כללים כלליים כשמשאירים את הבית לשבתארזי
מקובל לא לפתוח ארונות של אנשים.שוקולדד ציפס
ואני לא מכירה שמשתמשים בשבת בסבון של מי שהשאיר דירה.
משאירים נקי, אפשר להשאיר שתיה,
לסכם מראש אם את משאירה מצעים או לא- גם אם לא מגבת ידיים אני משאירה נקיה, לנט"י בבוקר או מה שהם רוצים.
אני לא משתמשת בטישו ודברים כאלה, כשאני מקבלת דירה סתם כי לא נעים לי..
האמת?!ברכת ה
תלוי מי המשפחה המבקשת את הדירה ותלוי מי בפועל המתארחים.
כל אחד רואה את הגבולות אחרת.
מציעה להגדיר במפורש למשפחה המארחת מה לשימוש ומה לא. בדרך כלל אני מציעה לבוא בפועל לדירה ואז מראה בדיוק איזה חדרים/מיטות, ותוך כדי כבדרך אגב מציינת - בזה אפשר להשתמש, זה אשאיר לכם וכו ומבחינתי ה׳עשה׳ אמור לשקף את ה׳לא תעשה׳. אבל אם יש דברים שחשוב לך שלא יגיו הייתי מציינת במפורש או מכניסה לחדר שברור/מבהירה שאינו לשימוש ומשאירה את דלתו סגורה בצאתי.
הגבולות המקבולים הם רק מה שמתאים לך.כוחות חדשים
לא מתאים לך לתת את משחקי הילדים שימי בארון סגור.
מקובל שארונות סגורים לא פותחים וגם בדר"כ שהאורחים מביאים מצעים(כן משאירים שמיכות וכריות, שוב רק אם מתאים)
במידה שאת בוחרת(שוב, לדעתי אף אחד לא יכול להכריח לתת דירה. יש אנשים שממש לא נעים להם שמשהו אחר שהוא לא המשפחה שלהם ישן להם במיטה)חשוב לתאם ולהסביר למארחים ולהשאיר פתק למתארחים במה הם יכולים להשתמש ובמה לא.
בהצלחה ויישר כח!
אני אומרת שיביאו מצעיםיראת גאולה
משחקים - הייתי מכניסה לארון את מה שאני לא רוצה שישתמשו.
בגדול מבחינתי, כל מה שהוא בחוץ, אפשר להשתמש בשימוש סביר של מבוגרים.
בעבר הייתי מכניסה לחדר נוסף כל מה שלא רציתי ונועלת אותו.
אני כותבת להם במה להשתמשלמה לא123
ומסכמת מראש לגבי מצעים
ולהשאיר מפתח
מצעים ממש לא. שמיכות וכריות ממש כן,זכיתי
ואם יש לכם משהו שחשוב שלא יגעו/יעשו- גם לכתוב! (ממני המנוסה.... כמו לא לנתק תקע מסוים מהשקע, לא להכנס לחדר x, לא לישון במיטה מסוימת וכו)
אוף... נתנו השבת את הבית והיתה לנו חוויה לא טובהארזי
קיצר, מרגיש פה שלתת את הבית זה די חובה (וזה מובן כי אין דרך אחרת לארח פה לשבת) ומבקשים כל הזמן, גם משפחות שאנחנו לא ככ מכירים (חדשים פה...) ואחרי ההתנסות הזאת נראה לי שיניה לי קשה לתת שוב ושאתן בלי רצון.
זה ממש לא לענייןיראת גאולה
את יכולה להחליט לעצמך שאת לא נותנת למשפחות עם ילדים למשל.
ובכל זאת, תדעי שזה חריג. גם לנו קרו מקרים לא נעימים כאלה (זכור לי 2). אבל רוב האנשים לא כאלו!! אולי דווקא אם תתני שוב תישאר לך חוויה חיובית יותר
. ואת יכולה לומר בפעם הבאה בפירוש - "קרה שהשאירו לנו בלגן, ונגעו במשחקים, וזה ממש אכפת לי. בבקשה שלא יקרה כך". אז המארחים ידאגו שאלו יהיו אנשים יותר פדנטים / בלי ילדים...וואו, ממש מעצבןיפית8
אני הייתי מעירה לשכנה שנתתי לה.
כשאני נותנת את הבית לשבת אני מודיעה מראש שלא יכנסו לחדר הורים (וגם נועלת אותו)
לא משאירה מצעים - רק שמיכות וכריות
ומשחקים שלא רוצה שיתעסקו מכניסה לחדר הורים הנעול
באחד החדרים יש מיטה לא משהו אז מסבירה מראש שאנחנו מאד מקפידים שלא ישתוללו על המיטה הזאת כי היא לא תשרוד את זה ומבקשת שישימו לב..
