חיסכון בכלכלת הביתאנונימי (פותח)

אני יודעת שזה לא ממש קשור לפה, אבל פה היתה לי אפשרות לכתוב מאנונימי...

אנחנו מתמודדים כרגע עם מצב כלכלי מאוד לא פשוט ואני מחפשת רעיונות איך אפשר לחסוך בכלכלת הבית.

אני אשמח לרעיונות בכל התחומים: בישולים, חשבונות (חשמל, גז וכו'), ביגוד, קנייה שבועית וכו'

ב"ה בית מלא ילדים...

תודה רבה!

חיסכון במיםאנונימי (3)

בס"ד

עכשיו בחורף כשלוקח זמן עד שמגיעים המים החמים, כדאי לשים דלי(ואפילו דליים) במקלחת ולאסוף את המים הקרים..

עם הדלי הזה אח"כ אפשר לשתוף את הבית...

או להדיח את האסלה עם הדלי הזהבשאיפה
לא כדאיאנונימי (4)

כשיש תינוקות ופעוטות שמסתובבים בבית.

דלי מים מלא עלול להיות סכנת נפשות בשבילם.

וגם פוטנציאל לתעלולים לא נעימיםבשאיפה
ובתכלס זה לא חיסכון משמעותיאנונימי (7)

המים לא כל כך יקרים...

מנסהיויה
כמה דברים- למרות שאין לי מושג כמובן מה מתאים. מנסה..
שאלת על חשמל: הכי זול לחמם עם מזגן. כל שאר הדברים צורכים יותר חשמל וחלקם זוללים.. לתשומת הלב.
בישולים: אין לי מושג מה ההרגלים ומה מתאים לכם- אבל יש הרבה דברים שזול להכין והרבה יותר יקר לקנות.. מה שאני חושבת עכשיו: חלות, מרקים שונים, עוגות- כמובן שתלוי אילו. אבל זול להכין לעומת לקנות אם אתם רגילים לקנות כמובן.
שתיה- אנחנו שותים רק מים וזה מעולה. אם אתם קונים שתיה אחרת זה גם יקר וגם לא בריא..
גז- לא יודעת איך חוסכים אבל שווה לברר עלויות בכמה חברות ע"מ לא לשלם יותר. ובלי להתפשר על בטיחות!! כלומר לא להזמין ממי שלא מורשה. בלי קשר.
ביגוד- קשה להגיד בלי להכיר.. יש חנויות יד שניה. אבל גם בגדים חדשים- יש לדעת כמה תהיי מוכנה לשלם על דבר מסויים וכמה לא. עכשיו זו תקופת מבצעים אבל לא ללכת בשבי אחריהם ומצד שני- לפעמים זו הזדמנות מעולה לקנות. ממש לעשות את החושבים בבית ולא בחנות- כמה שייך להוציא אם בכלל. אם לא- אז לא. רק חנויות יד שניה וכו'
בעזרת ה' מאחלת שתראו שפע וברכה וכמובן רק בריאות!
מנסה...מחכה ומצפה
לא קונים מה שלא צריך- שטויות למיניהם.. פרות-לפי מה שזול באותו השבוע וגם לא בכמויות..
בשר-לשבת ופעם אחת אמצע שבוע..
חלב-רק מה שזול.. לא מעדנים וכו

בגדים- חנויות יד שניה ויצו.. אולי מתוך המשפחה המורחבת..

לחמם עם מזגן-לסגור תריסים ואז הבית יותר אטום...

ולהתייעץ עם פעמונים הם יוכלו ממש לעזור לפי ההוצאות וההכנסות שלכם..

שה' ישלח לכם ברכה בכסף ושפע
הפותחת- עונה בעקבות התגובותאנונימי (פותח)

קודם כל תודה לעונות!

קצת רקע נוסף:

אנחנו נמצאים בתהליך של ליווי עם פעמונים כבר תקופה,

חימום- משתשמשים רק במזגן.

אוכל- לא קונים מזון מוכן בכלל...

אז אני מניחה שהם עדכנו אתכם בדברים הסטנדרטיים.אנונימי (5)
ממליצה לקרוא את הבלוג של הסולידית.
אם אתם רוצים לחתוך רציני בהוצאות הדברים הגדולים זה דירה, חינוך, נסיעות, הלוואות, ואולי עוד דברים שספציפיים למשפחה שלך. הייתי בודקת טוב טוב, האם אפשר להוסיף מקור הכנסה נוסף - אולי הבעל בישיבה ועדיף שיצא לעבוד, אולי את בבית ורוצה לקחת משרה. אולי אפשר לעבד בערב?
האם יש אפשרות לחיסכון בדיור- אם אתם שוכרים אז באיזור זול ודירה קטנה עד כמה שתוכלו לסבול. אם הדירה שלכם אולי להשכיר ולקחת דירה יותר קטנה.
נסיעות- האם נוזל פה כסף מיותר? אולי יש בית ספר קרוב יותר לילדים שיכול להתאים, אולי לגור קרוב לעבודה זו אופציה? בחינוך- אולי יש אופציות טובות וזולות. בעיקר תינוקות יש מגוון משפחתונים ומעונות במחירים שונים. כדאי לברר.
ובכל אופן, בטוחה שתצליחו, וזה יעבור.
מבחינת תוכניות שאתם משתמשים בהם כמו פלאפון למשלבאורות
לבדוק אם אתם בתוכנית הכי זולה שיש.. כנ"ל לגבי אינטרנט בבית.

לקחת בגדים מגמ"חאנונימי (6)

לקחתי ואני לא מתחרטת

כמובן רק טובים

יש גם צעצועים טובים ביד 2אניניני
מוסיפהאפונה

קניה שבועית: פירות וירקות - אם יש לכם שוק נגיש כדאי ללכת בערב מאוחר ופשוט לקנות המון ממה שזול. אם יש לכם מכולת/סופר שכונתי, בד"כ יש יום שוק שבו מחירי הפירות והירקות נמוכים יותר, אז להשתדל לקנות באותו יום לכל השבוע וכמובן מה שזול.

לקנות בעיקר מוצרי יסוד ומוצרים שבפיקוח. טיפים לחיסכון בתחום של בישול אפשר למצוא בבלוג בישול בזול.

חיסכון בחשמל וגז: לפרוש שטיחים, להתלבש חם יותר ולהנמיך את הטמפ' של המזגן, אם אתם מחממים בלילה - להשכיב יותר ילדים בפחות חדרים (אגב לא תמיד חייבים לחמם בלילה... אצלנו קפוא ואנחנו מכבים את המזגן כשהולכים לישון. מלבישים היטב+גרביים ושמיכה חמה, תפוסה משני הצדדים שלא תיפול בלילה וזה מספיק). גם לא חייבים להתקלח כל יום בחורף - חוסך הדלקה של הדוד. כשמרתיחים מים - רק כמה שצריך. לבדוק אפשרות של התקנת מחמם מים בגז, עד כמה שזכור לי זה חסכוני יותר. כמובן כשאפשר להעדיף תליית כביסה על פני מייבש.

בישול ואפיה: לבשל בכמות, לחלק ולהקפיא - חוסך גם זמן וגם חשמל/גז. אם אופים משהו - להכניס עוד תבנית על הדרך. עכשיו חורף, אז להכין קרוטונים ביתיים במקום שקדי מרק...

