אימהות סטודנטיות להתפקדמישהי11
צריכה קצת תמיכה שיש סיכוי לסיים את התואר אי פעם
המח שלי עיסה, ואני כל כך עיייפפפהה
עידודים טיפים שיתופים קיטורים אקבל בברכה😆
סיימתי 2 תאריםאבי גיל
בהריון לידה הנקה עד גיל שנה וחצי כמעט ועוד הריון אחרי שנתיים זה אפשרי. לאט לאט
ב"ה תצליחי
ילדתי באמצע התוארגפן36
היה קשה, אבל סיימתי בזמן ובממוצע 90.
הממוצע אכן קצת ירד בזכות הלידה, אבל שווה לי את זה.
הצלחתי לסיים את התואר עם ציונים טובים אפילובתי 123
לא היה קל... הרבה בכי הרבה פעמים רציתי לפרוש אבל שמחה ככ שלא ויתרתי
גם אני הריתי וילדתי שלוש פעמים תוך כדי לימודים.מתואמת

מן הסתם זה תלוי כמה הלימודים קשים ותובעניים... אני למדתי מקצועות יחסית קלים - אבל כן נדרשתי לריכוז...

ב"ה הצלחתי לעבור את זה, בציונים סבירים למדי.

(והילדים החמודים שלי התחשבו בי יפה מבחינת הלידות: לידה ראשונה - חודש לפני חופשת סמסטר, כך שהייתה לי חופשת לידה מוארכת, ולידה שנייה ולידה שלישית - שבוע בדיוק לפני סיום שנת הלימודים... )

וואי שלוש לידות בתוארמישהי11
ילדתי באמצע התואר (מקווה שתהיה עוד לידה לפני שאסיים אבל זה כבר בידיו של הקב''ה) אבל אני לומדת תואר בהנדסה באוניברסיטה..מרגישה שהמח שלי עיסה
תואר בהנדסה + לידות באמצע + לסיים את התואר במועד, 4 שנים?קרן-הפוך
לא באמת מצפה לסיים בזמןמישהי11
אני עושה את זה בנחת, אבל זה עדיין מתיש
שתיים מהן היו במהלך התואר (כלומר השנייה כבר ממש בסופו)מתואמת

ועוד אחת בסוף לימודי התעודה שלמדתי (מקביל לתואר שני, אבל בכ"ז פחות מזה...).

את העבודה הסמינריונית האחרונה שנותרה לי מהתואר, אגב, מרחתי עוד הרבה שנים אח"כ...

איזה קטע. גם אני ככה ממשושוב אתכם
גם בהנדסה.. ילדתי בשנה שעברה (אמצע התואר).
לא מצפה לגמור את התואר ב4 שנים..
וקשוח ממש. הממוצע יורד.. אבל ב"ה הוא עדיין טוב. מקווה לטוב..
יש אצלכם איזושהי התחשבות בנשים?
גם לומדת תואר בהנדסה באוניברסיטה...רעות1
ילדתי באמצע התואר, אחרי הלידה למדתי שאני מעדיפה למרוח את התואר ולשמור על שפיות כלשהי. 3 קורסים בסמסטר שאחד מהם מעבדה/פרוייקט זה החיים... (ויומיים עבודה במקצוע, אם לא הייתי עובדת אולי הייתי מוסיפה עוד קורס לא כבד). אגב, הממוצע עלה בזכות זה שאני לוקחת פחות קורסים ויכול ש יותר להשקיע וגם בגלל שהציונים בקורסים מתקדמים לרוב גבוהים יותר..
אני מנסה ללמוד בזמנים שהמוח שלי לא מחוק בהם ולא ללמוד בזמנים שאני יודעת שאעשה טעויות מפגרות... לא יודעת כמה זמן את אחרי לידה אבל לוקח זמן למוח לחזור למה שהוא היה וגם אז, עצם זה שיש עוד דברים על הראש זה כבר לא להקדיש את עצמי ללימודים כמו שעשיתי פעם...
בכל אופן, מאוד ממליצה למרוח את התואר, יהיו עוד מלא שנים לעבוד ולהרוויח כסף ;)
בינתיים אפשר להנות מזה שזמנך בידך ולא קיים רק בערב, אחרי העבודה...
אה, ותבדקי אצל הדיקן אצלכם אם מקבלים החזר שכר לימוד על הארכת התואר בגלל שילדת...
את התואר הראשון התחלתי עם תינוק בן 6 שבועותדבורית
ואת התואר השני סיימתי והגשתי את התזה בהריון החמישי שלי...
ב"ה!!! עם סיעתא דשמיא זה אפשרי
וואוו כל הכבוד לךלראות את האור
הריון שני התחלתי תואר ראשוןדיליה

הגשתי תזה שלושה שבועות אחרי הלידה הרביעית.

קל לא היה, סיפוק יש ויש

וגם עבודה ב"ה!!

אגב, היה לי יותר קל מהרווקות, תחושה כזאת שאני חייבת לתקתק כי יש לידה וכו' גמרתי לפני כולם

שנה ג' בתואר 1, עם בת 10 חודשים...פיג'מה
התארסתי, התחתנתי וילדתי במהלך התואר... קל זה לא, אבל אנחנו יכולות!!!
(ממליצה על הקבוצה בפייסבוק 'אמהות באקדמיה')
גם אני ככה!ושוב אתכם
וואי כיף לדעת שיש פה עוד במצב הלא פשוט הזה..
באה לעודד ולהציע גם מבט אחראורוש3
אני התחתנתי בתואר וילדתי את הראשון. אחרי הלידה הקפאתי את הלימודים בשנה (מערכת מובנית אז סה היה או לחזור אחרי 3 שבועות או שנה) ואחר כך חזרתי. לא מתחרטת על זה היום.. למרות שהיו לזה מחירים.
את השניה ילדתי כבר אחרי..
העייפות והמח שלא במיטבו בהחלט משפיעים אבל זה אפשרי! לאט לאט! מטלה אחרי מטלה!
המון הצלחה
תודה רבה!מישהי11
באמת הקפאתי בסמסטר, ונסיים עם זה לאט לאט, רק הייתי צריכה קצת עידוד שזה אפשרי אחרי יום מתיש
וואי איזה שרשור מדכאמיואשת******
למה אתן כולכן סופרוומניות?? למה רק אני בקושי מצליחה לעבוד בהריון וגם זה רק אחרי חודש רביעי?
לא פייר
😬
אם כבר אאונטינג...פיג'מה
סבלתי נורא בהיריון, הקאתי את נשמתי ולקח הרבה זמן עד שמצאתי מה יכול לעזור... גרתי רחוק מהלימודים, ולפעמים היה מדובר בנסיעה של 3 שעות... משו הזוי במצב שהייתי... והקאתי בלי חשבון באוטובוסים, ברכבת, בטרמפים... לא היה קל. לרגע!! אבל עם בעל תומך, מכיל ומבין, ועם תמיכה מהסביבה (בעיקר תמיכה נפשית, של הכלה והבנה) ועם נסיעות לשבת להורים כי לבשל היה מעל ומעבר, ועם מלא פיצה-על-פיתה וציפס בתנור.... וברור שעם התקפי 'אני-מפסיקה-עם-הלימודים-ועכשיו' (שלא נגמרו מאז), אני כבר בשנה ג' ב''ה!! ממש לא סופרוומן... הלוואי!!!
ממש כן!!!מיואשת******
אני הייתי אומרת לא וזהו
לנסוע ולהקיא בטרמפים וכו? פשוט לא.
אז לשבת במיטה כל היום ולהקיא שם?פיג'מה
זו הייתה המציאות, לפחות עשיתי משו עם עצמי..
ובטוח שעוד כמה שנים כשאסתכל אחורה, אגיד שהייתי משוגעת... לא יודעת
זה לגמרי נשמע משוגע...ושוב אתכם
כל הכבוד לך!! לא קל לאזור כוחות ולהמשיך למרות הקשיים..
תודהפיג'מה
באמת כמו שכתבו כאן לעבוד בזמן כזה נראלי הזוי לחלוטין, כי את מחוייבת לעבודה..
למה סופרוומניות? אף אחת לא אומרת שזה קל אני פשוט הרגשתיבתי 123

שה' נותן כוחות מיוחדים לסיים את הלימודים פשוט נס

גם אני כמוך לא מסוגלת לעבוד בהריון 

לגמריריבוזום
את התואר הראשון סיימתי בהצטיינות כרווקה. לא יודעת אם הייתי יכולה לסיים בכלל עם לידה באמצע
גמאני עשיתי תואר ראשון בהצטיינותרק להודות
והתחתנתי שבוע אחרי טקס קבלת התואר (מיד בסיום הסטאז')
לעבוד לדעתי יותר קשה בהיריון מאשר ללמודמתואמת

כי יש לך מחויבות לאחרים... בלימודים את מחויבת רק לעצמך, ואת המפסידה היחידה אם לא הולך. כשאת עובדת - את אמורה להיות אחראית יותר על התפוקה שלך, ועצם זה כבר מלחיץ יותר...

תגובה גם ל@מק"ר 

לעבוד יותר קשה לי מללמודדבורית
זה עניין של אופי
אני מאוד אוהבת ללמוד
אבל לעבוד בהריון זה כמעט בלתי אפשרי מבחינתי
קשה לי הלחץ מהסביבה, העמידה בדרישות, הבקורת
אני נעלבת מאוד בהריון,
לוקחת ללב בלי פרופורציות,
מגיבה בצורה לא עניינית
בקיצור אני הופכת למפלצת
בהריון הבא אני חושבת שאבקש חלת מהרגע שאגלה שני פסים בסטיק
אין לי בעיה להיות סטודנטית ולהתמודד עם עצמי מול המחשב ומאמרים,
רק בלי להתמודד מול אנשים ודרישות בעבודה
וואו שרשור מרתק! כמה אתן מספיקות אמהלה!מק"ר
ממני שסיימה את התואר לפני החתונה וחשבה שהכי סיוט בעולם זה לעבור הריון במשרה מלאה...
הייתי בחלק מהתואר ראשון (תובעני) נשואה אבלבעזרת ה
בלי ילדים ובלי הריונות..
חייבת לציין שזה היה מושלם.
וואי מזדהה ממש..מישהי פעם

אין לי מושג איך הולכת לעבור את תקופת המבחנים הבעל"ט עם הפיצי בן השישה שבועות והגזים שלו... לא יאמן שבתקופת מבחנים הזו לפני שנה עוד הייתי רווקה

התחלתי תואר ראשון עם תינוקת בת חודשייםהריוניסטית
ועכשיו בהיריון שני שנה ב',
אין לי מה לעודד לגבי הסיום, אלא לגבי הדרך..

