יש לי אחד...ואני צריכה יותר בכמות, יש סלט סלק שמוסיפים לו עוד ירקות?[חוץ מירק ושום שאין להם נפח]
איך מנפחים סלט סלק?קצפת
סלק אדום או עלי סלק (ירוק)??-משה ר-
אדוםקצפת
יש סלק שורשים חי, עם סלק.כולל גזר קולרבי ובצל סגולאני ירושלמית
אבל גם הסלק חי.
אם את רוצה אעלה לך מתכון בלנ"ד.
כן כן כן!!!קצפת
עוד לא בישלתי אותו..[לפעמים שווה להתעצל]
בהחלט שווה להתעצל!
אני ירושלמית
סלט טעים מאד שאכלתי אצל גיסתי...
1.5 סלק
3 גזרים
1 קולרבי
1 בצל סגול
לגרד את כל הירקות,במגרדת בינונית (אני עושה במעבד מזון) - מגרדת בינונית, לא עבה ולא דקה מדי...
מעט מיץ לימון/חומץ
מעט שמן רגיל לא זית
מלח מעט פלפל
שומשום קלוי לפיזור- לא חובה
תודה !!!קצפת
ואם תחליטי לבשל -ט'
סלק עם תפוח עץ (אדום) יוצא מעולה בגלל שני סוגי המתוק. ילדים מאוד אוהבים בד"כ.
אני ממש לא אוהבת סלק, אבל אם כבר אז סלט וינגרט:
מצרכים
2-סלק2-תפוחי-אדמה
2-3-גזרים
1-בצל
קופסת אפונה
קופסת מלפפונים במלח
לימון
שמן
מלח
פלפל-שחור
אופן ההכנה
לבשל במים חמים את הסלק בסיר קטן,בסיר אחר לבשלאת הגזרים,תפוחי-אדמה.
בנתיים לחתוך את הבצל ,ומלפפונים במלח לקוביות קטנות
בקערה,להוסיף את האפונה כחצי מהקופסה .
לאחר שהתפוחי אדמה וגזר מוכנים, לחתוך לקוביות ואז להוסיף
לקערה,ואותו דבר גם הסלק.
מוסיפים עליהם 2 כפיות שמן ,מלח,פלפל-שחור ולערבב .
להכניס למקרר לכמה שעות.
נשמע מעניין,נרשום.קצפת
הסלק כבר מוכן, מחכה לשומשום...יצא יאמי !!!
אצלינו עושים סלט כמו שכתבתחילזון 123
אבל עם מיונז ותפוח ירוק חתוך לריבועים.
גם אופציה טעימה מאוד^^ט'
עשיתי את המתכון של ירושלמית לשבתחילזון 123
ויצא ממש טעים.
(הוספתי חוץ משומשום גם גרעינים שחורים וגרעיני דלעת)
ובבוקר הוספתי כרוב למה שנשאר מהסלט מהערב.
אופציה אחרת-מאמע צאדיקהאחרונה
אם יש לך בית לפת או ירק שורש דומה- תבשלי אותם ביחד!
לירקות יש מרקם דומה- והם יקבלו צבע ממי הבישול
מתכון לעוגה חלבית טעימה ולא מסובכת..
כפרוני עלי
אשמח אם תעזרו לי ..
תווודה ושבת שלום !
עוגת גבינה על בסיס ביסקוויטים?אני7
עוגת גבינהיהודיה מא"י
500 ג' גבינה
4 ביצים
כוס סוכר
2 כפות קמח/קרונפלור
מיץ לימון
תמצית וניל
מפרידים את הביצים
מערבבים את החלמונים (צהוב) עם הגבינה, חצי כוס סוכר קמח, מיץ לימון ותמצית וניל
מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר
מערבבים יחד בתנועות קיפול עדינות
מעבירים לתבנית משומנת (עדיפות לפיירקס). התבנית צריכה להיות גבוהה. מתאים לתבנית של בערך 20*25 או קוטר 24-26, אבל שתהיה גבוהה
אופים בתנור בחום בינוני גבוה כ35 דקות
(העוגה עולה, ואח"כ נופלת, זה אמור להיות כך.)
אפשר להוסיף למעלה קצפת או שמנת חמוצה
מעטיהודיה מא"י
עוגת זברה של קרין גורן-פלספנית
בעזהי"ת
שידרוג רציני לעוגת ביסקוייטים..
קניתי פילה סלמון ענקקצפת
[ויקר...] איך לנצל אותו בצורה הכי טובה? [בתקווה שיכנס לתנור]
איך יודעים שהוא מוכן?
סלמון צריך אפייה קצרהיהודיה מא"י
הכי טעים לפי דעתי
או עם פטריות ושמנת (לאשכנזים)
או עם מיונז ובצל
אפייה בתנור - 10-15 דקות
אני עושה עם סויה וסילאן כך:הדס ואור
מערבבים שמן זית, רוטב סויה וסילאן
אין לי כמויות מדויקות, אבל בערך 2 כפות מכל דבר, ממש לא צריך הרבה כי דג סולומון עדין ולפי דעתי לא צריך טיבול חזק.
מניחים את הדג בתבנית (אם הוא גדול, ולא יושב יפה בתבנית, אני חותכת לשניים לפני האפיה) . אני שמה אותו על ניר אפיה.
מורחים מעל הדג את התערובת, לכסות בניר כסף ולאפות 15-20 דקות.
בודקים במזלג שהבשר של הדג רך- ולהוציא מיד.
אפשר לחמם שוב על הפלטה, אבל רק מכוסה ואני שמה בקומה שניה (גם אם זה לערב) כדי שלא יתיבש.
בתיאבון!
