חזה עוף שהיה קפוא, כבר 3 ימים במקרר, אפשר לבשל אותו רק מחר??אורחיה
לא מומלץ יותר מיומיים במקררanonimii
תריחי אותו היטבבת 30
אם יש לך ספק- עדיף שלא.
שימי במקפיאאורין אוריין
כשאת קונה חזה עוף ובאותו יום את רוצה להשתמש בו אז שימי במקרר. במידה ואת רוצה להתעסק איתו לאחר כמה ימים, שימי במקפיא ואיזו שעה לפני תוציאי שיהיה בטמפרטורה הנכונה ואז תתחילי לבשל איתו.
ככה אישית אני עושה
תודה לכולם! בסוף גייסתי את כוחותי והכנתי אתמול בלילה
אורחיהאחרונה
צמחונית! עזרה! !חסויה55
מישהו שיציל אותי!
יש כאן מישהו במקרה שהוא צמחוני ויש לו מתכונים או סתם רעיונות למשהו שאני יכולה לאכול
באמת חברים כמעט אמרתי נואש
אני רעבה כבר שנתיים!!!
תודה מראש;)
יש כאן מישהו במקרה שהוא צמחוני ויש לו מתכונים או סתם רעיונות למשהו שאני יכולה לאכול
באמת חברים כמעט אמרתי נואש
אני רעבה כבר שנתיים!!!
תודה מראש;)
מוקפץ (פלפלים, פטריות, גזר, בצל, קישואים, נודלס)אור השחר..
תבשילי קטניות (עדשים, שעועית ירוקה/יבשה, חומוס, בורגול)
פשטידות למינהן
פלפל ממולא בשבבי סויה
טופו - זה טעים אם מתבלים ממש טוב (פשוט כשלעצמו אין לו כ"כ טעם..)
פשטידות למינהן
פלפל ממולא בשבבי סויה
טופו - זה טעים אם מתבלים ממש טוב (פשוט כשלעצמו אין לו כ"כ טעם..)
צמחונית או טבעונית?יעל מהדרום
נוטה לטבעונות.חסויה55
אז תכנסי לאתרים של טבעונים ותחפשי..יעל מהדרום
העצה של יעל נהדרת.שיררר
יש הרבה.נדנדה כתומה.
מה שכן-זה דברים שקצת דורשים יותר השקעה.
קטניות-
בצורת מרקים,תבשילים,רוטב לקוסקוס/פסטה..
ירקות.במגוון צורות-חי ומבושל.
פשטידות וכו'-אם את רוצה בלי ביצים צריך לחפש מתכונים ספציפיים.
אפשר להכין דברים ממש שווים מטופו וכאלה.
אני לא ככ אוכלת בשרי(אבל כן אוכלת מוצרי חלב,ביצים..)וב"ה יש לי המון דברים לאכול.
קטניות-
בצורת מרקים,תבשילים,רוטב לקוסקוס/פסטה..
ירקות.במגוון צורות-חי ומבושל.
פשטידות וכו'-אם את רוצה בלי ביצים צריך לחפש מתכונים ספציפיים.
אפשר להכין דברים ממש שווים מטופו וכאלה.
אני לא ככ אוכלת בשרי(אבל כן אוכלת מוצרי חלב,ביצים..)וב"ה יש לי המון דברים לאכול.
את לא אמורה להיות רעבהרחלשפי
תשבי עם תזונאית שתבנה לך תפריט עם דברים שעונים ל הקריטריונים שלך.
ותראי שיש לך המון מה לאכול.
מוזמנת להיכנס לאתר שלי, לראות שם מתכונים לדוגמא ולבקש עוד.
יש לי רעיון: תחזרי לאכול בשר
(בצחוק...)ותן טל
כל אוכל שמכינים ב-י-ח-ד עם בשר, אבל הוא לא הבשר עצמו - אז פשוט תכיני אותו בלי בשר.
יש ספרי מתכונים שלמים לצמחונים, רק תכנסי לחנויות המתאימות ותבקשי...
חחחח רעיון מעולה:/חסויה55
ניסיתי כל מה שמכינים עם בשר אבל זה יוצא מלא פחמימות ומיליון פסטה בשבוע
תוסיפי חלבונים: קטניות, טופו, סייטןיעל מהדרוםאחרונה
מעוניינת ברעיונות לעוגה לשבתפנים טובות
ללא אפיה, אפשר גם חלבית.
רעיונות יתקבלו בברכה!
רעיונות יתקבלו בברכה!
יש לקרין גורן- עוגת כדורי שוקולד ועוגת גבינה פירוריםיעל מהדרום
עוגת ביסקווטים, הולך?מישהי אחת...
תודה על ההצעות,פנים טובות
לא כ"כ מתחשק עוגת ביסקויטים..
אין כ"כ שפע של עוגות ללא אפיה, אה?
אני אסתכל על עוגת כדורי שוקולד. ממש תודה לכן.
אין כ"כ שפע של עוגות ללא אפיה, אה?
אני אסתכל על עוגת כדורי שוקולד. ממש תודה לכן.
האמת היא שפתחתי את המתכונים של קרין גורן וראיתי לפחות 4שוקולד לבן
מתכונים ללא אפיה-
חיתוכיות פצפוצי אורז ושוקולד לבן,
עוגת גבינה פירורים (יש הרבה גרסאות לעוגה הזו, הכי מומלץ עם לוטוס),
עוגת כדורי שוקולד
עוגה מביסקוויטים- גם פה יש גרסאות שונות (תראי את המתכון שהביא מיסטר דום)
עוגת טרמיסימו..
די שפע 
יש לה גם עוגת שוקולד וריבת חלביעל מהדרום
עוגת אוריאו של קרין גורןמחייכת =)
עוגת מוס..מקום בעולם
חיתוכיות שוקולד וחמאת בוטניםצ'וקלייט
מתכון:
3 כפות דבש, כוס חמאת בוטנים, 150 גר' חמאה-ממיסים בסיר על אש נמוכה
מורידים מהאש ומוסיפים 30 בסקוויטים שבורים לחתיכות בינוניות
משטחים בתבנית בינונית ומקפיאים ל-20 דק'
בינתיים מכינים ציפוי:
2 חב' שוקולד מריר,1 מיכל שמנת מתוקה- מרתיחים שמנת מתוקה מוסיפים שוקולד ומערבבים לתערובת חלקה.
שופכים על התבנית כשהבסיס קפוא. שומרים במקרר.
חייבת לציין שזה מעדן!
תודה לכולן על ההצעות הנהדרות!פנים טובותאחרונה
עכשיו אני מתלבטת בין שלוש עוגות...
