שרשור חדש
פרוזן ביתיזמר הפלוגות

בא לי פעם לנסות.... חשבתי על זה שזה לא כזה בעיה להקפיא פירות ולהוסיף מקופלות ואגוזים/עוגיות וכד' אבל למשהי יש רעיון למשהו לבסיס של זה (כמו ששמים בחנות כשמערבבים את הכל)?

נראלי זה היוגורט בעצם... גלידת שמנת כזאת..את פניך אבקש

ככה זה נראה

יוגורט קפוא וטוחנים הכל ביחד..לאידעת

יוצא ממש ממש טעים!!

מה את מתכוונת כזאת אומרת יוגורט?טוזי
ממותק, טבעי? איזה?
לא כל כך משנה.. איך שאוהביםלאידעת

אני מוסיפה לזה גם חלבה ושוקולד וכאלה אז לא אכפת לי אם הוא לא ממותק..

בתיאבון=]

יוגורט קפוא-ככה קונים אותו?אחרי החגים

ממש בא לי להכין..פרוזן זה אחד הדברים הטעימים ליקוק

תנסי לקנות את היוגורט במתיקות מעודנתשמים כחולים
להקפיא לגמרי ,ואז לטחון..עם כל התוספות.
אנחנו עושים פוול פעם יוצא סוףכיבשה

מקפיאים יוגורט לבן רגיל או רגיל או מתוק מה שרוצים ומוסיפים פרות וכל מיני הפתעות שרוצים יוצא מושללללם!!

לדעתי בעקרון זה טעים גם בלי בסיס כלשהו. רק הפירות.חילזון 123

אם מוסיפים בננה זה נותן לזה מרקם יותר גלידתי כזה.

 

בכל אופן אם רוצים יוגורט אז קניתי פעם בחנות גלידות (חנות כזאת של גלידות פלדמן שיש רק ארטיקים וגלידות וכד')

את הקוביות של היוגורט כמו שמשתמשים בחנות.

איזה כיף תודהזמר הפלוגות


יש למישהו מתכון מסודראחרי החגים

וקל להכנה?

 

 

תודה..

לא נראה לי שיש דבר כזהחילזון 123אחרונה

גם בחנות דוחפים לך לשם מה שאת בוחרת בלי מתכון.

בגדול -

מקפיאים פירות חתוכים. (נגיד בננה זה יוצא טעים, תות זה גם מעולה, אפרסק או שזיף או מלון אולי)

שמים את הפירות הקפואים במעבד מזון. מוסיפים שוקולד קצוץ ואגוזים קצוצים.

אפשר להוסיף תמרים.

וכמו שכתבו למעלה אפשר לשים יוגורט קפוא.

ומערבלים הכל טוב טוב במעבד מזון. מדי פעם מורידים מה שנתקע על הדפנות לאמצע שיתערבב טוב.

עזבתי את הניהול, תודיעו להנהלה-משה ר-

שיחפשו מנהלת חדשה!

מה קרה?הכל ממנו
למה? חבל.. אתה מנהל מצוייןשוקולד לבן

(וזה פורום אחר לגמרי מצמ"ע, וגם משתמשים אחרים)

באמת חבל... אנונימוס
למה באמת?רוני בלילה
אוהבים אותך שדרותיאושר תמידי
דווקא מנהלת ולא מנהל?...חילזון 123

אין לי מושג מה קרה אבל אולי תשאר בכל זאת : )

יישר כוח על הניהול!יעל מהדרום
לא! למה? תולעת השני
חבל..שִׁירָה
עבר עריכה על ידי שִירָה בתאריך י"ח בתמוז תשע"ד 15:20


תרמת לנו הרבה. תודה רבה!מעיין חתום
תודה על הניהולחיה רוזאחרונה

עצוב

 

שמעו נתקלתי בטיפמיסטר דום
חמוד של קארין גורן היא בעוגות בחושות שמה נייר אפייה מסביב הרינג וככה אפשר לנתק והעוגה לא צונחת...
עונת הענבים הגיעה..CH_AS

בס"ד

 

ואני רוצה לנסות לעשות יין בבית.יש למישו דרך קלה ומהירה לעשות יין בלי כל מיני מכשירים מיוחדים שיש רק ביקבים?

אני לא מומחית..אבל אפשר להכין בביתיעל מהדרום
לק"י

שמים ענבים וסוכר בכלי ומשאירים ככה.
או שמבשלים קודם?

אני מציעה לחכות למומחים..
רק לדעת שזה חא בעיה להכין גם בבית
ליין לא מוסיפים סוכר.מעפר אני באה

הכנו פעם בבית, ההורים שלי יודעים איך מכינים. אנסה לברר..

 

אני חושבת שיש אפשרות להוסיף סוכר..יעל מהדרום
לק"י

עד כמה שזכור לי.
אולי כדי שיהיה פחות חריף או משהו..
עוד רעיונות?CH_AS
כן. גשי למישהו שמכין יין בעצמואלעד

ויש המון כאלה בארץ,

ופשוט תשאלי אותם.

 

כל שיטה או עצה אחרת תהיה הרבה פחות טובה

למה גשי?אולי אני גש?[AM42] לשעבר וזה ניק המאוחד..CH_AS
א. נחמש לפגוש אותך שוב. ב. בכרטיס רשום נקבה אלעדאחרונה
יש מה לעשות עם תפו״א בתנור שכבר לא יאכלו היום?יוני
או לזרוק לפח??


בתודה, האיש שהכין לעצמו ארוחה שמספיקה ל3 אנשים
ממ לדעתי הפח ישמח לקבלם..;)אושר תמידי
לפני כמה זמן?שוקולד לבן

אם זה לא הרבה (תלוי גם ברמת החום אצלכם) אפשר לשמור במקרר ולאכול מחר

הכי כיף זה ארוחת צהרים מוכנה בלי לטרוח להכין אותה

כבר עברו יותר משעתיים מאז שיצאו מהתנוריוני
את חושבת שאפשר לשמור במקרר למחר בערב?
לא קריטי וגם לא נשאר הרבה רק חבל לי לשמח את הפח כי הוא כזה זבל!
תשמור למחר ותחמם שוב בתנוריעל מהדרום
כן, אפשרשוקולד לבן

(אם לא היה רותח בבית)

אני עושה את זה הרבה לפעמים זה נשאר אפילו יותר זמן..

תודה. זה מה שעשיתי יוניאחרונה
אשמח לעזרתכם, עוגה ליום הולדת.0 אלישבע 0
צריכה מתכון לעוגת יומולדת שווה, נראת טוב וגם טעימה, עדיף משהו עם שוקולד.

כמה דברים חשובים:
- חייב להיות פרווה.
- העוגה הולכת לעבור נסיעה ברכב.
- אין לי סבלנות למתכונים מסובכים וגם אני עם ילדים בבית, אז גם מוגבלת בזמן.

תודה רבה!!
אממ רעיון--נרי-

עוגת שוקולד רגילה בתבנית עגולה,

אח"כ לצפות את כל העוגה בקצפת , ואת הדפנות (המסביב) של הקצפת בסוכריות צבעוניות זה יוצא מהמם ובלמעלה לכתוב משהו או נרות או צורות מהקצפת שנשארה לשחק עם הצנטר..

 

בהצלחה!

שידרוג-אני!

מלכתחילה את הקצפת לא למרוח סתם לזלף עם בצנטר שושנים צפופות על כל העוגה...

תודה על הרעיונות! חידוד השאלה..0 אלישבע 0
מדובר ביום הולדת של מישהי מבוגרת.
אפיה זה ממש לא התחום שלי אז אין לי כלים מיוחדים..
מיקסר יש.
תודה!
אממ אז לשים דובדבנים כדי לשדר-נרי-

וכדי שזה לא יהיה של ילדים קטנים..

ישלי עוגה שתמיד רצה בימי הולדת..מרב.
פשוטה ממש וטעימה
מערבבים 1/2 כוס קקאו+3/4 מים רותחים עד שנמס.
מוסיפית: 3/4 כוס שמן, 1 ו3/4 כוס סוכר, 1 ו3/4 כוס קמח, שקית סוכר וניל, כפית אבקת אפיה ו6 חלמונים.
את החלבונים- מקציפים.
מאחדים את הקצף ואת השוקולד.
אופים (מתאים לתבנית חד"פ בינונית) ב160 מעלות..
אפשר לשים מעל קצפת (ריץ') ולקשט,
לשים קרם שוקולד (להמיס קקאו-שוקולד-סוכר *אפשר להוסיף קצת קפה נמס לשדרוג* ולהוסיף מרגרינה אחרי שזה רותח) ולקשט עם סוכריות/קצפת,
אפשר פשוט לשים קוביות שוקולד מריר כשזה רותח ולמרוח- נמס מהר..
דובדבנים, קצפת, שוקולדציפס,כבר ראיתי גם חמוציות על העוגה הזאת.. מה שיש בבית ויכול להתאים...
אה. אם את עושה עם קצפת- כדאי לעשות אותה אחרי הנסיעה.. העוגה עצמה שורדת נסיעות גם מהדרום לצפון.. אבל הקצפת..

אני חולה על העוגה הזאת... כל יומולדת. קבוע. לא משנה של מי- של הקטנה בת 4 או של אבאמא..
רעיון-ת.מ.
לעשות קישוטים מזולפים בשוקולד משדרג והופך את זה לפחות ילדותי..
פשוט להמיס שוקולד בשקית אוכל לחתוך חור קטנטן בשפיץ ואז לצייר על נייר אפיה או מכסה מפלסטיק של איזה קופסא, אפשר לכתוב מזל טוב את השם הגיל לצייר לבבות פרחים וכו'
אפשר לעשות גבעה קטנה מקצפת ולשים עליה לבבות עומדים וזה נראה ממש מכובד ויפה...
רולדה עם קישוטים מוזלפיםברוקולי
רולדה בכלל זה טעים! ומתאים גם למבוגרים..יעל מהדרום
עוגה בשתי דקות אבל שווה.......נסיכים

יש להכפיל את הכמות כדי שיספיק..

3 ביצים

כף נס קפה בכוס מים פושרים

4\3 כוס שמן

1.5 כוס קמח

1 כוס סוכר

1 אבקת אפיה

8 כפות שוקולית

מערבבים היטב בכף שמים בתבנית אינגליש קייק. שוברים שוקולד מריר גס ושמים בעוגה

אופים

 

אחרכ לבשל שוקולד עם קצפת ולשפוך....

 

תודה רבה לכולם!! עזרתם לי מאוד!!0 אלישבע 0אחרונה
טרנד של בריאותheh

אנחנו בטרנד רציני של בריאות הוצאנו את המרגרינה לחלוטין מהבית, הוספנו קמח מלא  לחלק מהמתכונים ואנחנו בשאיפה להורדת סוכר.

שאלתי- האם יש למישהו/י מתכונים מנוסים של עוגות שאין שימוש בסוכר לבן אלא בחומרים אכילים כמו תרכיז תפוחים טבעי ותמרים?

ננסח את השאלה אחרת- מתכונים ללא סוכר או תחליף מלאכותי אלא עם המתקה טבעית.

 

תודה רבה

אםשר להכין בצק פריך בלי סוכר ולמלא בממרח תמריםיעל מהדרום
לק"י

טבעי.
ממש להשמיט את הסוכר מהבצק?heh

תודה על התגובה

נראה לי..אני אבדוק את זה עם מישהי שעושה את זה..יעל מהדרום
אני משמיטה1289
עושה בצק לפי כוס קמח מלא חצי כוס מים שליש כוס שמן
דבש הולך?חיה רוז

אני מערבבת קקאו דבש מעט יין ומעט תמצית וניל בסיר ואז מוסיפה פצפוצי אורז מלא ללא סוכר.

במנג'טים ולהקפאה.

מספיק מתוק.

