שרשור חדש
כמה גביעי מוס אישיים יוצאים מריץ אחד?התנערי מעפר
אני אקציף אותו ואוסיף 150 גרם שוקולד, בערך.

רוצה לוודא שיספיק ללא פחות מחמש מנות.

תודה
לדעתי זה יספיק, אם הם לא גדולים מדידודה שוקו
יספיק אפילו ליותר..טארקו
כלומר, תלוי מה הגודל שאת מכינה.. אבל אם זה לגודל של בערך קצת יותר מכוסית יין חדפ..

וממליצה להמיס את השוקולד עם כמה כפות מהריץ' ואז לקרר קצת את הגנאש ולהוסיף לקצפת..
תודה, אם אמיס עם כמה כפות ריץ הכמות לא תהיה קטנה יותר?התנערי מעפר
זה ייטמע הרבה יותר טובטארקו
שווה להוריד את ה2 כפות ריץ האלה..

לי יצאו משו כמו 10 כוסיות יין מלאות..
מצוין, תודה לך!!התנערי מעפר
צודקת, יצא ממש מוצלח!התנערי מעפר
ויצאו 14 מנות לא קטנות.

טוב לשמועארץ השוקולד
מה נפח הגביעים?
זרקתי כבר את האריזה, אז לא יודעתהתנערי מעפר
אבל הגודל הוא בערך שלושת רבעי כוס חד פעמית של 180.
לא נוראארץ השוקולד
סבבה, הגיוני, תודה.

ושכחתי לומר, נראה טוב ממש
נראה מעולהה! איזה כיףטארקו
מה זה ריבועים?נפש חיה.
מממ..התנערי מעפר
איפה כתוב ריבועים?
אני רואה בתמונה של הקינוח חוץ משוקולד ריבועים כאלו.... מה זהנפש חיה.
זה נראה כמו שוקולד מגורד ואגוזים קצוצים..טארקו
יואו..... מה שהעייפות עושה...נפש חיה.אחרונה
אשמחה-אנונימית
למתכונים לעוגות בחושות/קלות וטעימות
ואחת נוספת..*אשתו של בעלי*

לי יש מתכון בסיס לעוגה בחושה, ואפשר לשחק בו ולהוסיף תוספותיעל מהדרום
לק"י

יש לי עוד מתכון טעים לעוגת תפוזים פירורים.
אשמח שתשלחי בבקשהה-אנונימית
בכיףיעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך כ"ח בטבת תשע"ט 22:40
לק"י

עוגה בחושה:
מערבבים חצי כוס סוכר וחצי כוס שמן.
מוסיפים ביצה אחת.
מוסיפים לסירוגין (אני שמה הכל ביחד): 1 סוכר וניל, חצי אבקת אפיה וכוס קמח אחת.
חצי כוס נוזלים (מיץ או מים).

*אופים בחום של 180 מעלות. יוצאת כמות של תבנית אינגליש קייק אחת.
*אפשר לשפוך לתבנית חלק מהתערובת, ולחלק השני להוסיף קקאו או שוקולית. לשפוך מעל התערובת הלבנה, ו"לקשקש" קצת.
אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס, אגוזים וכו'. קקאו, שוקולית, נס קפה.
אפשר לפני האפיה לשפוך על העוגה "ולקשקש" ממרח חלוה, חמאת בוטנים, שוקולד מומס.


עוגת תפוזים פירורים:
מערבבים:
3 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
קורט מלח
1.5 כוסות סוכר
מוסיפים- 1 כוס שמן, ומערבבים.
**מוציאים כוס מהתערובת ושומרים בצד.
מוסיפים: 3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כוס מיץ תפוזים

*שופכים לתבנית, ומעל מפזרים את תערובת הפירורים ששמרנו.
אופים בחום של 180 מעלות.

פעם אחת הוספתי גם פרוסות דקות של תפוחים מעורבבות עם סוכר וקינמון.
שפכתי לתבנית חלק מהעיסה, מעל תפוחים, ומעל את שאר העיסה. וקישטתי למעלה באגוזי לוז. יצא טעים מאוד!
תודה רבה!ה-אנונימיתאחרונה
קצפת עם גבינה שנשארה מע. ביסקוויטים וערבבתי עם ריבת חלב.הריוניסטית
הולכת למקפיא או מקרר?
תלוי מתי את רוצה להשתמש בה ולמהסתם אחת
קינוחי כוסות. לשבתהריוניסטית
תודה רבה! שבת שלוםהריוניסטיתאחרונה
שאלה על משהו שקורה לאורז שלי..נעמה301
לפעמים כשאני מכינה אורז, ומשאירה אותו בסיר,
אחרי יום- האורז שנמצא בתחתית הסיר מקבל צבע חום כזה, נראה כמו עובש, מגעיל.. אבל לא הגיוני שזה עובש יום אחרי הכנת האורז! וזה גם לא קורה תמיד, רק לפעמים.
מישהו יודע להסביר לי את התופעה?
אם חרוך למטה ויש לחות בסיר ..פרח-אש
לפני שאת מכניסה את האורז לקירור*אשתו של בעלי*
תערבבי אותו היטב בסיר.
תודה רבה!נעמה301
האורז לא חרוך בכלל,
ולא יודעת מה הכוונה שיש לחות,
אבל אני באמת לא מערבבת בכלל. מכניסה כמו שזה למקרר (אחרי שמתקרר). אז כנראה זאת הבעיה. תודה!
לא נראלי שזו הבעיה.. גם אני לא מערבבת בכללאמא לנסיך קטן
ולא נהיה לי חום.
בכל סיר שאת עושה זה קורה?
אוח. אז אין לי מושג למה זה קורה.נעמה301
כן, בכל סיר. מוזר.
ואוו באמת מוזר..אמא לנסיך קטן
חח..כבר כמה זמן תכננתי לשאול כאןנעמה301אחרונה
והייתי בטוחה שברגע שאשאל התעלומה תיפתר
אולי איזה חומר שהסיר מפריש? ניסית סיר אחר?חילזון 123
יש לי שני סיריםנעמה301
שאני מכינה בהם אורז וזה קורה בשניהם.
אז כנראה שלא..
אז מה אתם מכינים/מתכננים לשבת?כי לעולם חסדו
באיזה בשר את משתמשת?כי לעולם חסדו
דרושים מתכונים קלילים לדירת שירות (ובכלל😅)דודה שוקו
אהלן,
בעז"ה בשנה הבאה אני הולכת להתחיל שירות לאומי.
אז נכון שאני בעיקר מפנטזת על קופסאות מאמא ועל החביתות המדהימות שלי, אבל אני בהחלט רוצה להתחיל להתנסות בבישול של דברים טיפה יותר רציניים. (:
יש למישהו הצעות?

