונים באנגלית והסברים אם את רוצה..
ראיתי גלסאז שקוף... אז כנראה שיש ללא שוקולד...נחשון מהרחברון
בגלל זה כתבתי בגדול קראנץ שוקולד
ברור שיש שינויים בין מתכונים שונים..
הסתכלתי, תודה!!חמניה צהובהאחרונה


אמנון טרי שלם- הולך על מחבט פסים???אנושית 8)
או הצעה קלה אחרת
זה בסדר*שלי*אחרונה
את יכולה לאפות
חלות לשבת!אור שמחה
למי יש מתכון מנצח? אני גרועה בבצקים,ואשמח למתכון קליל( ואני לשה את בצדק ביד)
הנה,מתכון מצויין!!*אשתו של בעלי*אחרונה
בגלל שאת לשה ביד ולא במיקסר,ככל שתלושי יותר זמן-הבצק יהיה אוורירי יותר.



להתפיח במקום חמים להכפלת נפח(כשעה+)
*רצוי להתפיח פעמיים,אבל לא חובה.
*לקלוע לחלות/לחמניות.
*להתפיח שוב.
*למרוח ביצה,לפזר שומשום(אם רוצים).
*לאפות ב-200° כחצי שעה.
*לאחר האפיה אני מכסה את החלות במגבת מטבח נקיה על מנת לשמור על לחותן.זה שומר עליהן רכות רכות...
שאלה קצת מוזרהשמשי

מכירים את הקציצות דגים והאצבעות דגים המצופים האלה הקפואים?

מישהו ניסה פעם לאפות אותם ואז להקפיא אחרי האפייה? שיהיה אפשר פשוט להוציא ולחמם במיקרו? לא תמיד בא לי או יש לי זמן להפעיל תנור בזמן אמת וכן בא לי שיהיו נגישים.

אפשר להכין אותם במיקרו בלי אפיה בתנור. זה מבושל בעיקרון.חילזון 123

לוקחים כמה קציצות- שמים בצלחת ל3-5 דקות בערך במיקרו. וזהו.
זה פשוט פחות טעים לדעתי...

זהו שיש כאלה שחייבים בישול...שמשי
מה למשל? על כולם בד"כ כתוב שגם במיקרו אפשרחילזון 123

חוץ מהאלה שהם כמו כדורי דג\בשר ואז זה גם לא מתאים לתנור.

^^ ואת אלה אפשר בקלות לבשל ברוטב ולהקפיא.טארקו
האצבעות בטוח אפשר להכין במיקרוטארקו
יוצא סבבה
כמו שניצל טבעול במיקרו
אצבעות דג בתנוריהושבעט5
אני אופה בתנור שניצלים קבבים המבוגר.אפשר.מורחת את התבנית בזמן מוסיפה בין חצי לכוס מים תלוי בגודל הקציצ. קבב.לא מוסיפה מים לשניצל.180-200 מעלות בטורבו
אפשרי במיקרו... פחות טעים. אני עושה בטוסטראם לשתייםאחרונה
יוצא מעולה. עדיף להפשיר לפני כדי שיהיה מהיר יותר אבל לא חייבים
יש אפשרות אולי להקפיא סלרי?תתתתת

הכנתי מרק היום עם סלרי ונשאר לי...

פחות משתמשת בד"כ...

 

יש אפשרות אולי להקפיא או שלא מומלץ?

לא מומלץ. תשתמשי לסלט ירקות. קוצצים את הגבעולים לפרוסות דקותקרן-הפוך
תודה, פחות אוהבת סלרי חי...תתתתת


אני הקפאתי. אם זה ישמש אח"כ למרק זה יוצא בסדרחילזון 123

שטפתי והקפאתי בנפרד את הגבעולים והעלים

כן זה ישמש למרקים...צריך לשים שמן או מלח או משהו כזה?תתתתת

או שרק להקפיא פשוט?