המתכון שלי:+טיפ חשובבאפוש
בס"ד
טיפ-הטעות הנפוצה היא לשים מיץ לימון על הפילה לפני האפיה-זה גורם לייבוש הפילה!-באמצע/סוף האפיה ניתן להוסיף אותו.
המתכון:
נייר אפיה על התבנית מעט שמן זית על הנייר.
בצל,קישוא,גזר, עגבניה, גמבה (לפי הטעם-1 מכל סוג) פטרוזיליה וכמה שיני שום
מערבבת מיונז+חרדל ומורחת על הפילה (לא הרבה..שלא יתחיל לשחות;)
מפזרת תבלין "גריל דג"
מכסה (גם) בנייר אפיה וגם בנייר כסף
מבשלת עד שנראה טוב...לשים לב שלא מתייבש...
תודה.קצפת
הוא כזה ענק נראה איך יכנס לתנור....
זה לא נכוןיהודיה מא"י
המיץ לימון לא מייבש את הדג אבל הוא גם לא אמור למנוע ממנוע להתייבש. מכאן אולי נובעת הטעות, ששמים לדג סלמון מיץ לימון וחושבים שדי בזה למנוע ממנו להתייבש. ואז הוא מתייבש כי לא שמו לו שום דבר שימנע ממנו להתייבש...
וזה מנסיוני, אני מכינה לפעמים עם מיץ לימון, ולפעמים בלי מיץ לימון והוא לא יוצא יותר יבש עם מיץ לימון מאשר בלעדיו. רק הטעם שלו מעודן יותר
המיץ לימון שוטף את הדג ומוציא ממנו את הטעם ה'דגי' החזק
לטעמי, דג סלמון לא זקוק לכך, כי טעמו מועדן בכל מקרה, אבל מי שלא אוהב את הטעם ה'דגי' בחזק של הדג (גיסתי היקרה למשל) לא יגע בדג שלא שטפו אותו לפני כן מיץ לימון/מי מלח
(אבל זה טיפ - הרבה יותר זול לשטוף את הדג במי מלח בתוספת מעט לימון, מאשר רק בלימון)
וקצפת - אם הוא לא נכנס לך בתנור תחתכי אותו כבר למנות, אבל תדאגי לצופף היטב בתבנית (כך שהחתיכות ממש נכנסות אחת ליד השניה כאילו הדג עדין שלם, כמה שנכנס בשורה אחת, ואז עוד שורה וכו'
ועוד כמה טיפים שלא יתייבש - לסגור אותו היטב היטב
לא להוריד את העור לפני האפייה, העור עוזר לשמור עליו שלא יתייבש
לשים בתנור תבנית עם מים חמימים מתחת לדג
והטיפ הכי חשוב - לא לחמם בחימום חוזר...
(כן, אני יודעת, שבת אין מה לעשות... בגלל זה אני אוהבת להכין דג סלמון ליום טוב ולהכניס לתנור עם שעון שבת שיהיה מוכן בול לארוחה)
אבל אם הדג שקנית או איכותי, זה מה שבעיקר עושה אותו טוב. זה דבר שאני למדתי ממזמן - הכי חשוב בשביל דג טוב זה... דג איכותי וטוב
אני רוצה אותו שלםקצפת
עם עלי חסה ושרי מסביב [הרבה אורחים]
את העור מורידים אח"כ?
אני אננסה תבנית עם מים .
אבל שאלת השאלות!!! איך אני אדע אם הוא מוכן???? [פילה ענק ושמן ששוקל בערך 2.5]
רגע, קנית דג שלם, או פילה?יהודיה מא"י
דג גדול כ"כ הייתי אופה על חום נמוך יחסית ליותר זמן
וגם אם את חותכת, את עדין יכולה להגיש אותו יפה על עלי חסה עם עגבניות שרי סביב
ובמקרה כזה הייתי מציעה לך להכין אותו רק עם שמן זית וזהו, אולי גם תבלינים. עם כל מיני ירקות מיונז שמנת וכו' פשוט לא מתאים לדבר כזה
את מתכוונת להגיש אותו חם או קר?
וכמה זמן- דג סלמון מוכן בכלום רגע ברמת העיקרון. חתיכה גדולה כ"כ נראה תהיה מוכנה בהחלט אפילו במשהו כמו חצי שעה
(אבל בהתאם לשאלות ששאלתי למעלה אולי אוכל לדייק יותר)
ולגבי העור - כל אחד מוריד את העור מהמנה שלו
חס וחלילה!!!!קצפת
דג שלם? אני לא אעמוד במבטים שלו...קניתי פילה ענק! [ואני אדמיין שזה עלה כרוב מגודל]
אני רוצה להגיש אותו שלם ונראה לי שאני אאפה אותו ממש לפני שבת והוא ישאר חמים [אלא אם יש לך המלצה אחרת]
אני לא ייודעת יותר מידי להתעסק עם דגים, הייתי צריכה משהו חגיגי וזה היה נראה לי מתאים.
אני מה שנראה לי הכי מוצלחיהודיה מא"י
אז קודם כל, דעתי האישית, עדיף לעשות אותו עם מיונז, או ירקות, או שמנת ופטריות (אם כולם אשכנזים) ולהכין אותו בתבנית יפה להגשה, חתוך כבר לחתיכות (או אפילו שתי תבניות) להעביר דג שלם גדול כ"כ למגש עשוי להתגלות כפרויקט לא פשוט בכלל. (מנסיון של כל מיני דברים גדולים שניסתי להעביר ופשוט התפרקוואם בכל זאת. אולי בכל זאת תחתכי אותו לחתיכות אחידות, ותסתדרי אותן יפה על עלי החסה, (אפשר אפילו לסדר לפי הסדר, כך שהן יראו כמו דג שלם עדין) מסביב עם עגבניות שרי וכדאי להוסיך גם פטריות וחצאי פרוסות לימון, זה יהיה לא פחות חגיגי. ולהוסיף עוד לחגיגיות ולטעם - רוטב חרדל ודבש (כזה של סלט אפשר להכין בבית או לקנות מוכן) לשפוך פס במרכז הדג, ולהשאיר את הבקבוק ליד למי שרוצה תוספת.