ביגוד: בגדים לילדים יש בשפע בחינם באגורה. צריך קצת לשנות פאזה בפרט אם את מאלה שבגד עם טיקט עושה להן את זה... וגם צריך סבלנות לחפש באתר ולפעמים טיפונת לוגיסטיקה בלהביא את הבגדים (לא חייבים לנסוע במיוחד, אפשר לבקש מחברים/משפחה שעוברים באיזור), אבל זה ממש שווה - אנשים מוסרים שקיות שלמות בטווח גילאים מסויים וזה חוסך המון כסף והתרוצצויות. את הנעליים של הבן שלי גם לקחתי מאגורה/קניתי בחנות יד2 (5 ש"ח). כבר שלוש עונות מאז שהוא הולך ואני מאד מרוצה.

אפשר גם להחליף עם משפחה/חברים שיש להם ילדים בגילאים שונים משלך - תשאילי להם את הביגוד שיש לך ואת לא משתמשת בו ותשאלי מהם ביגוד שיתאים לך כרגע.

אפשר גם לעשות שוק קח תן עם נשות הקהילה - כל אחת מביאה את הבגדים והחפצים המיותרים שלה ולוקחת ממה שהשאר הביאו את מה שהיא צריכה. עשינו כאן כבר כמה פעמים, גם כיף וגם מועילחיוך.

באופן כללי כל רכישה לבית ממליצה לחפש קודם כל באגורה או ביד2. רווח נקי.

בהצלחה!

תודה! נבדוק באמת באגורה ויד 2 זה ממש רעיוןאנונימי (פותח)

עוד טיפ ששכחתי (גז)אפונה

לבשל בסיר לחץ. מקצר את משך הבישול לשליש בערך.

עוד כמה רעיונות מתחום האוכלזו אני

במקום גבינה אפשר לקנות שמנת חמוצה, במקום יוגורטים אפשר גיל. ההבדל בטעם לא מאוד משמעותי והמחיר הוא חצי.

בבישולים לקחת בחשבון מה אוהבים וכמה אוכלים, האם כבר יש שאריות לפני שמכינים עוד, למנוע מצבים של אוכל שנזרק.

לוותר על חטיפים וממתקים ושתיה ממותקת. מקסימום משהו קטן לשבת. אפשר להכין עוגה/עוגיות פשוטות שיהיו בבית ויהוו תחליף אם אתם הייתם רגילים לנשנש עד כה.

כמה רעיונות:אנונימי (8)
בישולים, כמו שכבר כתוב כאן עדיף להכין בבית דברים מאשר לקנות. בכל דבר. להשוות מחירים בין חברות שונות של מוצרים כי לפעמים משלמים יותר כסף על כלום.
בעניין חשבונות פשוט צריך לשים לב. לא לחסוך חימום כשקר או מים כשרוצים להתקלח, רק לשים לב שהמזגם לא סתם דלוק המון שעות בלי שבאמת צריך אותו או הבוילר (זה קורה לנו המון, שבוילר נשאר דלוק כל הלילה).
ביגוד: אנשים לפעמים נוטים לשלם יותר לא כי הבגד טןב יותר אלא כי הוא ממותג, וזה לא נכון. יש בגדים מעולים שהם לא ממותגים ועולים הרבה פחות כסף. על המותגים אמנם יש מבצעים עכשיו אבל עדיין הם עולים יותר מבגדים אחרים. יש בעיר לדוגמה את החנות ג׳ינה. יש שם פיג׳מות מעולות לחורף בארבעים שקלים, גרביונים לילדות בשישה שקלים, קפוצ׳ונים, בגדים, וגם דברים אחרים מלבד בגדים ששווה ללכת לראות. אני לא יודעת אם את מאזור ירושלים אבל אם כן ממש שווה. מה שאני באה לומר זה שאפשר למצוא חנויות מעולות במחירי רצפה במקום לקנות בקניונים בחנויות ממותגות.
ועוד משהו - לפעמים כשיש מבצעים רוצים לנצל אותם כשלא באמת צריך. ואז יוצאים עם המון בגדים (או דברים אחרים, זה קורה גם בסופרים בקניות שבועיות) שלא באמת צריך ומשלמים בסופו של דבר יותר כסף ממה שתכננו להוציא.
אני יכולה לומר לך עלינו, שפתחו רמי לוי ואושר עד והיו המון מבצעים, קנינו המון ויצאנו ביןתר מאלף שקל לקניה. זה גם הרגיל אותנו לקנות מוצרים שלא תמיד קנינו, ר. כי הם היו במבצע, ואחר כך רצינו לקנות אותם שוב ושוב ביוקר.
בהצלחה רבה רבה.
תודה על הרעיונות! טיפ קטן בפנים בענין הדוד של המיםאנונימי (פותח)

יש שעון מיוחד לדוד מים שעובד על העיקרון של שעון שבת, יש בו אפשרות לכוון לכמה זמן את רוצה שהדוד ידלק, המקסימום זה 120 דק'. את מכוונת והוא כבה לבד בסיום הזמן שהגדרת.

פשוט וגאוני!

לא עולה הרבה.

וואלה לא ידעתי שדבר כזה קיים. תודה!אנונימי (8)
טיימר עולה גרושיםקוד אבל פתוח
כמה עשרות שקלים.
יש טיימר ויש שעון שהוא כמו שעון שבתאנונימי (11)
ככה אפשר לכוון גם 24 שעות קדימה.
שידלק בבוקר או בערב לפני שמגיעים.
אצל הורי יש וזה מעולה.
בנוסף: ביגוד וקניותאניניני
אני למשל עושה לפי האיזור שלנו מה הכי זוך:
את כל היבש: קטניות, אורז, פסטה, חומרי ניקוי, קונה באושר עד
את הירקות (איכות יותר טובה במחיר טוב) ואת העוף (כשרויות טובות למחיר משתלם) ברמי לוי.

ולגבי ביגוד: לא יודעת איפה את גרה אבל יש עודפים מאוד זולים של פוקס, דלתא וגולף בשביל בגדים. ממליצה.
..העני ממעש

א. פירות וירקות- לקנות לפי חישוב- בערך 3 יח' לנפש יומי

לקנות מהזול - לא נורא לאכול לסירוגין פירות וירקות שונים

ב. מחסן קשות"- מוצרים יבשים ניתן בחלק ממשקי הבית לקנות קדימה לחודש וגם ליותר-

בתנאי שלא יתכלה בינתיים

דורש משמעת עצמית. וניתן להשתמש במדבקות סטנדרטיות שעולות 3 שקל ולסמן-

למשל- קניתי 5 ביסלי ב13- כל אריזה מודבקת- "שבת שמות", שבת "וארא"- וכו'

ממרח שוקולד לסנדוויצים בימי ששי- כל אריזה מוערכת ע"י ל2 סבבים/ 3- לפי כמות הילדים-

כל מכסה מסומן- "שמות וארא"- וכו'

מוצרי מדף להעביר לחודשי ולא שבועי. ושבועי שיהיה למתכלים- חלב פירות וכו'- + בלת"מים של יבשים.

עוף- לקנות בזול אם יש- למשל טרי יום אחרון בחצי מחיר- ולהקפיא.

ג. מבצעים על פגי תוקף ופגומים-

אין בעיה לקנות בזול- לפעמים שליש מחיר- תוקף קצר - ואפשר להשתמש אחרי התאריך- 

למשל בשימורים, עוגות, אזני המן אחרי פורים שנפטרים מסחורה בזול-

תלוי במקום מגורים ואפשרויות קנייה

ד. פעם /פעמיים בחודש לקנות ממתק נחשק שעולה 5 שקל ולאכול אותו לבד ולא בבית-

יכסה את הצורך לפיצוי ותקווה לעתיד וכו'

ה. בגדים ומוצרים מיד שנייה. / קרובים

ו. לעבור מדי חצי שנה על הו"ק למיניהם ולהשוות. 

