היום אחי סיפר לי שחייל צ'ונג רצח שלח מכתב לרמטכ"ל בנוגע לכמה נושאים...
ובהתחלה הוא כתב לרמטכ"ל..
"לכבוד אח שלי גיבור"
הוא קיבל 35 מחבוש....מהמפקדים שלו....אחח צבא כ"כ הזוי
היום אחי סיפר לי שחייל צ'ונג רצח שלח מכתב לרמטכ"ל בנוגע לכמה נושאים...
ובהתחלה הוא כתב לרמטכ"ל..
"לכבוד אח שלי גיבור"
הוא קיבל 35 מחבוש....מהמפקדים שלו....אחח צבא כ"כ הזוי
שלא איזה "אלוף" נתן לו עונש...
המפקדים שלו! איזה הזוי....חח
טוב שהוא לא קיבל חצי שנה כלא..ועוד חצי שנה תנאי +קנס רציני...

יקבל 99999,9999 דולרים. סגור?
אז ככה :
צריך למצוא מספרים (שלמים בלבד!) שישתלבו יפה במשוואה הבאה:
x+y=z כל מספר הוא בחזקת n כאשר n>2
בהצלחה רבה (אמונתך).
המתמטיקים האם 0 הוא שלם או לא. בכל אופן בארץ מחשיבים אתו כ-לא שלם!!!!
והאדון הנחמד הזה סתם רוצה לשגע אתכם
זה עניין של מוסכמה, תלוי בתחום שבו עוסקים, ישנם תחומים שכן וישנם תחומים שלא.
(דרך אגב, N זה הטבעיים לא החיוביים, וזה לא אותו דבר)
ב"ה
על המשפט האחרון של פרמה- שמעת?
המשפט נפתר עם טכניקות שלא היו קיימות בתקופתו של פרמה ככה שכנראה הוא שיקר..
ד.א. הספר "המשפט האחרון של פרמה"- ספר ממש יפה( ואולי גם חשוב קצת על ענווה של המדע מול הטבע)
למי הוא בדיוק ניסה לשקר? זאת היתה מחברת פרטית שלו...
סביר להניח שהוא חשב שהוא הוכיח את זה, אבל היתה לו טעות בהוכחה.
אותו גוי..
עכשיו אני נזכר 
שניסו להוכיח אותו הרבה זמן ורק לאחרונה הצליחו
ולא מזמן הצליחו להוכיח.
(הוא כתב אז בשולי ספר שהוא מצא למשפט הזה הוכחה יפהפיה אבל אין לו מקום לרשום אותה, ובמשך שנים חיפשו, עד שנמצאה הוכחה, פחות יפהפיה ממה שחשבו וגם לא ממש מתחילה להתקרב לשוליו של ספר, אבל זה עדיין הוכחה)
של פרמה.
וזה כמובן לא מזכה אף אחד ב99999999999 ד'
השתמשו בשלושת המילים החי לא מת , על מנת ליצור מילה אחת..
מישהו10מי שמכיר לא לענות!תנו לאנשים לחשוב קצת...
מה משותף למילים הבאות:
נמר, שמפו, אילן, רטוב, עצמאית
???
בהצלוחה חבריא
זו לא התשובה,אבל יפה לך על המחשבה ..
אני אתן רמז.. החידה הזו היא מתוך סדנא לחשיבה יצירתית...
טוב, אני לא אגלה את התשובה
אבל צריך לחשוב מחוץ לקופסה כדי לעלות אל זה!
בהצלחה 
המשותף לכולם הוא-
ש"אכזבות" כתבה אותם באותה שורה!
(אגב- אולי תשני כינוי למשו אופטימי יותר?)
על מעבר לשלב אחר בחיים, שאתה פחות מחפש את הדברים האלה,
אולי פחות מחפש ביטוי עצמי,
ואולי זה חלק מההתבגרות.
כמו שפעם הייתי מסוגלת לצאת עם חברותיי עד 2-3 בלילה חופשי והיום אינמצב שאני חוזרת אחרי 12.
כל אחד עובר תהליכים מסוימים,
בעיניי זה דווקא לצד הטוב.
עברת את השלב הזה, היה נחמד היה כיף, אבל אתה נמצא במקום אחר כבר ואולי הדברים האלה כבר לא מתאימים לך, פחות מדברים אליך...
זה לא אומר שתספיק להיפגש עם חברים, אבל אופי הבילוי כנראה יקבל צורה אחרת...אדם מתקדם, משתנה, מתפתח... תשמח בזה..
אם זה בא כי אתה זזת למקום אחר- או כי אתה מתנשא עליהם פתאום-
מה אתה חושב עליהם?
אתה עדיין חושב עליהם דברים טובים- שהם חבר'ה נחמדים, אנשים טובים, קצת שרוטים וזה סבבה-
או שאתה חושב שהם חבורה של דפוקים, פאדיחות שפעם הסתובבת איתם, שיעשו משו בחיים שלהם וכולי וכולי?
???
זה לדעתי יענה לך -איפה אתה באמת
לילה טוב אנשים בעז"ה המחר יהיה טוב יותר
זה תקווה ממש אופטימית...
)שדות האמונה
-משה ר-אחרונההתחילו לפני כשבועיים. מי שרוצה שישלים את מה שהיה עד עכשיו. אני אמשיך לפי הסדר:
בס"ד
יום שלישי כ"ב סיון תשע"ב
יא. המספר והמקבל עוברים על מצות 'אֶת ה' אֱלֹקֶיךָ תִּירָא', שזו מצוה לירא מה' ולא לעבור על רצונו בעשיית עבירות.
יב. המספר והמקבל עוברים על מצות תלמוד תורה, שהרי בזמן שדיברו לשון הרע היו צריכים לעסוק בתורה, ועונש ביטול מצוה זו שקול כנגד כל העוונות.