אני לא שמתי. רק שטפתי והכנסתי לשקית אוכל קטנהחילזון 123

אח"כ שורקים למרק ישר מההקפאה בלי להפשיר

הקפאהיהושבעט5
מקפיאה תמיד ירקות עלים מנגולד וסלרי.
קונה כמות שוטפת ומקפיאה.את הירק השטוף שמה בשקית נקיה ועוטפת בשקית המקורית שלא להתבלבל מה הקפאנו .
אני הקפאתיטארקו
שטוף וחתוך
כשמפשירים הוא לא מתאים לסלט למשל(שאני גמככה לא אוהבת) אבל הוא יוצא לי נהדר במקרים ותבשילים

אני מקפיאה גם פטרוזיליה ושמיר..
תודה לכולם! עזרתם...תתתתת


בטח. אבל יתאים רק לבישול..מוריה
אנחנו מקפיאיםמקום בעולםאחרונה
אלפחורסמטילדה
הכנתי פעמיים ובשתי הפעמים יצא לי קצת יבש ולא אוורירי ונימוח כזה כמו שרציתי שיצא
אולי תדעו להגיד לי למה??

המתכון של קרין גורן
ממליצה על המתכון של ניקימחייכת =)


אולי עיבדת את הבצק יותר מדי?!*אשתו של בעלי*אחרונה
לישת יתר מקשה את העסק...
בצק פריך צריך ללוש כמה שפחות.
יותר לאחד חומרים מאשר ללוש.
מה המתכון לקצפת נוחה לזילוף? לא משהו מסובך. . .חילזון 123
הבנתי שמוסיפים לשמנת המתוקה פודינג נכון? כמה מוסיפים?
2-3 כפות פודינג לאריזה קטנה של שמנת/ריצ'.ט'


מעולה תודה!חילזון 123


ואם את מכינה חלבית*אשתו של בעלי*
שימי גם גבינת מסקרפונה.
זה עושה את הקרם יציב יותר וטעים יותר.
ואם את מכינה קצפת חלבית*אשתו של בעלי*
שימי גם גבינת מסקרפונה.
זה עושה את הקרם יציב יותר וטעים יותר.
אני שמה 2 שמנת על אינסטנט פודינג אחדעלה למעלהאחרונה
מתכונים לארוחת צהריים ליום חורפי- ללא גלוטןצעד בחול
מחפשת רעיונות לארוחת צהריים להיום,
חשבתי מרק כלשהוא ועוד תוספת.
יש רעיונות?
אציין שאחד מילדי הוא עם צליאק, אז שיהיה ללא גלוטן.
מג'דרה ועוף/דג/בשרג'נדס
אורז וקציצות ברוטביראת גאולה
פירה ועדשים
תפוחי אדמה בתנור ודג
אנטיפסטי
ללא גלוטןשרה1996אחרונה

אורז. שעועית. מרק ירקות. מרק כתום. עוף בתנור עם תפוחי אדמה

אשמח לרעיונות מה לעשות עם בשר טחון לשבת בבוקרג'נדס

בבקשה.

 

תודה!

בורקס בשר/קציצות ברוטב עגבניותאמא לנסיך קטן
תודה! אנחנו אשכנזים שלא נוהגים לחמם על הפלטהג'נדס

אוכל עם רוטב (מעט רוטב כן, אבל לא משהו שהוספתי לו מים ויש לו הרבה רוטב כמו רוטב עגבניות לקציצות)

 

ובורקס בשר זה מרגיש לי מנת פתיחה לא מנה עיקרית. נכון שלא ציינתי את זה...

פאי רועיםקראנץ שוקולד
תודהג'נדס

משהו בלי פחמימה. רק מנה עיקריתץ תוספת פחמימתית תבוא בנפרד. אה וגם אין לי תנור בשרי.

אפשר מתכון?אמא לנסיך קטן
יש לניקי מתכון טעים עם פירה גם עם בטטותמעין אהבהאחרונה
והבשר עם רוטב ככה שלטעמי יוצא הרבה יותר טעים מסתם יבש
מוסקהט'

אני מכינה בתבנית פיירקס:

שכבת חצילים (פרוסים ואפויים עם מעט מאוד שמן, במקום לטגן)

שכבת בשר מתובל במה שאוהבים (בדרך כלל שום ופפריקה ומעט מלח)

שכבת חצילים (כנ"ל)

ומעל שופכת רוטב עגבניות.

סוגרת בנייר כסף ואופה עד שמוכן. טעים מאוד חם וגם קר.

 

אפשר גם קציצות שונות אבל כדי שיהיו טעימות גם קרות אז לשים רוטב בבלילה כדי שלא יתקשו מידי.

