ולא מממנת את זה המועצה הדתית?
וגם המחיר יקר ועולה עם השנים.. אני שוקל להתחיל להטמין את הגניזה בגינה.
אגב עלוני שבת אתם גונזים?
ולא מממנת את זה המועצה הדתית?
וגם המחיר יקר ועולה עם השנים.. אני שוקל להתחיל להטמין את הגניזה בגינה.
אגב עלוני שבת אתם גונזים?
חשבתי שזאת היתה מחווה מקומית אצלנו
אצלנו המחיר גבוה יותר
גונזים רק את אלו עם שם ה'
את רובם המוחלט שמים בפח העתונים הישנים.
לגבי גניזה,
צריך לגנוז דברי תורה ועלונים שבת,
הרב משה פיינשטיין היקל לשים בסל של מיחזור נייר דברי תורה שאין בהם שם ד' או פסוקים שלימים, יש כאלו שמקילים ע"פ זה, אבל לא לזרוק לפח
אבל עכשיו אני נזכר שגם זה היה בגלל שמי שלוקח את המחזור הוא גוי..
אבל כרגיל, נמצאו פוסקים ישראלים שהשתמשו בקולא הזו עם הרחבות 
אולי נהג משאית האיסוף הוא גוי...
ולא הגיוני לסתום את בורות הגניזה בבתי העלמין, שבאמת מיודעים לדברי קודש, עם עלונים שבועיים שרובם ככולם אינם דפי קודש - הרבה אקטואליה, שו"ת-ים שמעלים חיוכים (…עולם קטן…) סיפורים וסגולות, והמון פרסומות
אני חושב ששם בדר"כ מוותרים על התשלום הזה.
1. בעבר לא הייתי משלם, היה נראה לי כמו תיאוץ לגבות כסף מאנשים. עד שמישהו סיפר לי שמי שמארגן את הגניזה אלו אנשים מסכנים וזו ההכנסה שלהם שהם אוספים הכל לתוך השקיות ומסדרים לפני שהמשאית באה (הוא דיבר אתי על אדם ספציפי מהעיר שלי, שבהחלט הייתי שמח לתת לו כמה שקלים). מאז אני נותן.
2. לגבי עלונים, יש תשובות בהלכה, עומד לי בראש שיש משהו ב"אגרות משה". אבל ממה שזכור לי הדיון הוא על עלונים שלא קראו בהם. אם יש שם דברי תורה וקראת אותם - לא אמור להיות היתר. ככה זכור לי.
אנחנו בקושי מייצרים שקית גניזה אחת בשנה.
רובה דפי עבודה שמגיעים מבית הספר.
אנחנו צורכים עלוני שבת יחסית מלאים בתורה, וגונזים אותם.. ממלאים שקית אחת לחודשיים אולי.
זה ביטול שינה
משאית עובדים שטח גניזה מיכלי הגניזה גם עולים כסף. בקיצור אתה נדרש להשתתף בסכום פעוט מאוד יחסית להוצאות.
לעיל בדקה 24:00 בימים אלה של תחילת ואמצע דצמבר מתבצע מהלך רוחבי של מחיקת כל השיחות וההתכתבויות
ביניהם ,כנראה כולל נשיא העליון והיועמשית,
פרט לכך שבווטסאפ הרבה התכתבויות מוגדרות למחיקה אוטומטית אחרי חודש עד שלושה , ולזה בדיוק הם מחכים ,שיעברו חודש עד שלושה חודשים מאוקטובר
שעומד בדרישות של השר לוין ושל בגץ גם יחד
כך או כך הפרשה ירדה מסדר היום הציבורי
מקווה שהפצר החדש יעשה ניקיון בפצריה
או לפחות תשתנה שם רוח המפקד
אבל תודה שהחזרת את הנושא החשוב הזה לדיון
ומתנערים מזה.
עכשיו יש להם מפקד חדש
חוק הגיוס לא יעבור בשום מתכונת. אלא אם כן יחליפו ממשלה (לא חייב בחירות, אבל זה תלוי במרכז הפוליטי שיפסיק להחרים את נתניהו) ויביאו לחוק שבאמת יגייס חרדים.
אני מקווה שכולם הבינו מזמן שלעולם לא נשיג שינוי בהידברות, שיתוף פעולה ובאופן הדרגתי.
במיוחד שהחוסר בחיילים די גדול וקריטי, אבל הוא קטן מאוד ביחס למיצוי המקסימלי של החרדים הבריאים בגיל גיוס.
אף אחד לא רוצה ולא צרייך לגייס את כל פונוביץ וכל מיר וכל ישיבת חברון ואת כל חסידות סאטמר ותולדות אהרון.
300 איש שהתגייסו לחשמונאים התגייסו בלי חוק., ואפשר לגייס עוד 30 אלף בלי חוק, אבל הצבא לא רוצה אותם.
זהו.
ארץ השוקולדממש כמו המשפט של איינשטין שאי שפיות זה לעשות אותו דבר שוב ושוב ולצפות לתוצאה שונה
בשביל מה היה כל המלחמה הזאת???
התוכנית הטורקית-קטארית שישראל מנסה לסכל, והנתון: "75% בעזה לא רוצים חמאס"

ולכן כל מתווה שמזוהה עם אחת משתי מדינות אלה פסול מעיקרו
גם בזה.
השאלה היא כמה יש עוד לחדש?
אין מה לדון בזה.
צריך עובדות הן ביחס לישראל והן ביחס לעולם, צריך אכיפה (ועובדות לגביה הן ביחס לישראל והן ביחס לעולם), וצריך שכל אחד יחנך בבית את עצמו ואת ילדיו.
נגמר. הלאה לפוליטיקה הזולה הבאה.
מה יהודי עושה בחוץ לארץ?? 🤨
… אנחנו מתפללים שלש פעמים ביום באופן הזה.
עוד לא החליטו לשנות את הנוסח.
שאנחנו מתפללים השיבה שופטינו אז זה מתיר לעוות צדק ומשפט?
גם אין קשר בין שינוי הנוסח לשאלה אם אנחנו בגלות. כן נפסק לא לקרוע על ערי יהודה וירושלים כי הם בשלטון ישראל, ונפסק לומר הלל בברכה ביום העצמאות כי יצאנו בו מעבדות לחירות (כלומר סיום שעבוד מלכויות סיום הגלות)
צריך לגור בארץ.
גם סטמר לא נמנעים מלגור בארץ
… עם יציאת השבת וקראתי חדשות נוראות על מוות בתאונת דרכים של איש יקר שזכיתי להכיר אותו ואת משפחתו בביקורי בארץ ובאופן ספונטני כתבתי את מה שכתבתי מתוך סערת רגשות. מצטער אם גרמתי למישהו עגמת נפש.
לגופו של עניין תרבות הנהיגה בארץ היא זוועתית, האכיפה רשלנית וקורבנות תאונות הדרכים בארץ זה לא גזרה מהשמיים.
מצופה ממך לעדכן אותנו, איך נאכפים חוקי התנועה בארץ הקנגורו.
…ניידות ממושבות נמצאות בכל פינה לזהות נהגים שנוסעים ללא רשיון , ללא משמעת נתיבים, ללא נתינת זכות קדימה וכדומה. . מצלמות מהירות ונסיעה באור אדום יש בכל פינה .
הכל עניין של הפניית תקציבים למקומות הנכונים.
אני שומע כל הזמן פרסומות חסרות תכלית של הרלב"ג ושואל את עצמי למה להוציא תקציבי פרסום יקרים במקום לתקצב יותר ניידות, מצלמות ועוד אמצעים יעילים לפתרון הבעיה.