רעיונות*אשתו של בעלי*
*פסטות למיניהם,עם רטבים שונים.
*ארוחה בסיר אחד-עוף/פרגיות/חזה עוף עם אורז/פתיתים בתיבולים שונים.
*אם יש תנור-פשטידות,קישים,תפו"א בתנור.
*לביבות(ירקות,בטטה,טונה..)
*תפוחי אדמה וביצים מבושלות בתיבול שאוהבים.

מעולההדודה שוקו
רעיונות בשרייםארץ השוקולד
בשר מספר 3
עם גודל של קילו - להכין בתנור על 180 (טורבו = המאוורר) למשך שעתיים (שעה אחת מגולה, ושעה מכוסה), אם קילו וחצי אז שעתיים וחצי-שלוש שעות (התוספת זמן מכוסה)
עם (כאן ניתן לגוון)
1. כוס בירה וכוס מים.
2. חצי כוס יין אדום וכוס וחצי מים.

מבחינת תיבול שזה גיוון נוסף:
א. לצפות בדבש וקארי.
ב. לצפות בדבש וכמון.
ג. לצפות בדבש ואבקת שום.

(כפית דבש, ושתי הבזקות קצרות של התבלין.)

עקרונית ניתן לעשות אותם דברים עם עוף, רק הם צריכים שעה- שעה וחצי בתנור על 175 טורבו (עד שהנוזח היוצא יהיה שקוף, השחמה לפי הטעם)
אבל עם יין לבן אם שמים יין.
אפשר גם להכין עם שתי כוסות קולה ושתי כוסות מים ובלי תיבול נוסף.

רעיונות נוספים אעלה בהמשך בלי נדר.

הכל ללא חשש ירקות למי שחושש

בהצלחה
רעיונות נוספים:ארץ השוקולד
1. עוף עם קולה ואננס (שתי כוסות קולה, כוס מים ופחית אננס.)
2. עוף עם לימון ורוזמרין. (כף או 2 מיץ לימון ולפזר עלי רוזמרין.)

מדובר בקילו-קילו וחצי עוף, להכניס לתנור על טורבו 175 למשך שעה - שעה וחצי. [אפשר לכסות לחצי שעה הראשונה]

שכחתי לציין כמובן, שניתן להוסיף תפוחי אדמה ו/או בטטות ולבשל איתם, אבל אז זה בתמורה לחלק מהרוטב, אז קחו זאת בחשבון.)

ורעיון נוסף:
משה בתיבה
מרדדים ואחר כך חותכים חתיכות קטנות של בצק עלים (10×5 ס"מ בערך), מכניסים פנימה חצאי נקניקיות לכל חתיכה ומגלגלים את החתיכה שתקיף את הנקניקיה. (הצד הארוך נועד כדי לגלגל איתו)
ומכניסים לתנור על 190 לעשר דקות.
המשך..*אשתו של בעלי*
על כל חתיכת בצק(במתכון של משה בתיבה)ניתן למרוח רוטב שאוהבים(קצת קטשופ/חרדל/פסטו) ואז לשים את הנקניקיה ולעטוף.
הרוטב משדרג את הטעם!
בדרך כלל אין תנור בדירת שירותטארקו
לי היה...בזמנו...*אשתו של בעלי*
תודה רבה! (:דודה שוקו
מעולם לא הייתי כדי לדעתארץ השוקולד
וגם אם לא, מתכונים קלים יכולים לעזור לכולם
אוכל פשוט והייתי מתקבל מעולה בדירת שרותתפוחית 1
בתור בת שירות לשעבר יכולה לספר לך שבנו"ש הן כמעט תמיד במצב צבירה רעב⁦
כמה רעיונות:
אורז
פסטה
פתיתים
פירה
בורגול מבושל עם ירקות
מרקים למיניהם, מרק וקוסקוס
ירקות בתנור, ציפס..
זה בגדול מה שאנחנו אכלנו⁦
נשמע שאני הולכת לרעוב 😬דודה שוקו
אני זוכרת...*אשתו של בעלי*
שהזמנו הרבה משלוחים
ועשינו גם take away....
שלא לומר יצאנו המוןןןןן לפיצה/המבורגר
אני זוכרת...*אשתו של בעלי*
שהזמנו הרבה משלוחים
ועשינו גם take away....
שלא לומר יצאנו המוןןןןן לפיצה/המבורגר
לא מחייב בכלל. הכל תלוי בךתפוחית 1
ובמה שתכיני ותביאי מהבית
ממליצה(אהבת עולם)אחרונה
שכשיש זמן- להכין אוכל ולשמור במקרר, ואז צריך רק לחמם וכשחוזרים מהתקן אפשר ישר לאכול ולא צריך להתחיל להכין, שבד"כ אין כ"כ כח...
'מוס' בלי הקצפהשוקולדד ציפס

מישו מכיר דחוף

כזה מתכון?

שמעתי על זה פעם אבל לא זוכרת פרטים ולא זוכרת ממי שמעתי..

משתמשים במוט בלנדר/ מעבד מזון.

מוכר?

נשמע לא הגיוני בעליל, אלא אם כן זה גנאש מקורר/קפואארץ השוקולד
עם כמות שווה של שוקולד ושמנת לקצפת, להרתיח את השמנת ולהמיס את השוקולד.
לערבב ולקרר/להקפיא.

אבל זה יהיה ממש כבד ואנשים יוכלו לאכול מזה רק מעט
טעמתי פעם כזה דברשוקולדד ציפס

זה באמת בכוסיות קטנות

אבל כן טעים...

אבל זה לא נקרא מוס*אשתו של בעלי*
זה גנאש שוקולד.

אם מוסיפים לאחר הקירור של הגנאש עוד שמנת מתוקה ומקציפים הכל יחד,אז זה נהיה מוס.
רגע, כמה את מוסיפה?ארץ השוקולד
שמתישוקולדד ציפס

על 200 גרם שוקולד מומס עם 250 מל קצפת (מקורר)

עוד 250 מל קצפת מוקצפת.

תודהארץ השוקולד
נתת לזה להתקרר קודם לפני שהקצפת?
כן,בטח*אשתו של בעלי*
מקררים כמה שעות במקרר.
זה אמור להתקשות.
ואז כשמקציפים מוסיפים שמנת.
אחלה, תודה רבהארץ השוקולדאחרונה
אנסה זאת מתישהו
ברור שזה טעיםארץ השוקולד
חס וחלילה שיישמע מדבריי כאילו גנאש זה לא נעים...
פשוט אפשר לאכול מזה קצת
אז למישהו שיבוא אחריי ויחפש בגוגל.שוקולדד ציפס

ויקפוץ לו השרשור הזה-

הקצפתי קצפת מתוקה עם מטרפה ידנית (קררתי קודם את הקערה) לקצפת,

אותה כמות קצפת המסתי עם שוקולד,

הוספתי קצת שקדים גרוסים ומעט אלכוהול (ויסקי, זה מה היה לי)

ויצא טעים ממש, קליל מאד, גרף הרבה מחמאות!

אחלה, תודה רבה על המתכוןארץ השוקולד
אגב, את מקררת את הקערה שתהיה קרה במקצת/קפואה?
טמפרטורה של המקרר?

אני רואה שבסוף הקצפת
קררתי את הקערהשוקולדד ציפס

אני לא יודעת כמה זה עזר (כי עשיתי פעמיים פעם עם פעם בלי ולא ראיתי הבדל)

סבבה, תודהארץ השוקולד
לדעתי בקצפת חלבית זה אמור לעזור.
בקצפת פרווה אני לא חושב שזה ישנה.
ובהקצפת ביצים זה יקציף פחות, שלרוב זה פחות טוב אבל ראיתי מתכון אחד של קרין גורן בו היא מעדיפה שיהיה צמיגי יותר.
נראה לי זה מה שאכלתי פעםשוקולדד ציפס

זה באמת יותר כמו לאכול קרם שוקולד צמיגי.

טעים אבל ממש מרוכז.

 

כן בשבת אוכלים קינוחים פרווה כמה שזה עצוב

מנגל חשמלישוקולדד ציפס

קיבלנו מנגל חשמלי מתנה לחנוכה.

התלהבתי אבל תכלס מה עושים בזה?

אפשר גם תוספות או בעיקר בשר/עוף?

אשמח לרעיונות מענינים..

תודה!

רעיונות-*אשתו של בעלי*
כבדים
פרגיות
כנפיים
נקניקיות
אפילו ירקות קלויים(פרוסות בטטה,גמבות,בצל,קישואים....למרוח קצת שמן זית+לפזר מלח גס...)
תוספות לא ממש מתאים להכין במנגל חשמלי.
דברים שצריכים הרבה זמןשוקולדד ציפס

כמו תפו"א אני מבינה שלא יעבוד?

