רואים 'חכמה' רק במי שלמד תואר?
וקורסים במקומות נחשבים זה "סתם תעודה".
רואים 'חכמה' רק במי שלמד תואר?
וקורסים במקומות נחשבים זה "סתם תעודה".
הנטייה היא לחשוב שבאוניברסיטאות הלימודים יותר מקיפים ומבוססים.
בכל מקרה, אחרי X מקומות עבודה לאף אחד לא אכפת מההשכלה הפורמלית.
בתעשייה המדעית, הטכנולוגית, חברות הייטק, היכולות והכישורים נבחנים על בסיס ידע וניסיון שהמועמד מביא איתו ונבחן בסדרת ראיונות אישיים.
נדרש להפגין כישורים על שאר המועמדים
תואר זאת אחת הדרכים המקובלות לעשות את זה.
יודעים היום שתואר זה שטויות וכל אחד יכול
ושזה לא באמת מעיד משו אבל כן יכבדו אותך יותרוזה כזה מעצבן
*כולם* יודעים היום שתואר זה שטויות?
כל אחד יכול?
לא מעיד על משו?
על כל אחת מהשורות האלה אני יכול להביא אינספור ראיות שיוכיחו ההפך, אבל במקום זה אשאל רק שאלה אחת:
לפני 20 ומשהו שעות, החותים שיגרו טיל בליסטי לעבר מדינת ישראל.
הטיל יורט כך שאף אדם לא נהרג,
אף בניין לא הושמד,
אף קריטית לא נפגעה,
אף חברת תעופה לא ביטלה טיסות...
הפלא הזה שכל כך התרגלנו אליו, ''הטיל יורט בהצלחה'', קרה בזכות אנשים ש... עשו קורסים זריזים?
כל אחד יכול לעשות את התואר שלהם?
כל אחד יכול להגיע לאן שהגיעו?
העובדה שהם בעלי תארים בהנדסה אווירונאוטית, פיזיקה, הנדסת מכונות, הנדסת תוכנה ואופטיקה לא העידה על היכולות שלהם כאשר בחרו בהם לתפקיד?
להגיד שאנשים שמקדישים את כל חייהם לבטחון העם היהודי הם ''חבורה של סמאלנים עם תארים'?
גם אם רופא יציל את חייך את תגידי שזה לא הוא אלא ה'?
לתואר במקצועות מדעיים וכו'.. שוודאי שיש שם חכמה.
אולי הייתי צריכה לדייק שההתנגדות שלי לאוניברסיטאות היא בעיקר כלפי מקצועות של טיפול בנפש.
כמו פסיכולוגיה.
וזה הגיע אחרי שיחה עם חברה קרובה שהיא ד"ר לפסיכולוגיה-
והיא זאת שאמרה לי שבתואר יש מלא מידע לא נחוץ ובעיקר מה שלומדים זה בפן 'השכלי' ולא הנפשי (כפי שהנפש מובאת ביהדות).
האם זה אומר שזה מיותר?
תיאוריה שלמה לפיה התארים מיותרים ולמי שיש תואר אין שום יתרון,
על סמך שיחה מסוימת עם אדם מסוים שעשה תואר מסוים.
מנסיון
אבל זה חלק מהעניין ולומדים כדי לקבל את הגושפנקא ואת הידע היותר הכרחי
תמותת תינוקות, מחלות חשוכות מרפא, תוחלת חיים נמוכה. כל זה על אף היותם של יהודים דאז מסורתיים פלוס-מינוס. מדינת ישראל החילונית (שלעתים אף מתריסה ומכעיסה את הקב"ה) נהנית מרפואה מתקדמת ורמת חיים גבוהה. כי אין סתירה בין המציאות הגופנית שה' ברא ליכולתיהם של בני אדם להתמודד איתה. אז כן, שמאלן עם תואר יכול להמציא תרופה נגד מחלה כזאת או אחרת, ואילו ה' יכול לגרום לכך שגדר שעלותה מיליארדי שקלים, תיפול בגלל שופל של חמאסניקים בכפכפים.
עשית אחד כזה שאתה יודע מקרוב?
כי אני באמצע תואר ושטויות זה לא
גדולה מאשר רמת ההשקעה עבור תעודה.
ואצל חלק ניכר ממי שהולך ללמוד תעודה. זה כי הוא לא יכול לעשות תואר (כל אחד וסיבותיו)
ולכן לתואר יש עדיין מקום כבוד גדול יותר מאשר תעודה.
האם מישהו עם תואר יהיה בוודאות חכם יותר? לא תמיד.
אבל בדרך כלל מהנדס חשמל יהיה בעל ידע גדול יותר מהנדסאי חשמל/חשמלאי מוסמך.
כנ"ל
מהנדס תוכנה מהנדסאי תוכנה
כנ"ל
רואה חשבון ממנהל חשבונות.
זה לא אומר שלא פגשתי יוצאי דופן.
פגשתי המון.
אבל ככלל. זה 'נכון. שמישהו עם תואר בתחום מסויים יהיה בעל ידע גדול יותר (ו"חכמה") מאשר מישהו בעל תעודה באותו התחום.
הנדסת חשמל הוא תואר תובעני וקשה, הנדסת תוכנה הוא תואר קשה.
ראיית חשבון (ומבחני לשכת רואי חשבון לקבלת הרישיון ) הוא גם תואר לא קל.
אין בכלל מה להשוות את מידת הקושי לעמוד בדרישות לתארים הנ"ל, לעומת אינספור תארים אקדמאיים שלוקחים בהליכה קלה.
(בהתאמה, השכר משקף את מידת החשיבות של התואר בשוק התעסוקה).
תארים אחרים שיש להם מקבילה קטנה יותר בתור תעודה.
בעיקר מהנדס והנדסאי כמובן שאין מה להשוות ברמת הקושי הוא ברמת היקף החומר
זה התנאי הרשמי של משרד החינוך.
אין קורס תעודה כדי להיות מורה (לפחות לא ממה שאני מכיר. אשמח להכיר)
ספציפית כרגע המצב במערכת החינוך קשה כך שמקבלים מכל הבא ליד. כי פיזית חסרים המון מורים.
הכל פה עוד חי וקיים
איזה הלם
אין להן תואר רשמי מה שלא מאפשר להן להיכנס להסכם אופק חדש/עוז לתמורה
מה שאומר שהן משתכרות שכר זעום וכל העלאה של שכר המורים בהסכמים מתחדשים פשוט לא חלה עליהן..
ואם כבר אתה פה, איך עושים חיפוש בפורום ספציפי?
בחיפוש
פורום:1
Forum:1
זה לא שהן לא לומדות, זה שהתעודה שלהן בכוונה לא שווה כלום, כדי לכלוא אותן במערכת.
הן לומדות שנתיים בצורה מסודרת, (כשמתייחסים לזה שסטודנטים לא לומדים כל היום ברצף) סיכוי לא רע שהן פוגשות את הדרישות האקדמיות.
לקרוא לזה בלי תואר זה עיוות של המציאות ושל מה ששאלו כאן
הן לומדות לא פחות מאשר מישהו אחר עם תואר
וזהו
התואר החרדי קצר יותר .. קל יותר .. מותאם לאורך חיים החרדי.
הן מקבלות מורה מוסמכת או גננת מוסמכת
זו הכשרה מקצועית לא תואר
לא משנה כמה אתה מוכשר אסור לך לעבוד בהם בלי התעודה.
זאת עבודה שונה, לא אותה עבודה רק עם תואר)
תמיד תואר היקף חומר והיקף הכשרה יותר גדול מאשר תעודה
זה לא נכון שתואר בהנדסת חשמל הוא הרחבה של מקצוע החשמלאי.
כמו שרואה חשבון אינו הרחבה של מקצוע הנהלת החשבונות.
עולמות והתמחויות והרכשת ידע שונים בתכלית.
זה שיש שימוש בשניהם בשורש המילים (חשבון, חשמל) לא אומר שיש קשר בין המקצועות.
מהנדס חשמל לא רוכש שום ידע במקצוע החשמלאות. מהנדס חשמל לא מכיר את מערכת אספקת החשמל הביתית או התעשייתית. לא יודע לתכנן לוחות חשמל.
אסור למהנדס חשמל לעסוק בעבודות חשמל כי אינו בעל רישיון לעסוק בתחום.
מהנדס חשמל שרוצה לעסוק בתחום החשמלאות, אספקת חשמל ומתקני חשמל בתחום הביתי, התעשייתי - חייב לעבור הכשרה ובחינות רישוי של האגף להכשרה מקצועית או משרד החינוך במדינת ישראל או בוגר לימודים מתאימים בחו"ל. כי זה לא נלמד בתואר להנדסת חשמל.
חלקם עוסקים בתכנון ממשי גם של בנייני מגורים.
המהנדסים האלה יודעים היטב את תקנות החשמל הביתי.
אתן לך דוגמה ממשית. מי תכנן את התוכנית החשמל של מגדלי עזריאלי?
מי תכנן את מערכת החשמל של כל בניין מגורים בן 20-30 קומות? (ואפילו פחות)
להנסדאי מותר לתכנן רק עד 3*630 אמפר.
הבניינים האלה צורכים הרבה הרבה יותר
רק מהנדס חשמל עם התמחות מתאימה
נכון שבתוך תחום של הנדסת חשמל יש עוד תתי התמחויות שאין להם ידע לתכנן מערכות חשמל אלא בעיקר אלקטרוניקה. בקרים מחשבים וכו'
כי הכלילו הרבה תחומים תחת השם "מהנדס חשמל" (כמו שרופא עיניים וקרדיולוג. שניהם רופאים אבל אין שום קשר בין העבודה והידע שלהם)
אבל מכאן להגיד שאין קשר בין קשר בין חשמלאי למהנדס חשמל זה פשוט לא מדויק (וכמעט לא נכון)
(יש לי היכרות אישית עם התחום…)
רשמתי - מהנדס שרוצה להתעסק עם עבודות חשמל נדרש להוסיף וללמוד את התחום הזה אחרי סיום התואר, לעמוד במבחני רישוי ולקבל רישיון.
כמו שבוגר חשבונאות באוניברסיטה אינו מחזיק ברישיון רואה חשבון, אלא נדרש לעבור מבחני הסמכה של לשכת רואי חשבון.
בתוך לימודי התואר בפקולטה להנדסת חשמל לא לומדים את המקצוע הזה.
בניגוד לראיית חשבון שכן לומדים את המקצוע אך לצורך הרישיון נדרשים לעבור מבחני רישוי - מהנדס חשמל שמבקש להתמחות בתכנות רשתות חשמל - צריך ללמוד מחוץ למסגרת התואר ואז לעבור מבחני רישוי.
מסלולי הנדסת חשמל באוניברסיטת תל אביב. מסלולי התמחות - תואר ראשון
מסלולי הנדסת חשמל בטכניון
אמרתי שיש תפיסה מוטעת בעולם לגבי מה זאת 'חכמה',
שאם למישהו אין תעודת בגרות הוא לא חכם.. וכו'..
כל מיני אמונות מגבילות הזויות.
חכמה לא קשורה לכמה תארים יש לך,
אם כבר אפשר להגיד שבן אדם מקצוען במה שהוא למד- אבל זה לא הופך אותו לחכם.
לגבי התעודות, זה תלוי תעודה-
ובסוף זה בעיקר תלוי במה הבן אדם רוצה לעסוק.
ללכת ללמוד חינוך כי הוא חלק מהעדר?
או ללמוד משהו שהוא באמת רוצה בקורסים?
שוב,
לא יודעת איך זה בדברים אחרים. מדברת על עולם הנפש והאימון.
וכוונתו (להבנתי) שבתחילה לפני שמתחיל ללמוד חכמה. יבין שהכל מאת ה'. כל החכמה ומדע זה מאת ה'.
שמקובל לחשוב אותם
ולא תמיד עומדות במבחן המציאות
אני בלי תואר עם משרה בכירה ושכר גבוה (הייטק)
בזכות הניסיון המקצועי והאישי שצברתי בעבודות השונות
רואה לא מעט אנשים גם עם תואר שני עם משרה ושכר פחותים משלי
מופתעים מההצלחה שלי ללא תואר (מה שלא מפתיע בכלל בתחום ההייטק)
הנה, עובדה שאתם כותבים במערכת שאני אפיינתי ובניתי.
ואפילו לא סיימו תיכון
⸻
💰 רשימת עשירים מפורסמים בישראל שלא עשו תואר אקדמי (וחלקם גם לא סיימו תיכון):
⸻
1. אילן בן דב
•תחום: תקשורת, טכנולוגיה והשקעות.
•עובדות מעניינות: בן דב עזב את הלימודים בגיל צעיר. התפרסם בעיקר בעקבות השליטה לשעבר בפרטנר.
•לא עשה תואר אקדמי – את הונו עשה מהשקעות חכמות ויכולת עסקית חדה.
⸻
2. יצחק תשובה
•תחום: נדל”ן, אנרגיה (דלק קידוחים, לווייתן).
•רקע: נולד למשפחה קשת יום, עזב את הלימודים מוקדם והתחיל לעבוד בגיל צעיר.
•לא סיים תיכון, ובטח שלא עשה תואר.
•בנה את עצמו בעבודה קשה והשקעות נדל”ן נבונות.
⸻
3. טדי שגיא
•תחום: טכנולוגיה והימורים באינטרנט (Playtech), נדל”ן.
•רקע: לא השלים לימודים אקדמיים.
•התחיל דרכו בעסקי תוכנה והימורים אונליין, והפך לאחד מהישראלים העשירים בעולם.
⸻
4. ליאון רקנאטי
•תחום: השקעות, תעשייה, נדל”ן.
•רקע: בן למשפחת רקנאטי (דיסקונט), אך לא בחר בדרך האקדמית.
•התמקד בהובלת חברות והשקעות.
⸻
5. רמי לוי
•תחום: קמעונאות (רמי לוי שיווק השקמה).
•רקע: עזב את בית הספר בגיל צעיר, התחיל לעבוד בדוכן קטן בשוק מחנה יהודה.
•לא עשה תואר, בנה אימפריית סופרמרקטים עם תודעת שירות ומחירים נגישים.
⸻
6. עידן עופר
•תחום: תעשייה, אנרגיה, השקעות (קנון, צים, מזרחי טפחות).
•רקע: אמנם למד חלקית, אך את עיקר הונו ירש וניהל דרך חושים עסקיים ולא דרך לימודים פורמליים.
⸻
🏗️ סטף ורטהיימר – סיפור הצלחה ללא תואר
✦ רקע כללי:
•נולד בגרמניה ועלה לישראל כילד.
•עזב את הלימודים בגיל צעיר מאוד – לא סיים תיכון.
•שירת בפלמ”ח ובהמשך התחיל לעבוד בידיים בתעשייה.
•הוא לא עשה תואר אקדמי – אפס לימודים פורמליים מעבר לבסיס.
⸻
✦ הצלחות מרכזיות:
1.יזם את “איסקר” – מפעל קטן לייצור כלי חיתוך שהפך לאימפריה תעשייתית גלובלית.
•ב-2006 מכר את השליטה ב”איסקר” לווורן באפט (אחד האנשים העשירים בעולם) – מה שנחשב לאחת העסקאות הגדולות והמשמעותיות בתולדות המשק הישראלי.
2.הקים אזורי תעשייה (כמו בתפן ובלוד) מתוך חזון ציוני לחיזוק הפריפריה ועידוד תעסוקה.
3.נחשב אחד מעשירי ישראל, אך גם פילנתרופ, ציוני ואיש חזון אמיתי.
⸻
✦ לקח חשוב מהסיפור של ורטהיימר:
הוא הדוגמה הקלאסית לכך שאין צורך בתואר אקדמי כדי לבנות אימפריה כלכלית, לתרום למדינה ולהשפיע על עשרות אלפי אנשים.
מה שחשוב זה: חזון, התמדה, עבודה קשה, ויכולת לראות רחוק – במיוחד כשכולם מסתכלים קרוב.
נכון שתואר לא בוודאות גורם לעושר.
אבל תואר במקצוע נדרש יכול להבטיח בסבירות גבוהה להתפרנס בכבוד.
אני לא מדבר על תואר במגדר או בהיסטוריה של האדם הקדמון
אלא תואר שימושי.
מדעים מדוייקים. הנדסות. מקצועות הבריאות. כספים וכו'
עצמאיים מרוויחים בקל 20 30 בחודש פשוט צריך טיפה להפעיל את הראש. אני מתכוון בעיקר לבעלי מקצוע.
לבעלי תואר אין יותר מדי לאן להתקדם כי בדרך כלל הם יהיו שכירים ויש גבול לכמה ששכיר יכול לקבל.
מה שכן בעלי התארים יותר יציבים בהכנסה.
בעלי תואר מרוויחים בממוצע יותר ממי שאין לו תואר, וזה כולל שכירים ועצמאיים.
עצמאי מרוויח בקל מעל 30?
מה עם כל העצמאים שבקושי מרוויחים או אפילו מפסידים?
מה עם כל העצמאים שפושטים רגל ונתקעים עם נושים?
אלה מקרים של יום ביומו, לא משהו נדיר.
שכירים תקועים בשכר?
כנס לאתר הבורסה, תקרא דוחות שנתיים של חברות ציבוריות.
תראה כמה מרוויחים השכירים הבכירים בכל חברה. המנכל, סמנכל הכספים, סמנכל הנדסה, סמנכל שיווק וכו'. כמובן בכל חברה יש מקצועות אחרים בהתאם לתחום החברה.
מדובר במשכורות כולל בונוסים של 7 ספרות בשנה, לעיתים 8 ספרות. ואלה לא מקרים נדירים או בעלי יכולות יוצאות דופן, מדובר באלפי אנשים שהשכר שלהם מפורסם בדוחות הכספיים של החברות.
אגב,
אם נוציא מהחישוב את בוגרי התואר במדעי הדשא, ונשאיר רק אנשים שלמדו מקצועות ממש, כמו הנדסה/רפואה/משפטים/עבודה סוציאלית/חשבונאות/אדריכלות וכו', השכר הממוצע של בעלי התואר יזנק עוד הרבה יותר לעומת המצב היום שסופרים גם בעלי תואר בהיסטוריה של מזרח גאורגיה (שבסוף הולכים למלצר בתל אביב).
ובלי קשר:
למה החלטת שבעלי תואר = שכירים, ועצמאיים = ללא תואר?
רופאים, עורכי דין, רואי חשבון, פסיכולוגים, אדריכלים... אינספור עצמאיים שיש להם תואר, והם מרוויחים בממוצע הרבה יותר מעצמאיים ללא תואר.
נכון שבעל תואר מרוויח בממוצע יותר ממי שאין לו, אבל זה הסתכלות חלקית מאוד.
דבר ראשון, לפעמים עדיף ציפור אחת ביד משתיים על העץ (בהקשר של הסיכוי להיכשל).
דבר שני, לחסוך לימודים, תקופה שבה אתה משקיע שעות ללא עבודה, תוך שאתה מוציא הרבה על הלימודים, זה גם כסף.
מאז שפרשתי מהלימודים חסכתי 100k.
דבר שלישי, שים לב למשהו מעניין. נשים משכילות יותר ומרוויחות פחות מגברים. למה? כי יש ענף גדול שרובו גברים, לא דורש השכלה גבוהה ומאוד ריווחי להרבה מאוד אנשים.
אני מתכוון למי שבא אלינו הביתה לשפץ או להתקין דברים, עובד 20 דקות ותופר 400 ש"ח, כשכל מקביליו לתפקיד היו עסוקים והיו יכולים להגיע עוד שבועיים. כלומר תואר זה לא הדרך היחידה להרוויח.
דבר רביעי, כל הקורסים שמכשירים אנשים תוך חודשים לעבוד בפרסום, עיצוב גרפי ואבטחת מידע זה ענף חדש. וכמעט כל מי ששאלתי אותו המליץ ללכת על זה ולא על תואר שנמשך שנים.
דבר חמישי, הם לוקחים בחשבון גם עבודות מועדפות שהשכר מינימום בגלל אספקה קבועה של בוגרי צבא (ומי שחכם ילך לעבודה דומה לאחר מכן וירוויח יותר)
עוד נקודה ששמתי לב אליה לאחרונה, היא שאמנם רוב המיליארדים הם מנכלים ומנהלים עם תואר שני, ופחות יש שם אנשים מתעשיית הבידור, מה שמאוד משפיע על הממוצע, אבל מה יקרה למי שלא מכוון לשם?
ואחרון, הארי טרומן, מארק צוקרברג. סטיב ג'ובס ודונלד טרמפ ועוד רבים וטובים היו ללא השכלה אקדמית או עם השכלה חלקית מאוד.
שורה תחתונה, אפשר בהחלט למצוא עבודה טובה ומכניסה ללא תואר, במיוחד כשבערך כל תואר רוויחי דורש 10 שעות לימוד ביום למשך שנים, (מה שלא קיים אצל בודק תוכנה או חשמלאי) ולא כולם מסוגלים לעמוד בזה וזה גם דורש הורים עשירים שיממנו לך את כל התואר ואת כל המחיה, למול תואר שלא מאפשר שילוב של עבודה ולימודים.
תפקידים בכירים שהדרך להגיע אליהם זה אכן תואר
אבל יש תפקידים בכירים שאפשר להגיע אליהם ללא תואר
דרך כישורים ניסיון מקצועי והתפתחות אישית
ואז
או שמכריחים אותך לעשות תואר
או שמציעים לך לעשות תואר במימון חלקי או מלא
האנשים הללו כלולים בסטטיסטיקות
אבל
לא התואר הביא להם את המשרה והכסף
אלא המשרה הביאה להם את התואר
זה מסלף את הנתונים של הסטטיסטיקה
אגב אני לא נעניתי להצעה למימון של תואר
בחישוב עלות תועלת הוא כמעט ולא שווה לי את הזמן והאנרגיות
וכן
אני מרגישה מספיק חכמה ולא צריכה אישור חברתי על כך
אם תשאלי את חברת פרטנר איזה אינטרנט הכי טוב, די ברור מה הם יענו.
לכן בבתי ספר מחנכים שבגרות ותואר הם הכרחים לכל אדם והבסיס לחיים טובים. וזה נראה לנו אמין כי בית ספר אמור לחנך אותנו ולתת לנו את סדר העדיפויות של החיים.
ועוד נקודה חשובה. בשביל שחברה תתפקד כמו שצריך, אי אפשר שכולם יהיו נוירולוגים, קרדיולוגים, עורכי דין ומהנדסים. צריך גם טכנאים, שליחים, עובדי נקיון, מסעדנים, רתכים וחקלאים. לכן הדבר הכי חכם לעשות הוא שאחרי היסודי, שבו לומדים בסיס, לוח הכפל שברים וכדומה, יבחנו אנשים מי ילמד לעומק מתמטיקה ואנגלית ויהיה מהנדס או עורך דין, מי ילמד להיות בודק תוכנה ומי ילך לבית ספר מקצועי ויהיה נגר או חקלאי.
אז למה מערכת החינוך בהמון מדינות מפחדת מדבר כזה הרבה יותר מ7 באקטובר? בגלל הנחת יסוד שאם קטלגת ילד בן 14 כמי שהעתיד שלו בלימודי תעודה והיה לו יכולת גבוהה יותר, זה הרבה יותר גרוע מלשלוח את כל המשפחה המורחבת שלו לאושוויץ.
ולמה ההנחת יסוד המפגרת הזאת? כי פעם היו שולחים אנשים למסלולים על בסיס גזעני. כל כך אסור להכריח את מי שרוצה להיות אקדמאי להיות נגר, אז בואו נכריח את מי שרוצה להיות נגר להיות אקדמאי, ונפחיד אותו מאז שהוא קטן שכל מי שאין לו תואר שני גר בביוב. נשמע מאוד הגיוני בסך הכל לא?
יש אפילו שם גנאי מטומטם לקטלוג של עתיד של אנשים ושליחה שלהם למסלול מתאים.
זה נקרא הסללה, והנחת היסוד של מי שמשתמש במונח הזה, הוא שזה הרבנ יותר גרוע מכל המלחמות המגפות והאינקוויזיציות ביחד.
ואיפה תלמד ואיפה תעבוד אח"כ.
בברית המועצות, בתי הספר המקצועיים, כמו גם אוניברסיטאות, היו מנוהלים על ידי המדינה. הלימודים היו בחינם, אך התלמידים היו מחויבים למדיניות המפלגה הקומוניסטית. בתי ספר מקצועיים הכשירו תלמידים לעבוד בתעשייה, בחקלאות ובמגזרים אחרים של המשק הסובייטי. האוניברסיטאות הכשירו מדענים, מהנדסים, מורים ואנשי מקצוע אחרים. הלימודים כללו תכנים פוליטיים ואידיאולוגיים לצד התכנים המקצועיים.
זה ממש לא הדבר הכי חכם לעשות!
לא צריך לשוב ולשכנע כי שוק חופשי הוא המודל הכלכלי הנכון והטוב.
מוכר וידוע שהצלחה בלימודים ביסודי ובתיכון מושפעת מאוד מגורמים חיצוניים - השכונה בה אתה גר, מעמד סוציואקונומי, רקע משפחתי (מהגרים לעומת ותיקים) ועוד ועוד. אי אפשר לקטלג ולסווג כישורים ויכולות לעתיד של כאדם בוגר רק על סמך הישגים ביסודי ובתיכון.
שיש הרבה מאוד שמשפרים בגרות, ומשלימים גם מתמטיקה ופיזיקה, ויוצאים לדרך אחרת לגמרי ממה שחשבו עליהם בסוף התיכון.
שהחיל הכי שנוי במחלוקת בצה"ל הוא חיל החינוך. וכל פעם שמעלים הצעה לסגור אותו תמיד אומרים את אותה הטענה, שאפילו בברית המועצות היה חיל חינוך.
זה בדיוק ההסבר הכי טוב לסגור אותו! זה לא אפילו, זה החיל הכי סובייטי בעולם!!
לדעתי תואר מעיד על משהו, אבל לא בדיוק על חכמה, ואני חושבת שרוב האנשים לא רואים את זה כמדד לחכמה, זה פשוט מדד לסגנון חיים ולתכונות שציינתי למעלה..
יש נישות שכן, יש כאלה שלא.
במקצוע שלי, לא עשיתי תואר, אבל עשיתי קורסים שקשורים למקצוע, ואני מוערך פי 1000 ממי שעשה תואר ואפילו עם יותר ניסיון על הנייר, כי אני טוב בעבודה שלי. בהמשך עשיתי עוד קורס מקצועי יוקרתי, והקורס הזה, בתחום שבו אני עובד, שווה הרבה יותר ורלוונטי מאשר תואר שני או דוקטורט.
יש מצד שני מקצועות שעובדים על רישוי ממשלתי ובלי תואר אין מה לעשות איתך.
יש גם מקצועות שבהם בתואר פשוט לומדים הרבה יותר כמו חשמלאי לעומת מהנדס חשמל.
כמובן כשמתקבלים לעבודה הראשונה אז המעסיקים מאוד סקפטיים וכל דבר קטן שיכול להעלות את הערך שלך, מוסיף, אבל במקצוע שאינו תלוי בתואר, מהר מאוד הניסיון / ידע נצבר יכולים להיות חשובים יותר מההסמכות הפורמליות.
אם יכסו כל המים את השמים ואת הארץ, והמים אשר מעל השמים יעלו על ליבך, כי תוכל לנקות עצמך מחטאתך.
אכן כי יכול תוכל.
השיבו וחיו .
היכונו לביאת המשיח
כי עוד מעט ונהיתה הוא היום אשר דיבר האלוקים. ותבוא אתה וכל קהלך, והיית להם למשמר.
אבני אלגביש אפיל עליך ועל אגפיך, וחציך השנונים אפיל מידך וקשתך אפיל, למען דעת הגוים כי אני בקרב ישראל לפנות בוקר.
על אוכל לימים ארוכים מחוץ לבית?
התחלתי לעבוד ימים ארוכים (10-12 שעות)
מחפשת רעיונות לאוכל שלא קשה להכין שהם לא רק כריך ופרי...
באמת שכל רעיון/ טיפ/ המלצה יתקבלו בברכה
נזכרתי שיש לי קופסא מתחממת, שמתחברת לחשמל
פריכיות
אגוזים, שקדים, צימוקים
גרנולה
חלבה
אפשר גם דברים כמו חטיפי אנרגיה
המכנה המשותף זה דברים שלא מתקלקלים ויהיו שם תמיד בשביל שיהיה לי אוכל ספייר. גם במצבים לא מתוכננים מראש.
דברים שאני מכין מראש:ו לימים מחוץ לבית
סנדוויצ'ים (לרוב טחינה וירקות/זיתים אבל לא תמיד)
שקית ירקות
תפוח מוכן לאכילה בלי האמצע שלו
אם יש שם מיקרו - קופסא אטומה בשתי שקיות של ארוח''צ חמה. שתי שקיות שלא ינזול בתיק.
כמו ספקי אנרגיה מעולים.
אבל לא כארוחה - אכניס לתיק!
אוכל חרום כדי לשרוד עוד שעתיים מחוץ לבית בלי לקנות זבל זה דבר אחר. מדובר בשני דברים שונים.
סלט גדול עם רצועות חזה עוף / רצועות שניצל / עוף מפורק / דג / קינואה.
אפשר להכין רוטב בנפרד ולטבל לפני הארוחה.
אפשר להשאיר יוגורט ולאכול עם גרנולה או ברנפלקס, זו ממש ארוחה בעיניי
קרקרים עם גבינה או ממרח אחר
סלט מושקע
או שהכותרת קליקבייט אמיתי
יש פה עוד מישהו מתקופתי?
כאילו נזכרתי בניק שלך..
נשארת אותו דבר
שלום לך!
מה שלומך?
מה שלומך??
וואו, התגעגעתי
איזו נוסטלגיה
פתאום יש לי חשק לאיזה משחק כיפי כמו אלה שהיית פותחת פעם
מרגיש כמו לחזור לעולם אחר
איפה אני יכול לראות אותם אם אני רוצה לראות מה כתבו שם?
ואם אני לא יודע איך קוראים לפורום?
אדם עם אמונה ברמה הכי גבוהה ואמיתית - כשקורה לו משהו רע, האם הוא יודע שהכל לטובה או מרגיש שהכל לטובה?
לדוגמה - אם מת לו ילד יחיד / נשרף לו הבית והוא מאבד מיליונים / הוא עובר תאונה ומתעוור / מעלילים עליו עלילת שווא והוא נשלח לכלא ל-20 שנה בלי שעשה משהו / כל מיני מקרים ממש רעים אחרים - האם הוא מרגיש ממש רע אבל אומר לעצמו שהכל לטובה וכך לא נופל ממש לדכאון (כלומר - האמונה לא מונעת את התחושות הרעות שנחשבות טבעיות, אבל כן מונעת תחושות מהסוג של דכאון, יאוש וכדומה) או שהוא לא מרגיש שום תחושה רעה כי הוא ממש חי את זה שהכל לטובה?
משל להמחיש את האפשרות השניה - אם למישהו נשרף הבית אבל יש לו ביטוח והוא יודע שיקבל בית יותר טוב - הוא לא ירגיש רע כשנשרף לו הבית ואפילו ירגיש טוב.
הוא מנהל שיחות עם עצמו ממשתמשים רבים שכולם נולדו היום 😂
🙏🏻
העיקר אנחנו יודעים שבמקרה שלך לא לכרוע ברך 😉