* * *
פירוט ההלכה היומית: יא. המספר והמקבל עוברים על מצות עשה של 'אֶת ה' אֱלֹקֶיךָ תִּירָא', שזו אזהרה לירא מה' כל ימי חיינו, וכשיבוא מעשה לידינו נתעורר לחשוב שה' משגיח על כל מעשי בני אדם, וישיב להם נקם כפי רוע המעשה, ועל ידי זה ימנע מלעבור על רצון ה', ובודאי מי שמפקיר עצמו לעבור על עבירה חמורה זו, ביטל מצות עשה זו.
יב. המספר והמקבל עוברים על מצות עשה של תלמוד תורה, שאין קץ לשכר מצוה זו, והיא שקולה כנגד כל המצוות, ועונש ביטול מצוה זו שקול כנגד כל העבירות. ובזמן שאדם עסוק בפרנסתו, או חושב מחשבות כיצד ישיג את מחייתו, אינו חוטא בחטא זה, ולא יתבעוהו על כך בבית דין של מעלה, אבל בזמן שמספר לשון הרע או רכילות אין לו שום תועלת בכך, מלבד שעובר בכמה איסורים נוספים, ובודאי עובר בכך על ביטול תלמוד תורה. ואף מי שאינו למדן יכול לקיים מצוה זו על ידי לימוד ספרי יראה כמו 'חובות הלבבות' וכדומה, ולא ישב בטל מן התורה. וכן פירש הגר"א מהו 'דין וחשבון', 'דין' היינו על העבירה עצמה שעשה, ו'חשבון' היינו שבאותו זמן שעשה עבירה היה יכול לקיים מצוה, ואף על כך הוא נתבע.
ֲ™ֲ˜ ֲ™ֲ˜
על כל רגע ורגע שהאדם חוסם את פיו, זוכה לאור הגנוז שאין כל מלאך ובריה יכולים לשער (אגרת הגר"א בשם המדרש)
© כל הזכויות שמורות, אין להעתיק או להפיץ לצורכי מסחר, מותר להפיץ לזיכוי הרבים בלבד, ללא תמורה.
להצטרפות חינם למסלולי 'שתי הלכות ביום', יש להקיש על הקישורית המתאימה:
2 הלכות ביום | שמירת הלשון | משנה יומית | הלכות שבת | מוסר - פלא יועץ | מצוה יומית | שנים מקרא...
לתרומות והנצחות: בנק הפועלים (12) סניף 520 ח-ן 133056 | אשראי: 0765-404-360 | ת.ד. 23053 ירושלים | לתרומה בפייפל או לקבלת מעטפת תגוביינא halachotbeyom@gmail.com
איזה טוב ה'!!!!אחרונההלימוד היום לרפואת מרן הגרי"ש אלישיב שליט"א, נא להתפלל לרפואתו [יוסף שלום בן חיה מושא]
בס"ד
יום רביעי כ"ג סיון תשע"ב
יג. המספר לשון הרע ומערב בדבריו דברי שקר, עובר על מצות 'מדבר שקר תרחק', והרי הוא 'מוציא שם רע', שעונשו חמור ממדבר לשון הרע.
יד. המספר והמקבל עוברים על מצות 'והלכת בדרכיו', שזהו ציווי לילך במידותיו של ה', שכולן טובות, ולא לדבר או לשמוע רע על ישראל, שזה נגד מידותיו.
* * *
פירוט ההלכה היומית: יג. המספר לשון הרע, ובתוך הדברים מערב גם דברי שקר, הרי הוא עובר על מצות עשה של 'מדבר שקר תרחק', וגם הוא נחשב עתה כ'מוציא שם רע', שעונשו חמור ממדבר לשון הרע.
יד. המספר והמקבל עוברים על מצות 'והלכת בדרכיו', שזהו ציווי לילך במידותיו של הקב"ה, שכולן טובות, ומצאנו במידותיו של הקב"ה שהוא שונא דלטוריא [-דברי לשון הרע] בכל האופנים, ואפילו על אנשים גרועים, ואחת הכתות שאינה מקבלת פני שכינה היא כת בעלי לשון הרע, ואם כן המרגיל עצמו במידה זו אינו הולך בדרכי ה', ועובר על מצות עשה זו.
נמצאו ארבעה עשר מצוות עשה שרגילים לעבור עליהם על ידי דברי לשון הרע ורכילות, מלבד שבעה עשר מצוות לא תעשה שנימנו לעיל.
ואמנם בסיפור אחד ובפעם אחת לא ניתן לעבור על כל האיסורים הללו, אך הרגיל בלשון הרע נכשל בכולם במשך הזמן, כיון שבכל פעם הוא מדבר על אדם אחר, כמו זקן או חכם, ונכשל באיסורים שונים.
ֲ™ֲ˜ ֲ™ֲ˜
על כל רגע ורגע שהאדם חוסם את פיו, זוכה לאור הגנוז שאין כל מלאך ובריה יכולים לשער (אגרת הגר"א בשם המדרש)
© כל הזכויות שמורות, אין להעתיק או להפיץ לצורכי מסחר, מותר להפיץ לזיכוי הרבים בלבד, ללא תמורה.
להצטרפות חינם למסלולי 'שתי הלכות ביום', יש להקיש על הקישורית המתאימה:
2 הלכות ביום | שמירת הלשון | משנה יומית | הלכות שבת | מוסר - פלא יועץ | מצוה יומית | שנים מקרא...
לתרומות והנצחות: בנק הפועלים (12) סניף 520 ח-ן 133056 | אשראי: 0765-404-360 | ת.ד. 23053 ירושלים | לתרומה בפייפל או לקבלת מעטפת תגוביינא halachotbeyom@gmail.com
בס"ד בר"ה
היום גיליתי ש-דודו טסה, הוא זמר עננננק!! נכון??? 
הנה...בכבוד... 
דודו טסה- איזה יום
ענק , לא נראלי... אבל אחלה זמר , מסכימה שכן
.
כמו צמח ברסתם.. לכולם..
אז במיוחד בשבילכם ישבתי וחשבתי מלללא..
דירנג דרינג.
קלטתי אתכם!!
אתם במצב רוח של חפירות!!
