גם בהשראת השרשור על היצר ובנוסףמאמוש

שרשור מפורום אחר..

מצטטת: לפי ההלכה הגבר מועדף.
זה מתחיל בדבר היסודי שמוזכר במשנה במסכת בהוריות שאם יש איש ואשה בסכנת חיים, איש קודם להחיות אותו; דרך הפולחן היהודי שמונהג ע"י גברים- כוהנים בבית המקדש, חזנים ומנין בבית הכנסת; דרך קובעי המדיניות- מלך ולא מלכה, סנהדרין שכולה גברים, היום דיינים ורבנים שקובעים הלכות; עד לבית ש"איזה היא אשה כשרה העושה רצון בעלה".

*מה לא נכון לגבי הבנתי ב"אשה כשרה עושה רצון בעלה", כך גם הבין הרמב"ם: "וכן ציוו חכמים על האישה שתהיה מכבדת את בעלה ביותר מדיי, ויהיה לו עליה מורא, ותעשה כל מעשיה על פיו, ויהיה בעיניה כמו שר או מלך מהלכת בתאוות ליבו, ומרחקת כל שישנא." [הלכות אישות פרק טו']
*נוסיף עוד: האבודרהם ובעקבותיו הטור (שעליו נסמכים כל בית ישראל בפסיקה), מפרשים את ברכת שעשני כרצונו, כברכת דיין האמת, שהאשה מקבלת עליו את הדין שהיא פחות מהגבר בקיום מצוות.

אז דוגרי ובאמת. בלי כל מיני ללמוד לעומק וכ,ו (לא מזלזלת חלילה.. אבל רוצה דוגרי בלי להתפלפל..)

איזה מקום יש לאישה אם כך מזלזלים בה?!

אישה זו שממשיכה את הילודה. אז מדוע צריך להציל גבר?

ושאלה אחרונה ופחות קשורה: למה אישה שנאנסה חייבת להתחתן עם האונס אם לא נאבקה איתו? הרי יש דבר שנקרא פוסט טראומה שקופאים במקום, אז מה זו ההתעללות הזו??!!!

סליחה על האריכות.

~נכתב כשאני ממש ניסערת~

לא השאלה מה היחס, השאלה מה הסיבה ליחסג'ינג'י
כל ראיה לגופה...
ןלגבי נאנסת היא לא חייבת להתחתן איתו, הוא חייב להתחתן איתה אם היא רוצה
הוא חייב להתחתן איתה אם אבא שלה מסכיםשקר החן
ואבא שלה יעשה הכל כדי שזה יקרה... כי אחרת לא יצליחו לחתן אותה..
(אני גם לא מבינה את ההלכה הזאת.. מה קורה במקרה שקופאים במקום כמו בפוסט טראומה)
הדין לגבי אנס לא נכון לימינורב מג של מילים
אין שום קשר בין אונס בימינו
לאונס (בין יהודים!!!) בתקופה ההיא.
לא.אדם כל שהוא

בכל מקרה, זה תלוי ברצונה.

ציטוט מהרמב"ם-

"המפותה שלא רצת להינשא למפתה, או שלא רצה אביה ליתנה לו, או שלא רצה הוא לכנוס--הרי זה נותן קנסה, והולך...

ד  אבל האנוסה שלא רצת היא, או אביה, להינשא לאונס--הרשות בידם, ונותן קנס.  רצת היא ואביה, ולא רצה הוא--כופין אותו, וכונס ונותן קנס:  שנאמר "ולו תהיה לאישה"

אני חושב שהמשפט הכחול כתבת עונה ליחסשאג
היא פחות אבל בקיום מצוות לא דווקא בכל דבר
יחס הוא נגזר של תפקידג'ינג'י
אין פחיתות כבוד בתפקיד שונה
מביא תשובה מכיפהלחפש את האור

בס"ד

למה אם איש ואשה טובעים מצילים את האיש?

תוכן השאלה:
שלום , ותודה רבה על הקדשת הזמן!

לשאלה-
איך אפשר להסביר את פסק ההלכה האומר שאם בנך ובתך טובעים בים, חובה עליך להציל דווקא את הבן ולא את הבת (אני לא זוכרת היכן בדיוק זה מוזכר, אבל זאת הלכה ידועה ששמעתי) ???
למה?!? אין לנו צורך שווה בעולם הזה?!?
אני מאמינה שיש לזה היגיון ותשובה מספקת ואשמח אם תענו לי.
תודה רבה!