תפוח אדמה יקח המון זמן...*אשתו של בעלי*
זה עדיף בבישול או בתנור.
אולי פרוסות ממש ממש דקותחילזון 123אחרונה
מחפשת מתכון לפרגיות עם סילאןשומרת סוד

משהו שיהיה טעים מאוד

עוקבתפרח-אש
לשבת או לאמצע שבוע?נחשון מהרחברון
כי לשבת די מתייבש...
יש לי!!*אשתו של בעלי*אחרונה
בקערה-
שום כתוש
1/2 כוס(חד"פ קר) סילאן
מל"פ
מעט פפריקה מתוקה
א. מרק(אם את משתמשת)
שמן זית.
לעסות את הפרגיות (אם יש לך מספיק זמן,תניחי במקרר לכמה שעות,כמה שיותר-יותר טוב)
ואז לסדר את הפרגיות בתבנית.
לשפוך מעליהן את הרוטב שנשאר.
לעטוף את התבנית בנייר כסף.
200° לשעה ורבע.
לאחר מכן,להסיר את הנייר ולעוד 1/4 שעה.
יוצא מהמם!!
בורקס טורקי במילוי גבינות..קראנץ שוקולד









וואאו איזה שףרקפת לבנה
אופה קראנץ שוקולד
חח תודה
וואו איך יצא? אפשר מתכון?עלה למעלה
יצא פיגוז.. עוד מעט אעתיק קישור..קראנץ שוקולד
נראה מושלם... מתכון לבצק? בעצם גם למילויחדשה ישנה
תודה קראנץ שוקולד
עוד מעט אעלה..
וואו! מחכה למתכוןשרבוב

נראה בדיוק כמו מה שדודה של אמא שלי היתה מכינה

טירוף איך שהבצק דק!

כן אבל ממש נוח לעבודה, פותחים כמו מופלטה..קראנץ שוקולד
ואווהפואנטה
איך לא הבאת משהו אז במפגש דרומיים?!?!
יאללה תארגנו עוד אחד ונכין משו קראנץ שוקולד
אממהפואנטה
@מחפשת^ @דרומיים
ואו ואו ואוטארקו
יום אחד
בפנסיה
כשיהיה לי זמן להכין דברים טעימים
אני אכין כזה בע"ה.
למה לחכות כ"כ הרבה? זה קל קראנץ שוקולד

מהיר וקל להכנה.

כי כרגעטארקו
ההשקעה שלי במטבח מסתכמת לצערי בלחתוך ירקות ולזרוק לסיר מרק
להרתיח פסטה
ולפעמים כשאני מרגישה ממש משקיענית, אז עוגה בחושה הכי קלה שיש.

זה דורש הרבה יותר זמן, שאין לי, למרות שאני אוהבת מאוד. אז בהמשך החיים כשיהיה יותר זמן..
מהיר?מקום בעולם
צריך לחכות 5 שעות במנוחה..
מהיר מבחינת ההכנה בפועל..קראנץ שוקולד
את הבצק אפשר להכין בלילה ולהכין למחרת בבוקר אבל מעבר לזה אין יותר מדי התעסקות. גם האפייה קצרה יחסית.
נכון..מקום בעולם
אני תמיד מחשבת את הזמן הכולל כי אני שונאת פתאום להיזכר שאין לי באמת זמן עוד 5 שעות להתעסק איתו וכבר שמתי לנוח בחוץ וכו וכו'.
אז ביום די פנוי שרובו בבית זאת הזדמנות מעולה
וואו מדהים איך הבצק דקיק ולא נקרע.ובלי מרגרינה...חילזון 123
הוא יוצא מאד גמיש ופותחים אותו כמו מופלטהקראנץ שוקולד
עבר עריכה על ידי קראנץ שוקולד בתאריך י"ב בטבת תשע"ט 09:03

אמנם במתכון כתוב עם מערוך אבל פתחנו בעזרת הידיים

מגניב לגמרי!ת.מ.
זה יכול ללכת גם עם מילויים אחרים? (לא חלבי) וקמח כוסמין/מלא?
בקשר למילויים בודאיקראנץ שוקולד
אפשר תפו"א, פטריות, בשר, הכל בערך..
לגבי הקמח אני לא ממש יודע איך הכוסמין מתנהג וכמה הוא אלסטי, אולי כן.. אבל בטח צריך לשנות את כמות הנוזלים..
פעם כשאני אגיע לזה אני אנסה ואשתדל לעדכן פה.ת.מ.
אפשר הסבר לאחד השלבים במתכון?נעמה301
לא הבנתי מה הכוונה לאחר רידוד הבצק,
לקפל שליש לכיוון המרכז ואז עוד שליש לכיוון המרכז.
הכוונה לקפל מלמעלה ומלמטה לכל אורך המלבן?
בשביל מה למתוח כל כך דק אם בסוף מקפלים ונהיה עבה יותר?
זה יוצר אפקט של שכבות כמו בבצק עלים למשל.ת.מ.
המרקם יוצא אחר ככה
מעניין, תודה!נעמה301אחרונה
וואו נראה מטורף. התמונה פה הרבה יותר מגרה מבמתכון.. דודה שוקו
וואו תודהקראנץ שוקולד
^^ בהחלט נראה טובהתנערי מעפר
אפשר להכין את זה עם בשר טחון?

