אשמח לשמוע מהמנוסות.
כשאלד הקטנה שלי תהיה בת שנה ו8,ואלד בעזרת ה' בחורף..
מה עדיף-עגלת תאומים,עגלה רגילה(שיש ברשותי)ומנשא? ואם כן-איזה מנשא מומלץ בגיל הזה?
או בכלל- פתרונות אחרים לשני ילדים יחסית צפופים בזמן חורף ממש יעזרו לי... תודה רבה!!
עגלת תאומים היא פתרון די טוב, אם אין לכם רכב- אז באוטובוסים קצת קשה להיסחב איתה...
בגיל 0-3 חודשים בד"כ עדיף מנשא שתומך היטב בצוואר- יש הרבה סוגים, צריך לבדוק בחנויות.
גם לי היו שני ילדים צפופים בדיוק באותם גילאים שציינת וילדתי בשבט.
אצלי ההפרש יהיה שנה וחצי בע"ה. הרבה המליצו לי להתחיל עם עגלה ומנשא, ולראות מה הצרכים אח"כ. לא הייתי קונה עגלת תאומים לפני שהייתי יודעת בוודאות שהיא כ"כ נצרכת, כי הן עולות דיי הרבה..
מה שאני הולכת לעשות, לחכות לאחרי הלידה בע"ה (כי עגלה ומנשא יש מהילד כבר), ואם אראה שאני צריכה עגלת אחים או טמפיסט אז נקנה.. חבל לקנות לפני שלא יודעים מה בדיוק הצורך ואיך מסתדרים..
חשבנו למצוא עגלת תאומים אבל עכשיו נתתן לי את רעיון העגלה והמנשא.
איך מסתדרים עם זה בגשם? ועם תינוק כזה פצפון? המנשא לא יגרום לי להיות כבולה אליו ללא יכולת להניח אותו איפשהו אם ארצה?
עם תינוק לא פצפון כבר זה לא יסגר ויהיה מסורבל.. נשמע לי מושלם בהתחלה מנשא, אבל נראה לי אם ההפרש שלי היה שנה אז בכל מקרה היינו קונים עגלת אחים טובה בלי לחשוב אפילו- הוא בטח עוד לא יודע ללכת!!
בס"ד
לטעמי- עגלת תאומים כבדה ומסורבלת בשבילי- והבית שלי עם מדרגות. מה גם שבגיל הזה כל יום הוא משמעותי מאוד- הגדולה התחילה ללכת כחודש לפני הלידה ושבועיים לפני כבר קנינו לה נעליים. נכון שהיא התעייפה מהר אז כשהייתי לבד עשיתי רוטציה עם שניהם. גם טרמפיסט זה רעיון טוב.
אם אוטובוסים- אז טיולון ומנשא
לדעתי
לפי דעתי ממש לא כדאי לסמוך על מנשא.
אחרי הלידה הייתי ממש חלשה והיה לי ממש קשה לסחוב את הבן שלי במנשא. בנוסף, ברגע ש"סמכנו" על מנשא (שבעלי לקח אותו) אז בעלי ממש "נתקע" איתו. מצד אחד אי- אפשר להעביר אותו מיד ליד ומצד שני גם אי אפשר להניח אותו בכל מקום (בטח ברחוב ובטח בחורף אחרי הגשם...). ככה שאצלינו אני בכלל לא השתמשתי במנשא (עד שהגיעו בכוחות הוא כבר היה גדול מידי ועוד פעם היה לי קשה לסחוב אותו...) ובעלי השתמש בו אבל בעיקר בבית ובחוץ ליציאות קצרות מידי פעם...
אני הייתי מנסה לקנות עגלת רכבת ב"יד 2" או משהו בסגנון. איזו עגלה הכי כדאי? הייתי ממליצה לך לבדוק המלצות לגעלות פה בפורום ובפורום המקביל בכיפה (יש המון שרשורים בנושא). אאל"ט, העגלת רכבת המומלצת ביותר היא של בייבי ג'וגר.
בהצלחה............
אנחנו ב"ה זכינו לתאומים אחרי שני הגדולים שהיו צפופים (שנה ו-3) אחרי הרבה בירורים החלטנו לקנות את עגלת התאומים של בייבי סייף. היא הכי קלה, קומפקטית, צרה שעוברת בכל פתח סטנדרטי ומתקפלת קטן כמו מטריה ולא תופסת הרבה מקום בבית וברכב (נכנסה בפיאט פונטו בכיף ועוד היה מקום...).
ממליצה בחום!!! הצטערתי שלא קניתי אותה בגדולים (וגם הם בחורף), דיי התקשתי עם המנשא והלכתי הרבה ברגל.
כבר ראיתי הרבה הורים עם העגלה הזו עם ילדים בהפרש קטן, וחברה שלי עם הפרש של שנה משאילה אותה ממני לעיתים קרובות וכבר הצטערה שלא קנתה בעצמה.
האמת שאצלך ההפרש לא מאוד קטן והיא כבר בטח הולכת ועצמאית וקחי בחשבון שלא ממש תצאי מהבית בחודשים הראשונים וגם כשכן הגדולה בטח תלך לבד ותתן לך יד וקטנצ'יק יהיה בעגלה.
אבל בכל זאת, לדעתי, תבררי עליה, באמת שווה ולא מאוד יקרה.
והעיקר שיהיה במזל, לידה קלה בעיתה ובשעתה ותגדלי אותם בנחת.
היו לי כמה בהפרשים של שנה וחצי עד שנתיים .ומצאתי שעגלת רכבת ושל חברת cam נכנסת יפה גם במכונית ונוחה יותר באוטובוסים וברחובות מעגלת תאומים. אבל אני קניתי לפני כעשור רצוי לבדוק מה יותר נוח היום. גם אני ממליצה לחכות ולראות איך תרגישי ומה יהיה המצב אחרי הלידה. בהצלחה!
כי בדיוק עברנו דירה ליישוב עם מדרכות צרות
אבל זה גם יותר נח כי אין לך צד כבד וצד קל, וזה לא רחב, זה רק ארוך..
ולא נראה שזה נח ללכת עם מנשא ולסחוב גם עגלה... נראה לי ממש מסורבל וקשה.
(למרות שמנשא זה דבר שטוב שיהיה, במיוחד בחורף. הבכור שלי נולד בחורף, והיינו המון עם המנשא, הוא היה מכורבל בתוך הפליז החם והמעיל פוך שלי והיה לנו כיף!
)
בכל מקרה, לדעתי שווה, כמו שכבר כתבו, לחכות לאחרי הלידה ולראות מה קורה. את הרכבת שלנו קנינו חודש-חודשיים אחרי הלידה, כשראינו שצריך. וקנינו מיד שניה, והיה בסדר גמור!
הרבה הצלחה!
ארוכות..
אני עם הגדולים, בהפרש של שנה ו-3, גם ילדתי בתחילת החורף, ויצאתי איתם לקחת את הגדולה למעון כל יום, ואח"כ הקטן המשיך איתי ללימודים- מנשא ועגלה רגילה היו פתרון מצויין,
מה גם שהכנסתי את שניהם יחד לעגלה כשהיא במצבשכיבה מקסימלי- הוא שכב מאחורה והיא ישבה עם הרגליים בחוץ מקדימה (זה היה בטיחותי, לא לקפוץ עלי..)
עגלת תאומים היא נוחה וכייפית אם יש לך מקום בבית/בכניסה מקורה, אין מדרגות או שבילים צרים לעבור, ויש מקום ברכב או שאין רכב..(אם את גרה בקיבוץ או במושב, בקיצור..).
לנו יש ביייבי ג'וגר עם 4 גלגלים, ועכשיו הקטנצ'יק (חודש וחצי) ישן בו בנחת, ואחיו הגדול (כמעט שנתיים) יושב על המקום המיועד לרגליים- הקטן עוד לא מגיע לשם..
לידה קלה וגידול שמח!
הגדולה תהיה 1.10 בלידה. הולכת נפלא ובמרץ-רק בורחת, בעיקר לכיוון ההפוך או לכביש ואני צריכה המון כח בשביל לרוץ ולחסום ולהרים.
היא גם לרוב מסרבת ללכת יד ביד. עצמאית בשטח.