אז ככה:
נותנים נושא ומי שכותב מתחתיו צריך לחפור עליו בכל דרך אפשרית (בעד,לא בעד, למה ,כמה איך, אסוציאציה,הסבר אפשרי וכו' וכו'-- סומכת עליכם שתמצאו כבר..
) בשלוש שורות (לפחות) או יותר
אח''כ הוא מביא נושא חדש..
המטרה היא למצוא את החפרן של הפורום ולסקול אותו בסוף (כי אם יבש פה לפעמים סימן שהוא לא משקיע בנו,שייתבייש!!
)
אז אני אתחיל:
גלידת תות-מנגו עם פיצפוצי מקופלת מעל
שוטו!!
כי בא לי
ומישהו צריך להפריד בינכם וזה אני 
המשחק הולך ככה:
כל אחד מספר שני סיפורים שקרו לו ומסיים בשתי צורות - אמתית ושקרית.
על הקוראים לנחש את הסוף האמיתי.
אבר כיונה- המדרגות
ארחיק לי נדוד מכל אדם והמון לשקט
צמאה נפשי למנוחה
ללכת למקום שהנשמה אוהבת
עיני וליבי לך עד שאמצא ואומר:
מי יתן לי אבר כיונה אבר כיונה
אעופה ואשכונה.
אשא כנפי שחר אפרוש כפיים,
בין ארץ לשמיים
אולי מעבר ים לשם אעופה
ואני לי טוב בקרבתך ואומר:
מי יתן לי אבר כיונה אבר כיונה
אעופה ואשכונה.
כתר הרימוןפעם הם היו מפרסמים הודעות על הופעות, ומזמן לא ראיתי כאלה...
הייתי בהופעה שלהם בחוה"מ סוכות
והם הופיעו לפני שבוע-שבועיים בירושלים ב"אברם".
אולי הם רק הורידו פרופיל
כלומר, תכננתי ללכת
אבל זה היה בדיוק ביום ש"המדרגות" הופיעו ואני לא מתה עליהם.
בפייסבוק, ולא נתקלתי בזמן האחרון בפרסומים שלהם...
פרק א' – בביאור כלל חובת האדם בעולמו.
יסוד החסידות ושרש העבודה התמימה הוא שיתברר ויתאמת אצל האדם מה חובתו בעולמו ולמה צריך שישים מבטו ומגמתו בכל אשר הוא עמל כל ימי חייו. והנה מה שהורונו חכמינו זכרונם לברכה הוא, שהאדם לא נברא אלא להתענג על ה' ולהנות מזיו שכינתו שזהו התענוג האמיתי והעידון הגדול מכל העידונים שיכולים להמצא. ומקום העידון הזה באמת הוא העולם הבא, כי הוא הנברא בהכנה המצטרכת לדבר הזה. אך הדרך כדי להגיע אל מחוז חפצנו זה, הוא זה העולם. והוא מה שאמרו זכרונם לברכה: (משנה אבות ד טז): "העולם הזה דומה לפרוזדור בפני העולם הבא". והאמצעים המגיעים את האדם לתכלית הזה, הם המצוות אשר צונו עליהן האל יתברך שמו. ומקום עשיית המצוות הוא רק העולם הזה. על כן הושם האדם בזה העולם בתחלה כדי שעל ידי האמצעים האלה המזדמנים לו כאן יוכל להגיע אל המקום אשר הוכן לו, שהוא העולם הבא, לרוות שם בטוב אשר קנה לו על ידי אמצעים אלה. והוא מה שאמרו, זכרונם לברכה (ערובין כב, א): "היום לעשותם ומחר לקבל שכרם".
וכשתסתכל בדבר תראה כי השלמות האמיתי הוא רק הדביקות בו יתברך, והוא מה שהיה דוד המלך אומר (תהלים עג כח): "ואני קרבת אלקים לי טוב". ואומר (תהלים כז ד): "אחת שאלתי מאת ה' אותה אבקש שבתי בבית ה' כל ימי חיי וגו'", כי רק זה הוא הטוב. וכל זולת זה שיחשבוהו בני האדם לטוב, אינו אלא הבל ושוא נתעה. אמנם לכשיזכה האדם לטובה הזאת, ראוי שיעמול ראשונה וישתדל ביגיעו לקנותה, והיינו שישתדל לידבק בו יתברך בכח מעשים שתולדתם זה הענין והם הם המצות.
והנה שמו הקדוש ברוך הוא לאדם במקום שרבים בו המרחיקים אותו ממנו יתברך, והם הם התאוות החמריות אשר אם ימשך אחריהן הנה הוא מתרחק והולך מן הטוב האמיתי, ונמצא שהוא מושם באמת בתוך המלחמה החזקה, כי כל עניני העולם בין לטוב בין (למוטב) לרע הנה הם נסיונות לאדם, העוני מצד אחד והעושר מצד אחד כענין שאמר שלמה (משלי ל ט): "פן אשבע וכחשתי ואמרתי מי ה', ופן אורש וגנבתי וכו'". השלוה מצד אחד והיסורין מצד אחד, עד שנמצאת המלחמה אליו פנים ואחור. ואם יהיה לבן חיל וינצח המלחמה מכל הצדדין, הוא יהיה האדם השלם אשר יזכה לידבק בבוראו ויצא מן הפרוזדור הזה ויכנס בטרקלין לאור באור החיים. וכפי השיעור אשר כבש את יצרו ותאוותיו ונתרחק מן המרחיקים אותו מהטוב ונשתדל לדבק בו, כן ישיגהו וישמח בו.
