ההריון והלידה הורסים את הגוף ומכניסים לסכנהאנונימי (פותח)

אז איך זה מסתדר עם ונשמרתם???

זה ממש מציק לי.

ההנחה הבסיסית היא לא נכונהבת 30

ההריון והלידה לא הורסים את הגוף.

גוף האישה, על כל מערכותיו בנוי בצורה מופלאה ומתוחכמת כדי לאפשר הריון ולידה.

נכון שרצפת האגן, למשל, צריכה שיקום אחרי לידה, אבל זה חלק ממערכות הגוף שצריך לתחזק.

גם גבר שלא יולד צריך לתחזק את הגוף שלו.

אבל הגבר לא תלוי בזה ולא ברופאיםאנונימי (פותח)

לא הבנתיבת 30

הגבר לא תלוי במה?

תראי, יש הרבה מצבי סכנה בחיים. גם תינוק עם דלקת ריאות זה סכנה. וגם לנסוע היום בכבישים זה סכנה.

ככה זה, איך אומרים?

אף אחד לא יוצא חי מהעולם הזהחיוך

גם אישה לא חייבת ללדת עם רופאיםHaum
להפךאנישוש
ידוע שאישה יולדת היא יותר בריאה ויותר חזקה הערכות בגוף שלה יותר פעילות...
מערכות..אנישוש
גוף האישה נועד ללידות הוא בנוי כך 'פרו ורבו ומילאו את הארץ "אני לי
יש ציווי מפורש בתורה. מה סכנה?אנונימי (3)

האמת, שבדיוק בגלל זה האישה לא מצווה על ''פרוחדשה ישנה
ורבו'', בגלל שזה מכניס אותה לסכנת חיים, הציווי הוא על הגבר!

וזה באמת לא מצב אידאלי שיש הרבה ייסורים סביב ההריון והלידה! אנחנו מתקנות את חטא חוה..
הפותחתאנונימי (פותח)

לזה הכוונה

בכל מקרה האישה צריכה ללדת וטוב שכך פרו ורבו זה לא רקאני לי

לגבר בסופו של דבר כי מי בהריון ויולדת נכון האישה

יש עליו מצווה אבל הוא לא יכול לבד. ה' יודע ומכוון זאתאנונימי (3)

מימה שידוע לי הציווי לא חל עצ האישהאמא לנסיך
בגלל שלה יש את הרצון הפנימי הזה לילדים גם בלי שהיא מצוות. הרבה פעמים רואים שאישה שהרגע ילדה ועוד מתאוששת מהלידה בכל זאת רוצה עוד. זה חלק מהאישיות של האישה.
אבל אתל גברים אין להם את הדחף הזה לילדים ולכן הם מצווים.
זה הסבר רעיוני יפה, אבל האמת ההלכתיתחדשה ישנה
היא מהסיבה הנ''ל
יש לך מקור לזה?ע מ
(לסיבה שכתבת שבגללה האישה לא מצווה ב"פרו ורבו").
(וסתם הערה, יש מהתנאים שסוברים שאישה חייבת ב"פרו ורבו").
יבמות ס''ה ע''בחדשה ישנה
וראיתי שהדעה הזאת ( דעת ר' יוחנן אם אני לא טועה) לא התקבלה להלכה.

בכל מקרה, לא אמרתי שלא ללדת ח''ו, גם אני ילדתי, וגם אני בהריון ובע''ה צריכה ללדת.
מה שאמרתי שיש סכנת חיים בללדת!
הפותחת-מקור חשוב בבקשה תקראו כולם!!אנונימי (פותח)

http://www.daat.ac.il/daat/refua/yeshiva5-b.htm

ולא התכוונתי לאף דבר מעשי

זו היתה הרגשה אישית שלי

בבקשה כל אחת לשאול רב

ולבסס השקפה נכונה בנושא

מה כתוב שםע מ
חוץ מהמחלוקת אם האישה מצווה בפרו ורבו?
זה שיש מחלוקת אם היא מצווה זה ידוע, לזה לא ביקשתי מקור. ביקשתי מקור לזה שכתבת שהסיבה היא הסכנה, ואת זה לא מצאתי שם.
הרחבה על הנושאאנונימי (פותח)

מהו מצב מסוכן

מה ההיבטים בנושא

הוא מאוד נגד

מניעה

שכנראה השתמעה מדברי בטעות

התגובה שלי הייתה מכוונת לחדשה ישנהע מ
שכתבה את הגמרא ביבמות כמקור.
סליחה. חוזרת בי..חדשה ישנה
לאחר בירור בנושא הבנתי שהאיש מצווה על " פרו ורבו'' אבל לא מהסיבה שהאישה בסכנת חיים.

אז אחרי שדיברתי עם בעלי, הוא אמר שזה תיקון של חטא חוה, וכמו שאפשר לראות, כיום ב''ה הרבה יותר קל ללדת בהשוואה לפעם, וגם הרבה יותר קל להשיג לחם מאשר פעם ("בזיעת אפך תאכל לחם"), מה שמראה שאנחנו בדור של גאולה , ובע''ה לעתיד לבוא כבר לא יהיה קשה להביא ילדים לעולם, ולא תהיה בכך סכנת חיים.
אז במילה אחת, זה לא מצב אידאלי שהקב''ה יצא מלכתחילה, זהו תיקון!
👍👍ע מ
מה פתאום!~א.ל

האם כל אישה בהריון אוטמטית נכנסת לקטגוריה של סיכון??

כן! למה מברכים'הגומל' אחרי לידה?חדשה ישנה
כי האישה היא בסכנת חיים!!
היא לא בסכנה בהריון~א.ל

בלידה- מפתח יולדת בידי הקב"ה, לכן אנחנו תלויות בידיים שלו.. על כל המשמעויות של זה.

ולכן הגיוני לברך הגומל, ולהודות

אני לא רואה את ברכת הגומל כאיזשהו אקט לאסון שנמנע מאתנו

אלא כהודיה על כך שהקב"ה עזר וסייע

יד כמה שידוע לי 'הגומל' מברכים מיחדשה ישנה
שנמצא בסכנה ויצא ממנה ולא בתור 'מזמור לתודה'.

ותסכימי איתי שבסוף ההריון (אמורה להיות) גם לידה..
זה הודיה על נס~א.ל

לא שלידה היא אסון, ומודים על זה שנחסך מאתנו אסון..

אלא על הנס העצום שה' סייע לנו בו!

וגם מי שהיה בבית האסורים ויצאאמא ל6 מקסימים
ויש עוד 2 אבל זו דוגמא של מישהו שלא היה בסכנה ומברך הגומל
בעבר בית הסוהר היה מקום סכנהאנונימי (6)
הלידה היא הסיכון לא ההריוןבתאל1

ומה עם רעלת הריון?mshlomo

רעלת הריון זה סיכון כשיש רעלת.בתאל1

כשיש לידה זה סיכון תמיד! לא משנה למי. גם למי שאין רעלת או כל דבר מסוכן אחר.

ומי שיש לו סכרת והוא לא בהריון? (הבנתם את החוסר קשר?)

בכל הריון יש סיכון שתתפתח רעלתmshlomo

אפשר לומר שלידה יותר מסוכנת מהריון. אבל גם הריון מכניס אותך לקבוצת סיכון. יותר קטן, עם זאת - סיכון.

ולכן הדגש הוא הלידה ולא ההריון.בתאל1

אם הלידה זה סכנה וודאית (הקב"ה נמצא למראשותיה של היולדת, וכו', אפשר למצוא הרבה מקורות לזה והתייחסות לזה אבל אין לי כח למצוא..וגם לא זמן מיותר..) 

וההריון זה סיכון לא וודאי- כלומר, סיכון מאד מאד נמוך..אז כנראה שאפשר להוציא את זה מהעניין של סכנה.

כמו שאומרים- הריון זה לא מחלה... 

הריונות קלים ולידות קלות לכולן!

הריון ולידה זה היינו הך!חדשה ישנה
פשוט שלבים שונים בהבאת ילדים לעולם..
לא נכון. ההריון זה לא סכנה לאף אחד...בתאל1

על מעוברת לא מחללים שבת...היא גם לא יכולה לאכול ביום כיפור..

על יולדת כן והיא כן אוכלת..

סתם דוגמאות שממחישות שיש הרבה הבדל בין הריון ללידה בעניין הסכנה.