ולאפייה
שמי על הדג שמן בנדיבות, עדיף שמן זית, אבל לא חובה (המחיר...)
לפזר עליו גם פלפל שחור, טימין, ואולי גם שום
אם את משאירה אותו שלם לגמרי - לאפות בחום נמוך (אולי 150) במשך 30 דקות, שיגמרו ממש סמוך לשבת
אם את חותכת, אז אפשר חום גבוה יותר משהו כמו 170-180 למשך 20 דקות, די והותר
בכל מקרה לשאיר בתנור אח"כ שישאר חם
ועוד שאלה - אמרת שהדג גדול מאוד. הוא ארוך מאוד, או גם עבה מאוד? אם הוא רק ארוך מאוד, אבל לא עבה מאוד זמני האפייה קצרים אפילו יותר
להוציא אותו בלי השמן כמובן לחסה
תספרי מה עשית בסוף, ואיך יצא
תהני בשבת
תודה לכולם, יצא נהדר!!!!קצפת
נו אבל מה עשית בסוף?יהודיה מא"י
אחרי אין ספור נסיונות,אלעד
שכללו בישולים אפיות וצליה מכל הסוגיםעם כל הירקות ועם כל התבלינים והטיבולים,
הגעתי למסקנה שעם מעט גרגרי פלפל שחור מפוזרים מעל ואפיה קצרה בתנור הסלמון יוצא בצורה המיטבית שלו.
[אני גם משרה את הדג במי מלח/מיץ לימון לכחצי שעה, מסנן ושותף][כמו כל דג]
אז ככהקצפת
מרחתי עליו שמן זית, ועליו:מלח קצת פפריקה לצבע [ממש קצת] גבשי שום ופלפל גרוס ב4 צבעים. באמצע פס של פרורי לחם
לידועשיתי רצועות עם מקלף של גזר וקשוא , אפיתי ובסוף נתתי לזה דקה של גריל חזק זה נשאר עסיסי מבפנים וקריספי מבחוץ
סידרתי על מגש מסביב חסה שרי והירקות האפויים [הסתבר שזה היה להיט בפני עצמו...] ועל הדג פרוסות לימון בשורה. הכנתי לזה קערית נפרדת של רוטב בצל סגול בל בסוף השתמשתי בו לחסה....
וואלהאלעד
איך עושים רוטב בצל סגול?
[יש לך צילום של המנה?]
אני אעתיק כשהחברה ירדמו...זה רוטב נהדר!קצפת
וצילום...אם אני אגיע למצלה אני אצלם קודם את הילדים.....
זהו, הם ישנים...קצפת
רוטב בצל סגול:
2 בצלים סגולים
כפית מלח גס
חותכים את הבצל לקביות קטנטנות,זורים עליהם מלח גס ומשהים כשעה [אני משתמשת במלח רגיל] מעבירים את הבצל למסננת שוטפים היטב ומסננים.
מערבבים:
5 כפות מיונז משובח
מלח פלפל
חצי כפית סוכר
מיץ לימון
מוסיפים את הבצל ומשהים כשעתיים במקרר
אם אין בצל סגול אפשר להשתמש ברגיל ולהוסיף כפית סלק מגורד דק.
אם עקיבא לא יחבוט לי על הראש...אז הקרדיט לטובה ארן "ירקות"
למה שאני אחבוט לך על הראש?איזה טוב ה'!!!!
אשמח להסברים.
המממ...קצפת
כי נתתי קרדיט לספר בישול....ואין לי מושג מה עושים שם לילדים!
זה בסדר גמוראיזה טוב ה'!!!!

הבעיה זה עם גופים שנכנסים לפורומים רק על מנת לפרסם את עצמם ולא תורמים בכלום לשיח שמתנהל פה.
יש תבלין מיוחד לדג, אם תצליחו להשיגכלנית1
יש תבלין מעולה מיוחד לדגים (נדמה לי שכתוב עליו שהוא נועד לסלמון דוקא). עשוי ממקבץ של תבלינים טבעיים, בלי מונוסודיום וכד'. ניתן להשיג אותו בחנויות שמוכרות מצרכים אמריקאיים (למשל, מטעם חפץ חיים בתחילת רח' אגריפס בירושלים, צ'יפרכל בסוף כנפי נשרים, מכולת בארזי הבירה סמוך לגינה הענקית ועוד).
כרגע אין לי בבית קופסא כדי להעתיק לכם את הפרטים...
מורחים מעט שמן, מפזרים את התבלין ואופים. יוצא דג עדין, מתובל בטעם ובלי הרבה עבודה.
לסלמון נראה לי הכי מתאים מלח ופלפל שחור..~א.לאחרונה
ואפשר לקשט גם בשעועית ובצל..
לדעתי כדאי על חום טיפה גבוה, מעט זמן..
בשלנים למינהם, רוצה רעיונות להכנה בסיר בישול איטימשתדלת
מלבד חמין.
חמותי קנתה לנו עכשיו סיר חדש.
והיא אומרת שאפשר להכין איתו מללללא דברים,
רק לא ידעה לתת לי מתכונים.
למישו יש?????????
