אשמח לשמוע מניסיונכן איך נוהגים בקהילה שלכן לגבי יולדותנעם א-ל
בעקבות דיון שעלה אמש בקרב חברותי מהישוב, אשמח לשמוע מה קורה במקום מגוריכן ומה הייתן שמחות שיהיה:
ועדת יולדות!
או איך שקוראים לזה אצלכן... איך היא עובדת? יש רשימה קבועה ולפי הסדר משבצים נשים שהגיעו תורן, או ששולחים במייל הודעת "מזל טוב" ומי שמתאים לה משתבצת?
מה מבשלים? שבת? סעודה אחת/ הכל? ארוחות אמצ"ש? למשך כמה זמן?
מה עושים עם יולדות שב"ה יש להן כבר משפחה גדולה? משבלים לכל ה8 נפשות?
ואם יש בקשות מיוחדות לגבי כשרות (עוף כזה, בשר כזה...) או העדפות אוכל (צליאק, רגישות לחלב, משפחה שאוכלת בריא..)- על מי מוטל לקנות/ לדאוג לזה?
מה עושים עם העלויות...?? (איך מישהי אמרה: יש חודשים שאני נאלצת לנסוע שבת להורים כדי לא לבשל (מבחינה כספית) לי ולשלושת ילדי, ואז מבקשים שאכין סעודה למשפחה שהצטרפה אליה עכשיו בשע"ט הילדה ה7..)
ומכיוון מחשבה קצת אחר: אולי יש דברים שיותר עוזרים מבישולים?
לנקות? לקחת את הילדים הגדולים יותר? משהו אחר?

ואם כבר- אז נשים נתקלות בחיים בעוד מצבים שדורשים עזרה. שמירת הריון, הפלה ל"ע, מילואים של הבעל.. זו גם חובת וזכות הקהילה בישוב לדאוג לעזרה? למה התקבע דווקא יולדות?

איך הולך אצלכן?
למישהי יש נוסחה איך משמרים את החסד והעזרה ההדדית, אבל לא מכבידים על שאר הנשים בקהילה שב"ה יש בה הרבה לידות, וכולן עסוקות בחייהן האישיים בשלל משימות שונות...?
מחכה להחכים מניסיונכן
תודה!
אצלנו יש אישה שמרכזת את כל הפעילותמק"ר

והיא פונה טלפונית לנשים בקהילה לשאול מי יכולה (לא קהילה גדולה), ככה שמי שלא נוח לה/ לא מסתדר לה - 

אומרת לה וזה בסדר.

וגם מי שלא רוצה לבשל (מכל סיבה שהיא), יכולה לעזור בשמירה על ילדים/איסוף שלהם מגנים וכו'.

ולגבי מה שכתבת, עזרה בעוד מצבים - אצלנו ב"ה יש קהילה תומכת, עוזרים בכל מצב, גם בשמחות, גם ח"ו בזמנים של חולי וגם לע"נ בזמנים של אבל.

תודה על התגובה!נעם א-ל
שמחה לשמוע שהקהילה שלכם עוטפת, נשמע ב"ה שאת מרוצה מההתנהלות.
האם באמת נעים לומר לאשה שמתקשרת אליך בבקשה לעזרה שלא מתאים לך? שואלת באמת.
את לא מרגישה שזה קצת לוחץ עליך לפעמים?
מספיק שאת בתקופת עומס בעבודה/ הבן שלך לא מרגיש כ"כ טוב/ בדיוק השבוע יש לכם אירוע בערב כך שאת לא בבית, ועוד ועוד....
ואיך עומדים בזה שכמעט כל שבוע את צריכה לבשל? ב"ה הרבה לידות, ושמחות אחרות (ברור שנאפה עוגות לבר מצווה של הבן של החברה!), או חלילה בשעות קושי...
אולי הייתי צריכה לציין...מק"ר

דיברתי על הקהילה של ההורים שלי, אני עצמי נשואה טרייה ועכשיו אנחנו גרים ביישוב אחר שעוד לא ממש נטמעתי בו... אבל אני יודעת שקיים בו מערך של עזרה, לא יודעת מי, מה ואיך...

בקהילה של ההורים שלי יש כמה סוגים של משפחות, וכשאני חושבת על זה, אז באמת זה מתחלק למשפחות מבוגרות (ילדים גדולים, חיתנו חלק מהילדים), לבין המשפחות הצעירות.

אמא שלי לדוגמא הייתה תמיד עוזרת בבישולים לצהריים/ שבת, כי במילא היא מבשלת, אז הוסיפה עוד כמות (ובד"כ כשהעזרה היא למשפחה גדולה, בכל מקרה מחלקים את העבודה בין כמה משפחות ולא אחת מבשלת את כל השבת לכל המשפחה התורנית).

והמשפחות הצעירות עוזרות בשמירה על הילדים/איסוף שלהם מהלימודים, שוב, כי במילא יש ילדים להעסיק בצהריים וממילא יש ילדים לאסוף מהגנים וכאלה.

אז יכול להיות שבלי להתכוון (או כן? אני צריכה לשאול את האישה שמרכזת את הפעילות...) נמצא פתרון כזה שנוח לכולם, כל אחד עוזר במה שהוא יכול וזורם לו ממילא.

ובפירוש נוח לסרב ולהגיד "הפעם לא נוח לי", "היום לא מסתדר לי" וכו'. עניין של סגנון כנראה.

עונה לך..!אימי1

אצלינו יש תורנות לפי הא'-ב'.
כמובן שלא כל הישוב משתתף רק בנות שמתאים להן וזה יוצא אולי פעמיים בשנה כך שמבחינת עלות זה יוצא סביר.
ארוחה אחת לרוב המשפחה מבקשת ארוחת צהריים. ואם יש כשרות מסויימת אז מציינת.
במידה ואת לא יכולה מעדכנת את האחראית על זה.
בגלל שזה יוצא מעט(למרות שיש ילודה ב"ה) אבל זה מסתדר בסדר.

לגבי משפחה עם 7 נפשות. אני אישית לא הייתי מבקשת.
לדעתי זו גם הגזמה.
במיוחד אם יש לי בסהכ 2 ילדים.
אבל זו דעתי.
אני מרגישה נעים לומר כשלא מתאים לי+mp8
ולהתנדב כשזורם לי וקל.

אבל כשהייתי זוג צעיר ולחצו עלי לבשל ליולדת ממשפחה ברוכה, כולל רשימת דרישות, כשעוד בקושי בישלתי לעצמי- זה היה מציק ומכעיס לגמרי.
אפשר לסמס בקשות לבישולאודי-ה
ותמיד להוסיף שרק אם מסתדר ושתרגיש בנוח לסרב. בתור אחראית אזור אצלנו אני רושמת ככה ונשים שלא יכולות מרגישות יותר בנוח.
עונהאפונה

אני וועדת עזרה הדדית כבר כמעט 3 שנים בקהילה קטנטונת.

אצלנו שולחים הודעה במייל ובוואטסאפ כשהיולדת חוזרת הביתה אחרי הלידה, ונשים מתקשרות אלי להשתבץ. אם אין מספיק היענות אני מתקשרת בעצמי. משתדלת לא להתקשר למי שאני יודעת שקשה לה כרגע, ובכל מקרה אפשר לסרב (ואכן מסרבים לי, לשמחתי ולצערי).

עלויות על המבשלת. אצלנו לרוב זה בסדר, אין משפחות ענקיות (שכונת קרוואנים). אפשר לבשל גם פרווה, אם כי רוב הנשים אולי לא ירגישו בנח לעשות את זה. הנושא עולה מפעם לפעם... אני נוהגת לשאול את היולדת לגבי העדפות קולינריות ואם יש דברים שהם לא אוכלים, ומודיעה לנשים המבשלות, סומכת עליהן.

יש דברים שיותר עוזרים מבישולים. למשל - להביא ולהוציא ילדים גדולים יותר מהגן, לפעמים זו ממש הצלה. אצלנו לרוב היולדת מבקשת בעצמה מחברות אבל אנחנו משתדלים להתקשר לכל יולדת בשבוע הראשון ולבקש ממנה להגיד לנו מה יעזור לה, ואם יש אפשרות - ננסה להקל עליה.

בעבר בישלנו במשך שבועיים (שלוש ארוחות צהריים בשבוע, שתי ארוחות שבת - ארוחת שבת מתחלקת בין שתי נשים). לאחרונה ראינו שלא עומדים בזה אז הורדנו שבת אחת.

בשכונה שלנו יש מישהי אחראיתת.מ.
שולחים בקשה במיל/וואטצפ מי יכולה לבשל למשפחה ומי שיכול פונה לאחראית הבסיס הוא שבת אחת לבחירת היולדת אם יש צורך ביותר הם מבקשים מהאחראית ובנוסף החברות היותר קרובות של היולדת מציעות לה ויש עזרה גם במצבים נוספים ולא רק בלידות...
ולגבי מגבלות באוכל-ת.מ.
אם יש למשפחה הם אומרים... (אצלנו למשל לנו יש ילד אלרגי לחלב וכשילדתי הוא עדיין היה אלרגי גם לסויה אז פשוט מי שבישלה ולא ידעה לבד שאלה אותי מה מותר)
גם אצלינו בדיוק נפתח דיון כזהחדשה.
אני ממש מהחדשות והצעירות אז לא יצא לי בעצמי להצטרך או לעזור. מרגישה גם לגיטימיות לא להיענות לבקשות- לעצמינו עוד לוקח לי זמן וכח לבשל
אצלינו זה גם מתנהל ככה שיש אחראית ששולחת כשמישהי יולדת ונשים משתבצות.. אבל עלה עכשיו לדיון זה שזה לא כל כך יעיל. כי אותן נשים משתבצות כל הזמן ואלה שלא משתבצות נוהגות כך כי זה באמת מכביד עליהן.
זה גם תלוי מאוד בשלב בחיים; היו נשים שאמרו שיותר יעזור להן שיוציאו את הילדים מהגנים וכד', והצעירות יותר אמרו שהן בכלל לא צריכות עזרה כי אחרי לידה הן נוסעות להורים...
מה שכן, למרות שאני לא בעניינים האלה עדיין כן הרגשתי שהדיון שעלה הכניס אותי יותר למודעות לעזור. ובע"ה כשיעברו לי החולשות והבחילה של ההריון אשתדל יותר להיענות.
אצלנו יש ארגון שדואג ליולדותאתי ב
נשי הקהילה תורמות לארגון (יש קופה מיוחדת), ומתקיים דינר שנתי לגיוס תרומות.
כל יולדת מקבלת ארוחת בוקר במשך שבועיים (נשים מתנדבות מכינות ומחלקות), וסיוע בשמרטפות, בניקיון ובבישול (היולדת לוקחת בייביסיטר, עוזרת או מבשלת, ומקבלת סיוע במימון).
וואו, רעיון שמעולם לא שמעתי עליו, מגניב!נעם א-ל
מי בדיוק תורם לקופה? ואיך מגייסים סכומים נכבדים?
האם גם לבנות נוער שמוציאות את הילדים/באות לעזור איתן בבית/מנקות- גם משלמים?
או שהכל לאוכל?
וזו עזרה רק ליולדות?
גיוס הכספים בדינר - הגרלות על פרסים יקרים, מכירה סינית וכד'אתי ב
יש גם קופות צדקה של הארגון בבתים של כולם, ומדי פעם אוספים את מה שהצטבר.
יש כמה מתנדבות שעומדות בראש הארגון.
הכסף הולך הן לארוחות הבוקר (ליולדת עצמה) והן לעזרה.
היולדת מקבלת מהארגון שוברים, ובאמצעותם משלמת לבייביסיטר ולמנקה וכו' - והללו מחליפות שוברים בכסף אצל האחראית לקופת הארגון.
ארגון מקסים!
זה ארגון שכל מטרתו לסייע ליולדתאתי ב
וואו איזה רעיון יפה ומוצלח!מק"ר

נשמע לי רעיון מעולה!ירושלמית טרייה

יצא לי לפעמים לבשל ליולדת.

אצלנו יש מייל שכונתי ויש מישהי שמרכזת את הבקשות ושואלת  מי יכולה לבשל ליולדת, כך וכך אנשים, ימים כאלה וכאלה שחסרים לי..