ומעוברת לא צמה בצומות הקליםאנונימי (פותח)

והיא צריכה שיתחשבו בה באוכל שמתחשק לה

והמשכב קשה לה

הכל ע"פ המקורות

נכון אבל לפני שמתחשבים בה באוכל יש עוד דיניםבתאל1

שצריך לדעת- צריך קודם להגיד לה שצום (זה לגבי יו"כ ותשעה באב...) ורק אם פניה משתנות מותר להביא לה לאכול וכו'... לא כמו מישהי שכורעת ללדת שבכלל מעל כל זה...

גם הריון יכול להיות סכנהנחש משקפיים

לדוגמא רעלת הריון

ולכן ההלכה אומרת שבמקרה וההריון מסכן את האמא , האמא קודמת לעובר

ובכללי אומר, ברור שהריון ולידה זה מסוכן, זה סיכון מסוים....

להביא ילדים זה מסירות נפש, על כל המשתמע

זה לא מוגדר כסכנה, כאסון..~א.ל

בכל דבר יש סיכון.. 

במשנה ובגמרא לא מוזכרת ברכת הגומל אחרי לידהאיש יהודי 1
יש אחרונים שהעלו את זה, אבל זה לא מוסכם על כולם.
אין צורך שהיולדת תברך הגומל אחרי לידהאנונימי (7)
לא כתוב לברך אחרי לידה, לא במשנה ולא בגמרא, המנהג לברך לא היה קיים לא אצל האשכנזים ולא אצל התימנים, וגם הרב חיים דוד הלוי שהוא ספרדי כתב בקיצור שולחן ערוך, שמעולם לא שמענו שאשה תברך ברכת הגומל.
???????אשריך

כי לידה זו לא מחלה!!!אנונימי (7)
ולחזור מחו"ל כן? ולצאת מהכלא כן?אשריך
במקרים האלה יש סכנת נפשות שהיא לא ממחלהחיפושית אדומה

והסיבה היחידה לברך הגומל אחרי לידה זה שזה דומה לחולה שיש בו סכנה.

אשתדל להסביר, כנס/י...אנונימי (7)
ארבעה צריכים לברך הגומל
1. חולה שקם ממיטת חוליו והבריא.
2. אסיר שיצא מבית האסורים.
3. הולכי מדברות.
4. עוברי ימים.
תיקנו את ברכת הגומל על בסיס מזמור של פסח "הודו לה'..." שבמזמור תהילים זה מוזכרות ארבע הסיטואציות שכתבתי.
כל ארבע הסיטואציות הללו אסורים לכל אדם להיות בהם לכתחילה, מצד המצווה "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם..." כלומר אסור לכל אדם להתגרות בגורלו גם בשביל החווייה!!!
רק אם לא עלינו נקלע אדם לאחת מארבע הסיטואציות הללו, הוא צריך לברך הגומל, ומה אומרים בברכה? הגומל לחייבים כל טוב...
אשה ברגע שהיא יולדת היא לא עשתה כל רע, היא לא מתגרת בגורלה, אין איסור לאשה להכנס להריון, ואין בהריון שום דבר וחצי דבר מצד ונשמרתם מאוד לנפשותיכם, להיפך יש מצוות פרו ורבו, מצד קיומו של העולם, וההמשכיות!!!
אסביר עוד,
חל איסור על אדם לגרום לעצמו להיות חולה, כי הוא עלול למות, או לעשות לעצמו נזק בלתי הפיך.
חל איסור על אדם לפול בכוונה בשבי האוייב, כי הוא עלול למות, או לחיות בסבל ועינויים.
חל איסור על אדם לצלוח ים (ים התיכון או אוקיינוס, אין הכוונה לים כנרת) בשחייה או בסירה, כי עלולה להיות סערה, או כרישים והוא עלול למות.
חל איסור על אדם לעבור מדברות ברגל או ברכב כשהוא יודע שאין לו כמות מספקת של מים ומזון, וביימינו גם דלק לרכב, כי הוא מתגרה בגורלו ועלול למות.
לעומת מקרים אלו, מותר לכתחילה להכנס להריון!
ומי שעבר את המדבר עם מים ומזון ואפילו עם כובעע מ
לא מברך הגומל?

ומאיפה ההנחה ש"כל ארבע הסיטואציות הללו אסורים לכל אדם להיות בהם לכתחילה"?
אסור לאדם להכניס את עצמו למקום סכנהאנונימי (7)
שאלת שאלה גדולה, שצריכה התייחסות הלכתית מעמיקה.אנונימי (7)
האם בתי כלא בימינו, לפחות בארץ הם מקום סכנה? לעניות דעתי לא!!!
כי לאסירים יש מיטה עם מזרון, מצעים וסמיכה, יש להם רופא ומעקב רפואי, ושלוש ארוחות ביום, ובקרה והשגחה שלא יאונה להם כל רע.
האם מי שנוסע באוטו ממוזג במדבר עם טנק דלק שיביא אותו לאן שחפץ צריך לברך הגומל? לעניות דעתי לא!
או מי שנוסע בספינת שיט עם קברניט וארוחות צריך לברך הגומל? לעניות דעתי לא!
האם מי שכואב לו הראש והוא נח במיטה ולוקח אקמול, צריך לברך הגומל, לעניות דעתי לא?
סליחה מכבוד הרבנים שחושבים אחרת, ברכת הגומל תיקנוה לאנשים שנקלעו למקום סכנה, ולא לאנשים שתכננו זאת מראש!!!
כי אם הם תכננו זאת מראש, הרי שמבחינתם אין זה מקום סכנה, ושיקול דעתם מוכיח שהם יצאו משם בלי פגע.
אני מסכים שמי שנסע במדבר והתקלקל רכבו, והוא הלך ברגל כתוצאה מכך, וסיכן את עצמו, הוא צריך לברך הגומל.
אני מסכים שמי שחלה במחלה קשה ונתרפא צריך לברך הגומל,
אני מסכים שמי שעלה על אוניה והייתה סערה בים, והוא צריך לברך הגומל.
אני מסכים שמי שנפל בשבי האוייב, או נכנס לכלא במדינות ערב, או ברזיל, והשתחרר , צריך לברך הגומל.
יש לך מקור?ע מ
בינתיים, בשבילי, דעתך לא עדיפה מדעת גדולי הדור
אין מקור בראשונים למנהגים חדשים!אנונימי (7)
ובוודאי יש לי מקור, מזמור תהילים
לא פוסקים הלכה ממזמור תהיליםאנונימי (10)
ולא מדעתך המכובדת
👍ע מ
מזמור התהלים הנזכר, הוא המקור לברכת הגומל.אנונימי (7)
מקור זה ברור אבל מכאן ועד פסיקהשיר מזמור
כולל פרטי המצבים השונים ומתי כן ומתי לא...
הדרך רחוקה.

כמו שתצטטי את "ואכלת ושבעת וברכת" ומזה על דעת עצמך תגידי מה דיני ברכת המזון.
הדרך מהמקרא לפסיקה ההלכתית ארוכה ומפותלת
לכן כתבתי שצריך להביא ראייה גם מהמשנה, גמרא, והראשונים.אנונימי (7)
כשם שאי אפשר להוסיף עוד ברכות בשם לברכת המזון, או לכל תפילה, כי אין סמיכה וסנהדרין בדורינו...
לכן זה בעייתי לברך ברכות שלא מוזכרות בתלמוד,
כמו הנותן ליעף כח,
כמו להדליק נר של יום טוב,
לברך על ההלל ביום העצמאות
וכלול בזה, שאשה תברך הגומל...
בעייתי בעייתיע מ
אבל כך ההלכה... למה? צריך ללמוד...

אני בטוח שגם אתה מברך הנותן ליעף כח כל בוקר.

ואגב, כשאני כותב ל"אנונימי" אני כותב בלשון זכר. אם זה לא המצב, אנא אל תקחי את זה קשה.
אני לא מברך הנותן ליעף כח בבוקראנונימי (7)
כמנהג מי?ע מ
מהמקור שאביא בשם הרב עובדיהשיר מזמור
יוצא שיולדת צריכה לברך מדין חולה שהבריא!
שודאי חייב.
ומצטטשם מהמשנ"ב.

ומה שהתימנים לא נהגו הוא מפאת צניעות (כך בעלי התימני אמר לי ) ולא כי יולדת לא מברכת.

http://halachayomit.co.il/he/ReadHalacha.aspx?HalachaID=472

ויותר מזה לא אוסיף...
בוודאי שמברכיםתליה

וגם בעניין צניעות יש דרכים לנהוג,

למשל לברך מאחורי המחיצה כשהגברים שומעים אך לא רואים

אני מבינה שיש הנוהגים שלא,

אך מכאן ועד לעשות את זה הלכתחילה?

