קלים וזולים, אבל הכי חשוב- טעימים! (נכנס חיילים בס"ד ;)
וגם שיהיה פרווה..
קלים וזולים, אבל הכי חשוב- טעימים! (נכנס חיילים בס"ד ;)
וגם שיהיה פרווה..
לק"י
שאפשר להוסיף לה תוספות:
לערבב- כוס שמן וכוס סוכר.
להוסיף ולערבב- 2 ביצים.
להוסיף ולערבב- 2 כוסות קמח, 1 שקית אבקת אפיה ו-2 סוכר וניל, כוס מיץ תפוזים.
יוצאות 2 תבניות מאורכות.
אופים בחום של 180 מעלות.
תוספות- שוקולד צ'יפס, קקאו, תפוחים (אבל אז לא נראה לי שכדראי לאחסן בחוץ) ועוד.
עוגיות- יש לי בחתימה 2 מתכונים מוצלחים.
איך יוצא הקקאו עפ התפוזים? נשמע לי קצת שילוב מוזר..
תפוחים מחמיץ מהר -_-
על זה לא שמעתי -_-
יצא לך להכין אולי עוגת אוראו? בחושה..
כי מרגיש לי שכל העוגות חוזרות על עצמל, בא לי לגוון קצת..
אני לא משתמשת ביין, אבל מיץ ענבים גם טוב.
עם טורט וניל וחתיכות אוראו בפנים..
אבל גם אולי אפשר לנסות משהו עם טורט שוקולד, נשמע לי קצת יותר שווה
ומה ששמים בפנים שוקע למטה. בכל אופן שוקולד צ'יפס שוקע (אומרים לקמח ולשים. לא בטוחה שעובד), אז יכול להיות שגם חתיכות של עוגיות ישקעו.
לא בטוחה שזה נשמע לי טעים האמת...
יש לי מתכון לעוגת קפה עם שוקולד.
נראה לי שהסגנון זה פשוט כמו עוגת לוטוס בחושה, בצורה מוזרה קצת..
אבל מה יכול להיות רע באוראו ושוקולד?
בתוך עוגה. זה נשמע לי קצת מוזר, אבל אולי זה טעים...
כזאת טעימה עם חתיכות בסקויט לוטוס ונקודות ממרח לוטוס
עוגת קפה☕️
*מצרכים-*
2 כוסות קמח
כוס סוכר
שקית א.אפיה
שקית סוכר וניל
2 ביצים
1/4 כוס שמן
1/2 כוס מים
2 כפות סוכר חום
2 כפיות נסקפה
קופסת ריץ' קטנה(להשאיר בצד 3 כפות)
*לערבב הכל ולשפוך לתבנית משומנת.
*פירורים-*(באותה קערה👆🏻)
1/4 כוס שמן
1/2 כוס קמח
1/2 כוס אגוזים קצוצים
כפית סוכר
*בתבנית אינגליש קייק
לאפות את שתי התבניות יחד,170° כ-45 דקות.
*לקראת סיום,להרתיח סירופ-*
1/3 כוס סוכר
3 כפות ריץ'
2 כפות נסקפה
4 כפות שמן
2 כפיות סוכר חום
שקית סוכר וניל
*לשפוך על העוגה האפויה ולפזר מעל פירורים אפויים.
נראלי שהמטרה העיקרית של זה היא לשמור על טריות המוצרים
בכל מקרה הזמנתי לפני שבוע מעליאקספרס מוצר דומה (וזול) בשביל התנסות..
יש לי כמה רעיונות..
חשבתי שהוא יוכל להועיל למגשי פירות, או לקחת פירות חתוכים לדרך\לחם פרוס\סלט רגיש, שיהיה אפשר להכין יותר זמן לפני ולשמור על הטריות.
וגם כשמוכרים מוצרים ללא צורך בברירה אוטמים אותם בשקית וואקום.
רציתי להתנסות בזה, לדוגמה כשנוסעים למקומות שיהיה אפשר לקחת כמות קטנה של אורז בשקית אטומה כזאת או אפילו תערובת של מצרכים עם קמח מנופה וכו' שרק צריך לשים בסיר ולהוסיף מים.
השאלה היא מה תהיה העלות של השקיות.. מאמין שיהיה אפשר להשיג בזול מהאינטרנט.
שניצלים
פרגיות
בשר מס' 8 עם ירקות שורש ופולים
סירןת תפוחי אדמה עם בשר מפורק ברוטב סלרי וחמאת בוטנים.
ברןקולי וקישואים בתנור
אורז
כדורי שוקולד
עוגת שוקולד
בערב דג
למחר בבוקר ארוחה חלבית - ירקות גבינות חמאה סלט חסה סלט אבוקדו
סעודה שלישית - כבדים עם בצל וגמבה, אורז, שווארמה, אפונה וחמין של בשר, שעועית וביצים לילדונת שביקשה
קינוחים יש מהמקפיא וגם קנויים
חלות תמיד קונה
וקצת סלטים כי נגמר לי הכח
יש לי קציצות עוף מבושלות ברוטב עגבניות שלא טובלו טוב. מה אפשר לעשות עם זה?
