או מלפפון חמוץ בהכנה ביתית?
איך מכינים ירקות כבושים~א.ל
תזהריאלעד
אומרים שהכיבוש משחית
חח-משה ר-
מלפפונים חמוציםלא(ה)לי
שמים בצנצנת את המלפפונים (עדיף מלפפונים אדמה)
שמים מעל שום מלח שמיר
מים עד הסוף סוגרים טוב טוב ושמים בשמש בערך שבוע + עד שרואים בצבע שזה טוב
ניראה לי שזה לא מוצלח לעשות את זה בחורף..
למה צריך שמש? ומזה מלפפוני אדמה?~א.ל
יש מלפפוני עץ? ![]()
מלפפוני אדמה הם קטנים רזים ומתוקים יותרלא(ה)לי
למה צריך שמש??
לא יודעת זה שאלה פילוסופית מידי![]()
אפשר גם עם-משה ר-
חומץ למי שאוהב, ואפשר להוסיף פלפלים חריפים...
ירקות כבושיםכלנית1אחרונה
בעבר הכנתי כבושים מכל מיני ירקות (גזר, לפת, פלפל, כרובית- אם יש לך קפואה ללא תולעים,..) וזירזתי את הכבישה ע"י הרתחת הירקות במים עם חומץ (1/3 חומץ ו-2/3 מים לכיסוי הירקות+כפית מלח). אפשר להוסיף גם שמיר לטעם, ואולי גם כף סוכר, כדי לעדן את הטעם. אחרי ההרתחה, שמים במיכלים שעברו הרתחה, או לפחות שופכים עליהם מים רותחים (כדי שלא יהיה רובד חיידקים) ואז מניחים יום אחד להחמצה.
למה אין דג אמנון בלי עור?כלנית1
החלטתי להכין דג אמנון מטוגן לארוחת צהרים. מאחר שהבן שלי ובעלי שונאים את העור (גם אני, אבל בשבילי לא הייתי טורחת), החלטתי להוריד את העור, כרגיל. מאחר שאי אפשר להוריס את העור כשהדג מופשר לגמרי, חתכתי את העור של הדג הקפוא. כבר קרה לי כמה פעמים שנחתכתי בגלל המבצע הזה. אבל היום, בגלל הקור, חטפתי כווית קור!
הידיים כאבו, ובעיקר יד שמאל שאחזה בדג. שמתי את היד במים פושרים, ניגבתי, מרחתי בקרם ידיים, אבל רק כעבור חצי שעה היד חזרה לעצמה.
מחפשת רעיונות, אולי כלי מתאים להסרת העור (אוף, למה לא מוכרים אמנון בלי עור, כמו דג סול)?
נראה לי שלא מוכרים אותו בלי עוריהודיה מא"י
בגלל שהעור מאוד חשוב לתהליך הבישול שלו.
אבל אם את רוצה (ויכולה להרשות את זה) אז נראה לי שאם את קונה דגים טריים את יכולה לבקש שיכינו לך אותם איך שאת רוצה, כולל להוריד את העור
ולמעשה נראה לי שזה אפילו לא אמור להיות הרבה יותר יקר מלקנות פילה אמנון. (ולא לשכוח שבדג קפוא יש 20% קרח בדר"כ מה שלא יהיה בדג טרי)
את מורידה אותו מתחת לזרם מים?קצפת
זה לא אמור לקרות , וזה גם עוזר לתהליך...
נסיתי לחסוך במים הזורמים אבל לא הלךכלנית1אחרונה
הורדתי את העור כשאני קצת מזרימה מים וקצת משרה את הדג. שמעתי פעם שלא מורידים את העור מטעמי כשרות (לכן יש דגים שמשאירים מעט עור עליהם...). וליהודיה- אין מצב שאקנה באטליז ואראה פנים אל פנים דגים עם ראש ועיניים וערבים שמולקים את ראשם ומנסרים בשר קפוא במסור חשמלי. זה מגעיל ומפחיד (גם הנשק שלהם, המסור, די משפחיד)
אוי מקווה שזה כבר השתפרחילזון 123
ודרך אגב נראה לי שהסול בא כן עם עור פשוט העור שלו דק ועדין ונקי מהקשקשים המעצבנים האלה.
תוספות לערב שבתרחלקה
בעזהי"ת.