כשאני מתארחת לא מרשה לילדים שלי לגעת בשום משחק. כלום. ובכלל משתדלת להיות בדירה כמה שפחות. מיד כשקמים בבוקר יוצאים מהדירה - או לבית של המארחים או לגינה בחוץ אם מזג האויר מאפשר
חוצפה של אנשים..חדשה ישנה
זה ממש מקומם אותי!
כשאני מתארחת בדירה לא שלי אני מקפידה שלא יהיה אפילו זכר לכך שהיינו שם. (כולל לזרוק זבל ולהעביר ניגוב ברצפה. ) ובשביל האווירה הטובה תמיד מוסיפה איזה שוקולד או משהו עם פתק.
להשאיר משחקים מעורבבים?! פשוט מרתיח!
אוי זה נורא. מזה חובה לתת את הבית לשבת??כלה נאה
גם בעלי לא מוכן. לא עושה את זה.
את לא חייבת. תעשי מה שטוב לך!
אין מצווה לעשות חסד אם זה לא עושה לך טוב.
אתן צודקות, לא חייבים לתת. אבלארזי
סתם הצעה שעכשיו עולה ליאני זה א
אפילו קראווןנפשי תערוג
מיחם
מיטות נוער נפתחות
לול
מזגן
ואת השאר המשפחה המארחת תדאג
כמובן בעלות סמלית של נגיד 100 ש"ח לשבת
אה ואני אומרת מראש כמה יכולים להיותחברה של
אז גם לי היה דברים לא נעימים............שם שלי
פעם ישנו במקום שאמרתי במפורש לא, פעם שחכו דברים, פעם הוציאו את כל הארון משחקים.......... ופעם אפילו לא נעלו את הדלת כשיצאו מהבית- וזה היה בסוכות ובכלל התלבטנו אם להישאר עוד לילה אצל ההורים.......
ממש לא נעים
אבל אחרי כמה פעמים שכאלה אמרתי שאני נתת רק לזוג ללא ילדים ורק בחדר אורחים שלנו!
וזה הכלל אצלי- לא מתאים- לא נתת
אין דבר כזה שיש חובה.איפה הגשם
קל וחומר שישנו במיטות שלנו.
גם אם זה אומר שאני לא אוכל לארח.
ואי מבינה אותך..חברה של
אבל מי שמחזיר מבולגן או הורס לא יקבל שוב ממני.
היתה משפחה אחת שהוציאו את המקלחת של התינוק שלי וקילחו את להם. תינוק אבל אותי זה עצבן וקצת הגעיל.
והיתה משפחה שעשו בלגן בצעצועים והוציאו לי שקע חשמל, לא ביקשו סליחה ולא הפריע להם.
יש אנשים לא אחראיים שמעצבן לתת להם ואחרי פעם כזאת הם לא מקבלים ממני. אפשר להגיד להם איך קיבלת את הדירה בחזרה ומה הפריע לך ואפשר פשוט להגיד שאת לא יכולה כשיבקשו ממך.
* את המצעים אני שמה מתחת למיטה ומראש אומרת שלא ישתמשו. לי מפריע גם שישנים עם השמיכות והכריות שלי.
וחמותי אחרי שמקבלת דירה הולכת לראות שהשאירו אותה כמו שצריך. סתם רעיון יפה לאלה מאיתנו שמבקשות דירה..
אין משהו מקובל, זה תלוי החלטה שלכםרק שאלה לי
לנו אישית אין בעיה שישתמשו בהכל חוץ מבמצעים. אבל זה כי אנחנו ממש אוהבים לתת את הדירה שלנו.
ואני יכולה לעודד אותך שלרוב אורחים משאירים ממש מסודר אחריהם (מלבד זווית של כרית וכאלה שהם פשוט לא שמים לב לדקויות...) ואפילו משאירים פתק יפה ושי נחמד. הרוב לא משאירים אחריהם כמו שתיארת. אנחנו נתנו את הבית כבר עשרות פעמים ורק פעמיים החזירו לנו לא מסודר.
המלצתי- תנסו לתת עוד פעם פעמיים, ואם עדיין אין לך חוויה חיובית מזה אז אל תתנו יותר. ואז מה שבסביבה שלך נהוג להשאיר את הבית, לך זה לא מתאים אז לא!
אז אנחנו התארחנו בהרבה דירותאמא ל6 מקסימים
היו שאמרו בלי ילדים, אז חמותי שמה שם את הזוג הצעיר שעוד היה בלי ילדים או שהשארנו את הילדים לישון אצלה, היו שנעלו את חדר השינה של ההורים וביקשו להשתמש בחדר/י שינה של הילדים.
היו שביקשו לא לגעת במשחקים, היו שאמרו שאפשר לשחק במשחקים חופשי. היו שביקשו לא לאכול בדירה שלהם, ואחרים שהשאירו עוגות ומיחם עם צלחות וכוסות חד פעמי.
