עוגיות חתונה
לכבוד חברה שהתארסה (וסתם משחקים באייסינג)חנניו
ממש יפה! נראה טוב!פנים טובות
מקסים. איך מזלפים את זה? בשקית?חילזון 123
כן... לא מאוד נוחחנניו
אבל לא מצאתי חלופה טובה יותר, וכשמתרגלים זה בסדר גמור.
יפה מאוד מאוד!!!מודדת כובעים
יפה מאוד מאוד!!!מודדת כובעים
מקסים! הרויאל אייסינג קנוי?איזו נחמה
לא, עשוי מאבקת סוכר וחלבוןחנניו
(אפשר להחליף במים)
וצבעי מאכל.
נכנעתי כבר, מדי פעם זה לא מזיק מדי...
זה לא קשור למידי פעםשרבוב
ולאחרןנה דוקא משפחה חלתה בסלמונלה אחרי שאכלו גלידה ביתית מביצים חיות..
נראה לי התכוונה לצבעי מאכלחילזון 123
למרות שגם את צודקת!מודדת כובעים
אכן התכוונתי לצבעי המאכל... אבל את צודקת לגבי הסלמונלהחנניו
אני בוחרת להשתמש בביצים חיות, מכיוון שהסכנה היא בעיקר בביצים לא טריות, ושלנו מגיעות ממקור בדוק.
אם יש אפשרות - ברור שעדיף לטמפרר או משהו...
סתם בקשר לרויאל אייסינג,משיח נאו בפומ!
כן!חנניו
זה יוצא ממש אחלה.
בחרתי להשתמש בחלבונים גם כי נשארו לי מהבצק מיותרים, וגם כי סחבתי אותן בחום ופחדתי שהזיגוג לא יהיה עמיד מספיק. אז ניסיתי ללכת על בטוח...
יוצא טוב אבל לא מתקשה באותה צורהכוכב לכתאחרונה
יפה! איזה סבלנות..שרבוב
מקסים ממש!!נחת רוח1
שאלה לגבי עוגת גבינה אפויההודלולה
האם אני יכולה לאפות עוגת גבינה ולהקפיא אותה שתישאר בסדר עד שבועות?
ובאיזה מקום בתנור אופים אותה?
אצלי היא תמיד הופכת לרטובה בפריזרמודדת כובעים
טיפ קטןשירשיר90אחרונה
רק מה...
תכניסי לתחתית התנור קערה עם מים חמים
המים מתאדים והאדים עושים לעוגה יופי
יוצאת ספוגית ואורירית...
איך זה לשמור יומיים תפו"א אפוי במקרר?אלזה
אני מתכננת להכין לחמותי תפו"א מוקרם כמידי שנה, הבעיה היא שהשנה הוא יצטרך לשבת יומיים במקרר. זה ישאר טעים?
עם חימום טוב יכול להישאר בסדרמודדת כובעים
לפעמים התפו"א מקבלים טעם לוואי כזה שאני לא יודעת איך למנוע.
תודה! לדעתך המרקם שלהם לא יהרס?אלזהאחרונה
קניתי בטעות גבינה וקצפת שעבר להם התאריךסדר נשים
(נראה לי אתמול)
אז הכנתי מזה היום עוגת גבינה קרה והקפאתי
מה אתם אומרים? זה יחזיק עד שבועות או שעדיף כבר להתפנק על זה עכשיו וזהו?
אם הקפאת אז מה הבעיה? לדעתי זה מצוייןהדס123
ההקפאה מקפיאה את הזמן
שרבוב
תודהסדר נשיםאחרונה
הדס אהבתי את צורת החשיבה![]()
דווקא לא רציתי לשמוע שזה יתקלקל כדי להתפנק עכשיו.. חחח
שאלה..זמר הפלוגות
נגמרים לי כל פעם הרעיונות מה להכין לשבת בבוקר... למישהו יש?
נמאס לי כל פעם מקציצות או עוף בתנור עם תפוא ואורז....
>>>ברוקולי
אז כמה רעיונות-
דג סלומון בתנור במגוון טיבולים
שניצל דג
פאי רועים
שניצלים
מוסקה
קיגל איטריות
קיגל תפו"א
פשטידת פטריות
פשטידת בצל
פשטידת ירקות
תפו"א בסגנון אחר..
