שרשור חדש
הצעות לארוחת ערב =)אהבה של אימא

 

מצטערת על השעה המפחידה!! המום

 

אני ממש רוצה שתהייה לנו בבית ארוחת ערב מסודרת באופן קבוע, אבל תמיד מסתבכת מה להכין!!!

אני לא יכולה לאכול מוצרי חלב ולכן אני לא מוצאת רעיונות!!!

גם חשוב שזו תהייה ארוחה קלילה ולא משהו כבד (לא עוף, לא פסטה/פתיתים וכאלה...)

 

אז נגיד - חביתה, שקשוקה.... סנדוויצ'ים מושקעים נגיד עם פסטרמה וירקות....

מה עוד???

תוכלו להעשיר אותי ברעיונות?...

 

תודה! פרח

אוי אני רואה ששאלו משהו דומה...אהבה של אימא

אז סליחה על הכפילות!!

 

אבל אני לא יכולה לאכול מוצרי חלב... זה משנה הכל מת

סלט ירקות עם טחינה גולמיתאנונימי (פותח)

בתיבול לימון ,מלח וכמון.

ביצה קשה\חביתה\חביתת ירקביצה רכה על לחם קלוי(נאמיק)

לחם עם חומוס

פנקייק עם דבש וחמאה(מותר חמאה?)

כשהעצלות מתגברת אצלינו אפשר גם תה ועוגיות

לחם מטוגן(אני רק מציעה. אני שונאת לטגן...)

סלטים שנשארו משבת עם לחם\פיתה

אם את בעניין  אפיה אפשר לעשות משה בתיבה עם נקניקיות פרווה

 

יש  בירושלים מאפית טלר שיש להם לחמים חבלזיים. משעה 7 בערב מוכרים אותם בחצי מחיר.

אצלינו הילדים אוכליםאת הלחמים שלהם בלי כלום ,רק לחם. והם מבסוטים עד הגג. כדאי לנסות...

 

בהצלחה

 

פשטידות/ לביבות/ מרקים?+mp8

סלטים למיניהם?

 

מה רע בסלט/ חביתה/ ממרחים שונים?

 

טונה/ ביצים קשות/ חמוצים?

אנחנו מכינים חביתה בשריתאליש123

עם נקנקיות  חתוכות לטבעות

אפשר בטח גם טבעול.

שום דבר לא רע בזה...אהבה של אימאאחרונה

פשוט אני רוצה קצת גיוון יאמי

 

תודה! 

תודה לכולם על הרעיונות...אהבה של אימא

אני אכתוב לעצמי כדי שכל פעם שאני אסתבך ואשכח הכל - אני אסתכל באפשרויות... חח..

 

אם יש עוד הצעות -אקבל אותן בברכה

 

תודה רבה! פרח

שרשור רטבים לסלטים..בשמחה תמידD:

ניראה לי אין שרשור כזה, לפחות לא ראיתי.

יש לכם רטבים שפשוט להכין? 

תכתבו כל רוטב שאתם עושים לסלטים- רוטב ממיונז, משמן וכו'...

 

אנחנו קוראים לזה אלף האייםרעיה ואם

ואין לי כמויות, מצטערת

אז מערבבים:

מיונז- יחסית הרבה, זה הבסיס

קטשופ- פחות

מעט מיץ לימון

שום כתוש

פלפל שחור

וזה מאד טעים עם סלט חסה

חמוץ מתוק- מתאים לחסה\ כרובקצפת

יחס שווה של חומץ שמן וסוכר [על ראש כרוב\ חסה אני שמה 4 כפות שמן 4 סוכר ו4 חומץ] 

זה רוטב של סבתא שלי!!!אמת ואמונה
זה רוטב של סבתא שלי!אמת ואמונה

עושים אותו במג'מיקס...זה הכי נוח וגם תוך כמה דקות יש רוטב מצויין! זה לליטר רוטב, נשמר מצויין במקרר לפחות חודש... הרוטב מיועד לטיבול כל הירקות!!! מצויין במיוחד בסלט חסה...

המוצרים: 1 בצל גדול, 3/4 כוס סוכר, כוס שמן, 1/2 כוס חומץ, 2 כפות מיץ לימון, קטשוט לפי הטעם.

איםך עושים? מכניסים את הבצל וטוחנים אותו, מוסיפים את הסוכר החומץ השמן והמיץ לימון ומערבבים טוב! ואז מוסיפים את הקטשופ לפי הצורך...לפי טעם וצבע רצוי... זה אמור לצאת כתום כזה...

 

רוטב חרדל ודבשיהודיה מא"י

רוטב לסלטים חיים, בעיקר סלט חסה. הכמויות - לפי הטעם

מיונז

חרדל

דבש

יין לבן (לא חובה)

שום כתוש

פלפל לבן

מיץ לימון

שמן זית

מלח

מערבבים את הכל היטב, ואז מעבירים לבקבוק ומוסיפים מים לפי מידת הסמיכות הרצויה ומנערים. לא צריך להוסיף הרבה מים.

שמן זית, לימון, מלח וטיפת פלפל- מה רע?פפריקה--

בשביל מה לתקוע את המיונז המשמין הזה בכל סלט?צוחק

 

אנחנו מכינים גם מחומץ בלסמי, דבש, שמן זית ומלח--  רוטב מאוד דומיננטי ומתאים לתערובות ירוקים.

את ה4 הנ"ל לשים בצנצנת ולהוסיף עלי בזיליקום טרי.אחותו

להשרות הכל יחד ולתבל כשרוצים.

אפשר להוסיף קצת שום כתוש או חרדל.

 

יש מתכון לרוטב שום?רחלקה
לי יש. יוצא סוף הדרך!!צבע אדום

כולם כולם אוהבים אותו. כל מי שאכל אותו מתלהב.

 

2 שיני שום קצוץ דק דק דק.

2 כפות מיונז.

2 כפות מיץ לימון. (אפשר יותר אם אוהבים חמוץ)

חצי כפית מלח.

כף שמן זית.

כף מים.

כפית בזיליקום יבש.

לערבב טוב טוב.

 

יאמי...

חרדל, חומץ ושמן זית. יוצא טעים!מישהי123אחרונה
ויניגרט הדרים- יש למישהו מתכון????אנונימי (פותח)
יש פה למישי מתכון לרוטב שמנת פטריות לפסטה?אנונימי (פותח)

תודות!

רוטב שמנת פטריות לפסטהיהודיה מא"יאחרונה

מבוסס על רוטב שמנת/רוטב בשמל בתוספת פטריות.

 

מחממים בסיר 100 ג' חמאה בתוספת טיפת שמן

מוסיפים פטריות פרוסות (טריות או מקופסא)

מערבבים ומטגנים אותן (מעט אם הן טריות, הרבה אם הן מקופסא)

מוסיפם 4 כפות קמח

מוסיפים 2 כוסות נוזל - שמנת  (מתוקה או לבישול), חלב, מים (אחד מהאפשרויות או יותר)

מתבלים בשום, פלפל לבן ומלח. אפשר גם מעט אגוז מוסקט.

מבשלים תוך כדי ערבוב עד שמסמיך

אם רוצים אפשר לרסק את הרוטב בבלנדר לקבלת רוטב חלק. אני עושה את זה בדר"כ כשאני משתמשת בפטריות מקופסא.

לערבב עם חבילת אטריות מבושלות.

שמן זיתנח"תיסטית

שלום אני עושה פרוייקט גמר בנושא שמן הזית ובמסגרת הפרוייקט שלי אני מעצב ספר מתכונים המתבסס על זיתים ושמן זית.

 

אשמח אם תשלחו לי מתכונים עם זיתים או שמן זית.

זה רק לצורך עבודה סטודנטאלית ולא להוצאה לאור...

 

תודה

נח"תיסטית

ירקות בשמן זית:תולעת השני

אפשר לפנצ'ס תבלינים מפוצצים (רוזמרין, וכאלה...) ורגילים (מלח, שום, פפריקה וכו')

 

מוזגים מעל שמן זית ואופים עד שמתרכך.

 

אין לי מושג אם זה ממש נחשב מתכון, אבל זה גם משהו, לא?

ירקות בשמן זית:תולעת השני

אפשר לפנצ'ס תבלינים מפוצצים (רוזמרין, וכאלה...) ורגילים (מלח, שום, פפריקה וכו')

 

מוזגים מעל שמן זית ואופים עד שמתרכך.

 

אין לי מושג אם זה ממש נחשב מתכון, אבל זה גם משהו, לא?

תפו"א קטנים עם קליפה עם שמן זית טימין מלח ופלפלlila317
שמן זית מתובלאנונימי (פותח)

לוקחים בקבוק ריק ונקי . שמים בפנים תבלינים שונים כמו:

פלפל שחור שלם

פלפל אנגלי שלם

כמון שלם

פלפל  חריף

עלי דפנה

מלח גס

לשפוך מעל הכל שמן זית כתית מעולה כמה שנכנס

לנער היטב(בפקק סגור כמובן...)

להמתין כמה ימים והרי לכם מעדן שמשדרג פלאים הכל

 

בהצלחה ובתיאבון.

 

זה יפה גם למתנה כשמתארחים ולא יודעים מה להביא...

 

 

 

יש לי הרבהיפעת1

דגים בשמן זית

פיתות עם שמן זית

לאבנה עם שמן זית.

רוטב מעולה לחזה עם שמן זית..

תפו"א עם שמן זית

רוצה מתכונים?

כן אני אשמח כל דבר יעזור...נח"תיסטית
זיתים מרוקאיםכלנית1

סלט זיתים מרוקאי: קופסא זיתים (מגולענים), קופסא רסק עגבניות, בצל קצוץ, 1-2 שיני שום, כפית סוכר, פפריקה.

להרתיח את הזיתים עם מים ולשפוך את המים (להפגת המרירות).

לטגן בצל עד לריכוך, לטגן מעט את השום. להוסיף זיתים, רסק עגבניות,פפריקה וסוכר. לבשל כ-20 דקות עד לריכוך.

בצק גבינה ממולא בזיתים (מתוך פורום מתכונים של כיפה)

11/2 וחצי כוסות קמח
כפית וחצי אבקת סוכר
1/2 חב  גבינה לבנה
1/2 חב  מרגרינה
1/2 כפית מלח
קורט פלפל שחור
זיתים
ביצה
שומשום

הוראות הכנה

ללוש את כל החומרים לבצק אחיד וחלק לעשות כדורים בגודל שווה למלא בזית ללא חרצן לסגור את הכדור למרוח ביצה ולפזר סומסום לאפות בחום בינוני גבוה.