ובטח שתסיימי את התואר! וכשתסיימי יהיה לך בית עם ילדים מתוקים שרק יחכו לראות אותך יותר.
זו המשימה שלנו בחיים, זו השמחה האמיתית שלנו. מה שממלא אותי כוח ללמוד זה המחשבה שיש לי בית וילדים מדהימים וכייפים (בלשון רבים זה כל העתידיים) להתאמץ בשבילם!
הכי כיף בעולם!
זכינו להיות אימהות בגיל צעיר, זו ממש זכות! לומר תודה להשם יום יום ולהתאמץ עד כמה שאפשר.
בתקופות מבחנים זה אומר להשאיר קצת כביסות, קצת בלאגן ולהתרכז בלימודים ובשהות שמחה עם הילדים.
זה כל כך לא שווה להיות בלחץ על כביסות וסדר ולצעוק על הילדים מתוך כל הלחץ הנפשי... (לא שזה חייב להיות כך, אך הרבה פעמים יוצא שכן).

הצלחה רבה!!
ממה שאני רואה סביביבאורות
דווקא האמהות הסטודנטיות מצליחות יפה, אפילו יותר מאחרים, פשוט כי יש להן משמעת עצמית גבוהה בהרבה. יכולה להגיד לך על עצמי שבשנה שילדתי בתואר היה לי את הממוצע הכי גבוה מכל שאר השנים. הייתי חדורת מטרה לסיים את כל המבחנים מהר כדי שאלך ללדת בראש שקט, אז לאורך כל הסמסטר מאוד השקעתי בשביל שאוכל לקבל ציונים גבוהים במועדי א' כבר וזה השתלם
גם 56 זה עוברתודה לאל
סתם הערת אגב
חבר רופא סיפר לי שאצלם בלימודים היה משפט "כל נקודה מעל 56 זה בזבוז אנרגיה" (לא מילים מדויקות אבל הרעיון הכללי)
ברוב המקומות עובר זה 60-70, לא 56.טארקו
חוץ מבגרויות....
לפעמים גם רק 80 זה עובר..לטובה
תואר ראשון צריך ממוצע מינמום 85 בשביל תואר שני.
לא כל תואר לומדים בשביל תואר שניטארקו
וצריך ציונים טובים כדי להתקבל לעבודה אחכ, במיוחד במקצועות מסויימים.
כי זה ממש תלוי תוארושוב אתכם
ברפואה (בהכללה גסה) אין משמעות לממוצע אלא בעיקר בעיקר לעצם התואר.
במקצועות אחרים, ובטח במקצועות טכנלוגיים, הייטק וכו'- זה ממש ממש לא ככה.
עם ממוצע 60-70 לא ממש יהיה לך מה לעשות אחר כך (אולי למלצר )
ככה שזה לא מעודד..
וכל הציונים הם חשובים?תודה לאל
אין קורסים שלא ממש משמעותים?
הכוונה שלי היא שצריך להירגע וגם אם לא קיבלתם את הציון שממש רציתם אלא גם ציון מספיק טוב אז זה גם בסדר.
באמת לא לגמרי מעודד...באורות
אצלי למשל בתואר ראשון ככל שהממוצע היה גבוה יותר כך האופציות בהמשך היו טובות יותר. כך שלצערי השאיפה התמידית היתה לקבל 100. כל ציון מתחת 90 היה מאכזב קצת. מתחת 80 חייב מועד ב'.
מסכימה ^^ ככה זה בהנדסה..ושוב אתכם
אני בשתי מבחנים בתואר קבלתי שישיםאמא של דיתה

שזה בדיוק הציון העובר- ואלו היו הציונים שהכי הכי שמחתי בהם! שמחתי שנצלתי בנס ממועד ב', 

מעולם לא עניין אותי מה הציון.

ספורט ספורט תזונהיהודי חי הווה
עבר עריכה על ידי יהודי חי הווה בתאריך ג' בשבט תשע"ט 12:04

1. כדאי מאוד לעשות הליכה או ריצה 3 פעמים השבוע ויותר למשך שעה שעה וחצי ויותר. או לבנות תוכנית בחדר כושר.זה יסייע מאוד לפעילות המוח שמשחרר הרבה אינדורפינים בפעילות ספורטיבית.                                                                                        2.תזונה-להימנע משתיית קפה יותר מפעם ביום ולהימנע לגמרי מחטיפים כמו פופקורן ציפס וכן לא לאכול פלאפל וציפס בחנויות[אפשר לבקש רק סלטים}.להימנע מסוכר מאוד חשוב כדאי מאוד לשים דבש בכוס קפה או תה ולא לשים סוכר.מאוד רצוי להימנע מלשתות קולה או פאנטה משקאות מלאי סוכר ועדיף לא לשתות בכלל משקאות כדאי לאכול מזון עתיר באומגה 3 אגוזים,שקדים ,מרוה מרושתת [אפשר לבדוק אצל מטפלים אלטרנטיבים] .אני יכול להעיד על עצמי שחיי השתנו לבלי הכר מאז שעשיתי את הדברים כנ"ל.כדאי גם כל שבוע לצאת לכיף משותף כמו הופעה מוזיקלית,טיול בטבע, גן חיות,מוזיאונים, תיאטרון,משחק ספורט.לפי מה שאוהבים.הצלחה רבה ובריאות איתנה לכל עם ישראל.