 

 

תודה! לא אוהבת חצילים וכאמור, אין לי תנור בשרי...ג'נדס


אולי קצייצות בלי רוטב? כמו קבבים בערך?אמא לנסיך קטן
אממברוקולי

 

* מוסקה

 

* המבורגר 

 

*קבבונים מטובלים 

 

למה לא לחבר את הפחמימה גם ולהכין פאי רועים עם בטטות/ תפו"א?  

 

והכי אשכנזי שיש לי להציע לך זה קלופס 

יש לי מתכון לפשטידת בשר מעולה!אורנית

מטגנים בצל, מוסיפים את הבשר הטחון עד שמתפורר, מוסיפים תבלינים (פפריקה, כורכום, סוכר ומלח) ורסק עגבניות.

מכינים בצק - (תלוי מה גודל התבנית שלך, לתבנית ארוכה, עשיתי חצי מהכמות הזו)

2 כוסות קמח, חצי כוס מים, חצי כוס שמן וכפית א. אפיה.

משטחים חצי מהכמות הבצק בתבנית, שמים מעל את הבשר, מרדדים את הבצק שנותר ומניחים למעלה.

מורחים רוטב סויה ושומשום.

אופים עד שהבצקים אפויים (20 דקות בערך)

לכמה קילו בשר זה?יערת דבש

ומה ז"א מאורך? המתכון מתאים ל2 תבניות אינגליש קייק?

 

תודה!

(ואגב, זה הולך גם עם הודו\עוף טחון? או חלק בשר חלק עוף..?)

זה מתכון גמיש..אורנית

אפשר הודו, אפשר עוף (אני פחות אוהבת) ואפשר לערבב.

זה ממש בערך, אבל נראה לי שהכמות הזו של הבצק תתאים לשתי תבניות אינגליש קייק (או תבנית בינונית רגילה)

יכול להיות שהשכבות יהיו דקות, אולי עדיף להכין מ3 כוסות קמח. וחצי קילו של טחון.

 

מה שחשוב זה היחס של החומרים בבצק, הכמות פחות משנה, מקסימום יצא עבה יותר, או דק יותר.

גם הכמות של הבשר לא כל כך חשובה, אני הכנתי הרבה בשר, אז הוצאתי חלק שיהיה לחומוס (לפני שמוסיפים את הרסק)

 

בהצלחה!

 

אגב, הבצק הזה מצויין גם לרולדות של תמרים, רק מוסיפים קצת סוכר..

 

 

תודה רבה!!יערת דבש


תודה לכולם... שכחתי לכתוב שאין לי תנור בשריג'נדס

אני כנראה אלך על קציצות עם כרובית או ברוקולי.... אם למישהו יש רעיון לתיבול טעים, אשמח

קציצות מטוגנות, טעים גם קר.הנורמלית האחרונה
בורקס, עקאייס, פלפל ממולא, טורטיות, ביגלה עם בשרמקום בעולם
ערייאס ייצא טוב בחימום חוזר על הפלטה?טארקו
ומה זה בייגלה עם בשר?
אני הכנתי את זה שבת שעברה יצא טעיםעלה למעלה
בדיוק זהמקום בעולם
בייגלה עם בשר של חן ואלון קורןמקום בעולם
דורש השקעה. אבל טעים בטירוף.

לדעתי הוא יכול לצאת מצויין על הפלטה כל עוד מחממים לחא כיסוי ובטיגון לפני לא מטגנים ממש עד שיבש..
עראייס לא עושים בתנור/טוסטר? איך את מכינה?טארקו
דווקא מתאים לי, אני ממש מחפשת גיוונים..
אנחנו אישית מכינים במחבת פסים עם קצת שמן זיתמקום בעולם
ומכינים את הפיתות בעצמנו גם בעיקרון..
אבל לגמרי אפשר להשתמש בפיתות קנויות.
פשוט מתבלים את הבשר איך שאתם אוהבים (כמו קציצות המבורגר-בצל,פטרוזיליה, מלח,פלפל שחור, כמון, טיפה פפריקה וכורכום. חלוקים בבית אם להוסיף ביצה או לא ;)) מכניסים לחצי פיתה, מהדקים מכט ומניחים על מחבת פסים חמה עם טיפה שמן זית.

