תפריטים לשבת.. שוטותוהה לעצמי

אני צריכה לשמוע רעיונות ותפריטים של אחרים כדי שיהיה לי כח וחשק להיכנס בעצמי למטבח..

@המקורית

@בוקר אור

@יעל מהדרום

@אבןישראל

@מאוהבת בילדי

@מותק 27

@כי כל פה

וכל מי שלא תייגתי כי נגמרה לי הסבלנות..

התפריט שלנו השבת:שדמות בחולות

ערב שבת:

סטייקים

כדורי בשר ברוטב עגבניות

שניצלונים

אורז

תפו"א אפוי

טחינה, מטבוחה, סלט ירקות, סלט תפוחי אדמה

 

שבת בבוקר חלבי:

תמרים עם אגוזים

מעדנים ויוגורטים

חביתות

ביצים קשות

צלחת גבינות

סלט יווני

ירקות חתוכים לרצועות/פלחים

צלחת פירות חתוכים

עוגת שמנת פירורים

 

שבת בצהריים:

תבשיל אצבעות אנטריקוט

שניצלונים

קציצות בנטאש

אורז

שעועית ירוקה

טחינה, סלט ירקות, סלט תפו"א

 

עוגת שוקולד ללא גלוטן

וואו מתי את מספיקה??בוקר אור
אני רוצה לבוא אליך!
ביום שישי...שדמות בחולות

עכשו יצאתי מהמטבח... נכנסתי אליו ב12:00....

בשלוש שעות כל זה זה מרשים ביותר😁בוקר אור
אנחנו בשלוש שעות מכינים שבת פשוטה הרבה יותר
ואוווווומדברה כעדן.
תלמדי אותנו בבקשה איך!! בטוח יש לך מלא טיפים לתרום לנו
עניין של ניהול זמן ותיעדוף...שדמות בחולות

האמת שאני מעבירה שיעורים בנושא חח

 

יש לך קןרסים מוקלטים ? המיומנות הזאת נדרשת מאודבעלת תשובהאחרונה
אני חושבת שחלק מהדרך לקיצורים במטבחהמקורית

זה שימוש באותם חומרי גלם למאכלים שונים, והסתכלות רוחבית על התפריט

קחי לדוגמה את התפריט שהיא העלתה - היא השתמשה בסטייק ל2 מנות, והכינה 2 מנות של קציצות

זה שימוש באותו חומר גלם, למאכלים שונים (בין אם בתיבול, בין אם בחיתוך ובהכנה)

בנוסף, אורז ושניצלונים חוזרים על עצמם ב2 מנות

גם הסלטים

ארוחת הבוקר דורשת הכנה מראש של ביצים וחביתות, אבל כל השאר אפשר לחתוך לפני הסעודה


 

אםעושים שימוש בגז ותנור יחד, זה בכלל מקצר תהליכים. אם עושים הכנות מקדימות במקפיא, אז בכלל


 

** אלו התובנות החינמיות שלי בכל אופן


 

אני את השבת שלי השבוע הכנתי בשעה וחצי, והוספתי גם שניצל. וחתכתי כבר סלטים.

כי העמדתי סירים במקביל וגם תנור, עשיתי הכנות לפני הבישולים ולא תוך כדי, והשתמשתי באותם חומרי גלם לארוחות.

תודהמדברה כעדן.

מבחינתי הכנות לבישולים זה חלק מהזמן של הבישולים.... כנראה זה חלק מהעניין...

ושניצלים (או שניצלונים) זה מליון זמן טיגון. לא רואה איך מקצרים זמן טיגון כ"כ 

מחבת גדולה, גז חזק. זה השנקל שליהמקורית

לגבי השניצל

לגבי הכנות - ברור שזה חלק מהזמן

אבל לדוגמה, אם את משתמשת בבצל בבישולים, אז בהכנה כבר תחתכי בצל לכל הבישולים שאת צריכה. או תקצצי כמה ירק שאת צריכה מראש.

כנל ירקות שחותכים


והכנה מוקדמת מבחינתי זה לדאוג שהמטבח פנוי ויש לי כלים להשתמש בהם. 

ספציפיתמדברה כעדן.
לא מכינה שניצלים.... לא סובלת לעמוד לטגן וגם לא רואה בזה שיא הבריאות... מעדיפה אוכל מזין. ובעיקר מה שלוקח זה שאין לי סבלנות לטיגונים ולא לחום שזה מעלה בי...


בכל מקרה, רק רציתי לומרשזה שזה שני תבשילים שהם אותו חומר גלם, לא עוזר במקרה הזה... מה זה משנה אם זה היה שניצלים כרעיים עוף?


באמת לא כזה רואה את ההבדל בזמנים


אני מכינה דג מושט גם לערב וגם לבוקר וזה לא ממש עוזר לי בקיצור הזמנים אם הייתי מכינה דג אחר פשוט... 

משנההמקורית

גמני הכנתי 2 סוגי דגים. אבל אחד בתנור ואחד מבושל

בתנור זה שגר ושכח. אם זה הכל מבושל אז פשוט סיר גדול ובמקביל עוד סירים של תבשילים פשוטים

ותלוי מה התיבול

אני משתמשת באותם עשבי תיבול ל2 הדגים, אז פשוט שמה בדג לתנחר ומכניסה. ועל הגז יש גם עגבניות אבל אם זה מתבשל ואני ליד הגז, אני יכולה במקביל לבשל אורז וחזה עוף. ושלושתם מוכנים באותו הזמן

הכנות לפני הבישולים, ואז לשים על הגז או בתנור חוסךזמן במטבח

וגם, , כרעיים זה לא חזה עוף

אני כבר פחרסת לשניצל, אז מוסיפה גם לתבשיל וזהו

כנל בסטייקים שיש בתפריט של @שדמות בחולות

הדוגמה שלך באמת פחות משמעותית אבלטארקו

אתן לך כמה דוגמאות משמעותיןת:

לעשות עיסת בשר אחת, לארוחה אחת לעשות קציצות ולשניה טורטיות או ממולאים

תיבול אחר לגמרי ורוטב אחר לגמרי

בצק אחד ולהכין ממנו חלות/פיצה לסדש/עוגת שמרים

לטגן סוטאז פרווה ענק של בצל לכל מה שצריך בצל


אנחנו נגיד עושים חיתוך רוחבי של כל הירקות שצריך, זה גורם לזה שעכשיו עושים את כל הקילוף חיתוך בבת אחת ולא הולכים חוזרים וזה בהחלט מהיר יותר..


