גם אצלי הגדולה כמעט בת 6, והגישה שלי מאוד דומה לשלך, אני ממש לא נותנת להם לצפות במסך כדי להעסיק אותם או כדי להשתיק אותם. כשאני נותנת להם זה בערך רק כדי לראות תמונות שלהם ושל המשפחה, ועם טיימר שמצפצף אחרי 5 דקות ואז הם מחזירים לי. או כדי להעתיק מגוגל תמונות ציור או דברים בסגנון הזה.
אבל פה המצב הוא שאם לא זה, אז בהכרח התינוק שלי צורח. זה לא נכון שאני אצליח למצוא פתרונות אחרים. ניסינו את כל האפשרויות האחרות- קנינו כסא תינוק במקום הסלקל כי כתבו פה שיש כאלו שעזר להם (אולי קצת האריך לו את הזמן שהוא משחק בתחילת הנסיעה, אבל לא פתר לנו את הכל), אני משמיעה לו מוסיקה בלי לראות מסך תוך כדי שאני שולחת את היד אחורה ללטף אותו (זה לפעמים מפחית את עוצמת הצרחות לכמה זמן, לפעמים מרגיע אותו קצת לכמה דקות אבל לא לאורך זמן), ניסינו משחקים עם האחות הגדולה שיושבת ליד (כשיש לה כוח לזה וכשהוא במצב רוח טוב זה יכול לעזור לכמה זמן, אבל כשנמאס לו או לה אז שוב צרחות) ואני מדברת איתו ושרה לו והכל, וגם מנסים לעצור כשאפשר להרגיע אותו ולתת לו לינוק (אבל בדרך כלל כשחוזרים לנסיעה הוא שוב מתעצבן, רק רוצה להיות מחוץ לכסא).
וגם ברור שאני עדיין מתכוונת לעשות את כל זה ולא להתחיל ישר מהפלאפון, אבל כשכל הדברים האחרים כבר לא עובדים והוא צורח, אז ההתלבטות היא אם לתת לו לצרוח או להרגיע אותו בעזרת המסך ל10-20 דקות (אפילו לא סרט אלא רק עיגולים צבעוניים שזזים מצד לצד באיטיות).
אני מנסה להבין אם יש סיבה אמיתית שצפיה במסך היא כל כך גרועה שעדיף לתת לתינוק שלי לצרוח מאשר לתת לו לצפות קצת, או שזו רק רתיעה שלי כי בכללי אני לגמרי נגד, אבל כאן זה דווקא כלי שיכול להציל את המצב.
למה לדעתך זה כל כך גרוע?
(החשש שזה רק ילך וידרדר לא ממש מדאיג אותי, זה יהיה לזמנים מאוד נדירים והוא אפילו לא בגיל שהוא יוכל לבקש את זה, ואחרי גיל שנה כשנהפוך את הכסא כבר לא יהיה לנו צורך בפתרון הזה כי אני מקווה שאז הוא כבר לא יבכה בנסיעות, כמו שהיה עם אחים שלו הגדולים...)