שרשור חדש
פרות חלב ושומןקיווי

הלכנו לבקר חברים שיש להם רפת שמשווקת לטרה חלב

המחלבה עוברת את כל מבדקי האיכות הקפדיינם ביותר

בעל המחלבה החמוד מילא לנו איזה 4 ליטר חלב טרי ישר מהפרה (מול ענינו המשתאות)

החלב הוא מאוד שומני וכבד

חשבתי לעשות ממנו ריבת חלב

נראה לכם ייצא טוב?

יש לכם מתכון?

 

נשמע מצוייןיהודיה מא"י
מתכון לריבת חלב -
לכל ליטר חלב - רבע קילו סוכר, ואם החלב שמן, אולי כדאי אפילו יותר.
להשתמש בסיר בעל תחתית עבה (ככה אמרו לי, לא יודעת אם זה באמת משנה)
לשים בסיר 3 גולות שלמות ונקיות. חשוב לבד שהן שלמות לחלוטין.
להביא לסף רתיחה, להוסיף חצי כפית סודה לשתיה (לכל ליטר)
לבשל על אש נמוכה במשך כ2.5 עד שהריבה מקבלת צבע מתאים, וכאשר מרימים מן הריבה בכף היא נשפכת תחילה כחוט ובסוף כטיפות מתמשכות. ואני אגיד לך את האמת, זה החלק הקשה, לדעת מתי הריבה מוכנה, זה ענין של נסיון. שלא תהיה רכה מידי, ושלא תהיה קשה מידי, ושלא תשרף בתחתית.
כעיקרון הגולות אמורות לקרקש, ולהסתובב ולערבב את הריבה, אני ממליצה בכל זאת לערבב פעם ב30-40 דקות, ולעיתים קרובות יותר לקראת הסוף.
אם אין לך גולות, או שמפחיד לך לנסות לעשות עם גולות, לא חייבים, אפשר לערבב פשוט כל 20 דקות בערך את הריבה, לעיתים קרובות יותר לקראת הסוף.
ונשמע איכות סוףיהודיה מא"י
ריבת חלב מחלב מלא
תהנו לכם, ותשלחו לנו קצת
תודה יהודיהקיווי

על התשובה המהירה

את יודעת אולי כמה כוסות זה ליטר

או כמה מ"ל זה ליטר?

זה תלוי כמה יש בכוס שלךיהודיה מא"י
אבל בליטר חלב יש 1000 מ"ל
המילה מילי (מילי-ליטר) משמעה אלפית. כלומר, כל מ"ל הוא אלפית הליטר
רגילות נעות בין 200 מ"ל ל250 מ"ל
מעולה למוקרם, או שאפשר לדלל במים...עדידפאחרונה
הכנתי עוגת שיש טעימה, אז הנה המתכון אביוס

המתכון הוא של פיליס גלזר..

 

מצרכים:

2 כוסות קמח מלא 70%

1.5 כפית אבקת אפיה

1/4 כפית מלח

1/2 כוס קפה חזק (מ2 כפיות קפה וחצי כוס מים רותחים) בטמפרטורת החדר

1 כוס שמן קנולה

1.5 כוס סוכר חום

3 ביצים

1 כפית תמצית וניל

75 גרם שוקולד מריר

 

אופן ההכנה:

מחחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית.

מנפים לקערה קמח, אבקת אפיה ומלח

טורפים במערבן שמן סוכר ביצים ותמצית וניל לקבלת תערובת בהירה ואוורירית. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם הקפה. מערבבים בכף עץ אך לא טורפים

ממיסים את השוקולד בסיר כפול או בקערה מעל מים רותחים. מערבבים היטב עם 1/3 כוס מהבלילה.

יוצקים מחצית מבלילת הקפה לתבנית, יוצקים מעליה מחצית מתערבות השוקולד. מכסים ביתרת בלילת הקפה ומסיימים ביתרת תערובת השוקולד. מעבירים מזלג בתוך הבלילה בצורת זיגזג או חצאי עיגולים

אופים 50 דקות או עד שקיסם שהוחדר למרכז העוגה יוצא נקי.

מפזר

ים מעל אבקת סוכר.

 

לשובע!

נישמע טוב!מעפר אני באה

כשכתבת שמוסיפים את הקמח והקפה לסירוגין ולא טורפים, זה נורא? כי אם אני אערבב בכף לא יהיו גושים של קמח??

האמת, ככה כתוב במתכון אבל אני טרפתי כי ראיתיאביוסאחרונה

שיש לי טיפה גושים..

 

וגם את השוקולד המסתי עם קצפת צמחיתת בסיר ויצא טעים ממש

משהו שעשיתי ויצא טעים מאודא.א.ק

אז ככה:

רציתי להכין פסטה - אבל די נמאס לי מרוטב עגבניות (לא יכולה יותר לראות פסטה ברוטב עגבניות..) וגם רוטב בשמל נמאס ביותר.

חיפשתי משהו קצת אחר.. לא היו לי הרבה דברים בבית - אבל ידעתי כמה דברים:

א. יש לי 2 קוטג' שעבר להם התאריך - ואני רוצה להשתמש בהם..

ב. יש לי מלא תבלינים וגם יצירתיות לעשות שטויות...

 

 

אז טיגנתי בצל, עם קצת שמן וקצת חמאה (יצא טעים מאוד..)

הוספתי לו את הקוטג'ים, והמשכתי את הבישול..

 

ואז פתחתי את המקרר - ומה ראו עיני?

חציל עייף...

קילפתי אותו, חתכתי לקוביות (לא ממש קטנות) וטיגנתי אותן במחבת נפרדת,

אח"כ הוספתי אותן לסיר עם הקוטג' והבצל, הוספתי גם גיל אחד, וקצת קמח (כי זה היה מידי נוזלי) ויצא ממש ממש טעים!!

כמובן - תיבלתי -

עם מלח, ואגוז מוסקט.

 

 

מוזמנים לנסות..

וגם להציע עוד מתכונים מעניינים לרוטב לפסטה!

ולא משהו רגיל (כמו עגבניות או שמנת, או שמנת פטריות...)