תודה!
ולהמשיך לבשל על להבה גבוהה לצמצום הרוטב?
מה זה בא לי לקנות לעצמי אחת...
אני שואל את עצמי אם זה יותר נוח או יותר מסוכן להוריד אצבע בטעות חח
תודה מראש למשיבים
פה שבת הכי זרוקה בעולם
שבוע מטורף ושישי יהיה לא פחות כנראה
ערב
מרק עדשים
קוסקוס
עוף שנשאר מהצהרונים של הילדים🙈או כדורי בשר מהמקפיא
בוקר
פיצה מהבצק של החלות
סדש
אנטיפסטי
שניצלים מהמקפיא
בורגול עם פטריות
חלות
עוגת שמרים שוקולד מהבצק של החלות
מנגו
פומלית
טחינה
סלט ירקות
סלט אבוקדו
סלט זיתים מהמקפיא
מתארחים ליל שבת אצל ההורים שלי, מביאים איתנו עוגת יומולדת ועוד פינוקים...
בוקר
עוף בתנור ואורז
סלטים- בטטה, מטבוחה, חציל שניצל בתנור, חומוס טחינה וכו
חלות מהמקפיא
לק"י
סלק
חצילים, גמבה ועגבניות בתנור
טחינה
אולי סלט גזר חי
סלט חי
עוגת שמרים
עוגות תפוזים עם תוספות (אגוזים, שוקולד)
ליל שבת:
קוסקוס
מרק ירקות ושעועית
כנראה קציצות בשר
יום שבת:
קוסקוס
ירקות בתנור
תפו"א בתנור
בשרי- תלוי מה נמצא מחר בסופר
סד"ש:
אולי פיצות
חשבתי שאאפה אבל הודיעו שהקבוצה של הקטנה סגורה מחר במעון
אז נראה אם אצליח..
לק"י
אני הייתי מבשלת עם הקטן, כי לא היה משפחתון בשישי.
אבל היו לו יציאות מידי פעם, כמו לשפוך כורכום על השיש ולשחק בו🤣
רוצים מתכון!
מה שמת בפנים?
ממש עקבתי לפי ההוראות בדיוק
ההבדל היחיד זה ששמתי במלית טיפה קינמון במקום נס קפה
חוץ מזה ממש ממש אחד לאחד
יצא מושלם ב"ה
הפעם לא מכינה משהו לצערי/ לשמחתי
אבל תכף נתחיל
דגים ברוטב לערב
סיר חומוס
למחר בקידוש גבינות ירקות סלט קינוחי כוסות וניל נוגט
סעודה שלישית יהיה עוף עם תפוחי אדמה ואורז או סרדינים טונה וסלטים למי שלא רוצה להיות בשרי
אנחנו בעונה מדהימה שיש הרבה מאד ירוקים טריים ששווה להחמיץ/ לכבוש/ להקפיא לחודשים הבאים.
משני סיבובי שוק שעשיתי בחודש האחרון יש לנו:
חצילונים שהם מושלמים לכבישה או למילוי בבשר/ גבינות- ואפשר להקפיא את זה בלי בעיה.
במיה (הננסי מושלם בעיני לאפיה, הקפצה וכמובן הקפאה).
שעועיות מגוונות - מהרגילות ועד הרחבות שעושים להם חליטה קצרה ואז הקפצה וזו תוספת טעימה ומרשימה.
הפאקוס- מלפפון בלאדי שהוא קריספי במיוחד ומושלם לכבישה.
זיתים- לחובבי הז'אנר לבישול/ כבישה/ החמצה.
פירות שעוד רגע לא יהיו פה- לחתוך ולהקפיא (לשייקים/קינוחים)
תמרים טריים- מה שבמהלך השנה מוכרים כ"תמרים לחים" (לא הצהובים)
אורגנו/ זעתר טריים (נכון, צריך לשטוף ולהכשיר היטב בבית, אבל זה שווה את זה).
מלפפונים זעירים.
וכו'....
אז ממליצה לכם למצוא זמן בשלישי או שישי (אחרי 13:00 השוק יורד לחצי מחיר-שווה במיוחד) וללכת לשוק רמלה/ שוק פתח תקווה/ שוק התקווה ולהינות מהמגוון .
גרה קרוב אבל אין כ"כ כשרויות על הפירות וירקות.. איך את יודעת אצל מי לקנותו אצל מי לא?
מעבר לזה - כל מה שהוא פרי/ירק אפשר לקנות ולהפריש תרו"מ בלי ברכה מספק.
אבל אני קונה אותם בחנות תבלינים ופיצוחים והם באמת מעולים בעיניי
וגם - קשה לי למצוא זמן ללכת ב13 לשוק בשישי גם היה בזה תועלת😑