אז אחרי שהיום הכנתי ארוחת צהריים סופנית [אורז לבן, תבשיל ירקות, חזה עוף ברוטב פטריות ותה קר
מי שרוצה מתכונים- בכיף..],
אמא ואבא רוצים שאני אכין משהו לשבת. ובא לי להכין משו מקורי.
זרקו רעיונות, אני פתוחה לכל דבר שאינו בשרי [סתם כי כל הבשרים כבר מוכנים] 
כרוב ניצנים מבושל-משה ר-
בטטה בתנור, תערובת של ירקות מוקפצים...
תתן עוד כמה מילים וטיפים על כרוב ניצנים?מאמע צאדיקה
יושב לי בפריזר כאבן שאין לה הופכין... וחבל
מאיפה יש לך כרוב ניצנים?????????????????קצפת
למה אני לא נתקלת בדבר הזה?קצפת
לאיזה חברות יש קפוא?
זה לא אמור להיות מתולע?
יש קפוא של סנפרוסט, עם השגחה..-משה ר-
דווקא בטרי לא נתקלתי
זה לא מתולעיהודיה מא"י
זה סופר מתולע...
וגם הקופאים שיש עליהם הכשר, אם לא מצויין בפרוש ההכשר הוא לא לענין תולעים
למי שלא יודע: כרוב, וכמהו כרוב ניצנים הוא בהתחלה פתוח ורק אז נסגר. ולכן סתם ככה זה דבר מתולע כ"כ. כי כשהוא פתוח הג'וקים יכולים להכנס ממש פנימה, ואח"כ הם סגורים, ונשארים בפנים
הבעייה נראה לי יותר בטרי-משה ר-
אבל הקפוא בד"כ עובר שטיפה, בכל אופן אני אברר את העניין...
שטיפה לא עוזרת כאמוריהודיה מא"י
כי הג'וקים בפנים.
צדיקה- אמא שלי מבשלת אותו והוא יוצא טעים ביותר-משה ר-
בעז"ה אני אעלה מתכון יותר מאוחר
כרוב ניצנים זה בעצם כרובית?עמית-טליה
כי אם כן אז אם לא חסלט אין דבר כזה כרובית שהיא נקיה מתולעים...
לא הקפוא ולא הטרי...
לא..-משה ר-אחרונה
מבקשת מתכון..
של החזה ברוטב פטריות..יום השביעי
>>>רחלקה
בעזהי"ת.
טוב, אז אני צריכה להקדים ולומר ש.. זה היה דיי אלתור, פשוט נשארו לי שניצלים קפואים ורציתי שהם ייגמרו.. אז זה התוצאות.
אני מניחה שאפשר במקום השניצלים שאני שמתי, להכניס רצועות חזה עוף אחרי טיגון קליל.
אז ככה:
מטגנים בצל [כמה שיותר יותר טוב
], כשנהיה שקוף מוסיפים פטריות [אני חתכתי לחתיכות קטנות כי ככה אוהבים אצלנו..], ממשיכים לטגן איזה 10 דק'.
מוסיפים מים רותחים, מלח ואבקת מרק פטריות. נותנים עירבוב, ואחרי דקה-שתיים מוסיפים את החזה עוף.
נותנים להתבשל ביחד, שהטעם ייספג.
בתאבון 
מה עושים עם חתיכות הודו??Nעלי
ולא- אי אפשר עם תפ"א+גזר ביחד..
אשמח לרעיונות..=)
מוקפץ / שניצלוניםאיזה טוב ה'!!!!
איזה חתיכות הודו?יהודיה מא"י
אדום? שווארמה? חזה הודו?
נראלי זה הודו אדוםNעלי
אפשר תבשיל קדירהיהודיה מא"י
עם גריסים וקטניות ובישול ארוך (או מקוצר בסיר לחץ)
אפשר שיפודים על האש (או בתנור)
אפשר בבקשה מתכון להודו עם גריסים וקטניות?Nעלי
פשוט לשים בסיריהודיה מא"יאחרונה
הודו, גריסים (גריסי פנינה, הרבה יותר טעים), קטניות, חיטה אורז מלא... מה שאוהבים אבל דברים שמתאימים לבישול ארוך (לא אורז לבן, לא כוסמת, גם קינואה לא נראה לי מתאים, לא ניסיתי מעולם)
בצל, גזר, פרוסות של שום יבש (לא חובה)
תבלינים - פפריקה, פלפל שחור, כמון כורכם, פלפל אנגלי מה שאוהבים, מה שיש
אפשר גם ירוקים למיניהם
מוסיפים מים עד לכיסוי ועוד שיהיה ממש מעל
לא לשים מלח. ההודו די מלוח, לטעום אחרי שמוכן ולהוסיף אם יש צורך
אפשר לשים את הכל בסיר לבישול איטי לילה
אפשר בסיר לחץ - רבע שעה לאחר שמתחיל לחלץ מספיק בהחלט
אפשר בסיר רגיל ולבשל ככה 45-60 דקות מרתיחה
פירות עורלה- עדכון-משה ר-
עודף חצילים מטוגנים, אפשר להקפיא? [עוד לא מטובל]קצפת
כמובן שכן. אחרי ההפשרה תוכלי לבשל ברוטב עגבניותכלנית1
את יכולה לשלוח לי קצת? אין לי חשק לטגן וגם, אם לא רואים את כמויות השמן של הטיגון - זה מותר. אם מטגנים ורואים כמה שמן יש- אף אחד לא יאכל....