ומה זה נקרא לפתוח את הבצק כמו מופלטה?
תודה קראנץ שוקולד
אפשר.
בקשר לפתיחה של הבצק, בעיקרון כתוב לרדד עם מערוך אבל אני עשיתי את זה ידנית כדי שיצא ממש דק, אפשר לבדוק ביו טיוב לגבי דוגמא של מופלטה..
יש במתכון עצמו סרטוןמקום בעולם
וואו נראה טוב*שלי*
פתיתים אחד אחדמחשבות....
מה הסוד שלכם להכין פתיתים אחד אחד גם אחרי שיתקררו?
לטגן במעט שמן ותבלינים לפני שמוסיפים מים ולא לרחף ט'

לכבות את האש בזמן.

 

הסוד הוא..*אשתו של בעלי*
בערבוב!
מה שמדביק את הפתיתים אחד לשני זה העמילן המצוי בהם.
וכדי להפריד את העמילן מהם,יש לערבב אותם כל הזמן לאחר הבישול.
וואו איזה טיפ קליל ונהדרavigail1984

מעכשיו גם לי יצאו פתיתים שווים

עובד גם עם אורז?

לאאאאא!!*אשתו של בעלי*
אורז אסור לפתוח מיד בתום הבישול.
צריך לתת לו לנוח בסיר כרבע שעה לפחות ורק אח"כ לפתוח ולערבב.
באורז מה שממש עזר אצלי לקנות אורז בסמטי ולא פרסי.44444
אצלי כל אורז יוצא אחד אחד..*אשתו של בעלי*
גם פרסי,גם בסמטי.
גם אורז צריך לדעת להכין...כדי שיצא אחד אחד ולא עיסה דביקה.
התובנות שלי בנושאיראת גאולה
ככל שהחברה יותר איכותית הפתיתים יידבקו פחות
להקפיד על הוראות ההכנה מבחינת כמות המים ומשך זמן הבישול
לערבב בתום הבישול כמה פעמים.
לפי הבנתי "אוסם" הכי טובים*אשתו של בעלי*
ועדיין,אם לא תערבבי מספיק לאחר הבישול,הם ידבקו בצורה מגעילה אחד לשני ויהיו כגוש אחד.
והכי טוב לעשות את הערבובים עם מזלגארלט


הרבה שמן...חילזון 123


הרבה שמן ואחרי שקצת מתקרר , להפריד בידיים נקיות.תיקוןהמידות


אחד אחד?תודה לאל
בטח ממש משעמם לך
חחחחחהיי זאת אני ..
זה ביטוי מוכר מה יש לך
הסוד שליהיי זאת אני ..
זה שאני עושה לפי המתכון שכתוב על השקית של הפתיתים
יוצט הכי טוב
הסוד הוא פשוט לבשל כמו פסטהשמשי
ואחר כך לסנן ולשפוך מים קרים כשזה במסננת
^לסנן, לשטוף במים ולהוסיף מעט שמן ומלחטאבולה ראסה
כמו הפסטה..
בדיוק כך!!אמאל'ה 3
יוצא מושלם
לוקחים כוס זכוכית (חשוב כי עמיד בחום) טיפה ממש שמן מלח ופלפלאחיתופל
ב"ה
שחור ווסיפים פתית אחד מבשלים וממשיכים ככה עד שמבשלים הרבה תיבול ולשולחן
לא הבנתי..נשמעת מעניינת השיטה שלךיעל מהדרום
*אשתו של בעלי*
נראה לי שזה היה בציניות
אהההההה...עכשיו קראתי שוביעל מהדרום
יש מתכון ממש טוב ראי קישורלראות את האור
אבל כעיקרון להוסיף קצת שמן לדעתי יעזורארץ השוקולד
אם כי אני מעדיף שלא תמיד יצליח ויהיה יותר טעים
10 דקות אחרי הבישול לערבב*שלי*
למה צריך אחד אחדnaomibאחרונה
אצלי בבית דווקא אוהבים אותם דבוקים. מעין קוגל קטן בלי ביצים ושמן
התלבטות מיקסרתות
שלום, אשמח לעצות טובות:
מתלבטת לגבי קניית מיקסר. התקציב מוגבל )כ900(
כרגע מתלבטת בין 2 דגמים: קנווד km330 - מנוע 800 וואט. למרות זאת ההמלצות די טובות. הוא ממש זול וזה חשוד ( 685)
והשני - bosch 6n20 - מנוע של 1000 והמלצות טובות אבל זה לא מותג במיקסרים... הרבה יותר יקר, תשע מאות ומשהו. תוהה אם להתאמץ ולהשקיע כשזה לא בטוח יותר שוה
השימוש - בעיקר להקצפה ולישת עוגות. מעט לישת בצק.
רוצה שישאר להרבה זמן.
ואין אפשרות להוסיף עוד בשביל מכשיר יותר טוב... זה המקסימום.
תודה!!!
חקרתי קצת עכשיו - יש הרבה ביקורות טובות על הקנווד 330קרן-הפוך
גם באתרים באנגלית, כמו mixerreviews באנגליה.