פעם הבאה אני אנסה בטטה עם שמנת.. זה אמור לצאת טוב..

 

בטטה עם שמנת וקצת עגבניות זה מעדן.. שווה לנסות.צבע אדום

כמובן שאפשר גם שמנת עם פסטו, שילוב מעניין לאוהבי פסטו.

השבוע הכנתי פסטה עם רוטה עגבניות וטבעות זיתים שחורים. גם טעים.

בשביל מי שכבר נמאס מפסטה ברוטב עגבניות:צבע אדום
פתאום נזכרתי במתכון מאוד מעניין לרוטב פסטה שפעם ראיהודיה מא"יאחרונה
רוטב על בסיס פול
לא זוכרת מה בדיוק היה המתכון, אבל הרעיון היה שמבשלים את הפול עד שהוא מתפורר ועושים מזה רוטב לפסטה
איך לקשט עוגה?נחשונית

אני מנסה לתכנן מסיבה לכבוד הבכור שעולה לכתה א' והקטן שיהיה בן 5. בררתי עכשיו כמה יעלו עוגות מעוצבות ונפלתי מהמחירים:  300 - 600 ש"ח. 300 זה לעוגה אחת קטנה. אז אולי בכל זאת אנסה בעצמי? הבעיה היא שאני לא יודעת לעצב בבצק סוכר, לא רוצה ואין לי איפה ומתי להשיג את זה. אז איך לקשט עוגות? אני יודעת לקשט בצורה מאוד פשוטה, לא ברמה. חשבתי על:

 

1. עוגת שלום כתה א' - אולי בצורת ספר ועליו מונחים אותיות, עיפרון מספריים וצבעים...

2. עוגת יומולדת 5 עם ארנב וגזר - כי מעכשיו יהיה מותר לו כבר לאכול גזר חי...

 

אבל איך לעצב את זה טכנית, שיראה יפה ומשכנע, ושיחזיק מעמד כמה שעות? ומאיזה מצרכים?

התנאים - רצוי: קמח מלא עדין, סוכר חום, פרווה, בלי ריץ' בלי מרגרינה, בלי צבעי מאכל רעילים.

עוגה גם בריאה, גם טעימה, גם יפה ומקושטת - זה יתכן או שזה כבר מדע בידיוני? אם אתם יכולים לייעץ לי איך אבל בלי הבריאות, גם טוב, אני כבר אברור לי מזה מה בא בחשבון ומה לא. תודה.

 

אולי תנסי להשתמש בדפים אכילים..-משה ר-

 

 

לא הבנתי איך את חושבת לעשות את זהבונים מגדל

כלומר, הרעיונות שלך מסתדרים לי כדברים מאוד צבעוניים. מה שמחייב צבעי מאכל, לא?

או שצבעי מאכל רעילים זאת קטגוריה בפני עצמה?

 

מתכון טוב לעוגת יומולדת שיש לי זה עוגת שוקולד יחסית פשוטה. הגענו בינתיים למסקנה שהיא הכי טעימה (בעלי התעקש אחרי שהכנתי אותה פעם להחליף בזאת את המתכון הרגיל שלנו לעוגה כושית!)

אני עושה אותה עם קמח מלא וסוכר רגיל.

http://www.bishulim.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA_%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93_%D7%91%D7%A9%D7%AA%D7%99_%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA549

חוץ מזה, יש לי איפשהו מתכון לעוגת גזר. זכור לי שהיא די טעימה, והתקשר לי בראש לדרישות שלך. נשמע לך רלוונטי?

 

פעם כשרציתי להשקיע בעוגת יומולדת קניתי מרציפן צבעוני, היתה בסופר חבילה קטנה.

ממש קל לעצב, ולא דורש מיומנות מיוחדת, ובעצם מכיל בשבילך את הצבעים בלי להתחיל להסתבך עם הוספת צבעי מאכל. אפשר לעשות כיד הדמיון, וזה מחזיק לא רע, נראה לי. המגבלה היחידה זה גודל החבילה והצבעים - כולם באותו גודל.

לי נשאר, אבל רק כתבתי 'מזל טוב' והוספתי עלים ופרחים, אז זה לא הצריך יותר מדי מרציפן.

 

בהצלחה ומזל טוב

 

לעבוד עם בצק סוכר זה בערך כמו לעבוד בפימו/פלסטלינהיהודיה מא"י
ואפשר לקנות בסופרים גדולים
ואת האמת - עוגה שגם תהיה בריאה, גם יפה, וגם פרווה גם לי נשמע קצת כמו מדע בדיוני
רציתי להציע לך לעשות עוגת שלום כיתה א' בציפוי קצפת ולהשתמש בציפוי קקאו פשוט לאותיות, אבל אז זה חלבי.
ועוד רעיון לעוגת ארנב. מכירה את הספר "עוגות יום הולדת"? אם אין לך, נסי לחפש אצל השכנים. יש שם הוראות איך לעשות עוגות בכל מיני צורות, בניהם ארנב. ולציפוי - ציפוי קקאו, (בלי מרגרינה) ותכף כשהוא עוד חם לפזר קוקוס טחון/שקדים טחונים
זאת הפרווה של הארנב.
להוסיף את שאר הפריטים בעזרת ציפוי קקאו, פירות, (טריים/מיובשים) סוכריות וכו'.
רק קחי בחשבון שלקוקוס טחון יש יותר שומן רווי מחמאה.
אם נראה לך הרעיון, אני אפרט יותר, ואולי אפילו אוכל לשלוח לך צילום של הדף הרלוונטי מתוך הספר. (למתי את צריכה את זה?)
רעיונות נוספים - סתם עוגה חגיגית ללא נושא - עוגה עגולה ויפה, עם קצפת או רולדה
ואפשר לקשט למעלה בפריטים אמיתיים, לא אכילים. בובת ארנב מפלסטיק, עיפרון אמיתי וכו'.
מותר לשאול למה רק מגיל 5 מותר לו לאכול גזר חי?
אם את לא רוצה בבצק סוכר, אז..שטוזי...=)

אפשר לקנות "עט" מיוחד כזה לעוגות, ופשוט לצייר...