אני אשמח לשלוח לך!!!קצפת
במייל? פקס? אישי?
באישי. תכניסי למעטפה ותכתבי "לכבוד כלנית..."כלנית1
לא חייבים לטגן..~א.ל
אפשר לשים בתבנית בתנור, אפשר גם בטוסטר אובן
למרוח כל אחד מהחצילים במעט שמן (עדיף שמן זית)
ויוצא מעולה!
כן.הרהור
תודה ואיזה כייף .קצפת
יש לי חצילים גם לשבת באה [הממ...סליחה, הם אצל כלנית..]
ועכשיו, אפשר רוטב לחצילים?
נראה לי שזה ככה ..אני7אחרונה
אני לא יודע מה הכמויות אבל בערך
כף אריסה
4 שיני שום כתושות
קצת פטרוזליה ופפריקה אדומה .. קצת מיץ לימון , חומץ מלח, כמון ,
ואפשר קצת סוכר
שימו לב- עד יום שישי מלא מבצעים על כלי בישול ועודכלנית1
מי שמעוניין לקנות סירים/מחבתות/כלי מטבח איכותיים ובזול, ברוב החנויות יש מבצעים. אתמול למשל, קניתי מחבת ענקית של טפאל (לטיגון שניצלים, שמחתי שיש להם בצבע אדום לזיהוי בשרי) ב-40%. עכשיו הזמן לחדש את הכלים ולקנות פינוקים!
זה בזכות החגים של הנוצרים או מה?אלעד
ספירת מלאי של סופשנה לועזית, מסתמא..רחלקה
מתפטרים מהמלאי כדי לשלם פחות מסכלנית1
אני רק לא מבינה איפה כל ההתפטרות הזאת...פלפלתיאחרונה
עכשיו את אומרת על כלים, אבל נשאר כולה יום אחד.. מענין למה השנה לא יצאו במבצעים וחיסולים בשום מקום. גם לא ביגוד והנעלה, לא כלום...
מוזר.
עדיף להם מס מאשר סחורה בזול? אולי.
רוטב לפסטהאנונימי (פותח)
היי
בזמן האחרון נמאס לי מהרוטב הבנאלי וגם הלא כ"כ טעים של רסק עגבניות מוכן..
ניסיתי עם עגבניות- בישלתי, קילפתי, ריסקתי... הוספתי קצת תבלינים אבל זה עדיין לא זה.
אני אשמח לקבל מתכון לרוטב-
אבל יש לי כמה דרישות:
1.לא חלבי
2.עם כמה שפחות טיגון/עדיף בכלל לא
3.עם כמה שפחות שמן/מרגרינה
4.רצוי, אם אפשר, לשלב ירק
*עוד משהו : עוגת שמרים- איזה מילוי אפשר לשים? (לא שוקולד או פרג)
ריבה-אפשר לשדרג?
ומישהו יכול להסביר לי למה תמיד רבע שעה אחרי שהעוגה יוצאת מהתנור היא כבר יבשה ולא רכה ונעימה![]()
תודה
הנה לך..קצפתאחרונה
בבלנדר: שמן זית שום מלח ומלא ירק מכל הסוגים [רוטב ירוק]
ברוקולי [אם את מוצאת נקי..] מוקפץ בשום ושמן זית מלח ופלפל ומרוסק קלות
רוטב פסטו
טונה
ולעוגה חלווה \דבש+טחינה [הולך טוב עם שוקוציפס]
ריבה [אפשר עם קוקוס , שקדים]
ממרח תמרים [נהדר עם אגוזים]
אנשים! יש דברים שאפשר להכין בטוסטר קטן ויוצא טוב?פלפלתי
אם את מתכוונת לטוסטר אובןאנש
אז זה מאוד תלוי באיכות הטוסטר,
אבל פעמים רבות הוא מבשל טוב כמעט כמו תנור רגיל ולא תרגישי בהבדל!
(רק בחסכון של זמן וחשמל..)
בעיקרון אני מכינה שם הכל- תפו"א, פשטידות, מאפים למיניהם, אפילו דגים..
אני נמנעת מלאפות שם עוגות כי אני לא בטוחה שזה יאפה אותן יפה כמו שאני רוצה.
בהצלחה
טוסטר אובן הוא תנור לכל דברכלנית1
רק צריך לזכור שמאחר שהוא קטן וגוף החימום קרוב יותר לתבנית מאשר בתנור, יש להפחית את הטמפ' באפיה. למשל, במקום 180 מעלות רק 170. כמו כן, יש מקרים בהם זמן האפיה אף מתקצר, בתהאם לחוזק התנור (בט.א. הגדול שלי, אם כתוב זמן אפיה 45-60 דקות לעוגה, היא תהיה מוכנה אפילו אחרי 30 דקות).
ואם זה רק על זמנים (15 דק' במקסימום)פלפלתי
ואין לי אפשרות לשלוט על המעלות, אלא רק על הזמן ועל ההפעלה של חימום עליון/ תחתון / שניהם יחד - אפשר עדיין להשתמש בזה כמשהו שהוא לא חימום ויוצא טוב?
ממש מוזריהודיה מא"י
ואיך החום שלו, גבוה או נמוך?
נראה לי שבטח יתאים בעיקר לדברים שמצריכים חום גבוה - פיצה, דגים בגריל,(או עוף בגריל, אם הוא בשרי), ציפס בתנור, ובטח גם מאפים ופשטידות, ובלבד שיהיו קטנים ולא גדולים.
אין לי מושג. איך אני יודעת אם זה גבוה או נמוך?פלפלתי
אנחנו בעיקר מחממים דברים שם. פיצות, פרוסות לחם קפואות, עוגות לחימום....
אבל לא אפיה ממש. והגודל הרבה פעמים קורץ לי כדי לאפות משהו קטן.
קצת באסה.

אני לא יודעתיהודיה מא"י
אבל אני מנחשת, כי ככה בדר"כ טוסטרים עובדים
הגוף חימום קרוב מאוד לאוכל, והתוצאה בדר"כ חום גבוה.
אבל לכי על ניסוי וטעייה. נסי פעם משהו מחומרים לא יקרים יותר מידי, ותראי איך יוצא.
גם לנו יש טוסטר בדיוק כזה.. בינתיים לא הכנתי בזהרומי**
כלום..!
אשמח לשמוע מה הצליח לך!
חשבתי להכין עוגיות חלביות ולשים שם. נראה לך?
ועוד דבר, יש לי שם מגש ורשת. איך אני מניחה דברים בלי שילכלך המגש? נניח פיצה..
תודה!
הולך שם טוב עוף בתנור..אני7
רק צריך להוציא את המדפים ולכסות את העוף ..
ואם הוא חלבי אז גם פשטידות פיצות וכו'
האמת,פלפלתי
שהמגש שלנו בינתיים נעלם אז אנחנו מניחים על הרשת עצמה.
ובינתיים לא ממש אפינו שם, אלא רק חיממנו, אז ננסה ונראה.
יכול להיות שזה ילך אחלה.
בע"ה אודיע לך! 
תודה יקרה ובהצלחה בכל המטעמים שאת רוצה לעשות!!רומי**
אם אין טמפ', בד"כ יש מספרים שאפשר לכווןכלנית1
אם יש מספרים, אפשר לכוון אפיה לעוגות או גריל בהתאם למס' בכפתור. בד"כ משהו באמצע כמו 5 מתאים לאפיית עוגות. את רוצה לומר שאין שם אפילו מספרים?
אין מספרים.פלפלתי
לא יאומן. מעניין כמה זמן המכשיר עלום שם ומס' יחזיקכלנית1
בינתיים הוא מחזיק שנתיים - ויפה
ב"ה .פלפלתי
בטח יש מעלות ..אני7אחרונה
שווארמה??ספגטי מוקרם
מישו יודע איך מכינים בבית? עם הודו אדום???