ואם תעמיק עוד בענין תראה כי העולם נברא לשימוש האדם. אמנם הנה הוא עומד בשיקול גדול. כי אם האדם נמשך אחר העולם ומתרחק מבוראו, הנה הוא מתקלקל, ומקלקל העולם עמו. ואם הוא שולט בעצמו ונדבק בבוראו ומשתמש מן העולם רק להיות לו לסיוע לעבודת בוראו, הוא מתעלה והעולם עצמו מתעלה עמו. כי הנה עילוי גדול הוא לבריות כולם בהיותם משמשי האדם השלם המקודש בקדושתו יתברך, והוא כענין מה שאמרו חכמינו זכרונם לברכה בענין האור שגנזו הקדוש ברוך הוא לצדיקים וזה לשונם (חגיגה יב, א): "כיון שראה הקדוש ברוך הוא אור שגנזו לצדיקים, שמח", שנאמר (משלי יג ט): "אור צדיקים ישמח". ובענין אבני המקום שלקח יעקב ושם מראשותיו אמרו (חולין צא ב): "אמר רבי יצחק: מלמד שנתקבצו כולן למקום אחד והיתה כל אחת אומרת, עלי יניח צדיק ראשו".
והנה על העיקר הזה העירונו זכרונם לברכה במדרש קהלת, שאמרו, זה לשונם: (קהלת רבה ז): "ראה את מעשה האלהים וגו' (קהלת ז), בשעה שברא הקדוש ברוך הוא את אדם הראשון, נטלו והחזירו על כל אילני גן עדן ואמר לו, ראה מעשי כמה נאים ומשובחים הן, וכל מה שבראתי בשבילך בראתי, תן דעתך שלא תקלקל ותחריב את עולמי". כללו של דבר, האדם לא נברא בעבור מצבו בעולם הזה אלא בעבור מצבו בעולם הבא, אלא שמצבו בעולם הזה הוא אמצעי למצבו בעולם הבא שהוא תכליתו. על כן תמצא מאמרי חכמינו ז"ל רבים כולם בסגנון אחד מדמים העולם הזה למקום וזמן ההכנה, והעולם הבא למקום המנוחה ואכילת המוכן כבר, והוא מה שאמרו, העולם הזה דומה לפרוזדור, כמו שאמרו ז"ל (עבודה זרה ב, ב): "היום לעשותם ומחר לקבל שכרם". מי שטרח בערב שבת, יאכל בשבת. העולם הזה דומה ליבשה, והעולם הבא לים וכו' (ק"ר א). וכאלה רבים על זה הדרך.
ותראה באמת שכבר לא יוכל שום בעל שכל להאמין שתכלית בריאת האדם הוא למצבו בעולם הזה, כי מה הם חיי האדם בעולם הזה, או מי הוא ששמח ושליו ממש בעולם הזה. (תהלים צ י): "ימי שנותינו בהם שבעים שנה ואם בגבורות שמונים שנה ורהבם עמל ואון", בכמה מיני צער וחלאים ומכאובים וטרדות, ואחר כל זאת, המות. אחד מני אלף לא ימצא שירבה העולם לו הנאות ושלוה אמיתית. וגם הוא, אילו יגיע למאה שנה כבר עבר ובטל מן העולם.
ולא עוד אלא שאם תכלית בריאת האדם היה לצורך העולם הזה, לא היה צריך מפני זה שתנופח בו נשמה כל כך חשובה ועליונה שתהיה גדולה יותר מן המלאכים עצמם, כל שכן שהיא אינה מוצאה שום נחת רוח בכל עינוגי זה העולם. והוא מה שלמדונו זכרונם לברכה במדרש קהלת, זו לשונם (קהלת רבה ו): "וגם הנפש לא תמלא, משל למה הדבר דומה, לעירוני שנשא בת מלך, אם יביא לה כל מה שבעולם, אינם חשובים לה כלום, שהיא בת מלך כך הנפש, אילו הבאת לה כל מעדני עולם, אינם כלום לה, למה שהיא מן העליונים".
וכן אמרו רבותינו זכרונם לברכה (משנה אבות ד): "על כרחך אתה נוצר ועל כרחך אתה נולד". כי אין הנשמה אוהבת העולם הזה כלל אלא אדרבא מואסת בו. אם כן ודאי לא היה בורא הבורא יתברך בריאה לתכלית שהוא נגד חוקה ונמאס ממנה. אלא בריאתו של האדם, למצבו בעולם הבא היא. ועל כן ניתנה בו נשמה זאת, כי לה ראוי לעבוד, ובה יוכל האדם לקבל השכר במקומו וזמנו, שלא יהיה דבר נמאס אל נשמתו בעולם הזה, אלא אדרבא נאהב ונחמד ממנה, וזה פשוט.
והנה אחר שידענו זה, נבין מיד חומר המצוות אשר עלינו ויקר העבודה אשר בידינו, כי הנה אלה הם האמצעים המביאים אותנו אל השלמות האמיתי, אשר בלעדם לא יושג כלל, ואולם ידוע כי אין התכלית מגיע אלא מכח קיבוץ כל האמצעים אשר נמצאו ואשר שימשו להגיעו. וכפי כח האמצעים ושימושם, כן יהיה התכלית הנולד מהם. וכל הפרש קטן שימצא באמצעים, תבחן תולדתו בבירור ודאי בהגיע זמן התכלית הנולד מקיבוץ כולם, כמו שכתבתי, וזה ברור. מעתה ודאי הוא, שהדקדוק שידקדק על ענין המצות והעבודה, מוכרח שיהיה בתכלית הדקדוק כאשר ידקדקו שוקלי הזהב והפנינים לרוב יקרם, כי תולדתם נולדת בשלמות האמיתי והיקר הנצחי שאין יקר למעלה ממנו.