פאי בטטה
אורז
אורז עם ירקות
אנטי פסטי
סלטים חיים
חמין~א.ל
חמין פותר את כל הבעיות.. סתם יש לי רעיוןבתאל1
משהו חדש שהכנתי שבת שעברה-
מטגנים בצל במחבת (אני שמתי הרבה בצל..)
מוסיפים רצועות חזה עוף
מטגנים קצת
מוסיפים יין לבן, סילאן או דבש, תבלינים לפי הטעם- תיבול על האש, פפריקה, פלפל, מלח... וכו'
מערבבים כל פעם..
יוצא משהו!
אה הוספתי קצת צנוברים סתם כי היה לי...אפשר גם להוסיף שומשום בסוף
פירה, לזניה בשריתסדר נשים
חמין, שניצלים, מוסקה, פשטידה, ירקות בתנורחכמה בלילהאחרונה
אשמח לרעיונות לסדנת קינוחים לשבועותאביה*
קבוצה של עד 15 במות..
מה כדאי להכין?
דברים שיראו יפה ומושך..וטעים!
כוסיות של עוגת גבינהאפרתולה
שילוב של שמנת ופירות
ברגע שהכל בכוסיות שקופות בשכבות זה ממש מרשים
וגם בכמות קטנה אז זה לא אמור לצאת מאוד יקר...
אפשר---~א.ל
-מטבלים מעניינים ומאפה מלוח/ חלבי בצורות שונות (בייגלה, ארוך כסיגר..)
- קינוחים בכוסות
יש סדרה חדשה של אוסם כמדמוני.. (למרות שממה שראיתי זה לא באמת שווה את זה, אבל את הרעיון אפשר ליישם
)
- עוגת גבינה טעימה ועסיסית
- פנקייק עם סירופ מייפל/סירופ שוקולד ועוד כיד הדמיון הטובה
סופלה שוקולד- מתכון פשוט וקוצר מחמאותההיא
מתכון לסופלה שוקולד- המתכון פשוט, כמובן שלא הכי בריא, אבל פעם בשנה, מותר לדעתי..
הסוד הוא בזמן האפייה מדוייק:
אז ככה (מתכון ל12 סופלה, אפשר להוסיף כמות לפי הצורך):
המצרכים:
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
2 ביצים שלמות
2 חלמונים
חצי כוס סוכר
רבע כוס קמח
חבילת שוקולד לבן
הכנה:
1.לחמם תנור מראש לחום בינוני (כ 180)
2.להמיס שוקולד וחמאה בקערה גדולה (במיקרו או על הגז)
3.להוסיף ביצים,חלמונים, וסוכר לתערובת השוקולד והחמאה ולערבב מהר, שלא יתבשלו הביצים בחום..)
4.להוסיף את הקמח לתערובת ולבחוש עד שהקמח לא נראה, בכמה שפחות ערבוב.
5.לשמן תבניות מאפינס במעט שמן וליצוק פנימה.
6.להכניס בכל מאפינה לתוך הבלילה באמצע קוביית שוקולד לבן
7.להכניס לתנור ל 9 דקות בלבד
8.להוציא (אפשר גם לפזר אבק סוכר, אני עושה בלי וזה מעולה גם ככה).
בתאבון וחג שמח!
עוגה בצורת לוחות הברית או הר סיני?בת 30
![]()
ידעתם שלוחות הברית היו ישרים ולא עגולים למעלה?אמאשלהםאחרונה
עגולים זה השתרבב ממסורת הנוצרים.
אז קשה יותר לעשות עוגה בצורה כזאת...
או מצד שני יותר קל - אפשר עוגה בצורת מלבן, ולכתוב מעל זה את האותיות.
מיונזיונתי תמתי
קניתי מיונז זול כזה שמסתבר ממש לא טעים בסלטים.
העניין הוא שקניתי לא מעט ועכשו אני תקועה עם כל זה.
יש לכן רעיונות מה אפשר להכין ממיונז?
נגיד מתכונים ספציפיים לפשטידות?
נ"ל עדיף בבישול/ אפייה כדי שהטעם שלו לא יורגש...
תודה רבה מראש!
כרובית/דגיםמישהי אחת...
