ממש שאלות חיים, תהליכים שלמים של חיים שלמים.
מעודדת אותך למצוא תשובות *עבורך ובשבילך* לכל אותן השאלות-תהיות שהצגת. כמובן אם תרגיש בכך צורך ורצון.
בכל אופן, לא ניתן באמת להתחיל ולענות עליהן על גבי הפורום, הן שאלות ראויות ועמוקות וראוי להן להיות מבוררות בצורה נכונה, עמוקה, מקיפה, מדויקת.
וכמה סעיפים נוספים (הכתיבה בסעיפים עושה לי סדר בראש
):
א. לא יודעת כ"כ כיצד להתייחס לאמירותיך שיש לך "דעה חתולית" או "אופי של חתול ספקן", או היחס שלך לעצמך כחתול (זה ברצינות?) וכן הלאה
כי אני כמובן לא דוברת חתולית ולא מדברת עם חתולים אלא עם בני אדם... אז קצת תמוה לי העניין הזה.
אם זה רק בהומור אז מעולה,
אם זה מעבר - לא כ"כ יודעת איך להתייחס לזה.
ב. הרבה מהכתיבה שלך כאן הייתה נראית לי אולי מתוך AI (?) כי אם כן אשמח לדעת ולהתייחס בהתאם, כי לקרוא את המילים עם המקף העליון + מילים גבוהות + דרכים נוספות שמביניהן ניתן להבין אם אני מדברת עם בינה מלאכותית או אדם זה חשוב לי אישית כמגיבה. לי אישית יותר קל ושייך להגיב לתוכן אנושי בתור תגובה במקרה הזה. לא שאין אפשרות דרך בינה מלאכותית, אבל היחס הוא שונה והגישה היא שונה וכל האנרגיות והמשאבים האישיים שמביאים לשיח שונה.
ג. הרבה מהדעה הנוכחית של האדם נמדדת גם מדברים שהוא חווה על בשרו. לכן תגובה בעד נישואין / נגד נישואין / חשש מנישואין / וכן הלאה יכולה פעמים רבות להצביע שיש לכותב ניסיון אישי עם הדברים ומתוכם הוא כותב. שזה בסדר גמור והכי אנושי שיש, רק כן חשוב להביא זאת.
גם לגבי הכותב שכתב את הפוסט המקורי, וגם לגבי כל המגיבים (כולל אותי).
וחשוב בתוך זה לזכור שיש לנו מוסר אלוקי ואמת אלוקית שהיא מעל הכל,
בלי להתפלסף כרגע אם יש כאלה שמאמינים או לא מאמינים, כי אני כותבת בתור אדם מאמין כמובן בתורה הנצחית ובכך שהקב"ה שברא אותנו יודע הכי טוב מה הכי נכון ומדויק עבורנו. ואם הוא אמר שלא טוב היות האדם לבדו אז זה לא טוב... וכן הלאה הכל.
כלומר לפני כל הפילסופים (שאני לא רוצה להקטין מחשיבותם, ומי שצריך לבררם בטח שיבררם, פשוט בצורה רצינית ועמוקה, מה שלא ניתן ע"ג הפורום) - הידיעה שכך אמר הבורא. ששלו הכל ובידו הכל וממנו הכל. וזו האמת.
ככה קצר ככה פשוט.
וכן, יודעת שעל גבי זה אפשר להמשיך ולהתפלסף ולומר שזה "אקסיומה" או מילים אחרות, אבל אני מפרידה כאן הפרדה ברורה בין המוסר האלוקי למוסר האנושי. בין דברי אלוקים חיים לבין השגותינו האנושיות המוגבלות כ"כ.
בתור אדם מאמין חשוב לי לכתוב את זה חד וברור כך.
ד. כאמור לא ניתן לענות כמו שצריך ע"ג הפורום, אז רק באופן התחלתי ושטחי מאוד אכתוב שהכוונה לגדילה ולצמיחה של האדם בתוך מערכת הנישואים כוללת גם את היומיום עצמו, וגם את הטווח הארוך.
זה יכול להיות בדברים הקטנים ובדברים הגדולים כאחד.
מלחשוב על עוד אדם, מלהתברך מהשוני ממני, מלפתח גמישות מחשבתית, מלפתח עוד את המידות, מלפתח את העצמאות הרגשית בתוך הקשר, מלפתח את האני שלי ואת הביחד שלנו, מלהגיע לתובנות ועומקים שלא יכולתי כאדם אינדיבידואלי להגיע, אלא רק דרך החיכוך הזה עם עוד אדם, עוד דעה, עוד מחשבה, עוד יצור אחר ונפרד ממני, עם היכולת להרחיב את כוחות הנפש עוד ועוד, עם הראייה הנוספת תמיד שמפרה, עם כל המקומות שגם מתוך הכאב והקושי ואפילו דווקא מהם ניתן עוד לצמוח ולגדול, מתוך כל האוצרות והמפתחות שמגלים ולוקחים איתנו לדרך דווקא אחרי שסיימנו "ריב" או "קונפליקט", ומכל הלימוד המפעים הזה שקוראים לו זוגיות. זה באמת באין סוף דברים. אם היינו מדברים פנים מול פנים הייתי יכולה להמשיך להרחיב ולהביא דוגמאות ובכלל להעמיק כדי שיותר יובן.
אבל זה הכי לא קלישאה שיש. זו המציאות ואלו החיים.
כותבת גם בתור אדם פרטי מניסיון של כמעט 20 שנות נישואין (ובמצטבר עם ההיכרות כ25 שנה להכיר בן אדם אחר ולצמוח יחד, כמובן דרך הרבה מאוד תהפוכות ואתגרי החיים ולא מתוך מקום שהכל מושלם כל הזמן, אלא דווקא בגלל כל הנ"ל), וגם בתור המקום המקצועי שפוגש הרבה מאוד זוגות שרואים זאת דרכם, וגם בתור אדם שמביט בסביבתו וקורא ולומד הרבה על הנושא ורואה זאת.
אז נכון שיש אנשים שלהם זה לא הצליח, או שלהם זה לא נכון, אבל זה לא אומר שזה צריך להשחיר או להעלים את כל האחוזים הגדולים ששם זה כן אפשרי, וכן שייך, וכן נכון, וכן מקדם ומגדיל.
וכמו שהתחלתי כך אסיים שבסופו של דבר הכל מתנקד לדבר ה', וזו האמת האלוקית, הנצחית, האמיתית.
האיחוד הזה, בין איש לאישתו.
שהוא האיחוד הכי עליון בעולמנו
שהוא גם נמצא בתוך קודש הקודשים על ארון הברית בדמות הכרובים
שהוא קודש הקודשים בשיר השירים ובדימוי אהבת הקב"ה לכנסת ישראל
שהוא הקשר והאהבה והאחדות בין איש לאישתו.
שדווקא דרך זה מתבטאת גם אחדות השם וכל העולם ששואף לאיחוד הזה, לאחדות,
ודווקא מתוך החיבור והאיחוד. שניים שהם אחד. זכר ונקבה בראם ויקרא שמם אדם.
איחוד שמביא לאוצרות עצומים וטומן בחובו עומק עצום ואלוקי.
קטונתי מאוד מלהסביר, אבל אפשר לקרוא על כך בכל התורה שלנו, שבכתב ושבע"פ.