נמצינו למדים, כי עיקר מציאות האדם בעולם הזה הוא רק לקיים מצוות ולעבוד ולעמוד בנסיון, והנאות העולם אין ראוי שיהיו לו אלא לעזר ולסיוע בלבד לשיהיה לו נחת רוח וישוב דעת למען יוכל לפנות לבו אל העבודה הזאת המוטלת עליו. ואמנם ראוי לו שתהיה כל פנייתו רק לבורא יתברך, ושלא יהיה לו שום תכלית אחר בכל מעשה שיעשה אם קטן ואם גדול אלא להתקרב אליו יתברך ולשבור כל המחיצות המפסיקות בינו לבין קונו, הן הנה כל עניני החומריות והתלוי בהם, עד שימשך אחריו יתברך ממש כברזל אחר אבן השואבת. וכל מה שיוכל לחשוב שהוא אמצעי לקורבה הזאת, ירדוף אחריו ויאחז בו ולא ירפהו. וכל מה שיוכל לחשוב שהוא מניעה לזה, יברח ממנו כבורח מן האש, וכענין שנאמר (תהלים סג ט): "דבקה נפשי אחריך בי תמכה ימינך", כיון שביאתו לעולם אינה אלא לתכלית הזה, דהיינו, להשיג את הקירבה הזאת במלטו נפשו מכל מונעיה ומפסידיה. והנה אחר שידענו והתברר אצלנו אמיתת הכלל הזה, יש לנו לחקור על פרטיו לפי מדרגותיהם מתחלת הדבר ועד סופו, כמו שסדרם רבי פינחס בן יאיר במאמר שלו שהבאנו כבר בהקדמתנו, והם: הזהירות, הזריזות, הנקיות, הפרישות, הטהרה, החסידות, הענוה, יראת החטא, והקדושה. ועתה נבארם אחד אחד בסיעתא דשמיא.
בדיוק עכשיו בצבא התחלתי עוד פעם את מסל"ש....
ספר כ"כ חשוב בחיי האדם היהודי....
אגב אני ממליץ על כל מיני תגמים קטנים{ספרים מהרב קרליבך\שמחה רז} או מגדולי האדמורי"ם החסידים}
יכול להיות ממש נחמד
שכוייח למנהלים...
{אפשר לנצל ולהגיד תודה על כל מה שאתם עושים למען האתר וגם על הדברים שהם מאחורי הקלעים..}
וגם תדע שלי אין כוח לקרוא טקסט ארוך במחשב
רוצה להקריא לי מסל"ש? זה באוטובוס, תודה
חוצמזה אין לי מה להתווכח עליו או לדון בו או לא להסכים איתו
ולעשות לייק לרמח"ל- הוא לא באמת צריך את זה ממני... נראה לי לפחות ![]()
דרור בליכוד- צעירים חושבים חרות
סיור בעקבות אלטלנה מולחופי ת"א
ביום עגינתה של האלטלנה מול חופי ת"אה-22.06 נערוך סיור בעקבות יום הדמיםהנורא.את הסיור ידריך איש האצ"ל יוסקה נחמיאסשהיה עד למאורעות מסיפונה של האלטלנה.יוסקההיה אף זה שדחף מפקדו, מפקד האצ"ל מנחם בגיןלים.
ניפגש ביום ו 22.06 בשעה 10:00 בגן לונדוןבת"א.
אורך הסיור כשעה וחצי לאחר מכן למעוניינים נמשיךלמוזיאון אצ"ל בתש"ח סיום משוער ב 13:00.
תשלום: 10 ₪ על ההדרכה בנוסף מי שירצה להמשיךאיתנו למוזיאון האצ"ל בתש"ח יוסיף דמי כניסהלמוזיאון.
https://www.facebook.com/
עוד לא יצא חוק נגד שירשור מי ער...
יעלה זרמו עם החיים!!![]()
אייכה!
וכן אני ער
וכן, אני ערה 
פשטו את הביטוי
(x-a)(x-b)(x-c)...(x-z)
ממש ברגעים אלו...
אני המיושנת שלא מוכנה לשלם בשביל אופיס 2007 ולהתקדם...
אפשר למחוק / לנעול 
אני חדש פה, די צ', ויתכן ועשו זאת לפני, אבל יש לי מוזה ובא לי שתזרמו איתי...
שרשור אבטיח!!
דהיינו- כל מיני שיבושי שפה של שירים מוכרים (לדוג': אהבתיה (שלמה ארצי)= אבטיח)
לי עלה בראש:
מתוך "היום" של אהוד בנאי:
אבא שלך משהו טעים!!
המקור: אבשל לך משהו טעים...
כמובן עדיפות לשירים יראי שמים, פשוט לא מצאתי עדיין דוגמה טובה..
...הלא המה יורו חמוריך..
בסיעתא דשמיא
אם תוכלו להתפלל לרפואתו של
מיכאל בן ציפורה
ילד בן 9 העובר מחר ניתוח,ואם הניתוח לא יצליח יצטרכו לכרות לו את כף הרגל.
הניתוח יתחיל בשעה:
12:00
אם יהיה אפשר לעזור בהפצה ובאמירת תהילים!
תזכו למצוות!
בשורות טובות!!!!
תודה רבה!
שיר למעלות: אשא עיניי אל ההרים מאין יבוא עזרי.
עזרי מעם ה' עושה שמים וארץ.
אל ייתן למוט רגליך אל ינום שומרך.
הנה לא ינום ולא יישן שומר ישראל.
ה' שומרך, ה צלך, על יד ימינך.
יומם השמש לא יככה וירח בלילה.
ה' ישמורך מכל רע, ישמור את נפשך.
ה' ישמור את צאתך ובואך מעתה ועד עולם.
אתמול, חתונה של חבר, אני מלווה.
שחרית בכותל - טבילה ולהר הבית. היינו שלשה והצמידו לנו שתי שוטרים. החוק קובע שיש חופש דת במדינת ישראל אבל זה לא נכון לגבי היהודים.. כידוע אסור להתפלל שם, אסור אפילו להתנדנד. תמיד עליתי בקבוצות והרב שהסביר ופירט ציטט גמרות ופסוקים תוך כדי וכו'... כדי שנבין ולא כדי להתריס וזה הרגיע אותי, שהרי להסביר מותר...