מניחים בתבנית את הכרובית, מבושלת מעט ו מחולקת לפרחים קטנים. מערבבים 3 כפות מיונז עם 3 כפות אבקת מרק בצל, מורחים על הכרובית ןאופים.
דגים- מורחים את המיונז עם הא. מרק על הדגים, אפשר להוסיף רצועות בצל ושום. אופים כ20 דק.
כרובית/דגיםמישהי אחת...
מניחים בתבנית את הכרובית, מבושלת מעט ו מחולקת לפרחים קטנים. מערבבים 3 כפות מיונז עם 3 כפות אבקת מרק בצל, מורחים על הכרובית ןאופים.
דגים- מורחים את המיונז עם הא. מרק על הדגים, אפשר להוסיף רצועות בצל ושום. אופים כ20 דק.
אפשר גם פשטידותמישהי אחת...
חשבתי אולי להפחית את כמות הביצים ובמקום זה לשים מיונז.יונתי תמתי
חושבת שאפשרי?
לא יודעת...מישהי אחת...אחרונה
לערבב עם קטשופ ולצפות דג סלמון,מעליו פאנקו/ פירורי לחם עבים+mp8
ניתן להוסיף גם חרדל לתערובת.
לאפות בתנור.
עוגת גבינה
נקודה טובה
נראית סוף!אושר תמידי
ואו נראה טוב! אפשר מתכון? פליזפליזפליזפלייייז?מירי ט.
חח..כןנקודה טובה
תודה!

מירי ט.
דבר ראשון מהמם!!!אפרתולה
יאוו היה נראית מעולה
אור השחר..
קראת לי???
סתאאאם נראה מהמם
עוגת גבינה.
תודה
נקודה טובה
אבל זה נראה כהה ממש.. כאילו יש שם קקאו.אפרתולה
כי זה בסקוויטים חומים
נקודה טובה
נראה טעים
יוני

חחנקודה טובה
בעיקרון לא מתחברת לכל מהמלי
תקשיבי.. הצלחת לגרות אותי! בקטע אחרר
יווו איך באלי!
אבל אשמח אם יתאפשר לך בהזדמנות לצלם יותר קצת ברור את המתכון.. רק אם ישעמם לך יומאחד ממש ותחפשי תעסוקה.. ופתאום תזכרי בי, נערה מהפורום..

אם את לוחצת על התמונה של המתכון זה מראה לך את זה יותר ברורעיניים תכולות
ונראה מושלם וטעיםם !!

חח..בלי נדר מחרנקודה טובה
זה אפוי או קפוא?בתאל1
אפוינקודה טובה
מה אמרת שזה ה"חום" למעלה?יעל מהדרום
נראה ריבת חלבמודדת כובעים
נוגטנקודה טובה
השתמשת באבקה? לי לא ממש הולך..יעל מהדרום
ואיך זילפת?
כןנקודה טובה
תודה..טרם עליתי על כמות השמן הנדרשתיעל מהדרום
ממנקודה טובה
תודה!!יעל מהדרוםאחרונה
רעיונות לאיזה מאכל שקשור איכשהו לרעיון של ירושלים?חילזון 123
הייתי מציעה קציצות חובייזה, אבל כבר עברה העונה...בת 30
מכירה את הסיפורים על ילדי ירושלים שבזמן המצור האמהות שלחו אותן לקטוף עלי חובייזה והכינו מהם קציצות?
מעורב ירושלמי
או קיגל ירושלמינערת טבע
או אולי איזשהו משהו שיהיה בצורת עיגול, נגיד חלה קלועה בתבנית עגולה /עוגת שמרים כנ"ל, ואז להגיד שי-ם מחברת ומאחדת ו"עיר שעושה כל ישראל חברים"?
ניסיתי![]()
רעיונות יפים... בסוף לא הספקתי להכין משהו מיוחד.חילזון 123
סתם אכלנו סלט וצ'יפס בתנור ולביבות גבינה בתנור.
בייגל ירושלמי, מעורב ירושלמי...חכמה בלילהאחרונה
עוגיות קמח מלא עם אוכמניות - מישהו ניסה?טל_לנצח
אני חוששת שהתנור ייבש את האוכמניות והן יאבדו את הטעם. מישהו ניסה<?
קניתי ג'חנון לשבתבת אל123
ג'חנון של שלושת האופים, מכירות?