אבא שלי הציל אותי...בלדרית
ילדתי בחופשת סמסטר של השנה האחרונה בתואר השני, הילד היה בן חודשיים + כשהתחלתי ללמוד ואבא שלי האלוף בא איתי למכללה וישב איתו בחוץ בשיעורים ושלח לי הודעה כשהוא התעורר.
כשאבא שלי לא יכל להגיע הייתי נכנסת איתו לכיתה אבל ממש קשה ללמוד ככה כי הייתי דרוכה שלא יבכה ויצאתי איתו החוצה כל פעם שזה קרה.
הלימודים היו רק יום בשבוע למזלי. זה עובר מהר ואחרי הסמסטר הראשון כבר השארתי אותו בבית של ההורים והיה קל יותר. מזל גם שזה הסתדר גאוגרפית ( לא רק מזל, חיפשתי מכללה קרובה אליהם).
לפעמים יותר קל ללמוד עם ילד מאשר לעבוד כי מאפשרים לך יותר גמישות עם כניסה לכיתות והיעדרות משיעורים. ואני למדתי במקום שממש לא מעודדים הבאת תינוקות לשיעור, אבל בגלל שלא היו עוד כאלה כשלמדתי שם, המרצים התגמשו. הבנתי שבמכללות דתיות יש בעיה של חניון עגלות בכיתה ... אז תבררי על מעון במכללה או מטפלת. זו המלצתי.
תודהמישהי11
הבן שלי בן עשרה חודשים, אז אנחנו מסתדרים בקטע הזה...ואני לומדת במקום שממש לא מקובל להביא תינוקות, סביר להניח שאם אביא כולם יהיו כל כך בהלם שלא יגידו כלום (בכללי הזוי ללדת פה בתואר) חיפשתי בעיקר תמיכה בהתמודדות עם החוסר שינה בלילות (כרגע שיניים) ואינסוף המשימות בכללי
היי לך1234אנונימי

אני גם כמוך, לומדת תואר בהנדסה עם תינוק קטן. לפעמים דווקא בגלל שאין הרבה בנות בתואר (ונשואות בכלל, שלא לדבר על ילדים) יכול להיות שיגלו יותר גמישות. כי את היחידה ולא צריך להתחשב בעוד 50 בנות בשנתון שיולדות ;)

כבר עכשיו אני יודעת להגיד שהלימודים ייקחו לי יותר זמן, אבל יש בזה גם יתרון, אני יכולה להשקיע יותר בבית, להשקיע יותר בכל קורס ואולי גם לשלב עבודה תוך כדי.

אצלנו בעלי ממש מגוייס לעניין. עכשיו בתקופת מבחנים הוא שומר על הקטן כל יום כמעט ואני לומדת באוניברסיטה. במהלך הסמסטר הייתי יותר בבית וסדר העדיפויות היה קודם בית ואחר כך לימודים, אבל בתקופת מבחנים הסדר עדיפויות משתנה (בגבולות הסביר כמובן) והמבחנים והלימודים שלי קודם, גם על חשבון הסדר והארגון בבית. לי לפעמים קצת קשה עם זה, לראות את הבית מבולגן, אבל אני מנסה לשחרר כי כרגע המטרה זה התואר.

זה באמת ממש מאתגר, כל פעם שהוא חולה למצוא דרך להשלים את החומר, לעמוד בקצב של כולם כשאנחנו מגיעות הביתה וצריכות גם לתפקד כאימהות וכנשים ולא יכולות פשוט לשבת וללמוד כל היום. אני מגלה על עצמי כל פעם עוד דברים שעוזרים לי. טכניקות למידה, הצבת סדרי עדיפויות, תכנון זמן, יכולת לשחרר, להיעזר במי שיכולים (בלי להתבייש! זו משימה מאתגרת ומי שמציע לעזור אני קופצת על זה בשמחה!).

לגבי החוסר שינה בלילות, גם ממליצה לך להתחלק עם בעלך. זה כמובן תלוי ביכולות של כל אחד מכם לתפקד אחרי מחסור בשינה, אבל אצלנו נגיד אם יש לי מבחן, או יום עמוס למחרת, בעלי קם אליו כדי שלי יהיה כוח.

וזהו, זה באמת מאוד מאתגר! אבל אפשרי ועם הזמן משתכללים. לפעמים אני אומרת מזל שיש לי הרבה סמסטרים, ככה יש לי הרבה זמן להיות טובה יותר ;)

המון בהצלחה! אני לא יודעת איזו הנדסה את לומדת, אבל מוזמנת לפנות בפרטי אם את מחפשת מקורות לימוד לקורסים שתוכלי ללמוד לבד לפעמים אם את צריכה להיות בבית, או אם יש משהו ספציפי בקשר לתואר שאוכל לעזור, אז בשמחה!

