מעקיבא הכהן הנתון כעת במעצר בית בירושלים בשל נסיונות למנוע פינוי במאחזים, נמנע מלטפל בכרם היין שנטע הזקוק לגיזום והדליה. בכרם, הסמוך ליישוב יצהר הושקע הון רב, שיש חשש כי ירד לטמיון. מתנדבים יתקבלו בברכה.
במורדות גבעת שלהבת-יה הסמוכה ליצהר, מגדל עקיבא הכהן את כרם יין. הכהן, פעיל ציבור מוכר, גורש בצו מנהלי מביתו בגבעת שלהבת-יה למשך שנה.
בנוסף לצו ההרחקה, הטיל בית המשפט על הכהן מעצר בית עם פיקוח מלא, לאחר שהואשם בניסיון למנוע פינוי מאחזים.
בשל ההרחקה נמנע מהכהן לטפל בכרם הנמצא בשנתו השלישית וזקוק כעת בדחיפות לגיזום והדלייה.
"מדובר בעבודה כמעת ללא הפסקה", אומר בעז אלברט, חברו של הכהן, כורם בפני עצמו, שהתגייס לנסות ולהציל את הכרם בתקופת ההרחקה. "כל שבוע וחצי בערך צריך לעבור על כל הכרם שוב ושוב לגזום ולהדלות".
בכרם היין מסוג קברנה סוביניון הנטוע על שטח של עשרה דונמים, השקיע הכהן עשרות אלפי שקלים, ויש חשש כי ללא הטיפול בכרם ירד הכסף לטמיון.
אלברט, מנסה לגייס מתנדבים לעבודת תחזוקה בכרם. "נשמח לכל זוג ידיים עובדות המוכנות לסייע", אומר אלברט.
בשבוע שעבר הגיעה קבוצת של בנות מאולפנת 'מעלה לבונה' לעזור בעבודת הכרם, סיוע שעזר רבות.
המעוניינים להתנדב באופן פרטי או לארגן קבוצה מוזמנים להתקשר לבעז: 050-6934424