אעדכן מה עשיתי.
איזה כיף שיש אתכן! תודה!
אעדכן מה עשיתי.
איזה כיף שיש אתכן! תודה!
איך מכינים וופל בלגי?רות.
יש לי את המכשיר החשמלי.
אם אפשר מתכון גם חלבי וגם פרוווה
עדיף בלי הקצפה.
אם אפשר מתכון גם חלבי וגם פרוווה
עדיף בלי הקצפה.
מתכון של פנקיקכיבשה
איך מכינים?רות.
גם אנחנו עושים עם מתכון של פנקייק.אור השחר..אחרונה
ופשוט שופכים את הבלילה למכשיר..
(רק צריך לא יותר מידי כי אז כשסוגרים זה נוזל החוצה)
מתכון - את הרגיל אין לי, אבל עברנו עכשיו למתכון של פסח (של קרין גורן) פשוט כי הוא הרבה יותר טעים..
(רק צריך לא יותר מידי כי אז כשסוגרים זה נוזל החוצה)
מתכון - את הרגיל אין לי, אבל עברנו עכשיו למתכון של פסח (של קרין גורן) פשוט כי הוא הרבה יותר טעים..
זה מתכון ששמרתי ואני רוצה לנסות, לדעתי נראה ממש טוב-משה ר-
תןדה!רות.
מתכונים בריאים לשבועותמעין22
מחפשת מתכונים בריאים לשבועות, בלי להגזים במוצרי חלב, סוכרים וכו (עדיף חלב עיזים).
אם גם יש למשהו עוגת גבינה יחסית בריאה אשמח לשמוע, מחיפושים ברשת קצת התייאשתי.. תודה מראש!
מרקיםחילזון 123
אני יכול להציע משהו מעניין?yarivnayim1212אחרונה
כנסי לאתרים של מסעדות, אינדקסים כאלו (כמו רסט נגיד - http://www.rest.co.il/) וחפשי שם סעדה חלבית שאת אוהבת. כנסי לתפריט ותוכלי למצוא שם המון רעיונות... חג שמח ובהצלחה!
מתכון לפוקצ'המוריה.ר =)
אשמח אם יש למישהו מתכון..
אני אהיה לידו יותר מאוחר..מקום בעולם
תגידי לי אם יעזור לך.
כן! תודה רבהמוריה.ר =)
צריכה להכין בראשון בע"ה.
אגב, מתלבטת לארוחה חלבית.
לחמניות שום/פוקצ'ה. יש המלצות?
מה עוד יש בארוחה?יעל מהדרום
לזניה ומוקרמיםמוריה.ר =)
החלטתי שפוקצ'ה בע"ה.
רעיונות שווים לתוספות?
בצל מטוגן הולך?
ותודה לכולכם!
רעיונות שווים לתוספות?

בצל מטוגן הולך?
ותודה לכולכם!
בטח! בצל מטוגן, פלפלים, תירס ,פטריות, עגבניה..מקום בעולם
בצל מטוגן זה מעולה!נדנדה כתומה.אחרונה
פטריות/זיתים שחורים/עגבניות/פלפלים/חצילים/קישואים/בטטות
חלק מהירקות(אלה שלא אוכלים ככה)כדאי לטגן קצרות לפני האפייה.
גבינה צפתית/בולגרית
עשבי תיבול
שמן זית
אפשר גם רק בצל מטוגן בלי תוספות על אחד מהם..
יאמי.
חלק מהירקות(אלה שלא אוכלים ככה)כדאי לטגן קצרות לפני האפייה.
גבינה צפתית/בולגרית
עשבי תיבול
שמן זית
אפשר גם רק בצל מטוגן בלי תוספות על אחד מהם..
יאמי.
יש מתכון של ניקי ב לבצק פיצהחלבית
ממש מעולה שלדעתי יתאים גם לפוקצה
תחפשי באתר של ניקי ב -בצניקי.נדנדה כתומה.
הוא מעולה לפוקצ'ות(ופיצות ואצבעות שום)
המתכון שאני מכינה איתו פוקצ'השוקולד לבן
עד עכשיו זה המתכון הכי טעים שטעמתי לפוקצ'ה (וטעמתי כמה)
http://www.nikib.co.il/pastry/12894/
אני לא מייבשת את העגבניות, אלא רק סוחטת (סתם כי זה לוקח הרבה זמן..) ויוצא טעים מאד
ובמקום רוזמרין (שאין לי) שמה פטרוזיליה או מוותרת,
וכנ"ל מוותרת על מלח גס, אבל מפזרת במלחיה במקומו קצת מלח רגיל, אחרת הפוקצ'ה לא מספיק מלוחה
הגבינה הכי מתאימה היא גבינה צפתית, טעים יותר מגבינה צהובה..
תהני!
חושבת שזה המתכון..יש פה פשוט כמה ;)מקום בעולם
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
כפית סוכר
כף מלח
280 מ''ל מים פושרים
כמעט חצי כוס שמן זית
ללוש לכדור ולקרוץ ממנו עיגולים. את העיגולים לשטח במרחקים גדולים בתבנית ולתת לתפוח שעה
אחרי שתפח ליצור שקעים עם אצבעות משומנות באמצע הפוקצה ושם לשים את הירקות.
200 מעלות בערך 20 דקות..
כף שמרים יבשים
כפית סוכר
כף מלח
280 מ''ל מים פושרים
כמעט חצי כוס שמן זית
ללוש לכדור ולקרוץ ממנו עיגולים. את העיגולים לשטח במרחקים גדולים בתבנית ולתת לתפוח שעה
אחרי שתפח ליצור שקעים עם אצבעות משומנות באמצע הפוקצה ושם לשים את הירקות.
200 מעלות בערך 20 דקות..
עוגיות שוקולד עם ארומה של שום
ט'
שמתי בקופסא אצבעות שום חמות ישר מהתנור ואח''כ הוספתי עוגיות חמות.
לא יודעת מה חשבתי כשעשיתי את זה. כנראה שלא חשבתי...
כי עכשיו לעוגיות יש טעם עדין של שום
לא יודעת מה חשבתי כשעשיתי את זה. כנראה שלא חשבתי...
כי עכשיו לעוגיות יש טעם עדין של שום

סטרט אפ! עוגיות שוקולד בניחוח שוםדבי חיה
כמעט כמו עוגיות עם שקדי מרק...חילזון 123
כמו שהיה קליק עם מילוי צ'ילי!יעל מהדרום
כנראה גם זה נוצר מטעות דומה
מודדת כובעיםאחרונה
ותכל'ס, הרבה המצאות טובות בהיסטוריה נולדו בצורה כזו 


נדנדה כתומה.