תודהמישהי11

בעלי קם כל בוקר בחמש וחוזר מאוחר, הוא לא יכול לעזור עם הלילות...בתקופת מבחנים (אצלינו עוד לא התחילה) אנחנו נוסעים לחמי וחמותי והם ישמרו על הקטן ואני אלמד (הכי פינוק שיש, יהיה אוכל חם וטוב לכולם, בלי לדאוג לכלום)

זה עובר! וממש מהר.בלדרית
זו בהחלט משימה לא פשוטה, אבל באמת שככל שהילד יגדל הוא יישן טוב יותר ואת תתרגלי ויהיה לך קל יותר. בהצלחה.
בן עשרה חודשים לא הייתי מביאה לאוניברסיטה כי יהיה לו משעמם. אבל בהחלט הייתי מביאה תינוק קטן יותר, גם אם זה ידהים את כולם, טובת הילד קודמת ואפילו הייתי שוקלת להוריד עומס בלימודים ולהאריך את התואר אם זה יקל עליכם.
סליחה, אבל זה אכן מפריע להתרכז לפעמיםבעזרת ה
בכיתה כשיש מדי פעם בכי של תינוק וטיילת עם עגלות..
אם זה במוסד לימודים שאין הרבה יולדות אז בסדר, אחת שתיים לא מפריע.. אבל במקומות דתיים שיש הרבה זה לפעמים כבר מפר את הלמידה.
מי שילדה צריכה למצוא איך היא משלבת ביעילות. זה לא צריך ליפול על חשבון הלמידה של האחרות.
מי שיולדת וממשיכה ללמוד עושה מסירות נפשבתי 123
ענקית! תחשבי שאין חופשת לידה ואין מסגרת לתינוק בין שבועיים ולא לכולם יש הורים שגרים קרוב ויכולים לעזור
תחשבי איך היא מגיעה ללימודים אחרי לילה ללא שינה איך היא צריכה לחזור ולשבת על כיסא אחרי לידה ...בגלל שהיא הפכה לאמא אין לה זכות לסיים את הלימודים?! כמובן צריך להתחשב ולצאת מיד שהתינוק בוכה אבל כל עוד האקדמיה לא מתאימה את עצמה לאמהות עם חופשה נורמלית או אפשרות ללמוד מהבית לא יקרה שום דבר אם שאר הכיתה יתאמצו קצת
את מתארת את זה כגורלבעזרת ה
לא חייבים להביא ילד כל שנה בתואר
יש פסיקות שמתירות רווח קצת יותר רחב.
ואם מישי בכל זאת בחרה בזה זה מהמם בעיניי ואין לי שום בעיה עם זה. אבל יש לזה השלכות. והיא צריכה לשאת בהם.
יש איזה תפיסה כזאת של אימהות שכולם צריכים לשאת איתם בעול.
אני הכי בעד שהאקדמיה תתן חופשת הולמת לאם סטודנטית, אני מבינה מאד שלא לכולן יש תמיכה משפחתית. אבל לא חושבת שזה תפקידן של שאר הסטודנטיות לשאת בעול. לא שייך ללהתאמץ קצת. לפעמים זה ממש לא מאפשר למידה.
אז במקום למחות נגד האמהות תמחיבתי 123
נגד האקדמיה
לאישה יש זכות להביא ילדים וגם זכות ללמוד!
זה לא סותרבעזרת ה
זה שני דברים שצריכים שינוי.
גם במכללה דתית יש דתיים ברמות שונות ויש בנות שבוחרות למנוע בשביל להפיק מהתואר למידה מיטבית. גם מי שחושבת שזה אסור ולא מסכימה עם זה, עדיין בכל מקום שתהיי יש אנשים ששונים ממך ויש להם בחירות שונות וצריך לכבד. אז תגידי להן לשאת בעול של חברה שלהן? לא נראלי הגיוני שהן לא הביאו ילד בשביל לעבור את השנים של הלמידה בצורה מיטבית ובסוף תגידי להן לשאת בעול של החברות שלהן.
אני הכי בעד עזרה הדדית, אין לי בעיה לעשות עבודת הגשה בשביל חברה שילדה או לסכם עבורה חומר. אבל יש הבדל בין לעזור לבין לאפשר הפרעה בלמידה.
עצוב שאת רואה את זה בתור עולבתי 123
ולא בתור התחשבות שמאפשרת למשהי ללמוד בדיוק כמו שלך מגיע משהי שמשקיעה מאמץ פי אלף מתלמידות אחרות
זה לא סותר את זה שצריך להשתדל כמה שפחות להפריע

זה לא שייך לאיך אני רואה את זהבעזרת ה
את מסוגלת להבין שלעיתים זה פשוט *לא* מאפשר למידה?? שאני לא אדע את החומר למבחן כי אני פשוט לא מצליחה להתרכז עם הטיילת?? התואר שלמדתי היה מאד מורכב, כזה שצריך להחזיק ראש. אני לא רואה עזרה לחברה כ'עול', בפירוש כתבתי לך שיצא לי לעשות ולעזור לחברות שילדו או התחתנו והמון!! אבל עזרתי במה שיכלתי וזה שונה מכך שכופים עלייך.
(השתמשתי בביטוי לשאת בעול כביטוי שמבטא לקיחת אחריות, ולא במובן שילדים הם עול במובן השלילי של המילה חלילה!!)

אני לא חושבת שהן בהכרח עושות יותר מאחרות, יש בנות שמשקיעות מלא מאמץ כי אין לא תמיכה כלכלית והן מתמרנות בין עבודה לימודים ומלגות, או כי אבא שלהן חולה או כל אחת ונסיבותיה היא. זה שסטודנטית היא נשואה או אמא לא בהכרח שהיא משקיעה יותר!! יש כל מיני נסיבות חיים גם ברווקות שגורמות לצורך להשקיע יותר מאמץ.
מוסד אקדמי נועד כדי ללמוד בו.וואוו
איזה זכות יש להפריע? אנשים משלמים המון כסף שכר לימוד!
אני איתךבעזרת האחרונה
אני מסכימה איתך מאודטארקו
דווקא בתור הסטודנטית שכן ילדה בתואר, וכן הביאה את התינוק-
הייתי בסופר מודעות שציוצון קטנטן שלו ועפנו החוצה.
כי באמת זה שאני רוצה (או אין לי ברירה) לבוא עם התינוק לא נותן לי זכות להפריע לאחרות.

(אגב, אצלנו לצערי אין מסגרת לפי ימים או שעות, אלא רק מעון תמ"ת שמחייב רישום לשבוע מלא.. ובגלל שאני לומדת יחסית רחוק מהבית זה פשוט היה לא רלוונטי.. הלוואי שהיו להם פתרונות הגיוניים)
כל הכבוד לך. תמיד התפעלתי מהנשים רגישות שעפו החוצהארלט

כשהתינוק צייץ כי הבינו שאין להפריע לשאר. זה לא נעים להעיר למי שנשארת עם תינוק מפריע אבל זה באמת לא בסדר.

גם אני אף פעם לא הפרעתי ובשניהבתי 123
לפני שיהיה טיפה רעש יצאתי בשקט החוצה
אבל אם תלמידות מתלוננות עך עצם זה שיש עגלה בכיתה והאישה צריכה לצאת להניק זו ממש קטנוניות וחוסר התחשבות לדעתי

בלי קשר לתינוקות העולם הוא לא שקט וסטרלי צריך התחשבות הדדית לכולם
ולא נכון להגיד לאישה ילדת אז תקפיאי את הלימודים זו בעיה שלך
חוסר התחשבות??בעזרת ה
חוסר התחשבות זה לא להבין שיש אנשים שלא מצליחים להתרכז ככה!
לא דיברתי על עגלה אחת.
אבל כשיש 3-4 זה כבר הסחות כל השיעור.

ושיעור נועד להיות שקט וסטרילי.
אולי את מאוד רגישה אני לא מכירהבתי 123
אותך ולא שופטת כמובן שלא כתבתי כלום באופן אישי
אני רק יכולה להגיד לך שאצלנו היו כמה אמהות עשינו מקסימום השתדלות שלא נפריע ישבנו ליד הדלת ויצאנו בשקט שהיה צריך
כל הכיתה סיימה בהצטיינות את התואר אז ב"ה
אני מאמינה שכשחושבים על האחר ויש אהבת ישראל במיוחד עוזרים למצווה הככ חשובה הזו של פרו ורבו אז יש סיעתה דשמייא ענקית לכולם
אני מסכימה עם בעזרת הרעות1
גם טיילת בסוף הכיתה ופתיחה/סגירה של הדלת מפריעות ללמידה.
ישנן דרכים נוספות ללמוד עם תינוק בלי להפריע לשאר הסטודנטים, יתכן והן עולות יותר כסף אבל סטודנטית שבוחרת ללדת צריכה לקחת גם דבר כזה בחשבון. אני בעד תמיכה ועזרה ככל הניתן (גם אני אמא סטודנטית) אבל לא על חשבון הסטודנטים האחרים שאין להם מקום אחר ללמוד בו.
מצוות פרו ורבו חשובה אבל אסור לשכוח דרך ארץ...
מצוות בין אדם לחברו גם חשובהבעזרת ה
ואני לא רגישה
דיברתי עם הרבה בנות שזה מפריע להן
אולי לא תמיד מעיזות להעיר..
לא אומר שלא מפריע.
זה מזכיר לי את ראש השנה האחרוןחותמת+

הלכתי במאמץ רב לבית הכנסת בשביל לזכות להתפלל והיתה שם מישהי עם תינוק בן חודש, וזה נורא הפריע.
קודם כל בכי שלו שגרם לה לצאת עם הכירכרה החוצה ולהזיז נשים וחוץ מזה את כל ההתעסקות שיש סביב תינוק,
וכשמישהי החליטה לומר לה משהו היא ישר אמרה- סליחה?? בגלל שילדתי כבר אין לי זכות להשתתף בתפילות ראש השנה? אפשר לחשוב שאתן נגד ילודה....

ולי אישית נגרם צער מזה כי באמת עשיתי מאמצים לבוא ובסוף גם לא יכולתי להתפלל טוב.