כל עדות ישראל לא ברכו לפני 200 שנהאנונימי (7)
במקור שהבאת, הרב בנבנשתי אומר ותמה אני ... שאין מברכיםאנונימי (7)
הרי הוא מעיד שהמנהג לא לברך!!!
הבנת הנקרא...אנונימי (10)
תמה שאין- תמה למה לא מברכות...
הרב אליעזר מלמד(באתר ישיבה, לא יודע אם זה נמצא בפניני הלכה):ע מ
גם יולדת כלולה בין החולים שנתרפאו וצריכים לברך 'הגומל'. ואפילו למנהג יוצאי אשכנז, שמברכים 'הגומל' רק לאחר דבר שיש בו סכנה, צריכה היולדת לברך. שהרי בכל לידה ישנה סכנה מסויימת, ואפשר ללמוד זאת מעצם זה שמחללים שבת כדי לטפל ביולדת. ולכן לאחר שהבריאה מן הלידה, צריכה היולדת לברך הגומל. בדרך כלל לאחר שבעה ימים היולדת כבר נחשבת לבריאה ויכולה לברך 'הגומל'. ולפעמים חולשת הלידה נמשכת שלושים יום, וממילא אשה כזו תברך 'הגומל' לאחר שלושים יום. בפועל, נשים רבות אינן מקפידות לברך 'הגומל'. וזאת מפני שמצד הצניעות חשו שלא בנוח לאסוף עשרה גברים ולברך בפניהם 'הגומל'. ומאחר שיש סוברים שהמצווה לברך 'הגומל' היא רשות ולא חובה, סמכו על דעה זו מקצת הנשים ונהגו שלא לברך 'הגומל' (מ"א ריט; הלכות קטנות ח"ב קסא; מ"ב ריט, ג).

http://www.yeshiva.org.il/midrash/1680
תביא ראייה מראשונים ולא מאחרונים.אנונימי (7)
לא למדתי את הסוגייה בפניםע מ
לא יודע מה כתוב בראשונים ובשו"ע, ובמקרה כזה אני סומך על האחרונים שהבינו כראוי.

(ואתה הבאת מראשונים? הבאת מהרב ח"ד הלוי...)
אם הראשונים לא כתבו, משמע שלא היה מנהג בתקופתם.אנונימי (7)
גם המשנה ברורה כתב כמדומני, שבאשכנז נשים לא ברכו הגומל לאחר הלידה.
כולם צריכים להבין משהו בסיסי, משה קיבל תורה מסיני ומסרה ליהושע...
הלכה צריכה בסיס כל שהוא, לא ממציאים יש מאין, גם תשים לב בתשובה של הרב אליעזר מלמד, שמביא סיבות למה ישנם נשים בעבר (מבחינתו) לא ברכו הגומל, מפני צניעות, ומפני שיש סוברים שברכת הגומל היא רשות, סמך להלכה כל שהיא יש להביא מהתורה, משנה, גמרא, ירושלמי, רי"ף, רמב"ם, רא"ש...
תחכים אותי אם מצאת.
לא חולק לרגע על זה שההלכה צריכה בסיסע מ
רק אמרתי שכשאני לא מכיר סוגיה, אין לי בעיה לעת עתה להסתמך על הפניני הלכה שכותב לברך. כי הוא לא רפורמי ח"ו...
למה?אשריך
כן. בכל לידה יש סיכון כלשהוmshlomo

גם בחציית כביש, ונהיגה ברכב~א.ל

בדיוק. לכן אין בעיה הלכתית ללדתmshlomo

פעם היה איזה מקרה של נער שעצר טרמפים ונחטף. אח"כ כל בני הנוער חששו לתפוס טרמפים. הרב אבינר כתב מאמר שמבחינה סטטיסטית הסיכוי שיקרה משהו הוא נמוך. לכן אין עם זה בעיה הלכתית.

אם כמעט כל יולדת היתה נפגעת או נפטרת מהלידה, יכול להיות שהיתה עם זה "בעיה" של ונשמרתם לנפשותיכם. ב"ה זה לא המצב (ולא הגיוני שהקב"ה יברא כך את העולם ויצווה על פרו ורבו)

נכון שההריונות מחלישים ושוחקים את הגוף, אבל גם הזקנה עושה את זה...

כיום זה פחות אבל עדיין!אנונימי (פותח)

למה כל כך הרבה בודקים אותנו?

בגלל זה.

כל כך הרבה בודקים-+mp8
כי זה מגלגל הרבה כסף, וכי אנשים רוצים לשלוט ולדעת מה קורה בכל שלב.
לא בגלל סיכונים לאישה.
כל הבדיקות זה כדי לדעת מה עם העובר.
אני די מסכימה איתך, רק דיוק קטן:אנונימי (4)

לא *כל* הבדיקות הן כדי לדעת מה עם העובר. הרבה כן, כמו שכתבת, אבל יש גם בדיקות שתן ולח"ד לרעלת הריון ויש בדיקת סכרת הריונית, ואולי עוד איזו אחת ששכחתי.

אוקי. צודקת. אבל לא עליהן שמים את הפוקוס, בד"כ+mp8
נראה לי שזה גם מחשש לתביעותmshlomo

הריון ולידה לא הורסים את הגוףאישה ואמא

וודאי לא יותר ממה שתזונה לא מאוזנת הורסת אותם.

הם מחלישים את המערכת ואח"כ תפקידך לחזק אותה.

להפך. כל הריון מוריד בכמה אחוזים את הסיכוןאנונימי (4)

לסרטן השד, סרטן השחלות, ועוד כמה סוגי סרטן 'נשיים'.

(גם כל חודש של הנקה, אגב).

אישה שהרתה וילדה והיניקה כמה ילדים יש לה הגנה מצטברת יפה מאוד, והיא בסיכון נמוך בהרבה מאישה שלא הרתה.

הקב"ה תכנן את גופנו כך שיתאים לשאת ולהזין תינוקות, וזה מה שהמערכות בגוף מצפות לו, וכך הן פועלות במיטבן ונשמרות.

שד של אישה שעוד לא הרתה הוא עדיין לא בשל, ויש לזה משמעות כשקובעים כל מיני פרוצדורות רפואיות בעת הצורך - שהשד עוד לא בשל וחשוף הרבה יותר לסכנות.

^^^^^אנונימי (5)

כתבת יפה ונכון!

אתן כותבות דברים טובים ונכונים, אבל..חדשה ישנה
הגוף של האישה זה באמת פלא אלוקי, איך היא יוצרת בתוכה חיים והכל כ''כ מדויק, החלב שמגיע בזמן, ההריון מונע סרטן השד ועוד ועוד.

אבל בשורה התחתונה, אישה בלידה היא בסכנת חיים! כתוב בגמרא שהגוף של האישה נשבר לחלקים בשעת לידתה ( לא ציטוט מדויק ). אנחנו היום בעידן שב''ה יש הרבה טכנולוגיה שעוזרת וממש מצילת חיים, תשאלו את הסבתות שלכן, במיוחד מי שבאה מארצות פרימיטיביות שהרפואה לא הייתה מפותחת, כמה תינוקות לא שרדו לידה? כמה נשים לא עלינו נפטרו כשהן על המשבר? זה לא היה דבר נדיר כ''כ.

אני מבינה מאיפה זה בא הרצון 'לגונן' על טבע הבריאה, על גוף האישה שפועל במדויק, אתן כאילו אומרות- מה את ' חושבת, הקב''ה יודע לברוא בצורה הכי נכונה ומדויקת... לא יכול להיות שדבר טבעי כמו ללדת יהווה סכנת חיים, זה נוגד את הדעת.

אבל , כמו שכבר כתבתי , זה לא מצב אידאלי , זה לא מצב מתוקן, אנחנו מכפרוות על חטא חוה!
אני לא מתווכחת עם הסכנה, אלא עם הקביעה שהם הורסים את הגוףאנונימי (4)

זה פשוט להפך. לבניין שלם של גוף האישה יש צורך בהריונות לידות והנקות. הם לא הורסים אלא יוצרים.

זה שיש גם סכנות - אמת.

הפותחת-הורסיםאנונימי (פותח)

הכוונה שהורידים  בולטים (עכשיו קראתי שזה מסוכן)

והרצפת אגן בורחת וצריך פיזיוטרפיה

וכן שרירי הבטן 

וסימני המתיחה.