אני אוהבת שום..אבל פחות נראה לי השילוב של שום ושוקולד..משומה

רעיון לארוחת ערב מפנקת לבעלי!אנונימית לרגע!
אם יש גם מתכון- הרי זה משובח! 
תודה!

תודה!
פוקצ'ה עם סלטשוקולד לבן
נדמה לי שהמתכון שאני מכינה ממנו הוא של ניקי ב
תודה! יש מצב!אנונימית לרגע!
אשמח לעוד רעיונות.. 

מרק כלשהו, פנקייק ברטבים שונים, קציצות טונה או לביבות תירסשוקולד לבן
לשניים האחרונים יש לי מתכון טעים אם מתחשק לך
אשמח למתכון ללביבות תירספעימה
מקווה שלא מאוחר לך מדי..שוקולד לבן
מתכון ללביבות תירס קלות וטעימות:
מצרכים:
קופסת שימורי תירס
2 ביצים
2 כפות קמח
1/3 כפית מלח
מערבבים היטב, שמים במחבת עם שמן רותח ע"י כף מספר קציצות, ומטגנים משני הכיוונים
רק זהירות! התירס קופץ ולכן כדאי להתרחק מעט בשעת ההכנה, לא מומלץ להכנה ליד ילדים.
אני מכינה חצי כמות לי ולבעלי ומספיק לנו ל2 ארוחות בשפע
תודה
פעימה
עדיין צריכה?יעל מהדרום
לק"י
פיתות ביתיות עם קציצות בשר/ קבבים, צ'יפס וסלט.
פסטה ברוטב שמנת
פיתות ביתיות עם קציצות בשר/ קבבים, צ'יפס וסלט.
פסטה ברוטב שמנת
ארוחה טובה לבעל זה לא רק אוכל..הארת פני מלך
רביולי בשמנת פסטו וסלט עם פטריות אגוזי מלך וטריאקיתתתתת
תודה רבה לכולן!!אנונימית לרגע!
סליחה שלא עידכנתי..
בסוף בעלי פתאום בא עם עדכון שיש על האש עם הישיבה לכבוד ל"ג בעומר.. אז התכניות נדחו..
אבל לקחתי כמה רעיונות ואעשה אותם בע"ה בקרוב!
בסוף בעלי פתאום בא עם עדכון שיש על האש עם הישיבה לכבוד ל"ג בעומר.. אז התכניות נדחו..
אבל לקחתי כמה רעיונות ואעשה אותם בע"ה בקרוב!

אפשר מתכונים לפיתות הביתיות ולרביולי בשמנת פסטו?אורין
פיתות ביתיות-יעל מהדרום
לק"י
עשיתי בצק רגיל (אולי עם קצת יותר שמן..לא זוכרת), ואפיתי על מחבת.
כתבתי את זה פה פעם.
תחפשי או שאני אנסה לחפש..
עשיתי בצק רגיל (אולי עם קצת יותר שמן..לא זוכרת), ואפיתי על מחבת.
כתבתי את זה פה פעם.
תחפשי או שאני אנסה לחפש..
כמה זמן כל פיתה נמצאת על המחבת עד שהיא מוכנה?התנערי מעפר
זה נראה ממש טוב!
לא זוכרת..אולי 3-4 דקות מכל צד? לפי הצבעיעל מהדרום
במחבת רגילה או הפוכה?אקונהמטטה
.
רגילהיעל מהדרום
עוד שאלה, הן יוצאות עם כיס אויר בפנים?*קומי אורי*
חלק נפתחו לי וחלק נקרעויעל מהדרוםאחרונה
מתכון רביולי בשמנת פסטותתתתת
אני עושה משהו פשוט רק מחממת שמנת לבישול ומוסיפה פסטו וקצת מלח לפי הטעם מערבבת טוב כשזה חם להוסיף את ברביולי המוכן...
יש לכם אולי מתכון לוופל בלגי?לב שמח!
בע"ה
קנינו טוסטר..עם אפשרות לתבניות עם שקעים מרובעים לצורך הכנת הוופל...
יש למישהו ניסיון על התבניות האלה? זה יוצא דק או עבה?
ושוב..אשמח למתכון..תודה...
אני עושה עם מתכון של פנקייקמישהי אחת...
יוצא ממש נחמד.
האמת שאני עדיין מחפשת איך לעשות אותם פריכים יותר...
רק תזהרי לא למלא עד הסוף את התבנית, כשסוגרים זה נוזל החוצה..
האמת שאני עדיין מחפשת איך לעשות אותם פריכים יותר...
רק תזהרי לא למלא עד הסוף את התבנית, כשסוגרים זה נוזל החוצה..
מה אפשר להכין מחצי חבילת בצק עלים?מקום בעולם
עדיף כקינוח..
קרמשניטאושר תמידי
שטרודל תפוחיםחלבית
קוראסונים
בורקס בשר
בורקס בשר
בורקס?me and i
משה בתיבה?
פיציות?
קורנה(קונוסים), מילפיי..-משה ר-אחרונה
רעיונות לסעודת שבת קלילה ונחמדתריבה_אחת
בלי אורז/תפו"א/פסטה, אבל שיהיה משביע בכל זאת..
אני שוברת את הראש כבר שעות..
אולי קינואה?שוקולד לבן
קטניות -אור השחר..
שעועית ירוקה מבושלת ברוטב אדום/עם שומשום, תבשילי עדשים/שעועית יבשים, אפונה עם רוטב..
2-3 פשטידותבת 30
פשטידת בצל, פשטידת עלי סלק, פשטידת ירקות וכד'.
טעים, קליל, משביע.
אפשר עם דג ואז זה בכלל נחמד.
אז ככה-ריבה_אחת
- קינואה בעלי לא אוהב
- בפשטידות אני חסרת בטחון עצמי (אחרי מלא שנכשלו)
וקטניות זה רעיון מעולה, יש מתכונים מעניינים?
אולי בזכותכם נצליח לצאת מהשגרה המשעממת של אורז-תפו"א..
קיש
סוש
בס"ד
יש לי חולשה לקישים.. ממש שניה להכין אותם, אין מצב שלא יוצא טוב (!!) ואין מצב שזה לא מתחסל
קיש בטטה
קיש תרד וקישואים
קיש גבינה פטריות ובצל (!!!)
וכמובן עם טיבול כיד הדמיון : כוזברה /שום /פטרוזיליה /אורגנו וכו מתפרעת לפי המצברוח
תהני!