 

 

לחמניות במיתבל שמן זיתפפריקה--אחרונה

קוצצים פטרוזליה, מוסיפים שמן זית בשפע ומלח.

.

חורצים בלחמניות חריצים ומכניסים לתוכם כפית מהתערובת- מכניסים לתנור למס' דקות

צריכה עזרה- ארוחת ערב. מה אוכלים אצלך???משתדלת

אני כל יום מחדש מסתבכת עם ארוחת ערב...

מה להכין לבעל והקטנים?

 

אשמח שתשתפו מה אוכלים אצלכם, עד הפרטים הקטנים

(ז"א שאם אוכלים ביצים ולחם, אז תכתבי כל מה שיש על השולחן...

 

תודה, זה יהיה עזרה של ממש.

בד"כ הכי פשוט שישכלנית1

בד"כ לחם, גבינה (לילדים - לא על הלחם, רק גבינה שמוסיפים לה טבעות זיתים), סלט, יוגורט. לפעמים- חביתה/מקושקשת. פעם בשבוע-שבועיים פנקייקס או חביתיות ממולאות בגבינה.

הערב הבן שלי לא רצה לחם אז הכנתי פיצות קטנות (פיצה שחתכתי את הבצק בכוס לעיגולים קטנים). הוא ניקר את הגבינה הצהובה, ליקק את הקטשופ וזהו (הבצק לא היה טעים לו כי נתתי לו לתפוח והוא היה טעים אבל עבה כמו פיתה..)

תודה רבה שענית. כבר מתחילה להעלב שאפחת לא עונה..משתדלת
מצטערת, הייתי עסוקהיהודיה מא"י

אני מניחה שאת מתכוונת לארוחה קלה

אצלנו זה בדר"כ משהו עם ביצים, ודייסת קוואקר (וזה גם ארוחת צהריים ולא ערב, אבל זה לא משנה)

חביתה רגילה/חביתה מיוחדת - עם ירקות כלשהם או שאריות שנשארו מארוחת ערב אתמול. אטריות/אורז וכו'/שקשוקה/לחם מטוגן/פנקייק/ביצים קשות (בחורף, ביצים קשות ואבוקדויאמי)

ירקות חיים

דייסה

ולפעמים - קציצות עגבניות, בסנדוויץ עם לחם וירקות בפנים, ואז לא צריך דייסה.

ומה שכן להוציא לחם מטוגן ופנקייק, אני מכינה חביתה אחת גדולה, ומחלקת לכל אחד בצלחת, ולא עומדת לטגן לכל אחד חביתה בנפרד. וגם שאני מכינה פנקייק - אני מכינה את הכל ושמה בסיר סגור (שישאר חם) ואז מגישה לשולחן. מגיע לי לאכול עם המשפחה.

תודה רבה. איזה מבחר. לצערי המשפחה שלי, וגם אני, לאמשתדלת

אוהבים דייסת קוואקר. (שזה מבאס, כי זה הכי מהר להכין כשאין כוח....)

תודה )

ומה על דייסות אחרות?יהודיה מא"י

אפשר להכין דייסות מהירות (אפילו במיקרו) גם מקמח תירס, סולת (ואפשר מלאה), קמח אורז (גם אפשר לקנות מלא)

ואם לא, אז אפשר לצרף לחביתה גם לחם, גבינה, חומוס, וכו'

אפשר להכין טוסטים

בקיץ כשחם ולא רוצים לאכול אוכל חם אפשר לאכול גרנולה (דווקא גרנולה כי בניגוד לשאר דגני הבוקר, היא משביעה, והמחיר הגבוה יחסית מתקזז עם כמות חלב מעטה ביחס לדגני בוקר אחרים. ואפשר אפילו להכין בבית.

ארוחת ערב- קליל ומהיר בדרך כללפפריקה--אחרונה

באופן קבוע:

- לחם/ טוסטים או פריכיות אורז

- סלט ירקות גדול- הכל בכל מכל כל

 

ותוספות- בכל פעם משהו אחר כדי למרוח על הלחם:

גבינות מתובלות

סלט ביצים עם מיונז

חביתות

עגבניות מטוגנות (במעט שמן)

שימורי סרדינים/ טונה

ביום ראשון בדרך כלל שאריות מהסלטים שהכנו לשבת: כמו חצילים, חומוס ,טחינה , מטבוחה

 

וכשאין לי חשק להכין כלום אני מעמידה סיר עם פסטה ומוציאה קטשופ לשולחן וירקות חתוכים גדול.

 

פיטריות גדולות מאד, איך מטגנים אותן?אמא קטנה

מישהי מכירה את הפיטריות האלו?

אני לא יודעת מה שמם המקורי, אך בגודל הם מערך כמו כף היד שלי...

 

פעם היינו בחתונה שהגישו כזה בבר ומאז אנחנו מחפשים כאלו פטריות. זה היה מטוגן כמו שניצל ממולא בפנים בבשר...

 

אני מנסה לחפש בגוגל מתכון איך אפשר לטגן דבר כזה גדול שישאר בנפח שלו ואח"כ למלא אותו ( בתפו"א או משו אחר מבשר..)

 

אם אתן מכירות מתכון או את הפטריות האלו אשמח לעזרה...

שמם- פטריות "פורטובלו"....אמא קטנה
כדי לטגן פטריותיהודיה מא"י

שישמרו על הנפח שלהם

טובלים אותן בקמח

ואז בביצה

ואז בפרורי לחם

ומטגנים טיגון עמוק/חצי עמוק, לא דק!