עכשיו רשום בהוראות הכנה שהוא צריך להיות 8 שעות בתנור, הגיוני?
אני לא מתכוונת לשים אותו בחמין אלא סתם ככה, באמת לשים אותו 8 שעות?![]()
ועוד שאלה כתוב בהוראות שצריך לשים אותו בסיר אטום המתאים לאפיית גחנון,
מה זה אומר? אפשר סיר רגיל?
ורגע, אפשר לשים סיר בתנור?![]()
אפעם לא הכנתי ג'חנון בבית... ![]()
ועוד שאלה אחרת, אפשר להקפיא פשטידת בטטות עם גבינה?
אשמח לעזרתכם..
תודה!
ג'חנון צריך בין 7_8 שעות את יכולה לשים על הפלטהanonimii
הם דייקו מאוד...טל_לנצחאחרונה
מי יודע איך הופכים תבשיל פסטה לבריא?עורי עורי
אני רוצה להכין פסטה לילדים, אך רוצה לשדרג אותו שיהיה גם בריא.
איך עושים זאת?
פסטה עם טונהאושר תמידי
פסטה בולונז
משהו בלי עוף?עורי עורי
אם אין מגבלה כלכלית, ילדים דווקא צריכים עוףירושלמית טרייה
ילדים לא "צריכים עוף"שיררר
ילדים צריכים ויטמינים, ברזל וכל מיני דברים. את יכולה לפרט לאילו מהם התכוונת ותגלי שאפשר לצרוך אותם בצורות שאינן אכילת גוף של תרנגולת 
אפשר סלט פסטה:תולעת השני
פסטה + ירקות + גבינה קשה.
לדוג':
פסטה קצרה
קוביות עגבניות
קוביות גמבה
טבעות בצל סגול
טבעות זיתים שחורים
קוביות גבינה בולגרית
מלח פלפל שום פטרוזיליה
בתאבון ולבריאות! 
*התמונה להמחשה בלבד... ![]()
רעיון מקסים, תודהעורי עורי
בשמחה!
תולעת השני
יש פסטה מקמח מלאחכמה בלילה
לא ברור למה בדיוק, אבל אני ממש אוהבת פסטה.רוני בלילה
יכולה כל יום לאכול.
אז אני קונה מקמח מלא ומוסיפה גיל (במקום שמנת), טונה, שום כתוש, שמן זית, מלח פלפל בזיליקום.
מעניין אם ילדים אוהבים את זה, שלי כן.
אפשר גם להוסיף למוקפץ.
וואו, תודה על הרעיון, אני חושבת שהילדים שלי יאהבו את זה בליעורי עורי
הגיל
אני שמה מעט, רק כדי שתהיה לחות ומרקם חלקלק...רוני בלילה
תחשבי, זה בלי רוטב. מה גם שפסטה מלאה יותר כבדה.
אני "מחביאה" עדשים כתומות בתוך רוטב העגבניותשיררר
משנה טיפונת את המרקם, אבל עדיין טעים ו"רגיל".
אני עושה רוטב עגבניות עם גזר ועדשים כתומות...ת.מ.
זה יוצא ארוחה מלאה מבחינה תזונתית במנה אחת (יש ירקות יש חלבון+פחמימה) קל ומהיר להכנה וטעים...
רעיונותאפילו בהסתרה
1. להשתמש בפסטה מקמח מלא. יש בסופרים ולא רק בבתי הטבע.
2. להכין בולונז מפתיתי סויה (הקרויים גולש סויה). עם רוטב עגבניות. זה מאד טעים ומזין!
3. להכין רוטב "מוקרם" טבעוני, על בסיס חלב שקדים או אורז או עם קרם קוקוס (להשיג בבתי טבע), ולטחון שקדים מולבנים/מקדמיה/אגוזי מלך לתוך הרוטב. אפשר לשלב גם פטריות טריות.
4.לשלב ברוטב גזר מגורד, עגבניות טריות קלופות, עדשים כתומות.
5. צד הפסטה להגיש כמובן סלט טרי ואפשר גם אפונה או שעועית ירוקה.
6. אם יהיה לי זמן ובלי נדר אעלה כאן מתכונים.
לבריאות ובהצלחה
יה, אהבתי את הרעיון לבולונז מסויה ! מאמצת. וניצלוש.נערת טבע
מה נותנים כרוטב לאדם שרגיש לעגבניות?