חלמתי שתלך איתי ליד העגלה. ואני לא יודעת אם יהיה לי כח למנשא כי עכשיו הגב די חלש. אחרי הלידה בטח אהיה כמו "פגר"...
יש לנו מנשא כריכות.
מה מציעות פה נשים? לכאלה נתונים?
ממש כדאי לקנות ביד 2, עגלה טובה וחזקה, ילד רוצה את המקום שלו, בעיקר ילד קטן שזקוק לשינה טובה
זה יהיה חסד לך ולגב שלך וגם לילד...
לגבי מנשא,
אני גם מחפשת הבנתי שארגו הוא טוב, מגיל ס מנשא תיק נח,
אשמח לשמוע עוד המלצות עליו ואם אפשר גם ללכת על החיקוי שלו או לא כדאי.
תודה!
וחזקה וחדשה למכירה..
במחיר מאד סביר!
אפשר באישי בשמחה!
לי כל הילדים בהפרש שנתיים +-חודשיים
אם אני לוקחת את שניהם זה טיולון לגדול ומנשא לקטן
לפעמים הגדול ברגל ואז הקטן או במנשא או בעגלה תלוי בנסיבות (לפעמים בעגלה ומנשא בבגאז' ומעבירים למנשא באמצא הדרך)
אני משתמשת במנשא צעיף, דמוי תינוקיס, הכנה עצמית (מלבן 60 ס"מ על 6 מטר, טריקו). פעם היה לי גם תינוקיס מקורי, נקרע
נתחיל בזה שההפרשים שלי שנה וחודשיים. אז ככה:
מאוד מאוד תלוי איפה את גרה.
רחובות צרים? ישוב שיש בו עפר וחצץ לעבור? זה בשביל שתדעי אם עגלה צריכה להיות חזקה בגלגלים ולא גלגלי אוויר.
יש הרבה מדרגות?
את גרה בקומות?
ואם כן יש מקום לאפסן עגלת תאומים למטה? את יכולה לעלות עם 2 קטנים במדרגות? אם כן אז בעיקרון את יכולה לעבוד עם הגדול על לעלות דרגות בזחילה בשלב הזה - בסביבות שנה - ואז את רק נושאת את הקטן אתך. אני הייתה לי תקופה שלקחתי את שניהם בידיים שירדתי מדרגות וזה קומה שלישית. מסתדרים.
אם אין לך בעיות גב - כי לי היה - אז נראה לי מנשא עדיף ואז לבדוק כמה זה נצרך עגלת תאומים. למרות שללחוצה כמוני זה לא מרגיע. אני אוהבת שהכל מסודר לי מראש ואז אני רגועה.
עכשיו, לדעתי חשוב מאוד כיסוי מלא לעת החורף וזה בצורה ממש מפתיעה אין כמעט עגלות כאלו וחבל. אני ממש לא מבינה למה לא עושים שמשיה נורמלת שיורדת עד הסוף וכיסוי נורמלי מלמטה. רק בדר בייבי ראיתי כאלה ובעוד חברה או שנים. בכל מקרה לבדוק איך הולך הכיסוי חורף כי זה חשוב.
תדעי שבעגלת תאומים את קונה בדרכ את האמבטיה בנפרד אז זה עוד כסף. הפלוס זה שאת צריכה אמבטיה אחת. המינוס שזה באמת עוד תוספת. לדעתי אין למה. אני גרה בצפון הקר ותאמיני ל מסתדרת בלי אני משכיבה בטיולון אבל מה שכן קניתי כאלה שמתקפלים ברגליים ואז זה סוגר כמו אמבטיה, וזה הייתה הבעיה שלי עם הבייבי גוגר.
דיס המלצה:
חפרתי המון באנטרנט ובפורומים של תאומים והלכתי וקניתיאת העגלה הכי משהו לדעתי שהתאימה. קניתי ביד 2 כי המחירים לחדשה הם 3200. למה שרציתי. והתאכזבתי מאוד. העגלה שלי היא סטרול אייר . אני כותבת לך מה לא טוב כדי שתדעי מה לבדוק :
מושבים לא חזקים. הגדול יושב וזה הולך לפי הגב שלו, כמו קרטו כזה. נראה מאוד לא אורטופדי. אני ממליצה ללכת לחנות עם הגדול ולבדוק לפני קניה אפילו אם זה יד 2.