בדיוק ככה. גם לי זה מזכיר את זה. ממש חוצפהמיואשת******
יש לכל זמם בחיים את הדבר המתאים ואת התפקיד שלו. ומי שלא מסינה שבמקום זכויות היא צוברת חובות וכעסים בראש השנה על דברים כאלו והתפילה שלה לא רק שלא שווה כלום אלא רק מזיקה, יותר עבירות שהיא מוסיפה לעצמה בראש השנה. ממש עצוב
זה ממש לא בסדרדבורית
וחוסר הבנה של תפקיד וזמן כמו שכתבה מיואשת.
הרבנית כל הזמן מדברת על זה בשיעורים לנשים. כל שלב בחיים ועבודת ה' המתאימה לכל שלב. אבל לבוא עם תינוק לביכנס ולהפריע זה לא מתאים
אז של מי הבעיה בדיוק? שלי? בגלל שמישהי ילדה זה הבעיה של כולםמיואשת******
איזה מן משפט זה לומר שאי אפשר לומר ילדת זה הבעיה שלך. זו בהחלט הזכות שלך , והתינוק שלך, ושילוב הלימודים והתינוק הוא בעיה שלך, ואין שום הצדקה לפתור את זה על ידי הפרעה לאנשים אחרים

כמו שהשכנה שלי לא יכולה לומר לי- הילדים שלי ירעישו מעל הראש שלך במשחקי כדור כי אי אפשר לומר - ילדת ילדים וקשה לך להעסיק אותם אז זו בעיה שלך ולכן נהפוך את זה להיות בעיה של כל הבנין.

ללדת ילדים זה זכות גדולה. וזכות פרטית. אני לא סובלת את הגישה הזו כאילו כולנו אחראים לכל הילודה בצורה קומונלית פרו ורבו כל עם ישראל עזרה הדדית.
זה לא עובד ככה
אני לא מקיימת מצוות על חשבון אף
אחד אחר ולא מצפה מכל עם ישראל להיות ערבים לילדים שאני בוחרת להביא לעולם בגלל הלימודים שאני בוחרת לעשות.
זה בחירה (גם אם יש אנשים שללדת אצלם זה לא בחירה, לימודים זה כן בחירה, ויש בעל בסיפור הזה גם כן בדרך כלל) ועל בחירות משלמים לבד ולא מנדבים את החברה לשאת בנטל
אתן יכולות להמשיך בויכוח אני לא חושבתבתי 123
שאמא שיוצאת בשקט מהכיתה בלי להפריע זה נטל ועול על תלמידות אחרות
אהבתי את הדוגמה של השכנה ברור שלא לגיטימי לתת לילדים לשחק בכדור אבל אני בחיים לא אחשוב להעיר לה כשהילדים רצים אפילו שזה ממש מפריע
נשמהה, יש הבדל בין רעש נורמליוואוו
של ילדים משחקים בביתם לבין הצורך לשמור על שקט כדי לאפשר למידה! זה מוסד לימודי וזה בית.. סביבה טבעית
התחתנתי בתחילת התואר וסיימתי עם 3 ילדיםחמישייה ב"ה
עם נסיעות ארוכות,עם ימים ארוכים, עבודה מעשית וכו'.
היה מאתגר, היה קשה, אבל עבר.. ובשלום.. אולי יכולתי לסיים עם ממוצע קצת יותר גבוה אבל הרווחתי שפיות..יחסית😅
היה לי מעון במכללה, לא זול, אבל העדפתי את זה על פני להשאיר ילד רחוק ליום ארוך.
וכן, עיצבן אותי שאני משלמת הרבה, או חברות נפרדות מילד ליום ארוך, כל אחת ובחירותיה שלה, ואז יש את זאת *שבאופן קבוע* הייתה מגיעה עם תינוקת בת 8-9 חודשים אפילו, שמרעישה,יוצאת ונכנסת איתה, ממש בחוסר התחשבות. זה היה מוציא מריכוז וגם מעצבן באופן אישי.
לא שאף פעם לא הכנסתי ילד לשיעור, אבל רק אם היה ישן או בגיל פצפון שהם לא מרעישים או שיצאתי מיד אחרי סימון נוכחות..

פעם אחת קרה לי שהיה לי מבחן ולא היה לי סידור בשום פנים לתינוק. ביקשתי מהמרצה להיבחן בחדר הסמוך לבד כדי לא להפריע. למזלי היא הסכימה (לי זה היה סיוט אבל לפחות רק לי).

בחרתי בהורות, אני בעד ילודה, אבל אני זאת שצריכה לשאת בעול ולא לצפות מזרים שיתחשבו בי או ישאו בעול איתי. אם הם עושים זאת זה נהדר וזה חסד גדול, אבל זה לפנים ממידת הדין.
מסירות נפש למען מה בדיוק? למען התואר..?וואוו
בהנחה שאת התואר היא לא לומדתבתי 123
בשביל הכיף האישי שלה אלא כדי שתוכל לדאוג למשפה שלה ולעזור בפרנסה
ובהנחה שהיא לא מביאה ילדים רק כי זה כיף אלא כי כך רוצה הקב"ה
אז כן לא לישון כל הלילה ולהתאמץ וללכת ללימודים זו מסירות נפש..
ושוב אני לא בעד להפריע חו אצלנו כל מי שהביאה תינוק תמיד ישבה בדממה ליד הדלת ויצאה בשיא השקט כשהיה צריך
מתפקדת! =/*מה*

סטודנטית לתואר ראשון, בדרך לילד שני בעז"ה! 