ואתמול היינו שלושה ולא רצינו לסבך את החתן ביום חתונתו- עלינו ושתקנו. יותר נכון התפללנו בלב. ואז אחד השוטרים אומר לחבר שלו שכנראה חדש בתחום- "תראה אסור לזוז אסור להתפלל אסור להשתחוות ואסור למלמל... סתכל על השלושה האלה הם דוגמא אישית"
באותו רגע חשבתי -האאאאאאאא שורלק! בטח אלוקים רושם לי איקס עכשיו. אני דוגמא אישית לזה שאסור להתפלל???? רציתי לצעוק לשוטר איזה 'שמע ישראל' בקול.. לעשות לו דווקא. אבל חתונה של חבר ואני גם פחדן.
בנה ביתך כבתחילה.
עובד אצלנו סודני,שהוא מוסלמי אדוק. (לפני הקטרוגים-הוא עושה עבודה קשה ושחורה מאוד.במשך שנה+ ניסינו למצוא יהודי שיעשה אותה.אף אחד לא החזיק מעמד.בצר לנו עברנו לאופצית הסודני.אני אישית לא בעד,אבל האמת היא שזה נוח מאוד)
לפני כמה ימים הוא ביקש מהמנהלת של המקום חופש ביום שישי הראשון של הרמאדן,כדי להתפלל ב"מסגד אל אקצה".
לקח זמן עד שירד לי האסימון שהוא בעצם מבקש להתפלל בבית המקדש!
הוא,סודני,פליט,שעם כל היותו בחור טוב ועובד חרוץ וכו' הוא עדיין גוי ערל,פשוט נכנס לו לבית המקדש שלי.שלנו.
עובר לו את כל המחסומים ונכנס בשיא הרצינות להתפלל.
רתחתי.
כולי.
(וגם הייתי על סף בכי מהתסכול,אבל זה בגלל שאני בחורה...)
אח"כ גם ניסיתי להסביר לו שזה היה הבית של אבא שלי לפני שכמה ערבים פלשו אליו,
והוא טען ששנינו יכולים להיות שם.בחינת "שתי מדינות לשתי עמים".
מ ה א ת ה א ו מ ר
כל הכיסופים שלנו למקדש.
כל הרצון שלנו לה' יתברך.
שהחסרון יתמלא,והכל יתוקן.
שהמציאות תחזור להיות שלמה.
כל אלה פשוט נגוזים ונעלמים מול האטימות.
שועלים מהלכים בו,כפשוטו.
המילה "מרגיז" היא אנדרסטייטמנט לסיטואציה.
בס"ד בר"ה
"...ותשכון בתוכה כאשר דברת" אינשאללה....
כתר הרימוןבשירות שלי, כשלימדתי חילונים בכיתה ד' הסברתי על הר הבית והבהרתי שזה המקום הכי קדוש ולא הכותל.
הילד הערבי: הי, הייתי שם!
הילד היהודי: טוב, אתה יכול. אנחנו לא!
פשוט לבכות!
מ-ז-ע-ז-ע!!
מרתיח מאד!!
תודה שהעלת לי את זה. צריך מדי פעם להיזכר בזה ולבכות על החורבן...
![]()
חמור על 2 שהחליט לטמא את ההר..ברור שזה קטסטרופלי...אבל מבחינת התפילה שלו {עאלק תפילה}
הוא לא שווה כלום והוא גם לא קרוי אדם....חוץ מזה ראינו איך הם מתפליים שישבן שלהם מופנה כלפי קוד ש הקודשים
בהחלט עם הדומה לחמור
לעלות להר- עליתי רק בכיתה י"ב...ואני מאד כוסף...הלואי נזכה בע"ה...מקוה עוד לפני השחרור לעלות..
נכנסים להר הבית ומשחקים כדורגל...
וואי... החלום שלי זה לעלות להר הבית.
בין הפעמים שאני מצטערת שאני בת... זה לא פייר!!
(בינתיים זה חלום שלא ממש מדברים עליו, כי במשפחה ירימו יותר מגבה כשאני ארצה להגשים אותו...)
בס"ד בר"ה
מה עושים??
אז ככה:
הולכים לים לכמה שעות טובות, לוקחים כסא, רמקולים, אוכל ושתיה שאוהבים, תיקון הכללי, תהילים...יושבים ומסםרים לאבא הרחמן את כל מה שעובר עלינו (הוא מחכה לשמוע את זה) תעשה את זה ותראה איך תרגיש אח"כ...באחריות!! 
שדות האמונהכל מי שמגיע לחוף הזה עולה על אוטובוס לכיוון הים...
בד"כ זה באמת זמני ועובר, אבל אפשר לנסות לבחון מאיפה זה מגיע כדי לנסות לצאת מזה או כדי למנוע להבא.
זה יכול לנבוע מכל מיני סיבות, המענה יהיה בהתאם, זורקת כמה אפשרויות-
1. עודף ריצוי של אנשים בסביבתך, כשאתה עסוק בלעשות מה שנראה לך שמצפים ממך במקום להיות קשוב לעצמך.
2. חוסר ביטוי עצמי, כשלא נותנים מספיק זמן ומקום לביטוי עצמי (כשרונות/יכולות/כוחות). לפעמים בנסיבות דוסיו,ת כדי להתרחק מדברים לא טובים, על הדרך גם מכבים דברים חיוביים.
3 פער גדול מידי מידי בין הציפיות שלך מעצמך ליכולת.
4. כשמתמקדים יותר מידי בכמה הרבה עוד יש לעשות (בעיקר רוחנית אבל בכל תחום), מבלי להתייחס לכל מה שכבר נעשה.
לכל אחד מהם ההתייחסות תהיה שונה מן הסתם, ויכולים גם להיות סיבות נוספות.
1. עודף ריצוי של אנשים בסביבתך, כשאתה עסוק בלעשות מה שנראה לך שמצפים ממך במקום להיות קשוב לעצמך.
זה מתחיל ממודעות, לשים לב כמה אחוז ממה שאתה עושה מונע מהצורך לרצות. זה טבעי ונורמלי לרַצות את הסביבה במידה מסויימת, אנחנו לא חיים על אי בודד וכולנו רוצים שיקבלו אותנו, הריצוי נועד לספק את זה. אבל כשזה הופך להיות העיקר בהתנהלות- אתה פשוט חי חיים של אחרים, אתה עסוק בלהבין כל הזמן מה מצפים ממך ובלנסות ליישם את זה, לא תמיד זה מתאים לך ולכוחות שלך. והתוצאה, עייפות, חוסר חיוּת, וחסימה כמו שתיאת.
