אני צריכה לשמוע רעיונות ותפריטים של אחרים כדי שיהיה לי כח וחשק להיכנס בעצמי למטבח..
וכל מי שלא תייגתי כי נגמרה לי הסבלנות..
אני צריכה לשמוע רעיונות ותפריטים של אחרים כדי שיהיה לי כח וחשק להיכנס בעצמי למטבח..
וכל מי שלא תייגתי כי נגמרה לי הסבלנות..
ערב שבת:
סטייקים
כדורי בשר ברוטב עגבניות
שניצלונים
אורז
תפו"א אפוי
טחינה, מטבוחה, סלט ירקות, סלט תפוחי אדמה
שבת בבוקר חלבי:
תמרים עם אגוזים
מעדנים ויוגורטים
חביתות
ביצים קשות
צלחת גבינות
סלט יווני
ירקות חתוכים לרצועות/פלחים
צלחת פירות חתוכים
עוגת שמנת פירורים
שבת בצהריים:
תבשיל אצבעות אנטריקוט
שניצלונים
קציצות בנטאש
אורז
שעועית ירוקה
טחינה, סלט ירקות, סלט תפו"א
עוגת שוקולד ללא גלוטן
עכשו יצאתי מהמטבח... נכנסתי אליו ב12:00....
האמת שאני מעבירה שיעורים בנושא חח
זה שימוש באותם חומרי גלם למאכלים שונים, והסתכלות רוחבית על התפריט
קחי לדוגמה את התפריט שהיא העלתה - היא השתמשה בסטייק ל2 מנות, והכינה 2 מנות של קציצות
זה שימוש באותו חומר גלם, למאכלים שונים (בין אם בתיבול, בין אם בחיתוך ובהכנה)
בנוסף, אורז ושניצלונים חוזרים על עצמם ב2 מנות
גם הסלטים
ארוחת הבוקר דורשת הכנה מראש של ביצים וחביתות, אבל כל השאר אפשר לחתוך לפני הסעודה
אםעושים שימוש בגז ותנור יחד, זה בכלל מקצר תהליכים. אם עושים הכנות מקדימות במקפיא, אז בכלל
** אלו התובנות החינמיות שלי בכל אופן
אני את השבת שלי השבוע הכנתי בשעה וחצי, והוספתי גם שניצל. וחתכתי כבר סלטים.
כי העמדתי סירים במקביל וגם תנור, עשיתי הכנות לפני הבישולים ולא תוך כדי, והשתמשתי באותם חומרי גלם לארוחות.
מבחינתי הכנות לבישולים זה חלק מהזמן של הבישולים.... כנראה זה חלק מהעניין...
ושניצלים (או שניצלונים) זה מליון זמן טיגון. לא רואה איך מקצרים זמן טיגון כ"כ
לגבי השניצל
לגבי הכנות - ברור שזה חלק מהזמן
אבל לדוגמה, אם את משתמשת בבצל בבישולים, אז בהכנה כבר תחתכי בצל לכל הבישולים שאת צריכה. או תקצצי כמה ירק שאת צריכה מראש.
כנל ירקות שחותכים
והכנה מוקדמת מבחינתי זה לדאוג שהמטבח פנוי ויש לי כלים להשתמש בהם.
בכל מקרה, רק רציתי לומרשזה שזה שני תבשילים שהם אותו חומר גלם, לא עוזר במקרה הזה... מה זה משנה אם זה היה שניצלים כרעיים עוף?
באמת לא כזה רואה את ההבדל בזמנים
אני מכינה דג מושט גם לערב וגם לבוקר וזה לא ממש עוזר לי בקיצור הזמנים אם הייתי מכינה דג אחר פשוט...
גמני הכנתי 2 סוגי דגים. אבל אחד בתנור ואחד מבושל
בתנור זה שגר ושכח. אם זה הכל מבושל אז פשוט סיר גדול ובמקביל עוד סירים של תבשילים פשוטים
ותלוי מה התיבול
אני משתמשת באותם עשבי תיבול ל2 הדגים, אז פשוט שמה בדג לתנחר ומכניסה. ועל הגז יש גם עגבניות אבל אם זה מתבשל ואני ליד הגז, אני יכולה במקביל לבשל אורז וחזה עוף. ושלושתם מוכנים באותו הזמן
הכנות לפני הבישולים, ואז לשים על הגז או בתנור חוסךזמן במטבח
וגם, , כרעיים זה לא חזה עוף
אני כבר פחרסת לשניצל, אז מוסיפה גם לתבשיל וזהו
כנל בסטייקים שיש בתפריט של @שדמות בחולות .
אתן לך כמה דוגמאות משמעותיןת:
לעשות עיסת בשר אחת, לארוחה אחת לעשות קציצות ולשניה טורטיות או ממולאים
תיבול אחר לגמרי ורוטב אחר לגמרי
בצק אחד ולהכין ממנו חלות/פיצה לסדש/עוגת שמרים
לטגן סוטאז פרווה ענק של בצל לכל מה שצריך בצל
אנחנו נגיד עושים חיתוך רוחבי של כל הירקות שצריך, זה גורם לזה שעכשיו עושים את כל הקילוף חיתוך בבת אחת ולא הולכים חוזרים וזה בהחלט מהיר יותר..
ועדיין השבתות אצלנו יותר פשוטות ממה שהיא כותבת
לא הבנתי איך זה חוסך
נגיד השבת הכנו אורז עם בשר טחון ופסטה בולונז
שניהם מבשר טחון אבל כל אחד היה צריך להכין בנפרד כי התיבול שונה וכמות המים שונה..
עוד לא לגמרי סגורה אבל
לערב מרק אפונה
פסטה בולונז
שניצלים לילדים מהמקפיא
לבוקר
אנטיפסטי
משהו עם בשרי-מחפשת הכי פשוט שאפשר עם בשר טחון
אז או שנכין אורז עם בשר טחון, אולי עראייס בתנור.. לא יודעת. פתוחה להצעות
סדש
קיש בצל וזיתים עם בצק מהמקפיא
סלט בטטות בסילאן
טחינה
סלט ירקות
סלט אבוקדו
חלות קנויות
עוגיות קנויות
גלידה פרווה קנויה
מלון, אננס
אם יהיה זמן וכוח נכין גם פופקורן ולימונדה
עוף עם דבש ושום,
בטטות ותפוחי אדמה,
פתיתים,
עוגת שוקולד
פרגיות,
אורז,
עוגת שיש
בתכנון
ערב - דגים ברוטב אדום
שעועית ירוקה
בוקר - חזה עוף על מחבת פסים
ושוקיים ברוטב מתוק
אורז
סדש- מה שנשאר מהדגים סלטים ואולי נכין קיגל תפו"א
עוגת שוקולד עם סוכריות
עוגיות שקדים
עוגת גבינה אפויה( אם יש למישהי מתכון זרים ופשוט אשמח🙏)
חלוץ ביתיות וסלטים( חצילים מטבוחה ביצים טחינה חסה כרוב תירס גמבה וחמוצים במיונז)
יצא טעים
נפל לנו קצת אבל יצאה טעים
למי שיש טיפים איך העוגה לא תיפול אשמח לשמוע( שמתי 10 דקות על 200 אח"כ הורדתי ל180 היתה שעה בתנור בהתחלה לא פתחתי את בתנור אח"כ פתחתי קצת ואז לגמרי, זה ההוראות שקיבלתי)
הכנתי היום ככה-
סיר דגים לערב שבת
לבוקר-
אורז לבן
ממולאים של בצל באורז מתובל
קציצות בשר ברוטב אדום
סעודה שלישית פשטידת מעקוד
סלטים:
מטבוחה
טחינה
חציל קלוי בטחינה
חציל ברוטב אדום בחומץ
קוביות חציל מקומחות מטוגנות עם קוביות בטטה בצ'ילי
חציל בטעם כבד
כרוב
סלק אדום
שומר
גזר מבושל ברוטב אדום
עגבניות שרי עם פלפל חריף נכין מחר בעזרת ה'
אבוקדו- נכין לפני הארוחה בעזרת ה'
גמבה, תירס, מלפפון חמוץ
והבן הכין - רולדת וניל.. ציפוי מחר נעשה יחד- קצפת וניל עם זיגוג ריבת חלב.. זה לערב שבת..
הבת תכין עוגה בעזרת ה' מחר.. כנראה עוגת לוטוס גבינה או עוגת גבינה אחרת.... לבוקר שבת..
ואני אכין מוקדם את החלות בעזרת ה'.
קינוחי כוסות למיניהם- טחינה וסילאן/מוס שוקולד/ לוטוס/ריבת חלב..מכינה מראש כמות ומקפיאה...
וסיר קוסקוס.. הכנתי את הסולת ומרק קוסקוס עם עוף.
תודה לה' שתמיד ייתן כוחות 🙏🙏🙏
אבל בכל זאת - שבת קלילה
ערב שבת - דג טונה ברוטב + תבשיל חומוס בשבילי
סלטים - חס, קולורבי, שומר, מלפפון עם בצל סגול בלימון
חציל קלוי עם טחינה
גזר מגורד עם פלפל חריף
קינוח - עוגת שקדים מהמקפיא, עוגת שוקולד
שבת בבוקר - קידוש עם גלידה ביתית, סמבוסק פיצה קנוי
סעודה שנייה - דג בס בתנור עם סלטים
בטטה שלמה אפויה עם טחינה
סלט כרוב בנוסף
סעודה שלישית - דג טונה שנישאר מהערב
ומה שיישאר מהצהריים היום ( רוצה להכין חזה בתיבול שווארמה ואורז)
יש גם פיצוחים וסוכריות גומי ואוריאו
חלות קנויות כמובן
ליל שבת
חלות מהמקפיא
סלטים צריך לבדוק מה יש במקפיא ולהחליט אם רוצים עוד אחרים
אולי משו למנה ראשונה. לא יודעת מה.
בקר מפורק
אורז
בוקר שבת
מתארחים, אנחנו מביאים תוספת וקינוח ולא החלטתי עדיין איזה
סדש
חלות וסלטים
עוגיות גבינה מלוחות(נראה לי שאתן לבן שלי להכין אותם כשהוא יחזור מבית ספר)
גלידה
עוגיות
קראתי את התגובות רק היום, אתמול פשוט הלכתי לישון..
חלות
סלטים שהאורחים מביאים
חציל קלוי
סלט חסה
ערב שבת
מפרום
קוסקוס
עוף עם דבש
שבת בבוקר
פרגיות
קוסקוס
תפוחי אדמה
מפרום
סדש
דגים עם ירקות
בראוניז מהמקפיא
עוגיות פאדג מהמקפיא
זהו. מקווה באמת להספיק לסיים הכל🙊
עוד לא התחלנו לבשל כמעט🤦♀️
מזל שיש עוד מלא שעות עד שבת..
אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.
חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?
לק"י
מרקים
שקשוקה וסלט עם לחם
קוסקוס ומרק
פסטה ושניצל
מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-
פשטידות, מאפים
יכול להיות פיצות
אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות
לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)
כי בשרי זה על האש.
מנסה לגוון חוץ מזה
יכול להיות פרווה או חלבי
קישים/פשטידות
מאפינס
מרקים
תפו"א אפויים
פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)
סלטים
ממרחים/מטבלים
פוקאצ'ות
עושים ירקות ותוספות ורטבים,
המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.
כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.
נאמץ כנראה
תודה
ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.
כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.
פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.
מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד.
דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,
כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס
מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..
צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.
לק"י
אם לא אכפת שיהיה טחון גס.
אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).
אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.
מה הולך אצלכם?
מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים
מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק
לק"י
מרק עדשים כתומות
מרק אפונה
מרק ירקות עשיר
מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...
מרק כתום עם עדשים כתומות
מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם
מרק מגורד עם קוביות עוף
מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)
מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.
(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)
בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.
מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)
מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.
מרק אפונה
מרק כרישה
מרק עוף ברור
מרק ירקות גם זורם לפעמים
מרק בצל
אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.
בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)
מרק ירקות עפ שעועית לבנה
מרק אורז ועגבניות
מרק גזר
מרק קישואים
מרק עוף זה הכי טעים בעולם
עדשים כתומות/ירוקות
כתום
בצל
גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים
אפונה
הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.
מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר
מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף
מרק עגבניות
מרק אפונה
כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת
אני מכינה מרק דלעת וחומוס.
בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט
מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.
בנתיים חותכים דלעת לקוביות.
מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)
מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.
מכבים כשהכל מתרכך.
טוחנים.
מרק ירקות עם או בלי גריסים
מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)
מרק בצל חלבי
מרק פטריות וגריסים
מרק עגבניות
מרק עוף
אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.
אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.
(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)
בקיצוררר עצות?
אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.
אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)
וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)
בא לי לגוון.
רעיונות?
לק"י
ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.
תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".
לק"י
ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.
ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.
לבסיס:
300 גרם ביסקוויטים מפוררים
ממיסים יחד:
100 גר שוקולד מריר
כוס חמאת בוטנים
3 כפות טחינה
2 כפות דבש
רבע כוס שמן
מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית
מקפיאים ל10 דקות
שכבה שניה:
ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)
מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.
מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
בהצלחההה
לק"י
אני התחלתי עם עוגות, עוגיות וסלטים.
מה בתפריט
אין לי מושג עדיין
חלות יש מההקפאה
היום בע"ה שייתן לי כח
סלט עגבניות
חילבה
טחינה?
עוגיות
עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)
אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי
ערב
מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות
קוסקוס
בוקר
חלןת וסלטים
סדש
חמין פרוֹה
אנטיפסטי
שניצלים של סבתא מהמקפיא
חלןת
שמרים שוקולד מהבצק של החלות
פירות
חצילים בתנור
טחינה
סלט ירקות
סלט אבוקדו אם יבשיל
סלט זיתים מהמקפיא
)טארקויהיה מרק, כנראה כתום
ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...
אצלנו כנראה
דג ברוטב וקציצות לערב
באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה
ולשבת עצמה יהיה חמין
בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח
ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה
לחם כרגיל קונה
בתקווה אכין חלות רגילות,
מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.
מבחינת פחמימות:
נכין אורז ופתיתים
2 סוגים סלומון
סלט תפו"א
ירקות מוחמצים
סלט סלרי/ או עגבניות שרי
מרק עוף + איטריות
עוף
פרגיות
רולדה אולי
אורז
ברוקולי
פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס
לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים
קרקרים ודגים מעושנים
צ'ונט
שניצלונים
סלט חסה
סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר
כיף לכתוב פה! שבת שלום💐
הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'
חצילים מטוגנים וטחינה.
עוד מעט יהיה בע"ה
צלי בשר
פרגיות
כפיתות
ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה
נמשיך משם הלאה
אורז
בשר בערמונים
עוף בתנור
דג לסד"ש
עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)
סלטים מהמקפיא
חלות מהמקפיא
גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...
חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש
)
סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות
פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים
ליל שבת
מרק כתום
עוף ברוטב מתוק
אורז
בוקר שבת
חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים
תפוא קריספיים כלשהם
סדש
בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)
מיני רוגעלך מהמקפיא
עוגה קנויה אם נצטרך
חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים
ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.
יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.
קינוחים:
עוגת קינמון
בראוניז
חיתוכיות שיבולת שועל
ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.
לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.
זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.
זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.
זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.
מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.
הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.
מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.
ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.
ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).
נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.
ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.
ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.
חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.
הכנתי עוגה וזהו...
להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו
שזה נדיר מאודדד..
הלך לנו המיקסר
הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...
אז חלות קנויות
סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)
ליל שבת
מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)
תבשיל הודו ובטטות מתוק
אורז
בוקר שבת
לזניה
סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)
סדש
שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה
עוגיות לימון מושלגות
אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח
דג ברוטב וקציצות דגים
עוף עם תפוח אדמה ואורז
חלה קנויה
עוגה קנויה
סלטים חיים
וקצת פיצוחים ושטויות
פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום
ערב שבת
דגים ברגיל מושט וטונה בסיר
ומרק גרונות
בוקר שבת
מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה
כנפיים
שניצלים ואורז
סלטים
טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה
חלות שהכנתי
עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.
היה טעים
לק"י
עוגת שוקולד
עוגת תפוזים
קוראסונים קנויים
חציל בפירורי לחם
חציל עם עגבניות וכוסברה
טחינה
סלט חי
ליל שבת:
תבשיל שהיה אמור להיות פקילה
קוסקוס
מרק שעועית וירקות
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
חזה עוף וירקות מוקפצים
שניצלים
סד"ש:
בורקסים קנויים
חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)
וסלטים תוצ"ב:
ז'עלוק
סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)
חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן
חילבה (האורחת הביאה)
טחינה (כנ"ל)
סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת
דג בירקות
אורז
קוגל ת"א תוצרת בית
ביצים
רצועות טונה מטוגנות
מרציפן תוצ"ב
עוגה תוצרת בית .
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38
אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה
אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.
ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק
מה שממילא נותן לו אווריריות.
וגם-
א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך
(בלי ביצה ושומשום)
ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.
ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.
מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.
ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה
מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .
נפש חיה.לבצק
2 קילו קמח
4 כפות שמרים יבשים
1/2 1 כוסות שמן
1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )
כוס סוכר
2 כפות מלח
אופן הכנה:
שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.
מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).
מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח.
כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה
כ- 15 דקות
מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר)
אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.
גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות
את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה
החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב