שלא יהיה חלילה פתח לצרות ר"ל
מוזמנים להגיע בהמונים!
בס"ד
הייתי מגיעה אם הייתי קרובה לצערי קרני שומרון רחוקה מירושליים ששם זה מניחה...
אוטובוס אין כל רגע לשם ומשך הנסיעה... חבל שרק עכשיו יודעת מכך...
יישר כוח למי שנסע לשם! בהצלחהההה!!!!
זוועה שעוד מדברים על להרוס ולגרש 10 שנים אחרי הגירוש הגדול! לא לומדים לקח!!!! מקפיצה למי שכן יכול...
בס"ד
פעם בגבעת האולפנא, פעם בעמונה פעם... איפה לא הורסים? עכשיו בבית אל!!
בסוף בקצב הזה יחריבו חלילה וחס והיו לא תיהיה שוב את יישובינו כולם!!! גם תישוב שלי שמתיימר בקרוב לחגוג 40!!!!
איזו חגיגה היא זו לנו בשעה שהורסים ומחריבים ביישובים אחרים שליידינו?!
אנחנו כמובן בלית ברירה ובכל זאת נחגוג בקרוב ב"ה 40 להיווסד הישוב שלי קרני שומרון רבתי,
ולא נכנע לטרור האכזרי,
או להרס ולחורבן שהמדינה הזאת מטילה על כולנו כאן טיפין טיפין!!! וזו עוד ממשלה
"ימנית" ה' ישמור....
מה אגיד רק תפילות לגאולה אולי יצילו אותנו ממה שעלול לקרות כאן .... אמן!!! בע"ה!!!
ויש את נפשו לסייע לעלמה אומללה ומסכנה שצריכה לגמגם באנגלית מול המרצה?
אני צריכה להסביר בע"פ למרצה באנגלית מידע שקראתי, וממש אשמח אם יש פה דובר/ת שיש לו זמן לעזור לי בתרגום...זה לא דחוף, בימים הקרובים...
תודה ושה' יברך אתכם!
doraאחרונההם לא יודעים להוכיח שהדברים האלה קיימים בכלל ..
אני חושב שהתשובה לכל זה מונחת בספרי הקבלה שם בטח יש תשובה לכל זה
הסבר מדעי סותר שזה מהקב"ה?
לא יודע ![]()
מצוטט מערוץ כיכר השבת
לא רבים יודעים, אבל הלכה דרמטית המשפיעה על כולנו עלולה לגרום לסכנת חיים של ממש לאלו שישתו מים מחר (כ"א תמוז ה'תשע"ה) בשעה 14:30. בשעה זו תחל תקופת תמוז בה קיים המנהג קדמונים שלא לשתות מים במשך כל השעה הראשונה שבה מתרחש חילוף התקופה.
הסיבה לסכנה הגדולה שבשתית המים מחר, מסביר הרב בנימין חוטא (מחבר הספרים "כי בא מועד" ו"כי בא שבת"), היא בשל העובדה שהשנה מחולקת לארבע תקופות, כאשר על כל תקופה מלאך אחר ממונה לשמירת המים שאנו שותים. מידי 91 יום (בקירוב) ישנם חילופי משמרות בין המלאכים, וקיים זמן קצר בו אין מלאך ששומר על המים. ברגע הזה ישנה סכנה גדולה כי המים יורעלו על ידי מלאך המוות (לחלק מן השיטות) או שטיפול לתוכם טיפת דם (לשיטות אחרות).
התקופה היא מילה נרדפת לעונת השנה, כשחילקו את לוח השנה לארבע תקופות: תקופת ניסן (אביב), תקופת תמוז (קיץ), תקופת תשרי (סתיו) ותקופת טבת (חורף).
בגמרא ישנה מחלוקת וישנה תקופה של רב אדה ותקופה של שמואל, אנו פוסקים לפי דברי הרמב"ם בהלכות קידוש החודש פ"ט ופ"י.
• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'כיכר השבת' ותישארו מעודכנים
חילופי משמרות בין המלאכים אורכים שניות ספורות, אך מאחר ולא ניתן לדעת בדיוק מרבי באילו שניות מתחלפים המלאכים, פוסק מרן הגר"ע יוסף כי האיסור לשתות מים הוא חצי שעה לפני התקופה וחצי שעה לאחריה,דהיינו בין השעות 14-15 בצהריים.
הרמ"א בשולחן ערוך (יורה דעה, סימן קט"ז סעיף ה') פוסק "ומנהג פשוט שלא לשתות מים בשעת התקופה, וכן כתבו הקדמונים, ואין לשנות." הקדמונים אליהם מתכוון הרמ"א, הם האבודרהם, המהרי"ל, המרדכי ועוד
חשוב לדעת כי מדובר בהלכה פשוטה ופסוקה, ולא בדברים מיסטיים בעלמא, ואף מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל, שידוע היה כמי שהתרחק מפסיקות בעניינים מסטיים, מביא את הדברים להלכה וכך כתב בספרו "הליכות עולם" (ח"ז עמוד קפג): "יש להזהר שלא לשתות מים בעת ה"תקופה" מחשש סכנה. דהיינו, חצי שעה קודם התקופה, וחצי שעה לאחריה. וכן המנהג בארץ ישראל, ובשאר מקומות... וראוי להדפיס בלוחות השנה להודיע על כך. וכתבו האחרונים, שיש לתת ברזל בתוך המים בשעת התקופה. ואין להחמיר אלא במים, אבל בשאר משקים אין לחוש".
וכך הביא בילקוט יוסף להלכה, ש"יש להזהר שלא לשתות מים בעת התקופה מחשש סכנה, דהיינו חצי שעה קודם התקופה, וחצי שעה לאחריה, וכן המנהג בארץ ישראל, ובשאר מקומות."
"והיה המנהג בירושלים שמכריזים בבתי הכנסת בשבת שלפני התקופה ולהודיע שהתקופה נופלת ביום פלוני שעה פלונית. וראוי להדפיס בלוחות השנה להודיע על כך וכן כתב ה"בן איש חי".
למרות שעיקר ההלכה בדברי האשכנזים (הרמ"א שלעיל), בקהילות האשכנזים, לא נהגו בדורות האחרונים את המנהג. בקיצור שולחן ערוך הביא שנוהגים להניח ברזל על המשקים והמאכלים בכל התקופה, ואפילו לא הזכיר את האיסור.
הסיבה לכך היא ככל הנראה מהסייג, שאם מניחים ברזל בתוך המים בשעת התקופה, אין סכנה בשתייתם. מכיוון שבאירופה המים היו מגיעים בצינורות, נמצא הפתרון לשתיית המים גם בתקופה.
מקור המנהג מעורפל, אך כבר בתקופת הגאונים (לפני יותר מאלף ומאתיים שנה) הם נשאלו עליו ופסקו לאסור: "ששאלתם על מה שנהגו העם להזכר בשעת התקופה שלא לשתות מים אע"פ שלא ידענו טעם צריכין אנו לחוש שלא על חנם פשט מנהג זה בישראל."
בהמשך מסבירים הגאונים "ויש אומרים לפי שבכל אחת ואחת מארבע תקופות מלאכים ממונים עליהן ובעוד שמתחלפים מלאכים אחרים יתכן שיצא נזק לשום אדם כמו מלך בשר ודם שמת ואח"כ מקימים מלך אחר תחתיו ואינם יודעים הבריות אם יהיה טוב רע."
"ויש אומרים שהוא משום סימנא בעלמא לפי שאינם רוצים להתחיל בראש התקופה במים שהוא דבר הקל. ודמיון לזה מה שאמר דוד הע"ה והורדתם אותו אל גיחון כלומר שתמשך מלכותו אף כאן בעבור שהיא תחלת התקופה עשו זה המנהג."
