ביבי מוביל את מדינת ישראל להכחדהרועישםטוב

מה בעצם ביבי אומר בכל ראיון? ואפילו לא ברמז, אלא ממש באופן מפורש - 

שיש עזתים, ויש את חמאס. 

הוא אומר את זה במפורש.

הוא אומר - אנחנו נשחרר את העזתים החפים מפשע מחמאס.

אז אם ראש ממשלת הימין (ככה הוא מוצג) אומר בצורה הכי מפורשת

שרק כמה עשרות אלפים מהעזתים הם טרוריסטים ו***כל השאר***

הם חפים מפשע שוחרי שלום, נחמדים, מיטיבים, אוהבים וכו' וכו',

אז באמת אין שום הגיון לא לתת להם מדינה, לא להסיר את ה"מצור",

לא לעשות איתם שלום וכו' וכו'.

מה שלמשל אני הייתי עושה אם הייתי ראש ממשלה -

הייתי עושה אינספור סרטונים שמראים שאין כזה דבר בכלל "עם פלשתיני"

ושכולם מהגרים מעשרות מדינות.

מתוך ויקיפדיה:

לפי ההיסטוריון והסופר הגרמני, וילס די הס, שחי במאה ה-19 ובתחילת המאה העשרים תושביה הנוצרים והמוסלמים של ארץ ישראל בזמנו היו מהמוצאים הבאים: "בלקנים, יוונים, סורים, לטינים, מצרים, טורקים, ארמנים, איטלקים, פרסים, כורדים, גרמנים, אפגנים, צ'רקסים, בוסנים, סודאנים, שומרונים, אלג'יראים, מותאווילים, טטרים, הונגרים, סקוטים, נווארים, בריטונים, אנגלים, פרנקים, רותאנים, בוהמיינים, בולגרים, גאורגים, נסטוראנים, הודים, קופטים ומארונים ועמים נוספים

דבר שני הייתי עושה אינספור סרטונים שמראים איך בינם לבין עצמם יש אינסוף חמולות ומחלוקות ושהם רוצחים אחד את השני.

דבר שלישי הייתי עושה אינספור סרטונים שמראים את הקשר ההדוק בין ישראל לבין ארץ ישראל.

דבר רביעי הייתי עושה אינספור סרטונים שמוכיחים כמה שהטרור מושרש שם בכמעט כל האוכלוסיה מגיל 0

ושזה החינוך הבסיסי.

וכן הלאה וכן הלאה.

במקום לעשות את זה, שזה אגב האמת, זה לא תעמולה, זה פשוט להציג את האמת, ביבי

אומר שוב ושוב בארץ ובעולם כולו את הנרטיב השקרי, וזה יכול להוביל את המדינה לכליון,

אם יבנו פה באמת ובתמים "מדינה פלסטינית" שמשם יצא טבח הרבה יותר גדול ממה שהיה.

רק ממשלת מרכז שמאל תמנע הקמת....סיעתא דשמייא1
...עוד מדינה בארץ ישראל.
רק ממשלה שמפקירה שטחים לאויבהסטורי
בים בלבנון, בצפון השומרון מנעה מצה"ל לפעול וגרמה להקמת גוב האריות ועשרות נרצחים, רק היא?!
ממשלות ימין הם האמא של הפקרת שטחים.סיעתא דשמייא1
לא יודע, את הנזק שהספיקה לעשות ממשלת החלומות שלךהסטורי
בשנה וחצי, אף אחד לא הספיק בכזאת מהירות...

(לא סותר שהליכוד צריך ביביסיטר מימין, הוא צריך. אבל ההזיה שממשלה שתלויה במועצת השורא תהיה יותר טובה, מצריכה אבחון מקצועי)

אתה לא איש ימין!!!!!....סיעתא דשמייא1

תקרא בעיון מה שכותב איש ימין אמיתי, יאיר אלוני, טייס ואיש ליכוד בעברו:

"הלילה בו נקברה תנועת ה"ליכוד".

הלילה ביבי, קברת "קבורת חמור" את התנועה המפוארת שהחלה כתנועת ה"חרות", למענה עלו אנשים לגרדום בשירת "התקווה".

הלילה בירושלים, נשמעו דברים מפיהם של אנשים, אשר ללא מאמץ, ניתן למצוא את מקביליהם בגרמניה הנאצית.

הלילה, הונחו ברחוב תמונות של בכירי ה"רשות השופטת" והביביסטים דרכו עליהם כפי שדורכים על דגלי ישראל באירן.

הלילה הבינו כולם, שאתה ביבי, שבוי בידי פשיסטים קיצונים - משיחיים, שמעולם לא תרמו כלום למדינה ומוכנים להרוס הכל על מנת להשית כאן דיקטטורה פשיסטית.

הלילה הצטרף למייצגי הליכוד- איציק זרקא, רמי בן יהודה ורונית הביביסטית, חבר חדש, האיש המניף את השלט שבתמונה.

הלילה הוכח ביבי, שכל חבריך השרים הם פחדנים עלובים, איש לא פצה פיו ואיש לא אמר מילה בגנות ההסתה המטורפת.

"הפגנת המיליון" שכל כך ריגשה אותך ובה השקעת מיליונים, הפכה ל"הר שהוליד עכבר", ולא כמו שטוענים השופרות שלך סגל ואמסלם.

אתה ביבי מחפש מלחמת אזרחים, הוצאת את השד מהבקבוק ואין ביכולתך לעצור את הטירוף.

עכשיו אתה רק מוסיף דלק למדורה על מנת לשרוף את המקום, כפי שהגתה שרה.

שמע ביבי, לא תהיה כאן דיקטטורה, לא בנינו ולחמנו למען המדינה על מנת שאתה תהפוך את המקום הזה למגרש שעשועים פרטי לך למשפחתך ולעדת המטורפים שאגדת סביבך.

בנינו כאן מדינה למען ילדינו ונכדינו, ולמענם נמשיך ונלחם."

איך כל הקשקוש הזה קשור למה שאליו הגבת?!הסטורי
מתקשר אלה אם כן אתה לא איש ימין.סיעתא דשמייא1
לוגיקה פשוטה לא לומדים אצלכם באוסטרליה?!הסטורי
להגיד על דברים....סיעתא דשמייא1

...של טייס קרב "קשקוש" זה מלמד משהו עליך.

בכלל שמתי לב כשאין לך תשובה עניינית לגופו של עניין

כמו למשל "ממשלת ימין היא האמא של הפקרת שטחים"

ולא רק במגובה אלי ,אתה יוצא עם "מה הקשר".

זה שמישהו טייס קרב לא הופך את דבריו לנכונים יותרקעלעברימבאר
אולי. אבל צריך לסטור אותם ולא להגיד "קשקוש"סיעתא דשמייא1
אין פריוולגיות לטייסיםקעלעברימבאר
מה לעשות, הם כח ההרתעה שלנו.סיעתא דשמייא1
אין לי את מה לסתורהסטורי

כשאין שום קשר בין זה לבין נושא השרשור.

הדיון היה על האם עדיפה ממשלת האחים המוסלמים, זאת שמסרה ללבנון שטחי מדינה תוך עקיפת החוק ומנעה מצה"ל לפעול נגד הטרור בצפון השומרון, על הממשלה הנוכחית. 

כל מה שהוא כתב, לא קשור לשאלה הזאת בכלל. לוגיקה פשוטה. יש לי מה להגיב על המגדל הפורח שהוא בנה מכלום, אבל זה לא קשור לשרשור בשום צורה.

לא החלטתי אבל במקום להביע סלידה…סיעתא דשמייא1
… אתה אומר קשקוש זה מראה את ההתייחסות שלך.
סלידה ממה?הסטורי
הוא בונה תאוריה שלמה, על מאות אלפים שהשתתפו בעצרת, בגלל שכמה אנשים דרכו על שלט. זה קשקוש, כן.

אבל גם אם הדברים שלו היו רציניים, הם לא קשורים בשום אופן לשאלה בה עוסק השרשור.

אגב סלידה, מהשלטים שקוראים בקפלןהסטורי
לרצוח את רה"מ הוא (ואתה...) כבר הביע סלידה, או שרגשות הסלידה שלו (ושלך...) סלקטיביים רק לטובת הפיראטים ששדדו את השלטון מהעם וכלפי השלטון שהעם בחר, הוא לא מוטרד מהבעות כאלו?
מי שהסגיר את האשה שאיימה…סיעתא דשמייא1
…. לרצוח הם אנשי קפלן. הלואי וכך היה לו הזהירו לפני רצח רבין.
צבוע, שוב אתה מעביר נושאהסטורי
מי ששלח את יגאל עמיר, זה השב"כ. מי שידע על תכניותיו ועודד אותו לבצע אותם (והיום מנסה להפוך קרבן, אחרי שאמלל כל כך הרבה אנשים) זה חבירו הטוב ושותפו לכל הפעילויות עד אותו יום - סוכן השב"כ אבישי רביב.

אבל בתור אביר המוסר, האם אתה כבר הבעת סלידה מהקריאות לרצוח את נתניהו?!

האם האיש שציטטת ומבחינתך הוא המדד למי באמת ימין, כבר הביע סלידה מהעניין?!

או שרק כמה אנשים, שבכלל לא שמו לב על איזה שלט הם דורכים, אחרי שמישהו הניח לרגע, הם מדד לזה שצריך לסלוד ממאות אלפים?!

(אגב, גם את הפעילה הזאת, נזכרו להסגיר רק כשהיא התארגנה בפועל. כל עוד שעמדה עם שלטים כאלו שבועות וחודשים, לכולכם זה עבר חלק, צבוע)

שניה אחת אוסלו, אני כבר חוזר אליךנקדימון

פשוט בדיוק מתקשרים אלי מאוסטרליה.

אה איזה קטע, בדיוק נזכרתי בהזיה של אהוד ברק שניצלנו ממנה בנס.

ויואו, תראה מה זה, פתאום נזכרתי ברדיפה המשפטית של אריאל שרון. בסוף פטרו אותו מהמשפט שלו, לא? ממש כמו ההצעה הבריונית שהציע אחד המרצים מהאוניברסיטה העברית מעל דפי נייר הטואלט של "הארץ".

ממש הפתעה לא צפויה. פתאום עלו בדעתי כל הקריאות הבהמתיות של מחנה יאיר גולן-לפיד ועל פיתרונות ההבל שהם ממשיכים לאחוז בקנאות פנאטית ביחס ליהודה ושומרון.

כרגיל, השמאל זורק את האבנים ומנסה להתחבא מאחורי העץ של הימין. מזל שיש לי פה דלי להקיא לתוכו.

אתה ממש לא ימין!!!!...סיעתא דשמייא1

תקרא בעיון מה שכותב איש ימין אמיתי, יאיר אלוני, טייס ואיש ליכוד בעברו:

"הלילה בו נקברה תנועת ה"ליכוד".

הלילה ביבי, קברת "קבורת חמור" את התנועה המפוארת שהחלה כתנועת ה"חרות", למענה עלו אנשים לגרדום בשירת "התקווה".

הלילה בירושלים, נשמעו דברים מפיהם של אנשים, אשר ללא מאמץ, ניתן למצוא את מקביליהם בגרמניה הנאצית.

הלילה, הונחו ברחוב תמונות של בכירי ה"רשות השופטת" והביביסטים דרכו עליהם כפי שדורכים על דגלי ישראל באירן.

הלילה הבינו כולם, שאתה ביבי, שבוי בידי פשיסטים קיצונים - משיחיים, שמעולם לא תרמו כלום למדינה ומוכנים להרוס הכל על מנת להשית כאן דיקטטורה פשיסטית.

הלילה הצטרף למייצגי הליכוד- איציק זרקא, רמי בן יהודה ורונית הביביסטית, חבר חדש, האיש המניף את השלט שבתמונה.

הלילה הוכח ביבי, שכל חבריך השרים הם פחדנים עלובים, איש לא פצה פיו ואיש לא אמר מילה בגנות ההסתה המטורפת.

"הפגנת המיליון" שכל כך ריגשה אותך ובה השקעת מיליונים, הפכה ל"הר שהוליד עכבר", ולא כמו שטוענים השופרות שלך סגל ואמסלם.

אתה ביבי מחפש מלחמת אזרחים, הוצאת את השד מהבקבוק ואין ביכולתך לעצור את הטירוף.