יוצא ממש יפה..

לא יודעת מה המחירים..

בכל אופן, בצק סוכר ממש מומלץ.. (מנסיון..)

אוליחילזון 123

לכיתה א' פשוט תכיני עוגה פשוטה ותחתכי אותה בצורת האות א'. תצפי ברוטב שוקולד פשוט, זה מה שהילדים הכי אוהבים בסופו של דבר. אפשר גם לכתוב את אותיות הא'ב' על דיגלונים קטנים כאלה ולנעוץ לאורך העוגה.

אם את רוצה לעשות אותיות על ספר אז אפשר ללוש אותן ממרציפן לבן.

 

ולשני - על אותו העיקרון תחתכי עוגה בצורה של גזר. (גזר יכול להיות גם חום, יבינו את הרעיון...). ובתור העלים תשימי איזה ענף פטרוזיליה או משהו כזה.

אפשר גם סתם לעשות צורה של המספר 5.

 

ודרך אגב, אם פירות בעוגה לילדים באים בחשבון אז אפשר לקשט את העוגה עם פירות צבעוניים כמו ענבים, אפרסק וכו'.

הצעתיטל..

לכיתה א': הייתי עושה רכבת אותיות (יותר קל מספר)

עוגה פשוטה בחושה (וניל/קקאו, אפשר עם קמח מלא וכו', אפשר אפילו עוגת הבית קנויה)

חותכים לקרונות ומעמידים אחד אחרי השני

אפשר לחתוך כל קרון לרוחב באמצע ולמלא בקצפת/ריבה - אם רוצים ממש להשקיע

לצפות ברוטב שוקולד פשוט

ואז:

גלגלים -מבייגלה/עדשים

קטר-לשים מעליו עוד חתיכת עוגה (שיהיה גבוה משאר הקרונות)

אותיות - אפשר מעוגיות (לאפות עוגיות בצורת אותיות), 

או לכתוב עם קצפת (שאפשר בצבעים שונים ע"י צבעים טבעיים:תמצית פטל, סלק, קקאו, כורוכום וכו', תחפשי בגוגל)

ואפשר לקנות תבית פלסטיק לאותיות משוקולד, להמיס שוקולד מריר/לבן עם מעט מעט שמן, ליצוק לתבנית, לקרר, להוציא ולהניח על העוגה.

ושאר הקישוטים-עדשים סוכריות צבעוניות, פרחי קצפת וכו'.

 

עוגת יומולדת 5: 

הייתי עושה עוגה בצורת 5 (כנ"ל, פשוטה בחושה וניל/קקאו)

חותכת לצורת חמש,

מצפה ברוטב שוקולד או בשכבת קצפת לבנה

ומעל מקשטת (כנ"ל)

אם חשוב הגזר, לעשות עם מרציפן כמו שהציעו,

או להניח גזר כתום ויפה בחור של החמש.

 

*אפשר לתת לילדים לעצב צורות ממרציפן ולשים על העוגה,

או להכין עוגיות בצורות ולשים על העוגה. ככה הם מרגישים שהעוגה - שלהם.

 

מזל טוב!

 

נ.ב. - לא התייחסתי לבצק סוכר, כי לא יצא לי לעבוד איתו עדיין.

אפשר לקנות צבעי מאכל טבעייםכלנית1

אפשר לקנות צבעי מאכל טבעיים (מן הסתם כבר מאוחר מדי בשבילך הפעם). יש חנות בשם "לה שף" שהיתה בתלפיות, עברה לגבעת שאול וחזרה לתלפיות אחרי שריפה. בניין או שניים מבזאר שטראוס.

כמו כן, אפשר לעשות צבע טבעי מתרכיז של הסלק שאת מבשלת. תמשיכי לבשל את מי הסלק עד שיהיו מספיק מרוכזים.

אפשר לעשות צבע חום מתמצית כהה של תה.

יש סוכריות ג'לי קטנטנות בכלל לא נדירות עם צבע מאכל טבעי בצורת אותיות. יש גם בייגלה בצורת אותיות (שבלונות לאפיה בצורת אותיות הן יפות אבל די גדולות).

אם את חייבת עפרון-מספריים ועוד ולא רוצה להסתבך, אחרי שהשקעת בעוגה עצמה תוכלי לקחת קיסמים ועליהם להדביק את הציורים הרצויים כמו דגלים קטנים. לא כל קישוט שמונח על העוגה חייב להיות אכיל!

בדיוק אתמול ראיתיסולמית

בספר של רוני ונציה- עוגת גזר עם ציפוי קרם גבינה.

אפשר לעשות את זה בצורת ארנב, ולהוסיף גזר גמדי לקישוט.

[וזה בריא להפליא וטעים משו אש. טעמתי את זה פעם באיזה קידוש, ומאז... נעלמו עקבותיה. עד אתמול...

נחשונית, לא תספרי מה עשית בסוף? חילזון 123
אח... (נאנחת בצער)נחשונית

זה לא במקרה שלא דיווחתי כלום איך יצא ומה היה.

תיראו, כולם אמרו שהמסיבת גזר היתה מתוקה ומקסימה, שמחה ונהדרת. והילדים היו מאושרים, בעננים, בהיי עד עכשיו. הם ביקשו מסיבה, הסכמתי שמגיע להם. הבטחתי וקיימתי, והם קיבלו מסיבה עם הכל: בלונים, נורות צבעוניות, מוסיקה, ממתקים, אוכל, אורחים, הצגה ומתנות. וגם אני חושבת שהיה נהדר. וזה היה סיום נהדר לחופש. אבל היו כמה פישולים ופישלונים קטנים ואחד מהם זה שהספקתי לאפות רק עוגה אחת, עוגת גזר בריאה (אוי לא...) וגם היא בלי שום ציפוי, פשוט לא הספקתי, היה עלי עומס מטורף, כ"כ הרבה דברים להכין למסיבה ורובם לבד כי בעלי נקרא בדחיפות לעבודה ולא עשה את הקניות כולל החומרים לקישוט העוגה. וגם הייתי צריכה להתכונן לטיול ולמפגש כתה א' למחרת. אז היו כמה דברים שנפלו בין הכיסאות וזה אחד מהם.