אם אתה מזהה שאכן שם הבעיה, אז לעבוד על זה, אפשר בתור התחלה לקחת אדם אחד שמולו זה יותר דומיננטי, אפשר לתחום תחום ספציפי שבו זה קורה יותר ושם להחליט שאתה עושה מה שאתה חושב, מרגיש ורוצה.
2. חוסר ביטוי עצמי, כשלא נותנים מספיק זמן ומקום לביטוי עצמי (כשרונות/יכולות/כוחות). לפעמים בנסיבות דוסיות כדי להתרחק מדברים לא טובים, על הדרך גם מכבים דברים חיוביים.
לכל בנאדם יש את הצדדים המיוחדים לו, זה יכול להיות דברים מוחשיים יותר או פחות- כישרון, יכולת, קו מחשבה, יצירתיות וכו'. כשזה לא בא לידי ביטוי, שוב, אתה לא חי את החיים שלך, והכוחות נחלשים. לפעמים ההתרחקות מאותו כישרון/כוח מגיע מתוך קושי להבחין בין הדברים הטובים שבאותו כוח לאלה שפחות.
אם יש איזה תחום ספציפי שנראה לך שזנחת, אז לנסות לחזור אליו ולהקדיש לו זמן וחשיבות. אם מעורבים בזה גם כל מיני דילמות רוחניות (האם התחום הזה מתאים/לא/איך..)- אולי כדאי להתייעץ עם איזו דמות מתאימה.
3 . פער גדול מידי מידי בין הציפיות שלך מעצמך ליכולת.
זה טבעי ונורמלי לרצות להתקדם ולהצליח לממש את המטרות והשאיפות שלנו. ורובינו קצת פרפקציוניסטים בזה, מצפים מעצמינו להמון, לא תמיד באופן ריאלי ומותאם ליכולת. וגם זה עשוי להוביל לחסימה.
אם כאן הבעיה, אז כדאי להנמיך קצת ציפיות שיתאימו יותר למה שאתה מסוגל כרגע, להסכים לקבל את זה שאנחנו לא מושלמים, ולא נהיה, והעיקר הרצון והנסיון להתקדם.
טוב לשאוף גבוהה, אבל לצפות מעצמך מה שנראה לך שאכן מתאים ליכולת שלך.
4. כשמתמקדים יותר מידי בכמה הרבה עוד יש לעשות (בעיקר רוחנית אבל בכל תחום), מבלי להתייחס לכל מה שכבר נעשה.
זה קשור לקודם, לא רק שהציפיות שלנו בשמיים, אנחנו נוטים לזלזל בכל מה שכבר עשינו והתקדמנו, ולהתמקד במה שעדיין לא הצלחנו והספקנו. ואז לא פלא שאנחנו מותשים ונחלשים.
אם זו הבעיה, אז לעשות סוויץ', להעביר את המיקוד למה שכבר התקדמת בו, זה לא אומר להתעלם ממה שעוד יש לעשות, כדאי שגם זה היה בתודעה, אבל לא לשכוח גם לשמוח בדרך שכבר עשית.
הצעה נוספת- לא משנה לאיזה מהנ"ל התחברת, אם החלטת באמת לנסות לעשות עם זה משהו, לפעמים עוזר לעשות את זה בכתב, לעצמך. זה מסדר את הראש.
בהצלחה!
חוסר שינה, תזונה לא נכונה, סדר יום לא הגיוני- הכל גורם למין מסך על המוח שמקשה על הריכוז, ההקשבה, השמחה- וככל שמעמיקים באותו מצב- הוא מחמיר.
ומצד שני- ברגע שיש חלק ביום שבו אני עם סיפוק עצמי (הצלחתי להתפלל הבוקר, היה יום טוב בעבודה/לימודים- שהתחיל בזה שישנתי טוב, עשיתי ספורט היום) זה אט אט משתלט ומתרבה גם על שאר היום.
ובכלל- הליכה בערב נראה לי יכולה לעשות נפלאות. היא מרעננת, מצלילה, מזרימה דם והורמונים טובים...
שיהיה בהצלחה.
חילונים ואנחנו- יותר דומים או יותר שונים?
שניה אחת נדמה לי שההבדלים זניחים ושאפשר בכיף שתהיה לך חברה טובה שהיא חילונית,שאפשר להיות בחברה חילונית ולהרגיש שווה בין שווים.
ושניה אחרי זה אני קולטת שיש כ''כ הרבה הבדלים!! זה מתחיל מהתרבות בילוי שלהם..בשפה.. לוידעת..
זה ממש מטריד אותי!!![]()
מה אתם אומרים?
יש רמב"ם שבו האו כותב על 3 סוגי חברים.
אין לי זמן עכשיו לכתוב אז העתקתי מהרב גוגל+שאר ההסבר שהיה שם.
אולי בזה תהיה התשובה.
אישית - רנאה לי שבאמת לחשוב מה המטרה של החברויות שלנו,
ושכן, לצערנו יש עדיין הבדל שהוא מהותי באורח החיים והמחשבות
כך שלא בטוח שכמה שיהיה שיתוף - תהיה גם הבנה דו כיוונית.
והנה זה:
לשם מה צריך חברים?
החבר חיוני לנו, בכדי שנוכל לנהל אורח חיים תיקני. מסופר על חוני המעל אשר התעורר משנתו לאחר שבעים שנה, ונוכח לדעת שאין אנשים המכירים אותו - שאין לו חברים. צערו היה כה רב, עד שביקש רחמי שמים ומת - רבא אמר על המקרה של חוני: "היינו דאמרי אינשי או חברותא או מיתותא" (תענית כג.)