הייתי בוחרת בקנווד ולא בבוש.
להקצפה ועוגות - תלכי על הקנוודיראת גאולה
הוא טוב יותר לעוגות, ואין צורך במנוע חזק כ"כ בשביל עוגות.
(הבוש טוב יותר ללישת בצק, וחלש בהקצפה)

שימי לב כשאת כן לשה בצק - לא להעמיס עליו יותר מדי. ללוש רק בצק מקילו קמח אחד, ולא להפעיל ברצף לזמן ארוך.
תודה רבה לכן!!תות
בוש חלש בהקצפה, קנווד מעולה ממש. (לא יודעת דגמים, באופן כלליאלף מחשבותאחרונה


רעיונותיכן~ מה להכין לבר מתוקים, פרווה?משיח נאו בפומ!
עבר עריכה על ידי משיח נאו בפומ! בתאריך כ"ג בטבת תשע"ט 14:15
דברים שניתן להכין מראש ולהקפיא.

תודה על העזרה

פחזניות, מילפיי, קורנה.קראנץ שוקולד
פטיפורים שונים, טארטלטים..
הוספתי שזה צריך להיות פרווה... אז פחזניות ומילפיי לא מתאיםמשיח נאו בפומ!
קורנה מה זה?

והשאר נשמע טוב. תודה!
אם יש מתכונים ספציפיים מומלצים, אשמח
אפשר עם שמנת צימחיתחילזון 123


למה? פחזניות עם קצפת צמחית עם שוקולד מריר מזולף למעלה זה ממשחייצ'ו


כל הדברים האלה אפשר להכין פרווהקראנץ שוקולד
אפשר, אבל זה לא טעים..משיח נאו בפומ!
עם זה אני ההחלט מסכים, לא אוהב פרווה..קראנץ שוקולד
עוד דבר שאפשר להכין והוא גם טעים, זה טפיוקה עם פירות מעל..
ע.י.צ'יאל

אפשר מתכון לטפיוקה?

פחזניות עם צמחית זה מעולה.הנורמלית האחרונה


עניין של טעם משיח נאו בפומ!
בהנחה שלא את הולכת לאכול את כל הבר..הנורמלית האחרונהאחרונה
בטוח יהיו שם כמה וכמה כמוני שיחשבו שזה נהדר
קורנה-קונוסים של בצק עלים עם קרם..קראנץ שוקולד
יש גם גליליות שקונים וממלאים בקרם..קראנץ שוקולד
צורוס, מוסים למיניהם, קאפקייקס,מקום בעולם
שיפודי גומי
תודה על הרעיונות!משיח נאו בפומ!
כדורי שוקולדג'נדס
פצפוצי אורז מצופים שוקולד (עם כמה סוגי שוקולד יש מלא מתכונים ברשת)
מאפינסים
עוגות שמרים
מקרונים גליליות חיתוכי שוקוחד ופצפוי אורזאמא לנסיך קטן
קינוחי כוסיות
צריכה רעיון איך לעשות רוטב בלי בצל הארוחת ערב היוםיצור הודי

נתקעתי בלי בצל

בא לי בשר / קציצות ויש לי מוכנות במקפיא רק צריכה לעשות רוטב

יש סיכוי שהוא יהיה בלי בצל??

 

יש לי עגבניות חצילים קישוא תפ"א גזר   רסק כל מיני דברים טובים אבל אין בצלמטורלל

כן ברורעלה למעלה
את יכולה לטגן קצת שום
ואז? תוכלי לפרט יותר?יצור הודי


לטגן ממש טיפה זמן שוםעלה למעלה
להוסיף תבלינים, מים, ירקות עם באלך
ואז את הקציצות
יכולה גם רסק
תודה רבה!!יצור הודיאחרונה


מחפשת מתכון לעוגה עם בצק עלים (מתוק)רותי7
יש לי ביצה
קקאו
סוכר
לא מצאתי מתכונים באינטרנט.
וזה צריך להיות בלי הקצפה.
יש למישהו מתכון?

מתכון לבצק שמרים~moriya~
שמתאים להכל- חלות, פיצות. לחם שום ועוגות שמרים.
אני ממש אשמח לאחד כזה.
@יעל מהדרום יכול להיות שכתבת פעם משהו כזה?
תודה רבה!
לי יש מתכון לבצק שמרים לחלות/ פיצות וכו', ומתכון אחר לעוגותיעל מהדרום
לק"י

ההבדל הוא בעיקר בכמות הסוכר.
אני אשמח לקבל.~moriya~
בשמחהיעל מהדרום
לק"י

בצק לחלות וכו':
1 קילו קמח
1/2 כוס שמן
כף שמרים
כף מלח
2-2.5 כוסות מים (מוסיפים לפי הצורך).
אני לרוב מוסיפה גם כמה כפות סוכר, אבל לא חובה.


מתכון לעוגות:
1 קילו קמח
כוס שמן
כוס סוכר
כפית מלח
2 כפות שמרים
2 כוסות מים פושרים (להוסיף לפי הצורך)
תודה רבה!~moriya~
בלי ביצים בבצק שמרים? יש לי מתכון דומהכלה נאה
רק מוסיפה 3 ביצים
וכוס 3/4 מים במקום 2 כוסות
ועוד רבע כוס שמן
יוצא מקסים

ובחלות שמה 2 כפות שמרים
עם כף תופח לך טןב?
בלי ביציםיעל מהדרוםאחרונה
אני אשמח לקבל.~moriya~
דרושים רעיונות לארוחת בוקר...דאגהבלבאישה
בס''ד

בדחיפות.
נמאס לי מלחם מטוגן, חביתה וכל הנלווים.
לא מחפשת משהו גרנדיוזי,
אלא משהו קצת שונה, מגוון.