והאמת שכמה פעמים התנדבתי (למשפחות קטנות, אנחנו זוג צעיר אז אני לא יודעת לבשל כמויות גדולות).

ולפעמים היו בקשות מוזרות לגבי האוכל, לפעמים היה נראה לי מוזר שמוכנים לבוא לקחת דברים שלוקח פחות זמן לבשל מאשר לקחת, וכמעט אף פעם לא כתבו לי תודה רבה אחרי כן.

כנראה אני מבשלת נורא לא טעים??

בקיצור אני כבר לא מתנדבת.

והרעיון של איסוף כסף לעזרה בתשלום פותר את כל זה. זה פשוט נפלא.

מעליב למדי..חדשה ישנה
לא תמיד יש את המספר של מי שמבשלת...יעל מהדרום
לק"י

אני אישית הודיתי למי שהביא לי. לא חשבתי לסמס אחר כך...
באחת הקהילות שגרתי בהן גם הכינו ארוחת ערב.44444
לי אישית זה היה נראה מוזר.
אצלינו ארוחת ערב זה לחם+ ביצה+ ירקות חתוכים.
לפעמים יש טונה ממרחים וכד'. ...
נראה לי יותר פשוט להכין את זה מאשר לקבוע זמן להבאת האוכל + להיות זמינה כי לא מוצאים את הבית.
לרב היה מדובר במשפחות צעירות ככה שרב היה מדובר ב-2 מבוגרים+ ילד קטן.
בשלב מסוים בקשו ממני ושאלתי מה להביא? (כי זה מוזר להביא 2 סנדוויצ'ים, לא?!?). אז הבנתי שהדרישה היא לאוכל מבושל.
הסכמתי והכנתי אבל בהתחשב בעובדה שהי המון יולדות נראה לי חבל להשקיע בארוחת ערב שחסרות נשים לצהריים.
זה גם הזוי להכין בהתנדבות ארוחת ערב מבושלת (גם אם פרווה/ חלבי) כשאנחנו לא אוכלים את זה.
בפעם אחרת שהתנדבתי להכין קיבלתי רשימה מטורפת (אבל באמת) של מה לא להכניס והיה לא מעט מוצרי בסיס (לא שקדים/ אגוזים/ קנמון אלא חלב, א. מרק, בקר, קמח לבן, סוכר, חלק מהדגים, חלק מהפירות ועוד דברים שאני לא זוכרת בע"פ- חתיכת רשימה שקיבלתי במייל). משהו שסבבה לגמרי כל דבר בנפרד אבל ביחד זה היה ממש לשבור את הראש והכנתי מנות מיוחדות.
אצלינו המשפחה בוחרת אם צהריים או ערביעל מהדרום
לק"י

מקסימום מבשלים להם לערב מה שאת מבשלת לעצמיכם לצהריים.

יש משפחות שכל או רוב בני המשפחה לא נמצאים בבית בכלל בארוחת הצהריים
ואוו תשמעושירקי
אני ממש מאמינה שיש משהו כזה בקהילה שאני גרה בה אבל לא שמעתי על זה ואני גרה שם 3 שנים שמעתי שיש מישהי שמבשלת ליולדות...ובנות סמינר שבאות להתנדב בבתים מרובי ילדים...
אולי אני לא מעורבת מספיק
אבל כל הכבוד לקהילות שלכם נשמע ככ מגובש!
ממש כיף לשמוע
אצלנואודי-ה
יש הרבה יולדות ב"ה.
פעם היה יותר קל כי היינו יישוב יותר צעיר. היום המשפחות התבגרו וזה נעשה קצת לנטל. לכן ועדת עזרה הדדית יושבת מדי פעם ודנה איך לעזור מצד אחד ומצד שני לא להוות נטל על המשפחות.

בעיקרון - מבשלים ליולדת במשך שבועיים, עד חודש מהלידה. פעמיים בשבוע ולשבת יש תפריט פשוט ללא סלטים. מנות עיקריות+ 2 תוספות+ עוגה ולס. ראשונה גם מנה עיקרית ראשונה. בשרים על חשבון היולדת.

מראש אומרים ליולדת שאם לא מצליחים לארגן אז לא יהיה כי לא תמיד האחראית מצליחה לסדר ארוחות.

העזרה היא לא רק ליולדות אלא גם במקרים של אסונות ח"ו אשפוז, או מחלה ל"ע.
יש גם נערות שנרתמות לעזור עם הילדים ובעבודות הבית קצת אם יש צורך.
לכל אזור יש אחראית שמוצאת מישהי שתארגן אוכל או דואגת בעצמה לאוכל ולעזרה.
אצלינו כולם מקסימום עם 2-3 ילדים אבל לדעתימעין אהבה
במקום עם משפחות גדולות- שהמשפחה של היולדת תביא את המנה העקרית- תביא את העוף,הדגים או הבשר ושהחברים רק יבשלו.
לא צריך להתקטנן על שמן ותבלינים..
אבל המנה הבשרית זה באמת יקר . והעזרה נובעת מרצון להקל פיזית. לא עסרה כלכלית
אצלינו אין ממש צורך כזה כרגע
יש מישהי שמרכזת וכל אחת מתנדבת לבשל כשטוב לה.
בדר''כ יוצא שבוע-שבועיים

אצלנודבורית
יש שתיים שאחראיות על רישום
כשמישהי יולדת היא מקבלת שבת אחת ו 5 ארוחות צהריים בימים שבוחרת
גם אם זו משפחה גדולה מכינים לכולם
לא יודעת מה קורה עם בקשות מיוחדות לכשרות לא ניתקלתי. לגלוטן משתדלים להכין בלי.
כבר יצא לי פעם אחת שביקשו ממני להכין והייתי בתחילת הריון שקנינו אוכל לעצמנו כך שלא היה מצב לבשל לאחרים וסירבתי בעדינות
במצבי חיים אחרים גם יצא לי להתנדב מעצמי לפני שפנו אליי

כשיש צורך מיוחד של מישהי ששברה את הרגל והיתה מגובסת לדוג או בית חולים וכן אירגנו גם אוכל בהתאם למצב.

בסהכ זה מתפקד אצלנו ממש טוב ואף פעם לא הרגשתי שהכבידו עליי מידי
אצלינו שולחים במייל ומי שרוצה מתנדבתיעל מהדרום
לק"י

וכותבים שם מגבלות באוכל/ כשרויות.

וכמובן שלא חייבים מראש בכלל להצטרף לרשימת תפוצה.
אני אישית הצטרפתי אחרי שבישלו לנו כשנולד הגדול.

וגרים בעיר.
והיו מקרים בודדים שבקשו עזרה לא רק ליולדותיעל מהדרום
אצלנוהעוגב
כרגע בשכונת קראוונים, בתוך עצמינו- יש מישהי שכל פעם מתאמת עם היולדת מה היא רוצה (שבת/ משך השבוע), שולחת הודעות לכולן ולפי השיבוץ ככה היולדת מקבלת...

איפה שגרתי עד החתונה הייתה עזרה כללית, לא רק בלידות, בשכונה כרגע ב"ה יש רק לידות בינתיים...
אצלנו יש משהי שנרשמים אצלה וא לדים היא מסדרתצאת זהאני84
שכל יום יהיה צהרים למשפחה של היולדת... אני למשל מכינה בשמחה לאחרים אבל את האמת לא אוכלת מאף אחד אז שאני אחרי ליזה יודעים שלי לא מכינים...
אצלנו..ספגטי מוקרם
תמיד היה מישהי אחראית שכל פעם שמישהי ילדה, היא פירסמה ושלחה הודעות אישיות או התקשרה וכך חילקה.
מקבלים שבת אחת וחמש ארוחות אמצע שבוע. אפשר לפרוס על שבועיים ולקבל פעם ביומים.. ובכלל כל אחת אומרת אם מתאים לה פחות או שיש צורך מיוחד גדול..
השיטה החדשה שנהוגה היום היא שיש אחראית אחת אבל על כל יולדת יש אחראית מתחתיה שהיה חברה או קרובה יותר אליה.. ככה יורד נטל רב מהאחראית הראשית וגם הרבה יותר קל לדבר עם היולדת, שהיא תרגיש בנח לאמר את הרצונות שלה.. וגם יותר קרובים לחברות ובעצמך, יותר קל להכין יותר כי זה חברה..
לשבת משתדלים להכין גם עוגות, סלטים וחלות כדי לפנק.
גרים בעיר, וזה עושה הרבה שמחה ליולדת ומקרב.
בוודאי שיש עוד מקרים שמביאים כמו שבעה ל"ע, מחלה ל"ע ומעברי דירה.
וואו, יש לי כל כך הרבה מה להגיב!תודה לך ה'.

אגיב לגבי העניין השני שהזכרת

לגבי שאר הנשים שזקוקות לעזרה: לדעתי בווודאי שצריך לסייע!!! בתור מישהי שבעלה היה 3 שנים בצבא (סדיר לגמרי!!! לא קבע.) הרגשתי כל כך רע שאין שום מענה מצד הקהילה. למה לפרסם כמה ילדים נולדו לי, זה לגיטימי אבל לעזור זה לא? למה ממני דרשו: תבקשי עזרה, אם לא תבקשי לא נוכל לתת אותה! כשלא הבינו את הצד שלי: גם לי לא נעים ונח להיות בצד המבקש. בדיוק כמו שמיולדת לא דורשים שתבקש. אף אחד לא אומר לה: אם תבקשי- תקבלי, אם לא, לא תקבלי! זה ברור מאליו שהמציאות שלה, היא מציאות שצריך לעזור בה. כך ציפיתי גם כאן..

והיו נשים שאמרו לי שהגיוס זו החלטה שלנו אז שנתמודד. ממש בערתי!!!! אם זו היתה החלטה שלי הייתי אומרת שלא!!! למה שאסכים שבעלי יתגייס ל3 שנים, לא מתגמלות, ולא אראה אותו בבית בכלל?!?! זה בכלל לא קשור להחלטה שלי.. עשינו את זה כי זה משו שצריך להעשות, ומבחינתנו זו זכות שהיא חובה!!!!

לדעתי צריך לפקוח עיניים. יש סביבנו כל כך הרבה נשים שזקוקות לעזרה. לא רק היולדות. וצריך להיות שם גם עבורן.. עד לא מזמן מישהי רצחה את שלושת בנותיה בגלל דכאון לאחר הלידה שנמשך המון זמן, ואף אחד לא שם לב!!! אם אנחנו קהילה אז יש לזה משמעויות, לטוב ולרע..

חיבוקמק"ר

יש בעולם אנשים בלי טקט, שלא יודעים לשתוק כשצריך...

ובכללי מסכימה עם מה שכתבת, העזרה והתמיכה מהקהילה נדרשים בהרבה מצבים, בינהם שמחים, בינהם עצובים, ובינהם סתם שגרתיים אבל מאתגרים...

תגובתך מזכירה לי חוויה כואבתאתי ב
במבצע צוק איתן בעלי שהה בגבול עזה, ואני הייתי לגמרי לבד עם ארבעה ילדים קטנים (הקטן בן כמה חודשים) ואזעקות בלי סוף.
יש לנו קהילה מקסימה עם אירגוני חסד מקסימים, אך אף אחד לא חשב שאני זקוקה לעזרה. כשפתחו קייטנית ליד הבית, לא הכניסו את ילדיי, כי הייתה מכסה (הם באו בזמן, אך אין להם מרפקים להידחס...), וכשמישהו תרם מנות אוכל לכל תושבי המקום, אף אחד לא חשב שלי אין שום אפשרות לצאת ולהביא עם ארבעה ילדים, כשכל הזמן אזעקות ואין מקלטים בדרך...
צריך לחשוב גם על נשות החיילים והלוחמים...
וואו!!!!!!!!!!!!!!!!!!! איזה כאב לב!!!תודה לך ה'.

בהחלט צריך לקחת לתשומת לב^^דבורית
צודקת אבל אל תשכחיאודי-ה
שמסביבך הנשים גם מטופלות במשפחה. לכל אחת יש את ההתמודדות שלה.
עזרה מהקהילה זה דבר חשוב ונצרך אבל יש לו גבולות.
כל אחד צריך לעמוד מאחורי ההחלטות שלו ולדעת שגם אם לא תהיה לו עזרה הוא צריך להתמודד עם מה שיש. אפשר לקנות אוכל, אפשר לקחת עוזרת, אפשר ללכת לבית החלמה. יש המון שיטות להתמודד.
ואני מסכימה שאת צריכה לבקש את העזרה. אם לא נעים לך אפשר לבקש מחברה שתבקש בשבילך. אנשים כל כך עסוקים ולא תמיד שמים לב לצורך של האחרים.
אז בדיוק בגלל זה חשוב לי לכתוב!! שימו לב!!תודה לך ה'.

למה לפרסם כמה ילדים נולדו לכל אחת זה לגיטימי?!

למה להזמין את הקהילה להשתתף בשמחה, זה לגיטימי?

אבל לעזור למי שבעלה נמצא  במשימה לאומית( ממש לא פרטית!!!! שוב- זו לא החלטה אישית שלי!!!)

זה נשכח מכולן..

היה חשוב לי לזעוק גם את זעקתן של נשות החיילים.

בעלי היה במבצע שובו אחים, בעומק לבנון, מבצע מעצרים, ומחפש יחד עם שאר הפלוגה תחמושת ונשק שמוחבאת בבתים של מחבלים. וסיפרתי על כך לחברותיי... כאב לי מאוד שאף אחד לא שאלה במה תוכל לעזור.. אפילו רגשית. לשאול מה שלומנו. איך אנו מרגישים.

לא הבנתי מה את רוצהאודי-ה
גם יולדת אצלנו מחוייבת להגיד שהיא ילדה ורוצה עזרה כי האחראית לא תמיד שמה לב.
נשמע שמאוד נפגעת שלא התעניינו בך. זה מצער מאוד. גם בי לא התעניינו בכל לידה כי אין לי חברות הכי קרובות ביישוב וזה לגיטימי. אי אפשר לצפות שכולם ידעו בדיוק מה קורה אצל השני.
מתוקה, בןדאי שביקשתי!תודה לך ה'.
אבל אי אפשר כל הזמן לבקש.. צריך שזה יבוא גם ממי שסביבנו..
מחשבה על האחר, קצת לצאת מהעצמיות שלנו.. זה "מה שאני רוצה"

ואפשר להתנסח יותר מכובד.
היא מעלה למודעותאמאשוני
אולי מישהי שבדיוק קוראת עכשיו תיזכר בשכנה שלה,
ילדונת נשואה שגרה לבדה?
לפעמים כשאנחנו עם המשפחות שוכחים כמה זה קשה להיות לבד...
אולי בזכות שהיא כתבה מישהי כזאת תוזמן לארוחת שבת, לא כי היא לא יכולה לעמוד על הרגליים ולבשל,
אלא כדי לארח לה חברה ולתת לה הרגשה טובה
אני חייבת לצייןאודי-ה
שאצלנו אספו את השמות של כל אלו שהבעל שלהן היה במלחמה ועזרו להן מטעם היישוב, נתנו להן שי וגם עשו להן ערב נשים כייפי. נראה לי שבאותו זמן היו בנות שעשו להן בייביסיטר.
אני בוודאי מסכימה שצריך ערבות הדגית אבל לשים לב שנשים אחרות גם זקוקות לעזרה הרבה פעמים. לא רק אישה שבעלה בצבא. אני עם 6 ילדים ובעל שעובד ביישוב ובכל זאת אני קורסת. כשהייתי צעירה לא הבנתי למה נשים עם ילדים גדולים כל כך עמוסות. עכשיו אני מהצד השני וממש מבינה.
בעלי סיפר לי על חבריו לנשק, שבישוב שלהם דואגים לנשות הלוחמיםאתי ב
וממש קינאתי אז... (אחרי צוק איתן)
כמעט עברנו דירה רק בגלל זה...
בסוף נשארנו - כי בקהילתנו הרבה מעלות אחרות.

ברור שלא רק אישה שבעלה בצבא זקוקה לעזרה. אך יש מקרים מיוחדים, ויש גם סוגי עזרה שאינם דורשים מאמץ מיוחד, רק מודעות (למשל, במקרה שלי, כל השכנות ידעו שבעלי במלחמה, וכשהבעלים שלהן ליוו ילדים למועדונית -
יכלו להכניס פנימה גם את שלי, וכשהבעלים שלהן הלכו להביא מנות אוכל מוכנות למשפחה - יכלו לקחת גם בשבילנו, כי לי קשה במיוחד לעמוד במטבח בין האזעקות, מלאת חרדות ועם תינוק על הידיים. אך אף אחד לא חשב על זה...
איני מתלוננת, רק מכיוון שהנושא עלה תורמת את חלקי להעלאת המודעות).
דווקא מצב של מלחמה אני מבינה לגמרי למה אין עזרה מהקהילה.44444
אצל יולדת או ח"ו אשפוז ממושך של אחד מבני המשפחה אז זו משפחה בודדת שנמצאת במצב קשה.
במלחמה המון נשים במצבך. אין אפשרות לעזור לתמוך הכ"כ הרבה.

בקהילה שגרתי בה בצוק אין עוד ניסו שהקהילה תתן מענה. בשלב מסוים זה היה בלתי אפשרי. היו יותר משפחות "נזקקות" מכאלה לא. גם מי שלא היתה "נזקקת" היתה סיבה או שכבר עזרה במסגרת המשפחה וכד'.....
דווקא בקהילה שלי כמעט לא היו נשים במצביאתי ב
אצל כל שכנותיי ומכרותיי הבעלים היו בבית.
היו כמה מגויסים בסביבה - כולם בפיקוד העורף, חזרו כל יום הביתה, וסתם הסתובבו עם מדים, מנופחים מגאווה.
ראיתי אותם מכניסים את ילדיהם למועדונית בכל בוקר, נותנים פקודות לכולם...
אילו כולן היו במצבי היה לי הרבה יותר קל, תאמיני לי. הייתי היחידה שחרדה לחיי בעלה שבועות שלמים, בעוד סביב עולם כמנהגו נוהג.
ולא ציפיתי לשוב עזרה משמעותית, רק להכרה מינימלית בקושי שלי, והתחשבות מינימלית.
צודקת 100%דבורית
אבל אפשר גם אחרתמק"ר

אפשר גם מדי פעם להקדיש כמה דק' מחשבה לאחר, לראות אם מישהו מסביבי בודד/זקוק לעזרה כלשהי, 

זה יעשה אותנו יותר טובים

בקצרה-אמאשוני
אני חושבת שהעזרה הכי חשובה ליולדת זה עצם הבישול והשמירה על הילדים,
הקהילה לא אמורה לדעתי לשאת בעול כלכלי או להתרוצץ לקנות כשרויות מסויימות,
בקיצור על המשפחה לספק את חומרי הגלם ומתנדבת תורמת את זמנה בעצם הבישול.
וכן, יש הרבה שלא אוהבים לאכול אוכל של אחרים, אני חושבת שעזרה עם הילדים היא יותר משמעותית
בתור קהילה- אני חושבת שזה פספוס אדיר אם מישהי לא תתנדב לבשל כי היא לא יכולה לעמוד בנטל הכלכלי/ כשרותי
ובהקשר דומה.. מבקשת להפנות תשומת לב לנושא רגישאורין

של אימהות צעירות בשכונה בישוב או בקהילה,  שאין להן אמא ואחיות ולכן כמעט אף פעם אין עזרה. כדאי לשים לב..

וואו איך נגעת לי בנקודה !!!מפצחת האגוזים

גם לזה פשוט לא שמים לב.

אמנם אני לא גרה בקהילה חמה או משהו כזה ופשוט התפעלתי מכל מה שקראתי כאן על העזרה והחסד ההדדיים,

אבל אני בהחלט מזדהה עם עניין הנשים או האמהות הצעירות ללא משפחה קרובה ותומכת.

אני גרה רחוק ממשפחות שני הצדדים וההתמודדות היא קשה, קשה מאוווודדד, לפעמים בלתי אפשרית. וזה לא רק אחרי לידה. זה תמיד, אפילו בהשגת בייביסיטר לילדים כדי ללכת לסידורים קטנים. 

אחרי לידות, הסתדרנו או שלא הסתדרנו פשוט לבד. למעט חברה אחת צדיקה שבאה מרחוק והביאה לי שבת שלימה מבושלת מהחלות ועד הדגים והעוף, והיא באה מרחוק, מקהילה שבה באמת יש מערך מסודר של תמיכה ביולדות. 

אשריכם ישראל

אצלנו היולדת בוחרת בין אמצ"ש לבין 3 שבתות והבשר/עוף עליהםמחכה ומצפה
קונים במכולת על החשבון שלהם או שבאים לקחת מהם את הבשרים... ככה גם אין נטל כלכלי וגם מה שהם מביאים כנראה מספיק בכמות..
העזרה ליולדת היא תכנית על הבישולים ולא כלכלית ב"ה יש הרבה יולדות..
הפחממות/הירקות על מי שמתנדבת...
הרבה פעמים נשים מביאות מטוב ליבן..
וגם יש את הרכזת של הקהילה שהיא דואגת לארגן עזרה של נערות או הבאה מהגן לנשים שצריכות בין אם אחרי לידה או צורך נפשי/פיזי מיוחד של המשפחה..
איזה רצון ולב טוברק אמונה

נראה לי שכל אחת לפי יכולתה וכישרונה

וברור שזה עוזר שלוקחים את הילדים

ואם הנטל מתחלק בין כולם אז מה הבעיה?

אגיב על חלק ממש בקצרהגלית

לגבי העלויות של האוכל לגמרי מובן ..

לי יצא שכמה פעמים הציעו אם אני רוצה שיבואו לבשל אצלי או שאביא חומרים בסיסים כמו עוף , שקית עם ירקות וחבילת אורז ויכינו לי..

לא השתמשתי בזה ב"ה הסתדרתי ,

אבל אני חושבת שיש נשים שמתבישות להגיד תביאי לי חומרים והם לגמרי מוכנות לעזור בבישול ולא בעול הכספי שזה עולה אז מתעלמים..

אבל אם יסדרו בישוב שזה מקובל יארגנו התנדבות , לנשים שמעונינות שיביאו להם חומרים והם רק יצטרכו לבשל ליולדת תראי שתהיה הענות אדירה מלהציע לבקש לבשל ליולדת בלי שיביאו לה את החומרים...

שנית לקחת את הילדים לשמירה לזמן קצר כמו שעתים ולא להכביד עם המון שעות שאז אין כח לחשוב על זה...

טוב, אז אני מבינה שאצלינו הכי יעיל לפי הדיונים פה..חדשה ישנה
יש וועדה יישובית שאחראית על עזרה הדדית בישוב. יש רכזת ראשית ועוד רכזות בכל שכונה, מסייעים בלידות, להבדיל באבל, עוני, מחלה וכד'.
מי שממן את הארגון זה בעצם אנשי היישוב שבמשך כל השנה תורמים , יש גם ערבים שעושים וכל ההכנסות לארגון.
יולדת זכאית לארוחת צהריים במשך שבוע, ושבת אחת. מי שמבשל ביום חול זה נשים *קבועות* , למשל מישהי קבועה לימי ראשון, מישהי קבועה לימי שני. המוצרים על חשבון הארגון כמובן, ויכול להיות שגם משלמים להן, לא יודעת... ולשבת מקבלים מקייטרינג.

שכנות וחברות מביאות לפעמים מיוזמתן חלה/ עוגה/ ארוחה. שזה ממש מחמם את הלב❤

כל פעם אחרי לידה וגם בהריון, אני נפעמת כמה אנשים טובים יש פה. פשוט מדהים!
אני מניחהחדשה.
שהנשים שמבשלות באופו קבוע הן נשים מבוגרות יותר שכבר עברו את שלב הילדים הקטנים? אחרת זה נשמע ממש מסירות נפש.
אצלינו בקהילה אין נשים מבוגרות, הילדים הכי גדולים גג בכיתה ו' והם די נדירים. אז כולן די עסוקות בילדים הקטנים של עצמן ועם כל האהבה והרצון קשה לעזור עם ילדים של אחרים.. בטח כשתמיד יש לידות (ב"ה).
מה שכן, הקטע עם התרומות נשמע יעיל.. זו באמת הוצאה כלכלית לבשל לעוד משפחה.

מנסה לחשוב איך השיטה שלכם יכולה לעבוד גם אצלינו, או לפחות לשנות משהו..
צודקת.חדשה ישנה
אם יש אצלכם נשים שפנויות בבוקר, שלא עובדות, אפשר לשלם להן על העבודה איזשהו סכום, ככה זה נהנה וזה לא חסר. גם הן מרוויחות הכנסה קטנה מהצד וגם עושות חסד.
רעיון מעולה.לב אמיץ

אצלנו יש ועדה של עזרה הדדיתאורי8
כשיש יולדות( ולפעמים גם צרכים אחרים) הן מפרסמות הווצאפ/ מייל וכל אחת שמתאים לה משתבצת אצלם בהודעה אישית, או טלפון למה שהיא רוצה להכין. מכינים לכל יולדת 2 שבתות ( מציעים עוד שבת ), לא מכינים ליום חול בדרך כלל ( היו מקרים מיוחדים בהם הכינו למשפחות אוכל כל ערב) כל אחת מכינה משהו אחד, לא שבת שלמה, גם למשפחות גדולות, מי שקשה לה בשרי יכולה להכין אורז/ תפוחי אדמה/ עוגה
מכינים גם עוגות למי שחוגג בר מצוה. לעיתים נדירות כשאין מספיק מתנדבות פונים באופן אישי וזה ממש בסדר לומר לא, כשאני לא יכולה אני לא מתנדבת וגם אומרת שלא יכולה כשפונים אלי, האחראית נותנת תחושה שזה ממש בסדר לסרב.
מבחינה כלכלית - לא מבקשים מאף אחת להכין שבת שלמה, רק דבר אחד, ואני מזכירה לעצמי שגם אני קיבלתי , ואני מחזירה בתשלומים...
גרה בגרעין תורני די גדול
אתייחס בקצרה לנקודה מרכזיתפלא ההורות
עלהה הרבה הענייין של משפחות גדולות מול צעירות
אז אצלינו-
בהחלט יש התייחסות לעניין זה.
מפרסמים קודם ומי שמעוניינת פונה, אבל כשהמארגנת פונה מצידה לנשים אז יש קורלציה ומבקשים ממשפחות גדולות לבשל למשפחות גדולות. זה יותר תואם מבחינה ידע ויכולת, וגם מבחינה כלכלית.
לגבי בקשות מיוחדות- אם זה עניין רפואי של אלרגיות וכדומה אז מכבדים. אין בקשות ברמות כשרות. בעיני זה גם מטרטר משפחה להשיג במיוחד וגם לא מכבד (כאילו אם הבישול שלי לא מספיק טוב בשבילך אז לא צריך, אני בסך הכל רוצה לעזור...) וגם עשוי להיות מכביד כלכלית לרכוש יותר מהודר או שונה ממה שרגילים.
מבחינת לסרב- נעים בהחלט. אין שום בעיה.
בכל מקרה יש רישום מסודר אז כשפונים משתדלים גם לפנות למי שלא בשלה לאחרונה.
מבחינה כלכלית- לדעתי זה סביר לבשל מידי פעם לאחרים כשמדובר באותו סדר גודל של משפחה, כאשר במקרה שלך את בצד ההפוך ומקבלת. זה הדדי. בכל מקרה כאמור לגיטימי לסרב בלי לתרץ.
אדגיש עוד נקודה שטרם עלתה פה (אני לא שמתי לב בכל אופן) - ראוי בכל קהילה לשים לב גם לעניינים רגישים. אצלינו למשל הוחלט שלא פונים מיוזמתינו לאישה שטרם ילדה (אם היא מציעה אין שום בעיה). לנשים רבות זה לא מתאים מכל מיני בחינות.
בסוף יצא לא קצר...פלא ההורות
בכל אופן התייחסתי לכמה נקודות שבעיני חשובות, לא פרשתי את כל התורה..
אהבתי את הנקודה האחרונהחדשה.
לגבי אישה שטרם ילדה.
לא בטוחה שבכל מקום הרגישות הזאת נמצאת במודעות
אצלינו זה יותר פשוטמעין אהבה
פשוט מי שאחראית שולחת בווצאפ של האברכיות או בהודעות מי יכולה לבשל בימים האלה והאלה...
ומי שמתנדבת מתנדבת וזהו
זה באמת לרוב מסתדר.

נקודה שמטרידה אותי זה לבקש להכין מותרות..
נגיד-
חלות- וואלה ברור שזה כיף להכין בייתי. אבל לא חובה- אין זמן ויכולת- קנוי!

ובעיני מבחינה כלכלית זה כן משמעותי גם אם זה אותו סדר גודל.
אני כן מבשלת כמובן ובשמחה ליולדות.
וכאן כולן באותו סדר גודל 1-3 ילדים גג.
אבל זה לחלוטין השקעה מבחינתי כי רק לילדים שלי אני מכינה עוף במשך השבוע ואנחנו רק פרווה מטעמי חיסכון.
אז זה לגמרי במיוחד להכין
לגבי דברייךפלא ההורות
א. לגבי מותרות- מסכימה לחלוטין. אצלינו מבשלים אוכל בסיסי (מנה עיקרית ותוספת, בשבת גם מנה ראשונה). חלות סלטים וכדומה זה רק אם מישהי מכינה מרצונה. זה לא בארגון המסודר.
ב. לגבי ההשקעה הכלכלית- אם כשאת יולדת את מקבלת בשרי שזה מעבר למה שאת מכינה- כלומר את מקבלת ״פינוק״ כיולדת, נשמע לי סביר גם להשקיע את זה מידי פעם לאחרות...
אבל כאמור אצלינו תמיד אפשר לסרב בלי לנמק כך שגם אם מבחינה כלכלית לא מתאים באותו זמן אפשר פשוט להגיד לא.
והעניין שמבקשים רק אוכל בסיסי ולא מותרות זה כאמור גם מקל ומרווח מתי ומה וכמה מבקשים מכל אחת לבשל לאחרות...
לגבי הכשרות- עדיף להגיד מראש (כמו אצלנו)יעל מהדרום
לק"י

ומי שלא מתאים לה שלא תתנדב מראש.
זה לא מותרות, זאת הלכה (נניח בשר "חלק" לספרדים).

ולגבי הנקודה האחרונה- לא יודעת איך הגרעין הראשוני של ההתנדבות הוקם. אבל היום באמת נראה לי שנשים נכנסות למעגל בעקבות זה שבישלו להן כשהן ילדו.
אדייק את דבריפלא ההורות
לגבי כשרות- בשר חלק שזה עניין של הלכה ולא של הידור כן מכבדים כמובן.
התייחסתי בדברי להידורים (אוכלים רק כשרות מסויימת וכדומה)
היה שונה בקהילות שונות שגרתי.44444
קהילה אחת שבה היה הרבה לידות של הילד ה5-6 נתנו 2 שבתות והמנות חולקו בין המשפחות.

קהילה שניה, ארוחות ערב+ צהריים במשך שבועיים. כל משפחה הכינה ארוחה שלמה. לשבת נראה לי חולקו מנות, לא זוכרת. המון יולדות (2-3 בשבוע והיו אפילו שבועות עם 4 ואף 5). לרב נולד ילד ראשון/ שני אבל היו גם לידות חמישי וכד'... אבל הרבה הרבה פחות).
אני מבינה למה ועדת יולדות היתה מלאת נשים ועם תחלופה מטורפת......
ואלה כמובן רק הלידות בלי מקרים אחרים......
קהילה שלישית, בכללי פחות ממוסדת, עירונית וגדולה מאד, לרב היולדות יש משפחה באזור,בעלת מצב כלכלי גבוה יותר, רב הילדים פשוט נשלחים לצהרונים (גם מי לא שולחת בדר"כ שולחת לחודש אחרי לידה- חודשיים לצהרונים פרטיים). הלידות הן על כל הטווח שבין הילד הראשון לחמישי.
אין וועדה. עם מישהי יולדת חברה מפרסמת בווצאפ. בדר"כ מבקשים ארוחת צהריים ליולדת ושבתות- מחלקים למנות אולי במשך שבועיים, ממש לא קבוע. בפועל, הרב בכלל לא רוצות וקונות לשבת אוכל מוכן, הילדים בצהרונים והיולדת בדר"כ מקבלת כבר מהמשפחה או מכינה לפני הלידה ומקפיאה או שנשאר מוכן משבת (או הברית).
במקרים אחרים, לרב אין עזרה כי הרבה משפחות כלכלית יכולות להסתדר. במקרים שמשפחה לא יכולה להעזר כלכלית לרב אוספים כסף (יש וועדה שעוסקת בזה וכך הפרטיות נשמרת, יש מקרים שנתנו שם- בדר"כ מקרים חריגים מאד שהתפרסמו במילא בהסכמת המשפחה וגם אז נאסף כסף ואוכל בקשו לימים הראשונים).
יש משפחות שמבשלות (לדעתי חלק נלקח מקייטרינגים בהנחה משמעותית או תרומה בסוף יום). הרבה פעמים הן לא יודעות למי. יש נהגים יחסית קבועים שמחלקים.
בנוסף, יש גמ"ח להכנת ארוחות לשבת לקשישים שמסיבות שונות צריכים שיכינו להם אוכל כל שבת קבוע. יש תורנות. מי שמבשל לא יודע למי הוא מבשל.

היתרון הגדול- שמירת פרטיות וסודיות (גם אם מדובר במקרה חריג, לא תמיד רוצים לשתף את כל הסביבה במצב רפואי שבגללו יש צורך בהכנת אוכל).
יתרון נוסף, הכל מפוקח, יש יותר אפשרות לתת מענה למגוון מקרים (אלרגיות ודרישות שונות בתזונה מבחינה בריאותית- אצל זקנים זה נפוץ).
החסרון- ממש הרגשת גמ"ח ונזקקות ולא עזרה ההדדית. גם אם בפועל זה הדדי.
זה לא למקרה של יולדות אלא למקרים אחרים, למשל, אשפוז ממושך של אחד מבני המשפחה, פטירת אחד ההורים, שבעה למשפחות עולים וכד'.. .
חלק מהמקרים הם עזרה קבועה, כמו קשישים נזקקים וכד'.....
מחזיקים את זה אנשים שהם פנסיונרים צעירים.
היתרון במצב הזה שדווקא יש יותר מענה למקרים שהם לא לידה ויש יותר אפשרות לסיוע ולא רק באוכל.
לגבי לידה, ספציפית, הגישה נראה לי בכללי שאם אפשר להסתדר כלכלית לא צריך לפול על החברה. מצד שני זה מפנה משאבים למשפחות נזקקות בלי סיוע כלכלי (שכאמור לפעמים מדובר בעזרה זמנית לתקופה קצרה).
מה שכן זה פתרון טוב לקהילה בעלת גילאים מגוונים, כוללת פנסיונרים צעירים, קהילה עירונית גדולה , קהילה שכוללת אנשים עם יכולת כלכלית גבוהה (גם אם לא כולם...) עם מנטליות של נתינת כספי מעשר.
אצלינואנונימית 86

כל אחת כותבת מה היא יכולה להכין:

עוף

או דג

או עוגה

או קינוח

וכו'

לא סעודה שלמה.

בלת"ק, אצלנו..אורנית

יש ועדת בישולים ליולדות

כל יולדת מקבלת במשך שבועיים שתי ארוחות צהרים - שני ורביעי, ושתי שבתות.

הבישולים הם רק חלבי\ פרווה\ תוספות. אם היולדת רוצה, היא יכולה להעביר את הבשרי והדגים ואז מכינים לה גם את זה - חוסך בעיות בכשרות ובעיות כלכליות.

בגדול, יש כל שבוע אחראית בישולים, מפרסמים במייל הקהילתי למי מבשלים השבת ובמשך השבוע + המספר של האחראית, וכל אחת יוצרת קשר עם האחראית ומשתבצת למה ולמי שמתאים לה, ככה כל אחת לפי כוחותיה ויכולותיה, ואם בא לה לבשל דווקא לחברה..

אם השבת מתקרבת ואין מספיק מבשלות, שולחים מייל נוסף שחסרות מבשלות ואז בד"כ יש עוד כמה שמתנדבות.. 

ביום חול מבשלים ארוחה מלאה ולשבתות אפשר גם רק משהו אחד - אורז, תפו"א וכו'. 