ז. סלטים בשלחן שבת- OUT. מלבד חומוס וסחוג

מוזיקה ותפילות. ולקבוע עתים לתורה. ולהקפיד לכ' שבת ור"ח משהו נוסף.

בהצלחה

תודה!אנונימי (פותח)

קפץ לי...אנונימי (פותח)

לא כ"כ הבנתי את העניין עם המדבקות והפרשות...

למה כוונתך ללא סלטים בשבת?? לדעתי סלטים חיים זה הבסיס הבריא ביותר בכל ארוחה הרבה יותר מאשר חומוס וסחוג..

תשובההעני ממעש
ירקות חיים וסלט חי חובה
התכוונתי לסלטים מטבוחה חצילים וכו- שאין בהם ערך ועלולים לעלות מאות שקל חודשי. אמנם זה טעים. ויש עדות שזה נחשב חובה..

מדבקות. לסמן תזמון של היבשים שעלולים לאכול כי נמצאים בארון.. למשל חמש במבה. שקניתי שיחזיק לחודש של שבתות. ולא שאחרי שבוע זה ייעלם.. כל אריזה מקבלת תאריך שימוש.
מיםהעני ממעש

למלאות דליים וכו'-

יתן לכם הרגשת "נעכס" של עניים מרודים 

תמורת חיסכון של בערך שני שקל חודשי-

לא נראה לי כדאי

לעומת זאת-

מי שכך דרכו- וגם במצב כלכלי שפיר לגמרי כואב לו על המים האלו שנשפכים- ולכן דואג שלא יישפכו-

קדוש ייאמר לו

אני ממש מסכימהבאורות
נראה לי שחלק מהרעיון של להכנס למצב של "חסכון חכם" זה להמנע מתחושת "אני עני ומסכן", לנסות להוציא את הטוב מהסיטואציה ושהצמצום יהיה במקומות הנכונים ולא במקומות שגורמים לנו להרגיש אומללים. אני למשל יודעת על עצמי שנורא קל לי להתפשר על אוכל ולא לקנות את הבשר הכי איכותי ואת המותגים באוכל ולוותר על שתיה, חטיפים ודברים קנויים. לעומת זאת לקחת בגדים מיד 2 יגרום לי לבאסה. אז אני אקנה בגדים חדשים יותר בצמצום ונגיד הרבה בכל מיני בזארים וכאלה.
במיוחד כשהחסכון הוא לא באמת משמעותי ובמקרה של מים זה גג עשרות שקלים בחודש.
אני אשמח אם יש לכן רעיונות לבישוליםאנונימי (פותח)

בישולים שיכולים להחליף ארוחות בשריות במהלך השבוע...

דגים זה אפילו יקר יותר מעוף...

מה אפשר?

קיטניותאנונימי (8)
בריא וזול יחסית לבשר
מספק מנת חלבון
אפשר גם בשרי לא במאוד יקר.באורות
למשל בשר טחון, יש עוף טחון שאפשר לקנות קילו ממש בזול יחסית(20 שח) ולהכין מזה כל מיני סוגים של תבשילים(פשטידות, קציצות מטוגנות/ברוטב)
לקנות עוף שלם לשבת למשל, יש לפעמים מבצעים ממש טובים על עופות שלמים וזה גם מאוד קל להכנה, ומספק,
כנפיים גם יכולה להיות אופציה מאוד זולה לבשרי(לא הכי בריא אבל שזה קצת מבאס)
ובאמת אפשר להכין מקטניות כל מיני סוגים של קציצות ותבשילים,
מרקים יחסית זה זול ונותן תמורה משביעה, טעימה ולא מאוד מסובכת להכנה(מרק עם גרונות למשל, גרון זה מוצר נורא זול וזה מעשיר את המרק ונותן לו נפח. ) גם להכין כאלה מרקים ששמים בהם כופתאות בצק כאלה גם יכול להיות אופציה, כמו מרק אפונה ומרק ירקות.
נכון! אני מכינה המון עוף שלםאניניני
וזה נסלל
ולפעמים ממש זול 15 שח לקילו
רעיונות למאכלים פרווהחדשה ישנה
מרקים - מרק אפונה עם לחם.
מרק כתום, מרק ירקות עם קניידלך, מרק עגבניות עם אורז.

מז'דרה- ממש משביע ןמזין (תבשיל אורז עם עדשים ירוקות) יחד עם תבשיל ירקות (מוקפצים/ איזה ירקות שיש בזול , שומר עם גזר ועגבניה ..)

תבשיל שעועית לבנה עם תפוחי אדמה ברוטב אדום עם קוסקוס.

בקיצור, כל קטניה לשלב לה ירק ופחממה זולים זה אחלה ארוחה!
ממש לא חייב בשרי.. אני לא אוכלת בשרי כל השבוע וגם בשבת לא כ''כ.. ולא חסר לי ויטמינים וברזל ב''ה.

עוד דבר- ארוחות חלביות זה ממש יקר הרבה פעמים. לא לקנות גבינה צהובה וכאלה, בטוסט- לשים גושי שמנת במקום וזה יוצא אחלה.

גם כח מיני תיבולים למיניהם כמו- רוטב סויה, צ'ילי וכד' זה ממש יקר וממש לא חובה בעיני.
אפשר בבקשה מתכוןהודיה60

לתבשיל שעועית לבנה עם תפוחי אדמה ברוטב אדום עם קוסקוס?

תודה

קפץ..חדשה ישנה
מכינים קוסקוס משקית...

מטגנים בצל קצוץ , מוסיפים קוביות תפוחי אדמה,

מים עד לכיסוי התבשיל, מוסיפים שעועית לבנה שהשרת אותה מראש, מלח, פלפל, רסק עגבניות לפי העין, לבשל עד שהשעועית רכה.
לבדוק מידי פעם שלא חסר נוזלים, ואם יצא דליל אז להוסיף עוד רסק עגבניות ולתת בישול באש גבוהה עד שמסמיך.
תודה, ננסה בעז"ה...הודיה60

אצלי הילדים "לא אוהבים להתבשר" בצהרייםאנונימי (9)

אז רוב השבוע אוכלים פרווה, למשל - 

מרק אפונה. במקום שקדי מרק (שזה גם לא בריא וגם יקר) מכינה בצקניות בקמח מלא - מאד משביע ומזין.

מג'דרה הולך אצלינו טוב

מרק עדשים

טבעולים קונים (בעוונותינו... כי זה גם לא בריא בכלל) אבל רק כשיש מבצע רציני. 

עוף קונים טרי ביום האחרון שנשאר לו בדר"כ המחיר יורד לרצפה. ואז קונים כמות, מחלקת ומקפיאה. 

את החזה בנפרד, את הכרעיים בנפרד ואת העצמות ביחד עם הכנפיים - למרק.

בגדים - בבזארים/יד שניה/בסוף עונה ויש פריטים ששווה לתפור. לא כל דבר שווה לתפור, מה שקשה להשיג בבאזארים כן שווה לתפור לבד.

רעיון שלא ראיתי שרשמו פהאנונימי (9)

יש כל מני דברים ששווה לקנות באיביי/אליאקספרס

למשל-חומרי יצירה, צעצועים, ואפילו ביגוד - אפשר להשיג בפרוטות ממש

אני למשל קניתי עליוניות בשבילי במחירים שנעו בין 3 ל 5 דולר וכן גם שמלות לילדות

בדיקות הריון למשל - הכי זול שמצאתי פה בארץ היה 3 ב 12. באיביי קניתי 20 בדיקות ב 7 ש"ח והן היו הכי אמינות שניסיתי - גילו הריון הכי מוקדם..