ואלה תודה!אמא קטנה

ואם תוכלי להסביר לי כמה זה חצי עמוק אודה לך...

 

טיגון חצי עמוקיהודיה מא"י

כמו שניצלים למשל - כשיש ממש שיכבה של שמן במחבת, אבל מה שמטגנים לא נמצא כולו בתוך השמן, אלא רק חצי.

נחשב לטיגון פחות בריא מטיגון עמוק. (אבל לא מצריך את אותן כמויות של שמן שנשפכות אח"כ וחבל)

פחות בריא??מעפר אני באה

את בטוחה??

זה ההפך? טיגון  עמוק יותר לא בריא לא?

בטיגון חצי עמוק האוכל סופג יותר שמןיהודיה מא"י

בטיגון עמוק כל האכול נכנס בבת אחת לתוך השמן הרותח, וסופג מכת חום, זה יוצר קרום שמצמצם את ספיגת השמן.

בטיגון חצי עמוק לעמת זאת צד אחד חם, אבל השני קר, וזה מונע את היצירה של הקרום האטום.ומוביל לספיגה גבוהה יותר של שמן

בסופו של דבר...אמא קטנה

זה יצא מצוין, נראה מגרה להפליא.

בעלי אכל בשמחה, אבל לי זה ממש לא היה טעים.

נשאר לפטריה טעם חזק של פטריה...ולא מספיק היה לטגן אותה כך..

למי שאוהב פטריות "חיות" ולא מקופסאת שימורים זה נהדר!

 

כןיהודיה מא"יאחרונה

באמת לפטרבולו יש טעם הרבה יותר חזק מהשמפניון הסטנדרטית

אבל מה שבקופסאות שימורים זה לא פטריות, זה גומי שהיה פעם פטריות וכבר הספיק לשכוח מה זה.

הצילו! איך מוציאים צלחת שנתקעה בסיר???תולעת השני

אמנם לא מדובר בבישול/מתכונים ממש, אבל קשור בצורה ישירה.

 

לפני כשבוע אחד מבני הבית השתמש בצלחת גדולה כדי לאכול מהשאריות של שבת וכשגמר לאכול, הניח את הצלחת בתוך סיר והצלחת נתקעה!

 

כן, כן, ניסינו לדחוף משהו דק בין הצלחת לסיר כדי לשחרר את הוואקום, אבל היא צמודה מידי. ניסינו לשים את הסיר על הגז לכמה שניות כדי לגרום ללחץ האויר לשחרר את הצלחת וגם זה לא עבד. ניסינו גם לשפוך מים בתוך הסיר כדי שאולי הצלחת תצוף, אבל המים חדרו אל מתחת לצלחת ופשוט נשארו שם!

 

מדובר בסיר הבשרי הגדול של מרק העוף/חמין של שבת ואם לא נצליח להוציא את הצלחת בעתיד הקרוב - נצטרך לשבור אותה וחבל (זו צלחת שהייתה של סבתא שלנו, ע"ה)

 

אנשים טובים, הצילו! בבקשה תאמצו את המוח שלכם ותמצאו פתרון יעיל, אנחנו כמעט אמרנו נואש...

(בזהירות - להשחיל מברג בין הצלחת לסיר?)משה
רעיון טוב, אבל אין מספיק רווח... תודה בכל זאת!תולעת השני
הנה כמה רעיונותיהודיה מא"י

לשים שמן

לחמם את הסיר, ואז להפוך אותו. אם זה לא עוזר, לנסות לקרר את הסיר

הצלחת תקועה עד הסוף למטה?. אם לא אפשר לנסות קודם להטות אותה.

בהצלחה

לנו זה קרה בפסחבדרך

ובסוף שברנו את הצלחת....אחרי שהסיר החדש נשרט וניסינו הכל....

המונהמון תודה - אבל כבר ניסינו את כל ההצעות מזמן!תולעת השני

אין למישו איזה רעיון מדעי כלשהו?

 

באמת שכבר ניסינו את כל הרעיונות...

תנסו להקפיא את הסיר ואז לנסות להוציא את הצלחת.עוד כינוי
נראה לי שזה יכווץ יותר את הסיר על הצלחת.krn
זה תלוי במקדם ההתפשטות של הסיר ושל הצלחתיהודיה מא"י

אם מקדם ההתפשטות של הסיר גבוה יותר, אז חימום צריך לעזור לשחרר את הצלחת, אבל בהחלט יתכן גם להפך, שמקדם ההתפשטות של הצלחת גבוה יותר ואז קירור יעזור לשחרר את הצלחת.

וכמובן יש אפשרות מסוימת שיש להם את אותו מקדם התפשטות, ואז לא זה ולא זה לא יעזרו.

תולעת השני, אם תצליחי בסוף ספרי לנו איך הצלחת.

סבון- ניסיתם? זה חלק כזה...מאמע צאדיקה
נראה לי שאת את ההצעה של בדרך לא ניסיתם עדיין חילזון 123
נכנסתי מסקרנות מה מצב הצלחת???עוד כינוי
^^^^^^^^^^^^^^^ כנ"ל3 פרחים
עושים את זה ככה-באג2000

שימו את הסיר הפוך מתחת לזרם מים חמים [לא רותחים], אחרי קצת זמן תדפקו על הסיר [לא חזק!] זה אמור להשתחרר. אם לא- תמשיכו עם המים ותנסו שוב אחרי חצי דקה נגיד..