אני הייתי מעדיפה שבוע אחד מלא מאשר יומיים בשבועמעין אהבה
יכול להיות שאפשר לבקש..אורנית

אצלי גם ככה היה מלא אוכל במקרר, אז זה דווקא יצא מעולה..

אצלנועוד שניה אמא

2 שבתות רצופות וחמישה ימים(ערב+צהריים)

לא קראתי הכל אבל רוצה להציף משהו (הפלות)חמניה
גם נשים אחרי הפלה/ הפסקת הריון/ לידה שקטה
הן יולדות לכל דבר.. וגם הן תשמחנה לקבל עזרה באוכל

אצלנו יש מישהי שמרכזת ושואל ובודקת מה כל אחת אוכלת ואיזו כשרות
והאחרות משתדלות לבשל לה ארוחת צהריים קטנה (לה בלבד) וארוחת ערב גדולה (לכל המשפחה)
לפי יכולת המתנדבת

יש רישום של ימים ותאריכים כדי שאם יש תקל יוכלו להתחלף בניהן
והארוחות הן 3 פעמים בשבוע: לשבת, ליום שני, וליום רביעי/חמישי
דווקא אני ממש לא הייתי רוצה לקבל במצב כזה.44444
לי זה מאוד עזרחמניה
כמובן שצריך לשאול קודם כמו ששואלים יולדת רגילה..
ולא הפריע לך הפרסום?44444
אני ממש לא הסתרתי וספרתי בערך לכל השכונה אבל בתזמון ובעיקר בדרך שרציתי.
הכנת אוכל היתה גורמת לפרסום לפני הזמן שהייתי מוכנה לו ובעיקר להרגשה שלי של רכלנות (גם אם אין).
זה היה אחרי הרבה זמןחמניה
כי באמת לקח לי זמן לספר לאנשים
אבל זה בהחלט עזר

וגם מאז הוקם עוד אירגון כזה שהוא לאו דווקא ליולדות, מי שצריך פונה למארגנת והיא פונה למתנדבים שלא יודעים למי הם בישלו והכל נעשה דרכה בעילום שם
ועוד דברחמניה
סיפרתי לחברה וביקשתי ממנה לספר לעוד כמה וכך הדברים התגלגלו.. והיה לי קל יותר
אחרי הרבה זמן זה כבר לא עוזר.....44444
כשאין תינוק ואת בחופשת לידה הצורך הוא רק להתחלה ממש.
כאשר מדובר בלידה שקטהלהתחיל מהתחלה

אין כ"כ אפשרות להסתיר...

הרי את בהריון מתקדם וכולם רואים...

בטח שזה קורה בסוף

אולי בלידה של חודש תשיעי. לידה שקטה נחשבת לידה אאל"ט44444
משבוע 22.
לי היה בחודש שישי וכשספרתי התברר לי שהרבה בכלל לא ידעו שאני בהריון או חשדו אבל כשלא שמעו על תינוק שנולד חשבו שכנראה לא הייתי בהריון או באמת היתה הפלה ורובן בכלל שכחו מהעניין.
אני גם בסביבה של בנות 30+ (אני מהצעירות פה) ככה שזה עוד גיל שיש הרבה לידות אבל זה לא אישו כמו בחברת אברכיות שכולן התחתנו בשנתיים האחרונות...
ובאותו הקשר- התייעצותלהתחיל מהתחלה

השכנה בדלת מולי ילדה, האמת שאין לנו קשר מלבד שלום שלום אבל אני רוצה להתייחס ללידה באיזשהו אופן ולעזור לה (לידה ראשונה).

העניין הוא שהיא חרדיה ולא נעים לי להעמיד אותה בסיטואציה שאולי היא לא תאכל את מה שאבשל (אני דתיה לאומית),

אז חשבתי לקנות אוכל מוכן, השאלה אם שייך? או שזה מוגזם?

ולא בא לי שזה יצא יקר מידי...  

תיקנו עוגת עם הכשר של בדץ ירושלים של אסםאני לי
או משהו כמה חטיפים שקית קרקרים בטעמים זה ממש פינוק ליולדת. כל הכבוד על האיכפתיות.
היתה לי התלבטות דומה. קניתי בסוף עוגה לשבת.44444
בדיעבד אולי הייתי מביאה בורקסים לא מתוקים וכד'.. כמו פיציות ממאפיה זה פחות ממתק, קנוי ויכול להיות ארוחת ערב בטח בשילוב ירקות חתוכים (אז היתה שנת שמיטה אז גם זה ירד מהפרק אם כי הם היו חרדים ספרדים אז הם אוכלים ירקות קדושים בקדושת שביעית וזה אפשר להצהיר בצורה יפה כי זה נתון לחשוב לעניין השאריות).
אפשר להכין משהוחדשה ישנה
ולכתוב מזל טוב בפתק, ולהוסיף בצד- הבשר של הרב מחפןד , עלים של גוש קטיף.. או לא יודעת מה..
אני מתארת לעצמי שהיא לא רוצה להביא44444
משהו שבושל אצלה בבית.
כל הכבוד על האכפתיותפי5אחרונה

לדעתי, כמו ש "אני לי " כתבה תקני באמת עוגה או משהו קטן וסגור  בהכשר בדץ ירושלים.

עם פתק של מזל טוב זה ממש מחמם את הלב וזה מספיק.

לעיתים התשומת לב האישית יותר חשובה מהעזרה הגדולה והבישולים.

ולגבי מה שבזכירו לכתוב את ההכשרים על כל דבר אני יודעת מנסיון שלא תמיד היו רוצים לקבל וכך יוצא שלעיתים עובדים ומתאמצים וזה נזרק. לכן עדיף מה שכתבתי למעלה וכך בוודאות זה לא יזרק ולאף אחת לא יהי עוגמת נפש למי שזרקה או למי שטרחה.

בהצלחה.ננה-בננה

אפשר לפרוק?אנונימית בהו"ל

מרגישה שאין לי כבר כח

אנחנו גרים ברחוב מלא ילדים

ויש כאן אימהות שמשחררות את הילדים לבד

והם פשוט עושים נזקים כמו לאבד בימבות, להשתמש באופניים ולפנצ'ר ועוד ועוד

וגם דורשים את התשומת לב שלי כאמא שנמצאת ומבקשים עזרה בכל מיני דברים

אין לי כח להיות הגמח של השכונה

בקושי לילדים שלי יש לי סבלנות

אבל מצד שני אין לי ברירה אלא להציל את הילד של השכנה שמשייט לו בכביש

או ילד שמרביץ לילד שלי ואני צריכה פעם אחר פעם להזיז אותו ממנו ואין שום אמא בסביבה שתקח אחריות ופשוט תקח אותו הביתה

אלו אימהות ספציפיות אבל הן פשוט לא נרמזות בכלל

ואין לי כבר כח

אוףף

זה גורם לי ממש לכעסים וגם להתבאסות על עצמי כשאני כועסת על ילדים של אחרים

אבל באמת זה פשוט חוסר אונים מטורף כשאני חייבת לטפל בעשרה ילדים לפחות במקום רק בשלי הפרטיים

חזרנו מקודם הביתה ומצאתי בימבה חדשה שלנו מלפני כמה ימים שבורה על יד השכנים, וילד אחר מהשכונה עליה. היא הייתה בתוך החצר שלנו בבוקר

וזה כל כך מעצבן כי גם אין לי שום יכולת לדעת מי הוציא ומי שבר. בקיצור, הנזק כולו נספג על ידנו

לא יכולה להשאיר כלום בחוץ. כלום כי ילדים נכנסים ולוקחים

וגם בקטע של אוכל, אין לי כח להאכיל את כל השכונה ולא בא לי לחתוך תפוחים לילדים שאמא שלהם נופשת בבית

(וגם אחרי שאני לא מסכימה, לא בא לי שהם יבהו צמוד אלי בתפוחים הנחתכים לילדים שלי)

סופריקה

מבינה ממשאבןישראל

הייתי גם במקום כזה ובמקום הזה עד לא מזמן, עברנו משם ולא רק בגלל זה, אבל זה היה קשה ומעייף.

ילדים מגיל שנתיים פחות או יותר מסתובבים ויש כאלה רעבים ואופניים שנעלמים, בעיקר היה לי קשה כי רוב האמהות היו בגישה כזאת ואני ממש לא מתחברת אליה ולא חושבת שהיא נכונה..

סליחה שאין לי טיפים לגבי זה אבל על הדרך פרקתי גם .( אני הייתי שמה גבולות משתדלת שיהיה בטעם טוב, מול הילדים ולפעמים גם מול קטנטנים, לגבי כלי תחבורה היינו שמים ממש צמוד לבית/ בתוך הבית..)

טוב זה עוד רחוק ואולי לא ריאלי...גלויה

אבל זה חלום.

מישהי פה למדה/ לומדת תרפיה באומנות

במבחר?

או באוניברסיטת חיפה?

לא יודעת אם יכול להסתדר, במיוחד שאנחנו אמורים להתחיל מסע טיפולים...

אבל אולי מתישהו

אאמין בעצמי שאני יכולה

ויסתדר לא על חשבון המשפחה

וכו'...

בקיצור:

1. האם במבחר מקבלים גם מהציבור התורני - לאומי?  (למדתי באולפנית, עשיתי שירות לאומי...)

2. אני גרה ב"ה בגרעין תורני בצפון

שמחים שמצאנו סוף-סוף את מקומנו

ו-לא נוהגת ואין מצב שאוציא רישיון.

אז אוניברסיטת חיפה הרבה יותר נגישה לי.

אז מישהי מניסיון יודעת להגיד על רמת הצניעות שם?

תודה

יום אחד אמצא את מקומי.

סתם, ב'ה דברים פה מתקדמים

אולי אולי משהו יתקדם פה לעבר עבודה בעז"ה

וגם פתחתי השנה סוף-סוף עוסק פטור לעיצובים שלי...

ובכל זאת

החלום לעזור למתמודדים עם אומנות

נשאר.

אם וכאשר... צריכה להשלים את הקורסים בפסיכולוגיה

ואולי גם עוד שעות אומנות כי עבר הרבה זמן...

ועלות של לימודים גם איכשהו.

קיצור

אשמח לתובנות מניסיון.

לפחות בעבר במבחר קיבלו רק כאלה שלמדו במסגרת חרדיתיעל מהדרום
לק"י

זה מה שזוכרת שקראתי או שמעתי.

בהצלחה עם החלום!!

תודה!גלויה

כן... חשבתי אולי השתנה.

נכון ללפני כמה שנים מבחר לא מקבליםבוקר אור
כמעט בלתי אפשרי להתקבל למבחר דתיות לאומיותPandi99

מנסיון כואב

בחיפה ממה שאני מכירה זה מקום חילוני.. 

תודה. אוףגלויה

באסה שנופלים בין הכיסאות.

כן, חיפה נשמע הכי חילוני... כנראהשלא כדאי .

מממשש באסה ! מזדההPandi99
למה בעצם לא כדאי?רוני 1234

רוב הציבור הדת"ל לומד ועובד במקומות חילוניים, אני לא חושבת שזה צריך למנוע ממך להגשים חלום.

אגב, אני מנחשת שרוב גדול בתואר הזה הוא נשים אם זה עוזר לך…

^^ מסכימהכבתחילה

אח''כ תטפלי רק בילדים/אנשים דתיים?

כנראה שלא בהכרח, במיוחד שצריך לעשות סטאג'/עבודה מעשית במסגרות לא דווקא דתיות.

חבל להמנע רק בגלל הסיבה הזאת. 

בתחום האומנות הייתי בודקת שבמקומות לא דתייםיעל מהדרום

לק"י

אין בעיות צניעות בקורסים.

כל מיני ציורים לא צנועים בלשון המעטה.

תודה על ההסבררוני 1234

באמת לא חשבתי על זה… היה לי בראש יותר הפן הטיפולי ופחות האומנותי.

עדיין כדאי לברר טוב לפני שפוסלים.