עכשיו אתה רק מוסיף דלק למדורה על מנת לשרוף את המקום, כפי שהגתה שרה.

שמע ביבי, לא תהיה כאן דיקטטורה, לא בנינו ולחמנו למען המדינה על מנת שאתה תהפוך את המקום הזה למגרש שעשועים פרטי לך למשפחתך ולעדת המטורפים שאגדת סביבך.

בנינו כאן מדינה למען ילדינו ונכדינו, ולמענם נמשיך ונלחם."

חחח.. אתה מזכיר לי את...נקדימון
ההצגה העלובה של מירב כהן מ"יש לפיד" מול כנסת ריקה.

לפחות הצחקת לי את הנסיעה. אני ממש אוהב לקרוא "ימין אמיתי" שכותב כמו מרצ על סטרואידים. מאוהב.

אז מי פה ימין? אתה???????????????ההרהמורניק

אבסורדי משהו.......

מה זה ימין? אחד שלא מגרש מגוש קטיף למשל?סיעתא דשמייא1
איזו רדידות, בחיינקדימון
אנשים עושים טעויות. השאלה היא אם הם שמחים בהם, מצדיקים אותם, והיו עושים אותם שוב. למשל כמו חליווה שלמרות ש1200 אנשים נטבחו בגללו, הוא חוזר ואומר שהיה ממשיך לישון עד הבוקר ולא מצטער על שאירע. תת-רמה.
זה לא סתם אנשים. זה מנהיגי ימין...סיעתא דשמייא1

...שעושים את אותה טעות יותר מפעם אחת. שכחת את ימית, חרובית, נאות סיני, אופירה?

ועכשיו בגלל ממשלה שלומיאלית חצי עולם יכיר בעוד מדינה בארץ ישראל.

לא משנה איזה ממשלה תקום בעתיד הנזק כבר נעשה.

כמובן מגלגלי העיניים מהמגזר יטילו את האשמה למקומות הנכונים.

על מה אהוד ברק רצה לחתום?נקדימון

על 97 אחוז מיהודה ושומרון.

מי בשמאל לא תמך בו? מי מכם היה עושה בדיוק אותו דבר? מה רוצה יאיר גולן?

בגין, בניגוד לשמאל הארור, מת משברון לב בעקבות הטעות שלו. השמאל, אפילו אחרי טבח בארי, ניר עוז, כבר עזה ונובה, עדיין חוגג את אותם רעיונות נפשעים של השמדת מדינת ישראל.

אנחנו אוכלים את פירות הסרבנות ואת תבואת ההרעלה של כוחות האופל. מזל שנזרקתם לאופוזיציה כדי שהימין יוכל לתקן. פחד אלוהים לחשוב מה היה קורה פה אם עדיין הייתם בשלטון.

ברוך ה' שלא נתננו טרף לשיניכם.

יש הבדל גדול בין להציע לבין לתת ממש…סיעתא דשמייא1
… וכמו שאמרתי מגלגלי עניים מתעלמים מהאמת וזורקים רפש על אחרים.
עראפת הציל אותו מעצמונקדימון

אבל אכן יש הבדל בין סיני ליו"ש:

סיני לא חולשת על כל הארץ, סיני היא מדבר וסיכויי הפיתוח שלה נמוכים משל הנגב, סיני לא הייתה חלק מכתב המנדט, יהודה ושומרון הם חבל התנך.

הטעות של הויצור על סיני לא גרמה לשמאל הארור לברוח ממחשבת הנסיגות אלא לאמץ אותה ביתר שאת. מי דחף בכל הכוח בעד הגירוש מגוש קטיף? הימין התנגד לשיגעון של שרון, והשמאל חיבק אותו יעשה ממנו אתרוג אהוב.

מי רצה ורוצה לאמץ את השיטה הנאצית ולהפוך את יו"ש ליודנריין? מי זה אהוד ברק? מי תמך בו? מי זה יאיר גולן? מי תומך בו?

פעם נוספת השמאל זורק אבנים ומנסה להסתתר מאחורי הימין. לא יעזור. העובדות ישאירו אתכם באופוזיציה.

ברוך ה' שלא נתננו טרף לשיניכם.

ידעתי שתאשים מישהו אחר…..סיעתא דשמייא1
…. לא היו לי ציפיות אחרות.
חחחח לא רצו לקחת. הוא בהחלט התאמץ לתת ממש.אוריןאחרונה
עכשיו אפשר להיות בטוחבינייש פתוח

חוק הגיוס לא יעבור בשום מתכונת. אלא אם כן יחליפו ממשלה (לא חייב בחירות, אבל זה תלוי במרכז הפוליטי שיפסיק להחרים את נתניהו) ויביאו לחוק שבאמת יגייס חרדים.

אני מקווה שכולם הבינו מזמן שלעולם לא נשיג שינוי בהידברות, שיתוף פעולה ובאופן הדרגתי.

במיוחד שהחוסר בחיילים די גדול וקריטי, אבל הוא קטן מאוד ביחס למיצוי המקסימלי של החרדים הבריאים בגיל גיוס.

אף אחד לא רוצה ולא צרייך לגייס את כל פונוביץ וכל מיר וכל ישיבת חברון ואת כל חסידות סאטמר ותולדות אהרון.

אני גם חושבת ככה...סודית
עבר עריכה על ידי סודית בתאריך י"ד בכסלו תשפ"ו 19:27

אבל מה הביא *אותך* למסקנה?

אני לא רואה שום סיכוי בעולם שזה יעבור בג"ץ... אלא אם המחוקקים הם הקומוניסטים בעצמם.

אבל אפילו הם לא ירצו להתעסק בזה לדעתי... זה נושא שמפיל ממשלות.

סקר מנדטים: לבנט יש ממשלה בלי המפלגות הערביות, נתניהו בשפל | ישראל היום

יעבירו את הכספים דרך התקציב - זה לא עושה מהומה ציבורית.

לחוק הנוכחי יש המון התנגדות גם מהליכוד והצה"דבינייש פתוח

וגם מחכ"ים חרדים שהודיעו שיצביעו נגד.

וכל זה לפני שלוקחים בחשבון פסילה של בג"ץ.

