אני רוצה שהמרק יהיה קצת סמיך.. (יותר משביע, לא?)
תודה רבה!
המשך יום מעולה!
פפריקה--רק תסבירי לי איך אתם מצליחים לאכול אותו בחום הגדול הזה..
תנסי לדפדף, אם לא אכתוב לך אותו שוב.
מטגנים בצל בנוני
מוסיפים גזר חתוך לקוביות,
מוסיפים בטטה\דלורית
מטגנים קצת..ואז מוסיפים בערך חצי\ 4\3 כוס אדשים כתמות.. ומים שיכסו את הכול..
ונותנים לזה להתבשל (בערך 20 דק') ואז מוסיפים מלח פלפל פפריקה(אבקת מרק..) וקצת כוסברה...
ואז עוד איזה 5-6 דק'..
וטוחנים בבלנדר\מוט\או כל דבר שטוחן..חח
ויוצא סמיך וטעיים
ד"א-
אפשר להוסיף סלרי אמרקאי..זה מוסיף גם המון..
בתאבון!
בס"ד
אבל אני רוצה מתכון שבו העדשים לא מעוכות\מרוסקות.. (משו בסגנון של מרק אפונה כזה נראה לי..)
אבל להוסיף את העדשים לקראת הסוף, אחרי שהירקות כבר נמעכו.
זה לוקח יותר זמן בישול, אלא אם חותכים אותם מראש לחתיכות קטנות כך שהבישול שלהם מהיר יותר.
הבעיה היא שאין לי מושג לגבי זמנים - בכלל במרקים האלא, אני פשוט בודקת מה כבר רך ואיך זה נראה.
מטגנים בצל (אני לפעמים מדלגת על השלב עם השמן בשביל הבריאות)
מוסיפים מים
מוסיפים עדשים
מבשלים כחצי שעה עד שהעדשים מתרככות ומתפרקות.
מוסיפים תפו"א קוביות, פפריקה, פלפל שחור ומרק עוף.
מבשלים עוד מעט עד שמסמיך.
בתאבון!
מרתיחים מים בסיר גדול.
כשהמים רותחים מוסיפים חב' עדשים קטנה 500 גר' ומוסיפים פפריקה, מלח, כמון וא. מרק עוף ומבשלים בערך שעה.
יוצא פשוט וטוב.
אבל לדעתי זה לא מתאים קר.
~א.לואשמח לעוד מתכון- אבל בלי שימוש במיקסר.
תודה!
/Forum/Forum.aspx/t361713#4390229
מצטערת לא יכולה לעשות קישור, תעתיקו לשורות הכתובת
ויצא ס-ו-ף-!!!
העוגיות נקראות "סהרוני אנקו ממכרים"
והם אכן ממכרים.. נשאר לי עוד מילו יאז אני הולכת להכין עוד בצק ולהכין עוד נגלה.. כי היא כבר נגמרה (ואנחנו רק 2 בבית...) (ז"א 2 שאוכלים עוגיות
)
אם מישהו רוצה את המתכון, שיגיד, ואני אכתוב.
איזה כיף שיצא טעים!!!
אשמח לקבל את המתכון![]()
בצק
מצרכים:
2 ביצים
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס שמן קנולה
1 כף תמצית וניל או קוניאק
3 כוסות קמח מלא 70%
2 כפיות אבקת אפיה
קורט מלח
אופן ההכנה:
במערבל חשמלי מערבלים את הביצים, סוכר שמן ותמצית הוניל
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת אפיה ומלח
בהדרגה, מוסיפים את תערובת החומרים היבשים לקערת המערבל ומערבלים יחד לקבלת בצק רך אך לא דביק מדיי.
יוצרים מהבצק כדור עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר ומשך שעתיים-שלוש.
מרדדים את הבצק לעובי של 5-6 מ"מ, וקורצים עיגולים מהבצק בעזרת כוס.
במרכז כל עיגול מניחים 1/2 כפית אנקו (מילוי) מקפלים לצורת סהרון ולוחצים בקצוות בעזרת מזלג.
אופים בחום 180 במשך רבע שעה.
אנקו-מילוי:
אנקו הוא ממרח יפני
1 כוס שעועית אזוקי שטופה היטב
1 כוס סוכר חום
קורט מלח
אופן ההכנה:
משרים את השעועית בקערה עם מים למשך כל הלילה
למחרת בבוקר מוסיפים עוד 4 כוסות מים ומבשלים במשך שעה עד שהפולים רכים מאוד. מסננים היטב (חשוב לסנן)
מועכים את השעועית עד לקבלת מחית
מעבירים את המחית לסיר מוסיפים את הסוכר והמלח ומבשלים עד שהסוכר נמס והתערובת אחידה
הממרח אנקו ממש טעים!! אבל אם את לא מוצאת שעועית אזוקי את יכולה להשתמש בממרח תמרים
כי עם ה70% אני משתמשת כמו בקמח לבן, וזה הולך סבבה.