אשמח מאד לרעיונות!
טוסט עם גבנ"צ/ טונהיעל מהדרום
לק"י

חומוס
טחינה
מטבוחה
אבוקדו (אפשר עם ביצה או טונה)
סלט עם קרוטונים. מעדן וגרנולהאמא לנסיך קטן
רעיונות*אשתו של בעלי*
*לחמניות גבינה(להכין מראש כמובן,להקפיא ובבוקר להפשיר במיקרו..)
*פנקייק(עם תוספות שונות-פירות,אגוזים וממרחים שונים-מייפל,יוגורט,שוקולד,דבש,סילאן,חלבה,או ככה סתם...)
*יוגורט+גרנולה+פירות
*פירות הדר חתוכים
כמה רעיונות פחות בריאיםארץ השוקולד
1. בייגלה עם חומוס/גבינה.
2. עוגיות עם או בלי חלב.
3. בראוניז.
4. עוגה.
חחח זה בריא יחסית לקורנפלקס אצלנואו"ר
כל התגובות פה גורמות לי להרגיש לא נעים... אתם מספיקים בבוקר להכין לחם מטוגן לילדים? גם הילדים אוכלים יוגורט עם גרנולה?
זה תלוי במספר הילדים ומתי מתחילים לעבוד בבוקריעל מהדרום
לק"י

ונראה שהפותחת בקשה רעיונות בשבילה.
אני רווק ולא מכין לילדיםארץ השוקולד
לעצמי אני אוכל בייגלה/עוגה לארוחת בוקר.

יש פה רוח "בריאותית" בפורום שאינני מסכים איתה, אבל היא קיימת ולכן הערתי מה "בריא" ומה לא.
אישית, אינני מאמין שדגנים מלאים בריאים יותר (וחקרתי את הנושא לא מעט), וגם לגבי פירות וירקות צריך להיזהר מעודף.

מחילה אם זה גרם לך להרגיש לא נעים, לא זאת הייתה הכוונה. אמא שלי מתקופה לתקוםה מכינה עוגיות או מאפינס שיספיקו חשבוע של ארוחות בוקר. אבל לרוב הילדים אוכלים דגני בוקר וכד'.
ממרח בוטנים/תמרים/אגוזים/שקדים וכדו'בת של השם

חומוס עם חמוצים,גבינה עם זיתים,טונה במיונז

הכוונה למרוח על הלחםבת של השם


מה שעולה לי כרגע..אמאל'ה 3
סלט עשיר עם חתיכות ביצה קשה וטונה ליד קרקרים מק.מלא

שייק פירות העונה עם זרעי צ'ה ושיבולת שועל

דייסת קווקאר מומתקת עם שפע אגוזים

גבינת טוב טעם + שמנת + דבש + חמוציות

פנקייק על בסיס שיבולת שועל עם סירופ סילאן

לחתוך באגט לקלות מעט עם שמן זית וזעתר ולמרוח גבינות + טפנד זיתים

דייסת אורז על בסיס חלב סויה

וכו....
כמה רעיונות לארוחת בוקר שווה במיוחד (:דודה שוקו
אני מכינה לפעמים מאפים ממלאווח.
מפשירים מלאווחים (אני עושה חבילה כי זה נחטף..), מורחים עליהם זעתר ושמן זית, חותכים לשמיניות ומגלגלים מבפנים החוצה. אחרי זה מכניסים לתנור ויוצא מעדן!
(אפשר גם להכין עם טונה ואריסה/רסק. טעים ביותר!)
סלט עשיר וצבעוני - מלפפון, עגבנייה, כרוב, גזר, חסה
ביצים קשות
טחינה, קוטג'

לא בריא;)בת של השם


לא הכל צריך להיות בריא;)ארץ השוקולד
לא בריא אבל טעים דודה שוקו
ניסיתי פעם והבצק של המלאווח היה דביק ולא נוחshelly

למרות שהתחלתי לעבוד עליו כשהוא חצי קפוא. בערך בחצי הכמות הוא הפך להיות ממש לא נוח לעבודה (כנראה הפשיר לגמרי).

איפה טעיתי?

אולי פחות להתעסק איתודודה שוקו
בבצק עצמו כמעט ולא נוגעים, אחרי ששמים את המילוי חותכים ומגלגלים. צריך לעשות את זה בלי להתמהמה כדי שהבצק לא יהיה דביק מדי. אולי תוכלי להפשיר אותו בנגלות ואז לא תהיי בלחץ של זמן (:
תודה!shelly