הכותרת שהבאת שקריתהסטורי
כשקוראים את הנתונים בכתבה שלהם עצמה - אין לבנט ממשלה בלי הערבים, אפילו לפי הסקר שלהם. זה שמרים אדלסון היא בנטיסטית לא הופך את האשליות שלה למציאות.
הכותרת היא של ישראל היוםסודית

ולא הבאתי את הכתבה בשביל הכותרת

הבאתי אותה כי כל הגוש ילך לאופיזיציה אם הוא יפול.

אני יודע. ישראל היום שמו כותרת שקרית, אפילו לפיהסטורי
הסקר שלהם...
אין דבר כזה "חוק שבאמת יגייס חרדים", פשוט איןהסטורי
גם לדעתי החרדים צריכים להתגייס, אבל מדינה דמוקרטית לא מסוגלת לגייס בכפיה, עשרות אלפים שלא מעוניינים בגיוס.

הדבר היחיד שיקרה ב'ממשלה אחרת', זה שפתאום כל הגורמים הפוליטיים והמשפטיים שכעת עושים הכל להביא את העסק לפיצוץ, פתאום יהיו לארג'ים ויסבירו שצריך סבלנות והכלה ושבכלל לא בטוח שאנחנו רוצים אותם בצבא.

מי שבאמת רוצה חרדים בצבא, צריך סבלנות ובסבלנות לבנות אמון וגם להשאר אמין. להבהיר לבג"ץ את מקומו, כי בעבר כבר היו תכניות שמאוד הצליחו כמו 'שחר כחול' ואחרות ואז בא בגץ וחייב את הצבא להפר את התנאים שהובטחו למתגייסים ומאז אין אמון בהבטחות.

לדעת החיילים בחשמונאים מה שישכנע חרדים להתגייסארץ השוקולד

זה חוק,

כי זה אומר שמי שמתגייס לא פועל נגד הרבנים.

מספר המתגייסים לחטיבה החרדית צנח ברגע האחרון: "שיעבור חוק - והסכר ייפתח"

"חוק שיקבל את ברכת הרבנים"הסטורי
כרגע אין כזה, באגודה מתנגדים אפילו לנוסח דרללה שמציע ביסמוט, בדגל אחרי שבועות של דיוני דיונים, נתנו אישור 'לדון בחוק'.
כלומר, הבעיה היא שוב החרדיםארץ השוקולד
במידה רבה - בוודאי, אבל ביושר - לא רקהסטורי

כלומר, וודאי שקודם כל הבעיה היא שהחרדים לא רוצים להתגייס.

אבל ביושר, 'המערכת' עשתה הכל לאורך השנים כדי לשכנע אותם שהם לא באמת רצויים, או לפחות שיש שלל אג'נדות שקודמות לגיוסם. כשפעם אחר פעם הבטיחו להתגייסים כל מיני דברים ובלחץ בג"ץ או ארגונים פמיניסטיים לא עמדו בהם, החרדי המצוי אפילו אם התעוררו בו הרהורי תשובה על אי הגיוס, ירתע מלסמוך על ההבטחות:

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://ch10.co.il/news/973234/&ved=2ahUKEwi6waqy1KWRAxWFV0EAHUOiAfkQFnoECFkQAQ&sqi=2&usg=AOvVaw1DCuYZooWTRMQeXx3aBUV9

גם לאחים לנשק יש סיבות טובות לחוסר האמוןארץ השוקולד

בממשלה,

ובכל זאת, מדינה חפצת חיים חייבת להוקיע התנהלויות פסולות של קריאות לסרבנות ואי גיוס משני הכיוונים, ההבדל בין טחים לנשק לפוניבז' היא בדת אבל המהות זהה

הממשלה הזו הייתה צריכה לטפל בזהארץ השוקולדאחרונה

ולקדם תוכניות אפשריות שיתאימו לחרדים בצבא כי כמו שאתה אומר יש בכך צורך.

זה שפעם לא הצליחו כי לא רצו, לא אומר שאם ירצו אז לא יצליחו, מי שחושב שהוא בממשלה או בכנסת וזה תירוץ טוב לאי עשייה לא מספיק אכפת לו מחיינו פה פשוט.

ואישית, זה חשוב לי הרבה יותר מדעה מדינית זו או אחרת, כי זה צורך פרקטי בשביל כל תיאוריה.

גם לא יהיהסודית
האדמור מגור רוצה שזה יהיה כמו בזמנו שהביא פתק מהישיבה ופטרו אותו

החרדים לא מבינים את עומס הנטל כי לא חוו את זה והחילונים לא מבינים את גודל הצער והכאב של החרדים. הציונות הדתית מבינה גם את זה גם את זה אבל הכי שחוקה

כל כך לא נכוןבינייש פתוח

אם יהיה חוק שיתן קנסות כבדים למי שלא מתגייס, וצו איסור יציאה מהארץ, החרדים היו רצים בהמוניהם לתל השומר.

מה גם שאם יהיה חק כזה או דומה זה יכול לתת לרבנים החרדים סולם לרדת מהעץ, ולהכשיר את החטיבה החרדית תמורת ביטול גיוס חובה לחרדים.

אם רבנים יפסיקו להתייחס לצבא כמו בית חרושת לחילון, ושתורתו אומנותו יהיה עניין של בחירה (חרדי שיוצא לעבוד לא משלם מחיר כבד, אז אותו הדין גם לצה"ל) ורק חרדים שרוצים להתגייס ילכו לצבא, נוכל לסגור את הפער בלי בעיה.

אבל משום מה לרבנים החרדים של היום יש פחד מגיוס חרדים חזק הרבה יותר ממראות חוזרים של 7 באוקטובר.

‏דיון: איזו רשעות יותר גרועה?hamedinai
איזו רשעות יותר גרועה?

* מי שפועל מתוך אידאולוגיה מרושעת,

* או מי שפועל ממניעים כלכליים.

ובניסוח והיבט שונה: מה יותר גרוע, אידיוט שימושי או מי שמכר את נפשו לשטן?

עדיף טיפש עצלן מטיפש חרוץמשה

עדיף מניעים כלכליים נראה לי. אפשר להתמודד איתו.