העוגיות ה'בריאות' יחסית שהכנתי לאחרונה הן עוגיות טחינה. לחפש לך את המתכון?
בעזהי"ת
בהתחלה רק מכבים את התנור, אחרי כמה זמן פותחים אותו קצת, ורק כשמתקרר שם העסק מוציאים את העוגה. כמו בעוגות גבינה. ואז העוגה לא נופלת..
לסלטים מושקעים..
בא לי להכין היום ארוחה קצת יותר בריאה מהזבל שאנחנו אוכלים כל היום..
אני רוצה לעשות ארוחת ירקות כזה אבל שיהיה טעים..
למישו יש רעיון לסלטים טעימים?
בעזהי"ת
פשוט מכניסים לסלט כל מה שעולה לראש-
מעבר לירקות החיים, שגם בהם אפשר לגוון [מלפפון עגבניה פלפלים וגמבות, ו-קולורבי, גזר, כרוב, חסה],
להוסיף טונה, ביצה קשה, חלבה, זיתים, תירס מקופסא
לטגן- חתיכות חצילים, קישואים, בטטה, בצל
מה שנקרא אצלינו 'ליכלוכים'- להקפיץ כמה שניות במחבת גרעיני חמניה [רק הגרעין, בלי הקליפה..], גרעיני דלעת, פיסטוקים, שקדים, אגוזי מלך, שומשום.
פירות- יש כאלה שמשתלבים ממש טוב בסלט ירקות רגיל, תאנים, חמוציות.
להכין רוטב שאווה- אפשר רוטב אלף האיים פשוט [קטשופ, ופי שתיים מיונז, וטיבולים שונים],
אפשר להסתפק בשמן זית ותבלינים [מלח, פלפל שחור, זעתר]- עם כל הטעמים שהוזכרו למעלה, לא צריך הרבה יותר..
בעזהי"ת
רק רעיונות לתוספות לסלט ירקות רגיל.
עוד סלטים אפשריים-
עגבניות שרי רץ ממש טוב [חצאי/רבעי שרי, בצל ירוק, נענע, שום, שמן זית ותבלינים]
אפשר סלט חציל וביצה [קוביות חציל, במחבת עם מים עד שיתרככו, לסנן את המים, להוסיף במחבת ביצה אחת, לערבב טוב ולמעוך]
אפשר 'אנטי פסטי' בתנור- ירקות [חצילים, קישואים, בצל, שום, בטטה] חתוכים, בתבנית, לפזר קצת רוטב סויה ומלח ולאפות עד שמתרכך, זה מעולה.
צריכה רעיון לארוחת ערב פשוטה בעזרת מיקרוגל בלבד...
יש משהו כזה??
אשמח לתשובות מהירות...
מטבלים את הדג וצריך לשים גם קמת מים כדי שהדג לא יתייבש!
זה יוצא טעים מאוד...צריך בערך 20 דקות, רצוי לבדוק מדי פעם
אני ממליצה על מתכון של חרדל עם שום
נכנסתי לאתר אבל בכל פעם שאני מנסה להיכנס למתכון כלשהו אין אפשרות. האם זה בגלל תקלה או שצריך להרשם לאתר?
אין צורך להירשם אליו אז ככל הנראה זה תקלה..
נראה מעולה! בהחלט מוצלח, וגם חסכוני =)
המון תודות, אני כבר אתחיל לעבוד על זה.. =)
______________________________________
http://www.fm1.co.il/inn.html
יש חוברת עם מתכונים פשוטים קלים להכנה לשבת. ממש כל מה שמבשלת מתחילה צריכה. עד לא מזמן מכרו בכריכה רכה חוב' א ו-ב בערך ב-40. עכשיו הוציאו מהד' חדשה וניתן להשיג גם בחנויות. ממליצה!
כי קנינו בטעות בצל ירוק מהם וכתוב שאין פיקוח הלכתי בנושא חרקים
אני לא יודעת מותר לי להשתמש בהם ומספיק רק להשרות במים וסבון או לזרוק
לפני שגוש קטיף המציאו את הנקי מחרקים:
משרים במי סבון/ חומץ לכ 5 דק'
שוטפים
חותכים את העלה לאורך ,
בודקים מול האור.