נגיד בבולונז, איזה רוטב עושים, בלי עגבניות בכלל בכלל?
בצל ושום מטוגנים, מים, ותבלינים (פפריקה, מלח פלפל, כמון)רוני בלילה
אבל זה בתוספת עוד משהו. עם בולונז למשל, או כבסיס לסלט זיתים מרוקאים וכו'
בבולנז הייתי מוסיפה יותר בצל מטוגן ופטריות גם...ת.מ.
יה, אהבתי את הרעיון לבולונז מסויה ! מאמצת. וניצלוש.נערת טבע
מה נותנים כרוטב לאדם שרגיש לעגבניות?
נגיד בבולונז, איזה רוטב עושים, בלי עגבניות בכלל בכלל
פשטידת פסטה וירקות!יאמי!
אז גם אני התאהבתי בניקי ב בעקבות הפורום...
http://www.nikib.co.il/dairy/4529/
אני ניסיתי את המתכון עם תוספת של ירקות שונים ושינויים מעט קלים.
יוצא מעולה!
בתאבון!
פסטה מקמח מלאאני והוא
פסטה עם ברוקולימתואמת
אפשר אפילו לבשל אותם ביחד, ואז לטגן עם בצל ותבלינים.
(אבל מזמן לא עשיתי את זה, כי אנחנו לא מוצאים ברוקולי בהכשר ש"מספק" אותנו).
פסטו וגבינה בולגרית!!טל_לנצחאחרונה
רעיונות לגיווןמלי
אבל אני מחפשת רעיונות לגיוון.. השילוב של העוף עם התוספות או התיבול עצמו.
אני מכינה תעוף בד״כ עם הרבה בצל מטוגן (שעליו סוג של קרמל; מייפל, מעט סוכר ורוטב סויה)
ועל העוף עצמו אני שמה מלא פפריקה, אבקת שום, מייפל, רוטב צ׳ילי ורוטב סויה.(לא רוצה להוסיף מידי תבלינים אחרת זה יוצא מלוח מידי)
תוספות בד״כ זה אורז (כבר עולים לי רעיונות להוסיף לו במיה או שעועית ברוטב אדום) או פסטה (כשאין ברירה)
או תפו״א עם בטטה בתנור..
אבל זהו. נזכרתי בזה בשבת ורציתי גיוון והבטחתי לעצמי לשאול פה, לרעיונות מגוונים..

אולי להכין בתבנית אחת -מקום בעולם
או בשקית קוקי כמו התיבול שעשית ותהוסיף בטטות ותפו'א..ממש ממש טעים!
תוספת קטנהאורה2xאחרונה
ובשקית קוקי כמו שאמרה מקום בעולם זה יוצא טעים,
לשים בפנים כבר את הירקות.
עוגת גבינה שוקולד לבן ולוטוסמיסטר דום
נראה טוב!מודדת כובעים
נראה מעולה!! אשמח למתכון לקראת שבועות...שלומית12345
נראה טעיםם*בננית*
![]()
מוכשר!
באלי גם!!מעפר אני באה
וואו נראה ממש טעים! נראלי השנהמליאחרונה
לא ממש מאפיין אותי,בלשון המעטה.
מניעשה?! מגרים אותי פה.....
מתכונים פרווה לשבועות-מקום בעולם
מתכונים פרווה לאוכל לשבועות? יהיו כמה מאכלים חלביים בצד..
(ולא בשרי.. בערב אוכלים חלבי ובבוקר בשרי..)
פשטידות, ירקות מוקפצים עם פסטה, בורקס תפו"א, דגיםשוקולד לבן
מרק אפונה או ירקות, תפוחי אדמה, קינואה, אורז, ירק כלשהו,
בקיצור, כל התוספות שיש בארוחה בשרית אפשריות גם לארוחה חלבית, כשלמנה הראשונה יש מרק והמנה העיקרית היא דג
מקווה שעזרתי 
תודה רבה!מקום בעולם
אני הולכת אי'ה לנסות את העוגה הזאת-ת.מ.
לא יודעים עדיין איפה נהיה אבל אני רוצה שגם לי ולילדה יהיה אוכל טעים...