תודה..
לא באמת אפשר להכין שווארמה בביתיהודיה מא"י
זה לא רק הבשר (שהוא נראה לי דווקא כבש בשווארמה אמיתית) זה גם צורת הצלייה.
אפשר להכין עם הודו אדום, ויותר טוב לקנות שווארמה הודו (זה חלק קצת אחר של הבשר. מה שנקרא שווארמה הודו זה בעצם הסטייק פרגיות של ההודו - ירכיים בלי עצמות)
ולטגן במחבת כבדה עם תבלינים. זה מה שנחשב לשווארמה ביתית.
וגםחילזון 123
לא לשכוח אם קונים טרי לבקש מהקצב שיחתוך את הבשר שווארמה לרצועות דקות.
חוסך הרבה עבודה.
נהייתי רעבה...
דרך אגב ברוב ה"שווארמיות" הרגילות שאני ראיתי בד"כ הבשר זה הודו או אפילו עוף. ולא כבש.
אפשר מהודואנונימי (פותח)
על מחבת שף ממש נוח לעבודה
יוצא מעולה אפילו יותר טוב מחנויות . מעולה לארוח (תלוי של מי...)
קונים שווארמה נקבה. בדרך כלל זה מה שיש אבל טוב לוודא
שווארמה חתוכה לרצועות לפי הגודל שאוהבים - קחו בחשבון שמתכווץ
פורסים בצל - כמה שיותר יותר טוב . או טבעות או חצי
משמנים מעט את המחבת ומתחילים עם הבצל
אחרי כמה דקות (לא טיגון) מוסיפים את השוארמה לבצל
(אפשר לשים אותם ביחד - תלוי בעובי הבצל שפרסתם- אנחנו אוהבים מעט עבה)
מתבלים ומכסים
אנחנו מטבלים סולידי - פפריקה מלח כמון ופלפל - אפשר מעט שמן זית זה יכול להוסיף
מידי פעם מערבבים כדי שלא ידבק ושוב מכסים
אחרי כעשר דקות אפשר להוריד את המכסה ולתת לנוזלים להתאדות עד שמגיעים לצבע הרצוי וללא נוזלים.
ישר לפיתה או בגט עם תוספות הרצויות
אפשר לעשות אותו הדבר עם פרגיות - אפילו שלמות וזה גם נראה יפה להגשה בשבתות וארועים
לא הרבה עבודה אבל נראה ממש מושקע ומיוחד
אז עשיתי מהודו אדום.. ויצא מעולה!!ספגטי מוקרםאחרונה
אולי זה לא באמת שווארמה אבל יצא משו משו..
מהמתכון הזה- http://www.bazekalim.com/2009/03/24/homemade-shwarma/
מישהו יודע איך עושים לאפה דקה ויחסית קטנה?פלפלתי
אכלנו לפני כמה ימים באיזה מקום לאפה שיותר קטנה בגודל וגם בעובי מהלאפה הרגילה, ושמו בפים גבינה צהובה זיתים וכו'...
רצינו לעשות כזה דבר בבית. איך עושים כזה דבר?
ואפשר לעשות את זה עם שמן בלי מרגרינה - ועדיף שיהיה פרווה כדי שנוכל לשחק עם המילוי שלו לכל מיני דברים.
תודה!
אני מכינה בבית לאפותיהודיה מא"י
מבצק שמרים פשוט למדי, מרדדת לעיגולים בגודל ובעובי הרצוי ואופה אותן על מחבת הפוכה על הכיריים.
להשתמש במחבת בלי טפלון (כי אחרת הוא יהרס) צד אחד, ולהפוך לצד השני.
פעם עשיתי כזה דבר, ויצא די קשה. די מצות כאלה...פלפלתי
איך עושים אותן רכות כאלה וכייפיות לאכילה?
ניסתי הרבה צורות ולא הצלחתי. גם לא לעשות אותן יותר עבות. (זה יוצא פשוט די פיתות כאלה.. ואני רציתי לאפות.)
זה ענין של הזמן שהן על המחבתיהודיה מא"י
ואם בכל זאת יצאו לך קשות, שמי אותן בכלי סגור בעודן חמות.
אני גם משמנת אותן משני צדדים לפני שאני מניחה על המחבת.