בהצלחה..

למלא את בסיר במים ולחמם על הכירייםאנונימי (פותח)

לי זה עבד...

בהצלחה

 

נ"ב

נספח מדעי

עם התרחבות הסיר עקב החום מתחילים להיכנס מים מתחת לצלחת. המים שמתחת לצלחת מתחממים והופכים לקיטור ההודף את הצלחת כלפי מעלה

אם הצלחת תקועה מעל הסיר כמו מכסה אז אולי אפשרבין השורות

למלא את הסיר במים,להקפיא אותו והקרח שיוצר ידחוף את הצלחת?

(סתם השערה,לא נוסה מעולם) ואם זה בכלל רלונטי עדיין...

לקרר את הצלחת בקרח ולחמם את הסיר בו זמנית!סולמית
מנסיוני בפריצת מנעולים אתם צריכים מתחת חזקהThe Juggler

ודקה וסמסתבר שיש כזאת בכל חנות!

 

פחית ! חותחים ומשחילים!

 

רוב הדרכים לפרוץ מנעולים נעשות ע"י פחית!

תנסו!

מניסיון- סבון כלים, ולהפעיל לחץ מתון על צד אחד...רמ"ג
הצלחת עדיין תקועה...תולעת השני

המונהמון תודה על כל העצות, כמעט בכולן כבר השתמשנו.

 

אהבתי את הרעיון של המים החמים (של באג 2000), בעז"ה אני אשתמש בו מחר בבוקר.

 

שוב, תודה, ולילה טוב לכולם.

מצפה לעידכון שמח!

 

נ.ב

הצלחת תקועה ממש בלמטה של הסיר, למרבה הבאסה.

איזה שירשור קורע...אור77
כולם מנסים להיחלץ ולחלוץ... צלחת שנתקעה בסיר. אשריכם ישראל!
יש! הצלחת יצאה!תולעת השני

הצלחת יצאה!!!!!!

 

באג 2000, הצלת אותנו! רוב תודות!

 

היינו צריכים למלא את הקומקום פעמיים, אבל זה עבד!!!

 

שבת שלום לכולם והמונהמון תודה על הרעיונות והעידוד!

מזל טוב(:שבלולון
כיף לשמוע שהצלחת!בונים מגדל
בשמחה רבה! באג2000

פעם הבאה [בתקווה שלא תהיה(אם כי זה כבר לא נורא,כי אתם יודעים איך להוציא)] אפשר פשוט לפתוח את הברז של המים החמים ולא צריך לחכות שהקומקום ירתח...

כן... אבל עד שהמים החמים מגיעים לצנרת של המטבח...פיגא

המונהמון תודה!

הגומל לסיר ולצלחת שניצלו וישר כח לבאג 2,000כלנית1
קולולו! חח מזל טוב!מעפר אני באהאחרונה
דחוף!!!טל אוריה

יש אפשרות חהכין תפו"א מוקרמים עם אשל? איך זה עובד העסק?

התקילו אותי לגמרי.. אני מתארחת בשבת ..

את יכולה עם חלב....טוזי

רוטב בשמל:

 

2 כפות חמאה

2 כפות קמח

בערך כוס חלב (אפשר פחות)

מלח, פלפל, קצת אגוז מוסקט

 

את החמאה ממיסים במחבת או סיר ומוסיפים קמח שיהיה אחיד.

לאט לאט מוסיפים את החלב תוך כדי עירבוב שלא יצא גושים. מוסיפים את התבלינים ונותנים לזה להתבשל איזה 10 דקות עד שנהיה סמיך.

 

אפשר להוסיף לקראת סוף הבישול ירקות מבושלים (פטריות ובצל, בטטה וכו)

 

מוזגים על התפו"א ומכניסים לתנור להשחמה.

 ויאמי יאמי!

 

את התפו:א כדאי לבשל קודם במים עם קצת מלח במיוחד אם את ממהרת...

 

שבת שלום!

איך יצא???נח"תיסטית

ממש בא לי תפו"א מוקרמים וזה נראה לי הרבה יותר בריא משמנת אשמח לדעת אם זה יוצא טוב...

 

 

ואם זה יכול להיות גם על פסטה מוקרמת....

זה יוצא מעולה...טוזי

אני מכינה את זה כרוטב לפסטה גם כן.

 

זה הפינוק שלנו קבוע....

 

בתאבון!

ואת אופה את הפסטה?שומרת סוד

נשמע מוזר קצת...

חחח.. זה באמת נשמע מוזר..טוזיאחרונה

אני מכינה את הפסטה רגיל (במים ומלח) ובמקביל מכינה את הרוטב.

כשהכל מוכן אני שופכת את הרוטב מעל הפסטה (כמובן אחרי שסיננתי אותה).

 

אם יש לי זמן אני מכניסה גם לתנור כדי לתת לזה השחמה מלמעלה אבל ממש לא מחייב... זה טעים ועשיר גם ככה...

יש פה מישהיא/וא שמבינה בבבישול לבנוני?צבע אדום

או ליתר דיוק בקינוחים של העדה? סורים/חלבים/לבנונים

אשמח לעזרה בעניין מתכון ספציפי.

 

אפשר באישי.

תודה.