אשמח למתכוןריבה_אחת
בכיף -סוש
בס"ד
רק שאין לי מתכון מסודר, עושה כל פעם מה שיוצא לפי מה שיש במטבח.. כל תערובת לוקחת את זה לכיוון אחר לגמרי. אז ככה:
כעיקרון עושים בצק פריך, אני מכינה בצק ממש פשוט מקמח שמן ומים, מרדדים ומכסים את התבנית מלמטה ומסביב בצדדים,
אח"כ עושים מילוי, שוב כיד הדמיון.. דוגמאות:
- חותכת קישואים בפרוסות דקות, תרד או עלי סלק, בצל ירוק, כוזברה, שום, פלפל שחור, ביצים (תלוי על הכמות שאת מכינה, בערך 3 או 4), מערבבים, שופכים על הבצק, ומכניסים לתנור חם עשרים דקות בערך
- בצל חתוך דק (אפשר מתוגן אבל לא חייב), פטריות חתוכות, גבינה בולגרית מפוררת, מוצרלה מגורדת, ביצים, בזיליקום, פטרוזיליה, שום כתוש,
- בטטה חתוכה דק, שמן זית, צנוברים, רוזמרין, ביצים כמובן
שוב, אם יש כרוב במקרר אעשה מילוי מכרוב
העיקר שיהיה לבריאות,
שבת שלום!
מה הכמויות של הבצק?הדס123
2 כוסות בערך לתבנית 26 ס"מסוש
תיבול... (לא טיבול)אמא של חיילים
סוש, בזכותך הכנתי קיש בטטה להיום בערב, יצא מדהים!!!DvorWאחרונה
הכנתי 2 פסים של אינגליש קייק, אחד כבר חיסלנו 
לי יש מתכון נפלא!אשתו
פטריות ושעועית ירוקה מוקפצת. קליל להכנה ויוצא מדהים! אחים שלי שונאים ירקות וטרפו הכל כשהתארחו אצלנו..
במים רותחים מחממת חצי חבילת שעועית סנפסרוסט במשך שתי דק (לא יותר).
קוצצת חבילת פטריות ומטגנת אותם עם קצת שמן. מוסיפה את השעועית. ואז כף צילי מתוק, שתי כפות סילאן, כפית סויה מלח ופלפל. יוצא סוף!
במים רותחים מחממת חצי חבילת שעועית סנפסרוסט במשך שתי דק (לא יותר).
קוצצת חבילת פטריות ומטגנת אותם עם קצת שמן. מוסיפה את השעועית. ואז כף צילי מתוק, שתי כפות סילאן, כפית סויה מלח ופלפל. יוצא סוף!
תורידי אפליקציה של ניקי ב יש שם מלא רעיונותללית
פשוטים וטעימים .
כל מה שעשיתי ממנה יצא מוצלח!
niki b
כל מה שעשיתי ממנה יצא מוצלח!
niki b
מוקפץ?משיח עכשיו!
מנות בשריות שאפשר לחמם על הפלטה בשבתבשלנית?
היי לכולם,
נמאס משניצלים בשבת בצהרים, וטשולענט ממש לא בא בחשבון כרגע. מחפשת רעיונות למנה בשרית (מי שיכול לצרף מתכון יבורך) ללא נוזלים שניתן לחמם על הפלטה...
שכוייח ותודה =]
בורקס במילוי בשר, פרגיות, שניצל ממולאיעל מהדרום
אפשר מתכון לשניצל ממולא?בשלנית?
אנחנו עושים מילוי של קציצה מגולגל בתוך חזה עוףיעל מהדרום
לק"י
תפו"א מבושל ומעוך, בצל מגורד, ירקות ירוקים קצוצים, ביצה, פרורי לחם,פפריקה, מלח, תבלן לקציצות.
בכל שניצל שמים מילוי, מגלגלים,טובלים בקמח, ביצה ואפשר בפרורי לחם ומטגנים.
לגבי הביצה- אפשר במילוי לשים את החלמון, ובציפוי את החלבון.
אפשר לעשות מילוי של בצל ופטריות מטוגנים.
תפו"א מבושל ומעוך, בצל מגורד, ירקות ירוקים קצוצים, ביצה, פרורי לחם,פפריקה, מלח, תבלן לקציצות.
בכל שניצל שמים מילוי, מגלגלים,טובלים בקמח, ביצה ואפשר בפרורי לחם ומטגנים.
לגבי הביצה- אפשר במילוי לשים את החלמון, ובציפוי את החלבון.
אפשר לעשות מילוי של בצל ופטריות מטוגנים.
ירקות מוקפצים עם חזה עוףיאמי!
אפשר מלא ירקות או קצת - לפי הטעם
בצל
גזר
פלפל
כרוב
תירס
פטריות
קישוא
נבטים
לתבל במלח, פלפל, פפריקה
אפשר לשדרג עם סילאן, יין ורוטב סויה
מוסקהאור השחר..
(יש את הגירסא המבושלת בסיר ויש את זאת שהיא כמו פשטידה - אז היא)
פאי רועים
קציצות אפויות/מטוגנות
פאי רועים
קציצות אפויות/מטוגנות
קציצות הודו (נתתי בעבר מתכון, צריך לחפש), לזניה בשריתשוקולד לבן
חזה עוף מוקפץ בסגנונות שוניים- סיני, שווארמה
בורקס בשר
סיגרים
עוף בתנור ללא רוטב
כל הרעיונות פה עם נוזלים..מירי ט.
מה, אתם באמת שמים על הפלטה בשבת מוקפץ? קציצות? בורקס במילוי?
בהכל יש נוזלים, זה לא יבש. אפילו שניצל לא.
אמאלה, מה רק אנחנו שמים רק חלה בשבת?
יכול להיות שיש בזה הקלות וחומרות שונות..
קצת מוזר לי.
אתם לא חייבים להתייחס לתגובה כי אין לי עניין לבוא לחנך ולהורות הלכה,
רק סיקרן אותי איך זה שזה מותר..
בהכל יש נוזלים, זה לא יבש. אפילו שניצל לא.
אמאלה, מה רק אנחנו שמים רק חלה בשבת?
יכול להיות שיש בזה הקלות וחומרות שונות..
קצת מוזר לי.
אתם לא חייבים להתייחס לתגובה כי אין לי עניין לבוא לחנך ולהורות הלכה,
רק סיקרן אותי איך זה שזה מותר..
יש דעות..כמעט כמו בכל הלכהיעל מהדרום
לק"י
- הרב אליהו פוסק שאסור לשים כלום על הפלטה..גם לא חלה יבשה.
- יש פסיקה שמותר דברים יבשים.