חטיפי אנרגיה ביתייםשמשיאחרונה
כדורי תמרים
לוזינה
(בגזרת הבריאים)
אשמח להמלצה למעבד מזוןאו"ר
כבר פעמיים הרסתי מוט בלנדר, הפעם בניסיון לרסק תמרים ושקדים למחית כדורי אנרגיה....
צריך שיהיה חזק לשקדים
שיעשה מהם גם ברמה של קמח שקדים
שיהיה קטן יחסית (מטבח קטן מאוד...)
תודה
אין על מג׳ימיקסנשימה ארוכה
ויש אותו בכמה גדלים
^ מג'ימיקס.משיח נאו בפומ!
אבדוק אבל זכור לי שיקר במיוחדאו"ר
אולי שווה את זה...?!
לפסח יש לי אמקוריראת גאולהאחרונה
עולה פחות מהמג'ימיקס, ולא נראה לי נופל ברמתו מהמג'ימיקס שיש לי ליום חול.
האמקור שלי עם מנוע חזק מאוד (אולי 1000וואט?) וטוחן אגוזים ושקדים.
הוא לא קטן במיוחד, סטנדרטי.
מחפשת מתכון מעניין טעים ומשודרג לאפונת גינה (קפואה)כוחות שמימיים
בינתיים לא מצאתי ברשת משהו מעניין,ורוצה שיצא קצת מהשגרה

מה זאת אומרת מתכון לאפונה?*אשתו של בעלי*
רוטב??
תוספתכוחות שמימיים
רציתי להכין מזה תוספת מעניינת,בינתיים לא מצאתי מתכון מעניין
אפשר גם רוטב,רציתי לגוון בטעם
רעיונות-*אשתו של בעלי*
אפונה וגזר ברוטב אדום/צהוב
אפונה ותפוחי אדמה ברוטב
אפונה ותחתיות ארטישוק ברוטב
אפונה ושומר ברוטב
אפונה ופטריות ברוטב

רעיונות טובים!!כוחות שמימיים
כרגע אין לי את רוב המצרכים אבל אשמור לי לפעם הבאה...
תודה רבה!!!
אפונהכלה נאהאחרונה
אפשר עם קציצות בשר קטנות
או עם עוף הכל ביחד באותו סיר
וגם פרוה
לטגן בצל להוסיף אפונה אפשר קוביות קטנות גזר
קצת כורכום פפריקה פלפל שחור מלח קצת כמון ואפשר אבקת מרק
מרק אפונה?shelly


תערובת קנויה להכנת עוגת שוקולדקשת
אכיל? מתאים לעוגת יום הולדת לגן?

תודה!
עזבי תערובת קנויה..*אשתו של בעלי*
יש לי מתכון לעוגת שוקולד להיט...
כבר שולחת
הנה המתכון*אשתו של בעלי*



מוצלח וקל! אה..וגם פרווה...
תודה! כבר קניתי רציתי לדעת אם זה סביר...קשת
אבל אשמור את המתכון לפעם הבאה.
כל המתכונים לעוגות שוקולד שניסיתי יצאו נחמד אבל כבדים מידי עם קצפת (מנסה רק בחושות :-p בטח בגלל זה).
תודה רבה!
זה מה שמעולה במתכון הזה*אשתו של בעלי*
הכל בקערה אחת,
ללא הפרדת ביצים,
ללא הקצפות,
לערבב עם כף וגמרנו.
אנסה בהזדמנות בע"ה. תודה רבה!קשת
2.5 כוסות סוכר זה לא המון???מצפה להריון
זה מתכון שיש לי אותו שניםםםם*אשתו של בעלי*
ועוגה שאני עושה הרבה.
לויודעת...לטעמי היא לא מתוקה מאוד,גם עם כמות כזאת של סוכר.
שימי 2 כוסות אם נראה לך המון.
יש גם כוס קקאו, זה מתאזןיעל מהדרום
אכיל לגמרי וממש טעים (מה שאני מכירה)אלף מחשבות


אף פעם לא טעמתי אבל בטח שיתאים לגןאו"ר
נראה לי הקישוטים יותר מרגשים אותם, קצפת קליק עדשים וכו
אלף מחשבות ואו"ר - תודה על ההרגעה קשתאחרונה
שרשור אוכל משאריותאורח/ת
אשמח שתכתוב על מתכונים שווים משאריות/ דברים פגי תוקף..
וספציפית- מה אפשר לעשות עם מים ממרק עוף? נראה לי רוטב טעים, השאלה למה..
להכין כוסכוס פסטה....פרח-אש
לא מתכונים שווים אבל ככה אצלנו נהנים שוב מאותו אוכלאו"ר
לאטריות שנשארו מוסיפים ביצים ובמחבת משתי הצדדים כך שנוצרת פשטידה
דג או בשר שכבר נמאס לאכול בצורתו המקורית חותכת לחתיכות קטנות ומוסיפה לירקות מוקפצים עם פסטה
תפוחי אדמה ביום הראשון מבושלים ביום השני מוגש פירה ביום השלישי מערבבים עם ביצים כך שנהיה פשטידה בתנור או במחבת משני הצדדים

ציר עוף לדעתי הוא פשוט אבקת מרק איכותית, אפשר לבשל איתו אורז משודרג, או להוסיף למרק ירקות...
אורז בשרי. טעים ברמותדודה שוקו
שאריות רולדת בשר - לחתוך לקוביות, לטגן קלות, להוסיף לנודלסshelly

עם ירקות קפואים (גזר ואפונה ותירס) ומעט טריאקי. מעדן.

שאריות עוףהנורמלית האחרונהאחרונה
השבוע הכנתי מוקפץ ויצא מעולה!
בצל מטוגן, שום, שעועית ירוקה, עוף מפורק ל'סיבים'. הוספתי מעט חרדל, רוטב צ'ילי, יין אדום יבש, פפריקה, צ'ילי גרוס/פלפל שחור ומלח.