אני חושבת שהכל לגיטימי, העיקר שיהיה תיאום ציפיות, לברר מראש עם מי שביקש את הדירה, אם זה כולל סדינים ושמיכות, או שהם מביאים. אם הם מצפים ממך לספק שמיכות וכריות (אנחנו תמיד הבאנו סדינים מהבית של חמותי, אבל בשמיכות ובכריות של בעלי הדירה השתמשנו) אז לומר מראש איפה את משאירה, ואיפה נמצא מה שאת מבקשת לא לגעת. לסכם מראש אם מדליקים נרות בדירה שלך או לא, ואם כן- איפה בדיוק את רוצה שידליקו, וכו'.
בכל מקרה, כשאני מבקשת ממישהו דירה לאורחים שלי, אני תמיד מתקשרת אחרי שבת לוודא שקיבלו את הדירה בחזרה כמו שהשאירו אותה ושאין נזקים.
אם השאירו לך דירה מבולגנת, ואת מאוכזבת, הייתי מוצאת את המילים היפות והעדינות לומר למי שביקש ממך את הדירה. משהו כמו: אני נתתי בשמחה ואתן גם בעתיד, אבל אני מבקשת פעם הבאה להקפיד על...
נכון, רק הערה קטנהרק שאלה לי
לגמרי יכולה להבין אותךאני זה א
כלל ראשוןנפשי תערוג
לא נותנים כי ככה מקובל
נותנים כי רוצים
לא רוצים לא חייב
כל השאר ניתן לסכם עם המארח
אנחנו פשוט כותבים דף על הדלתמתפצל"ש
אורחים יקרים, תרגישו בנוח להשתמש ב- א ב ג
ובבקשה אל תשתמשו ב-א ב ג
מצעים וכאלה יותר נהוג שלוקחים מהמארחים, כנל מגבות...
לא חייבת לתת..ישועת ה' כהרף
את ממש לא חייבת לתת..
כשתכירי את היישוב תגלי עוד הרבה משפחות שלא נותנות..
לא לכולם זה מתאים.. וזה לגיטימי בהחלט..
לי למשל זה לא כ"כ מתאים.. ובגדול אני לא נותנת..
מתגברת על החוסר נעימות ואומרת שלא יכולה.. בלי להסביר למה..
כשהתחתנו, בן דוד של בעלי רצה את הדירה.. הבית היה חדש.. כל הריהוט/מצעים חדש.. מבריק.. ולא התאים לי שמשפחה עם ילדים שלא שמה כ"כ גבולות לילדים ולא "היסטריים" על הניקיון יתארחו אצלי.. היה לא נעים (להם).. דודה של בעלי עשתה "ברוגז".. אבל הייתי שלמה עם זה.. מעדיפה לשים גבולות לפי הצרכים שלי ולא לאכול את הלב אח"כ..
היו לי כמה חוויות לא נעימות ולא מתאים לי לתת..
אני עובדת קשה בעבודה, קטנים בבית, טורחת מאוד לנקות ולא מתאים לי שכשאחזור משבת שבה הברקתי את הבית, בשירותים יהיה ריח של שתן חזק (בנים) או כל הסלון עם סימני בוץ (חורף) וכדומה..
בכל אופן, גם אם מחליטים לתת, לי ברור שהאורחים או המארחים מביאים מצעים..
בהצלחה!
^^ מסכימה ומחדדת עודמק"ר
לתת דירה זה אחד הסוגים של - "גמילות חסדים", יש הרבה דרכים ואפשרויות לקיים את המצווה הזאת. לא כל אפשרות מתאימה לכל אחד, כמו שאי אפשר לבקש מכל אישה ללכת כל שבוע להתנדב בבית אבות, כמו שאי אפשר לבקש מכל אדם לאפות ולבשל קבוע לנזקקים, ככה לא לכל אדם מתאים החסד בלתת דירה.
גם אם תהיי היחידה ביישוב, עדיין זכותך.
גילוי נאות, אני לא נותנת את הדירה שלי, גם לא לקרובים ביותר (קרה שנתתי למשפחה הקרובה, אבל נדיר), קשה לי מהרבה סיבות, זה גורה שכלהשבת נהרסת לי, ולי זה לא מתאים!
ב"ה אני מצליחה לקיים את מצוות גמילות חסדים בהרבה דרכים אחרות.
מוסיפהרק טוב!
הבעיות היחידות היו חלון שנשאר פתוח והקפיא את הבית, או אור אחד דולק בסלון.
גם בתור מתארחים ממש משתדלים להשאיר נקי ומסודר ושלא ישאר זכר לזה שהיינו (חוץ מפתק ושוקולד). ועם השנים, המודעות שלנו רק עולה (כי אנחנו יותר בוגרים, וגם יש לנו נסיון באירוח בעצמנו).
לגבי המצעים- אנחנו לא משאירים, אבל אין לנו כוח לחזור עם ילדים ישנים באוטו, ולהתחיל לסדר להם את המיטות... אז מבקשים מהמארחים שיורידו מצעים ויחזירו במוצ"ש.