אנחנו מכינים עם בשר טחון גם טורטיות, ארטישוק ממולא, בצל-כרוב-פלפל-קישוא ממולא,פאי רועים, מוסקה,קציצות של חן ואלון,בורקס בשר(או עם בצק פילו או ממש גם את הבצק לפי המתכון של חן ואלון)
חומוס בשר יוצא פיצוצי וגם קציצות או קבב עם בצל מטוגןהכל ברצון

או קציצות אפויות עם תפוא צהובים ובצל יוצא טוב

איך מכינים קניידלך למרק?פרח חדש
משקית 😅 הכי טעים ורךמקום בעולם
אני עושה ככהחילזון 123
כוס קמח מצה
ביצה
כוס נוזלים של המרק עוף

מערבבת.נותנת לזה לעמוד קצת להתקרר. מכדררת כדורים.
מבשלים את הכדורים בסיר נפרד עם קצת מהמרק (או מים+קצת תבלינים)
מוציאה מהמרק.שמה את הכדורים בתבנית מכוסה ומחממת קצת על הפלטה לפני האוכל
אני עושה ככה:מטילדה
כוס קמח מצה
ביצה
מלח, פלפל
3 כפות שמן
כוס מים

מערבבת עם היד היטב שלא יהיו גושים, חצי שעה במקרר ואז עושה כדורים ומכניסה למרק. אחרי שהכל במרק- 30 דק בישול.
המתכון של סבתא שליחתולה פרסיתאחרונה
לוקחים את כול הקמח ושופכים בקערה, מוסיפים ביצים לפי כמות הקמח. יוצרים כדורים. מומלץ לפני הכנסת הכדורים למרק , להכניס אותם לדקה בסיר עם שמן .
אם את רוצה שיצא רךשוקולדד ציפס

מוסיפים קצת סודה לשתיה לתערובת שאמרו לךלמעלה.

רך ונמס ויש שיותר אוהבים

להתענג בתענוגים ברבורים ושליו ודגיםט'
שרשרו נא תפריטים 🐓🐟🦆🍆🍋🥕🌶🥔🍄🥞🥐🥗🍪
אפשר מתכון לקציצות?כי לעולם חסדו
אולי פה מישהו יוכל לעזור,סתם אחת
אני רוצה להכין "מוסים" מקצפת צמחית ושוקולד מריר/ לוטוס בכוסות קטנות של קינוחים.
כמה מוסים יצאו לי בערך מחבילת ריצ'?
במתכון של ניקי יוצא בערך 15, היא גם שמה ביציםש.א הלוי
ניקי ב - אוכל עושים באהבה: מוס שוקולד מעולה,
כנסו עכשיו:
מוס שוקולד מעולה, לפעמים מתחשק פינוק טעים וזה מושלם בטירוף


אני משערת שאם מורידים את הביצים יוצא בערך 10
זה גם מאוד תלוי בגודל הכוסיותיראת גאולה
אם את רוצה הרבה, תקני כוסיות קטנות יותר.
(בחנויות ח"פ יש כוסיות בהרבה צורות וגדלים)
את יכולה לעשות גם עם קרם קוקוסעלה למעלה
אם באלך יותר בריא...
תודה!סתם אחת
נראה לי משהו כמו 5התנערי מעפר
בתוך ליפתניות.
כמות של בערך שני כדורי גלידה כל אחד.
לא רלוונטי בסוף 😑 תודה לכולםסתם אחתאחרונה
צמת שמרים שוקולד וקוקוסהתנערי מעפר
הכנתי עשרות פעמים את העוגה הזאת, כל פעם בוריאציה קצת שונה של שיפור.

ועדיין הבצק יוצא לי מאד מאד דביק ונמתח כך שאני לא מצליחה לעשות צמה יפה לעוגה. (גם לא טעים, בטעם של של לחם)

רעיונות איך לעשות את הצורה של הבצק יפה?
או לחילופין עם איזה בצק אחר שהוא יחסית קשיח ולא גמיש אני יכולה להשתמש לצמה הזאת?
תנסי באמת להחליף בצק*אשתו של בעלי*אחרונה


הבאתי פה בצק נהדר לשמרים.
תנסי לעשות ולעבוד איתו.
מניסיון של המון פעמים עם הבצק הנ"ל,הוא נוח מאוד לעבודה,גמיש ולא נדבק.
ניתן לעשות בכמה דרכים את הצורה של העוגה:
1. צורת בורג-2 רולדות מגולגלות אחת בשניה.
2. צורת צמה-3 רולדות וקליעתן לצמה.
3. רולדה אחת גדולה וחיתוכה באמצע לאורכה וקליעת 2 הרצועות שיוצאות מהחיתוך.
שאלות גריסים ועוף טרייעל מהדרום
לק"י

1. מה אפשר להכין מגריסים חוץ ממרק וחמין?
2. כמה זמן עוף טרי מחזיק במקרר מרגע הקניה?

לילה טוב
מרק גריסים. הכי פשוט הכי טעיםנחשון מהרחברון
וגם סתם תבשילי קדירה כאלה...
עוף טרי מחזיק בערך 4 ימין משחיטה בקירור השאלה היא מה זה טרי? שקונים בסופר זה בכיף יכול להיות יומיים אחרי...
1. חוץ ממרק🤣יעל מהדרום
לק"י

אפשר לבשל כמו פתיתים נגיד?
(אני מחפשת תוספת לשניצלים).

2. קניתי הבוקר. נטפל בהם מחר בעז"ה.
אפשר. אבל זה יהיה דביקינחשון מהרחברון
אם לא אוהבים דביק אז לבשל עם הרבה מים ואז לסמן. הרוטב יכול להיות אחלה בסיס לרטבים אחרים
אפשר, רק צריך לתבל אחרת זה תפליראת גאולה
פעם הכנתי פתיתים עגולים עם גריסים (בערך חצי חצי). זה קצת "מיתן" את הגריסים, והילדים חשבו שזה פתיתים רגילים...
אכן יוצא קצת דביק.
פעם הכנתי בשקית קוקי בתנורשמשי
אלתרתי עם מלא תבלינים ומים רותחים ויצא מעולה
מכינה את זה עם פטריות ובצל,חותמת+

או עם אפונה ותירס

תודה לכולכם! ננסה...יעל מהדרום
לק"י

כמה מים שמים על כוס גריסים?
וכמה זמן בערך זה מתבשל?
אמא שלי מכינהאשליה
קצת פחות מים מגובה הגריסים,
ומבשלת על אש קטנה כדי שזה יהיה באמת רך ונעים לנגיסה
בכל אופן זה מתבשל מהר,
ואם זה משנה,היא משרה לפניכן לילה במים רותחים.
לבריאות

אני לא אוכלת קמח לבן,וזה מחליף לי נהדר את הפתיתים, ולא יוצא דביק,לא בשבילי בכל אופן.
תודה רבה!יעל מהדרוםאחרונה
עוגיות / דברים טעימים שאפשר לעשות עם קוואקר וללא סוכר?תפוחית 1
עדיף גם עם כמה שפחות דבש וסילאן (תמרים זה אחלה)
יתקבלו בשמחה!
תודה⁦
מקפיצה ⁦תפוחית 1
גרנולהחדשה ישנה
אבל עם דבש/סילאן...
500 גרם קוואקר
חצי כוס שמן
3/4 כוס סילאן או דבש
תוספות שאוהבים- אגוזים, תמרים, שקדים, צימוקים...

לשים בתבנית של תנור על 150 מעלות. לערבב מידי פעם
תודה⁦תפוחית 1
הכנתי פעם גרנולהיראת גאולה
אבל במקום דבש וסילאן שמתי תרכיז תפוחים.
יצא טעים מאוד. לטעמי צריך קצת מלח.
ולא שמתי שמן, לא יודעת לומר אם זה היה חסר או לא.
נראה לי השמן הופך את זה לקראנצ'חדשה ישנה
תודהתפוחית 1אחרונה
יש למישהו מתכון טוב לחלות מקמח מלא?coffee
יש לי 80%
תודה
מה שאנחנו עושים קבוענשימה ארוכהאחרונה

https://www.inn.co.il/Recipes/Item/10194

1 קג קמח 80%
כף מלח
חצי כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס שמן או קצת יותר
בין 2.5 ל3 כוסות מים פושרים מוסיפים קצת למתכון כי זה קמח מלא
מערבבים הכל ולשים היטב. מתפיחים כשעה להכפלת הנפח, מורידים ומתפיחים שוב. קולעים.
מחממים תנור לחום המקסימאלי.
בינתיים מתפיחים.
אחרי שתפח מורחים בזהירות בביצה ומפזרים שומשום/ קוואקר/ גרעיני חמניה/ קצח או את כולם
מכניסים לתנור ומנמיכים לחום 180. אופים 20- 25 דקות עד שמשחים יפה והתחתית משמיעה צליל חלול.
מחפשת מתכונים לנשנושים כמו עוגיות מזרחיות -הנורמלית האחרונה

אבל משהו קצת פחות שוחה בשמן

(מכינה כאלו > קרקרי כוסמין ודגנים> אבל אני אישית לא מחבבת אותם, אז מחפשת דברים אחרים)

מתוק גם טוב?יראת גאולה
יש לניקי מתכון לעוגיות מזרחיות מתוקות, אולי תאהבי את זה.