בתאבון.
ושאלות בהלכה- בד"כ לרב. לא לכאן.
אני רוצה לעשות כמה עוגות קטנות בתבניות אנגליש קייק מעוגות בחושות המיועדות לתבנית מלבנית רגילה או תבנית עגולה (26)
2 שאלות, בבקשה:
1 - לכמה תבניות אינגליש קייק כדאי לחלק את הבלילה?
2 - האם האפייה נעשית באותו חום ומשך זמן, או פחות?
תודה רבה והמשך קיץ נעים!
בכל אופן צריך למלא עד החצי כי זה תופח..
מעיזה גיל הפרום
כן למה מאיפה את מקירה אולפנית ישבה שעורים מדרשות תהלל יה מדרשיה
לשבע ברכות הבא אכין בעזר"ה למנה ראשונה שקי בצק פילו ממולאים (עדיין לא יודעת מה) ויש לי מס' שאלות:
1. בכדי להכין את השקים מספיקות 2 שכבות בצק פילו?
2. במה אפשר למלא חוץ מפירה תפוח אדמה? (ועדיף לא דג)
3. במה אפשר לקשור אותם בשעת האפיה?
3. חייבים להגיש חם חם חם או אפשר להניח על הצלחות כ15 דק' לפני כדי שהשולחן יהיה ערוך?
למה עיקרית מתכננת עוף בשזיפים ומשמשים מיובשים, אורז - עם שני סודי מתבלים מעל ו............-- חסרה לי תוספת ירקות, יש רעיון?
תודה לכם חבריה, בשמחות
בעזהי"ת
אנחנו פשוט חותכים את הפילו [בסכין] לחצי, כשהוא עדיין בצורת גליל- חצי לרוחב, הכוונה- שיהיו שתי גלילים קצרים יותר; גם ככה תמיד חותכים את עלי הפילו במהלך ההכנה. ואז מקפיאים חצי, ומפשירים את השני..
קונים אותה קפואה?
מה זאת עדינה?
אשמח לקבל הוראות בישור עם/ בלי רוטב- איזה רוטב וכו'..
הם קצת יותר ארוכים ויותר דקים..
ויש לה טעם יותר מעודן כזה..
והכי טעים זה לטגן בצל עד ששקוף, להוסיף את השעועית עם איזה 2-3 כפות מים, לבשל לא יותר מ5 דק', וזהוו... אפשר להוסיף שומשום קלוי אחרי הבישול..
נדנדה כתומה.(יש הוראות במאחורה של השקית..)
אחרי האפייה אפשר להוריד את החוט ולקשור שוב בעירית - בצל ירוק עדין ודק או פטרוזיליה.
קישואים..
לגבי שאלה 2: בצל ופטריות
שתזכי לשמח ולשמוח תמיד!
חסר לי מילו אחר- לא פיטריות
אבל צריכה משהו אחר,
אבדוק אם יש שעועית ירוקה עדינה,
ואפשר כמובן לגוון עם כמעט כל ירק.
וחייבים להגיש חם חם?
בצל ירוק, זנגויל, פיטריות חתוכות דק, קישוא מגורד
חותכים הכל דק דק ומאדים קצת בסיר/מחבת
ואפשר להגיש לא ממש חם מהתנור אלא לערוך כבר בצלחות על השולחן?
וכדאי להגיש סמוך ככל האפשר להכנה.
ותגישי עם רוטב חמוץ מתוק.. (הוורוד זורח של הסינים..
)
בעזהי"ת.
התחלתי להכין עוגת תפוחים, ובמתכון כתוב שצריך 500 גרם תפוחים.
ועכשיו גיליתי שיש לנו רק בערך 350 גרם...
שייך להוסיף אגס? או פשוט לעשות עם המעט שיש?
תודה לעונים!! 
לכבוד שבת קודש
בעזהי"ת.
ולא אספר.. חחח מעניין אם ישימו לב 
וגם חסרה לי "כפית תמצית וניל", אז חשבתי להמיר את זה בסוכר וניל. אז- מה היחסים? כמה סוכר וניל לשים במקום כפית אחת של תמצית?
כמובן שאני אפחית מהסוכר הרגיל...
תודה ענקית!! 
ולהוריד בערך 2 כפיות מהסוכר.