כל מי שכתבה שלא חייבים לתתאמא ל6 מקסימים
במיוחד אם זה מקום שאין כל כך אפשרות לארח בלי לקחת דירהיפית8
וגם במקום שבו זה נורמה ממש מקובלת התחושה היא לא נוחה להיות זו שמסרבת
זה בדיוק מה שניסיתי להגיד, למה זה צריך להיות לא נוח לסרב?מק"ר
ככה אני רואה את זה, לי החסד הספציפי הזה לא מתאים, מעריכה מאוד מאוד מי שכן.
ואגב גם אנחנו גרים ביישוב שדי מקובל לתת, ביקשו ממני כמה פעמים וסרבתי בנועם עם הסבר קצר, הבינו מאוד וזה לא מנע מאף אחת לתת לי דירה פעם כשהייתי צריכה, ואפילו היה לי מאוד נעים לבקש כי אני יודעת שמי שבקישתי נותנת המשחה ולא עושה את זה מחוסר נעימות....
יותר לא נעים לי לבקש ממישהו שאני יודעת שאני מעמידה אותה במצב לא נעים של לא יכולה לסרב ולכן נותנת...
העניין זה איך את ניגשת לעניין

וכל מה שכתבתי לא סותר את ערך המצווה והצורך בה והמעלה שבה. רק שהיא לא מתאימה לכל אחת, זה לא זכות בסיסית?
מעניין שהרגשת בנח לבקש למרות שכשמבקים ממך את מסרבתיפית8
לטעמי זה הנקודה הבעייתית פה
אני הרבה פעמים מסרבת למרות שלא נעים לי עם זה כל כך אבל זה כל כך מלחיץ אותי לתת את הדירה שאני מתגברת על אי הנעימות ומסרבת אבל לכן גם ממש לא נעים לי לבקש ומשתדלת להמנע מזה עד כמה שאפשר
זה בדיוק העניין
מק"ר

העניין זה הגישה, לא אני נותנת אני אקבל, חסד זה מצווה בלי קשר למה קיבלת בעבר ממי שאתה נותן לו. אני מחזירה באופנים אחרים

היית צריכה פעם אחת ויחידה אז באמת מצאת את המישהייפית8
שאת יודעת שלא מתחשבנת ונותנת בלב שלם
זה לא שאת מבקשת כל שבועיים, זה שונה..
גם אני בפעמים הבודדות שנאלצתי לבקש ביקשתי ממישהי שאני יודעת שנותנת ממש בשמחה ובקלות ולא מתחשבנת
אבל בלי קשר לעניין של החסד לדעתי יש גם עניין של הדדיות
לתת דירה זה מאמץ - צריך לסדר יותר, לנקות יותר אי אפשר להשאיר בית חצי הפוך (מה שעלול לקרות אם אנחנו יוצאים לשבת ולא הספקתי לארגן את הבית)
וזה חוץ מהעול הנפשי הקשה שזה עושה לי, זה מאד מאד מלחיץ אותי שיהרסו לי דברים, שיכנסו לי לפרטיות, שיחטטו לי בארונות
כנראה שיש נשים עם מידות יותר טובות ממני אבל אני בכל זאת יש לי חולשת אנוש כזאת שאם יש לי שכנה שנותנת לי את הדירה בשמחה כשאני צריכה אני כן ארגיש מחויבת יותר להתגבר ולהתאמץ ולתת לה את הדירה ואחרת שלא נותנת ואני לא מרגישה צורך "להחזיר" לה לא יהיה לי מספיק מוטיבציה להתאמץ בשבילה את המאמץ הכל כך גדול הזה
שאלהמק"ר
ישאמא ל6 מקסימים
אפשר לפעמים, אפשר מידי פעם, אפשר כשמתאפשר.
משתדלתאורי8
לגבי דירה, מבינה מאוד את הקושי והאמת שאני נותנת , למרות המאמץ שבזה, כי כשעשיתי בר מצוה, גם לי נתנו, ובעזרת ה' צפויות עוד בר מצוות. אני לא מרגישה בנוח לבקש משהו שאני לא נותנת. יש לי בת שלא מסוגלת שישנו לה בחדר, אז שמים שלט על הדלת שלה שלא יכנסו. ויש גם יתרון מבחינתי. אם אנחנו נוסעים לשבת לרוב לא יוצאים מבית נקי לגמרי. אם משאירים לאורחים מתאמצים יותר , אבל בדרך כלל מקבלים אותו נקי במוצאי שבת. וכשלא משאירים חוזרים לבית לא משהו במוצאי שבת וזה מבאס.
בדרך כלל כןיפית8
לפעמים לא מסתדר פה ושם אז אפשר לא להכין אבל בגדול יש הדדיות
פעם את מבשלת לאחרות, פעם כשאת זו שצריכה את מקבלת מאחרות
אני למשל מקבלת ארוחות אחרי לידותמתואמת
אבל אני לא מבשלת בעצמי ליולדות אחרות. זה מעבר לכוחותיי, גם בזמנים טובים.