סגנון של חטיפי בריאות גרנולה וכדומה?
תודההנורמלית האחרונה
בעיקרון מחפשת למלוח, מתוק זה עוגיות וכאלה..
חטיפי גרנולה יכול להיות רעיון.
מסובך, אה?הנורמלית האחרונה

אולי מתכון לבייגלה כלשהם? בכל האתרים יש המון דברים שהם המוציא וזה מבאס מאוד, כשומרי מצוות

תשלחי לי וואצפ מחר,אשלח לך כמה מתכוניםאשליה
בכייףאשליהאחרונה
ישלי של כעכים עבאדי, אבל בלי המון שמן.
וקרקרים ממש טעימים(נראלי שלחתי לך אותםפעם)
ואשאל את אחותי מה עוד ישלה
שלום. אשמח להמלצות למיקסר איכותי שנקנה בשלוש שני האחרונות...תיקוןהמידות

אני מבקשת דווקא מהשנים האחרונות, כי יש דגמים שהיו איכותיים בעבר, ובשנים האחרונות מיוצרים בסין וכיו"ב.

אני מחפשת מכשיר איכותי שאין צורך להחזיק אותו בזמן שהוא פועל...

שמיועד לפחות לקילו קמח פלוס תוספות. כלומר קילו ויותר...

עדיף המלצות ממי שמשתמשת די הרבה במיקסר. אופה חלות כל שבוע, מכינה עוגות ועוגיות בתדירות גבוהה.

כמובן שרצוי גם מחיר טוב, אך משיטוטי בגוגל הבנתי שמדובר ב לפחות 1500 שח.

תודה מראש.

.

 

Kitchen Aid היה ונשאר איכותי.קרן-הפוך
הייצור בסין אינו הבעיה - אלא דרישות האיכות של היצרן.
יצרן שמחפף, ולא מעורב עמוק בתהליכי הייצור בסין, מוכר מוצרים שלא מחזיקים מעמד.
יצרן שמכבד את המוניטין ואת ערך המותג שלו - דואג לאיכות הייצור בסין.

הדבר בא לידי ביטוי ברוב מוצרי הצריכה כיום. גם בגדים. הרוב המוחלט מיוצר בסין, ויש פערי איכות בין מותגים.
תודה. אשמח שתכתבי בדיוק את סוג הדגם כי יש להם כל מיני.תיקוןהמידות


אבדוק בערב בבית ואכתוב.קרן-הפוך
לנו יש kitchen aidקטנה67
והוא גרוע ומתפרק. המנוע חלש ומעלה ריח שרוף כשלש קילו, הצטרפה התפרקה לגמרי.
בקיצור, לא ממליצה בכלל.
אבל מסכימה עם ההסבר שלך על סין
תיקוןקטנה67
* המטרפה התפרקה
* כשאני לשה איתו קילו
הוו הלולייני התפרק?קרן-הפוך
לא, החלק שמקציפים איתו ביציםקטנה67
אבל זה לא מיועד לבצק - השואלת בשרשור רוצה ללוש בצק.קרן-הפוך
בקיצ׳נאייד יש 3 אביזרים: מקצפת, זרוע בצורת וו ללישת בצק, ועוד אביזר שנראה כמו האמצעי למעלה באיור - שלא מצאתי מה השימוש שלו.
האמצעי מיועד להכנת בלילות.טארקו
הוא מה שמכונה וו גיטרה/וו k במתכונים.

יוצר בלילות חלקות בלי לפגוע במרקם/ליצור הקצפה מיותרת/לא מאפשר יצירת רשת גלוטן.

אצלי הוא שימושי בטירוףףף
אשמח למתכון שאת אוהבת לעשות באביזר הבלילות.קרן-הפוך
כל בלילה של עוגה בחושה וכל בצק עוגיות מהסוג שצריך לטארקו
ליצור עם כפית..

אין לי כרגע מתכון בשלוף.
משתמשים בו לבצק פריךעלה למעלה
כל מתכון עם חמאה
נכון, גם.טארקו
בקיצור- כל מה שהוא לא בצק שמרים שאז אני משתמשת בלישה(לפעמים גם לבצקים אחרים, לרוב לא), ולא הקצפה ממש שאז אני משתמשת בבלון- אני משתמשת בוו גיטרה. וזה הרוב.

(מכינה חלות ועוגות שמרים, ולפעמים בצק שמרים לפיצה/פוקצה וכאלה- יוצא בערך פעם בשבועיים. מקציפה לעיתים לא תכופות בכלל.. נניח פעם בחודש-חודשיים. מכינה עוגה/עוגיות לשבת, כל שבת, לפעמים גם פעם נוספת באמצש.... ותמיד עם הוו גיטרה.)
ברור שאני לא משתמשת בו ללוש בצקקטנה67
אלא להקציף ביצים
אבל
א. התייחסתי גם לעניין של הבצק ( אצלי לפחות הוא מתקשה מאוד ללוש קילו)
ב. אני מניחה שאם כבר קונים מיקסר רוצים שכל הפונקציות שלו יהיו טובות
האמת שאני מחפשת מיקסר שטוב להכל. לבצק שמרים, בצק לעוגיות ,תיקוןהמידות

בלילה לעוגות בחושות ואם זה אפשרי, אז גם להקצפת חלבונים. חשבתי שמיקסר משמש לכל הפונקציות הנל.

מיקסר טוב אכן משמש לכל הנ"ל..טארקו
לי יש גם. אבל את האחד שבו לא הראש עולה ויורדואילו פינו
(המנוע בעצם) אלא הקערה עולה ויורדת. ואז המנוע הרבה יותר חזק!
קנו לי מתנה אז לא יודעת מחיר.
להורים שלי יש אחד שהוא ירושה מסבא וסבתא שלי מלפני כמה עשרות שנים (לפסח) ועוד אחד שקנו לפני 5 שנים בערך ואת שלי קנו לי לפני שעה וחצי. (לי והחדש ל ההורים שלי אותו דגם בדיוק. הישן דגם קצת שונה)
כולם במצב מעולה ממש ממש!
יכולה לצרף תמונה?קטנה67
לי באמת יש את הזה שבראש שלו עולה, אולי בגלל זה הוא לא משהו..
מקווה שהצלחתי להעלותואילו פינו
זה תמונה מהאינטרנט. יש לי כזה בצבע שחור.

מעניין, תודה!קטנה67
את יודעת מה השם של הדגם?
קנווד מעולים.טארקו
לי יש קנווד שף- אפשר ללוש בצק נהדר אבל רק עד קילו קמח(+כמובן כל שאר המרכיבים של הבצק)
מקציף מצוין, בלילות אליפות, יחסית לא ענק אז מבחינת אחסון זה גם כיף.

קנווד מייג'ור הוא האח הגדול שלו, גדול יותר, אפשר להכין בצק של 2 קילו...
החיסרון שלו שהוא פחות מצליח להתמודד עם כמויות קטנות, נגיד עם חצי חב' קצפת. הוא גם גדול ומגושם..
לגיסתי יש אותו והיא ממש נהנית ממנו, סבתא שלי לא הסתדרה איתו ומסרה אותו. אז תחשבי מה יותר מתאים לך.
תודה. עזרת מאוד.תיקוןהמידות


יש לנו מייג'ור,נחשון מהרחברון
מתמודד עם חצי חבילה, לוקח לו זמן ... אבל מתמודד. מקסימום מרימים טיפה את הקערה עד שהוא תופס את זה.... ייתרון-כוח גודל חיסרון ' גדול תופס מקום...
לנו יש קנווד מיגור.. מעולה!מחשבות....
לי יש קמיקסג'נדס
Kmix של קנווד.
הוא מתאים לקילו בצק פלוס התוספות כמובן. ולפעמים מפריע לי שהייתי רוצה לעשות 2 קילו בצק ביחד ולפעמים מפריע לי שאני רוצה בשביל כמות קטנה של עוגיות/עוגות ואז קשה לו לערבב (לא מגיע).... קיצר 90 אחוז מהמזמן הוא מושלם ואין לו בעיה. כן אני חושבת שכשיש לו בצק קשה בלי מספיק נוזלים קשה לו ללוש ואז הוא כאילו רוקד על השיש. א-ב-ל זה סימן בשבילי להוסיף נוזלים....