כל מיני תבשילי קדירהיהודיה מא"יאחרונה
תבקשי ממנה שתקנה לך גם ספר מתכונים של תבשילי קדירה ביחד עם הסיר... ![]()
והשילובים - כיד הדמיון
קורקבנים + גריסים +בצל וגזר
גרונות הודו +קטניות (אפונה, שעועית חומוס)
או אפילו צמחוני - תפו"א, גזר, בצל וקטניות
אני משתמשת בסיר לבישול איטי להכנת צלי בשר מבשר מס' 8 (שהוא זול מאוד) ויוצא נהדר. אם מעניין אותך אכתוב את המתכון
ועיקר הרעיון של סיר לבישול איטי הוא שאפשר לשים בערב (או בבוקר אם מדובר במשהו שברגיל לא צריך בישול ארוך) עוף/בשר, ירקות, ומיני קטניות ודגן, להפעיל, ולמחרת בצהריים יש ארוחה מוכנה. בהחלט מוריד לחץ למי שעובדת ואין לה כ"כ זמן להכין ארוחה חמה בזמן. יעיל עוד יותר למי שעובדת ולא נמצאת כשהילדים חוזרים בית הספר, כי ככה הם חוזרים ויש להם ארוחה חמה שאימא הכינה.
למישהי יש מתכון טוב לפוקאצ'ות?
בת שמש
כן, לי.הרהור
שלב א'.
1.5 כוסות קמח
2 כפות שמרים יבשים או 35 גר' שמרים
כף סוכר
3/4 כוס מים פושרים.
לעבד במיקסר ולתת לתפוח חצי שעה.
אחרי חצי שעה--- שלב ב'.
להוסיף לבצק מלמעלה 2 כפות סוכר
כף מלח
רוזמרין אורדנו זעתר וכו'. מה שמתחשק.
4 כפות שמן זית
6 כוסות קמח
2.25 כוסות מים פושרים
לעבד.
זה הבצק בסה"כ. מכאן את עושה מה שבא לך, אני סומכת על היצירתיות שלך. 
מה שכן כדאי למרוח שמןם גם על התבנית וגם על הבצק
30 דקות אפיה.
זה מתכון אדיר. אנחנו מכינים אותו בדבקות כבר כמה שנים. (טוב. זה גם בגלל שאנחנו נורא מרובעים..
)
בתאבון. שאלות יתקבלו בברכה.
מלמעלה הכוונה שהבצק מהמתכון מלמעלה..הרהור
להתרת הספק
זקוקה להכוונה- מה שמים מלמעלה??בת שמש
בחיים לא הכנתי פוקאצ'ות. אחים שלי ביקשו.
רוטב כמו של פיצה? בצל? עגבניות? מה?
פטריות, רסק עגבניות, בצל, זיתים, מה בא לך.הרהור
לפי מה שאחים שלך רוצים, זה לא קריטי.
את נותנת לבצק תפיחה שניה אחרי שלב ב'?אביגילי
תודה
איזו כמות יוצא מזה?קצפת
אופס...קצפת
ולאיזה עובי מרדדים?
אם אני רוצה להכין למוצ"ש זה טוב בהקפאה?
הרהור עמוק-תודה!!!עוד כינויאחרונה
עשיתי היום-יצא מעולה!
פעם הבאה, כמות כפולה!
עוף בתנורשירה שירים
דרוש מתכון טעים ביותר לעוף בתנור (בא לנו לגוון)
ואם זה מתכון של עוף שאפשר לאפות אותו כבר עם תוספת זה בכלל יהיה מצויין ![]()
מה אתם אוהבים?אחתעם_בטן
אפשר עוף במרינדה של
1. סילאן, רוטב סויה וקצת שמן זית
2. יין אדום (טוב) עם בצל ופטריות
3. שמן זית, טימין ומעט רוזמרין
4. דבש ובצל
אם יש משהו שאת אוהבת אפרט יותר
תוכלילפרט את המתכון עם הבצל והפטריות? תודה רבה!יום השביעי
אני מקפיצה כי זה נשמע לי טעים, ואשמח למתכון
יום השביעי
לא יודעת על איזה מתכון אחתעם_בטן דיברהיהודיה מא"י
אבל הנה אחד קליל וטעים (טוב בעצם שניים)
לסדר את העוף בתבנית גדולה, רצוי ביותר להוריד את העור
לפזר מעל העוף פטריות חתוכות - טריות או מקופסא, מה שיש
לחתוך המון בצל ולפזר מעל
לשפוך מעל רוטב סויה, יין אדום ותבלינים (או רק תבלינים)
לאפות בתנור, מידי פעם להרטיב את העוף בנוזלים שבתבנית
לאפות עד שנראה מוכן, משהו כמו שעה
וקצת אחרת, אבל טעים מאוד
למתכון הזה חובה להוריד את העור, אחרת יוצא שומני מידי
לסדר את העוף בתבנית, למרוח אותו במיונז
לפזר מעל פטריות, מעל בצל
לאפות כנ"ל
תודה!יום השביעי
איזה תבלינים מומלצים?יום השביעי
שיהיה לפעם הבאהיהודיה מא"י
שום, פלפל לבן, פלפל אנגלי, זנגוויל, אבקת חרדל, אגוז מוסקט, בזילקום
לא חייב הכל ביחד
תודה!יום השביעי
איזה חלקים?יהודיה מא"י
אם מתחשק לך משהו טעים באמת - סטייק פרגיות
לסדר בשכבה אחת בתבנית, למרוח על כל אחד דבש/סילאן ולפזר תבלינים
בערך רבע שעה בתנור בחום גבוה
אפשר להכין עוף שלם בסיר של צלי עם תפו"א ושאר ירקות, או לעשות אותו מלא באורז
כרעיים..שירה שירים
לתבל בפפריקה, כורכום ומלחאמהונת
לתבול מכל הצדדים בפירורי לחם, ולהכניס לתנור לחום גבוהה יחסית ,
קל מאוד ונראה טעים ויוצא טעים!!
אולי אפשר להוסיף לזה תפו"א.
אנחנו נורא אוהבים-בעיתה אחישנה
עוף עם תפו"א ובטטה בצ'ילי.