אבל מצד שני - לתת את הבית לשבתות אנחנו כן נותנים. לפחות משתדלים בד"כ למצוא מי שיתארח בביתנו כשאנחנו נוסעים. (זה קצת ירד עם השנים - גם כי פחות נוסעים, וגם כי יותר קשה לי להתארגן על זה...)
כל אחת עושה חסד איפה שנוח לה. השכנה שלי שמבשלת לכל היולדות שהיא מכירה - כמעט לא נותנת את הבית לשבת כי קשה לה עם זה. ואני הפוך, כמו שאמרתי. וזה בסדר גמור. חסד זה דבר מצוין ונצרך, אבל הוא צריך להיות בגבולות היכולת של הנותן, אחרת הוא לי יהיה בלב שלם, ואחרת הנותן או סביבתו עלולים להיפגע. (אני, למשל, אם אנסה להכין אוכל ליולדות זה יכניס אותי לעצבנות, והעצבנות הזו עלולה לצאת על ילדיי...)
@מק״ר ממש צודקת. זה בכלל לא. חסד יותרמיואשת******
ואם ככה אז בכלל אין צורך להרגיש לא נעים, אני במוצר הזה לא רוצה לסחור
וכן , אני לא נותנת דירה ובאמת גם לא מבקשת. לא משתתפת בשוק הזה וזה לגמרי שווה לי את זה
נכון ולא נכוןיפית8
לא כל דבר אנחנו מצליחים לעשות ממניע טהור של חסד, לכן המסקנה צריכה להיות שלא נעשה בכלל?
יש כל מני סיטואציות בחיים שעושים דברים מתוך מחויבות או בושה או כל מני סיבות אחרות.
ברור שעדיף להגיע למדרגה של חסד טהור שנעשה את הדברים נטו מתוך רצון לתת ולעזור ולעשות חסד ולא מתוך שיקולים אנושיים אבל רובינו לא תמיד שם ולא בכל התחומים.
לכן נחליט שלא עושים, שלא נותנים? אני חושבת שלא. עדיף לעשות למרות שהמניעים לא תמיד מושלמים כי סוף כל סוף מעורב פה גם רצון לעשות חסד ביחד עם שיקולים אנושיים אחרים, ברצון הבסיסי עמוק בלב יש לנו רצון לעשות חסד ולהתעלות מעל שיקולים קטנוניים וכשאנחנו כופים את עצמינו לעשות את המעשה ולתת זה חלק מעבודת המידות.
לא לעשות בגלל שלא הגענו לדרגת חסד מושלמת זה להכנע למידות הרעות. כך נראה לי.
יש הבדל בין לא לעשות כי זה לא חסד בצורה הזאת לבין לא לעשות כי בגלל סיבות כאלה ואחרות אין לי אפשרות או יכולת לעשות - האופציה הראשונה זה פספוס של ההסתכלות הנכונה על עבודת המידות והאופציה השניה לגיטימית - לא תמיד אפשר ואדם צריך להכיר את הכוחות והיכולות שלו
לא אמרתי לא לעשות בגלל זהמיואשת******
אני מכירה המון אנשים שנותנים. ממש המון. ואני מכירה רק אחת שבאמת נותנת בלי חשבונות ולא אכפת לה אם מישהו מתן או מתן לה
השאר בהחלט מתחשבנות, אני אתן כי אני אצטרך , וכיון שכך, ואני מעדיפה לא להצטרך, אז אני לא מרגישה ״פחות בעלת חסד״ כי החלטתי לא לתת. (הסיבות שלי לא קשורות לחסד בכלל. פשוט לא מסוגלת לתת וזהו
ומעדיפה לא להזמין אורחים לעולם מאשר לתת)
אין בעיה. אני רוצה לפעמים לארח ויודעת שהרבה יותר נוח לי לבקש*מה*
כשאני יודעת שכשמבקשים ממני אני נותנת בשמחה. לא בודקת למי ולמה, לא נוטרת ולא מתחשבנת, ומי שלא מתאים לה לא נותנת ואני ממש לא אחפש אותה בסיבוב. בשמחה אני נותנת גם למי שבתחום הזה לא נותנת, וזה לא העניין. תרצי לקרוא לזה סחר- מכר, אין לי בעיה. אני כן רואה את זה גם כחסד ועזרה לזולת, וגם כדבר מאוד נצרך במקומות מסוימים.. לא משווה גמילות חסדים של אחת לאחרת, או כל סוג שהוא.
דרך אגב, לא עשיתי מחקר אבל אני לא חושבת שיש בסביבתי אנשים שמתחשבנים כמו שאת מתארת למי לתת ולמי לא מהסיבה הזאת (יכול להיות סיבות אחרות כמו משפחה שאני פחות אסמוך עליה.. זהו)
מסכימה מאודאורי8אחרונה
לגמרי מסכימהרק טוב!