אני בהריון וחשה סוג ת'

לא מסוגלת לפתוח בקבוק לפעמים להתכופף וכו'

אני מהרהרת

האם זה יעזור לי לחכות שנתיים  לפחות בשביל להתחזק

ושהגוף לא יפול מהעומס..

כן. לחכות שנתיים שבהם מחזקים את הגוף.חיפושית אדומה

אבל לא לכל אחת זה קורה כל מה שאת מתארת...בתאל1

אנחנו צריכים לשמור על הגוף שלנו במיוחד, אמנם... וחוץ מזה שזה מצב זמני כל האי-נוחות...

ואגב אני חושבת שפעם הנשים היו מחכות לפחות שנתיים בין לידה ללידה, פעם כשההנקה הייתה באמת מונעת ולא היו תחליפי חלב וכו' וכו'...וככה הגוף מתאושש וחוזר לעצמו. 

בגלל זה יש פוסקים שאומרים שאשה לא צריכה לצום את הצומות הקטנים שנתיים מהלידה.. בלי קשר אם היא מניקה או לא. 

סבבה, אני איתך חדשה ישנה
דווקא אני שמעתי שהריון זה דבר בריא וטוב לגוף גם הלידה277

כמו שאמא שלך עשתה עבורךחליל הרועים
הסיכון בנסיעה בכביש גדול יותר סטטיסטיתאורי8
איך זה שאת כנראה נוסעת בכבישים מסתדר עם " ונשמרתם"?
גם בטיול יש סיכון ורוב האנשים מטיילים, בכלל- מסוכן לחיות, ממה שאני מבינה ונשמרתם- מתכוון לכך שאדם לא יקח סיכונים מיותרים, חסרי טעם וחורגים מהנורמה, לא לסיכונים הרגילים של החיים, כמו ליסוע ברכב בצורה בטוחה, לשחות בברכה עם מציל ולצאת לטיול במקום מסומן- בשביל זה יש גם מצווה לבטח בה' - ולהאמין שאני עושה דבר נכון ובעל משמעות והכל מאת ה' אם צריך לקרות לאשה משהו זה יכול לקרות גם בדרכים אחרות . כשאדם לוקח סיכונים חריגים הוא לא יכול לומר זאת, אבל לידה היא חלק מהחיים וודאי שהיא רצון ה'.
👍👍ע מ
לידה והריון זהו קיום האנושות בעולם.איש יהודי 1
לידה והריון זו לא מחלה ואין סכנה לחיי היולדת על פי רוב, יש לידות מסובכות, אבל הן לא נחלת הכלל.
ולכן לא תמצאו במשנה ובגמרא שיולדת צריכה לברך הגומל, הן מצד היותה אשה, והן מצד שהריון זה לא מחלה.
כי רק ארבעה צריכים לברך הגומל, חולה שנתרפא, אסיר שהשתחרר, עוברי ימים, והולכי מדברות.
חולה שנתרפא אין הכוונה למי שקיבל כאב ראש ולקח אקמול, אלא למי שחלה במחלה קשה או דלקת ריאות והתרפא...
לידה אינה סוג מחלה, כי אם כן, היה את העניין של ונשמרתם מאוד לנפשותכם, ואסור לאדם להכניס את עצמו למקום סכנה.
אף אחת לא כתבה שהכל מהשמיים ואם הקדוש ברוך הואאני לי

מחליט שהכל יעבור בשלום אז הכל יעבור בשלום וכן צריך הרבה תפילות ולידות רק מחזקות את האישה 

הפותחת- ושוב מבקשת שתקראו את המקוראנונימי (פותח)

http://www.daat.ac.il/daat/refua/yeshiva5-b.htm

אני נחרדת שח"ו ישתמע משהו לא נכון ממה שאמרתי 

וחוזרת בי..

מישהי פה מרגישה שההריונות והלידות גרמו לה להיות חזקה יותר?אנונימי (8)

אני תוהה... יש קצת הבדל גם אם לא הורסים את הגוף זה עדיין לא הופך את זה לגורם מחזק...

כן בהחלט.אנונימי (9)

וזה משהו שגם הדודות המבוגרות שלי תמיד אומרות.

הריונות ולידות מחשלים.

האמת שאני כחצי שנה אחריחדשה ישנה
הלידה הרגשתי יותר טוב ממה שהרגשתי לפני ההריון. אבל אין לי מושג אם זה קשור,אבל יכול להיות שהייתי יותר בכושר כי הלכתי הרבה מאילוצים שאין רכב ועבדתי במקום רחוק וגם והייתי פעילה בגלל התינוק.. אין לי מושג אם זה קשור.
מה גם שההנקה מאוד הרזתה אותי, אולי זה גרם לי גם להרגיש טוב יותר בגוף.
מבחינה רפואית יש הרבה יתרונות להריוןעאע

בזמן ההריון הגוף מפריש כמויות גדולות של ההורמונים אסטרוגן ופרוגסטרון שתורמים לבריאות הלב, מונעים בריחת סידן ועוד תועלות רבות כמו עור זוהר ויפה.

זאת הסיבה שבגיל המעבר אישה ממשיכה לקחת את ההורמונים האלה בגלולות כדי להמשיך ליהנות מתועלתם.

כנראה שזאת גם הסיבה שלעיתים קרובות דווקא נשים שעברו הריונות רבים ניראות צעירות מגילן (מאוד נפוץ בציבור שלנו).

נכון שיש להריון גם תופעות לוואי לא נעימות כמו ורידים בולטים ופגיעה ברצפת האגן, ויש לטפל בזה בדרכים המקובלות.

ב"ה היום גם הלידה היא תהליך בטוח למדי, נלע"ד שאחוז הנשים המתות בשעת לידתן קטן מאחוז האנשים שמתים בתאונות דרכים....

בכל מקרה "ונשמרתם" מתייחס לאיסור עבודה זרה, וגם "חמירא סכנתא מאיסורה" מתייחס לדברים שאת לא צריכה לעשות.  

לעומת זה הריון ולידה הן מתנות שהקב"ה מעניק לנו ברחמיו וברוב חסדיו, ומי שזוכה לכך צריכה להודות לו, ובטח שאין עניין לוותר על כך ולפגוע בשושלת הדורות הניצחית רק כדי לשמור על הגוף הזמני שהוענק לנו.

בקשר לרצפת האגן וכד'מה'
אמנם ברוך ה' לא סבלתי מורידים אבל בעניין האגן וכד' ברור לי שיש נזקים שנגרמים לא מעצם הלידה אלה בגלל שלצערי כיום לא מאפשרים ללדת בצורה טבעית שיותר בטוחה ליולדת. לפי האופן הטבעי והמתאים לגוף האישה אנו אמורות לכרוע ללדת ולא להיות כבולות למיטה רק בגלל שזה יותר נוח למיילדות. העניין הזה יכול ליצור לא מעט סיבוכים, עיכובים ונזקים. למשל כשהיולדת זקופה בכריעה עצמות האגן חופשיות לזוז ולאפשר את הגדלת מעבר התינוק בעשרות אחוזים יותר (לא זוכרת בדיוק את המחקר אבל זה היה כ70℅ ) כמו כן כשמחכים בסבלנות לצערי הלחץ הרחם מתכווצת ופולטת את התינוק באופן ששומר על אברי האגן, אבל סבלנות נדירה מאוד בבתי החולים...והדרך כלל מלחיצים את היולדת לדחוף בכוח את התינוק באופן שיכול לפגוע גם בו בוודאי באיברים שלה שנדחפים...זה רק דוגמא לנזקים שיכולים להיות לא מעצם הלידה אלה מפעולות לא נכונות שלנו. ועם זאת אני ממש מבינה אותך, את לפני לידה וזה מפחיד אני איתך באותה סירה...מלידה ללידה אני מפחדת יותר אבל עדיין זה פלא איך תמיד ממלא אותי הרצון הזה לחיים נוספים...זה גדול מהפחד, זה גדול מהחיים...פעם ראיתי שרש"י כותב בפירוש "ובחרת בחיים" שזה לחיות ולהביא תולדות...זה חלק מהחיים, חלק מהמשמעות של לחיות...
צודקת מאוד במה שכתבת, ומוסיפהאנונימי (4)

בעיות ברצפת אגן נובעות גם מיציבה לא אידיאלית, שמפילה את כל משקל הבטן על שרירי רצפת האגן שלא נועדו לשאת אותה. מאוד נדיר לראות בחברה שלנו אדם ששומר על יציבה מיטבית (מי שמחפש מידע אפשר לחפש ביטיוב סרטונים של אסתר גוקהולה שמדגימה איך מגיעים ליציבה שעוזרת לגוף - אבל זה באנגלית).