השמשיה לא חזקה, נופלת על פרצוף ואתמול נוסתה ברוח והיא על הפנים. למרות שהיא מכסה יפה.
העגלה שלי משולבת ואפשר להפך את הטיולון אלי או החוצה אבל מה שקורה שכל המרכז כובד של העגלה משתנה ואז היא יותר קשה להיגוי.
נראה לי חשוב נקודות מסויימות כשאת קונה אם תרצי לקנות:
סל גדול.
אפשרות ישיבה לגדול כמעט 90 מעלות
מושב רגליים מתקפל וככה תחסכי אמבטיה
מושב שלא עולה ויורד עם רצועות - הרצועות מתבלות וזה סיוט
חשוב - מחיצה בין שניהם כך הם לא יציקו אחד לשני במיוחד הגדול לקטן מקינאה וכד'
וגם נראה לי חשוב זה כיסוי שונה לכל אחד, כי הקטן את בדרכ סוגרת לגמרי בהתחלה והגדול כל הזמן רוצה לראות מה קורה.
ממש לא ממליצה על משולבת. גם הם יקרות. גם יותר כבדות. וגם סתם מעצבנות.
אה - ועגלת רכבת תחשבי טוב מה את עושה במעליות. בגלל זה אני לא קניתי.
חשוב גם לבדןק אורך רוחב כהעגלה פתוחה וכשסגורה אם זה מתאים לרכב. למעבר במדרגות. עדיף עגלה ברוחב 75 ס"מ שזה רוחב של דלת סטנדרטית היום.
תדעי שהליכה עם עגלת תאומים ולהסתדר איתה בחניות וכאלה לא תמיד נחמד אבל למרות שאני מצטערת על הקניה הספציפית הזאת עדיין אני שמחה שיש לי כי לא הייתי מסתדרת בלי
אגב אם יש לך אוטו הייתי מוותרת מלכתחילה. אני פשוט לא נוהגת בשלנו ויש המון פעמים שאני יוצאת איתם לבד. אחרת לא הייתי קונה ומסתדרת איתם בדרכים אחרות.
זה הנסיון שלי בכל מקרה.
אני מנסה לעשות קישור לשירשור שעזר לי המון מקווה שזה ילך
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=331&messageid=159630044
בהצלחה. מקווה שעזרתי במעט
בזמן אישות שורף בנרתיק נוראאא
ואחרי שיש זרע.. בכלל מרגישה כאילו שפכתי לשם בקבוק אלכוהול..
חוץ מזה אין שום דרך להנות ככה וגם לא מגיעה לשיא בכלל.
מבאס ממש.
שילכו לעזאזל כל המניעות האלו
לא מבינה מה הרעיון
לסרס את הנשים
לקלקל את הגוף שלהן
הכל כדי שהגברים יוכלו להנות בכיף שלהם בלי השלכות בשטח ( הריון..)
לפני שתתנו לי רעיונות לגבי התקנים
לא יכולה
ניסיתי כבר כמה סוגים כל אחד והבעיה שלו (המשותף לכולם = פגיעה בגוף שלי).
לא מקצועיות
לא רגישות
לא סבלניות
(לא כולם הכל ביחד חח..)
סיוט סיוט סיוט
רק צריך למצוא אותם
אין ברירה
ותחושת שריפה בנרתיק זה לדעתי דבר ראשון לפנות לרופא
אפשר גם באפליקציה
לתאר מה את מרגישה בדיוק
בכל מקרה לא כדאי לקיים יחסים במצב הזה
ואולי זו איזו רגישות לטבעת
שמטפלת בכאבים ביחסים
אם את מחפשת לא משהן נקודתי אלא מבט יותר כולל
מירושלים
היא יקרה כי היא פרטית
ברור לי שקשור לטבעת
אבל אין לי מניעה אחרת....
אם מכבי באזור הדרום עוזר לך.