היי,
נתקעתי עם 2 קופסאות של ממרח חלבה טבעית של B&D לא אהבנו אותם בתור ממרח
אי לכך ובהתאם לזאת דרוש מתכון לעוגות\ עוגיות\ וכו' ממרח החלבה
עלה בדעתי להכין מהן עוגיות על אותו עיקרון של עוגיות ממרח בוטנים, המתכון של הבוטנים הוא ממוצרים רגילים:
קמח 3 כוס, סוכר 2 כוס, ביצה, מרגרינה קרה אפיון, טיפה תמצית וניל וכוס חמאת בוטנים כמובן.
המחשבה שעלתה היא להמיר את הכוס ממרח בוטנים לכוס ממרח חלבה. האם כדאי??
אם יש לכן רעיונות אחרים אני ממש ממש אשמח לקרוא,
וזה האמת די דחוף, כי החופש ארוך, האורחים רבים ובעל הבית רעב...
אז ...
ובמקום למרוח שוקולד למרוח את החלבה,
זה די המצאה שלי מהרגע... אבל נשמע לי מצויין!
כנסי----נץ1תקחי חבילת במבה, ותתחילי למלא בחלבה..יהיה לך חטיף בחינם
סתאאאם
כדאי לך לעשות קרואסונים ולמלא בחלבה...זה מממש טעים!
אם את מעוניינת אני יכולה להוסיף את המתכון...
אם הכנתי אותה מחלב שעבר לו לגמרי התאריך (ז"א, לא ביום יומיים, יותר קרוב לשבועיים...) זה עדיין יהיה טעים?
בינתיים - זה בעיקר מסריח...
וזה כבר שעה+ על האש..
לזרוק?
להשאיר?
)עם חלב די ישן מהמקפיאמיצאה לי גבינה. מתוקה מאד... אבל די טעימה.
פשוט אחרי קצת זמן של חימום נהיו מלא גושים צפים בתוך מים (מה שלא אמור להיות)
אז סיננתי את זה במסננת.
בסוף יצא סביר - אני חושבת. עדיין נשאר טיפה ריח, אבל ממש בקטנה..
ממילא יש מעט מאוד כמות.. אולי נשים את זה בתוך משהו אחר?!
נראה.
תודה בכל מקרה לכולם!
איך מכינים ריבת חלב? זה נשמע מעניין וטעים
ליטר חלב
250 גר' סוכר
כף תמצית וניל וסודה לשתיה
מרתיכים את החלב והסוכר עד שמחיל להסמיך ומוסיפים את הוניל והסודה תוך כדי ערבוב עד מקבלים את המרקם של הריבת חלב
או משהו אחר לעשות עם גבינה ובטטה?
תודה!
יש לביבות אפויות שנראות יפות מדי למרות שהן לא מטוגנות. עדיין לא נסיתי. בעקרון הן פרווה, אבל את יכולה לנסות להמיר חלק מהקמחים בגבינה. מתוך האתר My cook book
תנסי לעשות חיפוש בפורום.. אם לא תגגלי...
בהצלחה!
רציתי לשמוע אם זה נשמע לכם בסדר-
אמא שלי טוענת שחסר משהו-- ולא בדיוק יודעת מה..
על הצלחות- עלה חסה עם כדור סלט אורז עם טונה וזיתים מעליו
על השולחן- פיתות במיני תיבולים מגוונים וסלטים (חומוס, טחינה, גזר וקולורבי, ירקות חתוכים, כרוב בחמוציות, חצילים ותירס צבעוני)
לילדים (אבל בכמות שתספיק גם למבוגרים) בצק עלים ממולא נקנקיות.
מנה שניה
פשטידות (תפוח אדמה, קישואים ,ברוקולי)
מוקפצים
קעריות בצק פילו אישיות ממולאות פירה וכבד
קינוח- ממלכת שוקולד
- עוגת שוקולד, עוגת מוס ושוקולדים בתבניות מזל טוב פרחים וכד'..
מבחינתי- זה הכל
נכון?
גם איזה קוקטייל/שייק פירות בכוסות ח"פ יפים כאלה, בשביל המראה והטעם... מבוגרים וילדים נורא אוהבים את זה...
ובעיני זה סוג של תחליף למרק, שהוא בעיני מנת חובה בחורף.
כמובן שהכסות הססגוניים עומדים מההתחלה על השולחן ותורמים ליופי שלו.
על הצלחות- עדיף משהו שרוב הציבור יאכל. לא כל אחד יאכל סלט מושקע כזה. יתכן שעדיף אורז בסגנון יותר פשוט, כי את לא נותנת בחירה.
האם זו בעצם סעודה בשרית ובלי עוף?