- יש פסיקה שמותר דברים שיש בהם מעט נוזלים.
- יש תימנים שמניחים מרק..
- אני חושבת שיש כאלה ששמים רק קומה שניה בשבת.
- הרב אליהו פוסק שאסור לשים כלום על הפלטה..גם לא חלה יבשה.
- יש פסיקה שמותר דברים יבשים.
- יש פסיקה שמותר דברים שיש בהם מעט נוזלים.
- יש תימנים שמניחים מרק..
- אני חושבת שיש כאלה ששמים רק קומה שניה בשבת.
מה ההגדרה שלכם לנוזלי?!יעל מהדרום
במוקפץ, קציצות ובורקס אין רוטב, זה יבש בעיקרון כמו חלה..שוקולד לבן
אנחנו נוהגים לשים דברים כאלה (לפי ההלכה כמובן, אחרי לימוד ועיון בנושא
)
אמא שלי שמה על משהו- תבנית הפוכה למשל- ולא ישירות על הפלטה (אנחנו ספרדים אז לא צריכים)
ואנחנו ממש לא מקילים. ככה ההלכה לגבנו.
תלוי כמובן לפי מי אתם הולכים, כי יש פסיקות שונות לגמרי בעניין
אהה אוקי הבנתי אתכן..מירי ט.
רק לא מסכימה לגבי הכותרת של שוקולד לבן,
אם תסחטי קציצה יצא ממנה נוזלים כמו שמן, שאריות מים מבישול הבשר..
אבל זה בטוח יותר יבש ממרק..
בכל אופן, לשאלת יעל,
על הגדרתנו למילה יבש- ללא נוזלים. בכלל.
אם תסחטי קציצה יצא ממנה נוזלים כמו שמן, שאריות מים מבישול הבשר..
אבל זה בטוח יותר יבש ממרק..
בכל אופן, לשאלת יעל,
על הגדרתנו למילה יבש- ללא נוזלים. בכלל.
טוב..אז רוב העולם כנראה מגדיר "יבש" אחרתיעל מהדרום
אנחנו לא שמים כלום גם חלה על הפלטה כי יש בישול לאחר אפיהאיזו נחמה
לגבי נוזלים, לא שמים ישירות על הפלטה כלום גם יבשים, אלא רק על עוד כלי (סיר עם מים שמוכן מראש למשל) ומקפידים רק שלא יהיה ממש רוטב שנוזל כשהוא מתחמם. כלומר שקציצות/שניצל/פשטידות למינהן עוף יבש, כל אלה נכללים ביבשי
ברור, לא התכוונתי על הפלטה ממש.מירי ט.
כמובן שעל עוד משהו
בכלל בכלל?מקום בעולם
אז אני באמת לא יוגעת מה מותר לחמם על הםלטה לםי הדעה הזו..
אנחנו ספרדים ומחממים דברים שיש בהם מעט נוזלים..
אנחנו ספרדים ומחממים דברים שיש בהם מעט נוזלים..
בשר טחון עם בצל, בטטות וסילאן. מעדן אמיתי.נערת טבע
מתכון:
500 גר' בשר טחון- הודו/ בקר.
2-3 בטטות בינוניות
1 בצל גדול
2-3 כפות סילאן.
במחבת גדולה מחממים שמן.\
בנתיים קוצצים את הבצל.
מאדים אותו ובו זמנית מגררים /מקלפים לרצועות דקות את הבטטה.
מוסיפים את הבטטה ומאדים עד להתרככות חלקית.
מוסיפים את הבשר, מנמיכים להבה ומבשלים בבישול איטי עד שהבשר מקבל צבע בהיר ונראה מוכן.
מוסיפים את הסילאן, מערבבים היטב ומגדילים להבה לעוד כ5-7 דק', רצוי מכוסה.
ניתן לעשות בגרסת קציצות-- ואז פשוט עושים תערובת מכל החומרים, מוסיפים ביצה, קמח ופירורי לחם, יוצרים כדורים ומטגנים.
בכלל בכלל, וכמו שאמרתי, רק חלה.מירי ט.
או כמובן דברים שהיו מלפני כניסת שבת על הפלטה, כמו חמין.
אנחנו אשכנזים ושמים על כלי שניהדס123אחרונה
אם יש רוטב אני משתדלת להוציא אותו. אבל בעלי למד ואמר שכל עוד זה על כלי שני ולא מתחמם ברמה שאא לאכול מז בלי לקרר- זה בסדר
עוגיות שוקולד ציפס ללא מרגרינה...מישהי אחת...
יש למישהי מתכון טוב?
אני עושה את המתכון שעל החבילה של אופנהיימר ומחליפה בשמן...יאמי!
3/4 כוס שמן ורבע מים במקום חב' מרגרינה.
יוצא מצויין!
גם אני עושה ככה אבל בלי מים יוצא מעדןא.א.
תודה!מישהי אחת...
הבצק שבחתימה שלי..יעל מהדרום
בדיוק הכנתי את אלהחנניו
הן ממש ממש מעולות
http://www.pitzpootzim.com/2015/04/20/vegan-chocolate-chip-cookies/
מתכון מעולה!!!!ננוש
עוגיות שוקולד ציפס ללא מרגרינה
כמות: בערך 40 עוגיות גדולות למדי
מרכיבים
2 ביצים
3/4 כוס סוכר לבן
3/4 כוס סוכר חום (כהה רגיל, לא דמררה)
3/4 כוס שמן
1כפית תמצית וניל
1/2 2 כוסות קמח
3/4 כפית אבקת אפייה
3/4 כפית סודה לשתייה
1 כפית מלח
1/2 חבילת שוקולד צ'יפס, למחמירים אפשר יותר...
אופן ההכנה
מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים או מרפדים בנייר אפייה את תבנית התנור.
שמים בקערה את הביצים ו-2 סוגי הסוכר וטורפים (אפשר במיקסר או ביד, עם כף גדולה או במטרפה ידנית).
מוסיפים את השמן והווניל, ומערבבים עד שהתערובת אחידה לגמרי (זה ייראה שמנוני וג’יפה בהתחלה אבל אל דאגה, התערובת תתאחד).
מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט השוקולד, ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
מקפלים ביד את השוקולד לתוך התערובת (התערובת תהיה די סמיכה ועלולה להעמיס על המיקסר).
בשלב זה יש לכם שלוש אופציות: לאפות מיד, לקרר במקרר כשעה כדי שתוכלו ליצור כדורים אחידים ואסתטיים, או לתרגל דחיית סיפוקים ולהכניס את הבצק למקפיא עטוף היטב.