תודה לכולכם על הרעיונות. למדתי מכם ומקווה להשתמש בהם בעזרת ה' בעוגות הבאות.

 

העיקר שהילדים נהנו וקיבלו תשומת לב חילזון 123אחרונה
נתקעתי באמצע האפייה, הצילו מישהו נמצא??אנונימי (פותח)

מחפשת להמיר מרגרינה בשמן אבל לא חבילה או 100 גר'.

מחפשת להמיר בכפות. מישהו יכול לעזור לי??

תעשי בערךשפרלהאחרונה

אם חבילת מרגרינה זה כוס שמן, א זבטח  כל כף מרגרינה היא קצת בערך כף שמן..

 

לא יקרה כלום אם זה לא יהיה מדויק

 

שלום, כנסו:מצפה לגאולה!!

אני צריכה מתכונים קלים ומהירים לכבוד שבת קודש!

תודה רבה מראש!!

יש משו ספציפי שאת רוצה?-משה ר-

דגים? חמין? ממולאים?

איך עושים אורז עם ירקות?מצפה לגאולה!!

 

אתה שף שדרותי?מצפה לגאולה!!
אני לא שף-משה ר-

הנה מתכון:

2 כוסות אורז

4 כוסות מים

מלח 

פלפל

כורכום

(אפשר אבקת מרק אני אישית לא אוהב)

וירקות

עכשיו לירקות יש 2 דרכים מוקפץ ואז לשלב לאורז או מאודה (אפשר של סנפרוסט)

אם את עושה עם ירקות בבית אז את שמה 

גמבה קצוצה
גזר מגורר 

ובצל קצוץ

אפשר לעשות גם אורז עם אפונה ותירס לבד או רק תירס

ההכנה:

מטגנים את הבצל עד שמזהיב ומוסיפים שום כתוש

מוסיפים את הגזר והגמבה מטגנים קצת ואז מוסיפים את האורז

אם רוצים להוסיף אפונה או תירז אז בסוף מכיוון שהם לא דורשים הרבה בישול 

לעומת הגזר שצריך להתרכך

בסוף מוסיפים את התבלינים ושמים המים (לכל כוס אורז כמות כפולה מים)

מביאים לרתיחה ומבשלים רבע שעה עד 20 דקות מכבים את האש ומכסים עם מגבת...

 

תודה רבה שף שדרותי!!מצפה לגאולה!!
בכיף -משה ר-אחרונה
מתכון קל ופשוט לתמצית וניל (עשיתי ויצא מצויין)-משה ר-

לוקחים כ-10 מקלות חותכים ופתחים אותם ומכניסים לתוך וודקה פילנדיה או אבסולוט למשך תקופה עד שזה מכהה...

בשביל מה??מעפר אני באה

חח יש בחנות

אנחנו דור עצלן!

אבל סתם ככה זה מגניב להכין תמצית וניל!

מה שיש בחנויות זה לא איכותי-משה ר-

זה תעשייתי ואי אפשר להשוות בכלל....

מצטרפת בהחלטיהודיה מא"י
מה שיש בחנויות זה לא תמצית וניל זה תמצית בטעם וניל, ואין בכלל, אבל בכלל מה להשוות בטעם. לתמצית בטעם וניל אין אפילו לא טיפה אחת קטנטנה של וניל אמיתי.
אפשר לקנות תמצית וניל אמיתית, אבל המחיר שלה הוא בערך 50 ש"ח לבקבוק של 60 מ"ל....
אני עשיתי בבית אבל השתמשתי בכוהל נקי 95% שאותו מהלתי במים ביחס של 1:1 המחיר יצא זול בהרבה לעומת וודקה, וגם כשר לפסח (חשוב, כי אנחנו משתדלים לא למכור חמץ גמור במכירה, וודקה עשויה להיות חמץ גמור)
ולפי המלצה של שף אני מתכוונת בפעם הבאה לנסות (אולי) להשתמש פשוט בכוהל נקי.
אפשר גם לנסות עם ברנדי..אליש123
דווקא פחות מומלץיהודיה מא"י
הטעם שלו יותר דומננטי, ועשוי להאפיל על הטעם של הוניל
אני משתמשת בכוהל נקימאמע צאדיקה

(מוודאת שהוא כשר לפסח- והבקבוק נקי כל השנה... ככה זה טוב להרבה זמן)

 

שמה בפנים ככה 2 מקלות וניל חצויות- שישב לו בשקט בחושך כמה חודשים...

רואים שהוא מוכן- כשהצבע נהיה צהוב-עשיר בכל הנוזל

 

תהנו

 

 

 

 

אני הכי לא אוהבת את המתכונים שאומרים לגרד ישירות מהמקל וניל-מה אני רוטשילד???

אה? הפתעתם אותי. אפילו לא ידעתימרק חורפי

שיש משהו אחר להשתמש בו חוץ מהבקבוקון שבמכולת..

אבל אם כבר, אולי אנסה.

אז אשמח להסבר יותר מדויק..

 

כמה כמות נוזלים, על כמה כמות מקלות וניל

ואפילו, איפה בכלל רוכשים כוהל ומקלות וניל?

ואם זה על בסיס כוהל אני יכולה להניח שזה מחזיק מעמד ולא מתקלקל?

 

|הפגנתי בורוּת הערב..|

כהל בכל סופריהודיה מא"י
במדף של המשקאות החריפים
מקלות וניל - בחנויות תבלינים
הגירסה שלי היא 8-10 מקלות וניל לבקבוק של 750 מ"ל (במקור וודקה, אפשר עם כהל)
חותכים כל מקל וניל לאורכו
רצוי גם לגרד את הגרגירים לתוך הכוהל
מכניסים כמובן גם את המקלות
סוגרים, ומשאירים סגור למשך 3-4 חודשים. כל פעם שנזכרים הופכים את הבקבוק, לערבוב.
זה מוכן כשיש לזה צבע חום כהה עמוק.