בקיצור, אני מרוצה ממנו ב"ה ולי חשוב מאוד שיהיה נוח לניקוי ושלא יתפוס מקום גדול...
kenwood!זוהרת בטורקיז

קיבלנו מהחתונה וזה מדהים!!

לגמרי קנווד. יש לנו כבר 16 שנה עובד נפלאהכל ברצון


מייג'ור של קנווד! 😍ת.מ.
ראיתי במבצעהנורמלית האחרונה

Mama Guru - מאמא גורו - מיקסר שף 1000 וואט מבית Kenwood

 

לא יודעת ספציפית על הדגם הזה, אבל קנווד הם נהדרים.

1000 וואט זה קצת חלש. בטח אם רוצים ללוש בצק.נשימה ארוכה

יש דגמים יותר חזקים שעדיפים

לי יש 1000 וואט, לש בצק יפה מאודעלה למעלהאחרונה
מה ההבדל בין ממרח חלווה לבין ממרח שומשום מלא?התנערי מעפר
לפי הרכיבים זה כמעט אותו הדבר.
בממרח שומשום אין שומן מוקשה ובחלווה יש.

איך המרקם והטעם של ממרח שומשום?
שממרח שומשום לא טעים.מקום בעולם
חחח סתם
אני אישית הרגשתי ממממש שינוי..
והשומשום דליל יותר
חשבתי שדליל יותר.התנערי מעפר
רואה שלא טעיתי.

תודה!
זה עם סוכר?תפוחית 1
באסה ⁦תפוחית 1
שאלה- במה אפשר להחליף ממרח חלווה שמופיע במתכון לעוגה?התנערי מעפר
יש שכבה של עוגה כושית, מעל צריך למרוח ממרח חלווה כדי להדביק שכבה נוספת של פצפוצי שוקולד.

מה מתאים להחליף ועדיין שיידבק השכבה שמעל?
חמאת בוטניםמקום בעולם
אולי ממרח שוקולדחילזון 123
תערבבי טחינה גולמית ודבש...*אשתו של בעלי*
יוצא ממרח חלבה.
כל ממרח...סתם אחת
נשמעת עוגה מעניינת! הביא מתכון בבקשה!!יעל מהדרום
בשמחה, תכףהתנערי מעפר
הנה המתכון:התנערי מעפר
(לא שכחתי אותך, לקח לי זמן להעתיק לפה)

*עוגת חטיף שוקולד - חמאת בוטנים:*

*לעוגת שוקולד:*

1 כוס שמן
2 כוסות סוכר
4 ביצים
6 כפות קקאו
כפית תמצית וניל
כוס קמח (140 גרם)
כפית אבקת אפייה

*לציפוי:*
200 גרם ממרח חלבה
100 גרם שוקולד מריר
כוס חמאת בוטנים (250 גרם)
4 כוסות פצפוצי אורז (170 גרם)

*אופן ההכנה:*

מחממים תנור ל 180 מעלות
מכינים את עוגת השוקולד:
מערבבים שמן וסוכר, מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים עד לאיחוד.
משטחים את התערובת בתבנית בגודל סטנדרטי ואופים כ 20-25 דקות להתייצבות. מצננים מעט.

*מצפים את העוגה:*
מורחים את ממרח החלבה על פני העוגה האפוייה כדי שידביק את השכבה הבאה.

*מכינים חטיף פצפוצי אורז:*
ממיסים חמאת בוטנים ושוקולד מריר ומערבבים, מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים היטב.
מניחים על שכבת ממרח החלבה ומהדקים היטב.

אם תרצו לחתוך את העוגה לפני ההגשה - מומלץ להקפיא אוצה לזמן קצר - חצי שעה עד שעה ולחתוך עם סכין טובה, הקוביות יצאו יפות ומדויקות.



תודה רבה!! זה רעיון מעניין לשדרוג עוגותיעל מהדרוםאחרונה
תודה לכל מי שהגיב!התנערי מעפר
בסוף אכין את העוגה הזאת פעם ראשונה עם ממרח חלבה ואח"כ אנסה לשנות עם הרעיונות שכתבתם.