ר´ דוד אבודרהם מביא טעם למנהג, לפי שבכל אחת מהתקופות הפכו המים לדם: ביאור הפכו המים לדם, בעקידת יצחק טפטפה טיפת דמו של יצחק והתערבבה במי העולם וכן שחיטת בת יפתח וחטא מי מריבה.
בהמשך דבריו הוא אומר כי המנהג בא להחזיר את העם בתשובה: הקדמונים אמרו אלה הדברים להפחיד בני אדם שיראו מהשם ולא יוסיפו הרשעים לרשוע וישובו כדי שיצילם השם מד´ תקופות כי ידוע ידענו כי כל דברי חכמים אמת כאשר הם במשמעם או יש להם סוד סתום כאשר רמזתי מקצת סודם".
כתבנו למעלה שהאשכנזים בדורות האחרונים לא הקפידו על המנהג ואילו הספרדים עדיין שמרו עליו.
בעניין הפיתרון לספרדים הצמאים, ישנה מחלוקת. הרב חוטא מסביר כי דעת מרן הרב עובדיה יוסף כי אסור לשתות מים לא מהברז,לא מבקבוקים סגורים, לא מקולר, לא מבקבוקים שנמצאים במקרר ולא משום מקור אחר של מים (שאר המשקאות מותרים חוץ ממים). כלומר, הפיתרון המובא בקיצור שולחן ערוך לפיו כל המים העוברים בצינורות מותרים לשימוש מאחר ונוגעים בברזל בדרכם לביתנו אינו תקף לדעת הספרדים.
הפיתרון הוא להתכונן מראש, ולשים חתיכת ברזל במים עצמם ואז יהיה מותר לשתותם גם בזמן חילוף התקופה.
בזמן ששמים את הברזל טוב לומר תפילה שתיקן רבי חיים פלאג'י בנוסח הזה: "זכות האמהות ברז"ל (בלהה רחל זילפה לאה) שעמידו י"ב שבטי י-ה, יעמוד לנו להצילנו מכל גזרות קשות ורעות".
הרב חוטא מצין כי כל האיסור הוא רק רק בשעה האמורה (14-15), עברה השעה, אפשר לשתות את כל סוגי המים. הסיבה לזה היא ככל הנראה, שהמלאך החדש השומר על המים מוציא את הטיפה המרה מן המים.
הערה נוספת וחשובה היא לתושבי חוץ לארץ (כאמור), וגם הם הולכים לפי התקופה שלנו בארץ ישראל, וישמרו לפי השעה של חילוף התקופה בארץ ישראל, זאת מאחר - מסביר הרב חוטא - שהמלאכים מתחלפים בארץ ישראל.
מנגד יש לציין את דעת ר´ חלפון הכהן, מחכמי ג´רבה המציע פתרונות אחרים, וכך השיב כנשאל האם גם ילדים זקנים וחולים חייבים להזהר משתיית המים בשעת התקופה. בשו"ת שואל ונשאל השיב כי יש מספר אפשרויות לשתיית המים:
1. להרתיח את המים, משום שאין חשש במים מבושלים.
2. להוסיף להם מעט מיץ כך שלא יהיו צלולים.
3. לשים אותם בתוך כלי ברזל, שמפיג את הסכנה שבמים.
4. לסגור את המים בחותם.
לפי כל התשובות האלה, נראה שבימינו ניתן למצוא פתרון לשתיית המים, גם ביום חם שכזה.
כל המים שנמצאים בברזים נוגעים בברזל ולכן במים חדשים שיוצאים מהברז אין בעיה. אפשרות שנייה היא שתיית מים מינרלים מבקבוק חדש, שהרי בקבוק חתום אין בגזירה. אפשר להוסיף מעט תרכיז, יין או אפילו תה למים, כך שלא יהיו צלולים. והאפשרות האחרונה היא להרתיח את המים לפני השתייה.