גם כסף זה אידאולוגיהoo

לא רואה הבדל בין סוגי אידאולוגיות שגורמות לפגיעה באנשים אחרים

כולן גרועות

וכל מי שמשתמש בהן גרוע 

האידאולוג מסוכן יותרכמו🐌תמס
ברור שאידאולוגיהזיויקאחרונה
פריקה אחרי הנאום של לפידסודית

היה נאום מצוין

והייתי מצביעה לך

אם לא שאני יודעת

שאחרי שהזכרת את שמות הקדושים שלנו הי"ד

אתה תקים קואליציה עם יאיר גולן

שקרא לצבא שלנו מבצע רצח עם, הורג תינוקות

ואת הציונות הדתית תזרוק לאופוזיציה

למה סמוטריץ לא עונה לו

כנ"ל בנט, שפגע ביצוג המגזר שלנו

למה סמוטריץ שותק לו, הם היו פעם באותה מפלגה

מה יצא לנו מלהצביע נגד

אתם תתנו תקציב לישיבות שלנו כי אתם צריכים לוחמים

אבל תייבשו את ההתיישבות שהיא הבית של אותם לוחמים

ובגלל האנשים שאתם מיניתם בממשלת המעבר שלכם

באה עלינו הצרה הזאת

אם אתם רוצים לבטל את החוק תעתרו לבג"ץ

העתירה שלכם תתקבל

אותנו תעזבו בשקט

לא חושב שזה היה מספיק לצעריארץ השוקולד
שימו לב: התרמות לישיבת פוניבז'שלג דאשתקד

חברים, אני מבקש לתאר כאן תופעה שנרמזה בכל מיני כתבות מוזרות שגוגל מעלה לי, אך על מימדיה לא פיללתי. אלמלא ראיתיה בבית כנסת אצלינו - לא האמנתי:

כידוע, לפני תקופה קצרה התקבלה הכרעה סופית - לכאורה - בנוגע למריבת רבת השנים בישיבת פוניבז'. המריבה הייתה, כזכור, בין הרבנים הוותיקים והיורשים הישירים של הישיבה, ובין הרב שמואל מרקוביץ' שראה בעצמו יורש אולטימטיבי לחלק גדול מהסמכויות בישיבה. הפסק של השופט חעשין, הדהד סברות של הרבה אנשים, ודרש מהרב מרקוביץ לסגת מכל הנכסים והסמכויות שהוחזקו על ידו, ולהסתלק עם תלמידיו מהישיבה לקראת סוף שנה"ל הנוכחית.

בפניבז', כצפוי, מריבה לא מסתיימת מהר כל כך. כבר יש דיבורים על ערעור (בפעם המי יודע כמה), וכן על דינר להקמת ישיבה חדשה, ועוד. ההפתעה שחיכתה לי מחוץ לבית הכנסת השכונתי, הייתה שני תלמידי ישיבה חינניים, שסיפרו שהם מישיבת פוניבז' ו"כידוע" רוצים לזרוק את הישיבה שלהם לרחוב,  ולכן הם מבקשים את עזרת הציבור. כמובן שהם לא סיפרו מי זה פוניבז', ואת מי רוצים לזרוק ולאן (הרי אם נער רוצה ללמוד תורה, לא תחסרנה ישיבות שתכלנה אותו ולא יחסרו רבנים שילמדו אותו בבחינת "ספי ליה כתורא"). ובכלל, ממתי בחורים צריכים לאסוף כסף לישיבה שלהם, הרי כל מטרת הישיבה היא כדי שיוכלו ללמוד תורה ללא טרדות (למעט זריקת סטנדרים/ לבנים/ ג'ורה, כתיבת גרפיטי, גניבת פראק או למצער, חסימות כבישים ברחבי הארץ).

כך או כך, ובאמת לא מתוך נקודת מבט של צד מסוים. דומני שרוב הציבור לא רואה בעין יפה את ההיאחזות של הרב מרקוביץ בקרנות המזבח, ודווקא הוא שבכל כך הרבה הזדמנויות היה יכול לסגת ולכבד את עצמו ואת התורה, ותמורת זאת הותיר את המריבה המסריחה הזו באוויר. כך, שגם אם הוא צודק ובאמת מגיע לו הכבוד המפוקפק הזה של "יורש ראשות ישיבת פוניבז' על פי פסק בית משפט", הרי שמרב ומרביץ תורה הציפייה היא אחרת.

לכן, אני מבקש ליידע את הציבור, שהתרומות הללו אינן לישיבת פוניבז' (אם מישהו כ"כ משתוקק לתרום לה), אלא לרב מרקוביץ, שעדיין מנסה לשוות אווירה של מלחמה, וגם אם יילך - רבים היו מצפים ממנו לעמוד בכוחות עצמו, כמו כל ראש ישיבה אחר (ואולי זו הבעיה התמידית, שבמקום לקבל דברים בזכות, מנסים לקבל דברים בכוח הירושה), ולא לשלוח את תלמידיו לקבץ נדבות.

מפליא אותי שאתה בכלל מביא את הסיפור/ידיעה הזו כאןזמירות
כי מה לציבור שלנו, דתי לאומי - ולחרדים של פוניבז'?
ביטלתי את הוראת הקבע לצדקה למוסד חרדיסודית
ונותנת לדתי לאומי שלומד בישיבה ועשה למעלה מ250 ימים בצבא 
הבאתי את הידיעהשלג דאשתקד

כי פגשתי אותם בבית כנסת באזור שלי, שהוא כללי, לאו דווקא חרדי.

הם אוספים כסף במקומות שאנשים תורמים, וזה לא בהכרח מקומות של חרדים. אז מחר אתה יכול לפגוש אותם מתחת לבית שלך.

הם הסכימו לקבל את הבורר הזהנקדימון

ועכשיו כשפסק נגדם, פתאום זה לא מתאים.

הם עושים חילול השם של הרמה השפלה ביותר.

בפעם הבאהברגוע
תגיד להם שלפי הפסק אסור להם לקרוא לעצמם פוניבז'.

ד"א זה לא כ"כ חריג שבחורי ישיבה מתרימים לישיבה שלהם

אולישלג דאשתקד

באמת לא מעניין אותי מי צודק ולמי מותר לקרוא לעצמו פוניבז'. בעיקרון מהמעט שאני מבין, רק מתחילת שנהל תשפ"ז יחול עליהם האיסור הזה, אבל זה באמת לא משנה.