כמה מכל דבר? שכחת לכתוב כמויות...נהורה 23
כי אני לא עובדת עם כמויות.. רק היין צריך להקפידחיה רוז

שיהיה מעט מאוד.  כי הוא משפיע לא טוב על המרקם והופך את זה לקרח.

 

השאר, לפי הטעם.

אגב, כתבת ללא סוכר לבן אזחיה רוז

אני מחליפה בכל המתכונים סוכר לבן בדמררה. יוצא בסדר גמור. זה לא נמס כמו הלבן. מעט יותר כבד. אבל עוגה רגילה לכל דבר.

 

לא הכי בריא בעולם. ההבדל בין הלבן לחום/דמררה ממש מזערי אבל לי זה עוזר להוציא את הלבן מהתפריט לגמרי ולא רק בעוגות, אז זה משתלם.

תודה על התגובות, יש עוד?heh

דבש- סבבה.

סוכר דמררה- כמעט אותו נזק של סכר לבן....

אפשר להחליף את הסוכר בסילאןחיטה

http://saloona.co.il/greenmama/?p=271

 

במתכון יש עוגת תפוחים שהחלפתי את הסוכר לסילאן ויצא בסדר גמור...

 

ניסיתי אח"כ להחליף בעוד מתכונים לסילאן- אז יוצא בסה"כ בסדר (אך עדין לטעמי עדיף סוכר)

יש לי עוגה מוצלחת-הקולה טובה

(זה כמות לעוגה קטנה, מומלץ להכפיל)

3 ביצים

רבע כוס סוכר חום

חצי כוס מיץ ענבים או מיץ פירות טבעי אחר (או רבע כוס תרכיז תפוחים ורבע כוס מים)

קינמון בנדיבות

כוס וחצי קמח

שקית אבקת אפיה

 

לאפות כ40 ד' בחום בינוני או עד שקיסם יוצא יבש.

 

 

במתכון כתוב חצי כוס שמן וחצי כוס סוכר- אני המרתי ברבע כוס סוכר וחצי כוס נוזלים מתוקים שאינם שמן- ויצא לי עוגה מעולה. ויותר מפעם אחת..

 

עוד אופציה טעימה לעוגה הזו-

לפזר קצת סוכר חום על הבסיס של התבנית (הכי טוב להשתמש בתבנית קפיצית) ולסדר פרוסות של אננס ומעל לשפוך את הבלילה.

אחרי האפיה- להפוך את העוגה והיא נראת נהדר! 

במקרה כזה- במקום מיץ ענבים לשים את המיץ של האננס מהקופסאת שימורים.

 

עשיתי היום את העוגה הראשונה^^ג'נדסאחרונה

הוספתי אגוזי מלך קצוצים ויצא פצצה!!!

רסק תפוחים טבעי יכול להחליף סוכר..אורין
את מחליפה בכל עוגה? או במתכונים ספציפיים?חיה רוז
^^^^אמא לכמה...

וגם תמרים מרוסקים.

אפיה בריאה / אביגיל מייזליקשירה515

ספר מתכונים ללא קמח לבן וללא סוכר לבן. 

היא גם כותבת על הממתיקים השונים ואיך אפשר להחליף ביניהם.

נבדוק. תודה!חיה רוז
יש לי את הספרheh

רב התכונים או עם מרגרינה או שוקולד שהוא תחליף לסוכר- תודו שזה מקורי....

ויש גם כמה מתכונים נחמדים.

חח מקורי ממש...חיה רוז

אם יש משהו מוצלח במיוחד, תעלי (-:

דיאטה שמחה (של מייזליק ) מוצלח יותראמא לכמה...

רק שיש בו פרק קצר של מתוקים והשאר סלטים ובישולים...

אני מכינה כל דבר רק עם סוכר דמררה ולא לבן ורקבימבה

שמן ולא מרגרינה.וזה יוצא בסדר גמור.

עוגיות כאלו פחות טובות מעוגיות עם מרגרינה.

בדיוק אתמול הכנתי עוגיות קווקר בלי סוכרצביה22

התבססתי בעיקרון על המתכון הזה: http://matkonation.com/2013/04/3051/#.U8OCUpRuO-k

אבל עשיתי כל כך הרבה שינויים שזה כבר לא ממש דומה..

 

בכל מקרה- את החמאה הורדתי, ושמתי במקום קצת שמן (בערך 1/3 כוס, אולי קצת פחות), וכמו שאמרתי- לא שמתי בכלל סוכר, רק שמתי קצת יותר סילאן, כדי שיהיה מספיק מתוק.

 

ואפשר להתפרע הרבה יותר עם התוספות- אני שמתי גם שקדים חתוכים, גרעיני חמניות, בוטנים, שמשום, קוקוס, ובקיצור- כל מה שאפשר להכניס לגרנולה מתאים גם פה (דווקא אגוזים לא היה לי אז השמטתי). פשוט עושים לפי מה שיש בבית ומתחשק..

 

ועוד טיפ קטן: כתוב במתכון לשטח בתבנית על נייר אפיה ולהדק היטב. לי הכי נוח פשוט לשפוך על הנייר, לשים מעליו עוד נייר, ואז להדק עם כף דרך הנייר שמעל (ואז הבצק לא נדבק לכף כל הזמן), וכמובן להכניס לתנור בלי הנייר שמעל. מקווה שהניסוח הובן.

 

ולהיזהר עם זמן האפייה- אני אפיתי הרבה פחות זמן ממה שכתוב במתכון (אחרי 12 דקות כבר הספיק להישרף לי בקצוות). לדעתי כדאי להציץ כבר אחרי 10 דקות (זה מן הסתם תלוי גם בעובי של הבצק ובאיכות התנור).

 

יוצאות עוגיות ממש טעימות! אני קצת הסתבכתי בחיתוך שלהן- הן קצת נשברו (אול גם בגלל השינויים שעשיתי), אבל זה לא פוגע בטעם.. את כל הפירורים שנוצרים בחיתוך אפשר לאסוף לצלחת ולאכול עם חלב (כמו גרנולה).. יאמי!

בשביל חיתוך פשוט-גפן36

חותכים לפני האפיה, ואז אחרי האפיה עוברים שוב.