צדיקה - לפי התיאור שלך - התמצית שלך פשוט יוצאת מרוכזת פחות.
זה נשאר אלכוהולי או שהאלכוהול מתנדף?בת נוגה

והאם הגרגרים אח"כ לא מפריעים לשימוש?

הגרגרים לא אמורים להפריע-משה ר-

אבל מי שרוצה את זה נקי אפשר לסנן..

 

האלכוהול מתנדף באפייה/בישוליהודיה מא"י
אבל אם את משתמשת למשהו ללא חימום הוא לא מתנדף. אבל סתם שתדעי - גם בתמצית וניל סנטטית קנויה יש אלכוהול
הגרגירים מוסיפים, לא מפריעים - כי הם סימן לכך שאת משתמשת בוניל אמיתי
משהו קטן-משה ר-

יש קרמים בהם רוצים שיהיה מרקם ומראה חלק אז מסננים את הגרגרים..

 

לתמצית שלי יש גוון עינברימאמע צאדיקהאחרונה

שמעמיק עם הזמן...

אני מניחה שלתמצית שלך יש צבע חום יותר

 

החוזק של התמצית זה כבר עיניין של טעם, הרגל, וזמן

 

 

מנסה לשחזר סלט גזר מרוקאיlila317

אכלתי ונורא נהנתיי ואני חושבת שהיה בסלט קימל טחון קצת עריסה מלח ופלפל רק מה שאני לא בטוחה עם היה גם קצת שמן זית?< אשמח למתכון מקורי מבולבל. (הגזר היה פרוס לעיגולים וקצת מבושל).

סלט גזר-משה ר-

 

חומרים

5-7 גזרים קלופים

5 שיניי שום

פטרוזליה קצוצה

1 לימון סחוט

כפית כמון

כפית סחוג/אריסה

מעט שמן

מלח

 

 

אופן ההכנה:

מרתיחים את הגזרים עד להתרככותם.

חותכים את הגזרים לעיגולים

מוסיפים את כל התבלינים+ השמן + הפטרוזיליה+ הסחוק

 

תודהרבה!lila317
בשביל שיהיה מרוקאי אמיתי-- צריך עוד שלבפפריקה--אחרונה

לטגן את הכל אחרי התיבול במעט שמן

 

 

יש אפשרות להכין אגוזי פקאן לבד?- דחוף קצת..~א.ל

אני רוצה לנסות להכין עוגת קפה ואגוזי פקאן

אין ל אגוזי פקאן, אבל יש לי אגוזים רגילים

יש מצב שאם אערבב אותם עם דבש ושים לדקה אחת בתנור, התוצאה תהיה דומה לאגוזי הפקאן האמיתיים?

 

בעיקרון נדמה לי שזה אמור להיות מטוגןחילזון 123

למשל תראי מתכון כאן -

http://www.bishulim.co.il/%D7%A4%D7%A7%D7%90%D7%9F_%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%99

כוס מים
חצי כוס סוכר
100 גרם פקאן קלוף
שמן לטיגון

הכנה:

1. ממיסים את הסוכר במים ומתרתיחים.
2. מוסיפים את הפקאנים ומבשלים כ 20 דקות (מדי פעם לערבב ו"להטביע" אותם כי הם צפים)
3. לסנן את הפקאנים מהמים ושלטח על מגש לייבוש למספר שעות (אפשר לזרז את התהליך ע"י ייבוש בתנור).
4. מחממים שמן עמוק ומטגנים את הפקאנים עד להשחמה- להיזהר, הם משחימים די מהר (חצי דקה- דקה) וכשהם כהים מדי זה שרוף ולא טעים 

 

למרות שלדעתי זה יצא טעים (וגם בריא יותר) גם כמו שאמרת. גם אם לא כמו המקור.

את מתכוונת בטח לפקאן סינייהודיה מא"י
כי פקאן זה זן מסוים של אגוז, ולא נראה לי שאפשר להכין אותו מזן אחר של אגוז...
אני בטוחה שאפשר למצוא מתכונים לפקאן סיני תוצרת בית
אני גם די בטוחה שהעוגה תצא די טוב עם פקאנים רגילים בתוספת סילאן לבלילה
תודה !~א.לאחרונה
מי כאן מבין בהשריית קטניות?מרק חורפי

היי.

 

כי העמדתי 5 קערות עם סוגי קטניות שונים להשרייה למשך לילה+יום,

ואח"כ שטפתי וסיננתי,

ועכשיו אני מתלבטת:

 

א. את כל הסוגים ניתן להקפיא אחר ההשריה? (חומוס, עדשים ירוקים+אדומים, אפונה, מש)

ב.האם כשמנביטים, עדיף שהקערות ישהו במקרר בנתיים?

ג. ובעיקר -אם לא עשיתי כך, האם זה מקצר את "תוחלת החיים" - כלומר האם אחרי בישול זה יחזיק טרי פחות ימים

מאילו לא הייתי משרה/משרה בקירור?

 

אני אשמח מאוד לתשובות מהמבינות כאן..

 

אני מקפיאה את כל הסוגיםט'

אחרי השריה וברירה ומראש מחלקת למנות בשקיות אוכל או כוסות חד"פ וזה מאוד נח

טוב, תודה, ולגבי שאלת הטריות, מישהי יודעת?מרק חורפי
ואחרי שהקטנייה תופחת, מותר להשתמש שוב~א.ל

ככה כפי שהם או שצריך לברור שוב?

לגבי ברירה-מאמע צאדיקה

אני מצאתי שהרבה פעמים אחרי שהקטניה תופחת- רואים חורים שאי אפשר היה לראות קודם

אז את עיקר הברירה- אני עושה אחרי השריה

את צודקת!~א.לאחרונה
מה לעשות עם שעועית אדומה? יש מתכון לתוספת??מרק חורפי

רעיונות יקבלו בברכה.

 

יש לכם מתכון טוב לעוגת שמנת? (לא עוגת גבינה..)שטוזי...=)

היה לי מתכון מזה טעים והוא נעלם..

אולי יהיה למישהי דומה..