אז אם היציבה שלנו היא כזאת שמפעילה על שרירי רצפת האגן את משקל האיברים הפנימיים של הבטן - כמובן שבהריון המצב מחמיר... אבל בחברות שבטיות עם יציבה טובה - הריון לא גורר בעיות ברצפת האגן! כלומר לא ההריון הוא זה שבאמת 'הורס' - הוא הורס רק כשהוא מצטרף לגורם הבעיייתי העייקרי שהוא היציבה הבעייתית.

וגם מחולשת אגן סובלות גם מי שלא ילדומה'
יש הרבה מבוגרות שסובלות מחולשת רצפת אגן למרות שלא עברו הרבה לידות. זה מגיע גם מהשינויים הורמונליים בגיל המאוחר, מגנטיקה ועוד.
רק תיקון קטן לגבי הכריעהחיפושית אדומה

בימינו ששרירי רצפת הגן באופן כללי פחות חזקים וגמישים בגלל שאנחנו יושבות יותר ופעילות פחות, אז דווקא כריעה לא מומלצת מהבחינה הזאת כי היא גורמת ללידה מהירה יותר עם יותר סיכון לקרעים. כדי להימנע מקרעים התנוחה המומלצת היא דווקא על הצד - שאד זה א מהיר, יותר נשלט ועדיין יש חופשיות של המפרקים באגן.

ואמרו לי את זה כמה מומחיות בנושא.

אבל על הצד אז צד אחד מוגבל לא?מה'
האמת שהלידה הכי מהירה שלי היתה על הצד. חבל שלא מלמדים את המיילדות את כל זה, בזמן הלחץ של הלידה כל כך קשה וכמעט בלתי אפשרי לחשוב מה צריך, אפילו שכבר ידעתי ולמדתי ואפילו כבר הייתי בסרט הזה בלידות קודמות
חבל נוראאנונימי (פותח)

הפותחתאנונימי (פותח)

תודה על התשובה היפה

סטטיסטית הנסיעה לבית החולים ללדת מסוכנת בהרבהלפניו ברננה
מהלידה..
מתי שמעת לאחרונה על יולדת שלא עלינו נפטרה בלידה?
ומתי שמעת על מישהו שנהרג בתאונת דרכים?
התשובות לפנייך..
זה ב"ה בזכות התקדמות הרפואה והטכנולוגיה...בתאל1

פעם זה היה אכן קורה הרבה יותר לצערנו...

זה מסתדר - כי אמרת דברים לא נכוניםיעל -NDאחרונה

הריון לא הורס את הגוף ולא מכניס לסכנה.

נהפוך הוא:

הריון - זה המצב הכי בריא לאישה. ובלי להיכנס לפרטים רבים (זה יתפוס את כל נפח הפורום...), יש דבר פשוט אחד שאת יכולה לראות על עצמך: שיערך היער הינו מראה המצב הגופני של אדם. כל אחד יודע, שבמצבי חולי ואפילו במתח - השיער נושר.

מתי יש שיער הכי יפה, הכי מלא והכי בריא אצל האישה - כאשר היא בהריון.

בכלל אישה בהריון - זאת אישה במיטבה, היא הכי יפה מבכל נקודת הזמן של חייה. הכי יפה והכי נשית.

כמובן, בזמן ההריון אישה יכולה להרגיש מיחושים שליליים שונים - אך אלה הן נשים שגם לא בזמן ההריון יש להן בעיות, שאולי הן פחות שמות לב עליהם. כי המקרים הללו נובעים ממחסור בויטמינים ו/או מינרלים וביטוי לכך פשוט שונה בהריון ומחוצה לו.

כמובן, בזמן ההריון יכולים להחמיר מחלות מסוימות, אבל הבעיות - מהמחלות, לא מההריון! מדובר במחלות שכבר היו קיימות בגוף האישה.

לעומת זאת, יש גם בעיות שחולפות בהריון או בעקבות ההריון.

ככל שתשמרי יותר על תזונה  ועל אורך חיים בריאים, וככל שתדעי להכיר ובה לבורא על כל מה שהוא נותן לך - כך תרגישי טוב יותר.

אפשר לפרוק?אנונימית בהו"ל

מרגישה שאין לי כבר כח

אנחנו גרים ברחוב מלא ילדים

ויש כאן אימהות שמשחררות את הילדים לבד

והם פשוט עושים נזקים כמו לאבד בימבות, להשתמש באופניים ולפנצ'ר ועוד ועוד

וגם דורשים את התשומת לב שלי כאמא שנמצאת ומבקשים עזרה בכל מיני דברים

אין לי כח להיות הגמח של השכונה

בקושי לילדים שלי יש לי סבלנות

אבל מצד שני אין לי ברירה אלא להציל את הילד של השכנה שמשייט לו בכביש

או ילד שמרביץ לילד שלי ואני צריכה פעם אחר פעם להזיז אותו ממנו ואין שום אמא בסביבה שתקח אחריות ופשוט תקח אותו הביתה

אלו אימהות ספציפיות אבל הן פשוט לא נרמזות בכלל

ואין לי כבר כח

אוףף

זה גורם לי ממש לכעסים וגם להתבאסות על עצמי כשאני כועסת על ילדים של אחרים

אבל באמת זה פשוט חוסר אונים מטורף כשאני חייבת לטפל בעשרה ילדים לפחות במקום רק בשלי הפרטיים

חזרנו מקודם הביתה ומצאתי בימבה חדשה שלנו מלפני כמה ימים שבורה על יד השכנים, וילד אחר מהשכונה עליה. היא הייתה בתוך החצר שלנו בבוקר

וזה כל כך מעצבן כי גם אין לי שום יכולת לדעת מי הוציא ומי שבר. בקיצור, הנזק כולו נספג על ידנו

לא יכולה להשאיר כלום בחוץ. כלום כי ילדים נכנסים ולוקחים

וגם בקטע של אוכל, אין לי כח להאכיל את כל השכונה ולא בא לי לחתוך תפוחים לילדים שאמא שלהם נופשת בבית

(וגם אחרי שאני לא מסכימה, לא בא לי שהם יבהו צמוד אלי בתפוחים הנחתכים לילדים שלי)

סופריקה

רק אומרתרקאני

להורים שלי היה שער לחצר

וילדים נכנסו כמעט עד הדלת של הבית- שזה חלון גדול  (פתחו את השער הקיפו את כל הבית כמעט)

וגנבו משם קורקינט 

ופעם אחת בימבה כיף

אבל זה היה ילדים מופרעים ממש

משפחת רווחה שגרה ליד ומגיל אפס הילדים היו עושים וונדליזם וכד'

מטפסים על הגדר מקשקשים עליה וכו'

טוב זה עוד רחוק ואולי לא ריאלי...גלויה

אבל זה חלום.

מישהי פה למדה/ לומדת תרפיה באומנות

במבחר?

או באוניברסיטת חיפה?

לא יודעת אם יכול להסתדר, במיוחד שאנחנו אמורים להתחיל מסע טיפולים...

אבל אולי מתישהו

אאמין בעצמי שאני יכולה

ויסתדר לא על חשבון המשפחה

וכו'...

בקיצור:

1. האם במבחר מקבלים גם מהציבור התורני - לאומי?  (למדתי באולפנית, עשיתי שירות לאומי...)

2. אני גרה ב"ה בגרעין תורני בצפון

שמחים שמצאנו סוף-סוף את מקומנו

ו-לא נוהגת ואין מצב שאוציא רישיון.

אז אוניברסיטת חיפה הרבה יותר נגישה לי.

אז מישהי מניסיון יודעת להגיד על רמת הצניעות שם?

תודה

יום אחד אמצא את מקומי.

סתם, ב'ה דברים פה מתקדמים

אולי אולי משהו יתקדם פה לעבר עבודה בעז"ה

וגם פתחתי השנה סוף-סוף עוסק פטור לעיצובים שלי...

ובכל זאת

החלום לעזור למתמודדים עם אומנות

נשאר.

אם וכאשר... צריכה להשלים את הקורסים בפסיכולוגיה

ואולי גם עוד שעות אומנות כי עבר הרבה זמן...

ועלות של לימודים גם איכשהו.

קיצור

אשמח לתובנות מניסיון.

לפחות בעבר במבחר קיבלו רק כאלה שלמדו במסגרת חרדיתיעל מהדרום
לק"י

זה מה שזוכרת שקראתי או שמעתי.

בהצלחה עם החלום!!

תודה!גלויה

כן... חשבתי אולי השתנה.

נכון ללפני כמה שנים מבחר לא מקבליםבוקר אור
כמעט בלתי אפשרי להתקבל למבחר דתיות לאומיותPandi99

מנסיון כואב

בחיפה ממה שאני מכירה זה מקום חילוני.. 

תודה. אוףגלויה

באסה שנופלים בין הכיסאות.

כן, חיפה נשמע הכי חילוני... כנראהשלא כדאי .

מממשש באסה ! מזדההPandi99
למה בעצם לא כדאי?רוני 1234

רוב הציבור הדת"ל לומד ועובד במקומות חילוניים, אני לא חושבת שזה צריך למנוע ממך להגשים חלום.

אגב, אני מנחשת שרוב גדול בתואר הזה הוא נשים אם זה עוזר לך…

^^ מסכימהכבתחילה

אח''כ תטפלי רק בילדים/אנשים דתיים?

כנראה שלא בהכרח, במיוחד שצריך לעשות סטאג'/עבודה מעשית במסגרות לא דווקא דתיות.

חבל להמנע רק בגלל הסיבה הזאת. 

בתחום האומנות הייתי בודקת שבמקומות לא דתייםיעל מהדרום

לק"י

אין בעיות צניעות בקורסים.

כל מיני ציורים לא צנועים בלשון המעטה.

תודה על ההסבררוני 1234

באמת לא חשבתי על זה… היה לי בראש יותר הפן הטיפולי ופחות האומנותי.

עדיין כדאי לברר טוב לפני שפוסלים.

זה מה שהתכוונתיגלויה
אני חושבת ששווה לברר מול סטודנטיות שםיעל מהדרום
עולם התרבות הוא מאוד מאוד חילוני. וגם ההוואי,Pandi99

הדיבור, אירועים, וכו

יש כאלה שלא מפריע להם

אבל אם הפותחת שאלה כנראה שלה מפריע

חברה שלי דוסית למדה בחיפה. משערת שיש עודשיפור
תודה!גלויה
למד תרפיה?
כן. תרפיה באומנות. עכשיו עובדת בזהשיפור
וואוו!!גלויה

יש מצב לדבר איתה?

אם זה בסדר...

אני מכירה כמה וכמה, ואולי התנאים לתואר שניממשיכה לחלום

שונים מתנאי הקבלה לתואר ראשון, אז ממש לא כדאי להתייאש מראש

הבעיה המשמעותית יותר שזה נסיעה רצינית

ולא יודעת אם זה מתאים לך..

אני מציעה לך לחפש בנות שלמדו את התואר גם בחיפה וגם במבח''ר ולשאול אותן ישירות.

מישהי למדה בבר אילן?גלויה

יש תואר די חדש

בתקווה שכן יהיה מקום נורמלי

מבחר לא מקבליםDevora

אם עשית בגרויות.

יש גם אופציה באונו, יש מסלול חרדי.

ואם את באיזור שיש תחנת רכבת, זה לא נראה לי כל כך נורא.

זה לא הפרמטרDoughnut
אני עשיתי בגרויות ולמדתי שם, לא לפי זה הם בוחנים.
זה אמור להיות קשורDevora

כי זו לא הוראה שלהם, אלא של המל"ג.

יש אפשרות להיכנס עם בגרויות, אבל בדרך כלל זו ועדת חריגים.

הוראת המל"ג קשורה לחינוך חרדי, לא לבגרויותשיפור
יש חינוך חרדי עם בגרויות, ולא תהיה להם בעיה להתקבל למבחר 
אבל הם מסתכלים על מוסדות עם בגרויותDevora

כלא חרדים.

בעצם את מבחר הקימו כדי שתהיה לציבור חרדי ללא בגרויות, אופציה ללמוד לימודים גבוהים.

מבחינתם אם יש למישהו בגרות, הוא לא זקוק למבחר, ולכן זה לא מקומו.

אני יודעת את זה כי בעבר ניסיתי ללמוד במבחר, ולפני הראיון שאלו אותי איפה למדתי, והסבירו שתהיה בעיה קשה, והאופציה היא רק דרך ועדת חריגים. (למדתי במוסד חרדי עם בגרויות).

אולי משם ההיכרויות שלכן. (מהחריגים).

לאDoughnut
השלמתי בגרויות והתקבלתי לשם ללא בעיה וללא ועדת חריגים, ולמדו אתי בכיתה כמה בנות שעשו בגרויות בסמינר. זה יותר הולך לפי סגנון הסמינר מאשר הפרמטר של הבגרויות.
אבל אםDevoraאחרונה

היית לומדת מראש בתיכון שלומדים בו בגרויות,

כנראה שהייתה לך בעיה קשה.

אין לי עניין לכתוב את זה שוב ושוב.

פשוט תבדקו. זו ההוראה של המל"ג.

ביקשו ממני את מס המוסד שלמדתי, ומיד המזכירה אמרה לי שיהיה קשה, כי זה מוסד עם בגרויות. אולי יש סמינרים מוחרגים. אין לי מושג. למדתי בתיכון חרדי רגיל. לא סמינר.

מכירה הרבה עם בגרויות שלמדו שםשמ"פ
אין לי עניין להתווכחDevora

תתקשרו לשם לשאול.

זו הוראה של המל"ג.

לי אמרו שמקבלים רק מהחינוך החרדי, לא קשור לבגרויותשיפור
יש גם אולפנות דת"ל ששייכות לחינוך החרדי שיכולות להתקבל כמו אולפנת למרחב בפתח תקווה ותהילה בירושלים
תודה!גלויה
נכון, אבל העלות ממש גבוהה אני חושבת. (כי זה לא שכ"ל אוניברסיטאי)
תודה לכולם על (מבחר...) התשובות גלויה

החכמתי.

(יש לי עוד כ"כ הרבה לעשות

ולשנות את עצמי

כדי להתקבל...

אבל זה נותן אופק).

דלקות אוזניים אחרי כפתוריםshiran30005

אנחנו חודשיים אחרי כפתורים וכנראה יש לו שוב דלקת אוזניים, זה הזוי!!

לפני שבועיים וחצי היה דלקת וחום טיפלנו בטיפות. היום שוב הקאות, אחכ חום ותלונות שכואב לו באוזן -בן 3 אז יודע מה הוא אומר כבר

מתלבטת אם ללכת לרופא מחר, רופא שלא מכיר אותו בכלל ואם יביאו טיפות אז כבר התחלתי לשים היום.

ולא מבינה היינו בבית בפסח ונהיה חולה, היינו בבית השבוע כמה ימים ושב נהיה חולה ממי הוא נדבק?

וזה הגיוני שתוך חודשיים יש 3 דלקןת? לפני הכפתורים בקושי סבל מזה , הדלקות האלה התחילו אחרי הניתוח

פעם קודמת שנבדק הרופאה אמרה שזה במקום ולא נראה משהו חריג

וואי מתסכל😒 רפואה שלמה!שיפור
ממה שאני מכירה דלקת אוזניים זה לא מדבק. אולי נכנס משהו לתוך האוזן שגורם לדלקת? חברה שלי אמרה לי שהייתה צריכה לקלח את הילד עם אטמים אחרי ניתוח כפתורים, גם לכם אמרו ככה, אם לא אז אולי צריך?
נראה שכדאי להתייעץoo

עם אאג מקצועי

אולי זה שניתח

אוי, לא...מתואמת

זו בטוח דלקת אוזניים?

מהניסיון שלי נשמע לי הגיוני יותר שנשאר חור בגלל הכפתורים וזה מה שגורם לכאבים...

אתם מקפידים לשים לו אטמי אוזניים במקלחת?

בכל אופן, כדי ללכת לאא"ג מומחה כדי לבדוק את העניין הזה.

(אני לא זוכרת עד מתי אמורים לשמור על האוזניים אחרי ניתוח כפתורים. בכל אופן, יש סיבוך נדיר שהכפתור משאיר חור בעור התוף, ואז בכל פעם שחודרת לשם טיפת מים אלה כאבי תופת. לבת שלי זה קרה באוזן אחת, וכשגילינו את זה התאימו לה אטם מיוחד לאוזן שלה, שאותו היא שמה במקלחת. לבריכה וים כמובן היא לא יכלה ללכת. ועדיין לפעמים חדרו לה מים שם... בגיל 15 היא עברה ניתוח לסתימת החור וסוף סוף באנו למנוחה ולנחלה. מקווה שזה לא המצב אצלכם, אבל כדאי מאוד לבדוק...❤️)

עונהshiran30005

קיבלנו הנחיות מהמנתח לא להרטיב רק שבוע ואחכ אין בעיה שיכנס מים, הנה נשמע לי לא הגיוני ושאלתי שוב קיבלתי את אותה תשובה. בפועל לא נכנס לו מים במקלחת אני ממש מקפידה על זה ועדיין

התור הבא לרופא שניתח אותו זה רק ביולי, אמר לבוא אחרי בדיקת שמיעה עדכנית

רופאת ילדים שלנו שהיא ממש מקצןעית אמרה שזה נרטה בסדר וזה במקום. אבל עדיין יש נוזלים ודלקות...

וכן, זה דלקת אוזניים כנראה דלקת גם עכשיו כי הוא ממש בכה שכואב לו בימים האחרונים, גירד שם גם

תמיד זה אותו אוזן גם, אוזן שמאל

תמשיכי לשמור מאוד טוב ממים.פרח חדש

ממליצה גם להקפיד על שטיפות מי מלח באף

כי הנזלת של האף עוברת לאוזן וזה לרוב מה שגורם לדלקות

אבל איך רואים חור אם יש כפתור?shiran30005
רופא היה מצליח לראות מן הסתם לא? 
לרופא רגילעוד מעט פסח

אין את אותו מכשור שיש לרופא אא''ג, ולכן רופא רגיל יכול לפספס דברים.

מה שאת מתארת נשמע לא תקין בכלל.

והייתי הולכת לאא''ג, גם אם לא המנתח עצמו.

ובכלל, אם יש דלקת חוזרת מוזר שהביאו רק טיפות ולא אנטיביוטיקה מהפה.

וגם, מה הקשר להקאות? אולי זה סימן שיש שם משהו אחר בכלל?

כבר פעם שלישית שיש הקאות כמה שעות ואזshiran30005

חום ובמקביל תלונות על אוזניים ושהלכנו להבדק ראו כן דלקת, הסבירו לנו שיש קשר להקאות עם האוזניים אבל זה לא תמיד, יכול להיות סתם צירוף מקרים

וכן, צריך לכת לאא"ג אולי כבר 

מענייןעוד מעט פסח
פעם ראשונה שאני שומעת על זה 
ויכול להיות שהדלקת באוזנייםooאחרונה

ירדה לריאות

הקאות זה יכול להיות תסמין לדלקת ריאות

אני מקווה שהביאו לכם אנטיביוטיקה 

הכפתורים אמורים ליפול בשלב מסויםמתואמת

ואחר כך החור שהם עשו אמור להיסתם.

לא זוכרת כמה זמן לוקח כל דבר.

לעיתים נדירות החור לא נסתם, ואז נוצרות בעיות.

אבל גם אם לא זה העניין - נשמע לי שהכי חשוב ללכת לרופא מומחה בשביל לבדוק את הסיבה לכאבים.

להתייעץ עם רופא אף אוזן גרון איזה טיפות אזניים!אור עולה בבוקר

לבדוק עם רופא אף אוזן גרון איזה טיפות אזניים מותר לשים. יש טיפות אוטוטוקסיות -רעילות לאוזן,שאסור לשים כאשר יש פתח בעור התוף . כפתורים זה פתח .

ואני מכירה שמים אטמים הרבה יותר משבוע,שלא יכנסו מים ,כי אכן גורם לזיהומים ,דלקות ...

לבדוק את ההנחיה הזו עם עוד רופא אף אוזן גרון.

בהצלחה 

האמת האאג שלנו בשיבא לא היה נראליshiran30005

מומחה ככ, יש לו גם שקד שלישי מוגדל, חסימה חלקית ולא משמעותית לדבריו, יש לו גם אסתמה ושאלנו אם לא כדאי גם לטפל בשקד השלישי אמר שאין צורך, מצד שני רופאת ילדים שכן מכירה אותו אמרה איך לא טיפל גם בזה, ויתכן שבגלל השקד המוגדל יש לו עכשיו נוזלים ודלקות חוזרות

אנסה לבקש לקבוע תור אצל רופא אחר פעם הבאה

אם נתניה רלוונטי לךעוד מעט פסח
יש לי המלצה לרופא תותח עם תורים זמינים (הלכתי בפרטי דרך המשלים, היה שווה כל שקל).
אני במכבי, ומעדיפה את שיבא כיshiran30005

מכירים אותו שם בגלל האסתמה, וכל מה שעבר

אבל אחליף רופא, מי שלא נראה לי בעין אני מסננת מיד מוזר לי שלא עשיתי את זה עד עכשיו...

ניתחתי שלושה ילדיםעוד מעט פסח

בניתוח האחרון, שהיה לפני שנה, אמרו לנו שלא צריך לשמור ממים.

שאלתי כמה פעמים, והרופא אמר שיש כפתורים חדשים, עם שסתום חד כיווני שהנוזלים יכולים רק לצאת ומים לא יכולים להיכנס.

ואכן- הרטבנו חופשי ולא קרה כלום.

אז אולי זה מה שהיה להם (מצד שני הרשו לנו להרטיב אפילו עוד באותו יום. אז לא יודעת מה הסיפור שלהם)

רופא שלנו תמיד נותן אנטיביוטיקה בפהפילה

כשיש דלקת רצינית וחום. לפני כמה שנים בת שלי קיבלה אנטיביוטיקה פעמיים כי פעם ראשונה לא עזרה לה. וזהו. עבר לה.

טיפות נותנים במקרה של דלקת חיצונית יותר.

יש טיפות אנטיביוטיות. ובמקרים קלים יש טיפות שהם סתם להקלה.

במקרה שלכם בנוסף לרופא ילדים הייתי פשוט הולכת לרופא א.א.ג. שיש לו תור קרוב. שנה שעברה הצלחתי למצוא תור בירושלים תוך כמה ימים.

אצלינו היא אומרת- מתחילים בטיפות ואםshiran30005

זה לא עוזר עוברים למשהו דרך הפה. תמיד זה עזר

גם עכשיו שמתי פעמיים טיפות וב"ה כבר אין חום

מה דעתכם על דיקלקטין/בנגסטה?הרמה

שתי הריונות הייתי בלי

שתי הריונות עם

לא יודעת להגיד כמה עזר אבל אולי הקל

עכשיו עם בחילות בלי הקאות אבל בחילות איומות

מתלבטת אם לקחת שוב פעם או לשרוד בלי

לא מבינה בזהיעל מהדרום

לק"י

אבל אם את מתלבטת, את יכולה בינתיים לקחת כדורי ג'ינג'ר או נוזיקס (שזה ג'ינג'ר עם בי6).

אולי תגלי שזה עוזר לך.

תרגישי טוב!!

עלי זה הקל ברמה מסויימתאנונימית בהו"ל

עדיין סבלתי מאוד אבל הצלחתי לאכול

לי בונגסטה היה משמעותי לבחילותכנה שנטעה
ברור שלקחת בונגסטה למה לסבולשירה_11
אני יודעת שזה יישמע הזויהרמה

2 ההריונות שלקחתי יצאו לי ילדים מרדנים ולא קלים

2 ההריונות שסבלתי בשקט- ילדות טובות ורגועות

שוב אני יודעת שנשמע הזוי אבל פתאום יש חשש לקשר כלשהו שטרם נבדק 

אצלי חלק ככה וחלק ככה ולא לקחתי בכלליעל מהדרום
לק"י

כן לקחתי גינגר ודומיו. אבל זה לא יצא קשור....

למי יש חשש?שירה_11

לך? או משו שקראת?

בכל אופן אני לא יודעת כמה סבלתי

אני יודעת שחיי לא היו חיים

שהתבאסתי שהבוקר הגיע

וכשפתחתי את העניים חיכיתי כבר לסגור אותם שוב

ואני לא מגזימה

זה היה מהגיהנום

אצלי הפוך חחחDoughnut
בקטע של ילדים?הרמהאחרונה
הציל אותיDoughnut
אני בעד לנסות כל הריון מחדש ולראות איך זה. לי הדקלקטין עזר עם הקאות אבל עדיין סבלתי מבחילות, הבונגסטה הקלה משמעותית את הבחילות ברמה שיכולתי לנשום.
הרגשת הבדל בין דיקלקטין לבונג'סטה?אנונימית בהו"ל
אני מאודמישהי מאיפשהו
דיקלקטין היה לי מעולה ועם בונגסטה הייתי ככ חלשה שכבר העדפתי את הבחילות
כןDoughnut
הבונגסטה היתה לי הרבה יותר טובה מהדקלקטין. עם הדקלקטין לא הקאתי אבל עדיין היו לי מלא מלא בחילות, עם הבונגסטה היתה הקלה משמעותית גם בבחילות.
מזכירה לישירה_11

שהבחילות היו כל כך קשות שיצאתי לבחוץ לנשום קצת אויר כי הרגשתי שאני נחנקת מבפנים

ואמאלה אני לא משקרת - משב רוח על הפנים עשה לי בחילה!!!

שם כבר הבנתי שזה רק אני והשם 😂

וואי היה לי ערב אחד בול ככה בהיריון הראשוןשיפור
למישהי זה עשה עצירות קשה? אוף מה עושיםהרמה
תעזרו לי לשמוחחחואז את תראי

יום העצמאות

כולם עם המשפחה

עם חברים מהיישוב

עושים על האש

נהנים

ואנחנו כרגיל בבית

משפחה גרעינית

תודה ה' על המשפחה שלי!!!!!!!!!!!!

כמה שניסינו להזמין חברים/משפחה

פשוט לא זורם

זה קשה כשאין משפחה נורמלית וגם קהילה אין

הרגשה של בדידות ואני בן אדם כל כך חברותי

וזה לא פשוט

לסחוב הכל

לארגן הכל

לשלם על הכל

להעסיק את הילדים

הכל לבד

מסיימים עם הלשון בחוץ

"רק בשביל הילדים"

וגם לי בא שמישהו יזמין אותי

לבוא ככה

כמו שאני

להכין משהו קטן

וזהו

להרגיש תחושה של ביחד

של חלק ממשפחה

מקהילה

ואין....

יאללהההה

הולכת להמשיך להכין סלטים טעימים

ומהר מהר מנגבת את הדמעות

תודה שהייתן כאן🥰

הארץ ענקית ומלאה מקומותהשקט הזה

אם רק תפרטי קצת מה הקריטריונים שלכם בטוחה שתקבלי פה המון הצעות.

למשל היישוב חשמונאים- שייך למועצת  בנימין אבל נמצא בתוך הירוק

היישובים נוף איילון, שעלבים, מבוא חורון קרובים למודיעין וקהילתיים

ברמלה יש גרעין תורני חזק

במודיעין בשכונות החדשות יש הרבה קהילות של צעירים

בכרמי גת יש הרבה צעירים, בכרמי הנדיב בקריית מלאכי נבנות ממש קהילות חדשות- חברים שלנו גרים שם ומרוצים ממש

לא מכירה לעומק אבל אולי אזור יד בנימין

בקיצור- תכתבי מה הקריטריונים וננסה לעזור.

כשאין משפחה- קהילה חזקה ותומכת זה דבר חשוב ומשמעותי מאד!!

מה היית קונה מתנה לעצמך?רוני 1234
לו היה לך תקציב של 1500 שקל?
מכונת קפהשירה_11
או תכשיט שווההשקט הזה

או גאדג'ט למטבח

או חוויה- יציאה זוגית למסעדה שווה, חופשה בצימר, סדנה מיוחדת (אגב אם זו מתנה רק לך אפשר לגמרי ללכת עם חברה ולאו דווקא עם הבעל)

דייסון (לא רטוב)מישהי מאיפשהו

ואם כבר יש, אז שואב שוטף

נינגה גריל - אמאלה כמה זה שימושי! 

מעניין אותי, מה נותן דייסון שלא נותן שואב שוטף?רקלתשוהנ
חוץ משטיחים
הדייסון הוא יותר לאבקמישהי מאיפשהו

השואב השוטף הוא יותר לשטיפה.

כמו מטאטא ומגב - רק שהמגב משודרג ולא נבהל מחתיכות אוכל רטובות ודביקות. לשערות, גושי אבק וכדו השוטף פחות מוצלח לדעתי.

וגם לדייסון יש את הראש הקטן שמתאים לשאיבה בפינות, מגירות וכו

מנסה לדייק-מישהי מאיפשהו

הדייסון יותר טוב לתחזוקה של הבית, באבק ורצפה. הוא מחליף טאטוא.

השואב שוטף מעולה בסוף יום כדי להעביר ויש על הרצפה ולקבל בית נעים, או דקה לפני שבת כשהמטבח התלכלך שוב או לא הספקנו לשטוף - אבל הוא לא מחליף שטיפה טובה.

זה כמובן מהנסיון שלי, בטח יש כאלה שיגידו אחרת... 

תודה יש לי שואב שוטף ואני משתמשת בו למה שכתבתרקלתשוהנ

על הדייסון...

לא רק בסוף היום, אלא במהלך היום גם ככה הלכלוך זה לא אבק אלא ארוחת צהריים, מים שנשפכו ודברים כאלה שאי אפשר או מעצבן לטאטא.

תודה שהסברת

מעולה!מישהי מאיפשהואחרונה
אצלינו יש כמויות של אבק, אולי יותר מהממוצע 🙈 
קורס שווהשאלת היריון

או ציוד של אומנות או תכשיטנות

דברים שקשורים בתחביביםמתואמת
אצלי - ספר אלקטרוני, לוח גרפי לציור, כלי נגינה כלשהו...
משתמשת לדברים שממילא רציתי לקנותשמש בשמיים

ציוד לחצר או ספה חדשה, מחשב נייד חדש. דברים שאני גם אקנה יום אחד עם מתנה או בלי אבל הם עדיין מפנקים ויכולים להיחשב מתנה

מוסיפה- משהו שהייתי קונה בלאו הכי, אבל משובח יותריעל מהדרום
לק"י

או יקר יותר.

חליל צד.מוריה
שואב שוטףמולהבולה
מתנות עצמיותoo
שנהנתי מהן

כורסא אורתופדית עם מקום נפתח לרגליים (2000)

חופשה שווה (סכום תלוי מקום/ אורך/ לבד/ לא לבד)

תכשיטים ליומיום (אוהבת פנדורה)

פריטי לבוש יקרים שווים לשימוש שוטף (כמו מעיל מקצועי להליכות/ נעל נוחה שווה/ תיק יקר שמעלה חיוך יומיומי)

תכשיטיםדיאן ד.
בדיקת הריוןמחכה להריון

אני 3 ימים לפני מחזור עם בחילות כבר 3 ימים ישר שקמה בבוקר

מישהי רואה פס ממש ממש חלש?

אני חושבת שיש משהו 😁אחת כמוני
דיי הלוואימחכה להריון
אני מזה במתח לא יודעת אם לשמוח בנתיים 😄
בטח לשמוחמצברוח

כן! ממש רואים חלש,חלש יש למה לקוות בעזרת ה'!🤣

יאאא תודה רבהמחכה להריון
אני אעשה מחר שוב בדיקה ואעדכן 🙏
תעשי שוב על הבוקר עוד יומיים.. בהצלחה! ❤️ תעדכניהרמה
אני לא רואהפרח חדש
רואה פס ממש חלשעם ישראל חי🇮🇱
בשעה טובה ❤️
לא רואהבת.
אני רואההשאלת היריון
לא יודעת כברמחכה להריון

לא נראה שזה מתחזק

אני לא רואה פספרח חדש

אבל אולי זה משהו שלא רואים בתמונה

הכי טוב זה לעשות בדיקת דם.

חיבוק ובשורות טובות בעז"ה!

כןמחכה להריון

מאוד מאוד חלש לא רואים בצילום

אחכה לראשון לעשות בדיקת דם

אמן תודה רבה ❤️

זה עוד ממש מוקדםאחת כמוניאחרונה

הלוואי וכן

תעדכני

מחפשים בית גדול לשבת משפחתיתאמא טובה---דיה!

ביישוב לא רחוק  מירושלים.

למישהי יש רעיון?

מה הכוונה בית גדול? להשכרה? כמו וילה?רקלתשוהנ
יש במיצד וילהרקלתשוהנ

עם פלטות ומיחמים

יש לך את המספר שלהם?אמא טובה---דיה!
לא שמרתי, אבל זה הםרקלתשוהנ
חן במדבר במצפה יריחו- יש שם מתחם אירוחיעל מהדרום
ירושלים עצמה רלוונטי?עוד מעט פסח
אם כן כתבי לי בפרטי.
יש בהר שמואל כמה לדעתיתהילה 3>
גבעת זאב רלוונטי?יהלומה..
בסוף סגרנו במיצד, תודה רבה לכולן!אמא טובה---דיה!
לא בטוחה שבאותו בית ששלחתאמא טובה---דיה!אחרונה

@רקלתשוהנ

אימא שלי סגרה והיו לה כמה מספרים משם.

אולי יעניין אותך