תודה על הרעיון, ננסה בפעם הבאה..צביה22
רק בלי הגזמהההההההההנסיכים

יש לי בגן ילדים שבבית הכל מאוד בריא ושהם רואים משהו אצל החבר הם מתגרים ואפילו גד כדי כך  מתחננים ללחם לבן מהחבר. ופעם אחת היה לי ילד שמצאתי אותו מחפש בפח עטיפה של שוקולד וליקק להנאתו

 אמת ללא הגזמה.

צודקתheh

לכן חשוב לי להכין עוגות/ עוגיות טעיומות- ככה נזק סוכר הלבן פוחת לו

אז מה הכנתם/תכינו לצאת הצום?ג'נדס

בס"ד

 

בתפריט:

פיתות מקמח מלא

קבבים (לא קנוי)

אורז או צ'יפס, עוד לא החלטתי

סלט ירקות

טחינה (המאכל האהוב על בעלי)

 

ועוגה של הקולה טובה (זאת) בתוספת אגוזים קצוצים! בערב נגיד כמה טובה היא...

 

פשיי יהה.. כל הכבוד לך על המרץ! משיח נאו בפומ!
אואה! זה לא הרבה לסוף צום?!..יעל מהדרום
לק"י

יש לנו עוגת שוקולד ועוגיות בצק פריך (ואני בהתלבטות אם להכין עוד משהו) ומיץ.

ואוכל- נכין פסטה עם נקניקיות בפנים, וירקות/ סלט.
ת'כלס בשר תמיד כבד..ג'נדס

אבל אם מחכים מספיק זמן אחרי העוגה זה בסדר הגוף צריך גם חלבונים בסוף צום...(כמו כל שאר אבות המזון)

 

אצלינו זה כמעט תמיד ספגטי- קליל כזה..יעל מהדרום
לק"י

למרות שאחרי צום אני תמיד אוכלת, ואחרי כמה זמן שוב אוכלת, ושוב..
רק בעלי צם...ת.מ.
בעז"ה נחתוך לו אבטיח ונשטוף ענבים ושתיה ואם ירצה גם עוגיות למיד אחרי ערבית
אח"כ נראה איך הוא ירגיש ולפי זה הוא יבחר בין פסטה ועוף שיש מוכן לפיצה שיש מהמקפיא לבין שקשוקה אם יהיה רעיון אחר פה שישמע לי טוב גם הוא יכנס לאופציות...
הכנתי-קשורה=]]

מרק כתום

אורז

פלטת ירקות חתוכים

ולקינוח- קומפוט!

יאמייליקוק

אנחנו הכנו..דג מלוח

מרק כתום

אורז עם ירקות (מקווה שיצא טוב כי הוא עבר כמה תלאותחצי חיוך)

דג סול מטוגן

לחם מטוגן

סלט

ולקינוח- עוגת גבינהליקוק

אצלנו קודם כל פותחים את הצום עםמעיין חתום

נס קפה ושוקולד/עוגה

 

אחרי איזה שעה..

 

מרק עם עוף,תפו"א ובצל

 

ולקינוח

פרלינים-שוקולד מריר ואגוזים (הכנה ביתית)

עוגה שוקולד טעימה!!ועוגת גבינהדרךחדשה_
אצלנו אנחנו מכינים אוכל מזין ומשביע,שירה..!אחרונה
ולא אוכל חגיגי.
הפעם הכנתי מג'דרה טובה שנאכל עם סלט. הרבה פעמים מכינה מרקים.
מעולם לא הבנתי למה אחרי צום צריך סעודות חגיגיות..
עוגת שכבותsomeone1
למשהו יש מתכון לעוגת שכבות טובה וקלה להכנה? ושגם תהיה פרווה
אני מצאתי מתכון לעוגת רולדהאמא ל2 קטנטנים

הבעיה היא שאני לא זוכרת מאיזה אצר, אפשר להעלות את המתכון?

 

כי הבנתי שאם לא מביאים את המקור למתכון זה בעייתי..

 

בכל אופן, הרעיון שרציתי להציע לך:

 

להכין 2 עוגות רולדה, שהן יוצאות שכבה דקה של עוגה, ואז במקום לגלגל לחתוך לריבועים,

 

לשים קצפת פרווה בין שכבה לשכבה.. ואז יש לך עוגת שכבות.

 

אם המנהל יגיד שמותר להעלות את המתכון למרות שאני לא זוכרת מאיפה לקחתי אותו, אני אתן לך..

אפשר עוגת שמרים - קפה בשכבות..קשורה=]]

אם תרצי, אתן לך את המתכון..

אני אשמחsomeone1
אבל חייב לשים קפה?
תודה someone1
חייבים קפה רוצה בכל זאת?קשורה=]]

יש לי גם מתכון מצוין לעוגת שכבות קוקוס- שוקולד..

אכתוב לך בשמחה מה שתרצי..!

אני ממש אשמח למתכון someone1
סליחה על האיחור, בכל זאת להנאת כולםקשורה=]]אחרונה

שתי עוגות מצוינות של שכבות:

 

1. עוגת קוקוס- שוקולד:

  • מקציפים בקערה 5 חלמונים ו5 כפות סוכר עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
    מוסיפים 5 כפות שמן, 5 כפות יין ו5 כפות קמח תופח ומערבבים היטב.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד להזהבה. (חשוב מאוד לא לאפות יותר מדי כיוון שהעוגה תיכנס שוב לתנור..)
  • מגרדים חב' שוקולד מריר ומפזרים על העוגה שהוצאה מהתנור והצטננה מעט.
  • מקציפים 5 חלבונים וכוס סוכר. מוסיפים כוס קוקוס ומערבבים בעדינות. שופכים על העוגה
  • אופים שוב עד שמזהיב.

 

בתאבון!

 

2. עוגת שמרים- קפה:

  • לבצק: מערבבים 30 גר' שמרים, 1/2 כוס מים פושרים ו2 כפות סוכר. מניחים בצד למספר דקות.