תודה, זה טעים.. יאללה, תכתבו לי..שטוזי...=)
אין לי מושג מה זהיהודיה מא"י
יש איזה עוגת שמנת שאחותי תמיד מכינה-משה ר-

אני לא יודע אם זה מה שאת מתכוונת אבל אוכל לשאול אותה מה המתכון...

את מתכוונת אולי לעוגת פירורים?אנונימי (פותח)
לא..שטוזי...=)אחרונה
אז אתמול הייתי בסופר וקניתי גוש טופו, מה עושים עםמשתדלת

זה??

 

פתאום התחשק לי לקנות כי זה נחשב בריא.

אבל אין לי שמץ של מושג מאיפה להתחיל...

 

וגם- מה באמת הערכים התזונתיים הבריאים שלו?!?!?!?

מישהו??????????????????משתדלת
כעיקרוןיהודיה מא"י
חותכים לקוביות, ומטגנים עם מוקפץ
אפשר לגרד, ולהשתמש על תקן גבינה צהובה במאכלים בשריים כמו לזניה וכו'.
ובטוח יש עוד מתכונים, אני לא מכירה
אם יש לך מעט תעוזה, הנה מתכון:בת מלך

חותכים את הטופו לקוביות בגודל כ1 סמ'.

 

מרינדה:

רוטב סויה

דבש

שום גבישי

מעט חמאת בוטנים

יין לבישול(לא חובה)

רוטב צ'ילי.

 

משרים את הקוביות במרינדה ללפחות שעה (במקרר, בתוך קופסא סגורה)

כדאי לטעום מעט לפני ההשריה, ולהוסיף מהמרכיבים לפי הטעם.

 

מקפיצים בווק. יוצא נפלא

אפשר להוסיף מעל קינואה/אורז וכו'.

 

בתאבון

פעם גם אצלנו היה טופו, עד שפלפלתי

אמא שלי הבינה שזה לא בריא, אלא רק כאילו.

 

מה עשינו איתו? בעיקרון אפשר להוסיף למ וקפץ כמו שאמרו פה לפני,  ואנחנו היינו עושים ממנו שניצלים.

אותו דבר כמו שניצל בשרי - רק עם הטופו שנפרש לפרוסות. ביצה, פרורי לחם ותבלינים - וטיגון קצר.

זה יוצא אחלה.  הולך עם אורז ושעועית או פירה או משהו...

קיצר - אחלה.

 

למה לא בריא? זה סויה..אביוס
הסויה שנויה במחלוקת האם היא בריאה או לאיהודיה מא"י
וזה לא בדיוק סויה.
לטופו יש גם יתרונותכלנית1

הטופו חסר טעם ולכן צריך לזכור- או להשרות ברוטס סויה/מרינדה לפני ההקפצה, או אם מכינים שניצלים וכד'- לחתוך די דק וגם להוסיף תיבול, אחרת התבשיל יוצא חסר טעם.

טופו הוא בעצם סויה מעובדת לצורה שנוחה לעיכול. הוא מאד מומלץ לגיל המעבר כי יש בו אסטרוגן צמחי וגם סידן.

אפשר להכין "גולש"חילזון 123אחרונה

אין לי לידי את המתכון בדיוק אבל בעיקרון חותכים ירקות לריבועים (בצל, דלעת, תפו"א, סלרי, בטטה, גמבה, עגבניה וכו'), מוסיפים קוביות טופו ורסק עגבניות ומים ומבשלים מכוסה על אש נמוכה לפחות חצי שעה-40 דקות.

אחרי יום במקרר זה יותר טעים כי הטופו מקבל יותר טעם.

(זה מהספר בישול מלא חיים).

יצא טעים... וזה כ"כ פשוט!גפן36

סוג של חביתה...

ביצה,

קטשופ,

סחוג,

אורגנו, (וכל תבלין שבא לכם)

ומלח.

^לטרוף ביחד.

שמים עלים של כוסברה/פטרוזיליה במחבת, מטגנים טיפה,

ואז מוסיפים את הביצה ומערבבים עד שמוכן..

 

יצא טעים עד כדי כך שביקשו ממני להכין לכולם=)

תנסו..

רביוליעוד כינוי

מישהו יודע איך מכינים?

ההכנה קשה?

אני רוצה לחסוך את קניית הרביולי המוכן בשקיות שצריכות בישול קצר

זה מאוד יקר

ומאוד אוהבים פה....

תודה ויום טוב

אפשר, אבל זה הרבה עבודהיהודיה מא"י
והתוצאה תצא פחות טובה מהסיבה הפשוטה שלא כ"כ אפשר להשיג קמח דורום פה בארץ.
באופן עקרוני צריך גם ציוד מיוחד - מכונת פסטה, ותבנית יעודית לרביולי, אבל אפשר להסתדר בלי.
צריך להכין את הבצק, חפשי בגוגל "פסטה תוצרת בית" בטח תמצאי מתכון.
לרדד אותו במכונת פסטה, ואם אין - אז פשוט לרדד דק (נראה לי שצריך עובי שני מלימטר)
לשים בתבנית היעודית, להכין את המילוי, למלא, לשים עלה בצק שני, להדק, לחתוך, למלא.
אם אין תבנית יעודית - לפרוס עלה בצק, לשים כמויות מדודות של המילוי במרחקים שווים, לשים עלה שני, להדק בזהירות בפסים בין המילוי, לחתוך. להדק שוב כל רביולי מסביב סביב בעזרת מזלג או עם האצבעות
ואז נשאר רק לבשל...
בהצלחה
אהבתי :"ואז נשאר רק לבשל...."!!!עוד כינוי

תודה.

נראה לי שאוותר....

צוחק

תראייהודיה מא"יאחרונה
אם את בענין - מכונת פסטה זה בכלל לא דבר יקר והיא שימושית גם לדברים אחרים, ואז יש לך הוצאה חד פעמית ואח"כ את חוסכת הרבה (וגם יכולה לגוון מאוד במילויים, ולעשות למשל גם מילויים בשריים שלא ראיתי שאפשר לקנות)
חוץ מזה, זה יכול להיות יופי של הפעלה לילדים - מרדדים, חותכים את כל הבצק לריבועים בגודל המתאים, ונותנים לילדים בגיל הרלוונטי לשבת, למלא, ולסגור.