זה מה שהתכוונתיגלויה
אני חושבת ששווה לברר מול סטודנטיות שםיעל מהדרום
עולם התרבות הוא מאוד מאוד חילוני. וגם ההוואי,Pandi99

הדיבור, אירועים, וכו

יש כאלה שלא מפריע להם

אבל אם הפותחת שאלה כנראה שלה מפריע

חברה שלי דוסית למדה בחיפה. משערת שיש עודשיפור
תודה!גלויה
למד תרפיה?
כן. תרפיה באומנות. עכשיו עובדת בזהשיפור
אני מכירה כמה וכמה, ואולי התנאים לתואר שניממשיכה לחלום

שונים מתנאי הקבלה לתואר ראשון, אז ממש לא כדאי להתייאש מראש

הבעיה המשמעותית יותר שזה נסיעה רצינית

ולא יודעת אם זה מתאים לך..

אני מציעה לך לחפש בנות שלמדו את התואר גם בחיפה וגם במבח''ר ולשאול אותן ישירות.

מישהי למדה בבר אילן?גלויה

יש תואר די חדש

בתקווה שכן יהיה מקום נורמלי

מבחר לא מקבליםDevora

אם עשית בגרויות.

יש גם אופציה באונו, יש מסלול חרדי.

ואם את באיזור שיש תחנת רכבת, זה לא נראה לי כל כך נורא.

זה לא הפרמטרDoughnut
אני עשיתי בגרויות ולמדתי שם, לא לפי זה הם בוחנים.
זה אמור להיות קשורDevora

כי זו לא הוראה שלהם, אלא של המל"ג.

יש אפשרות להיכנס עם בגרויות, אבל בדרך כלל זו ועדת חריגים.

הוראת המל"ג קשורה לחינוך חרדי, לא לבגרויותשיפוראחרונה
יש חינוך חרדי עם בגרויות, ולא תהיה להם בעיה להתקבל למבחר 
מכירה הרבה עם בגרויות שלמדו שםשמ"פ
לי אמרו שמקבלים רק מהחינוך החרדי, לא קשור לבגרויותשיפור
יש גם אולפנות דת"ל ששייכות לחינוך החרדי שיכולות להתקבל כמו אולפנת למרחב בפתח תקווה ותהילה בירושלים
מה היית קונה מתנה לעצמך?רוני 1234
לו היה לך תקציב של 1500 שקל?
מכונת קפהשירה_11
או תכשיט שווההשקט הזה

או גאדג'ט למטבח

או חוויה- יציאה זוגית למסעדה שווה, חופשה בצימר, סדנה מיוחדת (אגב אם זו מתנה רק לך אפשר לגמרי ללכת עם חברה ולאו דווקא עם הבעל)

דייסון (לא רטוב)מישהי מאיפשהו

ואם כבר יש, אז שואב שוטף

נינגה גריל - אמאלה כמה זה שימושי! 

מעניין אותי, מה נותן דייסון שלא נותן שואב שוטף?רקלתשוהנ
חוץ משטיחים
הדייסון הוא יותר לאבקמישהי מאיפשהו

השואב השוטף הוא יותר לשטיפה.

כמו מטאטא ומגב - רק שהמגב משודרג ולא נבהל מחתיכות אוכל רטובות ודביקות. לשערות, גושי אבק וכדו השוטף פחות מוצלח לדעתי.

וגם לדייסון יש את הראש הקטן שמתאים לשאיבה בפינות, מגירות וכו

מנסה לדייק-מישהי מאיפשהו

הדייסון יותר טוב לתחזוקה של הבית, באבק ורצפה. הוא מחליף טאטוא.

השואב שוטף מעולה בסוף יום כדי להעביר ויש על הרצפה ולקבל בית נעים, או דקה לפני שבת כשהמטבח התלכלך שוב או לא הספקנו לשטוף - אבל הוא לא מחליף שטיפה טובה.

זה כמובן מהנסיון שלי, בטח יש כאלה שיגידו אחרת... 

תודה יש לי שואב שוטף ואני משתמשת בו למה שכתבתרקלתשוהנ

על הדייסון...

לא רק בסוף היום, אלא במהלך היום גם ככה הלכלוך זה לא אבק אלא ארוחת צהריים, מים שנשפכו ודברים כאלה שאי אפשר או מעצבן לטאטא.

תודה שהסברת

מעולה!מישהי מאיפשהואחרונה
אצלינו יש כמויות של אבק, אולי יותר מהממוצע 🙈 
קורס שווהשאלת היריון

או ציוד של אומנות או תכשיטנות

דברים שקשורים בתחביביםמתואמת
אצלי - ספר אלקטרוני, לוח גרפי לציור, כלי נגינה כלשהו...
משתמשת לדברים שממילא רציתי לקנותשמש בשמיים

ציוד לחצר או ספה חדשה, מחשב נייד חדש. דברים שאני גם אקנה יום אחד עם מתנה או בלי אבל הם עדיין מפנקים ויכולים להיחשב מתנה

מוסיפה- משהו שהייתי קונה בלאו הכי, אבל משובח יותריעל מהדרום
לק"י

או יקר יותר.

חליל צד.מוריה
שואב שוטףמולהבולה
מתנות עצמיותoo
שנהנתי מהן

כורסא אורתופדית עם מקום נפתח לרגליים (2000)

חופשה שווה (סכום תלוי מקום/ אורך/ לבד/ לא לבד)

תכשיטים ליומיום (אוהבת פנדורה)

פריטי לבוש יקרים שווים לשימוש שוטף (כמו מעיל מקצועי להליכות/ נעל נוחה שווה/ תיק יקר שמעלה חיוך יומיומי)

תכשיטיםדיאן ד.
מה דעתכם על דיקלקטין/בנגסטה?הרמה

שתי הריונות הייתי בלי

שתי הריונות עם

לא יודעת להגיד כמה עזר אבל אולי הקל

עכשיו עם בחילות בלי הקאות אבל בחילות איומות

מתלבטת אם לקחת שוב פעם או לשרוד בלי

לא מבינה בזהיעל מהדרום

לק"י

אבל אם את מתלבטת, את יכולה בינתיים לקחת כדורי ג'ינג'ר או נוזיקס (שזה ג'ינג'ר עם בי6).

אולי תגלי שזה עוזר לך.

תרגישי טוב!!

עלי זה הקל ברמה מסויימתאנונימית בהו"ל

עדיין סבלתי מאוד אבל הצלחתי לאכול

לי בונגסטה היה משמעותי לבחילותכנה שנטעה
ברור שלקחת בונגסטה למה לסבולשירה_11
אני יודעת שזה יישמע הזויהרמה

2 ההריונות שלקחתי יצאו לי ילדים מרדנים ולא קלים

2 ההריונות שסבלתי בשקט- ילדות טובות ורגועות

שוב אני יודעת שנשמע הזוי אבל פתאום יש חשש לקשר כלשהו שטרם נבדק 

אצלי חלק ככה וחלק ככה ולא לקחתי בכלליעל מהדרום
לק"י

כן לקחתי גינגר ודומיו. אבל זה לא יצא קשור....

למי יש חשש?שירה_11

לך? או משו שקראת?

בכל אופן אני לא יודעת כמה סבלתי

אני יודעת שחיי לא היו חיים

שהתבאסתי שהבוקר הגיע

וכשפתחתי את העניים חיכיתי כבר לסגור אותם שוב

ואני לא מגזימה

זה היה מהגיהנום

אצלי הפוך חחחDoughnut
הציל אותיDoughnut
אני בעד לנסות כל הריון מחדש ולראות איך זה. לי הדקלקטין עזר עם הקאות אבל עדיין סבלתי מבחילות, הבונגסטה הקלה משמעותית את הבחילות ברמה שיכולתי לנשום.
הרגשת הבדל בין דיקלקטין לבונג'סטה?אנונימית בהו"ל
אני מאודמישהי מאיפשהו
דיקלקטין היה לי מעולה ועם בונגסטה הייתי ככ חלשה שכבר העדפתי את הבחילות
מזכירה לישירה_11

שהבחילות היו כל כך קשות שיצאתי לבחוץ לנשום קצת אויר כי הרגשתי שאני נחנקת מבפנים

ואמאלה אני לא משקרת - משב רוח על הפנים עשה לי בחילה!!!

שם כבר הבנתי שזה רק אני והשם 😂

וואי היה לי ערב אחד בול ככה בהיריון הראשוןשיפוראחרונה
תעזרו לי לשמוחחחואז את תראי

יום העצמאות

כולם עם המשפחה

עם חברים מהיישוב

עושים על האש

נהנים

ואנחנו כרגיל בבית

משפחה גרעינית

תודה ה' על המשפחה שלי!!!!!!!!!!!!

כמה שניסינו להזמין חברים/משפחה

פשוט לא זורם

זה קשה כשאין משפחה נורמלית וגם קהילה אין

הרגשה של בדידות ואני בן אדם כל כך חברותי

וזה לא פשוט

לסחוב הכל

לארגן הכל

לשלם על הכל

להעסיק את הילדים

הכל לבד

מסיימים עם הלשון בחוץ

"רק בשביל הילדים"

וגם לי בא שמישהו יזמין אותי

לבוא ככה

כמו שאני

להכין משהו קטן

וזהו

להרגיש תחושה של ביחד

של חלק ממשפחה

מקהילה

ואין....

יאללהההה

הולכת להמשיך להכין סלטים טעימים

ומהר מהר מנגבת את הדמעות

תודה שהייתן כאן🥰

הלוואי ותהנו ותשמחו!!! חיבוקיעל מהדרום
לא רלוונטי כבר להשנהשלומית.

אבל גם לנו אין משפחה/ חברים שמסתדר לחגוג איתם ופשוט יצאנו לטייל!

בלי על האש ועם טיול שמותאם לקטנטנים והיה ממש כיף!

אולי תחשבו על כיוון כזה?

הבעיה לא משתנה ואז את תראי

זה בכל מקרה מרגיש לבד

והעומס והעול שבהכנות וכל כך מעייף - נשאר...

חוץ מזה שחלק מהעניין של היום זה לעשות על האש ולא רצינו לאכזב את הילדים

על האש זה לא באמת מצוות היום 😉אולי בקרוב
כן, הרבה עושים אבל אם לא זורם, לא מסתדר אם סתם פחות אוהבים באמת שאין חובה ואפשר לעשות משהו אחר
אולי תנסואורוש3
לחשוב מה יהיה לכם הכי כיף. זה לא פותר את הבעיה של חברים או משפחה. אני לא יודעת מה הרקע וחיבוק גדול על זה! אבל בביחד שלכם הייתי משקיעה רגע מחשבה מה יהיה לך פחות שוחק ויותר ממלא. כמו שהציעו אפשר לטייל, אפשר ללכת למתנפחים באיזה מקום עם דוכני אוכל, לשבת ליד מעיין, לעשות בוקר סרט. סתם זרקתי. אבל ברעיון, אין חובה כמעט בשום דבר... תנסי בביחד שלכם לא להרגיש רק שאת מקריבה למען אחרים אלא גם נהנית. 
אני אגיד לך מהואז את תראי

אנחנו כל שבת בבית

כל חג בבית

אז גם ביום העצמאות להיות שוב בבית?

יש בזה משהו מאוד לא קל עבורי

ואני הכי אוהבת את הבית שלי

והמשפחה הגרעינית שלי היא כל חיי!!!

ועדיין יש בי רצון שהילדים שלי יחוו ילדות עם בני דודים ושבתות עמוסות וטיולים ומרחבים ועוד אנשים שהם לא רק אבא ואמא.

לשניה אני לא מתלוננת, מודה לה' על המשפחה המתוקה שלי, זה חסד!!!

פשוט אומרת שיש משהו מאוד בודד בלהיות בלי קהילה, בלי חברה לפרוק לה קצת, בלי משפחה עוטפת.

סה"כ אנחנו זוג צעיר...

תודה על ההבנה והרעיונות💜

למה זה ככה בעצם?אורוש3
אמממואז את תראי

מצד אחד המשפחה בחו"ל

מהצד השני משפחה מאוד קטנה, ההורים לא בעניין של לארח וגם לא לבוא אלינו (לצורך העניין היו היום בבית, פשוט נחו והמשיכו בשלהם)

והאחים הולכים לצד השני באופן קבוע (אפשר להבין אותם, יותר כיף שם )

מבחינת קהילה אין פה ממש קהילה קרובה

יש קהילה גדולה שכן יש שם אנשים שאנחנו מדברים איתם ונפגשים בבית כנסת וכאלה אבל לא מגיע לרמה של לעשות דברים ביחד וניסיתי לא פעם...

קשוח...אורוש3

הייתי מנסה להזמין את האחים.