ארוחות ליולדות יש עוד שיקולים כמו אי המצאות בבית בשעות האלה, נשים שלא מבשלות בכלל או כמעט במשך השבוע, מי שלא יכולה לבשל למשפחות גדולות, מי שכישורי המטבח שלה לא משו וכו'.
מי שמבקש דירה לשבת, הוא מישהו שגם מארח אנשים אצלו בבית. זה לא הכרח של החיים לארח לשבת, כמו 'ההכרח' ללדת. אם אתה בוחר לארח וצריך דירה שברור שאתה מטריח את השכן (קשה לי להאמין שיש יותר מידי אנשים שזה בא להם בקלות להשאיר דירה, גם אם הם שמחים לעזור), תדע שראוי ואף יותר מזה להחזיר לשכן באותה מידה, במיוחד לאור העובדה שאין אופציה אחרת באזור, ולרוב זה ההבדל בין להזמין לשבת ללא להזמין כי לא מצאת דירה.
אם אני לא יכולה להזמין אורחים לשבת כי השכן שלי לא נותן דירה, ולעומת זאת הוא מזמין כי הוא יודע שאני אתן לו דירה, עם כל הנחמדות שלי, וואלה? לא היה לי כוח לטרוח את הטרחה הלא פשוטה הזאת בשבילו...
אירוח בדירה לשבת זה דבר מדהים שיש רק אצל דתייםירושלמרית
אני גדלתי בסביבה לא דתית ולא קהילתית ואחד הדברים שהכי מקסימים אותי אצל דתיים זה העניין הזה של החלפת דירות.
עצם זה שבאופן בסיסי אתה סומך על בן אדם לרמה שתתן לו להתארח אצלך - זה דבר מיוחד מאוד ואני שמחה לארח ולהתארח כך.
מבחינתי היתרון בלתת את הדירה שלנו הוא שזה מכריח אותנו לסדר כמו שצריך (סתם ככה אנחנו מבולגנים אבל בשביל מישהו אחר מתאמצים יותר). ובמוצ"ש תמיד כיף לחזור לבית נקי ומסודר עם שוקולד על השולחן...
לגבי ההדדיות - שאני אתן דירה ואוכל ככה לבקש חזרה - אנחנו צעירים יחסית והמשפחות בסביבה שלנו יותר גדולות ופחות נוסעות, אז לא תמיד יוצא שיש דירה כשאנחנו צריכים.
אבל, אני רוצה להיות חלק מחברה שבה הדבר הזה קורה ולכן מוכנה להתאמץ גם אם זה לא משרת אותי באופן ממש ישיר כרגע.
אני רואה איך זה עם האנשים שגדלתי איתם, שכדי להתארח לסוף שבוע המארח נאלץ לשלוח אותך לairbnb או מלון וזו תחושה נוראית.
כמובן מצטרפת לכל מה שאמרו למעלה על תיאום ציפיות וכו'
ישר כח לכל המארחים שמתאמצים ולכל המתארחים הנעימים!
כתבת מאוד יפה, בעיקר המודגשדבורית
זה באמת דבר יפה ששווה להתאמץ עבורו
מסכימה איתך
מקסימה!!צודקת ממשחדשה ישנה
גמאני התחברתי למה שכתבת 🙂*מה*
בתור משפחה שנותנת הרבה את הדירה ובשמחה רבה, ומשתדלת מאוד להכין ארוחות ליולדות ולמי שצריך, כן יש את הציפיה שכשאני אבקש או אצטרך אנשים ישמחו לעזור..
כמובן שחשוב מאוד להשאיר מסודר ולתאם ציפיות (וגם סדינים וציפות, והאם צריך להביא כלי מיטה?)!
איכשהו יצאתי פה המרשעת וזאת שרק לוקחת ולא נותנתמק"ר

מי שמכיר אותי במציאות יודע שאני הכתובת הראשונה לכל דבר לשאול עזרה, עזרה ליולדות, סתם עזרה בשמירה אחרי צהריים אם מישהי נתקעה, עיצה לכל דבר וכו'וכו', במשך הזמן תמיד אני מוצאת את עצמי מארגנת את הפרוייקטים הקהילתיים (גם ברווקותי) ועוד. ואני לא באה לעוף על עצמי, רק להגיד ש ותר לאדם לא להצליח לתת במקום מסוים, מעריכה מאוד מאוד מי שכן מצליחה שם, לי זה לא אפשרי וגמרתי להתנצל על זה מזמן...
הדדיות בעזה, גמילות חסדים, לא צריכה לבוא רק אם נתת,רק אם קיבלת וכו', היא הדדית לכל התחומים, אז אל מישהי נותנת במקום מסויים ובמקום השני נבצר ממני נמנע ממנה את העזרה בתחום הזה? זה נקרא מידה כנגד מידה ולא בקטע הטוב ...