סבבה. אנסה. יש לך מתכון לזה? אפשר לקבל?פלפלתי
סתם בצק שמרים פשוטיהודיה מא"י
כוס מים
כפית מלח
3 כוסות קמח (לבן, קמח מלא צריך יותר מים)
3 כפיות שמרים
מעט סוכר
ללוש ביחד, להתפיח, לרדד לעיגולים דקים בגודל המחבת. לשמן אותם משני צדדים,
להניח מחבת הפוכה על הכיריים
לחכות שתתחמם היטב
לאפות חצי דקה-דקה מצד אחד, ועוד כמה רגעים מהצד השני.
סבבה! תודה! אנסה. צריך להתפיח עד להכפלת הגודל?פלפלתי
איך זה עובד בזה בדיוק?
ועוד שאלה - אפשר אחרי שעשיתי כמות נגיד, לשים בפריזר להקפאה לשימוש פעם נוספת? זה מחזיק טוב?
לא חייב עד להכפלת הגודליהודיה מא"י
תלוי כמה זמן יש לך...
מה את מתכוונת להקפיא? את הבצק או מוכן?
נראה לי אפשר שניהם. את הבצק אח"כ להפשיר בנחת בטמפרטורת החדר, לאפות מוכנות אני עוטפת בעודן חמות במגבת, מכניסה לשקית ולמקפיא, להפשיר אח"כ עם המגבת, יוצא יופי.
סבבה. תודה רבה!!פלפלתי
צריך מחבת במיוחד לשימוש הזה לא?מה'
מן הסתם צריך להשתמש במחבת חדשה לא ?(בלי כל השרוף למטה
)
ואפשר להשתמש בה אח"כ רגיל-הפוכה,כלומר,החלק שבמגע עם הכיריים לא הופך טרף מבחינה הלכתית?הרי ממה שהבנתי אוכל שנופל על הכיריים זה טרף כי נופל שם גם חלבי וגם בשרי.?
ועוד שאלונת (סליחה על הניג'וז)..עדיף ווק או כיפה כזאת מברזל של פיתות?
מולטישף יכול להיות טוב-משה ר-
אם יש לכם כיפה מברזל כזאת של פיתות, ברור שזה הכי טיהודיה מא"י
גם אני תהיתי בענין. בגלל זה עוד לא ניסיתי.פלפלתיאחרונה
זה נקרא בעברית טורטיהאיזה טוב ה'!!!!
(או בספרדית?
)
אין לי מתכון אבל אני מניח שלרב גוגל שליט"א יש
מקסיקנית
-משה ר-
אין שפה מקסיקנית. השפה המדוברת שם היא ספרדית.איזה טוב ה'!!!!
חחח יודע <ה>-משה ר-
יש מתכון כאןחילזון 123
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t384214#4620219
למרות שנראה לי שהכי קל לקנות את זה וזהו.
קרקעית סיר שנחרכה..~א.ל
יש למישהו מושג איך נפטרים מהשחור בקרקעית
חוץ מלשפשף? (שזה גם כבר לא מועיל..)
להרתיח עם מים וסבון?!טל..
או עם חומץ...-משה ר-
להרתיח עם מעט אבקת כביסהon
חומר נישוי מיוחד לנירוסטה (של סולתם)כלנית1
יש חומר ניקוי מיוחד של חב' סולתם. בעבר ניתן היה להשיג בכל מקום, ואז החומר נעלם ולא מזמן חזר. אפשר להשיג בחנויות כלים (לא מזמן ראיתי בחנות "נחמד", בסביבות 30 ש"ח, נוזל שמספיק להרבה מאד זמן). הוא עוזר להסיר כתמים מסירי נירוסטה. ובכלל, כדאי לדעת שאם קונים סיר מאיכות טובה, אפשר לשרוף אותו ולנקות והוא די חוזר לעצמו. אם קונים סיר זול, לפעמים נשארים עם כתמים מכוערים (ובמחבת זולה מטפלון, אפשר למצוא את עצמנו קונים כל שנה מחבת, כי הטפלון יורד ואז מאד לא בריא להשתמש במחבת).
מנסיון עובד...ארובין
לשים בסיר מים עד גובה החריכה, להוסיף כמות הגונה של אבקת כביסה,
להרתיח מס' דקות, לכבות את האש, להשאיר את הסיר עם מכסה סגור.
אחרי כחצי שעה, לקחת כף עץ ולהסיר את החלק שנחרך. אצלי ירד בקלות.
לנקות את הסיר כרגיל.