החלפתי כבר כמה רופאות
לצערי כל אחת נפלה על קטע אחר. כבר יצאתי בוכה מרופאה לא רגישה
כבר יצאתי עם אבחנה לא נכונה מרופאה אחרת
ורופאה אחרת בלי סבלנות בכלל
נורא נורא נורא
אולי תכתבי אזור ומי שמכירה תוכל לכתוב לך המלצה.
בכל מקרה אולי יש לך רגישות למשהו כי תחושת שורף לא אמורה להיות. זה חריג אז כדאי כן לבדוק מה קורה.
האמת שגם את אמורה להנות
אולי יש לך שם פטריה? לא נשמע כמו תופעה מוכרת של המניעה הזו ממה שאני מכירה..
הבת שלי ממש מגרדת את השיער, שמתי לה הדרין אבל לא הצלחתי למצוא אח''כ כינים.
מה עוד יכול לעזור?
אציין שיש לה שיער מתולתל..
תודה
אז אולי אין כינים?
שלושה שבועות אחרי לידה וכבר קשוח קשוח עם ההרחקות, דייייי מיציתי😑
כבר קרוב לשבוע יש לי רק כתמים ורודים כאלה לסירוגין, אבל כל בדיקה יוצאת עם כתם.
יש לכן טיפים איך לקצר את הכתמים??
הספריי של אלופירסט,
הייתי מרססת ממש הרבה באיזור והדימום ממש התקצר לי, אחרי 5 שבועות אני חושבת שכבר היה די נקי.
בסוף טבלתי אחרי 7 שבועות אני חושבת אבל בעיקר בגלל שפחדתי לעשות בדיקה שם..
בהצלחה!
אני משתמשת בספריי הזה לכל מיני דברים ועזר לי בטירוף עם תפרים של לידה קיסרית.
אבל הדימום מגיע מהרחם. ולכן דברים שיכולים לעזור זה דברים שמכווצים את הרחם.
למשל- קינמון, מחיצות רימון, טיפות מסטיק תימני...
כמו מה שעוזר לקיצור מחזור.
בהצלחה ממש!!
אנסה את מה שאמרת
תודה❤️
יש למישהי המלצה?
לא עריסה, מיטה שתתאים עד לפחות גיל שנתיים
ראיתי ממש יקרות ב2000 לפחות , אשמח אם יש למישהי רעיון אפילו מאולתר כמו נגיד מיטת איקאה כמובן בצורה שיהיה בטיחותי
מתרחבת מגודל של מיטת מעבר למיטת נוער רגילה, בהתאם לשלב.
עולה סביבות ה600 אם אני לא טועה, בלי מזרון
בת 3 שבועות. כל מוצץ גורם לה לרפלקס הקאה. האצבע שלי והנקה זה הדבר היחיד שמרגיע.
יש לכן המלצות למוצץ שסיכוי סביר שיעזור?
ניסיתי את הקטן של בית חולים, מוצץ של מאמ, ופטמת בקבוק של בית חולים.
מידה 2-2-
אבל זה חלום.
מישהי פה למדה/ לומדת תרפיה באומנות
במבחר?
או באוניברסיטת חיפה?
לא יודעת אם יכול להסתדר, במיוחד שאנחנו אמורים להתחיל מסע טיפולים...
אבל אולי מתישהו
אאמין בעצמי שאני יכולה
ויסתדר לא על חשבון המשפחה
וכו'...
בקיצור:
1. האם במבחר מקבלים גם מהציבור התורני - לאומי? (למדתי באולפנית, עשיתי שירות לאומי...)
2. אני גרה ב"ה בגרעין תורני בצפון
שמחים שמצאנו סוף-סוף את מקומנו
ו-לא נוהגת ואין מצב שאוציא רישיון.
אז אוניברסיטת חיפה הרבה יותר נגישה לי.
אז מישהי מניסיון יודעת להגיד על רמת הצניעות שם?
תודה
יום אחד אמצא את מקומי.
סתם, ב'ה דברים פה מתקדמים
אולי אולי משהו יתקדם פה לעבר עבודה בעז"ה
וגם פתחתי השנה סוף-סוף עוסק פטור לעיצובים שלי...
ובכל זאת
החלום לעזור למתמודדים עם אומנות
נשאר.
אם וכאשר... צריכה להשלים את הקורסים בפסיכולוגיה
ואולי גם עוד שעות אומנות כי עבר הרבה זמן...