אבל בעיניי, יש דברים שפשוט עדיף לקנות מוכן...
המרות למינהן ועוד שאלות ~א.ל

ישנם 2 מתכונים שארצה לנסות להכין, אשמח אם תעזורנה לי בהמרות של רכיבים מסוימים..

 מתכון ראשון:

חמאה מומסת

סוכר חום

ביצה

כפית תמצית וניל

קמח רגיל

קמח תופח

אבקת קקאו

קוקוס.

לזיגוג: אבקת סוכר

אבקת קקאו

חמאה

מים חמים.

ולשאלות: תמצית וניל- הכרחית? אפשר להמיר אותה במשהו אחר? החמאה זה משהו שאנחנו לא מכניסים לבית- ישנן אופציות אחרות?

 

מתכון שני:

חמאה

תמצית וניל

סוכר לבן

ביצים

קמח רגיל

קמח תופח

אבקת סודה לתייה

חלב

אבקת סוכר לזרייה.

ולשאלות: האם אפשר להמיר חלב במים? ואם אוותר על אבקת הסודה לשתייה זה יהיה קריטי? ושוב- איך נפתרים מהחמאה??

 

תודה לכן!

 

 

במתכון הראשון במקום חמאה מרגרינה-משה ר-

ותמצית וניל זה סה"כ חומר טעם וריח ככה שאפשר להמיר אותו בחומרי טעם אחרים (גרידת תפוז, לימון, ליקרים שונים)

 

אפשר להמיר חלב במים או אפילו במיץ תפוזים

אה ובקשר לסודה לשתייה שזה משפר אפייה-משה ר-

היא אינה חובה כשמה כן היא משפרת ומייעלת את הבצקים...

במקום החמאה אנחנו שמים שמן...איזה_טוב_ה'_

100 גרם חמאה = ל-1/2 כוס שמן (כוס רגילה)

וזה יוצא טוב? היא לא מאבדת משהו במרקם שלה או בטעם?~א.ל

ואגב באיזה תבנית מומלץ להשתמש? יש בכלל כללים בזה..?

בסוף עשיתי בכלל עוגת תפוזים עם שבבי שקדים~א.ל

יצא מעולה ב"ה!! מי שמעוניינת במתכון- בשמחה..

הייתי שמחה לשמוע מה המתכוןשירשוראחרונה

בעלי מאו אוהב עוגות עם שקדים.

תודה!

מוסיפהיהודיה מא"י
במקום תמצית וניל אפשר לשים סוכר וניל, להפחית את הכמות של סוכר הוניל מהסוכר שיש גם ככה.
לא הייתי מוותרת על הסודה לשתייה
ואם אין לך - שימי אבקת אפייה באותה כמות של הסודה לשתייה. כך לפחות הייתי נוהגת.
אפשר להכין ריבת חלב מסוכר חום?אורושקוש
עקרונית לא אמורה להיות בעיה, לפחות הדמררהיהודיה מא"י
אבל גיסי ניסה פעם, ולא יצא לא.
אישית אני די בטוחה שהם לא בישלו מספיק או הורידו את הכמות של הסוכר או משהו כזה, אבל בכל זאת הייתי מציעה לך לנסות בתור התחלה לא יותר מליטר אחד. ספרי לנו בבקשה אם זה יצא טוב.
אבל למה לך עם סוכר חום? זה לא כאילו שזה יהפוך את הריבה לבריאה או משהו כזה. בסופו של דבר מבחינה בראותית ההבדל בין סוכר חום בהיר ללבן הוא ממש מינורי, והכמויות הגדולות של הסוכר משמעותיות פה בכל מקרה.
פשוט כי זה מה שיש בבית..אורושקוש

אני באמת אנסה רק ליטר אחד ואגיד לכם איך יצא..

עשיתי-אורושקוש

ויצא נחמד..

אבל זאת פעם ראשונה שבכלל הכנתי ריבת חלב אז הגיוני שזה שזה לא יצא טוב זה בגלל שזאת פעם ראשונה שלי ולא בגלל הסוכר החום... 

ניסית עם הגולות?יהודיה מא"י
סליחה על הניצלו"ש..נץ1

אפשר מתכון לריבת חלב? תודה..

הנהיהודיה מא"י
/Forum/Forum.aspx/t341293#4194694
אין לי אפשרות לעשות לזה קישור, תצטרכי להעתיק לשורת הכתובת
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t341293#4194-משה ר-
לא..האמת ששכחתי..לא נורא בפעם אחרת..אורושקושאחרונה

 

המלצה 2איזה טוב ה'!!!!

הפעם לא אתר אלא מתכון.

 

כשמכינים משה בתיבה כדאי להוסיף טבעות זיתים ביחד עם הנקניקיות זה משדרג את העסק.

 

 

המלצהאיזה טוב ה'!!!!

נתקלתי במקרה באתר של חברת שמרית - http://www.shimrit.co.il/?CategoryID=76

 

יש שם מתכונים נהדרים והכי חשוב פשוטים לביצוע.

 

השרשור באישור יהודיה

 

 

למה העוגה יוצאת לי "הר"???אור77
כלומר, נפוחה באמצע?
זה טורט??-משה ר-
אם זאת עוגת טורט אז זה טבעי שהיא נפוחה באמצע-משה ר-

צריך רק ליישר עם סכין...

זאת עוגה בחושה.אור77
"עוגת שוקולית", אם זה יעזור... ואם אני איישר עם סכין... היא תהיה 'מכוערת' וגם מישהי אחרת תהיה נפוחה במקומה.
מה שבטוח היא טעימה!
יתכן שהתבנית קטנה מידיאנונימי (פותח)

יתכן שיש יותר מדי הרבה אבקת אפיה,

 

ופעם שמעתי על פיזור לא נכון של חום בתנור- אבל את זה את יכולה לבדוק גם במאפים אחרים- אם הם נשרפים באזור מסויים .