מה בדיוק את צריכה???אנונימי (פותח)אחרונה

יש לי את הספר הבישול החלבי

את יכולה גם לנסות באתר שלפירגה

עזרה, חברה! מש - אפשר לבשל בלי להנביט קודם??מרק חורפי
ואם אפשרי, לילה הנבטה אחד בלבד, עוזר משהו?מרק חורפי
אני לא יודעת אבל לפחות אני מקפיצהמעפר אני באה
אני לא יודעת אבל אני גם לא הבנתי את השאלה אחותואחרונה
באלי להכין עוגה!!~אורית~

בס"ד

 

-טעימה!

-מושקעת! (אבל לא מסובכת מידי)

-בלי חומרים מוקרצים מידי....

-רצוי עם שוקולד!

-עדיף פרווה!

-אפשר עוגת שכבות, אפשר עגות גלידה, מוס, ועוד ככל העולה על רוחכם...

מתכונים והמלצות יתקבלו בברכה!

תודה רבה!

מה הבעיה??? עוגת שוקולית!!!אנונימי (פותח)

מאוד קל  פשוט ומהיר.  ומאוד מאוד משמין!!!!

 

אז ככה:

 

כוס שוקולית

כוס סוכר

כוס קמח תופח

כוס שמן

4 ביצים

2\1  שמנת ריצ'

 

 

מערבבים יבשים

מוסיפים רטובים

 

אופים בחום  בינוני  

 

כשסכין יוצא יבש להוציא

להמיס חבילה שוקולד בחצי שמנת שנשארה(נקרא גנאש)

לצפות.

 

נאמיק!!!

 

מי שבמקרה זה לא מתחסל אצלו תוך יום יכול לחתוך ולשים במקפיא.

יוצא כמו בראוניז כאלה

 

בהצלחה ובתאבון

^^^ טעימה מאאד ואהובה על כל טועמיה, אבל -בת נוגה

בעקרון ממש לא בכיוון של בראוניז, סתם בשביל הדיוק.

בראוניז הם שוקולדיים - דחוסים וכבדים עם מעט קרום יבש מלמעלה,

והעוגה הנ"ל - קלילה, רכה ונימוחה, ו.. כן גם שוקולדית עד ליקוק יאמי

בתאבון!

יש שמנת פרווה?שבלולון

ואפשר להחליף עם קצפת?

 

למה לא? ניראה לי היא התכוונה לפרווהמעפר אני באה
העוגה יצאה מעולה!!שבלולוןאחרונה

תודה רבה! הכנתי אותה לשבת והיא נגמרה כבר לפני צאת שבת..

ו.. אני אישית לא מצאתי כ"כ שמנת פרווה, אז החלפתי בקצפת פרווה, אבל יצא ממש טוב!!

גבינה לבנה שעבר התאריךאיזה יום שמח

אפשר להשתמש לעוגת גבינה קפואה?

 

מה אפשר לעשות עם לא?

תלוי בטעם שלהיהודיה מא"י

אם הטעם שלה טוב אין בעיה, אבל אם היא כבר מתחילה להיות חמוצה כדאי להשתמש לעוגת גבינה אפויה או משהו אחר שאופים/מבשלים כך לא ירגישו את את הטעם חמוץ.

וכפי שכבר כתבתי פה בעבר - כשלמוצרי חלב עובר התאריך זה לא אומר שהם לא ראויים למאכל, החמוץ שלהם זה לא טעים. יש אפילו מוצרי חלב שהם מראש 'מקולקלים' כמו יוגורט וריויון.

כנ"ל לחלב פרה?רומי**
לא דיברתי על מוצרי חלב אחריהודיה מא"י

אם כי אני מניחה שזה נכון גם לחלב עיזים

או ששאלת אם זה בתוקף גם לחלב ניגר? כן זה בתוקף גם לחלב ניגר.

אני תמיד מכינה ריבת חלב מחלב שעבר לו התאריך וזה תמיד יוצא טעים מאוד יאמי

הייתי משתמשתחילזון 123

לפנקייק או פשטידה או משהו אחר אפוי\מבושל.

חלב רגיל הוא בטח מתקלקל אחרי התאריך..מעפר אני באה

הוא נהיה חמוץ ומגעיל כזה..

וגם אז אפשר לעשות ממנו גבינה מעולה!אילה שלוחה
פירוט:תולעת השני

כמעט לכל המוצרים יש תאריך תפוגה מוקדם מהנכון מסיבות שונות של חברות האוכל.

 

בנוגע למוצרי חלב:

תלוי בכמה ימים (ולא שבועות, כי זה כבר מוגזם...) עבר התאריך ובאיזה מצב המוצר נשמר.

(מקרר, מקפיא, טמפרטורת חדר ועוד) אם עברו ימים ספורים והמוצר מריח ונראה טוב, אין בעיה להשתמש.

 

בהצלחה!

עבר בכמעט שבוע, כדאי?איזה יום שמח
אני לא הייתי הולכת על זה!!מעפר אני באהאחרונה
מה אפשאר להכין...בבושקה!

על בסיס ביצה! משו' שווה, אבל פרווה?

 

הרבה: שקשוקה, חביתיות פטריות/ת. אדמהכלנית1

אפשר גם לביבות ת. אדמה מת. אדמה מגורר, או לביבות מת. אדמה מבושל בתוספת ביצים וקמח מצה.