ועלות של לימודים גם איכשהו.
קיצור
אשמח לתובנות מניסיון.
זה מה שזוכרת שקראתי או שמעתי.
בהצלחה עם החלום!!
כן... חשבתי אולי השתנה.
מנסיון כואב
בחיפה ממה שאני מכירה זה מקום חילוני..
באסה שנופלים בין הכיסאות.
כן, חיפה נשמע הכי חילוני... כנראהשלא כדאי .
רוב הציבור הדת"ל לומד ועובד במקומות חילוניים, אני לא חושבת שזה צריך למנוע ממך להגשים חלום.
אגב, אני מנחשת שרוב גדול בתואר הזה הוא נשים אם זה עוזר לך…
אח''כ תטפלי רק בילדים/אנשים דתיים?
כנראה שלא בהכרח, במיוחד שצריך לעשות סטאג'/עבודה מעשית במסגרות לא דווקא דתיות.
חבל להמנע רק בגלל הסיבה הזאת.
לק"י
אין בעיות צניעות בקורסים.
כל מיני ציורים לא צנועים בלשון המעטה.
באמת לא חשבתי על זה… היה לי בראש יותר הפן הטיפולי ופחות האומנותי.
עדיין כדאי לברר טוב לפני שפוסלים.
הדיבור, אירועים, וכו
יש כאלה שלא מפריע להם
אבל אם הפותחת שאלה כנראה שלה מפריע
יש מצב לדבר איתה?
אם זה בסדר...
שונים מתנאי הקבלה לתואר ראשון, אז ממש לא כדאי להתייאש מראש
הבעיה המשמעותית יותר שזה נסיעה רצינית
ולא יודעת אם זה מתאים לך..
אני מציעה לך לחפש בנות שלמדו את התואר גם בחיפה וגם במבח''ר ולשאול אותן ישירות.
יש תואר די חדש
בתקווה שכן יהיה מקום נורמלי
אם עשית בגרויות.
יש גם אופציה באונו, יש מסלול חרדי.
ואם את באיזור שיש תחנת רכבת, זה לא נראה לי כל כך נורא.
כי זו לא הוראה שלהם, אלא של המל"ג.
יש אפשרות להיכנס עם בגרויות, אבל בדרך כלל זו ועדת חריגים.
כלא חרדים.
בעצם את מבחר הקימו כדי שתהיה לציבור חרדי ללא בגרויות, אופציה ללמוד לימודים גבוהים.
מבחינתם אם יש למישהו בגרות, הוא לא זקוק למבחר, ולכן זה לא מקומו.
אני יודעת את זה כי בעבר ניסיתי ללמוד במבחר, ולפני הראיון שאלו אותי איפה למדתי, והסבירו שתהיה בעיה קשה, והאופציה היא רק דרך ועדת חריגים. (למדתי במוסד חרדי עם בגרויות).
אולי משם ההיכרויות שלכן. (מהחריגים).
היית לומדת מראש בתיכון שלומדים בו בגרויות,
כנראה שהייתה לך בעיה קשה.
אין לי עניין לכתוב את זה שוב ושוב.
פשוט תבדקו. זו ההוראה של המל"ג.
ביקשו ממני את מס המוסד שלמדתי, ומיד המזכירה אמרה לי שיהיה קשה, כי זה מוסד עם בגרויות. אולי יש סמינרים מוחרגים. אין לי מושג. למדתי בתיכון חרדי רגיל. לא סמינר.
למדתי בסמינר בית יעקב עם בגרות מלאה
לא סמינר גדול
אם למדת באולפנת תהילה ויש לך תעודת בגרות חרדית- תתקבלי
אם למדת בתיכון חב"ד ששייך לממ"ד ויש לך תעודת בגרות של ממד לא תתקבלי. למרות שבעלך ואבא שלך עם חליפה ואת עם פאה וגרביים
יש גם מוסדות חרדיים עם בגרות של ממד (בדיוק כמו שיש אולפנות של חרד"ל עם סמל מוסד ובגרות חרדית)
אולי למדת באחד מהם (חסידויות ספציפיות, נושרים ואולי גם ספרדים חלק)
רואה חברות שעשו בגרות חרדית, החיים שלהם הרבה יותר קלים מבחינה אקדמית
באמת חבל שלא כל האולפנות עושות חרדי
תתקשרו לשם לשאול.