בדיקות היריון למשלאפונה

זו הוצאה די מיותרת, לא?

למה לא לעשות בדיקת דם בקופה בחינם?

עונה-בישוליםאנונימי (10)

אני מבשלת בשרי רק פעמיים בשבוע ורק טחון, מערבבת קילו בשר טחון עם קילו הודו/עוף טחון (רק כי בני הבית לא אוהבים הודו לבד. אחרת הייתי עושה רק עם הודו).

מכינה קציצות/בולונז/פאי רועים

שאר הימים מגישה מרק עם משהו.

ונקודה לא פחות חשובה שאני מופתעת מכך שאף אחד עוד לא אמר:

פרנסה נקבעת משמים. ה' נותן לכם נסיון עכשיו, ממש לא קל!!!

כדאי להתפלל והכי עוזר להתחזק באמונה ובטחון!

לי הרופאה אמרה שמספיק פעמיים בשבוע בשרי. כולל שבתאודי-ה
אז את לא חייבת להכין באמצ"ש דווקא בשרי. אצלי אוהבים כנפיים שזה זול. אז אפשר מגש כנפיים ותפו"א ועוד איזה ירק.
אפשר פסטה/ פתיתים/ אורז + ירק מבושל+ סלט ירקות
מצחיק שרופאה אומרת כזה דבר.ירושלמית טרייה
זה כל כך אינדיבידואלי.
מי שהספיגה שלו פחות טובה ומאבד הרבה דם צריך כמעט כל יום.
לדוגמא, אני.
ויש כאלה שלא צריכים בכלל.
אני שאלהעובד
מי לא צריך בכלל?
שמעתי על כאלה.ירושלמית טרייה

שבשר לא עושה להם טוב (לא מדברת על סיבות אידאולוגיות אלא על צורך פיזי או לא).

והם משלימים את החסר יפה עם אוכל מתוכנן מושקע.

עדיין מתפלאה שרופאה תגיד כזה דבר. אין שום משמעות לממוצע או מה שנפוץ ולכן להגיד כזה דבר למטופל זה חוסר אחריות.

אולי זה הממוצעאודי-ה
אני בגישה שיש תחליפים ושזה אפילו לא ממש בריא. אבל הבאתי את הדעה שלה כי היא הקונבנציונלית
היא לא התכוונה למישהו ספציפיהחיים שוים

בגדול לדעתי מספיק פעם בשבוע, 

אבל אם יש לך בעיות עם ברזל או B 12 וודאי שאת צריכה לקחת יותר

הרופאה מתכוונת לרוב האנשים 

קציצות טונההחיים שוים

אצלינו אוכלים בשרי בערך פעם בשבוע והשאר זה קטניות:

אפונה , עדשים בכל הצבעים , 

בעיקר במרקים אבל גם פירה עדשים אדומות

עוד יום זה שאריות משבת 

המשך-העני ממעש

חומרי ניקוי-

אקונומיקה- את האמתי שעולה עוד 2 שקל-

שיתן מספיק חוזק הנצרך

מסיר שומנים- הכי זול- זה סה"כ חומר פעיל+ קשקושים

אבקת כביסה- רעיל לגמרי- מספיק קצת לכל מכונה

מרכך כביסה- להפוך 4 ליטר ל8 עם מי ברז

מנקה אסלה 00- נורמאלי ולא הכי זול

ריצפז נורמאלי- ולא לקנות עוד חומרים- מתאים לחלונות מראות וכו'

מותגים- סוכר מלח קמח פסטה וכו'- הכי זול

כל מוצרי החשמל שיש להם גוף חימוםחדשה ישנה
לוקחים הרבה חשמל, עמוק קומקום חשמלי, בוילר, דוד מים, תנורי חימום, תנורי אפיה...

צריך לראות איך להמעיט בשימוש שלהם. למשל, לבשל במקום לאפות. לא לשים יותר מים הקומקום ממה שצריך (תמיד שמים יותר מידי וזה סתם פי שניים חשמל!)
ו- לבקש עזרה מגמח מקומי!העני ממעש

תפני ל"פעמונים" שמעתי שהם מאד עוזריםיעל -ND

יש אין ספור דרכים לחסוךאריק מהדרום
השאלה מה מתאים לכם לעשות.
אתם יכולעם לפנות לארגון פעמונים או לחילופין לקרוא את הפוסטים של הסולידית ולהתחיל להתיישר לכיוון הקיצויות השניה, כי רוב העולם בניגוד אליה מבזבזים יותר ממה שהם יכולים.
תסתכלו על סעיפי ההכנסות וההוצאות שלכם, כמעט בכל סעיף ניתן לשלם פחות עם קצת יצירתיות וכמעט תמיד אפשר להביא הכנסה נוספת, הרי יש לך זמן לפורום ולאינטרנט? הרי שאפשר לנצל הרבה מהזמן הפנוי
מניחה שלא קראת את כל התגובות כי כתבתי שאנחנואנונימי (פותח)

מלווים ע"י פעמונים כבר תקופה.

בכל אופן תודה רבה!

קראתי כמה תגובות אבל לא את כולןאריק מהדרום
וגם קשה לדעת לפעמים מי את מהאנונימים בפרט אם לא פותחים את כל התגובות.
החלפה של כל נורות הבית ללדאניניני
מקלחים את כולם מרוכז וכך מדליקים רק פעם אחת את הדוד (בויילר),
חושבים על כל שקל (לא ברצינות כמובן אבל חשיבה).
אוכלים בבית ולא בחוץ
קונים מכשירי חשמל חדשים בדירוג a (אמנם השקעה התחלתית קצת גבוהה אבל משתלם עם הזמן היום הטכנולוגיה של למשל מכונות הכביסה זה כביסה יותר ארוכה שחוסכת בחשמל- גם הנקראים היום צורכים פחות ולנו זה עזר משמעותית להקטין)
אם יש רכב להשתדל פחות להפעילו לקום כמה דק קודם וללכת ברגל
מבחינת מים: חופפים עם מים סגורים, מצחצחים שיניים עם ברז סגור, מדיחים כלים עם ברז סגור.
אם אחשוב על עוד משו אעדכן
תודה!!אנונימי (פותח)

לא בקמצנות** לא לא ברצינותאניניני
יש מחקרים שתאורת לד. פוגעת בקרנית העין אצל ילדים.אניוהוא
מישהו מכיר?
שמעתם על זה משהו?
מה שאנחנו עושים....אמא ו7 גמדים

אחת לכמה חודשים אני מתמקחת עם: חברות סלולר, אינטרנט, בזק, חברות ביטוח (משכנתא, רכב, בריאות, חיים וכו').

זה יכול להגיע לכמה מאות שח בשנה.

אולי תוכלי לעזור לימילים טובות

אני מחפשת משהו שיגיד לי מה מהביטוחים הכרחי להשאיר ומה זה בזבוז כסף במיוחד כשחיים בדוחק...

שאלת השאלות!אמא ו7 גמדים

קפץ...אמא ו7 גמדים

אם יש לכם משכנתא - צריך ביטוח דירה וחיים.

ביטוח בריאות - שלא נצטרך, כדאי לעשות אם את מפרנסת עיקרית, או אם בעלך. יש כל מיני רמות.

אם את מורה של משה"ח, הבנתי שהעיסקאות שלהם טובות.