מוכנה להצטרף בעיקר לקיטורים קורץ נשמע שכולן פה סופרוומניות ממש! אז אני לא... לא משקיעה טיפת זמן ללימודים מעבר לשהות שלי שם, לא ברור איך נעבור את התואר הזה... איי הרבה סיעתא דשמיא, בעז"ה

שומעת מסטודנטים שתואר בהנדסה זה קשה ותובעניארלט

גם בלי לידות ובית.. אז שיקח יותר זמן- זה לא נורא, העיקר שתעברי את זה יותר ברוגע

אני ב"ה גמרתי תואר עם שנייםאני והגיטרה
היה איתי בלימודים עד גיל 3 חודשים. שאיבות במהלך הלימודים (עיוני +מעשי), וב"ה צלחתי.
בעזה גם את השני נולד חודשיים לפני המבחן של הסוף...
ה' תיזמן לי טוב את הלידות, אז זה עזר ;)
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

נשמע לי הגיוני מאודממשיכה לחלום
במיוחד אם אתם מנסים לאכול בריא
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

קיים אצלנו גם,אונמר
אבל עדיין קשה לי. לא כייף לי להגיד לעצמי לא, לא מצד לשקף את זה החוצה...
מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדיאחרונה
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

וואו טובה! תודה רבה!!רבותבנות
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמתאחרונה
מחפשת המלצה למתקן מגנטי לניקוי חלונותרוני 1234
מכירות משהו מוצלח?
טוב אולי אתן מנקות בדרך אחרת…רוני 1234
אז מה השיטה שלכן?
השיטה שלי הכי פשוטה -מתואמת

לא לנקות🤭

דווקא קניתי פעם מגב מגנטי כזה לחלונות, אבל אפילו לא ניסיתי להשתמש בו...

חחח זו גם היתה השיטה שלירוני 1234
אבל אני כבר מתגעגעת לנוף המהמם שפעם ראו מהחלון שלי
הנוף מהחלונות שלנו הוא בנייניםמתואמת

אז אולי לכן אני לא רצה לנקות את החלונות🤭

(אבל האמת שהם רוב הזמן פתוחים, אני לא אוהבת חלונות סגורים...)

חח בול. גם שלי😅השקט הזהאחרונה
אני מכירה את הרובוט מעליאקספרסטארקו

הוא ממש חמוד

לא ניקוי מושלם הוא קצת משאיר סימנים

אבל ממש אחלה

אין לי אותו אבל לחברה טובה שלי יש.. זה שהוא כמו 2 עיגולים כזה.

יש לי כזה ואני ממש לא אוהבת...וואלה באלה
אולי הוא מנקה אבל משאיר סימנים של עיגולים על כל החלון
תולעיםאנונימית בהו"ל

לבת שלי כנראה יש תולעים...

לא רואים אותם

אבל היא ישנה ממש ממש לא רגוע

וכששמתי לה כמה לילות וזלין בפי הטבעת היא נרגעה

מה אני אמורה לעשות עכשיו?

לבקש מרשם לוורמוקס?המקורית
וורמוקסאיזמרגד1
ואם יש לך שמן אתרי הדס ולבנדר אפשר לערבב עם. שחת החתלה ולמרוח, זה גם עוזר
יש דרך לדלג על הטיפול התרופתי?אנונימית בהו"ל
או שהניסיון שלכם אתם לא ממליצות?
אצלי לפעמיםמישהי מאיפשהו
אני שמה כמות גדולה של משחת החתלה בפי הטבעת כדי שלא יצאו (זה אמור לשבור את מעגל ההדבקה) וזה עזר לקצת זמן. בסוף איכשהו הגעתי לורמוקס, גם אם לא בהתחלה... (בדיוק שבוע שעבר הוצאתי אחת ושמתי משחה כמה ימים ויש שקט - נקווה שימשיך כך חח).
אז לשאלתךמישהי מאיפשהו

זה יכול לעבור גם בלי ורמוקס, כי אם קוטעים את מעגל ההדבקה זה פשוט נגמר.

פשוט אצל ילדים זה יותר קשה כי הם מגרדים וגם יש פחות הגיינה בשירותים וכו ובורמוקס בד"כ את גומרת את הכל במכה - עד הפעם הבאה 🙈 

את יכולה לנסותאיזמרגד1

דבר ראשון זה לוודא שאין הדבקה חוזרת- על הבוקר לנקות טוב עם מגבון, לשטוף ידיים עם סבון כל פעם אחרי שהולכים לשירותים ונוגעים באיזור, לגזור ציפורניים

אני כמה פעמים שמתי את השמנים אתריים והמשחת החתלה שכתבתי לך פעם וזה עזר

לאכול גרעיני דלעת טחונים גם עוזר

אם תראי שעובר שבוע נניח ןניסית הכל ולא משתפר- תפני לוורמוקס (כדאי לבקש מרשם מראש ומקסימום לא להוציא אותו...)

אסור לערבב עם משחת החתלה (לא טבעית)תלמיםאחרונה
המשחת החתלה אמורה להיות על העור, והשמנים חודרים את העור ומגיעים לדם, ואז החומרים שבמשחה הלא טבעית אם מערבבים נכנסים גם..

אולי יעניין אותך