ועדיין השבתות אצלנו יותר פשוטות ממה שהיא כותבת

אבל העיסנ של קציצות שונה לגמרי מהעיסה של טורטיותבוקר אור

לא הבנתי איך זה חוסך

נגיד השבת הכנו אורז עם בשר טחון ופסטה בולונז

שניהם מבשר טחון אבל כל אחד היה צריך להכין בנפרד כי התיבול שונה וכמות המים שונה..

תלוי איך מכינים..טארקו
אפשר לעשות עיסה דומה ואפשר שונה
עם מחבת כמה שיותר גדולה או אםילו שתיים במקבילטארקו
אנחנו משפחה יחסית קטנה ועם סוטאז 28" אני יכולה ב2 נגלות לסיים טיגון שניצלים לכל המשפחה
יש לי מחבת של 32. 2 נגלות זה אוכל גםהמקורית
לתחילת שבוע אצלנו
אצלנו פשוט מאודבוקר אור

עוד לא לגמרי סגורה אבל

לערב מרק אפונה

פסטה בולונז

שניצלים לילדים מהמקפיא

לבוקר

אנטיפסטי

משהו עם בשרי-מחפשת הכי פשוט שאפשר עם בשר טחון

אז או שנכין אורז עם בשר טחון, אולי עראייס בתנור.. לא יודעת. פתוחה להצעות

סדש

קיש בצל וזיתים עם בצק מהמקפיא


סלט בטטות בסילאן

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו


חלות קנויות

עוגיות קנויות

גלידה פרווה קנויה

מלון, אננס

אם יהיה זמן וכוח נכין גם פופקורן ולימונדה

תפריטארץ השוקולד

עוף עם דבש ושום,

בטטות ותפוחי אדמה,

פתיתים,

עוגת שוקולד


פרגיות,

אורז,

עוגת שיש

בעז"האבןישראל

בתכנון

ערב - דגים ברוטב אדום

שעועית ירוקה

בוקר - חזה עוף על מחבת פסים

ושוקיים ברוטב מתוק

אורז

סדש- מה שנשאר מהדגים סלטים ואולי נכין קיגל תפו"א

עוגת שוקולד עם סוכריות

עוגיות שקדים

עוגת גבינה אפויה( אם יש למישהי מתכון זרים ופשוט אשמח🙏)

חלוץ ביתיות וסלטים( חצילים מטבוחה ביצים טחינה חסה כרוב תירס גמבה וחמוצים במיונז)

עוגת גבינה של בית מלון. יש מתכונים בגוגליעל מהדרום
הכנתי בסוף עוגת גבינה אפויהאבןישראל

יצא טעים

נפל לנו קצת אבל יצאה טעים

למי שיש טיפים איך העוגה לא תיפול אשמח לשמוע( שמתי 10 דקות על 200 אח"כ הורדתי ל180 היתה שעה בתנור בהתחלה לא פתחתי את בתנור אח"כ פתחתי קצת ואז לגמרי, זה ההוראות שקיבלתי)

אמורים להשאיר בתנור סגור כמה שעות עד שמתקרר לגמריחילזון 123
ונראה לי גם לאפות עם תבנית עם מים בתחתית
תודהאבןישראל
ננסה בפעם הבאה 
אז השבת שלנו...מותק 27
עבר עריכה על ידי מותק 27 בתאריך כ"ה באייר תשפ"ה 0:46

הכנתי היום ככה-

סיר דגים לערב שבת


 

לבוקר-

אורז לבן

ממולאים של בצל באורז מתובל

קציצות בשר ברוטב אדום


 

סעודה שלישית פשטידת מעקוד


 

סלטים:

מטבוחה

טחינה

חציל קלוי בטחינה

חציל ברוטב אדום בחומץ

קוביות חציל מקומחות מטוגנות עם קוביות בטטה בצ'ילי

חציל בטעם כבד

כרוב

סלק אדום

שומר

גזר מבושל ברוטב אדום

עגבניות שרי עם פלפל חריף נכין מחר בעזרת ה'

אבוקדו- נכין לפני הארוחה בעזרת ה'

גמבה, תירס, מלפפון חמוץ


 

והבן הכין - רולדת וניל.. ציפוי מחר נעשה יחד- קצפת וניל עם זיגוג ריבת חלב.. זה לערב שבת..


 

הבת תכין עוגה בעזרת ה' מחר.. כנראה עוגת לוטוס גבינה או עוגת גבינה אחרת.... לבוקר שבת.. 

 

ואני אכין מוקדם את החלות בעזרת ה'. 
קינוחי כוסות למיניהם- טחינה וסילאן/מוס שוקולד/ לוטוס/ריבת חלב..מכינה מראש כמות ומקפיאה...

 

 

וסיר קוסקוס.. הכנתי את הסולת ומרק קוסקוס עם עוף.


 

תודה לה' שתמיד ייתן כוחות 🙏🙏🙏

 

גם לי אין כח האמתהמקורית

אבל בכל זאת - שבת קלילה

ערב שבת - דג טונה ברוטב + תבשיל חומוס בשבילי

סלטים - חס, קולורבי, שומר, מלפפון עם בצל סגול בלימון

חציל קלוי עם טחינה

גזר מגורד עם פלפל חריף


קינוח - עוגת שקדים מהמקפיא, עוגת שוקולד


שבת בבוקר - קידוש עם גלידה ביתית, סמבוסק פיצה קנוי

סעודה שנייה - דג בס בתנור עם סלטים

בטטה שלמה אפויה עם טחינה

סלט כרוב בנוסף


סעודה שלישית - דג טונה שנישאר מהערב

ומה שיישאר מהצהריים היום ( רוצה להכין חזה בתיבול שווארמה ואורז)


יש גם פיצוחים וסוכריות גומי ואוריאו

חלות קנויות כמובן

מה, כל שבת צריכים לבשל?.....טארקו

ליל שבת

חלות מהמקפיא

סלטים צריך לבדוק מה יש במקפיא ולהחליט אם רוצים עוד אחרים

אולי משו למנה ראשונה. לא יודעת מה.

בקר מפורק

אורז


בוקר שבת

מתארחים, אנחנו מביאים תוספת וקינוח ולא החלטתי עדיין איזה


סדש

חלות וסלטים

עוגיות גבינה מלוחות(נראה לי שאתן לבן שלי להכין אותם כשהוא יחזור מבית ספר)


גלידה

עוגיות 

אלופות כולכם!!תוהה לעצמי

קראתי את התגובות רק היום, אתמול פשוט הלכתי לישון..


חלות

סלטים שהאורחים מביאים

חציל קלוי

סלט חסה


ערב שבת

מפרום

קוסקוס

עוף עם דבש


שבת בבוקר

פרגיות

קוסקוס

תפוחי אדמה

מפרום


סדש

דגים עם ירקות


בראוניז מהמקפיא

עוגיות פאדג מהמקפיא


זהו. מקווה באמת להספיק לסיים הכל🙊

חחח לכתוב רשימה זה החלק הקלטארקו

עוד לא התחלנו לבשל כמעט🤦‍♀️

מזל שיש עוד מלא שעות עד שבת..

מה דעתכם על סיר עם מחיצה - מחולק לשנייםמבקש אמונה

כזה...

 

 

 

 

 

 

נראה רעיון מגניב, השאלה איך התוצאות בסוףמבקש אמונה
ראיתי הדגמה של בישול בסיר הזהופל לימון

אין באמת הפרדה מלאה בין הצדדים 

לדעתי העירבוב בכל צד לא נח

קשה לי להבין את היתרון ביחוד כשמכינים 2 מנות שלכל אחת משך בישול שונה

לא נראה נחחילזון 123

לשטוף את הפינות נראה מעצבן מאד.

כל מאכל יש לו את דרגת החום שלו והזמן שלו,אז שני מאכלים שונים לא נשמע שיהיה נח לשים בזה

 

בקיצור לי זה נראה סתם גימיק מיותר ולא פרקטי

תודה על התגובותמבקש אמונה
בכיף אחימטרינולוג
פחות....שדמות בחולות

להגשה זה מגניב, לבישול פחות.

נגיד ממליצים להכין בו אורז עם קציצות... צורת הכנת האורז אינה זהה לשל הקציצות ברוטב.

 

עוד גימיק יפה ולא פרקטי למטבח

כנראה, שזה באמת רק לאותו זמן וסגנון בישולמבקש אמונה

ואז כמה כבר יהיה שווה לקנות דבר כזה. וכמה כבר אשתמש בזה..

 

תודה

רק אם מבשלים בשני החצאים*אשתו של בעלי*

אוכל שמצריך אותו זמן בישול.

נראה כמו סירמחודשת.
שמתאים לאותו סוג של אוכל ובכל חלק סוג תיבול שונה..


לא בטוחה שזה סיר כזה פרקטי אפילו שיש בו משהו מגניב

לדעתי גם אם אבשל שני דברים זה לצד זהאוריןאחרונה

אניח בסיר רגיל בלי מחיצה. למשל אני מכניסה בסיר לתנור, עוף ולצידו שעועית ירוקה וזה בסדר גם בלי מחיצה.

לא מבשלים השבת?מאוהבת בילדי

חחח

פה הכל בעצלתיים, טוב שהפשרתי עופות מאתמול...

 

מה מתוכנן?

אורז, פרגיות, דגים.

עוגת נס קפה

אלפחורס אם יהיה לי כח (יש בצק מוכן במקפיא)

כדורי שוקולד אם הבנות ירצו להכין

ואולי עוגיות ש. צ'יפס.

 

חלות יש במקפיא ואבא שלי יקנה פיתה יזדי.

 

לא. ב"ה נוסעיםיעל מהדרום
איזה כיף! תהנו!!מאוהבת בילדי
תודה! נהניתי!!יעל מהדרוםאחרונה

לק"י


מזמן לא היה לי שישי כזה רגוע...

ועוד נסענו בבוקר לברית בירושלים, ומשם חזרנו לבית של ההורים שלי בדרום.

נראה לך .? 🤭המקורית

אצלנו הרגיל

דגים ודגים וסלטים וחלה קנויה חח

קינוח החלטתי לפנק את הילדונת בעוגת שוקו שוקו על בסיס ביסקוויטים

עוגת שוקו שוקו כבר נשמע טוב! מה זה?יעל מהדרום
בסיס כדורי שוקולדהמקורית

מעל קצפת מפודינג שוקולד מריר בלגי. הייתי מוסיפה גם יולו או מעדן הגולן שוקולד כדי להעשיר טעמים אבל אין לי ולא היה לי כח לקניות היום

מעל גנאש שוקולד בנדיבות

מממ נשמע ממש טעיםמאוהבת בילדי
פעם ראשונה שאני מנסה עם תחתיתהמקורית

כדורי שוקולד כי היה לי כח לאפות טורט וסיימתי את הביסקוויטים השלמים

(מקווה שלא ייצא קשה מדי)

זו אינטרפטציה לעוגת קרמבו פשוט,(אני לא בקטע של דברים מורכבים) אבל הבת שלי פחות אוהבת קצפת וניל אז מדי פעם מפנקת גם אותה

ומעדכנת אחרי מבחן הטעימההמקורית

בעלי אמר שזה מתוק לו מדי

כאילו הבסיס של הכדורי שוקולד זה טו מאץ' והיה מעדיף טורט

גם הבן שלי פחות התחבר😑 אבל אולי כי הוא לא כזה אוהב עוגות עם קצפת שוקולד


מבחינת מרקם יצא מעולה בעיניי. עשיתי את כדורי השוקולד עם קצפת ריץ

מבחינתי כמעט אין דבר כזה מתוק מדי בעוגות 🤭 ואני אהבתי

בקיצור, ממליצה

אפשר לאמץ אותך בתור אמא?🤣🤣יעל מהדרום
ברור! מיד מנפיקה ספח חדש ושולחת עוגה 😂המקורית
מתכון לסלט כרובגן נעול

הי,

ביקשו ממני להביא לאיזה אירוע סלט כרוב.

בכללי אני לא טיפוס של סלטים (אוהבת לאכול, פחות להכין)

רעיונות למתכונים טובים?

וגם... אם כתוב לי במתכון חצי ראש כרוב- כמה שקיות של חסלט לקנות? (מעדיפה שקיות כי הכרוב בהן חתוך. ומבחינת כשרות נראה לי גם עדיף)

יש כמה טוביםט'

- כרוב לבן עם הרבה בצל ירוק קצוץ וגרעיני חמניה או שומשום קלוי

- כרוב לבן, עגבניות שרי, בצל ירוק

- כרוב סגול, כרוב לבן, גזר

- כרוב סגול במיונז

- כרוב וחמוציות

 

הכל אני מתבלת בשמן זית, מלח, פלפל לבן. או מיונז.

 

סלט כרוב ואפונהופל לימון

סלט כרוב ואפונה בתחמיץ

רכיבים:

1 ראש כרוב קטן פרוס דק
2 כוסות אפונה קפואה
צרור עירית

חופן גרעיני חמנייה
100 גר' שקדים פרוסים

תבלינים:
1/3 כוס שמן
3 כפות חומץ
2 כפות סוכר
כפית או יותר מלח

שופכים על האפונה הקפואה מים רותחים, כשמתקרר מסננים
חותכים את העירית לפיסות באורך 3-4 ס"מ 
מערבבים עם הכרוב
מתבלים
קולים את השקדים וגרעיני החמניה, מפזרים על הסלט בהגשה.

תודה גם לך. פספסתי... 🙈גן נעול
תודה.גן נעול
שכחתי לכתוב בלי בצל/שום... בכל אופן כרוב וחמוציות נשמע לי ילך הכי טוב. זה גם מתוק, אז יש סיכוי שהילדים יאהבו...
חחח...הילדים שלי כנראה לא יגעו בזהיעל מהדרום
אפשר להוריד את הבצל מכל המתכונים, לא יפריעט'
סלט כרוב עם נודלס ושקדים קלוייםופל לימון
נשמע מיוחד. תודה.גן נעול
אני אוהבת הכי פשוט עם מלח ולימוןיעל מהדרום

לק"י


אפשר עם רצועות גמבה דקות/ עיגולי מלפפון.


באיזה מתכון כתוב חצי ראש כרוב?

או שזו הכמות שאמרו לך להביא?

אולי תשקלי בסופר ראש כרוב, ותראי כמה זה חצי ממנו. ככה תדעי כמה שקיות כרוב חתוך צריך. נראה לי שקית או שתיים.

הנה, למשל בזהגן נעול
סלט כרוב עם חמוציות וסילאן


נראה לי אעשה משתיים ליתר בטחון...


תודה.

אני מכינה סלטים לפי העין האמת...יעל מהדרום
ואי לאמא שלי יש אחד נדירSeven

כרוב

נענע

בצל סגול

פטרוזיליה

אורגנו טרי

מיונז מלח פלפל לימון

פיצוחים

נדיר!

כרוב עם שבבי שקדים קלוייםילדה של אבא
תיבול- סילאן או סויה, לימון, שמן זית
אני הכי אוהבת עם גזר מגורד ומיונז..תוהה לעצמי

וכמובן לימון מלח פלפל..

הכי קלאסי אבל הכי נאכל אצלנו

התוספות שליבינייש פתוח

אבוקדו, קשיו, עגבניות שרי וטבעות זיתים. ואני יותר אוהב כרוב סגול.

עוד משהו חשוב הוא שאם קודם כל ממליחים את הכרוב הוא נהיה לח עם טעם מרוכז והרבה יותר טעים.

מוסיפה שאלה : כשאתם כותבים לימון/שמן/מיונז/מלחאוריןאחרונה

יכולים לכתוב כמות לחצי כרוב קצוץ? וגם סוכר/סילאן וכד'

תמיד יוצא לי פחות טעים מהקנוי

מתכון טופוקנגורו.

קניתי טופו במטרה להתנסות איתו ואולי להתחיל לשלב בארוחות שלי

אני אשמח למתכונים למתחילים לטופו עדיף כמה שפחות אסייאתי

תודה

אני אוהבת בתנוריעל מהדרום

לק"י


לחתוך לקוביות, ולהשרות בתבלינים שאוהבים ושמן.

לאפות בתנור עד שנהיה עם ציפוי קצת קשה.

אפשר להוסיף קוביות קטנות לאורז מוקפץ עם ירקותחילזון 123
שני מתכוניםכתבתנו

בסגנון שווארמה

לטגן בצל גדול עד השחמה, להוסיף כפית שום כתוש (כ2 שיניים). בנפרד או במקביל לטגן טופו בשמן זית לקבלת מעטפת יותר קראנצ'ית

את הטופו לחתוך בסגנון שמזכיר שווארמה (נגיד, מלבנים כאלה).

להוסיף תבלין שווארמה או מלח, פלפל שחור, כורכום, כמון ופפריקה. להקפיץ כמה דק'.


בסגנון 'איטלקי'

לטגן בצל, בסוף להוסיף שום כתוש

לחתוך טופו לקוביות ולטגן במקביל או בנפרד.

כשהבצל והטופו משחימים- מזהיבים לאחד בינהם ולהוסיף פחית שימורים של עגבניות מרוסקות. לתבל במלח, פלפל, פפריקה, כורכום ותבלין עשבי תיבול איטלקי (או כל מיני עלים קצוצים יבשים או טריים: אורגנו, בזיליקום, מעט טימין, מעט רוזמרין, פטרוזיליה וכו').

להקפיץ כמה דקות


* לתוצאה קראנצ'ית יותר בכל עשיה של טופו (ואולי זה מועיל גם לספיגת התבלינים יותר) לפזר מעט קורנפלור על חתיכות הטופו

*שני המתכונים מתאימים להגשה לצד אורז/ קוסקוס/ פתיתים וכד'

קציצות טופו הולך?שדמות בחולותאחרונה

1 קוביית טופו

1 בצל קטן

חופן פטרוזיליה

3 כפות קמח שקדים

1 ביצה

מלח, פלפל שחור, כורכום ומעט כמון.

טוחנים יחד למרקם אחיד.

 

אפשר לטגן, אפשר לאפות

מפרסמת גם פה - ראש השנה מחוץ לביתחדשה,,

יש פה נשים חכמות ויקרות, בטוחה שאקבל טיפים מצוינים..


אז ככה, בפעם הראשונה בע"ה נחגוג את ראש השנה מחוץ לבית, בצפון (בע"ה שהמצב יאפשר, השם יעזור).


לחוצה מההתארגנות, חוששת שזה יהיה מסורבל.


בבקשה תעזרו לי במה שאתן יכולות!!! טיפים לבישולים, ארגונים, מה לעשות מתי, וכל מה שעולה לכן!! יעזור לי ממש!


הנתונים:


חג ארוך, אתן יודעות..


מקרר לא גדול, יותר כמו מיני בר


יש מנגל (באחת הסעודות לפחות נעשה על האש)


יש פלטת שבת


קומקום שבת לקפה


כיתה חשמלית - אוכל להשתמש בה רק בערב החג.


מה אני צריכה? צידניות? מה להכין ומתי?


אני בלחץ מעכשיו...


מוסיפה:

זוג עם שני ילדים

יבשים: חטיפים, שתיה קלה, בירות לבעלי, תירוש, עוגות לבוקר - שכחתי משהו?

וואו איזה התארגנות מראש חילזון 123
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך ה' בתמוז תשפ"ה 18:10

זה יו''ט. כירה חשמלית את יכולה לחבר עם שעון שבת ותבשלי בשעות שהיא דלוקה.

הייתי מבשלת כמה ימים מראש ומקפיאה בקופסאות. ככה את לא צריכה לדאוג לקרור בדרך. וכשתגיעו תכניסי למקרר.

גם את הסימנים בקופסאות קטנות סגורות טוב, ככה שיהיה נח וקומפקטי לשנע את זה.

אם את חושבת שלא יהיה מספיק מקום במקפיא או במקרר- את יכולה לקחת צידנית (קשיחה, אבל ךא צריך משהו מיוחד, רגילה כזאת), לשים בה כמה בקבוקי ליטר וחצי קפואים ממש טוב ולשים נגיד את הבשר לעל האש (קפוא) בצידנית הזאת. זה יכול להישמר קר אפילו יומיים. זה מה שאנחנו עושים כשיוצאים לקמפינג.

טיפים מעולים, תודה רבה!חדשה,,
צידנית איכותיתנפשי תערוג

להכין מראש את כל האוכל בבית. לשים בתבניות ולהקפיא

לשים בצידניות איכותיות

ולא להוציא משם. אלא רק להפשרה לכבוד החג.

יחזיק לך בכיף יומיים בצידנית

ביום הראשון יהיה קפוא

ביום השני זה יפשיר חלקית

אפשר את הבשרים לעל האש לעשות ביום השני. גם ככה תרצי אותם מופשרים.



נקודות חשובות, תודה רבהחדשה,,
זה הכרחי? לבלות חג של יומיים בתנאי מחנה?ופל לימון

אני לא בטוחה שהייתי עושה את זה

המקום עצמו מאוד מפנקחדשה,,

כולל הרבה מתקנים, מרווח.. רק חוששת מעניין לוגיסטיקה ושינוע.. וגם לא לשכוח כלום, זה לא יום חולשאפשר לקפוץ לסופר.. 

מיני בר זה לא מפנק ואם אין לך אוכלופל לימון

אלא את צריכה להכין לך בתנאי קמפינג ועוד בחג (שאצלי מבלים חלק ניכר ממנו בביהכ"נ) אז זה עוד פחות פינוק אבל כל אחד והסטנדרטים שלו

למה קמפינג? באמת מנסה להבין מה אני מפספסתחדשה,,
חשבתי שאם לא אשכח כלום, יכול להיות טוב.. אשמח לדעת למה התכוונת.. כי מבחינת המקום יש לנו בריכה פרטית ובאמת מדהים, אני לא בן אדם של סטנדרטים נמוכים, בגלל זה מתחילה להתארגן עכשיו כדי שהכול יהיה מושלם בע"ה יתברך
בריכה פרטית זה אחלהופל לימון

אבל "עם זה לא קונים במכולת" יש לך יומיים לחג  משהו כמו 6 ארוחות ל- 4 אנשים אין לך מקרר ואת לא בקוטב

להמשיך?

יש לך מקום שבו את יכולה להכין אוכל? שולחן לשבת סביבו לארוחות?

שוב, אני לא יודעת איך ניראית ארוחת חג אצלך , אז קשה לי להתייחס ספציפית  ואני לא באנטי לנסוע לחג אבל כן עם תנאים 

תביאי את כל האוכל מוכן? ורק תחממי? (כתבת שיש פלטה) איך את מבטיחה לעצמך שהאוכל לא יפשיר לפני זמן הארוחה? איך את מתכוונת לשמור על האוכל אם מה שיש לך זה מיני בר?

תכיני רשימה של דברים שאת חושבת שתצטרכי לארוחות החג לפי הנוהג שלכם ותראי אם מתכנס.

קפה, תה, סוכר, מלח,שמן, תבלינים, חטיפים,חלות

כשאת מתכוננת לשבת בבית תוסיפי לרשימה את כל הנילווים כמו: מפות, מפיות,נרות, גפרורים, כלים לאכילה, גביע לקידוש,סכו"ם, סכיני חיתוך,משטח חיתוך, כוסות לחם, כוסות לקר, תבניות חד פעמיות לחימום , כלים לבישול אם תחליטי,

בהמשך אפשרות לנקות כלים - אם תצרכי - מטליות, סקוטצ', סבון כלים, מגבות מטבח, נייר סופג, שקיות אשפה,

 

תודה רבהחדשה,,

הרבה מהדברים שציינת יש שם, כולל פינת אוכל מרווחת ויפה, מנגל פרטי, משטח עבודה בחוץ.. באמת אני רגילה לשפע בשבתות וחגים ברוך השם, וגם אוהבת את זה.. נראה לי שבאמת חלק מהדברים אבשל שם, ביקשתי להגיע מוקדם כדי להיכנס לחג בנחת.. אז הרבה דברים אוכל להכין שם וגם לבשל במהלך החג... בשרים שלא לעל האש, דגים, סלטים, סימנים, חלות, חטיפים וכו', אביא איתי מוכן, השאר אכין שם.. כנראה אקנה צידנית נוספת גדולה, ואקח קלקר שומר קור שהציעו לי בפורום אחר.

תודה ממש, עשית לי סדר

מיני בר זה קטן. אולי כדאי לחשובתפוחית 1אחרונה

על אוכל שאפשר להכין בזמן אמת על פלטה  או רק עם מים חמים (קוסקוס בורגול למשל)

יש גם מאכלים שפחות חייבים קירור

בהצלחה!

אולי אפשר להתייעץ עם בעלי הצימר יכול להיות שיהיה להם רעיון למקום לאכסן חלק מהאוכל בקירור 

התחלנו מוקדם- אז מה מכינים לשבת? עזרו ליבאמונה תמיד

חשבתי להכין אטריות אנטיפסטי מוקפצות עם חזה לבוקר. 

מתלבטת מה מתאים להוסיף לזה לסעודה בבוקר.

רעיונות?

שניצל? או תפו''א ובטטות וסלט גדולחילזון 123
רעיון. אולי באמת פתו"א ובטטות. יש לך מתכון טעים?באמונה תמיד
אפשר לעשות עם סילאן אם רוצים מתוקהמקורית
אפשר לעשות עם בזיליקום ומלח אם רוצים טוויסט מלוח
עוד בשרי, או תוספת?חדשה,,
וואי אני לא יודעת. נראלי עוד תוספת.באמונה תמיד
אפשר באמת תפוא ובטטותחדשה,,

טעים וילדים אוהבים..


סלט פסטה קר

סלט עדשים ובטטה מפנק ומושקע

לא ממש תוספת, אבל אפשר חציל שלם קלוי פתוח עם טחינה וצנוברים / פטרוזיליה / גם וגם

טוב, אז זה התפריט המסודר!באמונה תמיד

סלטים רגיל:

מטבוחה (ממהמקפיא)

טפנד זיתים

סלק

סלט ירקות

טחינה

חציל בטחינה

 

חלות מהמקפיא

 

ליל שבת:

עוף עם תפוחי אדמה אדומים ופטריות. נשים גם חבילת כנפיים ואז יהיה גם לאממצע שבוע

קוסקוס

 

שבת בבוקר:

נודלס מוקפץ עם אנטיפסטי וחזה עוף

פשטידת גמבה וזיתים

בטטות מקורמלות

 

עוגות: יש במקפיא עוגת שמרים שוקולד ושמרים קינמון, ועוגת שוקולד-קפה. 

אני בהלם שאנחנו בעיצומו של יום רביעי בכללהמקורית
עובר לי מהרררר
מזעזעזיויק
מזעזע זה קיצוני קצת😂המקורית
אני שמחה שמחר יום העבודה האחרון בשבוע
אבל את יודעת מה המשמעות:זיויק
שיום א מתקרב בצעדי ענק 😈
אני מתעסקת בטוב שקרבהמקורית

מה שיבוא אחריו - נתמודד כנל🤷

לא ניתן לשביזות יום א לדכא את השבת הרי

אני רק - כל הכבוד על ההכנות המוקדמות!המקורית
כל שבוע אני אומרת לעצמי שאתחיל שבת מוקדם, ואני ככ עייפה שאם הספקתי קניות זה ביג דיל
תודה נשמהבאמונה תמיד
וואו, בהכחשה מוחלטת!כי כל פה

בדרכ מתחילה לחשוב מראש ואפילו להכין בקטנה אבל השבוע אפילו לא מצליחה לחשוב🫣

אבל עשית לי חשק להתחיל להפעיל את המוח.. מקווה שעד הבוקר יחזור הכח והחשק ונסגר..

בזכותך התחלתי וגמרתי🙃כי כל פה

סלטים: סלט ביצים, סלט זיתים, טחינה, בטטות בצילי.

חלות, עוגת בראוניז, עוגיות שוקולד שוות, אלפחורס, פחזניות, קצת שוקולדים.


ערב:

דג סלומון בסילאן ואורז

מרק עוף


בוקר:

שניצלים

בשר בקר

פירה

אורז

מוקפצים


סדש:

מעדנים ובלינצסים😀

איזה כיף!באמונה תמיד

אני גם בדיוק גמרתי, חוץ מטפנד זיתים וטחינה.

הקניות מאחוריי ב"ה!המקורית

אצלנו - הרגיל כי זה עובד (תוהה אם להעתיק משבועות קודמים פשוט🤭)


חלות קונה תמיד, אחרת בוכים פה 😂


ערב שבת - דג טונה חריף, תבשיל חומוס

סלטים - חציל מטוגן, חסה, אבוקדו ועגבניות, קולורבי, סלט גזר עם פלפל חריף וגם בלי, טחינה, סלט תירס עם מיונז, סלט פלפלים קלויים, חציל קלוי עם טחינה, סלט של גמבה, עגבניה ומלפפון


קינוחים - כדורי שוקולד, מרשמלו, פיצוחים, עוגיות חיוכים, רולדת ריבת חלב וקוקוס


בוקר - קידוש חלבי

ואז

מתלבטת בין לאפות ביתיות שנאכל עם גבינת שמנת, חמאה ודבש


לבין דג בס (שאולי נאכל במקום בסעודה שלישית)


בהצלחה לי

איזה השקעה בקידוש!כי כל פה
אז אני מתקדמת בצעדי צביעל מהדרום

לק"י


חלות

סלט קלוי של חצילים ועגבניות

טחינה

סלט חי

קוביות חצילים בתנור


עוגת תפוזים עם קרם שוקולד

עוגיות כלשהן


ליל שבת:

כפיתות

קוסקוס

מרק עם ירקות ושעועית

פרגיות עם בצל ופטריות


יום שבת:

כרובית בתנור

תפו"א בתנור

קוסקוס

שניצלים


סד"ש:

פיצות ולחם שום מהבצק של החלות

אולי פשטידה

יש לך עוד 6 שעותהמקורית
כן. חבל רק שצריך גם לסדר ולנקות את הבית😅יעל מהדרום
נכון. ולנוח, הכי חשוב🤭המקורית

האמת שהבטחתי לילדים סיבוב בחוץ ונגמר לי הכח, אז החלטתי לוותר על חלק מהדברים שתכננתי

כל הכבוד!יעל מהדרוםאחרונה
פהמאוהבת בילדי

אמא שלי אמרה שתבשל לי ותשלח לשבת

ופתאום היא לא מרגישה טוב... אז לא יכולה לבנות עליה..

יש לי רק חזה עוף מופשר- בעלי יכין מזה שניצלים.

 

נראה לי שאוסיף אורז ואולי תפו"א

סיגרים שנטגן בשמן של השניצל

סלטים מהמקפיא- מטבוחה, פטריות, חומוס, 

יש גם בטטה אפויה, וטחינה בעלי יכין.

בא לי עוגה טעימה, אבל אין לי כח להכין, ואבא שלי עוד מצפה שאשלח גם לו...

מזל שישי חלות במקפיא.

 

אני חסרת כח וחסרת חשק וכבר לא נעים לי מבעלי שעושה הכל בערך ואני עוד מתלוננת שאני עייפה....

את בהריון מאמי, לא?המקורית

זה חלק מהחבילה 🤷

תרגישי מאוד נעים לדעתי

כן, נכוןמאוהבת בילדי

אבל אני גם מתעצלת, לא רק חסרת כח...

חחח... בסוף שבת תכנס וכנראה גם יהיה מה לאכול..

יש לכם מתכון לקוראסון מלוח?מוריה 7
הכוונה למילוי מלוח או לבצק?שדמות בחולות

להכין את הבצק ממש מאפס או שיש קרואסון חמאה ורוצים לעשות לו מילוי מלוח?

בצקמוריה 7

קוראסון חמאה ילך טוב עם מילוי מלוח?

ילך מעולהשדמות בחולות

יש סרטון יוטיוב מושלם לזה של בונז'ור- על הכנת קרוסאון חמאה בבית

(אני אחרי 6 שעות בישול ופשוט אין לי כח לשכתב ת'מתכון)

איזה כיף, תודה!!מוריה 7
בתנאי שהבצק לא מתוקופל לימוןאחרונה
שוב שבת...חדשה,,

מה בתכנון?

בינתיים יש לי תפריט בסיסי.. דג מושט ברוטב מרוקאי וגרגרי חומוס, בורקס בשר, שניצלים, אורז... מטבוחה הכנתי אתמול...  בהמשך היום בע"ה אכין מרק. מחפשת רעיונות נוספים, ואם יש מתכון לעוגה חלבית קלה ממש - מושלם!


יאללה, תפריטים... מחכה לקבל השראה ❤️

עוגת חלבית אפויה או לא?יעל מהדרום
ממש לא משנה חדשה,,
אז ככהיעל מהדרום

לק"י


עוגת גבינה בלי שמנת מתוקה והקצפות, טעימה מאוד:

עוגת ביסקוויטים גבינה מופחתת קלוריות - מתכון מנצח! עוגה מעולה ב 10 דקות הכנה.


יש עוגת גבינה אפויה שנקראת "עוגת גבינה של בית מלון", תחפשי בגוגל.


ופעם הכנתי עוגה בחושה פשוטה, שבתור נוזל שמתי שמנת מתוקה, ולפני האפיה שמתי בה תלוליות של ריבת חלב. יצאה מעולה!

תודה ❤️חדשה,,
היה כבר משהו אבל בסוף יש אורחים לבוקרבוקר אור

אז דברים יצטרכו להשתנות..

לערב מתלבטת בין מרק גזר וכיסוני בשר מטוגנים למרק עוף עם קניידלך

קוסקוס

בוקר

תוספת שהאורחים יביאו (אולי סלט פסטה)

קוביות חזה עוף במרינדה/טמפורה (יש איך להכין טמפורה בלי בירה או סודה?)

ירקות מוקפצים

עוד תוספת? לא יודעת מה מתאים

סעודה שלישית קיש בצל פטריות


חלות מהמקפיא

עוגת שוקולד וחמאת בוטנין מהמקפיא

יש גם עוגיות רעידת אדמה ועוגיות קינמון במקפיא

אננס ומנגו


סלט זיתים

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו

שום קונפי

מרק גזר נשמע יאמי!!חדשה,,
יש לך מתכון?


לגבי הטמפורה - אולי בירה שחורה? יכול להתאים?


תוספת - תפוחי אדמה קריספיים? יתאים עם העוף...


תפריט מגרה ביותר!!

אין לנו בירות בכלל בבית😅בוקר אור

וגם לא תפוחי אדמה, ולא בא לי לעשות קניות

ואין לי מתכון ממש האמת, אבל נראה לי שלניקי יש. בגדול מטגנת בצל, קוביות גזר מחמישה גזרים בערך ולפעמים בטטה אחת מתקבלת ואחרי שמוכן טוחנת 

אולי לערבב קורנפלור במיםחדשה,,
ולהשתמש בפירורי פנקו שנותנים קריספיות
ולגבי התוספת, אפשר אנטיפסטיחדשה,,
מושקע ממגוון ירקות 
זהו זה דומה מידי למוקפץ😅בוקר אור
אוליחדשה,,

אטריות מוקפצות בסגנון אסייתי

בורגול עם בצל

פתיתים עם בצל

קוסקוס

אורז (אפשר בתוספת אטריות דקות)

באמת הכנו פשוט אורז לבן בסוףבוקר אור
שיהיה בעיקר לילדים..
אפשר להכין טמפורה בלי סודה או בירהיעל מהדרום
יש לך מתכון? לא מצאתי משהובוקר אור

זוכרת שפעם הכנתי אבל לא מוצאת את המתכון

יש לי קמח תפו"א שפעם השתמשתי בו במקום קורנפלור 

יש פה מתכון מגוגליעל מהדרום

לק"י


לא זוכרת אם אותו הכנתי פעם:

https://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/12781

תודה! הכנו את זה בלי הרוטבבוקר אור

יצא נחמד אבל משום מה הרבה מהטמפורה לא נספגה.. יש מצב שזה היה כמות קטנה מידי

מקווה שלא יתייבש על הפלטה כי בעלי חתך ממש קטן

מה הכוונה לא נספגה?יעל מהדרום
כאילו כשהוצאתי מהשמן כמעט לא היה ציפויבוקר אור
אההה. אולי הציפוי היה נוזלי מידי?יעל מהדרום
אולי🤷בוקר אור

כנראה שבכל מקרה לא נחזור על הניסוי בעתיד הקרוב כי היה די סיוט לטגן

יש דרכים מהירות יותר להכין חזה עוף😅

אפשר לעשות חתיכות גדולות כמו שניצליעל מהדרום
תוספת- אורז/ קוסקוס (מה זה מרק גזר?)יעל מהדרום
באמת הכנו אורז לבן בסוף, כנראה שבעיקר לילדיםבוקר אור
מרק עם בצל וגזר טחון.. לפעמים מוסיפה גם בטטה אחת
לגבי הטמפורה, להבאטארקואחרונה

אני מכינה עם שילוב קורנפלור או קמח תפוא עם קמח רגיל

וקצת סודה לשתייה

יוצא נהדר.

עוד מנסה לסגור תפריט...באמונה תמיד

סלטים קבועים:

סלק

חציל בטחינה

טחינה

סלט ירקות

מטבוחה מרוקאית (מהמקפיא)

טפנד זיתים

 

חלות מהמקפיא

 

ערב שבת:

עוף עם שעועית

קוסקוס

 

בוקר שבת:

אורז אדום

עוף ותפוחי אדמה בזעתר

אולי פשטידת גמבה וזיתים

 

עוגות:

יש במקפיא עוגת שוקולד, ועכשיו מכינה שמרים. אולי נעשה אחד שוקולד ואחד קינמון. נראה. 

הקטן העיר אותי ב6!!! 😭באמונה תמיד

אז בסוף אחרי שהתייאשתי משיחזור לישון החלטתי לנצל את הזמן!

וב"ה גמרנו בישולים (חוץ מהפשטידה שבאמצע)

וגמרנו לסדר את הבית ולשטוף את רובו, נשאר רק את המטבח, וחצי מהכלים בכיור. 

עכשיו ננסה לחזור לישון, הלוואי ונצליח !

 

מצדיעה לך!יעל מהדרום
תודה❤️באמונה תמיד
אצלנואבןישראל

בבוקר מתארחים מביאים בורקס בשר

בערב דגים

מושט טונה וסלמון

ושעועית ירוקה

סלטים

חציל מטוגן חציל במיונז ובטחינה

כרוב סגול חסה וירקות

חלות קנינו הפעם..

ועוגות יש עוגת שוקולד פרווה  ועוגה חלבית

אולי יעניין אותך