"טוסט" עם ביצהחילזון 123

עלה סיגרים מטוגן עם ביצה (לא בריא...: )

מה ההבדל בין "אומלט" לחביתה? (תשובה בפנים...)איזה טוב ה'!!!!

12 שקל... צוחק

 

וכמו שכתבו - הרבה דברים. השאלה זה מה הכוונה שלך ב"על בסיס ביצה"?

 

גם בעוגות יש ביצים, גם בהרבה מאכלים.

 

תנסי למקד את עצמך קצת..

 

 

מה הכוונה על בסיס ביצה?יהודיה מא"י

שהביצה תהיה הרכיב בהעיקרי? היחיד פרט לאולי קצת שמן ותבלינים? או שתהיה רכיב משמעותי?

אפשר להכין נשיקות ביצים (רק מהחלבון)

אפשר להכין רולדה (אבל כדי שיהיה פרווה צריך ריצ' - איכס)

סלט ביצים שווה.

יש כל מיני פשטידות שהן על בסיס ביצים, אבל לפי דעתי זה לא שווה אם זה פרווה.

(טוב בכלל אני חושבת שאוכל באמת שווה הוא או חלבי או בשרי להוציא יוצאי דופן מיוחדים)

אבל אולי תכווני קצת יותר למה את מחפשת ונוכל לעזור לך יותר

מנה עיקרית? משהו מתוק?

אפשר להכין חביתת ירק...אמת ואמונה

מטגנים בצל ובצלחת בצד שמים את הבייצים ומוסיפים להם עלים ירוקים קצוצים מכל הסוגים(כוסברה פיטרוזיליה וכו')!!! ומטגנים...

אפשר להוסיף גם שום למי שאוהבת, יוצא משהו משהו...

טעים ביותר!!^^מעפר אני באה
אני שמה:אליש123אחרונה

בצל, עגבניות תפו"א מבושל (חתוך לקוביות) ואפונה וכמובן ביצים.

קצת קשה להפוך את זה אז אני פשוט שמה בטוסטר אובן לכמה דקות

אפשר להוסיף גבינת פרמזן מעל

מומלך לתבל כדי שיהיה חריף...

מה אתן עושות כשאין לכן שמנת לבישול....אביאלמז

מהדרין...

והבעל שלכם ממש ממש רוצה פסטה מוקרמת??

 

איך עושים בבית שמנת לבישול?

יש חיה כזאת?

 

תודה!!

לא יודעת אם אפשר להכין לבד, אבל-קרמבו

לפסטה מוקרמת אפשר להשתמש בשמנת חלבית להקצפה (אני משתמשת בשמנת להקצפה של השף הלבן, תנובה מהדרין.) או לחלופין להקרים אותה עם רוטב בשמל שעשוי מחלב, וכמובן גבינה צהובה.

 

אם את מחפשת דוקא פרווה- אין לי מושג...

אניעושה עם רוטב בשמלטוזי

וממש אין צורך גם בשמנת, זה יוצא עשיר וטעים מאוד!

 

רוטב בשמל:

 

2 כפות חמאה

2 כפות קמח

בערך כוס חלב (אפשר פחות)

מלח, פלפל, קצת אגוז מוסקט

 

את החמאה ממיסים במחבת או סיר ומוסיפים קמח שיהיה אחיד.

לאט לאט מוסיפים את החלב תוך כדי עירבוב שלא יצא גושים. מוסיפים את התבלינים ונותנים לזה להתבשל איזה 10 דקות עד שנהיה סמיך.

 

אפשר להוסיף לקראת סוף הבישול ירקות מבושלים (פטריות ובצל, בטטה וכו)

 

מוזגים על הפסטה ויאמי יאמי!

זה ב-ד-י-ו-ק מה שחיפשתי!!!!!אביאלמז

תודה רבה !!!!!

חושף שיניים

תשמעי את הפתרון שלנו!...אביה*

יש שמנת לבישול כשרה!

נראית כמו אריזה של קצפת ריצ', רק במקום האריזה עם הפס האדום- היא עם פס כחול, היא פרוה, וכתוב עליה בסיס להכנת מאכלי חלב  או בשר. (כי היא פרווה)

אז מה שאנחנו עושים: מטגנים בצל ופטריות, מתבלים, מוסיפים את השמנת הזו, מוסיפים חלב (כוס/שתיים/שלוש...) קמח, חמאה וכו, וזה יוצא מוקרם וסמיך, וטעים..

ממה שידוע לי-רק תפילהאחרונה

בבישול אפשרי להשתמש גם בשמנת להקצפה. ולא ההיפך כמובן..

(גם אני לא מוצאת שמנת לבישול מהדרין..)

ההבדל הוא (ממה ששמעתי פעם ממישהי שעברה קורס ב"תנובה")- רק באחוזי שומן. ז"א- כשמבשלים חבל על כל הקלוריות שיש בשמנת להקצפה, לכן יש שמנת לבישול.

מנסיון- בבישול- אני תמיד משתמשת בשמנת להקצפה ויוצא טעים בהחלט...

פשוט יוצא משובח ומשמין יותר.

תחרות עוגות קיץיהודיה מא"י

לכבוד הימים החמים המתרגשים ובאים עלינו אני מכריזה על תחרות עוגות קיץ.

בתחרות משתתפות עוגות קיצייות, קרות/קפואות ומרעננות.

שימו לב - בתחרות משתתפות עוגות ולא קינוחים

בונוס נקודות יקבלו עוגות שהן זולות ו/או בריאות יחסית.