ממה שאני מכיר בעולם החרדי, בחורים שאוספים כסף לישיבה, זה או לת"ת (תומכי תורה - עזרה של הישיבה לתלמידים וחתנים מעוטי יכולת) או אסיפת כספים נקודתית לבניית ספרייה וכדו' (כשהייתי בישיבה קטנה חרדית, היו אוספים לפני פורים לספרייה של הישיבה. אבל היה סתם בכמה רחובות ליד הישיבה, בעיקר כדי להעסיק את הילדים). וגם זה, בדרך כלל באזור מסוים או לפי כתובות של בוגרים. ככלל, תלמידים לא עומדים כמו בבית כנסת קבצנים ומתרימים בשביל האחזקה השוטפת של הישיבה שלהם.

לא הבנתיאוהב כל יהודי

נראה שאתה מזדהה כנראה עם צד אחד, ומעמיד פני תם כאילו אין לך דעה בעניין,

אני יושב בבית כנסת שאליו מגיעים המון בחורים לא פעם ולא פעמיים, לא בהכרח אוהב את זה,

אבל לא רואה בזה דבר כזה הזוי,

מה שאתה כותב זו דמגוגיה זולה במיטבה,

כמובן שיש הרבה ישיבות, אבל יש משפחות רבות שמבחינתם זו הישיבה שמייצגת את תפיסת עולמם, כמובן שזכותך המלאה כפי שנראה עשית לא לתרום, אבל כזו צרות עין, שאכפת לך שחלילה מישהו יתרום להם כמה פרוטות,

עוד לא ראיתי

אסביר לךשלג דאשתקד

אבל אני חייב לפתוח בזה שאתה משתמש בהרבה מילים שיפוטיות (מעמיד פני תם, דמגוגיה זולה במיטבה, כזו צרות עין). זה לא תמיד נעים לקרוא את זה. אבל זו הערת אגב.

לגופו של עניין:

אין לי דעה לגבי מי צודק בדיון עצמו. אין לי מושג על סמך מה הרב מרקוביץ חושב שמגיע לו והרב פלוני חןשב שלא מגיע לו. באמת אין לי מושג.

ברמה האישית, מבחינתי יש אנשים טובים בכל צד ובימים שהייתי בחרדי היו לי חברים משני הפלגים והערכתי מאוד את הנחמדעם והחכמים שביניהם, ללא הבדל. מבחינת קשר לצד מסוים בפוניבז' - צר לי ידידי, אין לי חיבה לישיבה הזו ולא למגזר שהיא מייצגת, משום כיוון.

מבחינת התנהלות, כתבתי בצורה ברורה בהודעה הראשונה, שלטעמי הרב מרקוביץ לא נהג בהגיון ובאחריות בכך שהוא לא עזב את פוניבז' מזמן והקים לו ישיבה משלו. הוא אדם אחד ועד כמה שהוא ראוי, הוא יוכל לבסס טת מעמדו בעצמו. בצד השני יושבים הרבה אנשים שנמצאים שם הרבה שנים וחלקם אינטגרליים בישיבה (כמו המנהל ואוספי הכספים וכו'), אז טבעי שהציפייה תהיה ממנו, לקום וללכת, לא מתוך צדק אלא דווקא מתוך אחריות לכבוד התורה (אתה לא תאמין, אבל ממש לאחרונה אמר לי את זה בדיוק, אדם שמאוד מחובר ושותף בהגיונות הפלג הירושלמי וכו).

עד כאן דברים שלא מאוד רלוונטיים לפתיחת השרשור, אבל הוצהרו בפירוש בפתיחת הדברים.

אני מדבר על תופעה שרב מבוגר רוצה לפתוח ישיבה, אז שיילך ויפתח ישיבה. למה הוא שולח בחורים לקבץ נדבות בבתי כנסת? קורה שישיבה עושה אירוע התרמה גדול והיא פונה לציבור, אבל זו תמיד ישיבה קיימת שפונה בדרכים יחסית מכובדות, לבוגרים, שכנים ומקסימום בפרסומות באינטרנט, ובוודאי לא שולחת תלמידים לשוטט ולקבץ נדבות. מה גם, שתמיד סרטון הישיבה וההיסטוריה שלה חשוף לציבור כפרסומת.

כאן מדובר בפנייה לציבור שמבזה את התלמידים, במצג שווא לציבור התורמים ובכלל בהקמת מוסד שלא ברור למה הוא מוקם. הרי אם מדובר בישיבה שנפתחת, למה שלא יסדרו את ההיבט הכלכלי בדיוק כמו כל ישיבה שמוקמת. הרי לא מדובר באנשים טיפשים או חסרי ניסיון.

זה מה שאני מבהיר, וכמובן מי שבא לו - שיתרום לאן שבא לו.

עוד מילה, אם זה חשוב ככשלג דאשתקד

אני לא בא להצדיק שום צד מבעלי המחלוקת. למעשה, כמעט מאז שהתחיחו המחלוקות היו אנשים טובים שניסו לשבת על הגדר או אפילו לפשר. המציאות היא ששני הצדדים דחו והפריעו לכל גורם כזה, וזה ממש לא כבוד גדול לאף אחד.

כן אציין שהתופעה הזו חוזרת על עצמה הרבה. גם במחלוקת היעב"ץ והרב אייבשיץ, היו רבנים שניסו לפשר וכמדומני הרב חיים רפפורט כתב אז בכאב שחבל שאף צד לא מוכן להקשיב ולהגיע להבנות.

ההסבר יותר פשוטארץ השוקולדאחרונה

כשלא עובדים, כסף הופך לאישיו ובסוף פועלים באופן לא ראוי להשיג כסף.

כך כבר פירשו רבותינו על המשנה במסכת אבות:

"רַבָּן גַּמְלִיאֵל בְּנוֹ שֶׁל רַבִּי יְהוּדָה הַנָּשִׂיא אוֹמֵר:

יָפֶה תַּלְמוּד תּוֹרָה עִם דֶּרֶךְ אֶרֶץ,

שֶׁיְּגִיעַת שְׁנֵיהֶם מְשַׁכַּחַת עָוֹן.

וְכָל תּוֹרָה שֶׁאֵין עִמָּהּ מְלָאכָה,

סוֹפָהּ בְּטֵלָה וְגוֹרֶרֶת עָוֹן.

וְכָל הָעֲמֵלִים עִם הַצִּבּוּר,

יִהְיוּ עֲמֵלִים עִמָּהֶם לְשֵׁם שָׁמַיִם;

שֶׁזְּכוּת אֲבוֹתָם מְסַיַּעְתָּן,

וְצִדְקָתָם עוֹמֶדֶת לָעַד.

וְאַתֶּם,

מַעֲלֶה אֲנִי עֲלֵיכֶם שָׂכָר הַרְבֵּה כְּאִלּוּ עֲשִׂיתֶם:" (מסכת אבות פרק ב משנה ב)

רש"י שם:

"שיגיעת שניהם משכחת עון. שמתוך שהוא לומד ועוסק בתורה ובסחורה להתפרנס אינו חומד וגוזל ממון אחרים:"

הרמב"ם שם:

"רוצה לומר בדרך ארץ הנה - העוסק בפרנסה.

ואמרו וגוררת עון - כמו שבארנו במקום אחר, אמרו "סופו, שהוא מלסטם את הבריות"."

הרב עובדיה מברטנורא שם:

"דרך ארץ - מלאכה או סחורה:

שיגיעת שניהם משכחת עון - שהתורה מתשת כחו של אדם, והמלאכה מפרכת ומשברת את הגוף, ומתוך כך יצר הרע בטל ממנו:

וכל תורה שאין עמה מלאכה - ואם תאמר יהא עמל בתורה תמיד ויגיעתה תהא משכחת עון, ומה צורך למלאכה, לכך הוזקק לומר וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה, לפי שאי אפשר לו בלא מזונות, ומלסטם את הבריות ומשכח תלמודו:"

הטור:

"ואחר כך ילך לעסקיו, דכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה וגוררת עון, שאם אין לו מה יאכל העוני יעבירנו על דעת קונו.

ומ"מ לא יעשה מלאכתו עיקר אלא עראי ותורתו קבע, כמו שמצינו בחסידים הראשונים שהיו עושין מלאכתן עראי ותורתן קבע וזה וזה נתקיים בידן, כי אין מעצור לה' להושיע ברב או במעט.

וישא ויתן באמונה, ויזהר מלהזכיר שם שמים לבטלה, שבכל מקום שהזכרת השם מצויה מיתה מצויה.

ומאד מאד יזהר אדם בענין השבועה, שהרבה הפליגו רבותינו בענין שבועת שקר, ואפילו לישבע באמת, כמו שאמרו אלף עיירות היו לו לינאי המלך וכולם נחרבו מחמת שבועת אמת.

ויזהר מלהשתתף עם העו"ג, דשמא יתחייב לו שבועה וישבע בשם יראתו ועובר משום לא ישמע על פיך. מיהו אם נשתתף ונתחייב לו שבועה, יכול לקבלה. ומיהו אין כל אדם יכול לעמוד בזו, וגם רש"י התירם שאין עכשיו עו"ג." (טור אורח חיים סימן קנו)

הבית יוסף:

"ואח"כ ילך לעסקיו וכו' כלומר ולא תימא למה אתה אומר ילך לעסקיו יותר טוב היה לו שילמוד לעולם בתורה לכך אמר מדה טובה הוא שילך לעסקיו כדתנן (פ"ב דאבות) כל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה כלומר שיכלה ממונו ואח"כ יצטרך לחזור אחר פרנסתו ולא יוכל אפי' לקבוע עתים לתורה וגם יגרום לו עון כי העוני יעבירנו על דעת קונו." (על הטור באורח חיים סימן קנו וכך הוא פסק בשולחן ערוך)

"ואחר כך ילך לעסקיו דכל תורה שאין עמה מלאכה מה שהביא רבינו הסיפא ולא הביא הרישא יפה ת"ת עם ד"א וכו' הוא לפי דנראה דהתנא מדבר בשתי כתות מישראל הא' הם התגרים דפורשין בספינות הים והולכים בסחורות בדרך רחוקה וארז"ל ולא מעבר לים היא לא תמצא תורה בתגרין ועליהם אמר יפה תורה עם ד"א דאצל כת זו ד"א עיקר והתורה טפלה ולכן אמר יפה הוא דיהיה יודע מה שכתוב בתורה שיגיעת שניהם משכחת עון וכת אחרת הם לומדי תורה ויושבים בביתם שהתורה אצלם הוא עיקר אמר עליהם וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון דבכת זו צריך שיתפרנס במלאכה והוא יושב בביתו ועוסק בתורה כי בזה יש לתורה קיום אצל כת זו. ורבינו מדבר כאן בכת זו שיושבי' בביתם ומתפרנסים במלאכה או בשאר עסקים כגון רבית וכיוצא כדי שיוכל לישב בביתו וללמוד תורה על כן הביא על זה הסיפא נ"ל אמת וצדק:" (על הטור באורח חיים סימן קנו)

רבותינו היו חכמים, מי שמשנה ופועל נגדם בסוף משלם מחיר.

חנינה תמורת פרישה מפוליטיקה ואז ועדת חקירה ממלכתיתסודית

הם מתכננים להפיל הכל על הממשלה.

והממשלה עוסקת בפיצול תפקיד היועמשית

בחוק ההשתמטות

סופגת גול עצמי היום בבגץ

בשעה שצריך לאסוף במסודר עדויות אזרחיות ולהקים ועדת חקירה ממשלתית.

תנשמי עמוקהסטורי
פיצול תפקיד היועמ"ש, זה אחד הצעדים הכי הכי חשובים, כדי להחזיר את מדינת ישראל להיות מגינה דמוקרטית - כלומר מדינה שהריבון בה הוא העם.

השאלה האם עדיף לתת הופעה של דוד פטר בבג"ץ או שעדיף לוותר על ההצגה, היא שאלה טקטית מתחום הפרסום - מה מהאפשרויות תתרום יותר להסרת המסכות, אין לה שום נפק"מ להחלטה שתתקבל. יש צד שדווקא ככל שנציגי העם יבהירו שהם לא משתתפים במשחק הלא חוקי והלא דמוקרטי הזה - יוקדם היום שבו מגדל הקלפים יקרוס.

בחוק חייבים לבחוש - אף אחד לא באמת בונה על זה שהוא יעבור.

יש כל מיני שגובים עדויות. מי שבונה על זה שוועדה כזאת או אחרת תשנה משהו, הוא נאיבי ביותר.

כבר פעמייםסודית

שהשמאל פישל (?) והימין היה צריך לתקן

אסור לתת להם למסמס את האמת

ולגבי פיצול תפקיד היועמ"ש ברור שזה חשוב, אבל גם ברור שזה לא יעבור בג"ץ .

ובנוסף

כאן חדשות (@kann_news) on X

יש גבול כמה בג"ץ יכול לכופף את החלטת נבחרי העםהסטורי
אני לא יודע האם כאן הם יבינו שהם חוצים את הגבול, או שזה יקרב את היום של האי ציות, אבל אם בג"ץ לא יבין מעצמו שכדאי לו להזהר - הוא יאבד לחלוטין את האמון והסמכות.
הקישור לא נפתח?סודית

הרצוג מתנה את החנינה בעצירת הרפורמה המשפטית ופרישה מהחיים הפוליטים.

( איך זה מסתדר לא הבנתי, אם פורש -הרפורמה תמשיך. אלא אם בונים על זה שהשמאל יקים ממשלה)

השמאל רוצה בחירותכמו🐌תמס

הדרישה שהן יתרחשו בקרוב

עד אז - בלימת הרפורמה המשפטית

בהתחשב

בסטרס הנפשי העצום של 3 דיונים בשבוע,

נתניהו יסכים. או עכשיו או אחר כך.

מה שמסביר את ההתעקשות של החרדים על חוק הגיוס, ומהר.

נתניהו חולה לב. הוא לא יוכל לעמוד בזה לאורך זמן

לא מבינה מה הבעיה שלהם עם הרפורמה המשפטית הם ממילאסודית

בולמים אותה

כל שופטי בג"ץ ידונו בעתירות נגד שינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים

בג"ץ הוציא צו על תנאי בעתירות נגד שינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים, וקבע דיון חדש בהרכב מלא של 11 השופטים.

פסלו עכשיו את השופט בן חמוכמו🐌תמס
להבנתישלג דאשתקד
הוא מתנה בדברים לא אפשריים, וגם קצת חצופים לטעמי. מה הקשר בין חנינה לבנאדם ובין בחירת הציבור בראש ממשלה, והחלטה איזה חוקים יעלו להצבעה ואיזה לא? יש את זה בפחות דמוקרטי?!
השמאל מזמן שם פס על הנראותסודית
בולזיויקאחרונה
מדאיג אותי שאולי טראמפ ילחץקעלעברימבאר

על הרצוג לתת לביבי חנינה, ובתור תמורה ידרוש מביבי ויתורים בהסכמים בינלאומיים, הסכמי מאה וכדומה.

חייבים להעביר חוק שייתן חסינות לראשי ממשלה ממשפט והדחה

ראוי לציין: השבוע מצבו הרבה הרבה יותר טובמרדכי
בס"ד

לדעתי נושא רפורמת החלב הצליח לגרור תמיכה. אומנם גם במקרה הזה לקח זמן עד שהוא נכנס לקמפיין נגדי מול המחלבות, אבל נראה שהוא הצליח בקר הבלימה, ואף למעלה מכך.

גם ערוצי הימין פוחדים לדבר על זה:סביר11
נתניהו שותף לאי השימוש באמצעי הגילוי הפשוטים והיעילים נגד מנהרות כפי שמביא  אל"מ ד"ר לגיאולוגיה  (למשל ביוטיוב חפשו: לנגוצקי צהל הכשיל ,מ דקה 10 והלאה),

שותף  כנראה להשתקת קנונית כיפת ברזל,

אתם מכירים את המחדלים האלה? לא, כי גם ערוצי הימין פוחדים לדבר עליהם.

ואמר לאחרונה באנגלית בלבד,(לעולם) כפי שמביא עו"ד העצני, שהוא רוצה לפעול להקמת שתי מדינות לשני עמים.

יש הוכחות באינטרנט לכל מה שאמרתי, ואין כאן מקום להביא אותן

נתניהו מסיים את דרכו הפוליטיתכמו🐌תמס

ממשלת השינוי תחזור בגלל חוק הגיוס  שבג"ץ ממילא יפסול.

היו לו הישגים כבירים, והוא עשה גם נזקים,

לא צריך ללכת לפרשיות עלומות. הוא חימש את חמאס במזוודות של דולרים אבל אני חושבת שהוא רצה לשחד אותם שישבו בשקט.

מבין האפשריות שהיו הוא היה עדיף מראשי ממשלה אחרים שמחרימים את הימין אבל ישבו עם ערבים.

אני לא חושב שהחוק הזה יפיל את הממשלהזיויק
מה זה משנה החוק הזה יבוטלכמו🐌תמס

ונתניהו יפרוש עם התנאים לחנינה

בנט יהיה ראש הממשלה הבא

ו"יחבק את החרדים כל הדרך אל הבקום"

הכל צפוי והרשות נתונה

זו תקווה או תרחיש אימה 😅זיויק
נתניהו כמו שאול המלך בדרכו אל בעלת האובכמו🐌תמס
ומי דודזיויק
😃
מישהו מהציונות הדתיתסודית
הרי דוד המלך היה לוחם.

אם לוחם אז בטח זה לפידשלג דאשתקד
כידוע הוא היה שועל קרבות בשירותו הצבאי המפואר
לא יודע לגבי הקרבותנקדימון
אבל בהחלט שועל
מי המליץ ל"רפד" את חמאס?נקדימוןאחרונה
מערכת הביטחון, והבכירים בדימוס שלה, הדהדו כל הזמן שהחמאס רק רוצה פרנסה ושזה מה שישתיק אותם. מערכת הביטחון השליכה על הנאצים את ההזיות שלה.
שחקנים חדשים בפוליטיקה: את מי הייתם רוצים לראות?זיויק
בכנסת? בממשלה? רק חדשים.
אתה צודקספק

זה באמת לא שכנע אותי. 

אולי יעניין אותך