תודה רבה!מקום בעולם
דבש וחלב תחת לשונך. אפשר גם מאכלים עם דבש+mp8
לא יודעת למה התבייתו על החלבי דווקא. (אולי כי זה הכי טעים??)
כי לחלבי יש עוד סיבותשוקולד לבן
כמו למשל לזכר זה שעם ישראל לא אכלו בשר, כי הם ידעו שהוא צריך שחיטה אבל לא ידעו את ההלכות.
ודבש גם נחשב טעים, את יודעת, אפילו יותר 
מרקים. לביבות או מאפינס של ירקות.חילזון 123אחרונה
"גולש" עם טופו, פוקצ'ות או פיצה בלי גבינה.
לקינוח - עוגת תפוחים, סלט פירות, ליפתן,
הקינוח האפוי הזה שיש פירות חתוכים ומעל פירורים של שיבולת שועל וקמח וסוכר (שכחתי את השם...)
מה אפשר לעשות עם כבדממוחשבת
חוץ מלטגן אותו עם בצל?
כבד קצוץ, ממרח כבדפעימה
מעורבמודדת כובעים
איך מכינים?ממוחשבת
לטגן בצל, חזה עוף, כבדמודדת כובעים
לתבל מלח, פלפל, כורכום, פפריקה
יש המוסיפים קורקבנים/טחול.
^^^ זה נשמע "כבד" לבטן...יאיר השמש
כבד לא מטגנים.. אני חושבת שחייבים לצלות אותם לא?!יאיר השמש
לאחר צליה (=הכשרה) את יכולה לעשות מה שאת רוצהמודדת כובעים
עם פטריות. ולנכניס לבליצסמשיח עכשיו!
תודה,ממוחשבת
אני עושה ברוטב סילאן יין ותמרים מג'הול יוצא ממש טעים!אפרתולה
לשם בסנדוויץ' עם ירקות וחרדל/קטשופ.תולעת השני
לטגן עם בצל ולהוסיף ירקות ולעשות סלט כבדגלידת לימון
לאכול אותו עם ריבת בצלברוקולי
או ריבת תות, איך שרוציםמודדת כובעים


עם בצל ופטריות...
+mp8אחרונה
אני מוסיפה גם אבקת מרק פטריות ומים, ואז נוצר רוטב סמיך.
אפשר לחתוך גם קוביות חזה עוף ולטגן יחד.
למלא בקונכיות בצק עלים או על מצע פירה.
מחפשת מתכון מדויקנולאית
למרק עם
עדשים ירוקות
עדשים כתומות
חמאה
אורז
בערך שלוש ארבע מנות ואולי אפילו חמש.
שוטו!!
תודה!חשוב להזכיר *רק* עם המצרכים האלונולאית
בלי מים?התנערי מעפר
חחח צודקתנולאית
מים+ סיר+ מכסה+ גז+ אוויר+כף+חיידקים בלתי נראים+ אדים+

ותבלינים? ובצל?אביה*
תשרי כוס עדשים ירוקות וכוס כתומות במים חמים,
תמיסי מעט חמאה בסיר ותוסיפי את העדשים+מים שיכסו.
אחרי כחצי שעה על אש בינונית תוסיפי 2 כפות אורז ותשאירי לבישול נמוך עןד כרבע שעה.
אם אפשר תבלינים אז תתבלי ב: מלח, פלפל שחור, מעט כמון ומעט חוואג'..
ותבלינים? ובצל?אביה*
תשרי כוס עדשים ירוקות וכוס כתומות במים חמים,
תמיסי מעט חמאה בסיר ותוסיפי את העדשים+מים שיכסו.
אחרי כחצי שעה על אש בינונית תוסיפי 2 כפות אורז ותשאירי לבישול נמוך עןד כרבע שעה.
אם אפשר תבלינים אז תתבלי ב: מלח, פלפל שחור, מעט כמון ומעט חוואג'..
תודה
נולאית
והנה התוצאהנולאית
בתאבון לך. נראה טוב!שמן פשתןאחרונה
אם אני רוצה להכין קציצות טונה ברעיון של קציצות בשר ברוטבליעל מהדרום
ואני אוסיף סולת לעיסה, ש"תתפוס" את העסק.
ילך לדעתכם?
חשבתי פשוט לשים במרק.
(קציצות בשר הולך סבבה..)