בהצלחה
תודה לכם!!~א.ל
חג שמח 
קודם כל- לאפות עם קמח מלא...כל עוגה כמעט.צוויג^^
ולהחליף מרגרינה בשמן
ולהוריד לפחות רבע אם לא חצי מכמות הסוכר...
מנסיון- זה לא הורס את העוגות אם לא מגזימים 
מתכונים?
יש כאן בשרשור עוגות עוגת שיש ותפוזים מניקי ב שמישו העלה והן באמת מעולות-תנסי ...
איך עושים גונדי?Nעלי
הממ...לשאול את סבתא?קצפת
לכל הקציצות היא קוראת גונדי, יש משהו מסויים שאת רוצה?
קציצות עם חומוס?Nעלי
לא וידעת איזה סוג..אבל מה שהפרסים אוכלים וטעים להם
גונדי נוחודי...קצפת
אני אשאל את סבתא מחר...
מתכון לגונדיאנונימי (פותח)אחרונה
על 1/2 ק' בשר טחון את שמה 1/2 כוס אורז (לא מבושל), ביצה, מלח, כמון, בצל אחד מגורר, חופן שמיר טרי קצוץ.
מערבבת הכל ביחד ושמה במקרר לפחות 1/2 שעה.- מונע את התפוררות הגונדי במרק.
בינתיים את מכינה מרק, ירקות- מה שבא לך ותבלינים - מה שבא- + כמון ושמיר.
מרתיחה, ושמה את המרק על אש נמוכה.
לפני שאת רוצה להוסיף את הגונדי, מרתיחה שוב את המרק, עושה כדורים מהעיסה וזורקת למרק ומבשלת עוד כ1/2 שעה.
יוצא ממש מעולה!!!
אפשר בעקרון גם עם חומוס- רק שאת זה אני לא יודעת איך עושים...
אני צריכה עזרה וכמה שיותר מהר-כן יטב!noga14
אני צריכה מתכון לגלידה (עדיף חלבית) שעונה על הדרישות הבאות:
א. טעימה ומשובחת.
ב. לא מכילה מרכיבים קשים להשגה או יקרים.
ג. לא קשה מדי להכנה.
ד.בכמות שתספיק לבערך 20 בנות.
תודה רבה מאוד.
גלידה טעימהאנונימי (פותח)
אמנם לא חלבית אבל בהחלט טעימה וקלילה. אולי תנסי בקום הריצ'- שמנת מתוקה. (אני לא ניסיתי...)
4 ביצים מופרדות
ריצ'
חב' שוקולד מגורר
להקציף את החלבונים עם 4 כפות סוכר עד שמתקבל קצף קשה ויציב.
בקערה נוספת להקציף את החלמונים עם 4 כפות סוכר עד שמתקבל קצף בהיר ואז להוסיף את הריצ', להמשיך בהקצפה עד שרואים שהקצפת מוכנה. (3 דקות בערך.)
להוסיף את השוקולד המגורד ולהוסיף את הקצף וקפל בעדינות.
מתקבלת כמות גדולה שמספיקה לתבנית חד"פ רגילה.
אני עושה במקום שוקולד תותים מרוסקים. אפשר לעשות חצי גלידה עם שוקולית / קקאו וחצי להשאיר לבן. אפשר קפה/ מייפל/ עוגיות נשיקות ועוד כיד הדימיון והטעם.
בהצלחה.
עדיין רלוונטי?~א.ל
אם נראה לך מתאים, אפשר להכין את העוגה עם הביסקויטים..
כל חתיכת עוגה לטעמי שוות לחתיכת גלידה, והמתכון לא מסובך בכלל..
כן,רלוונטיnoga14
הוא מתכוון לקסטה..אני7
רק שבמקום ריצ' אז שמנת מתוקה ..
אבל אני חושב שלהקציף שמנת מתוקה עם חצי כוס סוכר ( לכל שמנת )
וקצת פודינג זה אחלה גלידה חלבית אפשר גם לשבור בפנים עוגיות חיוכים ..
ואז זה ממש טוב או פקאן...
היא~א.ל
מחילה ..אני7אחרונה
אבל כיוונתי לדעתך ? 
שאלה נוספת: אומלטים.פלפלתי
אני תוהה - איך עושים בדיוק אומלטים?
(ובעברית - חביתה עם תוספות)
אם אני רוצה כזאת עם גבינה, אני מוסיפה לביצה גבינה לבנה, אולי מלוחה אן יש או מלח, קצת קמח - ולמחבת?