   בקערה נפרדת שמים 2 כוסות קמח רגיל, 2 1/2 כוסות קמח תופח, 4 חלמונים, 2 מרגרינות רכות ואת עיסת  השמרים שתססה. לשים היטב את כל המצרכים לבצק אחיד. מכניסים למקרר ל-1/2 שעה לפחות. גם לילה יהיה מצוין.

  • מקציפים 4 חלבונים, 2 כוסות סוכר, 1 סוכר וניל. מוסיפים 2 כפות נס קפה ומקפלים היטב.
  • מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים. מרדדים כל חלק לעלה בצק בגודל התבנית.

    מניחים בתבנית עלה בצק- מחצית מהקצף- עלה בצק- עוד מחצית מהקצף- ולבסוף את העלה בצק האחרון. (כדאי לרדד אותו לגודל גדול טיפה יותר כדי שיכסה ממש את הקצף.

  • מפזרים מעט סוכר ומטפטפים שמן קנולה. מחוררים את העוגה במזלג מספר פעמים.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד להזהבה.

 

בתאבון!

 

שתי העוגות מומלצות בחום!! בהצלחה!!

 

מחפשת מתכון לפסטה/ אטריות חלביותפעם ראשונה

משהו טעים טעים

תודה

מישהי אמרה לי פעם(לא ניסיתי)בדילמה

לבשל בטטה ולמעוך ומעל זה להוסיף שמנת לבישול ולערבב. או משהו כזה

מתכון מצוין לפסטה ברוטב שמנת ופטריות:קשורה=]]

לבשל את הפסטה לפי ההוראות.

1. לטגן 1 בצל דק ולטגן עד להזהבה, להוסיף 1 קופסאת פטריות ולטגן כמה דקות.

2. לערבב מעט חלב עם 2 כפות קמח ולהוסיף למחבת. להוסיף 1 שמנת ועוד כוס חלב (ניתן לוותר על השמנת...).

3. לתבל במלח, פלפל וא. מרק פטריות. להרתיח, להנמיך ולבשל כמה דק'.

4. לערבב עם הפסטה.

בתאבון!!

רק הייתי מוסיפה למתכון אולי אגוז מוסקט..מקום בעולםאחרונה

נותן טעם קצת חזק ודומיננטי יותר.. [אבל הוא חזק,אז לשים לב לא לשים הרבה..]

כל שוחרי הבריאות לכאן!!גילוי נאות

 

עזרה בבקשה!

מחפשת בנרות מתכונים של מנות אחרונות בריאות וטעימות!

 

בריאות= קמח מלא בלבד, ללא שמן צמחי

ובטח שללא מרגרינה וללא סוכר. (מאתגר..)

ממרכיבים טבעיים לפני שעברו עיבודים למיניהם...

 

וממש אשמח לקבל ממש את המתכונים אם הם קיימים מלבד הרעיונות...

תבורכו!!!

 

כדורי תמרים, סלט פירותיעל מהדרום
כדורי תמרים?? איך מכינים?גילוי נאות
פשוט מאוד..יעל מהדרום
לק"י

מוציאים מהתמרים את הגרעינים ובודקים אותם.
ואז "לשים" אותם ויוצרים כדורים, ואפשר גם לטבול בקוקוס.
כדורי תמרים ושקדים (לא ניסיתי)חיה רוז

 

 

המרכיבים:

 

10 תמרים

1 כוס שקדים שהושרו 10 דקות במים רותחים

מים רותחים

1 כף קוניאק

 

לציפוי הכדורים:

קוקוס

כמה כיווניםחיה רוז

פצפוצי אורז עם דבש וקקאו.

 

אננס ללא סוכר מקופסא.

(אני מוסיפה לו קצף מביצים וסוכר חום, יש קרמים ללא סוכר אבל עם כל מיני חומרים כמו אגבה וכדומה. מחזיקה דברים כאלו?)

 

כאן שווה לחטט. חלק מתאים להגדרות שלך וחלק לא.

http://www.naturemed.co.il/hc/de/de_main.html

 

תפוח אפוי בדבש וקינמון:

http://healthy.maccabi-blogs.co.il/2011/09/12/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%A0%D7%99%D7%A6%D7%97%D7%95%D7%9F-%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%97-%D7%90%D7%A4%D7%95%D7%99-%D7%91%D7%93%D7%91%D7%A9/

 

גלידת פרות

http://veg.anonymous.org.il/art504.html

 

אננס קלוי עם תאנים ודבש

http://www.shomreymishkal.co.il/default.asp?catid=%7B50CEBEAF-D7F3-473E-BCEF-90151E158A3E%7D&details_type=1&itemid=%7BCDF7353A-A7F6-417A-ACD5-AAE6BC249F48%7D

 

גלידת בננות:

  • 4 בננות מוקפאות (לפחות 24 שעות במקפיא)
  • 2 כפיות דבש .
מה זה הציורים שנתקעו לי? לוידת...חיה רוזאחרונה

כתוב מתחת:4 בננות קפואות (לפחות 24 שעות).

2 כפיות דבש.

שאלת המרה- חמאהג'נדס

איך ממירים 100 גרם חמאה לשמן? תודה!

כחצי כוס שמןהכל ממנואחרונה
שאלת השאלות... מה מכינים לסוף הצום?טוזי

שנינו צמים (בינתיים), אני בבית עם הילדים.

 

לא בשרי, לא מרק, לא פסטות למיניהם ולא ירקות בתנור. מה כן?

 

רוצה להכין איזשהי עוגה/ עוגיות לשבירת הצום, יש רעיונות?

 

וכמובן אוכל אמיתי..

 

תודה!

דג,פירה,פשטידה,בלינצס,סלט ירקות..שמים כחולים
אני כבר מפנטזתאושר תמידי

על סלט טונה עם תפו"א וביצה קשה והרבהההה לימוןליקוק

פתיתים וקישואים זה ברור - אהבת חיי

ואולי באמת נכין גם עוגה

פיצות אישיות עם מלאאאא תוספותכוכב לכת
אורז וטבעול?יעל מהדרום
לק"י

אנחנו היינו עושים בדרך כלל עוגת טורט פשוטה, ואפשר עם קרם שוקולד.
אפשר עוגת שוקולד או עוגיות שוקולד צ'יפס.
לחמניות/ פוקצות/ בייגלים עם סלט יווניפעם ראשונה

נראה לי שעונה על הדרישות

אז בינתיים...טוזיאחרונה
התחלתי את הרוגעלך ששרבוב העלתה כאן. אחרי שאביא את הילדים אמשיך.

נראה לי שאכין פשטידת תירס, סלט ירקות גדול ואולי אכין עוד איזה מאפה.. נראה

תודה לכולם
רוטב-בדילמה

אני מלא זמן רוצה לדעת איך מכינים עוף\בשר\דגים ברוטב אבל לא רוטב עגבניות 

אלא רוטב שהעוף מוציא.

כשאני שמה עוף סתם בסיר הוא מוציא רוטב אבל כמות ממש קטנה וגם מדי שומני

 

מישהו(י) יודע???

 

 

 

 

 

 

 

מוסיפים גם מים ותבליניםשוקולד לבן

וזה תלוי גם כמה את מבשלת- אם יותר מדי זה מאדה את הרוטב

^^^ אני מוסיפה מים והעוף מפריש גם נוזלים.פנסאי
מה שאני עושה-אמא!!

מרתיחה (מכבסת) את העוף לפני הבישול.

כשמכניסים את העוף- בישול ארוך על אש נמוכה מאד- בלי להוסיף טיפת מים-

העוף/ בשר/ דג מוציא מעצמו המון רוטב!

תודה. שאלות בפניםבדילמה

שוקולד-מתי שמים את המים כי נראה לי שאם שמים מיד העוף לא יוציא נוזלים מעצמו. לא?

אמא- אני עושה אותו דבר רק בלי ה"כיבוס" לפני וזה בקושי מוציא נוזלים! אולי זה תלוי גם בכמות של העופות?(בד"כ מכינה רק 2 כרעיים) 

תשובות?? עוד מישהו??בדילמה
אני שמה מההתחלהשוקולד לבן

כדאי לשים בתבנית\סיר קטנים- כי ככל שיש יותר עופות על שטח קטן הרוטב נשאר יותר. אם את רוצה אפשר להוסיף קצת שמן, אבל בד"כ לא צריך כי יש לעוף שמן.

ואם תוסיפי כנף יהיה לך יותר שמן.. זה כנראה בגלל החלקים-את משתמשת יחסית בחלקים רזים.

אני באמת מבשלת בכמויות גדולותאמא!!

לא ניסיתי בכמויות קטנות.

אולי להקפיד על סיר קטן שהעוף די ימלא אותו.

אש מאד נמוכה מההתחלה ומכוסה היטב.

אם לא הולך, אין לי מושג...

כמה דברים:כמו הלבנה

הדבר הכי חשוב זה לבשל בסיר שסגור טוב, לבדוק שהאדים לא בורחים כדי שהאדוי של העוף יהיה כמו שצריך, ויהיו נוזלים.

מה עוד?

להשרות את העוף לילה לפני בירקות או רוטב אחר (נגיד: צ'ילי ויין, סויה ודבש, פפריקה וירקות עם קצת יין, יין לבן דבש ושום וכו')

ורק למחרת לבשל- ממש מגביר את הוצאת הנוזלים של העוף והופך אותו רך ועסיסי.

אבל הכי חשוב בישול ארוך, איטי, וכמו שאמרתי בהתחלה- אידוי.

בהצלחה.

אני עושה ככהחילזון 123

שמה בסיר רחב פרוסות בצל (לא חובה) ואת חתיכות העוף בשכבה אחת.

שמה פפריקה\כורכום (ואם אני רוצה טעם יותר מיוחד אז כמה כפות דבש או סילאן, אפשר גם רוטב סויה קצת או יין אדום)

מדליקה את האש ומאדה קצת ככה (בלי להזיז את העוף)

מוסיפה מים בערך עד חצי-שלושת רבעי מהגובה של העוף.

מרתיחה מנמיכה את האש לאש בינונית ככה. מכסה טוב ומבשלת הרבה זמן (לפחות שעה ואפילו יותר).

מתישהו באמצע אני הופכת את העופות לצד השני. שגם החלק השני יקבל טעם.

בסוף אני מבשלת קצת פתוח.

אם הנוזלים מתאדים יותר מדי אני מוסיפה שוב קצת מים.

^^אני גם עושה כךהתנערי מעפראחרונה
אבל שמה המון פרוסות בצל, רק בלי לשים מים.
והבצל מוציא נוזלים ונותן טעם מאד טוב.
אפשר להגיש את העוף עם תוספת אורז ולפזר את הבצל על האורז.
אני מוסיפה מעט דבש לפעמיים.
סלק.. מה עושים איתו??נערת טבע

מתכונים, הצעות ורעיונות לפה בבקשהחצי חיוך

יש מרק סלק- בורשט- ממש טעיםחול בגרביים

וסלט הכי פשוט- ללא בישול-

 

מקלפים את הסלק, מגררים בפומפיה, סוחטים לימון, קצת שמן זית, אפשר שום כתוש, מלח וקצת פלפל.- ממש מצוין!

המלצה-לסלט סלק לא מבושל להוסיף גם תפוח עץ מגורר..מירי ט.
פרוסות סלק קולרבי ובטטה יחד בתנורחיה רוז

עם קצת שמן זית פפריקה וכמון. לא צריך הרבה.

אחה שילוב טעמים

ממ... יש כזה סלט סלק שעושים, זה הכיוון שחשבתינערת טבע

איך מכינים? צריך לבשל?

לבשל את הסלק בעודו חתוך(זהירות מתולעים)~א.ל

להוסיף לימון, מלח, שמן, ומעט כמון

לאכול לשובעחיוך

בהצלחה 

יש סלטים חיים ויש מבושליםחיה רוז

מתוק וחמוץ.

עם בצל וחרדל.

עם חומץ וסוכר.

כמון

פטרוזיליה.

מלא סוגים.

מה הכיוון?

מבשלים טוב חותכים לפרוסות שמים מלח ולימון-שִׁירָה

מין סלט לסעודת שבת

סלק חי!! עם הרבה לימון סוף הדרך.... יאמיאת פניך אבקש
לגבי סלט סלקאחרי החגים

אני חותכת כל סלק ל2 חלקים ומוסיפה מים לסיר

ומבשלת עם הקליפה,

אחרי שעה וחצי בערך צריך לראות שזה נהיה רך וכשזה רך

אפשר להוריד את הקליפות.

ואז חותכים לחתיכות קטנות

מוסיפים מלח,מעט שמן זית,פלפל שחור.

 

בהצלחה!

מוסיפה לאחרי החגים -רות22
בנוסף לתיבול הנ"ל אני שמה סוכר.

ולפני שאני חותכת לקוביות אני עושה עם פומפיה כך שיצא לי דק דק.
מטבלת שמה בקופסא ויש למקרר יום למחורת הסלט טעים חבל"ז לקק את האצבעות!
סלט סלק טריאל הר המוריה
בדיוק עכשיו קניתי להכין..
לחתוך סלק וקולורבי.
טיבול- נראה לי שמן זית ולימון..
מעדן!!
הולך טוב עם גזר!1289
טעיםםםםאמא ו7 גמדים

מבשלים עד לריכוך (לוקח שעותתת, אא"כ יש לך סיר-לחץ)

חותכים לקוביות, איזה גודל שמתחשק.

תיבול: שמן, חומץ, פלח פלפל, טיפה כמון, שתי שיני שום חתוכות ל-3, 2 עלי דפנה.

ללקק ת'אצבעותתת

אני פשוט חותכת לקוביות לפני הבישול, ואז לוקח פחותיעל מהדרום
לק"י

זמן.
מבושל, חמוץ מתוקשואל שאלות

זה אכן בישול ארוך, אבל גם חצי בישול אפשרי- זה גם טעים וגם בריא.

חותכים לקוביות או פסים במגרדת,

טיבול: סוכר, לימון, שמן זית.

-יש גם גרסה מלוחה עם מיונז.

ויש גם מתכון מעניין בשילות חתיכות תפוח עץ (אפשר למצוא באנטרנט. יוצא מוצלח)

 

לגבי הבישול- אם מבשלים ללא הקליפה, המים מהבישול יוצאים נקיים,

ובריא לשתות אותם (טוב לעיכול)

לפעמים הם ממש מתוקים (הילדים אוהבים את זה!!)

סלט וניגרד-הקולה טובה

זה סלט רוסי

מבשלים ביחד בסיר- סלק, תפו"א וגזר

כשהכל רך- חותכים לקוביות

מוסיפים מלפפון חמוץ חתוך גם לקוביות

מתבלים במל"פ אפשר גם מיץ לימון.

 

ואם להיות רוסים עד הסוף- אז גם לאכול עם שמנת חמוצה.. 

 

 

עוד אופציה נחמדה- לפרוס לפרוסות ולבשל חצי בישול עם מלח וצ'ילי (לא הרבה) זה יוצא חריף, וזה טעים עם טחינה.

אצלינו שמים גם ביצה קשה ואפונה ירוקהחילזון 123

ולפעמים גם תפוח ירוק חמוץ. ליקוק

ולפעמים מתבלים במיונז.

ביצה קשה עם סלק??? פעם ראשונה אני שומעת....חיה רוז
לא רק סלק וביצה קשה.אלא בתוך הסלט שהקולה טובה נתנהחילזון 123

זה כמו סלט תפו"א כזה רק עם תוספת סלק.

קרפאצ'ו סלק..-משה ר-
ואני אוהבת את הסלק שלי רק עם תוספת סוכר, חומץפנסאיאחרונה
ומים.
כלומר. מבשלים את הסלק, מגרדים או חותכים לקוביות. מוסיפים מעט סוכר למעלה. שליש חומץ ושני שליש מים. מנערים היטב בקופסא הסגורה וזה מוכן.
לא אוהבת את הסלק עם טעמים אחרים...
אבל הולך לי טוב עם טחינה...
עוגיות קואקר - אני מחפשת מתכון קליל ובריא??שושית
לא מוצאת את השרשור שפתחתי לפני שבוע..מקום בעולם

נתנו שם כמה כעיונות טובים..

תודה!מקום בעולםאחרונה
קוסקוס קוסקוס קוסקוס מתכונים בבקשה!!!רות22
חוץ מלהכין קוסקוס ולהשתמש בו למרק מה עוד יתן לעשות איתו?
שלא ייצא לי עם זה תבשילים יבשים.

תודה על הרעיונות
אפשר לשים בקציצות בשר-משה ר-

אפשר להכין אותו עם טנזיה-תבשיל של פירות יבשים..

להכין כסלט קר!!~א.ל

בדיוק כמו בורגול:

לשים בצל ירוק, גמבה אדומה קצוצה דק, כוסברה ולתבל

 

סלט קוסקוס עם ירקות מבושליםאני והוא

קצת בטטה. קישואים. אפילו חמוציות.

או סתם לשים ירקות רגילים של סלט, זה טעים!

וזה ממלא ומשביע

אפשר לנסות אולי ירקות ממולאים: פלפל, קישוא, בצלשקדי מרק
ירקות ממולאים יחד עם הקוסקוס?רות22
נראה לי עיסתי מידיי...
קוסקוס זה מאכל עדין.

צריך לתת לו לנוח בצלחת בלי יותר מידיי הרכבים.

כנראה שאכין רוטב שועית ואגיש עם הקוסקוס.

סלט קר אנסה.

תודה לכולם!
רעיון שרץ אצלנו לאחרונה, מהיר ומוצלח:בת נוגה

לגרר בפומפיה (החלק הנאכס) 1 גזר גדול ו 1 שורש פטרוזיליה

לשים בכלי פיירקס גדול

לשפוך קוסקוס משקית (עבה\דק מה שאוהבים) בין חצי חב' לחב' שלמה (שיהיה כמה "ירקותי" שאוהבים)

להוסיף שבבי בצל מטוגן משקית

להוסיף מלח ופלפל, סיבוב שמן ומים חמים

לכסות

לבחוש היטב

לבשל במיקרוגל כ5 דקות.

להוציא

לפורר \ לערבב במזלג, לכסות לעוד כמה דקות לספיגת הנוזלים, וזהו.

 

רעיון יפה ומיוחד אהבתי!רות22
איזה כיף, תודה! והכי מיוחד "לכסות, לבחוש היטב" בת נוגהאחרונה

נכון?

 

הצחקתי את עצמי ממש.

 

ולענין המתכון - זה ממש לא יוצא יבש, שכחתי לציין.

ליקוק

סלט עגבניות שרי עם פטריות טריות הולך???עוד כינוי

אם כן, 

מה עוד אפשר להוסיף כדי להגדיל את הסלט?

ובמה כדאי לתבל?

תודה לעונים.

כן זה הולך ביחדאחרי החגים

ואפשר להוסיף חסה.

לגבי תיבול אני לא כ"כ יודעת,כי מכינים את הסלט הזה אצל ההורים של בעלי.

 

אני הייתי מתבלת במלח ולימוןיעל מהדרום
הולך מצוין...ת.מ.
יש כמה כיוונים.. אפשר להוסיף חמוצים ותירס אפשר חסה..
תיבול בסיסי וטעים שמן זית לימון מלח לטעום ולשחק עם זה...
גיסתי מוסיפה זיתים שחורים וגרעיני חמניה קלוייםאנצי

זה מעוללללה  

ולתבל בשמן זית, לימון ומלח.

וכמובן שאפשר גם עם חסה, רק אז זה כבר סלט חסה והעגבניות והפטריות הם תוספת. 

אני מכינה סלט חסה עם שרי, פטריות ותערובת גרעינים קלויים- התיבול- ביחס של 1/1 שמן זית ולימון, קצת שום כתוש ומלח.

מעט פסטה וזיתים, או חסהכלנית1
אצלינו מוסיפים קוביות גבינה מלוחה וזיתים.הדס123
גם בצל ירוק. ותיבול- שמן זית מלח ותערובת פסטו.. יוצא מעולה!
אנחנו עושים עם פלפל חריף ירוק, לימון, שמן ומלחנועם ה
זה מהמם...

באופן כללי, נראה לי שירק ירוק כלשהו- יוסיף...
שום מוסיף מאוד לתיבול.. ומצטרפת למה שקודמיי אמרו-נרי-
תודה רבה לכולם. עזרתם לי מאוד! עוד כינוי
עבר עריכה על ידי עוד כינוי בתאריך ט"ו בתמוז תשע"ד 21:43

 

בשורות טובות!!

 

אנחנו שמים גם נבטים עביםמרב.אחרונה
מיונז (קצת), פלפל שחור, מלח.
טעיים!
מחפשת מתכון לעוגיות- עם ק"ג קמח....אמא לכמה...

במקום להכפיל שוב ושוב...

 

מתכון בסיסי לעוגיות

 

בלי מרגרינה כמובן

 

בצק קל לעבודה

 

יש???

הנה-מישית

1 כוס שמן

1 כוס מים

2 אבקת אפיה

חצי כוס סוכר

 

קמח- כמה שנכנס,  כ 3/4 ק"ג. 70% כמובן... לא ניסיתי עם קמח לבן. מוסיפים את הקמח עד שמתקבל בצק רך, לא שומני מדי ולא דביק.

 

זה מתכון לבצק לאזני המן/ רולדה ממלאת בתמרים, קנמון ואגוזים או שוקולד/ עוגיות בצורות לילדים (ואז רצוי להוסיף סוכר לבסיס)

 

מתכון לבצק מאד נוח לעבודה ובריא...

 

תודה!!!אמא לכמה...אחרונה

ננסה לעוגיות ולמילוי...

מחפשת למתכון איזה עוגה עפ שזיפים - למי יש רעיון ??שושית
>>אני!אחרונה

http://www.carine.co.il/page_15050

לא ניסיתי אותו ספציפית אבל באופן כללי היא מדהימה ממש!!

הכנתם פעם שניצל בתנור?אימון באמונה

מחפשת עצות כדי שיצא רך וטעים. כמה זמן לאפות? על איזה חום? כדאי להוסיף מיונז לבלילה?

עדיף קטנים כדי שיאפו היטב?

אשמח לתגובות ועצות מניסיונכם.

מכינה המון, יוצא מצויין!עוד כינוי

פרטים בקישור:

http://www.nikib.co.il/food-for-kids/2206/

 

אני עושה את התיבול הרגיל שלי:

משרה את החזה עם ביצה וקצת קטשופ.

בפירורי לחם אני מוסיפה מלח, פפריקה, שום גבישי

את התבנית עם נייר האפיה אני מורחת בשמן וכל שניצל שאני שמה אני מניחה בתבנית ומיד הופכת כך ששני צדדיו עם קצת שמן.

בצורה זו אני לא מורחת שוב שמן כשאני הופכת את השניצלים.

בהצלחה

כן!!! למרוח שמן מעל ומתחת,כלומר על הנייר אפייהבימבה

אפשרות נוספת- לאפות כל שניצל בתוך נייר אלומיניום עם קצת רוטב.

אני שמה מיונז וצ'ילי ומעל פירורי לחם ולתנות.פרפר לבן

ניסיתי גם להטביל בטריאקי ולשים בתנור וגם עם חרדל ולשים בתנור.

 

בלי שמן נוסף ובלי ביצה.

 

יוצא רך יותר מבטיגון וממש ממש טעים!

חום של 180 במשך 20 דקות בערךsomeone1
זה יוצא ממש טעים
תודה לכם. החכמתי!אימון באמונה
חשוב - להכניס לתנור שכבר חם!צביה22אחרונה
אפשר לצפות בפירורי קורנפלקס (הזול)כלנית1