יש ביטוח שנקרא ריסק - שהוא ממש לא חובה. זה אם חלילה חלילה חלילה את או בעלך נפטרים, אז שיהיה לילדים. אפשר לעשות את זה בכל מיני רמות. אני לצערי ביטלתי את ההוצאה הזו.

לאחרונה שמעתי שביטוח תכולה חשוב לעשות למקרה של שריפה, ה' ישמור. אבל יש עם זה הרבה סימני שאלה. לא מחזירים תמיד את הכסף: אם זו היתה הצתה-את צריכה להוכיח שלא עשית זאת במזיד. אם זה פגעי טבע-הביטוח מתנער כי זה "אשמת המדינה" וכיוב'....

וכמובן יש את הביטוחים הבססיים של קופות החולים.

הרבה בריאות ופרנסה בשפע!!

כדאי לחשוב יותר בכיוון של איך להעלות הכנסות.ירושלמית טרייה
בייביסיטר לפי שעות אצלך בבית, שיעורים פרטיים או כל דבר שהוא.
בשביל לחסוך את הסכומים שהיית מקבלת בהכנסה כזאת היית צריכה להתאמץ מאד.

שיהיה לכם כל טוב, ורווחה בקרוב ממש בעז"ה.
כלכלת המשפחהamos

גילוי נאות: הנני יועץ לכלכלת המשפחה ,משכנתאות וכלכלת נדל"ן.דרך העבודה:לנתח הכנסות מול הוצאות לפי סעיפים.להגדיר תקציב.ולעקוב אחר ביצועו.ואם יש לכם דירה לבחון אפשרות לקחת משכנתא לכיסוי היתרה השלילית בבנק כך שתוכלו לעמוד בהחזר החדשי.המשכנתא הנה ההלוואה הזולה ביותר ובעלת טווח ההחזר הארוך ביותר.ממילא גובה ההחזר נמוך יחסית.  אין קוסמות.יש התנהלות מדודה ומחושבת והגדרת יעדים ברורים.לא זורמים!!! מתכננים!!!עד כאן כל התורה על רגל אחת.עשיתי זאת כבר למספר משפחות ואם תרצו אין זו אגדה.

אולי תוכלי לעזור לימילים טובות

אני מחפשת מישהו שיגיד לי איזה ביטוחים לבטל כדי להפחית הוצאות.

חוץ מזה עוד לא מצאתי סעיף שאוכל לחסוך בו.

אני, לעומת כל הצדיקים שגולשים פה, לא מסוגלת לחיות כמו בתקופת הצנע ולרדת לפרטי פרטים.(דליי מים וירקות בסוף היום.....) זה עושה לי רע!

הילדים שלי גם גדולים יותר ואני לא רוצה להכניס אווירה קשה של אין!!

אל תתרגשי מזהעובד
כל אחד ומה שמתאים לו-
דקדוקי עניות זה ממש לא מתאים
לרוב האנשים!
יהודים הם בני מלכים ..
צריך איזון גם בקימוץ...

כל אחד צריך לבנות תכנית כלכלית לפי כוחו-
אם יש לכם אשראי- אז לעבור לדיירקטבת 30אחרונה

קונים כשיש, לא קונים כשאין. חוסך הרבה הפתעות והוצאות שאפשר לוותר עליהן. 

טוב זה עוד רחוק ואולי לא ריאלי...גלויה

אבל זה חלום.

מישהי פה למדה/ לומדת תרפיה באומנות

במבחר?

או באוניברסיטת חיפה?

לא יודעת אם יכול להסתדר, במיוחד שאנחנו אמורים להתחיל מסע טיפולים...

אבל אולי מתישהו

אאמין בעצמי שאני יכולה

ויסתדר לא על חשבון המשפחה

וכו'...

בקיצור:

1. האם במבחר מקבלים גם מהציבור התורני - לאומי?  (למדתי באולפנית, עשיתי שירות לאומי...)

2. אני גרה ב"ה בגרעין תורני בצפון

שמחים שמצאנו סוף-סוף את מקומנו

ו-לא נוהגת ואין מצב שאוציא רישיון.

אז אוניברסיטת חיפה הרבה יותר נגישה לי.

אז מישהי מניסיון יודעת להגיד על רמת הצניעות שם?

תודה

יום אחד אמצא את מקומי.

סתם, ב'ה דברים פה מתקדמים

אולי אולי משהו יתקדם פה לעבר עבודה בעז"ה

וגם פתחתי השנה סוף-סוף עוסק פטור לעיצובים שלי...

ובכל זאת

החלום לעזור למתמודדים עם אומנות

נשאר.

אם וכאשר... צריכה להשלים את הקורסים בפסיכולוגיה

ואולי גם עוד שעות אומנות כי עבר הרבה זמן...

ועלות של לימודים גם איכשהו.

קיצור

אשמח לתובנות מניסיון.

לפחות בעבר במבחר קיבלו רק כאלה שלמדו במסגרת חרדיתיעל מהדרום
לק"י

זה מה שזוכרת שקראתי או שמעתי.

בהצלחה עם החלום!!

תודה!גלויה

כן... חשבתי אולי השתנה.

נכון ללפני כמה שנים מבחר לא מקבליםבוקר אור
כמעט בלתי אפשרי להתקבל למבחר דתיות לאומיותPandi99

מנסיון כואב

בחיפה ממה שאני מכירה זה מקום חילוני.. 

תודה. אוףגלויה

באסה שנופלים בין הכיסאות.

כן, חיפה נשמע הכי חילוני... כנראהשלא כדאי .

מממשש באסה ! מזדההPandi99
למה בעצם לא כדאי?רוני 1234

רוב הציבור הדת"ל לומד ועובד במקומות חילוניים, אני לא חושבת שזה צריך למנוע ממך להגשים חלום.

אגב, אני מנחשת שרוב גדול בתואר הזה הוא נשים אם זה עוזר לך…

^^ מסכימהכבתחילה

אח''כ תטפלי רק בילדים/אנשים דתיים?

כנראה שלא בהכרח, במיוחד שצריך לעשות סטאג'/עבודה מעשית במסגרות לא דווקא דתיות.

חבל להמנע רק בגלל הסיבה הזאת. 

בתחום האומנות הייתי בודקת שבמקומות לא דתייםיעל מהדרום

לק"י

אין בעיות צניעות בקורסים.

כל מיני ציורים לא צנועים בלשון המעטה.

תודה על ההסבררוני 1234

באמת לא חשבתי על זה… היה לי בראש יותר הפן הטיפולי ופחות האומנותי.

עדיין כדאי לברר טוב לפני שפוסלים.

זה מה שהתכוונתיגלויה
אני חושבת ששווה לברר מול סטודנטיות שםיעל מהדרום
עולם התרבות הוא מאוד מאוד חילוני. וגם ההוואי,Pandi99

הדיבור, אירועים, וכו

יש כאלה שלא מפריע להם

אבל אם הפותחת שאלה כנראה שלה מפריע

חברה שלי דוסית למדה בחיפה. משערת שיש עודשיפור
תודה!גלויה
למד תרפיה?
כן. תרפיה באומנות. עכשיו עובדת בזהשיפור
וואוו!!גלויה

יש מצב לדבר איתה?

אם זה בסדר...

אני מכירה כמה וכמה, ואולי התנאים לתואר שניממשיכה לחלום

שונים מתנאי הקבלה לתואר ראשון, אז ממש לא כדאי להתייאש מראש

הבעיה המשמעותית יותר שזה נסיעה רצינית

ולא יודעת אם זה מתאים לך..