והוא גם נורא פשוט.
משמנים תבנית בשכבה דקה של שמן.
מכניסים קוביות של בטטה תפו"א בצל ושום (אם אתם אוהבים)
מעל זה שמים את הירכים והשוקיים
ועוד קצת טבעות בצל.
מעל הכל שופכים את הרוטב שכולל-
רוטב צילי (קונים בקבוק שמספיק ככה ל-4 פעמים)
מלח
פלפל
קצת שמן
קצת מים
מכסים ומכניסים לתנור על 220 מעלות לשעה ואז עוד חצי שעה ללא כיסוי.
קלי קלות, וזה יוצא חבל על הזמן!!!!
(והולך גם סבבה עם אורז הכי פשוט).
תהנו 
לנו יש מתכון שאנחנו מתיייים עליו:עין האמונה
מיץ לימון
דבש
אבקת שום
ורוטב צ'ילי.
אם את רוצה שיישאר לך רוטב אפשר להוסיף גם קצת שמן זית...
טעים טעים טעים!!!!
עוף ב....קולהה!!אפוש
בס"ד
לפזר את העוף, תפו"א, והבטטה על התבנית..
לפזר מעליהם פפריקה +מעט אבקת מרק בצל+אם רוצים-צילי/בצל חתוך
אני בד"כ גם מרטיבה את הידיים וכמו "מלטפת" את העופות עם התבלינים כדי שיתובלו כראוי..
בסוף שופכים קוקה קולה (נא לא להכין מפפסי ודומיו..זה הולך ר-ק עם קוקה קולה מקורי!!)
לתנור - אהמ..עד שמוכן
יאמיי!!!
כשהוספתי קולה לקציצות בשר, הן נאכלו עד תוםכלנית1
כלנית, הוספת קולה לעיסה של הקציצות?s83
את יכולה להביא מתכון אולי ככה יאכלו אצלי קציצות בשר?
תודה מראש!
לא לעיסה. כוס קולה, רסק עגבניות ומים בסיר. וזה הכלכלנית1
עוף שיא הקל!!וטעים!!!
לא(ה)לי
שמים את העוף בתבנית (לא חייב לחלק אותו)
מפזרים מסביב חופן מלח גס
מלמעלה קצת לימון ומפזרים שומשום
ולתנור!!!
(אפשר להוסיף למטה טבעות בצל ומעל עוד כל מיני תבלינים אבל זה גם ככה טעים!!)
ראיתי מתכון דומה אבל חששתי מכמות המלח. מרגישים?כלנית1
ראיתי באתר של ניקי מתכון לעוף עם פיזור של מלח גס בצדדים וחששתי שהעוף יוצא מלוח. המלח לא נספג ברוטב?
מתוק קצת...אם הייתאחרונה
מישהו אוהב??
1.קטשופ סוכר טבעי ומים ביחס שווה- ולתנור.
2. 4 כפות ריבת משמש 4 כפות אבקת מרק בצל 3 כפות סוכר טבעי 3 כפות קטשופ 1 וחצי כפות מיץ לימון 1 וחצי כפות מיץ תפוזים, פרוסות בטטה (או שתיים) עוף - ובתנור.
אני שמה שעה וחצי מכוסה בנייר כסף וחצי שעה / שלושת רבעי שעה פתוח - בשביל הצבע
עוגה שאופים בתבנית כתרא.א.ק
עדיף לשחרר כשהיא קרה?
זבנג לאגו...א.א.ק
אז לא התאפקתי לחכות שהיא תתקרר, ורק חשבתי איזה יופי היא תראה, וכל הכבוד לי וכו'...
והיא התפרקה.
בערך.
אבל תיקנתי ב"ה, ולמדתי שיעור גדול על גאווה וסבלנות..
כל עוגה שאופים צריך לחכות-משה ר-אחרונה
כדי שתתקרר.. מכמה סיבות..
א. כמו שקרה לך עוגה שהיא חמה היא לא יציבה וקשה יותר להוציא אותה..
ב. צריך לחכות כדי שהיא תצנח ותגיע לגודל הטבעי שלה..
ג. יש מילויים או ציפויים שעלולים להיהרס כאשר העוגה עוד חמה..
בהצלחה בפעמים הבאות...
מיונז ביתי - מי יודע להכין?חילזון 123
באיזה מכשיר אפשר להשתמש?
במקציף? או במעבד מזון? (איזה להב?) או בבלנדר מוט?
מתכון עם וידאו למיונז בייתי (לזרוק אחרי 3 ימים)כלנית1
3 חלמונים, 2 כוסות שמן (לבחירה: כף חרדל, 2 כפיות מיץ לימון לשימור)
כשמכינים מיונז יש להקפיד על ערבול איטי ולהוסיף את השמן לאט לאט. אז, הנה מתכון מוצלח עם וידאו, כדי אם לא מקפידים על ההוראות לא יוצא מיונז יפה ואחיד.
שימי לב- מיונז בייתי הוא בעייתי מאחר שאינו עובר פסטור ולכן יש לגמור אותו לאחר 3 ימים (אולי אפשר להקפיא- נסי ותודיעי לנו מה קורה)
http://www.mako.co.il/tv-aharony-and-friends/bd5bf0a78e638110/
3 ימים ולא להקפיא בשום אופן!פפריקה--
על 2 חלמונים הייתי מוסיפה כוס שמן כפית חרדל, כף חומץ ומלח לפי הטעם.
אופן ההכנה- זהה.
אם המיונז נשבר לך תתחילי עם ביצה נוספת ועוד כמות שמן ואז אפשר לשלב את השבור לטוב.