עוד מוסיף הרב כלפון הכהן, כי לאחר תום התקופה, אפשר לשתות מהמים שהיו אסורים וכך נהגו בארץ ישראל, בטורקיה ובצפון אפריקה ורק בארצות אשכנז החמירו לשפוך את כל המים שהיו מגולים או לא רתוחים.
ובטח שלא כתבתי חלילה באופן בקורתי על גדולי ישראל. אם תקרא באחת ההודעות כתבתי שכל אחד ילך לפי רבותיו.
וזה שלהם מותר לחלוק אחד על השני לא מתיר לנו לעשות כך!
מה נראה לך?
בס"ד
אני זוכרת את תקופת הגירוש כאילו הכל קרה רק אתמול. (קיראו נא עד הסוף- בסוף יש בשורות טובות שקשורות לעיניין..!)
מה שקרה בכפר מימון...במבצע "לעזרת אחינו הגיבורים" - איך שהלכנו בדרך בלילה וכמעט שעצרו אותי החיילים! בנס ממש הצלחתי לחמוק מבין 2 חיילים שחסמו את הדרך בשרשרת חיילים ארוכה... ואז כשהגענו לכפר מימון עצמו לא יכולנו להיכנס לכפר אז ישנו תחת כיפת השמיים, ואני פרשתי את שק השינה והסתכלתי בשמיים הזרועי כוכבים ממעל ובעודי מתפללת להצלחת המבצע שלנו באופק ראיתי את דמויות החיילים השחורות משחור בלילה כמו מפלצות שעליי להילחם מולם.. רק כשאן היה מדובר באחים שלי ופרצתי בבכי בלילה ההוא....שכמוהו לא בכיתי מעודי... לבדי בתוך שק השינה בשקט... מתוך צער על החיילים האחים שלי ...
ולמוחרת עם שחר התעודדתי והתעוררתי לשמע הקריאה שהרימה את רוחי חזרה למאבק: "בוקר טוב נאמני ארץ ישראל! המשטרה הרסה לנו את האוהל בלילה- אנחנו פורצים לתוך הכפר!" המילים האלה- נאמני ארץ ישראל!!! זה נכרת לי מאז בראש ולא יוצא...
לדעת שאני זוכה להיקרא נאמנת ארץ ישראל- נאבקת על אדמת המולדת כמו אבות אבותינו...! איזו זכות... ואז פרצנו לכפר...
ובאשר לגירוש מצפון השומרון- לתור אחת שגרה בגינות שומרון שבקרני שומרון רבתי- ממש חוויתי את ימי הגירוש ההם כאילו הם אצלי קורים בפועל!!
כזה קרוב... שחששתי שהחיילים עוד ידפקו לנו בדלת בסוף.... הייתי בין אותם אלה שחסמו את הכבישים כאן אצלינו למנוע מכוחות הגירוש להגיע אל צפון השומרון. וההרגשה הייתה ממש מאבק על הבית שלי אישית.....
פשוט חווייה מרגשת ועצובה שמילים לא יוכלו לתאר.... מה גם שלצערי כשמדברים היום במלאת 10 שנים לגירוש האכזרי ההוא- מדברים בימים אלה על "משא ומתן" ועל "הקמת מדינה פלסטינית" ואני חוששת מאוד שכבר מדובר אכן על ביתי שבשומרון .. שהמאבק שלי אישית על חיי כאן לא תם ולא נשלם לצערי ושאנו עלולים חלילה וחס להיות הבאים בתור..... שהרי השומרון כבר נפגע.. ומה נותר....רק תפילות ואמונה בעזרת ה' ובעזרתו התברך אנחנו כאן ונשאר כאן לעד - אמן!!!!
ונסיים במילים מעודדות ובשורות טובות לעיניין:
אני עצמי מציינת בימים אלה 30 שנה להיותי גרה בשומרון מגיל שנתיים(במקור מכפר סבא) והיישוב שלי קרני שומרון רבתי עומד בקרוב לחגוג בע"ה 40 להיווסדו!!! בעזרת ה'~~~!!!