יוצרים כדורי בצק בידיים (אם הבצק קורר) או גושישי בצק עם כף (אם הבצק בטמפרטורת החדר) ומניחים בתבנית במרווחים של 2 ס"מ לפחות. אין צורך לשטח את הבצק, הוא ישתטח בזמן האפייה.
אופים כ-8 דקות, עד שהעוגיות זהובות.
בהצלחה!
אתם יכולים לכתוב איך העוגיות יוצאות במתכונים שנתתם?חילזון 123
אניח אוהבת שהעוגיה יוצאת קצת דביקה כזאת ולא יבשה...
ניסיתי את המתכון מהשקית של אופנהיימר עם שמן וזה לא יצא דביק.
במתכון שנתתיחנניו
אפיתי עשר דקות תלוליות די גדולות בלי לשטח, כשיצא מהתנור שיטחתי מעט בעזרת כוס.
התוצאה היתה שבפנים הן היו רכות ונימוחות - נראה לי שזה בערך מה שאת רוצה...
לא הבנתי מה את רוצה שיצא..יעל מהדרום
היא רוצה את זה "צ'ואי" [לעיס. מילה לא משו
]נדנדה כתומה.
כאילו לא קריספי אלא רך יותר מבפנים..
אפשר לאפות פחות זמןיעל מהדרוםאחרונה
אפשר לשטח את העיסה(כמו עוגה) וכשיוצא לחתוך מיד. יוצא יותר רךיאמי!
טיגון חציליםמשפחתית
כשאני מטגנת קוביות חצילים, הם נהיות לי מקווצצות לגמרי כשאני מערבבת עם התיבול, ממש נהיה לי רסק כזה..
איפה הטעות שלי? תודה!
אולי לטגן טיגון קצר כשהשמן ממש חם? לא בטוחה..יעל מהדרום
למלוח אותם, לתת להם לטפטף ולסחוט אותםהתנערי מעפר
אני חושבת שזה יגרום להם להיות פחות מלאים בנוזלים ואז גם לא להיות רסק.
רעיון- לאפות במקום לטגןבת 30אחרונה
זה הרבה פחות שמן ויוצא טעים מאוד.
אפשר לאפות בפרוסות ואח"כ לחתוך לקוביות
או לאפות בקוביות.
מחפשת מתכון מוצלח לעוגת שוקולד גבינהריבה_אחת
יש בנמצא?
תודה רבה!
עוגת ספירלה של קרין גורן
אור השחר..אחרונה
מלוואח, מכירות?שירשיר90
אז תכירו שוב...
תחשבו בצק עלים, שאפשר לעשות איתו הכל
כולל סמבוסק ממולא (חותכים ל-2 וסוגרים עם הידוק)
כולל קוראסונים (חותכים לרבעים ומגלגלים כל רבע)
כולל צורות מגניבות שגיליתי (חבל שאין לי עוד תמונות)
והכי טוב... שזה כל כך מהיר ומרשים
שאפילו אם יש אורחים בלתי צפויים או אפילו בעל רעב
זה תמיד יעשה וואו בעין.
אפשר למלא עם רוטב פיצה וגבנ"צ/ טונה וביצה/בשר ועוד...
תחשבו בצק עלים, שאפשר לעשות איתו הכל
כולל סמבוסק ממולא (חותכים ל-2 וסוגרים עם הידוק)
כולל קוראסונים (חותכים לרבעים ומגלגלים כל רבע)
כולל צורות מגניבות שגיליתי (חבל שאין לי עוד תמונות)
והכי טוב... שזה כל כך מהיר ומרשים
שאפילו אם יש אורחים בלתי צפויים או אפילו בעל רעב
זה תמיד יעשה וואו בעין.
אפשר למלא עם רוטב פיצה וגבנ"צ/ טונה וביצה/בשר ועוד...
מקסים. נראה טעים מאודאיזה טוב ה'!!!!
נראה מגרה ביותר!יעל מהדרום
נראה טעים. ואפילו עושה רושם בריאותי עם הסלט ככה...
חילזון 123
מלאווח זה חומר גלם מצוין!נדנדה כתומה.
הכנתי איתו פעם אפילו משה בתיבה במחבת..
והמון פעמים מכינים אצלנו מלוואח-פיצה ממולא..זה מצוין ממש.
מישהו פעם העלה פה מתכון מגניב לכמו עוגת שמרים אבל מלאווח שנראית מרשימה בטירוף.
ואיך עשית את הצורה המהממת?סיקרנת.
והמון פעמים מכינים אצלנו מלוואח-פיצה ממולא..זה מצוין ממש.
מישהו פעם העלה פה מתכון מגניב לכמו עוגת שמרים אבל מלאווח שנראית מרשימה בטירוף.
ואיך עשית את הצורה המהממת?סיקרנת.
אחפש לך תמונהשירשיר90
זה יסביר טוב יותר ממילים...
תמונה - הסבר הכנהשירשיר90
כל הכבוד! מה המילוי שם??+mp8
זה נראה כמו טונה וביצה קשהמודדת כובעים
סלט טונהשירשיר90
טונה, בצל, רצועות גמבה
וטבעות ביצה קשה מעל הכל
וטבעות ביצה קשה מעל הכל
המלצה למילוי טונה שווה שאני עושה לפעמים:+mp8אחרונה
מטגנת במחבת בצל קצוץ, קוביות גמבה, קוביות עגבניה.
אחרי שהם רכים וזהובים מוסיפה רסק עגבניות.
מתבלת.
מוציאה לקערה ומוסיפה את הטונה.
מכינה מזה כמו רולדה של בצק עלים וחותכת לשושנים (נראה קצת כמו פיציות).
על אותו עיקרון- עושה את זה לפעמים עם בשר טחון לארוחה בשרית, מתאים להגיש עם רוטב פטריות מעל.
למה לא להשתמש בבצק עלים?שמואלג
לא יצא יותר זול ואותו אפקט?
כי זה מה שהיה לי בבית חח.שירשיר90
בצק עלים מסובך להפשיר כמות קטנה כל פעם...ת.מ.
(זאת הסיבה שאני משתמשת במלאווחים במקרים כאלה)
זה מה שיצא-יוני
זה אותו מתכון רק בנוסח אשכנזי חתיך וגבוה?שמן פשתן
חה חה חהיוני
לא השקעתי בקיפולים כמו שהיא עשתה, חוץ מזה אין הרבה הבדל..
הזכרת לי את זה -אור השחר..

אפשר לעשות גם עם בצק עלים וגם עם מלוואח.
אני עשיתי כמה - ממרח שוקולד, חמאה וקינמון, גבינת עיזים ופסטו/עגבניות מיובשות..