יש לכם מתכונים לכאלו דברים? אשמח לקבל..
חנוכה - חג החגיגות..
יש הרבה זמן.
תודה!
בדר"כ למחבתיהודיה מא"יאחרונה
בצל, ירקות, פטריות, אטריות, אורז
תוספות כמו גבינה לבנה, קוטג', גבילנה מלוחה וכו' אפשר להוסיף למחבת אחרי הביצה, או לערבב עם הביצה. אין צורך להוסיף קמח, אבל רצוי לדאוג שיהיה מספיק חביתה ביחס לתוספות כדי שיהיה אפשר להפוך. ואם החביתה ממש גדולה וקשה להפוך מצמידים צלחת למחבת, הופכים את החביתה לצלחת ואז מחליקים חזרה הפוך למחבת.
ולמיטב ידיעתי אומלט זה פשוט שם אחר לחביתה.
למישו יש מתכון לפשטידה חלבית ?אני7
שהוא לא קיש לזניה או מוקרם ??
תסתכלי בהודעה הנעוצה בראשיהודיה מא"יאחרונה
בשרשור של מתכוני שבועות
בטח יש שם הרבה מתכונים של פשטידות חלביות
עוף ללא עצמות-משה ר-
אוי זה דוחה אבל חכםהמוזרה
אדיריהודיה מא"י
שמעתי על ההמצאה הזאת - עוף ללא עצמות, וממש רציתי לגלות איך עושים את זה
תודה רבה
פילה עוף- זאת הכוונה, נכון?אמת ואמונה
אני לא יכולה לראות את הסירטון(רימון)
אבל מה עושים עם זה?
אבא שלי בדיוק הוציא מהפריזר ורוצה שאני יכין משהו ואין לי רעיון...
מה דעתכם?
זה לא סתם פילה עוףיהודיה מא"י
זה עוף שלם, ע כל חלקיו (כמעט) ללא עצמות בכלל
היו פה לאחרונה כמה שרשורים על עוף, אולי זה יתן לך רעיונות
יש דרך לדוייסים לראות את הסרטון?קצפת
וואי מגניב. תודה.חילזון 123
ניסיתי לעשותיהודיה מא"י
ויצא לי יופי
עכשיו צריך רק להחליט במה למלא
מוכשרת... זה נראה קשה.חילזון 123
חבל שאי אפשר לעשות עוף בלי עצמות וגם בלי עור...
זה החיסרון היחיד שאני רואה בדבר הזה 
מה הבעייה להוריד את העור?-משה ר-
זה בכלל לא קשהיהודיה מא"י
יותר קל מסטייק פרגיות
רק צריך לעקוב בדייקנות אחרי ההוראות שלו
אני עשיתי שלב, ואז צפיתי בשלב הבא ועשיתי אותו , וכו'
זה נראה מסובך הרמות...משתדלת
וגם איך שקשר את העוף...
וואוו.... אבל בהחלט מגרה.
חבל שלא צירף בסוף תמונה של העוף מוכן..
יהודיה, אולי את תצרפי תמונה??
אני במתח....
ושוב לשאלה...קצפת
יש דרך לאתרוגאים לראות את זה?
זה ממש מזעזע? [אני מנקה עוף בעצימת עיינים , מצד שני להגיש עוף בלי עצמות יכול להיות נהדר]
אני מסופקת אם יש דרך לבעלי סינון לראות את זהיהודיה מא"י
חוץ מלפתוח את הסינון לכמה דקות, או לפתוח את זה במחשב שאין בו סינון
ולגבי השאלה השניה - לא יודעת, תלוי ברגישות. בעיני זה לא מזעזע, רק מגניב
ראיתי את ההתחלה ובזה זה נגמר
~א.ל
וואוו!!!alma
והפעם......-משה ר-
דגים...
שימו לב לפער בין המחירים של פילה לדג שלם וכמה אפשר לחסוך אם רק יודעים לעשות את זה כמו שצריך...
כנ"ל לגבי עוף..
אני משרשרת את ההודעה הזאת לשירשור של העוףיהודיה מא"י
ומכניסה להודעה שנעוצה בראש הפורום
ישר כוח
תודה....-משה ר-
נהנתי !!!אני7
פשוט רעיון גאוני ! אני חייב לנסות את זה מתי שהוא..
במה אני יכול למלאות את העוף?אני7
במה שמתחשקיהודיה מא"יאחרונה
ירקות, אורז, פירות יבשים....