מנה שניה: אולי במקום אחת הפשטידות ירק מבושל מעט יותר פשוט. ילדים לא נוטים לאכול פשטידות ויש מבוגרים שמעדיפים ירק פשוט שיודעים מה יש בתוכו במקום פשטידה.
אפשר לקנות חלה אחת גדולה לשולחן הראשי. לא חובה אם יש פיתות.
לארוחת ערב קלה, משו שאני יכולה להכין..
(אני בת 14.5)
תודה..
שקשוקה: לטגן מעט בצל (אפשר גם פלפל אדום מתוק). לגרר עגבניות על פומפיה גסה. לאחר שהבצל השחים מעט (להבה נמוכה) מוסיפים עגבניות מרוסקות. אפשר להוסיף חצי קופסא של רסק עגבניות+ מים בערך באותה כמות, מלח ותבלינים. לבשל כמה דקות על להבה נמוכה ואז להוסיף 2-3 ביצים (לפי כמות העגבניות ומספר המשתתפים בארוחה).
סלט: מלפפון, עגבניה (חסה, פלפל ומה שיש במקרר). אפשר להוסיף מעט שמן זית, מלח ופלפל.
מטבל של גבינה: שמים חצי קופסא של גבינה למריחה בקערת סלט חד פעמית ומוסיפים בצל ירוק קצוץ/פפריקה.
סלט מלפפון: לפרוס 2 מלפפון לפרוסות דקות. להוסיף כמה חצאי טבעות של בצל. להוסיף מעט שמן ו-1-2 כפיות חומץ (לפי הטעם וגודל המלפפון), מלח, מעט פלפל שחור. סלט זה צריך לשהות כשעה לפני האכילה כדי שהמלפפון יספוג את הטעמים.
אם עדיין לא הכנת תני קצת פרטים אם מדובר בארוחה לך ולחברה, למשפחה שלימה, כמה את מוכנה להשקיע (לפעמים ההשקעה דורשת סיכון מסויים כך שצריך להתארגן מראש)
אוכל גם לתת לך מתכון ללחם מטוגן נחמד, או בלינצ'ס (קצת יותר מסובך למתחילים).
תמיד הכנתי ביום האירוע, אבל יהיה לי לחוץ
אפשר להכין ולשמור באיזו צורה שתשמור על הטריות?
אני קונה בצק פילו דקיק
מורחת במברשת טיפטיפת שמן ושמה 3 שכבות ריבועיות על תבניות מתכת ח"פ אישיות בצורה כזו שנוצרת מסגרת דמוי פרח.
הכנתי אותן ואני שומרת אותם בקופסאת פלסטיק אטומה.
מחר אספר לך אם זה היה נורא
אשמח להצעות![]()
או לפחות חנקן נוזלי כדי שיתקבל מרקם של גלידה??
אשמח למתכון אחר של גלידה
תודהה
אפשר גלידה בלי צורך במעבד מזון?
תודה
נדנדה כתומה.וחברה שלי מכינה משו דומה, אבל עם חצי תרכיז לכל שמנת/קצפת צמחית אאל"ט..
השבת היתה שבת יומולדת לאחותי אז הכנתי גלידת שוקולד לפי המתכון שלך... וכולם ממש נהנו
(במיוחד ילדת היומולדת)
לקישוט גרדתי שוקולד לבן מלמעלה וסידרתי בצורת 20 (זה הגיל..
)
בקיצור - כולם פה מודים לך מאוד!
התכנית לשנה הבאה: כנ"ל עם שוקולד חום ולבן ב2 שכבות (לשים צבע אחד להקפיא ואז את השני) ולקשט בשוקולד בצבע מנוגד לשכבה העליונה
ו-ניצלו"ש - מישהו יודע אולי למה הקצפת לא התקצפה לי לקצף יציב?
(יצא טעים בכל מקרה אבל זה היה יכול להיות עוד יותר טוב..)
לא הוספתי סוכר (ואם הייתי שמה יש לי רק סוכר חום בבית אם זה משנה... בכל מקרה גם ככה זה היה מספיק מתוק ולא מתחשק לי להוסיף סוכר)
הקצפתי כל חבילה בנפרד ובצורה שונה ואף אחת לא יצאה ממש כמו שצריך. היתה אחת שיצאה יותר טוב ואחת פחות אבל אני לא זוכרת מה עשיתי איתה...
אפשר לקבל הוראות לפעם הבאה?
(תודה ממש על הסבלנות לעזור!! ובכלל על המתכון - בכל מקרה יצא מוצלח!)
איזה שמנת טובה?