היו ימים------
שהכנתי מיונז לשבת מליטר שמן ![]()
למה לא להקפיא בשום אופן?חילזון 123
ממש לא מומלץיהודיה מא"י
אלא אם כן משתמשים במיונז לבישול
במיונז קנוי יש ביצים מפוסטרות, בבית אין אפשרות להשיג ביצים מפוסטרות
אכילת ביצים חיות זה סכנת נפשות!!!
חבל, במקרה הזה הרבה יותר בריא להשתמש בקנוי מאשר להכין בבית
גם מי שלא רגיש לסלמונלה?אלעד
ביצים לא מבושלותיהודיה מא"י
עשויות להכיל שפע של חיידקים מזיקים
סלמונלה הוא רק הידוע בהם
אל דאגה רציתי לבשל עם זה...
חילזון 123
בסוף הכנתי בבלנדר ידניחילזון 123אחרונה
שמתי רק מערבל אחד ועירבלתי בכוס רחבה (הכנתי רק מחלמון אחד)
והכנתי תפוחי אדמה ובטטות בתנור עם מיונז ותבלינים. יצא נחמד אבל בפעם הבאה אני אשים יותר מיונז.
מה אפשר לעשות עם חזה עוף?ז'וז'ואית
חוץ משניצלים וממולאים?
נתקעתי עם המון חזה ובא לי להכין לשבת משהו לא בנאלי ולא מסובך!
יש רעיונות?![]()
חחח יהודיה גם אני בהתחלה לא הבנתי מה קורה פה...חילזון 123
אם אפשר הערה לפעם הבאה- לדעתי עדיף במקרה כזה לתת לינק לשירשור הישן ולא לחבר ממש את שני השירשורים.
זה גם יותר ברור ופחות בלאגן בעיניים
וגם כשזה בן רגע הופך לשירשורפלצת כזה קשה לשאול שאלות על המתכון וכו'
וגם בהתחלה לא שמתי לב בכלל שיש שירשור חדש עם שאלה. שירשורים עם יותר מ40 הודעות פותחים פחות. כי מה כבר אפשר לחדש שם...
צריכה מתכון לעוגה בחושה ומעליה קרם ואגוזיםמצפה לגאולה!!
תפוחי אדמה בתנור-קרמבו
שמתי בתבנית פיירקס פרוסות (לא מאוד דקות) תפוחי אדמה,
תיבלתי והוספתי קצת שמן וקצת רוטב של העוף.
על איזה חום אופים? כמה זמן?
תודה!
200-220 לדעתי עד שמרגישים שזה מוכן...-משה ר-
אם כבר מדברים על תפו"א בתנור..מעפר אני באה
למישו יש תיבול טעים? איך וכמה?
אני שמה תבלינים מכל הבא לידיהודיה מא"י
מבשלת אותם קודם במים, תבלינים ושמן ולתנור. יוצאים רכים במפנים ופריכים מבחוץ
אני מבשל חמש דקות במים..אני7
כדי שהעמילן יצא.
ואז אני מטבל אותם עם צ'ילי מתוק, פפריקה , אבקת מרק , פלפל שחור ,ושמן זית .
עדיף לא לבשל-משה ר-
הבישול בסה"כ מרכך את התפו"א (הוצאת העמילן) ואת זה גם האפייה עושה.... למה בכלל להוציא את העמילן??
ד"א רצוי מאד לא להשתמש באבקת מרק, זה לא בריא בכלל
אפשר להשיג תוצאה טובה יותר בבישול עם עשבי טיבול ותבלינים אחרים....
למה לא לבשל?יהודיה מא"י
באפייה לוקח יחסית הרבה זמן, ועם מבשלים אותם קודם הם יוצאים הרבה יותר טעימים
אז למה לא לבשל?
כי העמילן יורד בבישול-משה ר-
ולמיטב הבנתי הוא חיוני.....
אגב-השפים לא מבשלים תפו"א לפני אפייה, והמתכונים שראיתי עד היום לא כללו בישול, אולי בגלל הסיבה הזו..
טוב לא יודעת מה בתאוריהיהודיה מא"יאחרונה
אני יודעת בשפועל לבשל את התפו"א קודם יוצא הרבה יותר טעים (לפחות לפי הטעם שלי ושל בני ביתי), וגם יותר חסכוני באנרגיה וזמן
ייתכן וחלק מהעמילן יוצא למים, אבל אני בטוחה שנשאר בהם מספיק עמילן... סוף כל סוף זה בערך כל מה שיש בתפו"א, אילו הכל היה יוצא לא היה נשאר מה לשים בתנור...
אנישם!!מעפר אני באה
למה השוקולד צת'יפס נוחת בעוגות???
אני רוצה להכין עוגת שוקולד צ'יפס ויוצא לי מצע של שוקולד ועוגה בחורה!!
אוף!!!
מה עושים?
כי הם כבדיםיהודיה מא"י
והבלילה נוזלית. וגם כשהיא תופחת היא לא מצליחה להרים את השוקולד צ'יפס
מה שאפשר לעשות
לערבב את השוקולד צ'יפס עם מעט קמח, ככה שיהיה מקומחים
לפזר אותם למעלה אחרי ששופכים את הבלילה לתבנית, ורק טיפ-טיפה לדחוף אותם פנימה
אפשרות אחרת - לעשות עוגה עם בלילה מוצקה יותר כמו עוגת שמרים גבעונית או משהו כזה
^^ לא לכל עוגה מתאים שוקולד צ'יפסט'
תלוי בכמות הקמח שיש בבלילה ובד"כ עובד לערבב עם קמח. אצלי לא תמיד.
עוד אפשרותאיזה טוב ה'!!!!אחרונה
מתאימה לבלילות נוזליות במיוחד.
לפזר את השוקו צ'יפס מלמעלה רק אחרי כמה דקות אפיה והם כבר שוקעים לבד
יש דרך מהירה להפשרת בשר??ט'
יש לי הודו תחתון וטייסתי לגמרי ושכחתי להפשיר אותו והזמן קצר והמלאכה מרובה...
בטח כבר מאוחר מידייהודיה מא"י
אבל הכי טוב כשממהרים - לשטוף במים
ואני גם מכינה בלי להפשיר לגמרי כשצריך
זה מה שעשיתי
תודהט'אחרונה
למישהו יש מתכונים טובים עם בצק פילו? תודהציפור
כן-משה ר-
פילו שטרודל...
מלית של תפוחי עץ.
1.5 ק"ג תפוחי עץ ירוקים וחתוכים לפרוסות דקות..
150 גר' סוכר לבן
50 גר' סוכר חום
50 גר' צימוקים בהירים
רבע כפית קינמון
זסט לימון
לשימון 200 גר' חמאה מומסת מעל המליתועל הבצק
*ניתן להוסיף מרציפן מגורד
הרכבה- מותחים את הבצק ומפזרים פירורי לחם או בסקוויטים באיזור המילוי ומתיזים/מברישים חמאה מומסת על שארית השטח
מניחים את המלית על קצה האורך הקרוב אלינו באופן מהודק
לאחר שמניחים את המלית מגלגלים לרולדה (מקפלים מימין ומשמאל את הקצוות ומגלגלים) עם הסדין..
מניחים את הרולדה בתבנית אפייה ומורחים בחמאה מומסת (רצוי לא להקפיא לפני האפייה)
אופים בחום של 190-220 מעלות כחצי שעה..
מוציאים מהתנור ומורחים שוב בחמאה מומסת ומצננים
מגישים פושר עם אבקת סוכר, רוטב וניל, שקדים קלויים וקצפת...
ד"נ- רצוי לנקב את הרולדה במס' מקומות לפני האפייה....
ד"א - יש גם את המתכון לבצק עצמו, אני אוכל לכתוב...
יש מילויים נוספים כמו קרישה (מתאים יותר לארוחות).. בניגוד לתפוחים שהוא קינוח...
אפשר גם למלא בבשר..-משה ר-
אנחנו עושים מזה בורקסים-פלספנית
בעזהי"ת
טונה [עם קטשופ/מלפפון חמוץ/משו כלשהו שיעשה את זה..]/סלט טונה [החריפים, ברוטב עגבניות, מקופסת שימורים..]/פירה תפו"א, בצורת סיגרים וכאלה..
או להכניס לתבניות שקעים, לאפות, להקפיץ פטריות ובצל/ למלא בכבד [יאק]
עוד אפשרות- סלסילות: מבשלים ירקות [תפו"א בטטה חציל קישוא בצל] חתוכים קטן, אפשר עם קצת רוטב כזה [סויה/סילאן], חותכים את הפילו לריבועים [בשלוש שכבות], באמצע כל ריבוע שמים מילוי, מרימים את השוליים וקושרים עם בצל ירוק, ואופים את זה ככה..
תודה רבהציפוראחרונה
אני רוצה מתכון לאלפחורס אבל בלי סיבוכים תודהמצפה לגאולה!!
הנה-משה ר-אחרונה
125 גרם קמח
112 גרם קורנפלור
½ כפית אבקת אפייה
50 גרם חמאה רכה
65 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל משובחת
למילוי וציפוי:
צנצנת ריבת חלב משובחת
שקית שבבי קוקוס של (100 גרם)
לקישוט:
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום הכי גבוה שיש לכם 240-250 מעלות.
2. מנפים את הקמח בקערה יחד עם הקורנפלור ואבקת האפייה.
3. בקערת המערבל, מקרימים חמאה וסוכר במהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת בהירה ואוורירית. מוסיפים את הביצה והוניל, וממשיכים לערבל עד אחידות.
4. מוספים את הקמח המנופה וממשיכים לערבל עד שהבלילה אחידה וחלקה.
5. מרדדים את הבצק שנוצר על משטח מקומח קלות לעובי של 3-4 מ"מ. קורצים ממנו עיגולים בקוטר של כ-5 ס"מ (אפשר להשתמש בקורצן קטן, או בכוס קטנה).
6. מעבירים את העוגיות לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים 5 דקות ולא יותר. העוגיות אמורות להישאר לבנבנות. מצננים עד לקירור מוחלט.
7. מקשטים את העוגיות: מערבבים בקערית קטנה את אבקת הנס קפה יחד עם המים. טובלים את המכחול ומציירים על מחצית מכמות העוגיות (שיהפכו לחלק העליון של העוגייה). מייבשים לחלוטין.
8. מניחים במרכז עוגייה לא מצויירת (על הצד השטוח שלה) כפית ריבת חלב, סוגרים מלמעלה בעוגיה נוספת (מצויירת) ולוחצים מעט עד שהמילוי מבצבץ מהצדדים. מגלגלים את שולי העוגייה בתוך צלחת שטוחה עם קוקוס. עושים כך עם כל העוגיות.
בורקס מבצק עלים~א.ל
א. מותר לשים את בצק העלים במקרר ולא במקפיא? הוא לא יתקלקל?
ב. איך מכינים צורה של בורקס מהבצק? ואיך מדביקים את הפינות כדי שלא יפתח?
לפני השימוש צריך להפשיר אותו במקרר(יום לפני)-משה ר-
אפשר גם וגם
~א.ל
שמתי אותו מאתמול במקרר, בערך מ1. זה לא יהרס?
מרובע זה נראה לי קל אבל אשמח להסבר בכ"ז, ומשולש: מחברים כל קודקוד לאמצע?
זה לא יהרסיהודיה מא"י
בצק עלים יכול להיות מספר ימים בלי להתקלקל
חותכים את הבצק לריבועים
מרובע - שמים את המלית בצד אחד, לא לשכוח להשאיר שוליים
מקפלים לאורך קו האמצע למלבן
למשולש - מניחים את המילת במרכז, ומקפלים לאורך אחד האלכסונים של הריבוע, כך שבעצם מביאים פינה אחת לנגדית לה
ואני מהדקת את הקצוות בעזרת מזלג כדי שהמילוי לא יברח, וזה גם משאיר דוגמא יפה
ועדי שהמילוי לא יברח צריך לשים כמות מתאימה ולא לדחוס (ותלוי גם בסוג המילוי, יש מילוים שאפשר לשים יותר, ויש מילויים שנוזלים יותר בקלות
ושמי לב - מבחינה הלכתית אסור לעשות בורקס גבינה בצורה של בורקס תפו"א, אלא אם כן עושים משהו אחר שיהיה ניכר בו שהוא חלבי.
ו
יופי כך חשבתי..~א.לאחרונה
מקווה שיצא טוב
תודה על המענה המהיר 
ואני לא עושה גבינה, אין לי כלים..ספרדים 
שאלה- על חלב שקדיםמשתדלת
קניתי שקדיה כדי להוסיף ערכים תזונתיים לתזונת ילדי הקטנים.
אני מכינה להם מזה חלב שקדים, ולפעמים התינוק לא מסיים את הבקבוק.
השאלה שלי האם אפשר להשאיר את זה בבקבוק מחוץ למקרר כמה שעות,
או שזה יכול להתקלקל כמו מטרנה ושות'...
תודה.
הייתי עושה שני דבריםיהודיה מא"י
א. מכינה לו מנות קטנות
ב. אם נשאר שמה במקרר
תודה רבה. את תמיד עונה בכיף, וזה מחמם את הלבמשתדלתאחרונה
pudingnsm1
mi iodeaa im efshar lehishtamesh bepuding yashan
htchalti ugat gvina vegility shapuding pag tokef lifnei 2 chodashim
yesh masheu shefshar lasim bimkom
toda
נראה לייהודיה מא"י
שאפשר לשים קמח תפו"א/קרונפלור + סוכר +תמצית וניל (או סוכר וניל במקום סוכר ות.וניל)
cama kemach/nsm1
כך שיהודיה מא"י
הסך הכולל של הקמח + סוכר יהיה שווה לכמות של האבקת של הפודינג
ונראה לשים כמויות שוות משניהם
אני הייתי מנסה להשתמש גם אם התוקף עברחילזון 123
סה"כ זה לא משהו שאמור להתקלקל
גם אני חושב על קרונפלור עם אבקת סוכר ..אני7
אבל גם לא נרארלי שיש בעיה להשתמש
ובכל זאת אני לא יודע עד כמה הוא נחוץ לעוגה ..
לבדוק אם אין תולעים או ריח חריגכלנית1אחרונה
אם אין לך אפשרות להשיג קורנפלור, אם נותנים לפודינג תאריך שטוב מעל לשנה (תבדקי אם יש גם תאריך יצור או רק תפוגה), ויש לו ריח סביר וגם צבע תקין (אין נקודות שחורות שמראות על קלקול או תולעים), אפשר להשתמש בו, בתנאי שהוא ישב אצלך במקרר או בארון קריר.
אם יש לך בבית קורנפלור, תשכחי מהפודינג ותשתשמשי בקורנפלור.
אולי מישהי יודעתיהודיה מא"י
רציתי להכין היום לצהריים מרק עם קטניות - חומוס ואפונה
אבל שכחתי להשרות אותם מאתמול במים
היש תקווה להכין מרק לצהריים?
או שאבוד?
אפשר לשפוך על הקטניות מים רותחיםהדס ואור
קרה לי כמה פעמים עם חמין ביום שישי
אפשר לשים את הקטניות בקערה, לשפוך עליהם מים רותחים ולחכות חצי שעה
זה עובד כמעט כמו השריה ללילה. בודאי לגבי מרק,
בהצלחה!
תודהיהודיה מא"י
^^^ מוכר לי ומנוסה על ידיכלנית1
סיר לחץ!!!!3 פרחים
תוך חצי שעה והמרק מוכן!!
תודה אבליהודיה מא"י
סיר לחץ יש לי רק בשרי (והמרק מיועד לארוחה חלבית), והוא גם ענק, הרבה יותר ממה שאני צריכה
עם האפונה אין שום בעיה. אני אף פעם לא משרה אפונהאני ירושלמית
את החומוס כדאי להשרות במים רותחים כמו שכתבה הדס ואור. אחרי שהם מתנפחים כבר אפשר לבשל.
שאלה של בורה...ז'וז'ואית
אתן משרות רק כדי שהקטניות יתרככו ויתנפחו?
אמרו לי שמשרים כדי שאח"כ לא יהיו גזים וכאבי בטן (בעיקר לילדים ומניקות...)
אז בעצם השריה של שעה במים רותחים עוזרת גם לעניין השני או רק מנפחת את הקטניות?
שמעתי שסודה לשתיה עושה פלאים בבישול קטניות!בהצלחה!בת נוגה
^^^^תְכלת
אכן. שמעתי שהיא מנפחת את החומוס.
עם זאת לא נסיתי. אני משתדלת להוסיף כמה שפחות חומרים...
אני תמיד שמה במים רותחים לשעה וזה אמור להספיק (לפחות מבחינה הלכתית).
אזיהודיה מא"יאחרונה
בסוף השרתי עליהם מים רותחים, מיד אחרי שראיתי את ההודעה של הדס ואור
השארתי אותם עד לבישול, משהו כמו שעתיים
אחרי בישול של שעה בערך החומוס יצא לי טוב, האפונה היתה עוד קצת קשה, אבל גם כן טעימה
ובכלל היה מרק טעים. חבל שהילדים עשו פרצופים...
תודה לכל העונות