זו הוראה של המל"ג.
אני התקבלתי למבחר
ועשיתי בגרות מלאה
זה הסוג מוסד
למדתי בסמינר ולא באולפנה
גלויההחכמתי.
(יש לי עוד כ"כ הרבה לעשות
ולשנות את עצמי
כדי להתקבל...
אבל זה נותן אופק).
אשמח (תודה לך שהגבת בפרטי!)
ש
אנחנו צריכים להתחיל את המסע לivf (אני לא מאמינה עדיין)
בעז"ה עוד יהיו לי קטנטנים
אז איך זה ישתלב
והאופי שלי - דחיינות, איחורים... צריכה להשתנות הרבה.
ויש עוד הרבה עניינים לטפל בהם
כמו ללמוד להיות אמא טובה יותר...
ולהשלים קורסים בפסיכולוגיה
ולממן עוד תואר...
קיצור
דימיון.
שזה באמת תואר קשה ודורש מאוד.
לא יודעת איך עושים את זה עם קטנטנים. למרות שמכירה כאלה שעשו ושרדו.
ממליצה לך ממש ללכת בעצמך לטיפול באומנות. תכירי את התחום מחוויה אישית ממש (מה שיקל עלייך אחר כך בלימודים) ואולי הטיפול יעזור גם מול הפחדים והתהיות.
זה יכול להיות צעד ראשון בכיוון.
מרגישה שאין לי כבר כח
אנחנו גרים ברחוב מלא ילדים
ויש כאן אימהות שמשחררות את הילדים לבד
והם פשוט עושים נזקים כמו לאבד בימבות, להשתמש באופניים ולפנצ'ר ועוד ועוד
וגם דורשים את התשומת לב שלי כאמא שנמצאת ומבקשים עזרה בכל מיני דברים
אין לי כח להיות הגמח של השכונה
בקושי לילדים שלי יש לי סבלנות
אבל מצד שני אין לי ברירה אלא להציל את הילד של השכנה שמשייט לו בכביש
או ילד שמרביץ לילד שלי ואני צריכה פעם אחר פעם להזיז אותו ממנו ואין שום אמא בסביבה שתקח אחריות ופשוט תקח אותו הביתה
אלו אימהות ספציפיות אבל הן פשוט לא נרמזות בכלל
ואין לי כבר כח
אוףף
זה גורם לי ממש לכעסים וגם להתבאסות על עצמי כשאני כועסת על ילדים של אחרים
אבל באמת זה פשוט חוסר אונים מטורף כשאני חייבת לטפל בעשרה ילדים לפחות במקום רק בשלי הפרטיים
חזרנו מקודם הביתה ומצאתי בימבה חדשה שלנו מלפני כמה ימים שבורה על יד השכנים, וילד אחר מהשכונה עליה. היא הייתה בתוך החצר שלנו בבוקר
וזה כל כך מעצבן כי גם אין לי שום יכולת לדעת מי הוציא ומי שבר. בקיצור, הנזק כולו נספג על ידנו
לא יכולה להשאיר כלום בחוץ. כלום כי ילדים נכנסים ולוקחים
וגם בקטע של אוכל, אין לי כח להאכיל את כל השכונה ולא בא לי לחתוך תפוחים לילדים שאמא שלהם נופשת בבית
(וגם אחרי שאני לא מסכימה, לא בא לי שהם יבהו צמוד אלי בתפוחים הנחתכים לילדים שלי)
סופריקה
הן לא מפחגדות עליהם?
כנראה סומכות עלייך...חחח
הייתי מעדכנת אותן בעדינות בסכנה, אפילו שהן חברות טובות.
אולי זה כביש צדדי ללא רכבים, אז הן מרשות לעצמן? (שזה גם סכנה!!!)
ולא מבינה איך בחוצפתם הם נכנסים לגינה שלך??? הזוי.
הייתי שמה שער וגדר אתמול.
זה לא לעניין
טבריה אמנם לא הכי מופגזת ..אבל תלוי בך..