גם עוגות פרווה, ללא תחליפי חלב יקבלו בונוס מיוחד.

הזוכה בתחרות יוכרז על ידי בעוד שבועיים מהיום

הזוכה יקבל עוגה וירטואלית חגיגית

יהודיה, איזו מאתגרת את!אור77אחרונה
ישר כח!!!
רוטב עגבניות טעים!אנונימי (פותח)

אני רוצה להכין פסטה לארוחת צהריים עם רוטב עגבניות שווה.

יש לי כמה עגבניות רכות בבית..

מתכונים יתקבלו בשמחה=]

בשרי/חלבי/פרווה?יהודיה מא"י
חלביאנונימי (פותח)
רוטב עגבניות חלבי לפסטהיהודיה מא"יאחרונה

(ללא כמויות

מטגנים בצל, עד שיעשה שקוף

מוסיפים עגבניות חתוכות לקוביות קטנות

מתבלים ומערבבים: שום, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, אורגנו. (מלח)

מטגנים עוד דקה, ומוסיפים מים

מבשלים עוד כמה דקות, עד שהעגבניות רכות מספיק למעיכה

מועכים אותן בעזרת הכף

מוסיפים רסק עגבניות עד להסמכה של הרוטב, ושמנת חמוצה או גבינה לבנה. (גביע של שמנת חמוצה או 3/4 גביע של גבינה לבנה.)

לערבב עם האטריות

איזה החמצהנחשונית

בעלי הביא מעץ של שכנים שזיפים אדומים שנראו מדהימים אבל הטעם - שלא נדע. חמוץ נורא, בלתי נסבל. לפי המלצת בעלי חיכינו שבועיים וזה נשאר אותו דבר. עשיתי מהם עוגה, והשריתי אותם בהרבה סוכר להרבה זמן. וגם זריתי עליהם עוד סוכר כשכבר היו מונחים על הבצק. ואיזה אכזבה מרה, כלומר חמוצה: הבצק טעים, אבל השזיפים בעוגה נשארו חמוצים כמו שהיו. כמעט בלתי אכיל. האם עשיתי משהו לא בסדר? או שפשוט השזיפים האלה חסרי תקנה?

כניראה השזיפים אבל שכויח על המאמץ,כפרות...מה'
אוי באסה!!מעפר אני באהאחרונה
בטעות הפשרתי פרגיות במקום חזה עוף....אמת ואמונה

אפשר לעשות שניצלים מפרגיות כמו מחזה עוף?

אם לא אז איך עושים פרגיות? בלי על האש...

יאמייהודיה מא"יאחרונה

בטח שאפשר לעשות זה צריך להיות הרבה יותר טעים

אבל הנה משהו טעים יותר

מורחים כל סטייק פרגית בדבש/סילאן, מפזרים תבלינים, ואופים בתנור במשך משהו כמו רבע שעה, פשוט עד שנראה מוכן.

אם יש גריל עוד יותר טוב, אבל אני מתוך עצלנות תמיד מפעילה גם גריל (שזה מלמעלה) וגם אפייה (מלמטה בתנור שלי) וחוסכת לעצמי להפוך באמצע.

ודבש + תבלינים אפשר להחליף גם ברטבים אחרים כמו רוטב ברביקיו וכו'.

רעיונות לסלטים בבקשהחנצ'ו

רק לא חצילים או חסה, כי אין לי פה... בבקשה דחוף, ותודה ענקית!!!

אצרף בשמחה, תודה רבהיהודיה מא"י
אפשר להקפיא אורז?אליש123

פעם הכנתי בטעות יותר מידי ואחרי שבוע וחצי הייתי צריכה לזרוק

וממש התבאסתי

ויש הבדל בין מלא לרגיל?

אפשר להקפיאיהודיה מא"י

אבל אח"כ כדי שלא יהיה יבש צריך להוסיף לא מרק צח או מים לפני החימום.

בטח שאפשר להקפיאlila317אחרונה

הרבנית שלי מקפיאה מפשירה ומחממת במיקרוגל. אבל אני שמעתי מאהרוני (זה שיש לו תוכנית טלווזיה וספרים טובים) שטוב להפשיר אורז ככה שהוא יוצא טרי בסיר קוסקוס שיש מים רתוחים למטה ולמעלה מעל המסננת שמים בה את האורז. ניסתי וזה באמת עבד.

למי שרוצה להכין ממרח חומוס לבד בקלותכלנית1

הבוקר קניתי חומוס נטו, מבושל וטחון (ללא כל תוספות!!). יש אפשרות לטחון גס או דק. המחיר: כ-12 ש"ח (חב' יכין).

אז למי שהתכוננן להכין ממרח חומוס אבל ההשריה/בישול ממושך/תולעים הרתיעו אותו, מוזמן לנסות.( מאחר שזה כשר לפסח, יש השגחה מקומית+בד"ץ בית יוסף).

רק לא מובנת לי ההערה הקטנה שצריך לבדוק לפני השימוש, כי אם החומוס טחון, איך אפשר לחפש משהו?

באיזה סופר קנית? ובאיזנ מחלקה לחפש את זה?משתדלת
מצאתי ב"רמי לוי". אינני זוכרת מחלקהכלנית1
נזכרתי. על המדף שמעל המקרר (ליד הטחינה, המיונז)כלנית1
תודה משתדלתאחרונה