אני מציעה לך לחפש בנות שלמדו את התואר גם בחיפה וגם במבח''ר ולשאול אותן ישירות.

מישהי למדה בבר אילן?גלויה

יש תואר די חדש

בתקווה שכן יהיה מקום נורמלי

מבחר לא מקבליםDevora

אם עשית בגרויות.

יש גם אופציה באונו, יש מסלול חרדי.

ואם את באיזור שיש תחנת רכבת, זה לא נראה לי כל כך נורא.

זה לא הפרמטרDoughnut
אני עשיתי בגרויות ולמדתי שם, לא לפי זה הם בוחנים.
זה אמור להיות קשורDevora

כי זו לא הוראה שלהם, אלא של המל"ג.

יש אפשרות להיכנס עם בגרויות, אבל בדרך כלל זו ועדת חריגים.

הוראת המל"ג קשורה לחינוך חרדי, לא לבגרויותשיפור
יש חינוך חרדי עם בגרויות, ולא תהיה להם בעיה להתקבל למבחר 
אבל הם מסתכלים על מוסדות עם בגרויותDevora

כלא חרדים.

בעצם את מבחר הקימו כדי שתהיה לציבור חרדי ללא בגרויות, אופציה ללמוד לימודים גבוהים.

מבחינתם אם יש למישהו בגרות, הוא לא זקוק למבחר, ולכן זה לא מקומו.

אני יודעת את זה כי בעבר ניסיתי ללמוד במבחר, ולפני הראיון שאלו אותי איפה למדתי, והסבירו שתהיה בעיה קשה, והאופציה היא רק דרך ועדת חריגים. (למדתי במוסד חרדי עם בגרויות).

אולי משם ההיכרויות שלכן. (מהחריגים).

מכירה הרבה עם בגרויות שלמדו שםשמ"פ
אין לי עניין להתווכחDevoraאחרונה

תתקשרו לשם לשאול.

זו הוראה של המל"ג.

לי אמרו שמקבלים רק מהחינוך החרדי, לא קשור לבגרויותשיפור
יש גם אולפנות דת"ל ששייכות לחינוך החרדי שיכולות להתקבל כמו אולפנת למרחב בפתח תקווה ותהילה בירושלים
תודה!גלויה
נכון, אבל העלות ממש גבוהה אני חושבת. (כי זה לא שכ"ל אוניברסיטאי)
אפשר לפרוק?אנונימית בהו"ל

מרגישה שאין לי כבר כח

אנחנו גרים ברחוב מלא ילדים

ויש כאן אימהות שמשחררות את הילדים לבד

והם פשוט עושים נזקים כמו לאבד בימבות, להשתמש באופניים ולפנצ'ר ועוד ועוד

וגם דורשים את התשומת לב שלי כאמא שנמצאת ומבקשים עזרה בכל מיני דברים

אין לי כח להיות הגמח של השכונה

בקושי לילדים שלי יש לי סבלנות

אבל מצד שני אין לי ברירה אלא להציל את הילד של השכנה שמשייט לו בכביש

או ילד שמרביץ לילד שלי ואני צריכה פעם אחר פעם להזיז אותו ממנו ואין שום אמא בסביבה שתקח אחריות ופשוט תקח אותו הביתה

אלו אימהות ספציפיות אבל הן פשוט לא נרמזות בכלל

ואין לי כבר כח

אוףף

זה גורם לי ממש לכעסים וגם להתבאסות על עצמי כשאני כועסת על ילדים של אחרים

אבל באמת זה פשוט חוסר אונים מטורף כשאני חייבת לטפל בעשרה ילדים לפחות במקום רק בשלי הפרטיים

חזרנו מקודם הביתה ומצאתי בימבה חדשה שלנו מלפני כמה ימים שבורה על יד השכנים, וילד אחר מהשכונה עליה. היא הייתה בתוך החצר שלנו בבוקר

וזה כל כך מעצבן כי גם אין לי שום יכולת לדעת מי הוציא ומי שבר. בקיצור, הנזק כולו נספג על ידנו

לא יכולה להשאיר כלום בחוץ. כלום כי ילדים נכנסים ולוקחים

וגם בקטע של אוכל, אין לי כח להאכיל את כל השכונה ולא בא לי לחתוך תפוחים לילדים שאמא שלהם נופשת בבית

(וגם אחרי שאני לא מסכימה, לא בא לי שהם יבהו צמוד אלי בתפוחים הנחתכים לילדים שלי)

סופריקה

מבינה ממשאבןישראל

הייתי גם במקום כזה ובמקום הזה עד לא מזמן, עברנו משם ולא רק בגלל זה, אבל זה היה קשה ומעייף.

ילדים מגיל שנתיים פחות או יותר מסתובבים ויש כאלה רעבים ואופניים שנעלמים, בעיקר היה לי קשה כי רוב האמהות היו בגישה כזאת ואני ממש לא מתחברת אליה ולא חושבת שהיא נכונה..

סליחה שאין לי טיפים לגבי זה אבל על הדרך פרקתי גם .( אני הייתי שמה גבולות משתדלת שיהיה בטעם טוב, מול הילדים ולפעמים גם מול קטנטנים, לגבי כלי תחבורה היינו שמים ממש צמוד לבית/ בתוך הבית..)

מה היית קונה מתנה לעצמך?רוני 1234
לו היה לך תקציב של 1500 שקל?
מכונת קפהשירה_11
או תכשיט שווההשקט הזה

או גאדג'ט למטבח

או חוויה- יציאה זוגית למסעדה שווה, חופשה בצימר, סדנה מיוחדת (אגב אם זו מתנה רק לך אפשר לגמרי ללכת עם חברה ולאו דווקא עם הבעל)

דייסון (לא רטוב)מישהי מאיפשהו

ואם כבר יש, אז שואב שוטף

נינגה גריל - אמאלה כמה זה שימושי! 

מעניין אותי, מה נותן דייסון שלא נותן שואב שוטף?רקלתשוהנ
חוץ משטיחים
הדייסון הוא יותר לאבקמישהי מאיפשהו

השואב השוטף הוא יותר לשטיפה.

כמו מטאטא ומגב - רק שהמגב משודרג ולא נבהל מחתיכות אוכל רטובות ודביקות. לשערות, גושי אבק וכדו השוטף פחות מוצלח לדעתי.

וגם לדייסון יש את הראש הקטן שמתאים לשאיבה בפינות, מגירות וכו

מנסה לדייק-מישהי מאיפשהו

הדייסון יותר טוב לתחזוקה של הבית, באבק ורצפה. הוא מחליף טאטוא.

השואב שוטף מעולה בסוף יום כדי להעביר ויש על הרצפה ולקבל בית נעים, או דקה לפני שבת כשהמטבח התלכלך שוב או לא הספקנו לשטוף - אבל הוא לא מחליף שטיפה טובה.

זה כמובן מהנסיון שלי, בטח יש כאלה שיגידו אחרת... 

תודה יש לי שואב שוטף ואני משתמשת בו למה שכתבתרקלתשוהנ

על הדייסון...

לא רק בסוף היום, אלא במהלך היום גם ככה הלכלוך זה לא אבק אלא ארוחת צהריים, מים שנשפכו ודברים כאלה שאי אפשר או מעצבן לטאטא.

תודה שהסברת

מעולה!מישהי מאיפשהואחרונה
אצלינו יש כמויות של אבק, אולי יותר מהממוצע 🙈 
קורס שווהשאלת היריון

או ציוד של אומנות או תכשיטנות

דברים שקשורים בתחביביםמתואמת
אצלי - ספר אלקטרוני, לוח גרפי לציור, כלי נגינה כלשהו...
משתמשת לדברים שממילא רציתי לקנותשמש בשמיים

ציוד לחצר או ספה חדשה, מחשב נייד חדש. דברים שאני גם אקנה יום אחד עם מתנה או בלי אבל הם עדיין מפנקים ויכולים להיחשב מתנה

מוסיפה- משהו שהייתי קונה בלאו הכי, אבל משובח יותריעל מהדרום
לק"י

או יקר יותר.

חליל צד.מוריה
שואב שוטףמולהבולה
מתנות עצמיותoo
שנהנתי מהן

כורסא אורתופדית עם מקום נפתח לרגליים (2000)

חופשה שווה (סכום תלוי מקום/ אורך/ לבד/ לא לבד)

תכשיטים ליומיום (אוהבת פנדורה)

פריטי לבוש יקרים שווים לשימוש שוטף (כמו מעיל מקצועי להליכות/ נעל נוחה שווה/ תיק יקר שמעלה חיוך יומיומי)

תכשיטיםדיאן ד.
מה דעתכם על דיקלקטין/בנגסטה?הרמה

שתי הריונות הייתי בלי

שתי הריונות עם

לא יודעת להגיד כמה עזר אבל אולי הקל

עכשיו עם בחילות בלי הקאות אבל בחילות איומות

מתלבטת אם לקחת שוב פעם או לשרוד בלי

לא מבינה בזהיעל מהדרום

לק"י

אבל אם את מתלבטת, את יכולה בינתיים לקחת כדורי ג'ינג'ר או נוזיקס (שזה ג'ינג'ר עם בי6).

אולי תגלי שזה עוזר לך.

תרגישי טוב!!

עלי זה הקל ברמה מסויימתאנונימית בהו"ל

עדיין סבלתי מאוד אבל הצלחתי לאכול

לי בונגסטה היה משמעותי לבחילותכנה שנטעה
ברור שלקחת בונגסטה למה לסבולשירה_11
אני יודעת שזה יישמע הזויהרמה

2 ההריונות שלקחתי יצאו לי ילדים מרדנים ולא קלים

2 ההריונות שסבלתי בשקט- ילדות טובות ורגועות

שוב אני יודעת שנשמע הזוי אבל פתאום יש חשש לקשר כלשהו שטרם נבדק 

אצלי חלק ככה וחלק ככה ולא לקחתי בכלליעל מהדרום
לק"י

כן לקחתי גינגר ודומיו. אבל זה לא יצא קשור....

למי יש חשש?שירה_11

לך? או משו שקראת?

בכל אופן אני לא יודעת כמה סבלתי

אני יודעת שחיי לא היו חיים

שהתבאסתי שהבוקר הגיע

וכשפתחתי את העניים חיכיתי כבר לסגור אותם שוב

ואני לא מגזימה

זה היה מהגיהנום

אצלי הפוך חחחDoughnut
הציל אותיDoughnut
אני בעד לנסות כל הריון מחדש ולראות איך זה. לי הדקלקטין עזר עם הקאות אבל עדיין סבלתי מבחילות, הבונגסטה הקלה משמעותית את הבחילות ברמה שיכולתי לנשום.
הרגשת הבדל בין דיקלקטין לבונג'סטה?אנונימית בהו"ל
אני מאודמישהי מאיפשהו
דיקלקטין היה לי מעולה ועם בונגסטה הייתי ככ חלשה שכבר העדפתי את הבחילות
מזכירה לישירה_11

שהבחילות היו כל כך קשות שיצאתי לבחוץ לנשום קצת אויר כי הרגשתי שאני נחנקת מבפנים

ואמאלה אני לא משקרת - משב רוח על הפנים עשה לי בחילה!!!

שם כבר הבנתי שזה רק אני והשם 😂

וואי היה לי ערב אחד בול ככה בהיריון הראשוןשיפוראחרונה
תעזרו לי לשמוחחחואז את תראי

יום העצמאות

כולם עם המשפחה

עם חברים מהיישוב

עושים על האש

נהנים

ואנחנו כרגיל בבית

משפחה גרעינית

תודה ה' על המשפחה שלי!!!!!!!!!!!!

כמה שניסינו להזמין חברים/משפחה

פשוט לא זורם

זה קשה כשאין משפחה נורמלית וגם קהילה אין

הרגשה של בדידות ואני בן אדם כל כך חברותי

וזה לא פשוט

לסחוב הכל

לארגן הכל

לשלם על הכל

להעסיק את הילדים

הכל לבד

מסיימים עם הלשון בחוץ

"רק בשביל הילדים"

וגם לי בא שמישהו יזמין אותי

לבוא ככה

כמו שאני

להכין משהו קטן

וזהו

להרגיש תחושה של ביחד

של חלק ממשפחה

מקהילה

ואין....

יאללהההה

הולכת להמשיך להכין סלטים טעימים

ומהר מהר מנגבת את הדמעות

תודה שהייתן כאן🥰

נכון. ואני לא הייתי רוצה לגורניק חדש2
בהם אם חלילה יקרה שוב 7 באוקטובר.
כיתה א' - איך מנהלות את זה??אנונימית בהו"ל

מיותר לציין שזו היתה שנה מטורפת

ועדיין לא הצלחתי להבין איך לנהל את זה שהבת שחי חוזרת מהצהרון ב16:30

וצריכה להספיק שיעורי בית

מקלחת

ארוחת ערב

ורוצה גם להספיק לשחק(???)

ואיפה זמן לעשות מערכת?

כל פעם זה מלחמה

איך עושים את זה בכיף?

לא לעשיתי שיעורי בית זו לא אופציה אז לא להציע בבקשה

השאלה שלי היא איך אתן עושות את זה מבחינת סדר, מה לפני מה ואיך לתווך את זה לילדה

חא מכינה מערכת , יש להם הכל בכיתה או בתיקשמעונה
אם יש לך אפשרות חלק מהימים להחזיר מוקדם ,אצלנו היא עושה שב בצהרון, היא באמת חוזרת מאוד מותשת... וצריך להיות על זה ברגע שהיא חוזרת
זה באמת דפקט של כיתה אאמאשוני

ואני כן רוצה להציע לך חשיבה: למה בעצם חשוב לך שיעורי בית?

תנסי קצת לרדת לעומק, כי כשמבינים מה בדיוק חשוב מוצאים גם איזון נכון.

למשל: חשובה הלמידה. חשוב שתקרא ותכתוב ותדע לחשבן.

השאלה הבאה תהיה: האם בסדר יום הנוכחי היא משתפרת בלמידה ע"י הכנת שיעורי בית?

האם יש דרכים נוספות להשיג את אותה מטרה?

למשל משחקי קריאה בנחת בשבת.

אם חשוב לך שהמורה תראה שהיא הכינה ש"ב, אז שוב האם יש דרכים נוספות וכו'

מערכת אפשר להכין איתה או להכין עבורה.

היא ממש קטנה והבעיה העיקרית היא שככה גורמים לתלמידים לשנוא לימודים. סתם בגלל שמעמיסים עומס לא מותאם בהתחלה במקום לגרום להם לאהוב ללמוד.

זה משתפר אבל בהמשך.

אצלנו רק בא' יש את הקטע הלא ברור שכל שיעור יש ש"ב.

זה באמת ממש עמוס. ממש לא אוהבת את זהיעל מהדרום

לק"י

פרקטית, מערכת אפשר להכין לה. היא תוכל ללמוד להכין בהמשך. לא נורא.

ש.ב.- לא עושים בצהרון?

עונהיהלומה..

מערכת- מסכימה עם יעל אפשר להכין לה והיא תלמד בהמשך

לדעתי כשהיא חוזרת הביתה אז כן לתת זמן להתפרק ולא ישר לחזור על לימודים כי אחרי יום ככ ארוך צריכה להרגיש את הבית ולשנות את האווירה של הלימודים.

אז אפשר לשחק, לדבר ומה שהיא רוצה במשך 30-45 דק

אחרי זה שיעורים, ללמוד למבחנים- כ30 דקות?

מקלחות, א. ערב (או הפוך)  אצלנו כשעה עד שעתיים (תלוי כמה ילדים ואורך המקלחת- מסרך סמיך גזיזת ציפורניים וכו')

שיעורי בית אצלינו גג 10 דקות. והציוד נשאר בכיתהשיפור

לא צריך מערכת.

^^ גם אצלנורוני 1234
גם אצלינו ככה היהאראחרונה
10-20 דק גג
IVF- ההורמונים האלה הורגים אותיאנוונימית1

שמישהו יגיד לי שאני נורמאלית שאני בוכה בלי סוף כאילו אני כבר מתאבלת? שאני כבר מדמיינת את התשובה השלילית למרות שיש עוד שבוע לב. דם?

שזה ההורמונים, לא אני.

שאני מדמיינת אותי רצה לקבל חיבוק מהשכנה (כי הוא בטח יהיה במילואים בדיוק) ואני נמרחת לה על הספה. ומשאירה אצלה את הילדים כי בטח לא יהיה לי כח לתפקד.

ומתישהו העולם יבין שמותר לי לרצות עוד ילדים? שזה שאני מאושרת שיש לי לא סותר ששורף לי הלב שאני רוצה עוד? מה, רק לאישה שמביאה בקלות מותר לרצות מלא ילדים? מי החליט את החוק המוזר הזה?

ואולי בכלל אני צריכה להתפלל שה' יעזור לי לרצות פחות ילדים?

כדי שלא יכאב כל כך בנפש. כדי לחסוך לי מסעות אינסופיים כאלה

נורמלי. ולמי איכפת מהעולםאורוש3

את הולכת בשביל שלך.

חיבוק! 

חיבוק ענק יקרה!!! הייתי שם....אמהלה

תתעלמי מרעשי הרקע! לא מעניין מה העולם חושב עלייך!!!!!

שיהיה בשורות טובות ומתוקות בקרוב ממש

השבועים האלה זה סיוטטט שלא ברא השטןSheela
חיבוק גדול נשמה הלוואי שיעבור מהר ויהיה טוב! 
תודה מהממות♥️ אני פשוט לא זוכרת שהייתי ככהאנוונימית1
בסבב הטיפולים הקודם...

לא זוכרת שכל רגע פנוי אני בוכה, שהייתי מדוכדכת אחרי ההחזרה...

פשוט קטע שכל סבב והאופי המוזר שלו

אולי בסבב הקודם בעלך לא היה במילואים..שקדי מרק

ולא היינו בסיומה של מלחמה שהוציאה הרבה כוחות?..

אל תשכחי שגם ככה להיות מטופלת פוריות בתקופה כזאת זה טירוף

ובואי נגיד שגם בלי טיפולים אני אשת מילואים ועם דמעות בעיניים כי כבר נמאס

אז את מתמודדת עם הכל ביחד..

חיבוק גדול

האמת שהוא היה במילואים בסבב הקודםאנוונימית1
אבל מרגישה שאולי פשוט יש יותר ויותר דלדול כוחות עם הזמן... וחיבוק לך על המילואים, באמת נמאס
🧡שקדי מרקאחרונה
זה ממש נורמליSheela

זה שבועיים מורטי עצבים

ממש תחושה שאין לאן לברוח והמחשבות מציפות בלי הפסקה..

ואם את ברצף של טיפולים אז גם ההורמונים מצטברים מפעם לפעם

זה יעבור❣️

מבינה אותך כלכך חיבוק גדול!מחכה להריון

אמן תשובה חיובית בקרוב!!

מותר לך לרצות לגמרי!

מבינה מאד את המקום הזהמאמינה ומתאמנת

שאת רוצה עוד ילדים וצריכה להילחם על זה ואחרים לא מבינים. כשאומרים לך להסתפק בילדים שיש לך.

צריך לשים פס על כולם אבל זה כל כך קשה.

הלוואי והכל ילך לך בקלות🩷

אמן♥️♥️♥️אנוונימית1
וואי וואי איך שאני מבינה אותךשירה_11

מחמת בושה אני לא אספר לך מה אני הרגשתי עם ההורמונים

הלוואי והייתי יכולה לשלוח לך איזה משו מתוק וחיבוק 🩷🩷🩷🩷🩷

חיבוק!! גם אני הייתי שםחולמת להצליח

בטח שזה נורמלי לבכות,זר לא יבין מה זה לעבור בדיקות בלי סוף,

ללכת לבדיקות דם אולטראסאונד כמעט כל יום,

להזריק לעצמך זריקות

ואחר כך לעבור טיפולים..

את אלופה!👑

בע"ה מאחלת שיהיו בשורות טובות!

תוך כמה זמן מגיעה תוצאת בטא בכללית?אנונימית בהו"ל
.
אם עשית מוקדם בבוקר אז בטח תוך כמה שעותירושלמית במקור
לי פעם לא הגיעה התשובה גם אחרי הצהרייםחולמת להצליח

אז הלכנו לאחות והיא אמרה לנו.

לפעמים קורה שיש תקלה באתר.

בהצלחה!

תיכנסי לתוך עמוד הבדיקות כדי לבדוקמתואמת
קרה לי שלא ראיתי תוצאות בעמוד הראשי של האפליקציה, ואפילו עשיתי עוד בדיקת דם - ורק אז גיליתי שהתוצאה מופיעה רק בתוך התיק הרפואי כנשכנסתי אליו...
נכון גם לי קרה פעם עם בדיקה. בדקתי שםאנונימית בהו"ל
קיבלת תשובה? גם אני מחכהירושלמית במקור
תודה לכולכן. טרם הגיעאנונימית בהו"ל
הגיע אלי לפני עשרים דק (שלילי...) אז תבדקי שובירושלמית במקור
חיבוק.לי לא הגיע התוצאהאנונימית בהו"ל
תודה... ובהצלחה.אם לא יגיע בבוקר תתקשרי לאחותירושלמית במקור
תודה יקרה הגיוני שתגיע תוצאה בשישי?אנונימית בהו"ל
אני פשוט צריכה תרופה שמחייבת בדיקת בטא קודם
לא קרה לי אבל הבנתי שייתכן. בכל מקרה תתקשרי לאחותירושלמית במקור
כןניגון של הלב
בגדול התשובה מגיעה תוך כמה שעות מהרגע ששולחים את הבדיקה למעבדה

אצלנו נגיד באים לקחת את הבדיקות למעבדה מאוד מוקדם בבוקר, וכל מי שעושה אחרי לוקחים את הבדיקה שלו רק יום אח"כ...

הגיע לי אחרי יום וחצירק טוב!אחרונה

היה מותח מאוד!!! ואז הגיעה תוצאה גבוהה מאוד (וזה כבר היה חמישי בצהריים אז לא יכולתי לעשות עוד בדיקה...)

אז ביום ראשון כבר הלכתי לעשות אולט' וב"ה הכל היה טוב (ועובר אחד)

אולי יעניין אותך