התחברתי מאוד לתגובות שמעודדות ניתנת דירה לאירוח, הלוואי והייתי םש. בסך הכל רציתי לעורר את הצד של אלה שלא יכולות, ולא, אין דבר כזה חייבות או שפה זה מקובל... כל אחת מותר לה לשים את הגבול איפה זה עובר את החסד ונהיה עבירה כי כל מה שכלול מבחינתה בלתת דירה זה מעבר למה שהיא והמשפחה צריכים להקריב...
אז מקווה שכעת הייתי יותר ברורה וחגם פורים שמח לכולם!
ח"ו לא הייתה כוונה כזאת!*מה*
רק מבהירה את הנקודה שמבחינתי, גם כאחת שנותנת בשמחה רבה כשמתאפשר את הבית שלי (ומבינה את מי שנרתעת מזה, באמת) זה עדיין טירחה, להוריד מצעים, לסדר ולנקות, לפתוח עוד מיטות אם צריך, לשאול על מיחם, מקרר וכו' ולסדר לאירוח זה עוד תיק מסוים ביום שישי שאני עושה בשמחה, באמת בשמחה, וכן מצפה שכשאני ארצה לארח אני לא אצטרך לרדת על 4 ולהתחנן שיתנו.. ברור שלא כל שבת שניה, ובכל זאת.. (יאוו איזה חפירה יצא לי)
אותו דבר לגבי הרבה דברים אחרים שאני לוקחת על עצמי בשמחה, ויש לי איזשהו רצון שיהיה הדדי.. לא מושלמת, מה לעשות..
בכל אופן ברור שזה ע"פ גבולות היכולת שלך, אם את לא מסוגלת לתת אל תתני, את בטח לא רעה בגלל זה! וגם אם לא נותנים אני משתדלת לא לשפוט..
ברור, לא לקחתי את זה אישית, רק הרגשתי שלא הצלחתי להעבירמק"ר

ממש לא לקחתי אישית, גם כי אני שלמה עם המקום שהגעתי אליו בעניין הזה. בהתחלה הייתי אחרת ומתנצלת כל הזמן...
ואני לרגע לא חושבת שזה קל לתת את הדירה, ברור לי שזה טרחה, רק אמרתי שיש כאלה שעושות את זה בשמחה ומעלה הלב ולא קשה להן עם זה בכלל בקטע הנפשי
ובהחלט הן עושות חסד גדול.אגב כשאני חושבת על זה, יכול להיות שבאמת בגלל שיודעים שאני תמיד עוזרת ,בפעם היחידה שביקשתי נתנו בשמחה. וזה גם מצטרף למחשבה שלי על אמא שלי, שאף פעם לא נתנה את הדירה שלנו לשבת (אצלה זה מקטע של ניקיון, היא חולת ניקיון, אני לא כזאת ואצלט זה ממקום אחר, ואגב אחיות שלי נותנות בשמחה את הדירה שלהן...). אבל אמא שלי נחשבת בקהילה שלנו אולי לאשת החסד הכי גדולה בקהילה, באמת, היא מדהימה! היא כולה נתינה לזולת. אף פעם אף פעם, היא לא נתקלה בסירוב לדירה ממי שיכל לתת, רק כי היא לא נתנה לה בעבר... נקודה למחשבה.
לגמרי מסכימה איתך. פשוט בכל מילה בכל הודעה שכתבת בשרשור
מיואשת******
תודה
מק"ר
אני רוצה רק לחדד משהו*מה*
בנוסף לזה אני גם משתדלת לא לשאול באופן ספציפי אלא לפרסם בווצאפ ומי שמתאים לו שינדב את עצמו, לא רוצה להעמיד אנשים במצב שלא נעים להם ממני..
מעריכה כל מי שתורמת מעצמה לקהילה, בכל תחום, מקווה שלא הובן אחרת 🙂 זה כמובן עם מה שכתבתי, רק לחדד
פורים שמח!! אני לא חושבת שיצאת מרשעת או קמצנית...חדשה ישנה
הכותבת ירושלמרית כתבה מאוד יפה על עצם התופעה שנותנים דירות אחד לשני ונותנים אמון מלא בכל החפצים שלנו! זה לא העניין מי נותן ומי לא אלא עצם התופעה המוכרת אצלינו בציבור ראויה להערכה.
את ממש לא צריכה להתנצל זה מובן מאוד מי שקשה לו עם זה באופן אישי.
כאחת שמשאירה הרבה את הדירהאם+7
אני לא משאירה מצעים- מוגזם לגמרי.
מרשה להשתמש בכל המשחקים- אם יש משהו שאת לר רוצה תכניסי לארון בחדר שלך.
יש כאלה גם שלא משאירים חדר שינה אלא חדר אורחים עם מיטת הייריזר וכו'. כל אחת והרגשתה האישית.