טאבולה ראסהגם עד הים! אבל זה הרבה זמן.
אם את מעונינת כתבי לי באישי.
[גם אחרים יכולים]ענבלבס"ד
יש ביניכם מישהו שהלך לישיבה בלי בכלל לדעת מה הוא רוצה ומה הכיוון שלו?
אני מכירה מישהו שמחפש ישיבה לזמן אלול..
ואין לו שום כיוון בכלל.
ואני תוהה לעצמי מה אפשר לעשות כדי לנסות לעזור לו למצוא כיוון וישיבה.
אני מבינה שעכשיו זה כבר לא רלוונטי לעשות שבושים וכאלה, אז האופציה היא רק מלשמוע.
וגם אם יש לכם המלצות על ישיבות אשמח לשמוע,
במיוחד על כאלה פחות מוכרות.
ולא בסגנון הר המור נגיד, משהו יותר פתוח..
אני לא יכולה לדעת מה מתאים לו כי גם הוא עצמו לא כל כך יודע, אבל אני רוצה לחשוב על זה..
אז אם למישהו יש משהו מועיל לומר אני אודה לו מקרב הגרב!
בן של אחותי אמור ללכת לישיבה שנה הבאה הבעיה שהילד בעצמו לא יודע מה להחליט ישיבה חרדית או דתית לאומית מה הייתם מציעים לו לעשות ?
הי! למה ערכתם? שיצליח בעז''ה!


הלליש
אושר תמידיחבד הכי מומלץ!!
אין עליהם!!
ענבלבס"ד
את זה גם אני אמרתי לו...\
אין לי רעיון איך לכוון אותו להגיע למה שהוא באמת רוצה.
ואני חשבתי על הכיוון של מכון מאיר מההכרות המעטה שלי איתו ועם המכון..
אבל בשביל זה הוא צריך להיות בלי סטיגמות ולהסכים.
אבל אני עדיין חושבת שזה כיוון כזה..
משהו חכם, יותר מקורי אפשר לומר, לא בנאלי, וגם מסגרת משוחררת יותר, פחות לוחצת, שהוא יכול לצאת לרוץ נגיד או לפגוש חברים בלי להרגיש רע עם עצמו וכאלה..
זה מה שאני חושבת..
כמובן שהוא יבדוק הכל ומקסימום יסנן אבל..
נולאיתשנת הלימודים בישיבות מסתיימת בתשעה באב.
ותן טל

בטוח כמה ישיבות ישמחו לכתחילה לקבל בחור לזמן אחד קצר בלבד, אם ידעו על כך מראש. מצד שני לכי תדעי...

עוד פחות פורה מאתמול. 
נו. יהיה טוב בסוף.
תובנה: להשתדל שלא להתעסק יותר מדי בצער על טעויות שאולי היו אלא לראות איך אפשר להמשיך לפעול מכאן והלאה בצורה טובה...
אוריה,
שמן פשתןכל אלו שאחריך לא למדו לקח?!
אנשים אומרים מה שהם רוצים להגיד, לא תמיד מה שהשני רוצה לשמוע 
בס"ד
בימים אלו, במלאות עשור שנים לגרוש, יצאנו בפורום ארץ מולדת בפרוייקט מיוחד לציון זה.
בין הדיונים שכבר עלו לדיון: 'האם פרוייקט מאמין וזורע הצליח?' 'לקחים מכפר מימון' 'סירוב פקודה - מועיל או פוגע בצה"ל?' וזכרנות מהגרוש.
מוזמנים גם אתם להצטרף.

יש להם בית ששכחתי לצערי את שמו ששם יש פינת חי גדולה, חדר מוזיקה, חדר יצירות וכדו' ובני משפחה של חולים יכולים להגיע לשם להתאוורר.
כמו שכתבו יש את המרכז יום כל יום
ובחופש יש עוד מלא פעילויות והפעלות לילדים של.....
רפואה שלמה, והרבה כוחות!!!!

בס"ד....