יצא לך מקסים בכל אופן

מגניב!פינג.
סקרון ברוח היום- מה מתלווה לכנפיים?מירי ט.
אצלנו צ'יפס כמובן, ושיפודים ונקניקיות,
וחץ מזה--
סלט מוחמצים,
סלט ירקות ענק,
סלט גזר עם שום ו פטרוזיליה,
חציל, בצל ותפו''א על האש,
טחינה,
חומוס,
ומרשמלוס
וחץ מזה--
סלט מוחמצים,
סלט ירקות ענק,
סלט גזר עם שום ו פטרוזיליה,
חציל, בצל ותפו''א על האש,
טחינה,
חומוס,
ומרשמלוס

עוגת גבינה ללא אפייהתתתתת
ובלי ביצים !!! יש למישהי רעיון? אני מכינה בד"כ שמנת אינסטנט פודינג חלב וגבינה עם ביסקוויטים כהל בא לי לשנות...אשמח אם למישהי יהיה רעיון...תודה
תסתכלי אצל ניקי ב יש לה מגוון גדולמשיח עכשיו!אחרונה
את יכולה להכין בסיס ומעל קרם גבינה (שמנת להקצפה, גבינה, אינסטנט, וכו) ומעל לשפוך גנאש. זה יוצא שלוש שכבות וממש יפה וטעים
המתכון היומישירשיר90
לקחתי ברצינות את תפקידי בעבודה 
משתפת...
מתכון נהדר, בריא ודיאטטי
עם 4 מצרכים בסיסיים בלבד!
מצרכים:
חציל לכל סועד
בצל סגול
בולגרית טובה
עגבניה
מלח גס
קולים על הגז את החציל על כל צדדיו
עד שנהיה מושי, רך.
מעבירים לצלחת ומתחילים לקלוף כמו שהוא, שלם.
מעל מניחים לפי הסדר:
קוביות בצל, עגבניה ובולגרית.
מפזרים מעל מלח גס.
* לקישוט וטעם אפשר להוסיף גם פטרוזיליה וזילוף טחינה.
ומעל הכל מומלץ לטפטף מעט שמן זית
לתנור לחום 180 עד שהגבינה מזהיבה.

משתפת...
מתכון נהדר, בריא ודיאטטי
עם 4 מצרכים בסיסיים בלבד!
מצרכים:
חציל לכל סועד
בצל סגול
בולגרית טובה
עגבניה
מלח גס
קולים על הגז את החציל על כל צדדיו
עד שנהיה מושי, רך.
מעבירים לצלחת ומתחילים לקלוף כמו שהוא, שלם.
מעל מניחים לפי הסדר:
קוביות בצל, עגבניה ובולגרית.
מפזרים מעל מלח גס.
* לקישוט וטעם אפשר להוסיף גם פטרוזיליה וזילוף טחינה.
ומעל הכל מומלץ לטפטף מעט שמן זית
לתנור לחום 180 עד שהגבינה מזהיבה.
פששששש... את פשוט טובה!שמן פשתן
נראה ממש מגרה וטעים.
אני אפילו לא חולמת לנסות....
זה בדיוק חצי שעה הכנהשירשיר90
נראה וואו אבל פשוט ביותר...
במיוחד בשביל בעלך
(עוד מהשירשור בנישואים)
במיוחד בשביל בעלך
(עוד מהשירשור בנישואים)אבל בחיים לא יצא לי החציל כזה רך ו''אכיל''שמן פשתן
כמו שנראה בתמונה...
בא לי לשתף שהערב (לילה?!?) בעלי עומד לקבל ארוחה מלכותית:
אורז + מרק עוף עם קניידאלאך משבת + נקנינקיות עוף בתנור (התעלתי מעל עצמי) + קוגל ירושלמי שהוא הכין.
שאפו!שירשיר90
סחתיין!!! אשת חיל.
(יצא לך יותר מאכיל... בטוח)
(יצא לך יותר מאכיל... בטוח)
וואי נראה מפנק בטירוף!! אשרייךאור השחר..
השף שגב עושה כזה..נקודה למחשבה
רק בגירסא לא כל כך כשרה (הוא מוסיף אנשובי למה שעשית)..
מזתומרת לא כשרה?..אור השחר..
יש אנשובי עם כשרות של OU (לא שאנחנו אוכלים אבל באופן עקרוני..)
מהידוע לי זה דג ללא כשרות..נקודה למחשבה
אבל אם את אומרת שיש בכשרות אז אין לי מושג..
אני זוכרת בתור ילדה שאכלנו כמה פעמים..אור השחר..
ואני מניחה שאם אכלנו את זה אז זה היה כשר 
מעניין לבדוק.

מעניין לבדוק.
יש לוילי פוד כשר..ברוקולי
סבבה
נקודה למחשבהאחרונה
מחפשת רעיון לארוחת צהריים פרווה- בלי דג...סטודיו תכלת
ואם אפשר גם עם מתכונים.
מישהי כתבה לא מזמן על קיש שהיא מכינה על בסיס בצק בלי מרגרינה/חמאה...
תודה!
יש ככה:חלבית למאכל
פירה תפוחי אדמה ונקניק חתוך עם רוטב ואורז ושעועית ואפונה....לא חסר

אפשר מוקפץ. ואורז.מירי ט.אחרונה
אפשר גם בגרסה פרווה בלי החזה עוף,
זה יוצא נהדר עם אורז כל עוד התיבול טעים..
ואפשר מרק ירקות, או כל מרק אחר,
פשטידה,
פסטה,
צ'יפס,
לזניה,
תפו''א בתנור
זה יוצא נהדר עם אורז כל עוד התיבול טעים..
ואפשר מרק ירקות, או כל מרק אחר,
פשטידה,
פסטה,
צ'יפס,
לזניה,
תפו''א בתנור
מכירים את המזרקים האלה של הקצפת?ת.מ.
קיבלתי מתנה כזה שיש לו גם דסקיות לעוגיות בצורות מגניבות (מספרים ופרחים וכו) ובא לי לנסות אותו...
איזה בצק נראה לכם יתאים? הבצק פריך של יעל שייך לנסות?
איזה בצק נראה לכם יתאים? הבצק פריך של יעל שייך לנסות?
האמת שלא הבנתי למה את מתכוונת.אור השחר..
מה זה אומר דסקיות לעוגיות? איזה סוג של דסקיות?..
האמת שלא הבנתי למה את מתכוונת.אור השחר..
מה זה אומר דסקיות לעוגיות? איזה סוג של דסקיות?..