לחשוב על חברים מהעבר, צבא, ישיבה, אולפנה, לימודים. ומנסה לחדש קשרים לאט לאט. וכן יותר להתחבר לקהילה. 

אז למה אתם לא עוברים לקהילה?אמאשוני

דווקא בגלל שאתם זוג צעיר כדאי להשקיע בלבנות קשרים שיתנו לכם את המעטפת והגיוון שאתם זקוקים להם.

זה לא קורה בבום, זו דרך, ולכן כדאי להתחיל אותה כדי שתקצרו פירות בהמשך.

לא מוצאים לאןואז את תראי

זו האמת.

לא רוצים בשומרון/ בנימין

לא בלוד

מבחינת עבודה חריש לא מתאימה

ונראה לי שבזה סיכמנו את המקומות הקהילתיים...

לא?

ממש ממש לא..שקדי מרק

יש הרבה קהילות בערים סביב בתי כנסת/גרעינים

אם אתם בעניין, הייתי מתאמצת לחפש

ויש עוד כמה יישובים חוץ מבשומרון ובנימיןשקדי מרק
אשמח לשמועואז את תראי
יש בגוש עציון, באיזור הר חברון, בלכיששקדי מרק

אבל אם השיקול הוא רק בטחוני אז אולי גם אלו לא יתאימו לכם.

בנוסף יש יישובים כמו למשל מרכז שפירא, מרחבעם, כמובן תלוי איזור

לגבי ערים יש גרעינים קטנים, שבהם הקהילות קטנות ומחוברות יותר (מכירה בגדרה ובחיפה אם רלוונטי לכם, אני מכירה חלקית אבל שווה לברר.

חיפוש מקום מגורים הוא מסע לדעתי.. לא פשוט ברור

ממה שבדקנו זה או מסוכןואז את תראי

או יקר בטירוף.

למשל מרכז שפירא זה מקום מאוד מאוד יקר...

אנסה לבדוק שוב לגבי מה שכתבת. תודה!

לא מהיכרות אישית אבל יששיפור

את כפר הרואה, יד בנימין, נחלים, מרכז שפירא, שבי דרום, נראה לי ששומריה וברכיה גם לא ביוש.

ויש גם יישובים בגולן ובעוטף עזה.

ברכיה זה מושב ליד אשקלוןיעל מהדרום
לק"י

שומריה זה בלכיש.

לכיש לא מסוכן בכלל אין שם ערביםפה משתמש/ת

וגם אזעקות כמעט לא

לגמרי אזור רגוע יחסית

בני דקלים,שומריה,נטע,כרמי קטיף

לא יודעת מה הסגנון שלך

אבל ישובים חמודים 

גם ברכיה לא מסוכן. רק לא נראה לי שזה מה שהיא מחפשתיעל מהדרום
כל הישובים שהזכרת פהניק חדש2

קרובים לקו.

אומנם זה לא מוגדר מסוכן אבל גם לא רחוק מאד מהגבול.

ממליצה להסתכל בגוגל מפות מי שחוששת.

זה אזור קרית גת. לא רחוק משםיעל מהדרום
גם כפר סבא, ראש העין ומודיעין..טארקו
ועוד המון מקומות שלא נחשבים מסוכנים בכלל..

ואם כבר עברו את הקו זה חסר משמעות כמה זה קרוב.. לצורך העניין יש יותר שב"חים בתל אביב מבראש העין למרות שראש העין קרובה יותר..

אנחנו גרים במקום כזהואז את תראי
זה לא מספיק קהילתי בשבילנו
זה גם עניין של אופייעל מהדרום

לק"י

אנחנו גרים בעיר לא קטנה בדרום, שייכים לגרעין משפחות.

אני לא כזה נפגשת עם נשים/ חברות ביומיום, אבל גם כשיש מפגשים ואני הולכת, אני לא כל כך מוצאת את עצמי.

כדאי שתחשבו מה בדיוק אתם מחפשים.

לאאמאשוני

בכל עיר כמעט נראה לי שיש קהילות של משפחות דתיות צעירות.

פתח תקווה וגבעת שמואל למשל נחשבות לערים דתיות

אבל גם ברחובות, מודיעין וראשון לציון יש קהילות תוססות.

ואם את מחפשת ערים זולות יותר גם לא חסר.

אנחנו גרים ביישוב גדול עם קהילה סביבואז את תראי

גרעין כזה.

וזה לא מספיק קהילתי בשבילנו...

לא מחפשים רק אירועים בחגים ותפילה משותפת.

אוקי אבל יש מאות קהילות בארץאמאשוני
כדאי להשקיע בבירור יסודי של הצרכים וההיצע
ועוד טיפאמאשוני

אם אתם בסגנון חוצניקי למשל אמריקאי או צרפתי, כדאי לברר על קהילות מתאימות, אצל הרבה יש את הנושא של משפחה בחו"ל ומטבע הדברים הקהילה נותנת תחושת משפחה.

למשל בחשמונאים יש קהילה חוצניקית מבוגרת, לא יודעת איפה יש צעירה, כי אני כבר פחות מעורה בגילאים הצעירים אבל בטוח יש.

בבית שמש נגיד יש כמה קהילות כאלו.

גם בירושלים יש.

יש קהילות מבוססות שהן יותר סגורות וחדשים פחות מוצאים את עצמם בהם,

ויש קהילות שעוד בשלבי בניה או ביסוס ושם שווה להשקיע.

אולי את ברה כרגע סמוך לקהילה וותיקה ולכן פחות מורגש שיש מעטפת והתחדשות.

פתח תקווה ממש לא נחשבת לעיר דתיתעם ישראל חי🇮🇱

אולי 20% מתוך 270 אלף תושבים בערך.

יש את השכונות הדתיות כמו כפר אברהם, הדר גנים וקצת במרכז העיר בפיזור .

גבעת שמואל נחשבת עיר דתית לאומית יותר.

וואי מבאס ממש הלבד כשאת כל כך רוצה ביחד😒❤️שיפור

נשמע שזאת תחושה כללית שמכאיבה בחיים, ויום העצמאות רק מדגיש את זה יותר ומציף את החסר❤️‍🩹

ובכל זאת, מעלה נקודה למחשבה, נשמע שאת עובדת מאוד קשה "כדי לא לאכזב את הילדים" והגיוני שהילדים יהנו לא פחות מטיול, או אפילו מנגל עם צ'יפס ונקניקיות בלי סלטים מושקעים...

אנחנו נגיד לא עשינו על האש היום. טיגנו פלאפל ואכלנו עם פיתות, סלט וצ'יפס. זה כן עבודה אבל לא ברמה של לסחוב, לארגן, לשלם ולסיים עם הלשון בחוץ... וחוץ מזה הלכנו לפעילות שווה והילדים נהנו עד הגג.

אם מה שאתם עושים עכשיו לא עושה לכם טוב, אז ממש ממליצה לחשוב ביחד שנה הבאה עם ראש פתוח מה אפשר לשנות כדי שיהיה כיף ושמח למרות הנתונים המבאסים שאין משפחה וקהילה זורמת. ואם לכם יהיה טוב כנראה שגם הילדים יהנו. וגם אם בשנה הראשונה זה יהיה להם מוזר ויתאכזבו שחסר משהו משנים קודמות, זה דווקא יכול להיות להם לימוד טוב על גמישות בהתאם לתנאי החיים המשתנים.

לי זה כן מרגיש שזה משתנהשלומית.
עבר עריכה על ידי שלומית. בתאריך ה' באייר תשפ"ו 23:18

אבל כמובן זו הרגשה אישית.

לארוז אוכל קליל, בלי הרבה הכנות, ולקחת את הילדים לטיול מרגיש לי מאוד משפחתי ולא בודד בכלל

כן מסייגת אחרי שקראתי עוד תגובות שלך שאצלנו שבתות וחגים כן מתארחים מדי פעם אז אין תחושת בדידות מתמשכת שמתווספת כל פעם...

חיבוק גדול!

לגבי הקהילהשקדי מרק

זה מפריע לכם רק ביום העצמאות ואירועים כאלה או כל השנה?

כי אם כן אפשר אולי לנסות להתחבר לקהילה שקיימת בעיר/בישוב גם אם זה נגיד קצת רחוק לכם, או מסיבות מסויימות לא הכי טבעי.. עדיין שווה לדעתי להתאמץ.

אם אוהבים, קהילה זה דבר משמעותי 

אפילו לעבור דירה..שקדי מרק

כשחשבנו איפה לגור, השיקול הקהילתי היה כמעט הכי משמעותי..

אז אם זה משמעותי עבורכם, שווה להשקיע בשביל זה

(וגם בתוך קהילה לפעמים לוקח זמן להיכנס ולהרגיש חלק, לעשות סעודות משותפות.., במיוחד בקהילה גדולה. אבל הפוטנציאל קיים)

מצטרפת להמלצה של מעבר דירהשומשומונית
אנחנו היינו במקום שלא הצלחנו להכנס לקהילה ( היה לנו שם גם בית). אבל החלטנו בתהליך שעברנו עם עצמינו, ששווה למכור את הבית ולעבור דירה בשביל קהילה. ולא מתחרטים לרגע! למרות שבבית הקודם היו יתרונות על פני הבית הזה, פה מרגישה יותר בבית- גם בישוב ובסוף גם בתוך המבנה עצמו... מתרגלים לחסרונות, לומדים לשדרג מה שצריך והיום כיף לי לחזור לבית כל יום מחדש ...
וואו, איזה אומץדיאט ספרייט

ואיזו חשיבה מדהימה.

אכפת לך לשתף למה את חושבת שלקהילה הראשונה לא הצלחת להיכנס ולקהילה השניה כן?

כאילו, זה תלוי קהילה?

תלוי בגישה שלכם?

המחשבות על לעבור קהילה תופסות אותי מאוד לאחרונה, אז זה יעזור לי למחשבה אני חושבת.

רק אם אפשרי לך. 

הכי מבינה אותך בעולםםפה משתמש/ת

גם לי אין משפחה שבקשר איתה

וגם אין לי חברות בסביבה

וגם בכלל רק אחת ל..שנה מדברת עם חברה טובה מפעם

לא מזמינים אותנו והיו לי כל מיני חגים שנשארנו לבד

כולל  ליל הסדר

בעל מגויס ואין עם מי לעשות שבת בכלל

ולבד עם הקטנים - נכון זה בעיקר להיות בתפקיד ולתמרן סביב ולהעסיק ולהכין וכו

אבל עם הזמן רוצה לצאת מהמסכנות ולנסות לעשות מזה את ההכי טוב

משתדלת לצאת ולא להשאר בבית

וכן לחשוב מה כיף לילדים

ואז להיות פנויה לשה ולהשכיר לעצמי שזאת המטרה

אבל גם למצוא ביטוי למה ישמח אותי ..אפילו בקטנה

לא תמיד הולך

אבל את לא לבד

לא לכולם רק כיף

והרבה מאיתנו עובדים קשה כדי לזכות ל'כיף' הזה

ולפעמים כיף שעבדנו עבורו הוא יותר כיף ומוערך מסתם כיף שבא בקלות

חיבוקאבןישראלאחרונה

מכל הלב💗

תחפשו מקום שיהיה לכם חברה ותעשו דברים ביחד/ תיפגשו לארוחות מדי פעם, זה דורש עבודה ומאמץ אבל שווה את זה בעיני.

הרבה הצלחה

IVF- ההורמונים האלה הורגים אותיאנוונימית1

שמישהו יגיד לי שאני נורמאלית שאני בוכה בלי סוף כאילו אני כבר מתאבלת? שאני כבר מדמיינת את התשובה השלילית למרות שיש עוד שבוע לב. דם?

שזה ההורמונים, לא אני.

שאני מדמיינת אותי רצה לקבל חיבוק מהשכנה (כי הוא בטח יהיה במילואים בדיוק) ואני נמרחת לה על הספה. ומשאירה אצלה את הילדים כי בטח לא יהיה לי כח לתפקד.

ומתישהו העולם יבין שמותר לי לרצות עוד ילדים? שזה שאני מאושרת שיש לי לא סותר ששורף לי הלב שאני רוצה עוד? מה, רק לאישה שמביאה בקלות מותר לרצות מלא ילדים? מי החליט את החוק המוזר הזה?