התימנים לא יהודים.....
גם האשכנזים והמרוקאים לא יהודים.....
גם העירקים והאתיופים והרוסים לא יהודים.....
גם הערבים והפרסים לא יהודים......
גם הסודנים והאריתראים והתאילנדים והעמלקים......לא יהודים......
כשם שבני ישראל במצרים לא הפכו למצרים, כך יהודי גלות אשכנז לא הפכו להיות אשכנזים ויהודי גלות ספרד לא הפכו להיות ספרדים ויהודי גלות מרוקו מעולם לא הפכו להיות מרוקאים ויהודי גלות תימן ורוסיה מעולם לא הפכו להיות תימנים/רוסים.. בני ישראל (צאצאי שבט דן) באתיופיה, מעולם לא הפכו להיות אתיופים, בני ישראל (צאצאי שבט מנשה) בהודו מעולם לא הפכו להיות הודים...
אמור מעתה: בני עדות המזרח, בני עדות המערב (וגם עדות אשכנז ) בני עדות תימן וכד'...
אשכנזים, עמלקים, ספרדים וערבים ותימנים וכד' הם לא ישראלים ולא יהודים...
ישראלי = רק מי שמזרע ישראל אבינו (ללא תלות במקום הלידה ו/או סוג האזרחות).....
יהודי = מי שמצאצאי בני ישראל ממלכות יהודה (השבטים יהודה שמעון ובנימין וכן כהנים ולווים שהיו במלכות יהודה)....
אבותינו בני ישראל היו במצרים וגם נולדו במצרים ואף אחד מאיתנו לא מהין לכנות אותם מצרים! הרי המצרים לא יהודים ואילו היהודים במצריים לא הפכו למצרים!.....
מדוע יהודי שנולד בספרד מכונה ספרדי? מדוע יהודי שנולד במרוקו מכונה מרוקאי?.....
מדוע יהודי שנולד בארצות אשכנז מכונה אשכנזי?.....
בפרשת נח למדנו כי: ובני נח שם חם ויפת .....
ובני יפת גמר ו...
ובני גמר אשכנז ריפת ותוגרמה.....
ובכן אשכנז הוא הנכד של יפת ואילו היהודים מזרעו של שם (מה זה אנטישמי?)......
ובכן אשכנז לא יהודי.....
יהודים שגרו בארצות אשכנז לא הפכו להיות אשכנז.....
בפרשת וישלח התורה מלמדת אותנו מי הם הצאצאים של עשיו......
למדנו שתימן ועמלק אחים והם הבנים של אליפז הבן של עשו, דהיינו, תימן ועמלק הם הנכדים של עשיו. לא יעלה על הדעת שיהודי מתימן יאמר אני תימני ועוד יוסיף את המלה גאה.....
מעתה אמור: בני עדות אשכנז או יהודי גלות אשכנז.....
ובני עדות המזרח.....
ובני עדות תימן ו/או יהודי גלות תימן יהודי גלות מרוקו, מגורשי ספרד, יהודי גלות רוסיה, בני ישראל מאתיופיה וכד'.......
הרי ברור שאשכנזים, עמלקים, ספרדים וערבים ותימנים ומרוקאים ורוסים ואתיופים וסודנים ואריתראים ותאילנדים ופיליפינים וטורקים והודים וסינים לא ישראלים , קל וחומר שהם לא יהודים......
מהאמור לעיל ברור שהאשכנזים נולדו לפני התימנים (פער של 11 דורות).....
פורום נוער – האם התימנים יהודים?
האם תמנים הם יהודים??? חובה לקרוא!!! - נוער וגיל ההתבגרות
למיטב ידיעתי, לא זו בלבד שהם לא יהודים, אלא הם אף לא חלק מעם ישראל, דהיינו הם לא בני ישראל, דהיינו הם לא ישראלים, כלומר: הם לא מזרע ישראל אבינו. בכלל שמעתי שאתיופים הם צאצאים של מלכת שבא