ברבורית, הכפלתי את כמות החומרים כדי שהיא תצא גבוההאור77
ולגבי פיזור החום, לא נראה לי שזו הבעיה פה. אם כבר החום הגבוה יותר נמצא פנימה, אז היא היתה צריכה לצאת "רכס הרים"... ;)
זה בסדר פשוט חותכים והופכים-משה ר-
תהפכי, ותלחצי מעליה עם התבנית.אביה14

זה אמור להסתדר...

ברבורית, שדרותי ואביה-אור77
ברבורית, כנראה שכמות אבקת האפיה היתה גדולה מידי. אנסה ב"נ להוריד, בפעם הבאה.

שדרותי ואביה, תודה רבה על הרעיון, אבל אני לא רוצה פיתרון ל"בדיעבד", אלא להבין מה היתה הטעות שלי.

ולשלושתכם, תודה רבה רבה!!! על הרצון לעזור!
אור כפי שכבר אמרתי זה הליך רגיל בעוגות בחושות-משה ר-

ככה גם עושים בקונדיטוריות פשוט מסירים את החלק התפוח עם סכין...

וואלה???אור77
לא ידעתי! חידשת לי! זה מעניין... מעניין מה הם עושים עם הנותר, אם הם עושים... ואיך זה נראה.
תודה!
אלו עוגות שנחתכו באופן הזה-משה ר-
שדרותינץ1

את עשית אותן?

את הראשונה עשינו...-משה ר-

התמונה השנייה זה של קורס אחד לפנינו אנחנו עוד לא הגענו לזה (בצק סוכר)

ווי איזה מגניב!נץ1

את לומדת בקורס?

 

אני בן...-משה ר-
אני לומד את זה...-משה ר-
וואווווו... למה משמשת המרית \סכין שיש בתמונה?קצפת
אפשר מתכון בסיסי לעוגת בסיס לקישוט?קצפת
מה זה אומר עוגת בסיס לקישוט?-משה ר-
הטורט עצמו?-משה ר-
מתכון לטורט...-משה ר-

8  ביצים מופרדות

240 גר' סוכר

40 גר' שמן

20 גר' מיץ לימון

10 גר' אבקת אפייה 

כף גרידת לימון

2 כפות תמצית וניל

320 גר' קמח

 

לסירופ:

210 מי"ל מים

80 גר' סוכר

2 כפות תמצית רום

(אם את רוצה למלא אז 750 גר' שמנת מתוקה 80 גר' סוכר   ו-250 גר' ריבת חלב...)

אופן הכנה:

1.מקציפים את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר ומעבירים לקערת ערבוב.

2.באותה קערת מיקסר מקציפים את החלמונים והסוכר לקצף בהיר ותפוח, לקראת סוף ההקצפה מוסיפים שמן, גרידת לימון, מיץ לימון ווניל.

3.מערבבים קמח ואבקת אפייה.

4.מוסיפים את קצף החלמונים לקצף החלבונים ומקפלים, אין להגיע לתערובת אחידה.

5. מנפים מעל התערובת את תערובת הקמח ומקפלים לתערובת אחידה.

6.יוצקים לשתי תבניות קוטר 22 גובה 5 משומנות ומצופות נייר כסף.

7.אפייה:160 מעלות 25-35 דקות בודקים עם קיסם ומניחים לקירור.

עד כאן זה הבסיס..

 

אם רוצים למלא חותכים את העוגה לחצי מרטיבים היטב עם הסירופ ומקשטים עם קרם וריבת חלב.

אח"כ מלבישים את החצי השני ומרטיבים גם אותו.

מורחים קרם על כל העוגה כולל דפנות, מיישרים ומקשטים בריבת חלב וקרם, בדפנות מצמידים אגוזים קצוצים...

 

 

 

המרית משמשת למריחה וליישור של הקרם...-משה ר-
כן הטורט עצמו.קצפת

אההה....ככה הקרם יוצא חלק וישר.... יש איזושהי טכניקה לישר עם זה את הקרם, או שאם רוכשים את הצעצוע הזה זה לא מסובך?

חחח אופסס מצטערת.נץ1
אפיה מוגזמתגפן36

זה תמיד קורה לי!!1

|רחפנית..|

עוגה גבוהה באמצע (הר)כלנית1

אם יש מתכון שבד"כ יוצא עם הר באמצע, אפשר לפני שאופים, כאשר התערובת כבר בתבנית האפיה, לעשות מעין "ארובה": לוקחים חתיכה קטנטונת של נייר אלומיניום (אולי אפשר לעטוף בניר אפיה או להשתמש בניר אפיה בגלל שאלומיניום לא בריא) ומגלגלים לקוטר של מעט יותר מגפרור (באמצע חלול) ומניחים באמצע התבנית. ה"ארובה" נותנת לאדים אפשרות לצאת וההר יורד.

חח אהבתי ת'רעיון..נץ1
כלנית-- את מדהימהפפריקה--

מאיפה את מוציאה את כל הרעיונות המקוריים האלו שלך?

 

יש לך מאגר שלא נגמר צוחק

 

אין עליך!

פפריקה יקרה, תודה!כלנית1

עשית לי את היום, סליחה, הלילה.

נראה מי הראשונה שעושה עוגה עם ארובה. 

אפשר לנסות את זה עם קש, לא?שירשור

רעיון מגניב!

קש פלסטי??? נסית פעם לשרוף גומייה- חבל על הריח...כלנית1

אחרי האפיה מוציאים את הארובה ונשאר חור קטנצ'יק. אחרי אפיה עם קש- מוציאים גוש פלסטי דביק ומסריח. יתכן שהעוגה כולה תסריח. ממש לא מומלץ.

אין דבר כזה צינורון ממתכת בחנויות אפיה?פלפלתיאחרונה

יש כמה דברים של אפיה שלא קיימים - ואני בשוק שעוד לא הוציאו אותם!!

רוצה להכין פשטידת ירקותעידודים

ואין לי קישואים, זה נורא?

יש לי תפו"א, דלעת וגזר. איך להכין?