במקום לחבר צנטר של קצפת מניחים דיסקית כזאת עגולהת.מ.
לדיסקית יש חורים בצורות ודרכם עובר הבצק...
הבנתי..אור השחר..
הכנתי פעם את של יעל והוא יצא לי קצת קשה יחסית אז לא נראלי שהוא יעבור בזה..
סבתא שלי מכינה עוגיות מרוקאיות כאלה עם משהו דומה לזה.
אין לי מתכון עכשיו אבל רוב המתכונים נראלי על אותו עיקרון..
סבתא שלי מכינה עוגיות מרוקאיות כאלה עם משהו דומה לזה.
אין לי מתכון עכשיו אבל רוב המתכונים נראלי על אותו עיקרון..
תודה...אשמח אם חמישהו יש מתכון שיכול להתאים...ת.מ.
אם אין לך התנגדות למתכון עם מרגרינהabc
יש לי משהו מעולה!!
ואני יודעת שאפשר לעשות את זה עם המזרק שאת מדברת עליו
ואני יודעת שאפשר לעשות את זה עם המזרק שאת מדברת עליו
בעיקרון אני ממש מעדיפה שלא...ת.מ.
אבל עכשיו במקרה יש לי 100 גרם מחמאה ומק' אני אחליף בשמן חלק...
התפנתי לכתוב לך, מקווה שעדיין רלוונטי..abc
1 קג קמח
4 ביצים שלמות
2 מרגרינה רכה
1 אבקת אפיה
1 וחצי כוס סוכר
מיץ תפוזים/מים כרבע עד חצי כוס, לפי הצורך
יוצא בצק מאוד גמיש ונעים לעבודה
בהצלחה!!
4 ביצים שלמות
2 מרגרינה רכה
1 אבקת אפיה
1 וחצי כוס סוכר
מיץ תפוזים/מים כרבע עד חצי כוס, לפי הצורך
יוצא בצק מאוד גמיש ונעים לעבודה
בהצלחה!!
זה המוווון מרגרינה לא? (כל חבילה זה 200 גרם?)ת.מ.
בנתיים עוד לא הכנתי אבל לא נראה לי שאכין עם כמות כזו רצינית של מרגרינה או שמן...
בעצם פתאום קלטתי שזה קילו קמח...זה עדיין המון אבל סביר יותר... השאלה אם זה יעבוד עם שמן במקום...
בעצם פתאום קלטתי שזה קילו קמח...זה עדיין המון אבל סביר יותר... השאלה אם זה יעבוד עם שמן במקום...
האמתabc
גם אני נמנעת מלהשתמש במרגרינה ונבהלתי..
אכן, מדובר בקילו קמח ולכן זה קצת מתאזן.
אני בדרך כלל ממירה במתכונים לשמן אבל כאן לא ניסיתי
מה שכן בגלל המרגרינה כנראה הבצק יוצא ממש ממש נעים וגמיש, לא יודעת איזה מרקם יתן לך השמן.
אגב, אחרי שאת מרדדת (קצת פחות מעובי אצבע כי זה מעט תופס נפח בגלל הא. אפיה) את קורצת צורות ותמרחי ביצה זה יוצא מוזהב יפה..
אכן, מדובר בקילו קמח ולכן זה קצת מתאזן.
אני בדרך כלל ממירה במתכונים לשמן אבל כאן לא ניסיתי
מה שכן בגלל המרגרינה כנראה הבצק יוצא ממש ממש נעים וגמיש, לא יודעת איזה מרקם יתן לך השמן.
אגב, אחרי שאת מרדדת (קצת פחות מעובי אצבע כי זה מעט תופס נפח בגלל הא. אפיה) את קורצת צורות ותמרחי ביצה זה יוצא מוזהב יפה..
הרעיון של המזרק הזה הוא לחסוך את הרידוד והקריצהת.מ.
פשוט דוחפים פנימה ולוחצים מעל נייר אפיה...
אולי אנסה לעשות עם המחמאה שיש לי ואת השאר שמן... שייך להוסיף לזה קצת קקאו/נוגט או משהו לטעם?
אולי אנסה לעשות עם המחמאה שיש לי ואת השאר שמן... שייך להוסיף לזה קצת קקאו/נוגט או משהו לטעם?
abc
צודקת...
לגבי תוספות בבצק, לדעתי זה מיותר
יש לעוגיות טעם ומרקם מיוחד
לגבי תוספות בבצק, לדעתי זה מיותר
יש לעוגיות טעם ומרקם מיוחד
נסי את הבצק לעוגיות התמרים שפיסמתי~א.ל
קטיפתי ורך רך רך!
נסי את הבצק לעוגיות התמרים שפיסמתי~א.ל
קטיפתי ורך רך רך!
אחפש... הוא טעים בלי מילוי?ת.מ.
כן ניסיתי גם בלי.. הכנתי עוגיות ב-צורות~א.ל
ובזקתי סוכר לפני הכניסה לתנור ויצא ממש נחמד.. אפשר אולי גם לשדרג אותו עם תוספת טעימה לתוך הבצק עצמו
כן ניסיתי גם בלי.. הכנתי עוגיות ב-צורות~א.לאחרונה
ובזקתי סוכר לפני הכניסה לתנור ויצא ממש נחמד.. אפשר אולי גם לשדרג אותו עם תוספת טעימה לתוך הבצק עצמו
לא יודעת לגבי הבצק הרגיל שלייעל מהדרום
לק"י
אבל יכול להיות שיש בצק שאני מכירה שהוא טוב. יכול להיות שזה מה שנקרא עוגיות מרוקאיות.
אני אברר לגבי מתכון בעז"ה.
אבל יכול להיות שיש בצק שאני מכירה שהוא טוב. יכול להיות שזה מה שנקרא עוגיות מרוקאיות.
אני אברר לגבי מתכון בעז"ה.
תודהת.מ.
הנה>>>יעל מהדרום
לק"י
מתכון לקעיקות (מדודה שלי):
4 ביצים
כוס מיץ
3 שקיות אפיה
2 כוסות סוכר
3 כוסות שמן
אפשר להוסיף שומשום
קמח לפי הצורך- לחצי כמות אני משתמשת ב 4 עד 5 כוסות...
הבצק אמור להיות רך אבל לא דביק.
מתכון לקעיקות (מדודה שלי):
4 ביצים
כוס מיץ
3 שקיות אפיה
2 כוסות סוכר
3 כוסות שמן
אפשר להוסיף שומשום
קמח לפי הצורך- לחצי כמות אני משתמשת ב 4 עד 5 כוסות...
הבצק אמור להיות רך אבל לא דביק.