אני יודעת שפותחים ארונות- שיפתחו, אי אפשר לשלוט בזה לדעתי.
בעקרון- אני אומרת שאפר להשתמש במה שצריך.
משאירה מיחם עם קפה/שוקו/ כוסות כפיות וכו.
בד"כ לא אוכלים בדירה. אם כן0- צריך לבקש רשות מיוחדת.
על זה אני באמת לא מתה, זה מגעיל אותי נורא...
אבל זה נורא אישי, כל אחד ושריטותיו...
ו..כל הכבוד לך, זה לא מובן מאליו!
יכולה להגיד בתור מתארחת קבועה ביישוב כזהישנו בוודאי
בכל מקרה אני ממש חושבת שרוב האנשים לא משתמשים ככ בבית עצמו אלא רק במיטות. או שהכונה היא למשפחות שמגיעות ומאכלסות את כל הבית או זוגות צעירים?
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר
ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.
זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?
הורים ו4 ילדים.
אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.
(אני מפה בניק אחר)
ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול
גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו
רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער
לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)
אבל היא גם באמת יקרה
ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם
מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה
מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?
מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן
(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)
מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון
לחדש לקטן
שאלה טובה🤔חזקה בעורף
אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.
(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)
אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽♀️
אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.
תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה
בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור
פעם פיגמה שווה
כי לתינוק יש הכל…
רעיון יפהתהילנה
מדובר על גיסות
הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי
גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה
והיה לי ממש כיף😂
לדעתי זה לא תלוי קירבה
פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃
האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה
וחלוק פרוותי והיא עפה על זה
אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב
תלוי בגילאי הילדים.מוריה
לא מספיק בקיאהתהילנה
אז תעסוקה חדשהמוריה
אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.
אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.
אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח
ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים
אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה
אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם
אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר
תודה רבה!תהילנה
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח
אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה
אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות
תכלס מאז ומתמיד
כמה ספורות ממש
אין לנו משפחות בסגנון
הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה
וזה הנורמה
אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש
אז לא קניתי הכל כמובן
אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי
בעיקר לשבת
אז אני היתי שמחה בבגדים
אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר
היתי שמחה גם במשהו לעצמי
פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק
לדעתי משחק לילדיםמתואמת
בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."
נהניתי מהמחשבה
והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)
אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...
אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו...
לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוניאחרונה
כן כיף להתחדש במשהו לבייבי
דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.
ארוחה אפשר להזמין בוולט.
מזלטובבב!!!נועה לה
מזל טוב!אן אליוט
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני
יואו חיכינו איתך
איזה מרגש
איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב
ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ
זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון
מרגש מאוד !
הרבה נחת להתאוששות קלה
וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרום
וואי מזל טוב סופסוףףףף!❤️Doughnutאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר
של @בכינוי אחר (תודה לך)
שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -
כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,
לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.
מאיפה מתחילים?
אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.
הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?
לא באלי לחיות ככה.
לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.
אבל אולי אין מנוס.
תודה!!
להגיד לא זה באמת לא כיף,משתדלתלהיותאני
להגיד לעצמך לא זה באמת לא כיף,
צריך להתחיל מהחלום שבגללו רוצים לחסוך, להיות בתפיסה שאת מרוויחה מזה
בעיני הכי עוזר לזה זה להדגיר תקציב להוצאות שאת לא סגורה עליהן, ואז בתוך התקציב הכי בכיף בעולם, הגדרת לעצמך 300 בחודש ליצירות? לבני ואל תתבאסי על זה שאתם חוסכים פחות, ומעבר לזה ממש להכניס לעצמך שזה לא בתקציב, כי אתם בוחרים בחלומות אחרים וזה לא משרת אותך ההוצאה הזאת
כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות
מה תעשו?
סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה
בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת
אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯
אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??
סגנון דתי לאומי דוס
(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)
אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76
יש לנו סיכוי?? 🥴
ראיתי עכשיו פרסום של משהו שיכול להתאים נראה ליהשקט הזה
פרסום הנס! (או פרסום הטימטום שלנו, תבחרו חחח)חמדמדה
יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)
באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ
התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו
מזמור לתודה
דברי תורה
חסדי ה' הגענו לתחנהה
זהו אמרתי שאפרסם 😂
תודה לה'
שבת שלום❤️❤️
חחחחח ב"השירה_11
חחחח ב"האפרסקה
אהבתי😂סטודנטית אלופה
😅🙏🏽יעל מהדרום
ברוך השםאבןישראלאחרונה
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999
מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות
ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים
תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28
לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.
בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.
בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)
יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)
וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.
היינו בטיפול אישי..אור מאיר
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
לא יודעת אם תתחברישומשומ
יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…
אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.
ובהצלחה רבה!
תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
ועכשיו שוב,
אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית