הורדתי אפליקציה שאמורים לתרגל בה אנגלית עם אנשים (אני אישית- עם נשים)
מפה לשם אני תקועה בדיון בלתי נגמר עם מישהי למה יהודים לא מאמינים בישו...
אני לא יודעת אם עדיף את זה או את הדיונים למה ישראל מבצעת רצח עם בעזה
הורדתי אפליקציה שאמורים לתרגל בה אנגלית עם אנשים (אני אישית- עם נשים)
מפה לשם אני תקועה בדיון בלתי נגמר עם מישהי למה יהודים לא מאמינים בישו...
אני לא יודעת אם עדיף את זה או את הדיונים למה ישראל מבצעת רצח עם בעזה
כי יהודים מסרבים להאמין באדם במקום בבורא
למדנו את זה מאבא אברהם ונמרוד(:
אני אומרת לה שאלוקים לא יכול למות ובטח שלא לסבול וקשה לה להבין את זה.
אבל שתדע שהמסיונרים עושים עבודה רצינית בארץ, ובשנת הקורונה מ15000 יהודיים משיחיים אני חושבת נהיו 30000 (אאלט)
ואחות שלי (בת 16) מכירה נער שהחליט שהוא נוצרי...
יש מישהו ישראל בשם אמיר צרפתי שעושה הסברה בעולם אבל מזוית משיחית, הוא יהודי אבל נהיה משיחי (כנראה בעקבות הרבה סיורים שהעביר בכנסיות בארץ) ואת כל החדשות על ישראל הם שומעים שם ממנו
אבדוק באמת
ההבדל העיקרי בין נוצרים אוונגליסטים ליהודים משיחיים טמון בהגדרת הזהות הדתית שלהם ובגישתם לישו:
נוצרים אוונגליסטים:
יהודים משיחיים:
לסיכום:
ההבדל העיקרי הוא שהיהודים המשיחיים מנסים למצב את עצמם כ"יהודים" המאמינים בישו, בעוד שהנצרות האוונגליסטית היא פשוט זרם נוצרי. בפועל, מבחינה אמונית, הם חולקים את אותם עקרונות יסוד נוצריים לגבי ישו. היהדות המסורתית דוחה לחלוטין את הטענה שהיהודים המשיחיים הם יהודים, ורואה בהם נוצרים לכל דבר ועניין.
אתה טוען משהו בלי שום הוכחה, ואז שולח את הצד השני להוכיח את הטענה שלך.
כל יהודי יודע שהנוצרים עובדים את ישו, מתפללים לישו, סוגדים לישו, וש''השילוש הקדוש'' כולל את ישו.
יש לנו הרבה נביאים ביהדות, כולל משה רבנו. אנחנו לא מתפללים אליו, לא סוגדים אליו, לא משתחווים לפסלים שלו.
אין שום דמיון ואין שום סיבה לחשוב שהם רואים בישו נביא.
תנסי להראות לה שהאליל שלה הוא שקר(זה יוצר התגוננות), תראי לה למה הבורא הוא אמת
אם אני מוכיחה שאלוקים אחד ולא אמור להכנס בתוך גוף, ממילא האליל שלה הוא שקר...
ובעצם אחת הטענות שלה זה שאלוקים יכול לעשות הכל כולל זה
זה כיוון, תודה
סתם אבל אני אשאף גבוה
מה יצא אחכ? אולי שיתוף אולי באמת אצליח. אבל אני אשאף להכי טוב
הרמוניהשאת אומרת שהוא לא יכול להכנס בגוף גם אם זה כדרך רמז זה יגרום לה לבוא כנגד(לדעתי מובן)
אך אם "תסבירי" את הבורא בצורה שמסברת את האוזן, את השתלשלות המאורעות כפי שלמדת עד למתן תורה כולל ההשתללות לראשונים ואחרונים תוכלי
להעזר במה שהם מלמדים אותנו כמו הרמב"ם כדוג'.
אם זה מעייף מידי בשביל התכתבות עם אדם זה את תמיד יכולה להפנות אותה לסרטונים שבהם רבנים מתנצחים עם אתאיסטים נוצרים וכו' ומוכיחים אותם היטב.
חיים קלים(:
ויכול להיות שזה הצעד הנכון
חיפש לדעת אצל מי האמת בכדי לעבוד את הבורא בכוונה ומעשים ראוים
הגויה שואלת(אולי אפילו רוצה בעקיפין) למה יהודים לא עובדים עבודה זרה
לכן הצעתי שאם היא יכולה להוכיח לה שהבורא הוא האלוה האמיתי אז השאלה
של הגויה כבר לא שאלה
הם איכשהו כן מאמינים בעם ישראל והכל, והם תומכים במדינת ישראל כי הם מאמינים שזו הגשמת הנבואות, אבל יש להם כמה שינויים בדרך שבעיניים שלנו סותרים כמובן
זה בסיס הנצרות.
האוונכליסטים תומכים במדינה כי הם מאמינים שבסוף המדינה תתנצר וישו יקום לתחיה בתוך עם ישראל הנוצרי, אבל עדיין הברית עם ישראל הופרה והם כבר לא עם ה והתורה בטלה (טענה שסותרת את הדעה המסורתית בנצרות, שעם ישראל לעולם לא יחזור לארץ, אבל הקמת המדינה אילצה אותם לחשב מסלול מחדש)
הרמוניה(נשלח פעמיים משום מה)
איך מוחקים?
או תכתוב "נערך"
אי אפשר למחוק
אתה בכלל רוצה להכניס אותה לשיעורי הרב קוק
אגב יש לה שורשים יהודיים. כמובן. סבתא רבה שלה היתה יהודיה.
היום הם מפעילים מחנות ודברים של משיחיים מאמיני ישו.
כומר לרב שרקי ושאל אותו מה המשמעות הדתית של יום העצמאות.
אז הוא ענה לו - ליום העצמאות אין שום משמעות דתית, בדיוק כמו לתפילין ולמצוות אמונה ב ה'. כי היהדות היא אומה ולא דת
שישו הוא אל, בגלל שהם שמו לב שיש משהו אלוקי בעם ישראל, אבל בגלל שהם החליטו שעם ישראל כבר קדושתו בטלה, אז הם קידשו רק יהודי אחד(ישו). ובגלל שהם היו עובדי אלילים, הם הפכו אותו לאל. כלומר האמונה בישו היא עיוות באמונה באלקיותו של עם ישראל.
גם יעקב לפי המדרש חשש שאחרי מותו יסגדו לו המצרים בתור עבודה זרה, ולכן ביקש לא להקבר במצרים
אבל נכון זה קצת באויר, לא משהו שאפשר להגיד
מבחינתה הוא הבן של אלוקים והוא שלח אותו כי הוא הקרבן ובעזרתו החטאים של האנשים נמחלים ורק ככה זוכים לגן עדן ולקשר עם אלוקים בלה בלה
המצחיק הוא שהיא מביאה לי ציטוטים מישעיהו, ממשלי, מתהלים, ומפרשת את זה עקום לחלוטין😏
ויש בזה דברים דומים ומבלבלים אז אנשים נופלים... התרשמתי ממנה שבכנות אכפת לה מהאמת.
הסברתי לה קצת על 7 מצוות בני נח אולי לפחות שתלמד משהו טוב
הרמוניההאפליקציות הבאמת טובות זה אלו שעולות קצת
EWA או פלואנטלי
ואם האנגלית שלך ברמה גבוהה את מוזמנת לתרגל איתי
לא חושבת שהרמה שלי מספיק טובה לשיחה שוטפת.
דווקא יש לי EWA אבל לא יצא לי להשתמש בה חוץ מהספרים, אני לא יודעת איזה עוד דברים יעילים יש בה.
עכשיו ניסיתי את השיעורים המובנים שלהם וזה ממש גרוע, מחייב אותי להתחיל מהבסיס וגם לא מלמד הכי מוצלח. משחקים זה גם פחות מעניין אותי. אבל מאגר הספרים שלהם מאוד נוח לקריאה ולשמיעה ואני גם נהנתי מזה.
אגב אני בהתחלה השתמשתי קצת בחינמי ואז הוא הציע לי לעשות מנוי בהנחה ב50 לשנה שזה ממש שווה.
אני לא מבינה באפ' הזאת כדי לעזור... רק זוכרת שהוא הראה לי סרטונים מצחיקים משם, או שהם מביאים כזה קטעים מסרטים כדי להסביר מילים.
אז בסדר תנסי משהו אחר
עקיצות מחודדות ביותר פרי מוחי המבריק(והצנוע)
את התאווה לנאוף עם נשים מרה ממוות, כדברי סוף הפסוק "חוטא ילכד בה".
כמו דמות האשה הזרה ממשלי, שמפתה את הפתי לנאוף איתה "לכה נתעלסה באהבים נרווה דודים עד הבוקר. כי אין האיש בביתו צרור הכסף לקח עמו ליום הכסה יבוא ביתו.
אל תקרב אל פתח ביתה, רגליה יורדות מוות, שאול תמכו צעדיה. כל באיה לא ישובון, ולא ישיגו ארחות חיים... ולמה תשגה בני בזרה, ותחבק חיק נכריה.
שתה נוזלים מים מבורך ונוזלים מתוך בארך. יפוצו מעיינותיך חוצה, ברחובות פלגי מים, ושמח מאשת נעוריך. איילת אהבים ויעלת חן בהאהבתה תשגה תמיד. יהיו לך לבדך ולזרים אין חלק עימך"
(זה גם משל להתרחק מאפיקורסות ולדבוק בתורה. אבל גם כפשוטו - שאדם יהיה נאמן לאשתו ולא ינאף עם זרה)
היי רות
את אמרת שאני עוד לא מוכן
אני חושב על זה הרבה
איך לפעמים אנ'לא רואה את מה שלכולם מאד מובן
אבל איזה עוד מרחק עלי לגחון
עד שגם אני אדע לנחש אשה נכון?
- - - - - - -
קשה להבין אתכן. בחיים שלי לא התגמשתי, הרפיתי, הרגעתי ותוך כדי התמסרתי והייתי יציב בקשר כמו עכשיו. אני ממש לא רוצה להיפרד ממנה 
בנים ובנות חושבים בראש אחר לגמרי
שצריך לרפא, אלא לדעת איך לתפקד יותר טוב בקשר זוגי.
לדעתי כל אדם צריך ללכת לאימון זוגי/קאווצ'ינג. שיתן לו כלים.
לעיתים כדי שגבר יבין נפש של אשה טוב שהוא יקבל כלים במסגרת של אימון. כמובן שגם בנות טוב שתלכנה לאימון.
אין מה להפסיד, רק להרוויח מזה.
וגם אם יש לה בעיה ואתה רוצה את הקשר הזה, אימון יכול לעזור לך לגשר על הבעיה ולתת לך כלים איך לעזור לה לרפא את הבעיה שלה , וכמובן טוב שגם היא תלך לאימון (השאלה אם נכון לומר לה). ואולי הבעיה לא אצלך ולא אצלה אלא בקשר ביניכם,ואז אימון יכול לתת כלים לפתור את הבעיה.
בסוף על כל בעיה שלך/שלה , שיח כנה ורגיש ביניכם הוא הכי טוב. ואימון עוזר לך לתת כלים לעצמך לשיח יעיל כזה
מאמצים זה חשוב אבל איך תדע שאתה מתאמץ בכיוון הנכון?
זה דבר שהרבה פעמים מביא זוגות לתסכול כי כל אחד בטוח שהוא נותן מעצמו מלא והוא באמת נותן רק שהוא מסתכל מהתפיסה שלו וזה בכלל לא מה שהשני צריך ממנו...
אגב, מכירה זוג שהם נשואים והולכים לטיפול זוגי אחת לשנה מבחינתם כמו שעושים טסט לרכב וזה גאוני בעיניי
שני אנשים נפגשים. אחד משקיע מאוד בקשר ואחד פסיבי ומשועמם.
האם זו בעיה? האם שני האנשים זקוקים להדרכה ושיפור?
לא יותר הגיוני להגיד שזה לא יפה מצידו/ה של זה שפחות משקיע ושהבחור שיותר השקיע צריך לשמור על עצמו ולא לכלות את רצונו ותקוותיו על אבן שאין לה הופכין?
וכמובן שאם תגיד שעצם ההשקעה יכולה להיות הבעייתית תוסיף שמן למדורת הפדגוגיה. נכון שזה עלול לקרות אבל כרגע זה לא המקרה 💁🏻♂️
בפועל היא עברה תהליך עם עצמה והתחזקה. אבל המעמד הזה שבו זה לא הדדי לא פשוט לי.
אנחנו לא מחפשים "מי פה צודק/אשם בסיפור" , אלא "מה הכלים שניתן לקבל כדי להטיב עם הקשר" כמובן בהנחה שאתה מעוניין בקשר.
וכמובן שיח כנה ורגיש ביניכם על זה הוא הכי טוב.
כמובן אם אתה מרגיש שהיא ממש מנצלת אותך מתוך רוע לב זה סיפור אחר
אז לא הבנתי ממך מה הבעיה.
ולמה זה נשמע שאתה היחיד שמתאמץ בקשר...?
ובבירור אני גם חווה פחד ולחץ מבנות קודמות שההיכרות איתן הלכה בנתיב דומה
שבו להרגשתי הן היו פסיביות ומשועממות ואני הייתי מסור ומשקיע, ובשלב מסוים הן פשוט חתכו
עכשיו זה לא בדיוק ככה והיא טובה מהן בהרבה, אבל הצורך שלי בנוכחות של הצד השני משמעותי. לא כיף להרגיש שהקשר הוא עליי ולא גם עליה. אני מרגיש כאילו היא קרובה ללהחליט להיפרד, ולא יודע לענות לעצמי איך היא תרגיש אם אני אגיד לה שאני רוצה להיפרד. אם היא תהיה אדישה או לא תושפע מזה אין לי כוח להתאמץ עוד. אני חייב לדעת שהיא רואה בי משהו טוב....
וואי מבינה ממש את הצורך בהדדיות, זה חובה...
השאלה אם זה מתפתח לאט... מעניין איך היא רואה את זה. לפעמים הכל טוב חוץ ממשהו אחד קטן שחוסם. אין סיכוי שתדברו על זה? יכולת של זוג לדבר פתוח אחד עם השני זה מרכיב מאד חשוב.
אני לא באמת חושבת שיש לי משהו לייעץ לך שלא חשבת עליו כבר אבל בכ"ז... ואולי כן הייתי מנסה לקחת עמדה פסיבית יותר ולראות אם זה גורם לה להביע עניין יותר.
בוקס לצלעות 👊
בבקשה כולם להשתתף
אני אומנם חמדמד אבל אני נושך
ראאררר
מצאנו גג ממש מגניב ליד מחנה והשתלטנו עליו בהזדמנות נראה לך יש דיבור על להקים שם את פייט קלאב הירושלמי🥰🤗
אגב, יש משו ס*** יותר מלדמם מהאף?
בצל יכול לעמוד אם אין לו רגליים?