ואולי בכלל אני צריכה להתפלל שה' יעזור לי לרצות פחות ילדים?

כדי שלא יכאב כל כך בנפש. כדי לחסוך לי מסעות אינסופיים כאלה

נורמלי. ולמי איכפת מהעולםאורוש3

את הולכת בשביל שלך.

חיבוק! 

חיבוק ענק יקרה!!! הייתי שם....אמהלה

תתעלמי מרעשי הרקע! לא מעניין מה העולם חושב עלייך!!!!!

שיהיה בשורות טובות ומתוקות בקרוב ממש

השבועים האלה זה סיוטטט שלא ברא השטןSheela
חיבוק גדול נשמה הלוואי שיעבור מהר ויהיה טוב! 
תודה מהממות♥️ אני פשוט לא זוכרת שהייתי ככהאנוונימית1
בסבב הטיפולים הקודם...

לא זוכרת שכל רגע פנוי אני בוכה, שהייתי מדוכדכת אחרי ההחזרה...

פשוט קטע שכל סבב והאופי המוזר שלו

אולי בסבב הקודם בעלך לא היה במילואים..שקדי מרק

ולא היינו בסיומה של מלחמה שהוציאה הרבה כוחות?..

אל תשכחי שגם ככה להיות מטופלת פוריות בתקופה כזאת זה טירוף

ובואי נגיד שגם בלי טיפולים אני אשת מילואים ועם דמעות בעיניים כי כבר נמאס

אז את מתמודדת עם הכל ביחד..

חיבוק גדול

האמת שהוא היה במילואים בסבב הקודםאנוונימית1
אבל מרגישה שאולי פשוט יש יותר ויותר דלדול כוחות עם הזמן... וחיבוק לך על המילואים, באמת נמאס
🧡שקדי מרקאחרונה
זה ממש נורמליSheela

זה שבועיים מורטי עצבים

ממש תחושה שאין לאן לברוח והמחשבות מציפות בלי הפסקה..

ואם את ברצף של טיפולים אז גם ההורמונים מצטברים מפעם לפעם

זה יעבור❣️

מבינה אותך כלכך חיבוק גדול!מחכה להריון

אמן תשובה חיובית בקרוב!!

מותר לך לרצות לגמרי!

מבינה מאד את המקום הזהמאמינה ומתאמנת

שאת רוצה עוד ילדים וצריכה להילחם על זה ואחרים לא מבינים. כשאומרים לך להסתפק בילדים שיש לך.

צריך לשים פס על כולם אבל זה כל כך קשה.

הלוואי והכל ילך לך בקלות🩷

אמן♥️♥️♥️אנוונימית1
וואי וואי איך שאני מבינה אותךשירה_11

מחמת בושה אני לא אספר לך מה אני הרגשתי עם ההורמונים

הלוואי והייתי יכולה לשלוח לך איזה משו מתוק וחיבוק 🩷🩷🩷🩷🩷

חיבוק!! גם אני הייתי שםחולמת להצליח

בטח שזה נורמלי לבכות,זר לא יבין מה זה לעבור בדיקות בלי סוף,

ללכת לבדיקות דם אולטראסאונד כמעט כל יום,

להזריק לעצמך זריקות

ואחר כך לעבור טיפולים..

את אלופה!👑

בע"ה מאחלת שיהיו בשורות טובות!

תוך כמה זמן מגיעה תוצאת בטא בכללית?אנונימית בהו"ל
.
אם עשית מוקדם בבוקר אז בטח תוך כמה שעותירושלמית במקור
לי פעם לא הגיעה התשובה גם אחרי הצהרייםחולמת להצליח

אז הלכנו לאחות והיא אמרה לנו.

לפעמים קורה שיש תקלה באתר.

בהצלחה!

תיכנסי לתוך עמוד הבדיקות כדי לבדוקמתואמת
קרה לי שלא ראיתי תוצאות בעמוד הראשי של האפליקציה, ואפילו עשיתי עוד בדיקת דם - ורק אז גיליתי שהתוצאה מופיעה רק בתוך התיק הרפואי כנשכנסתי אליו...
נכון גם לי קרה פעם עם בדיקה. בדקתי שםאנונימית בהו"ל
קיבלת תשובה? גם אני מחכהירושלמית במקור
תודה לכולכן. טרם הגיעאנונימית בהו"ל
הגיע אלי לפני עשרים דק (שלילי...) אז תבדקי שובירושלמית במקור
חיבוק.לי לא הגיע התוצאהאנונימית בהו"ל
תודה... ובהצלחה.אם לא יגיע בבוקר תתקשרי לאחותירושלמית במקור
תודה יקרה הגיוני שתגיע תוצאה בשישי?אנונימית בהו"ל
אני פשוט צריכה תרופה שמחייבת בדיקת בטא קודם
לא קרה לי אבל הבנתי שייתכן. בכל מקרה תתקשרי לאחותירושלמית במקור
כןניגון של הלב
בגדול התשובה מגיעה תוך כמה שעות מהרגע ששולחים את הבדיקה למעבדה

אצלנו נגיד באים לקחת את הבדיקות למעבדה מאוד מוקדם בבוקר, וכל מי שעושה אחרי לוקחים את הבדיקה שלו רק יום אח"כ...

הגיע לי אחרי יום וחצירק טוב!אחרונה

היה מותח מאוד!!! ואז הגיעה תוצאה גבוהה מאוד (וזה כבר היה חמישי בצהריים אז לא יכולתי לעשות עוד בדיקה...)

אז ביום ראשון כבר הלכתי לעשות אולט' וב"ה הכל היה טוב (ועובר אחד)

תגידו,עוד מעט פסח

גם לדעתכן יש היום הרבה פחות מכוניות עם דגלים יחסית לשנים עברו?

לא מצליחה להבין את זה.

דווקא אני רואה מלאאארקאני

וכבר לפני שבוע וחצי ראיתי ילדים מוכרים בצמתים

אישיתאפרסקה

אנחנו בד"כ כן שמים דגלים על האוטו, השנה ספציפית לא כי שכחנו/ לא היה בחנויות במקום מספיק בולט כדי שנזכור לקנות.

מבחינת אבא שלי, מאז הגירוש קשה לו מאוד לתלות דגלים.

מענייןעוד מעט פסח

באותן חנויות ששנה שעברה כן היה?

אצלנו גם לא מכרו בצמתים, אבל כן שכנים עשו הזמנה מרוכזת וקנינו דרכם.

לא חיפשתי לעומקאפרסקה
אבל בד"כ שמים את זה בכניסה במקום בולט, ולא נתקלתי. אולי בגלל המלחמה היה פחות ייצור ויבוא? הרחקתי לכת בספקולציות 😅
אין לי מושגיעל מהדרום

לק"י

אבל אתמול ראית דגל שהוא שילוב של ישראל וארה"ב😳

הזוי.

(לא יודעת מאיפה זה בא. אולי בעקבות המלחמה האחרונה שהיא בשיתוף עם ארה"ב. אבל בואו לא נגזים).

גם ראיתי.. הגזמה מוחלטתבאתי מפעם
כבר שנים יש כאלהכורסא ירוקה

תמיד היה נראה לי לא קשור, דוקא השנה שהרגשצי שמי שהציל אותנו מהגרעין זה בכלל טראמפ ולא ביבי אמרתי לבעלי שבא לי לשים כזה ולא אחד רגיל בתור הכרת הטוב.

בסוף לא ראיתי כלום בחנות אז יצא שאין שום דגל חחח

אני לא זוכרת דבר כזה. כנראה שזה פחות רווח באזוריעל מהדרום
האמת אנחנו השנה קנינו לשני הרכבים ושחכנו לשים.לא מחוברת
ואני האמת גם הרגשתי את זה 
מעניין... דווקא קניתי השנהבאתי מפעם
אבל אז ראיתי שאי אפשר לתלות על הרכב שלנו כי יש לו מן מגן שמש ליד כל חלון וזה חוסם... 
כנראה זה תלוי איזורמסע של החיים
אני דווקא השנה ראיתי הרבה יותר משנים קודמות.
אנחנו רצינו לקנות ונגמר בחנות😢השקט הזה

אני תמיד שמה וממשיכה עם זה עוד הרבה אחכ עד שזה כבר מאבד צורה..

(או ששוברים לי את הדגל😐 קרה לי שנה שעברה)

אני גרה בעיר חרדיתשושנושי
והשנה ראיתי אצלנו בעיר על רכבים דגלים, זה היה מעניין. אף פעם בעבר לא נתקלתי. 
ולא שברו?מקקה
מעניין
זה הקטע, שלא.שושנושי

יש שינוי שקורה,

לא בכל עיר (מודיעין עילית למשל קשה לי להאמין שהיה משהו)

אבל לפחות אצלנו בעיר, שהיא חרדית לגמרי ולא מעורבת - היו דגלים. אולי אלה של אורחים ולא תושביו העיר - אין לי מושג. בשבת אכלנו אצל חברים במרחק חצי שעה הליכה, בדרך ראינו שני רכבים במיקומים שונים. אולי התארחו שם. לא יודעת. 

גם לאורחים שובריםמקקה

מניסיון אישי

שני רכבים בעיר שלימה... עצוב.

ממש, זה ששני רכבים מרגיש הרבה זה עצוב...מכחול
אצלינו באזור שמים מגנטים של דגל ישראלואילו פינו

הרבה פחות נהרס מדגל אמיתי..

השנה אישית לא הגענו לזה... תקופה כל כך עמוסה שפשוט שכחנו...

אני שנים לא שמה בגלל הרעש שלו/פותחים חלון והוא עףמנגואית
לנו היו שלושה דגליםאפונה
אבל עברו בערך שעתיים מאז ששמנו אותם ועד שהאחרון עף מהחלון.
אנחנו לא שמנו השנהאמאשוני

את לא מצליחה להבין את העומס הטכני והמנטאלי שהצטבר מהתקופה האחרונה?

את מעט הפניות השקענו ביום הזיכרון.

בבחינת טוב ללכת לבית האבל מללכת לבית המשתה. (ציטוט לא מדוייק)

ובכלל דגלים לרכב עפים בשניה.

יכול להיות שזו הסיבהעוד מעט פסח

ניסיתי באמת להבין את הסיבה.

ויכול להיות שהעומס, יחד עם זה שאיכשהו אין דגלים בכניסה לסופרים, הביא אנשים לשכוח.

לא שופטת אף אחד, פשוט ניסיתי להבין מה נשתנה.

(והסוד הוא לתלות על הדלת, לא על החלון. ואז מקסימום נופל בזמן חניה ומרימים מיד).

גם אני אמרתי את זה היום . באמת מוזר.אור עולה בבוקר

נסענו בכביש ירושלים ת"א העמוס ובמשך זמן ארוך היינו כמעט הרכב היחיד עם דגל. מידי פעם עוד שניים שלושה . ממש הפתיע אותי .

אני גם שמתי לב...ואמרתי לילדים שהשנה אני לא רואה דממתקית

דגלים.
גם בבתים, במרפסות.
האמת גם אני לא שמתי יבגלל עצלות.

בסוף הגדול שלי תלה אתמול.

אולי באמתעוד מעט פסח

העומס של המלחמה והמילואים שלא נגמרים פשוט לא השאיר לאנשים פניות לתלות.

יש פטנט חדש-דגל מגנט לרכב. קנינו השנה. של ורד ביתןאביגיל ##

איך לא חשבו על זה קודם

🤨

בעקבות השאלה שלך בדקתי וראיתי מלא. אולי תלוי איזורשיפור
אני חושבת שיש הרבה פחות אבלרק טוב!

באמת בתור ילדים כמעט כל הרכבים בכביש ביום העצמאות היו עם דגלים.

כיום אני לא שמה מסיבות טכניות-

1. זה ממש מרעיש לי כשמתנפנף בנסיעה.

2. החלונות חשמליים ולכן בקלות אני שוכחת, פותחת חלון והדגל עף... בעבר היה צריך לסובב ידנית כל חלון, אז הדגלים היו נשארים במקום... 

לגבי 2 כתבתי כבר-עוד מעט פסחאחרונה

הפתרון הוא לתלות על הדלת עצמה.

ואז גם אם נופל, זה לא בזמן נסיעה, לאפשר שניה להתכופף ולהרים.

אולי יעניין אותך