שלמה המלך כתב בספר קהלת:
"טוֹבִים הַשְּׁנַיִם מִן הָאֶחָד אֲשֶׁר יֵשׁ לָהֶם שָׂכָר טוֹב בַּעֲמָלָם:
כִּי אִם יִפֹּלוּ הָאֶחָד יָקִים אֶת חֲבֵרוֹ וְאִילוֹ הָאֶחָד שֶׁיִּפּוֹל וְאֵין שֵׁנִי לַהֲקִימוֹ:
גַּם אִם יִשְׁכְּבוּ שְׁנַיִם וְחַם לָהֶם וּלְאֶחָד אֵיךְ יֵחָם:
וְאִם יִתְקְפוֹ הָאֶחָד הַשְּׁנַיִם יַעַמְדוּ נֶגְדּוֹ וְהַחוּט הַמְשֻׁלָּשׁ לֹא בִמְהֵרָה יִנָּתֵק:" (פרק ד)
דבריו של שלמה המלך, מתייחסים לאדם ברמה הרוחנית והגשמית. אדם בודד שנופל, לא תמיד יצליח לקום. אבל כשיש לו על מי להישען - שיש מי שיעזור, המצב כבר שונה. האחד יכול להיסמך על השני.
מהו חבר?
הרמב"ם בפירושו על המשנה במסכת אבות כתב:
"החברים - שלושה מינים: חבר תועלת, וחבר נחת וחבר מעלה.
אמנם חבר התועלת, הרי הוא כחברות שני השותפים, וחברות המלך וחייליו.
ואמנם חבר הנחת, הרי הוא שני מינים:
חבר הנאה, וחבר בטחון.
אמנם חבר ההנאה, הרי הוא כחברות הזכרים לנקבות וכיוצא בה.
ואמנם חבר הבטחון, הרי הוא שיהיה לאדם חבר שתבטח נפשו בו, לא ישמר ממנו לא במעשה ולא בדיבור, ויגלה לו כל עניניו, הנאה מהם והמגונה, מבלי חשש ממנו שישיגהו בכל זה חסרון, לא אצלו ולא אצל זולתו. כי אם יגיע לנפש בטחון באיש עד לזה השעור - תמצא רוב נחת בשיחתו ובחברותו.
ואוהב המעלה, הוא שתהיה תאות שניהם וכוונתם למטרה אחת, והיא: הטוב, וירצה כל אחד להעזר בחברו בהגיע הטוב ההוא לשניהם יחד. וזה הוא החבר אשר ציוה לקנותו, והוא כחברות הרב לתלמיד והתלמיד לרב." (פרק א משנה ו)
http://www.makshivim.org.il/ask_show.asp?id=165465
מי שעכב - גיליתי לפני דקות ספורות שלאמא שלי יש יום הולדת מחר (54)
אני יוצאת מחר מוקדם וחוזרת מאוחר.
חשבתי להכין לה משהו עכשיו שהיא תראה מחר.
יש רעיונות? (לא משהו שדורש הרבה זמן. ועוגה ודברים משמינים אחרים היא ממש לא תאכל.)
חמודה ונחמדה.
יש רעיונות?
(לדוגמה: סלט פירות.)
אנא!!!!
לקינוח
אני לא מכירה. מחיפוש בגוגל זה נראה ממש טוב.
איך כדאי להכין?
בשיטוטיי באינטרנט גיליתי מתכונים שונים...
באחד נאמר לבשל דקה שתיים במחבת ואחר להוסיף ליוגורט.
http://www.bishulog.co.il/blog/2008/06/13/muesli/
איזה פירוט מומלץ? (מלון, אפרסק, משמש)
אפשר קוואקר במקום גרנולה? זה מה שיש לי.
ומתי שמים את הסילאן?
תודה רבה!
הכי עמוק שיש לך
מכניסה את שתי האצבעות
מערבבת על אש מנוכה שלוש דקות
מדליקה אש גבוהה
ומכניסה את הרגל
מסובבת פעמיים נגד כיוון השעון
ואז שמה את הסילאן
לא לשכוח לדחוף את הראש פנימה ולשים כמה אגוזי מלך
בתאבון.
ברצינות, מוזלי זה אחד הדברים. תכתבי בגוגל "מתכון פשוט ל(הכנת)מוזלי"
תערבבי קוואקר עם סוכר, דבש וטיפה מים ושמן- ותטגני במחבת על אש נמוכה תוך כדי שאת לא מפסיקה לערבב.
ואם בא לך לעשות אותו לא בריא אבל טעים- תוסיפי לזה גם שוקולד.. ![]()
ואז עושים ככה-
לוקחים כוס שקופה וארוכה
שמים רוטב מייפל\סילאן
מעליו יוגורט או שמנת שערבבת טוב שתהיה רכה
מעל זה את הגרנולה
מעל זה פירות טריים חתוכים, פירורי שוקולד/חלבה או כל מה שאמא שלך אוהבת
מעל זה שוב את הרוטב.
אבל יש רק בעיונת אחת- צריך להגיש מיד!!
אחרת הגרנולה נהיית קווצ'ית ורכה..
אם זה לא יוגש מיד ממש, עדיף בלי גרנולה?
אולי במקום להוסיף אגוזים/גרעיני חמניה?
ואולי פשוט לשים רק רוטב ויוגורט בכוס, ולשים אותה על צלחת גדולה ומסביב את כל שאר המרכיבים חתוכים יפה + הוראות..
וגרנולה זה דבר טעייייים ![]()
(אני מכינה אותה בקילו וחצי\שניים בתנור וזה מתחסל..)
וזה מסתדר לך עם הלו"ז שלך-
ר מושקעת! תכיני לה א.בוקר מושקעת: תחתכי לה סלט ירקות קצוץ ושווה, שתים-שלוש סוגי גבינות מסודות יפה בצלחת עם חביתת ירק שווה ואם יש אפשרות למיץ תפוזים או הקפה שהיא אוהבת...
וכמובן- ברכה שווה ביחד זה פשוט יעשה לה את היום!
אז אומנם באיחור אבל עוד יחסית בזמן
מי ער????