תוכן התשובה:
שלום וברכה,
ראשית, ישר כוחך על השאלה! בזכותך פתחתי ובדקתי, כי עד עכשיו לא למדתי מעולם את ההלכה הזו בצורה יסודית.

אכן, כך נאמר במשנה במסכת הוריות פרק ג, משנה ז "האיש קודם לאשה להחיות". בהמשכה של משנה נאמר שאם האיש והאשה בבית השבי ואפשר לפדות רק אחד מהם פודים תחילה דוקא את האשה, וכדי להבין את ההבדל בין שתי ההלכות נלך צעד אחד צעד, ואז בעזרת ה´ הדברים יהיו מיושבים על הלב ועל הנפש.

א. נקדים ונאמר שהחיים של כל אדם מישראל הם חיי נצח. תחילתם תחת כסא הכבוד, אחר כך יורדת הנשמה לעולם הזה - עולם העשייה - כדי להוסיף שלמות דרך המצוות, ואחרי שהיא מסיימת את תפקידה בעולם הזה היא עוברת לעולם הבא. עולם הבא עצמו כולל, לדעת המקובלים, שני שלבים: ´עולם הנשמות´ שבו הנשמה נפרדת מהגוף עד תחיית המתים, ולאחר מכן חוזרים הגוף והנשמה ומתאחדים לנצח. אם כן, העולם הזה הוא שלב - חשוב ואהוב מאוד - אבל יש לזכור שהוא רק שלב במערכת חיים שלמה. משמעות הדבר היא שגם האיש וגם האשה ימשיכו לחיות, השאלה היא באיזה שלב ובאיזה עולם (כמובן שבכך אין די לענות על השאלה, זו רק הקדמה חשובה שגם שמה את הדברים בפרופורציה נכונה).

ב. מהו תפקידו של השלב הנוכחי של החיים שלנו, בעולם הזה? על כך אומרת המשנה במסכת אבות "יפה שעה אחת של תשובה ומעשים טובים בעולם הזה מכל חיי העולם הבא", והרמח"ל האריך בענין מאוד (בספרים דעת תבונות ודרך ה´) וקיצור דבריו הוא שדרך עשיית המצוות בעולם הזה מוסיפה הנשמה כח וחוזק בבואה לעולם הנצח. אחרי שמגיעים לשם אז "יפה שעה אחת של קורח רוח בעולם הבא מכל חיי העולם הזה". כל שלב ותפקידו הוא.

ג. את טעם ההלכה שהאיש קודם לאשה להחיות הסביר הרמב"ם, שהאיש מחוייב במצוות יותר מאשר האשה. וכאן יש להיזכר בדבריו המפורסמים של המהר"ל בספר דרך חיים, שהסיבה שהאשה פחות מחוייבת במצוות מהאיש היא שנשמתה מתוקנת יותר מלכתחילה, יש אצלה פחות מחיצות בין הגוף לנשמה.

המסקנה ההלכתית משלבים ב-ג היא, שאם שאין ברירה ומוכרחים להציל רק נפש אחת - מצילים את האיש, שקיום המצוות שלו בעולם הזה חשוב יותר לתיקונו מאשר מה שחשוב לאשה קיום המצוות שלה, שכאמור אצלה מלכתחילה הנשמה הינה מתוקנת יותר. ודאי שבכל מקרה מדובר כאן על מצב של חוסר ברירה, ואם אפשר חייבים אפילו לחלל שבת ויום כיפור בשביל להאריך את החיים אפילו ברגע אחד (ואת הסיבה לכך כתב רש"י ש"חביבה בעיניו נפש של ישראל", עד כדי שהצלתה דוחה את כל האיסורים בתורה חוץ משלש עבירות החמורות).
עוד נוסיף כי המשנה אומרת שיקול אחד בעניין, אך כשהדברים יורדים למעשה ודאי שיש לבדוק שיקולים נוספים. למשל, אם זו אשה שכל ישראל צריכים לה כמו דבורה הנביאה ודאי שזהו שיקול להעדיף את הצלתה.
וכיון שההלכה שהאיש קודם לאשה להחיות מבוססת על שיקול לגופו של ענין (ולא על העדפה עקרונית של האיש על פני האשה), אומרת המשנה לגבי הצלה מבית השבי שפדייתה של האשה קודמת, וגם הלכה זו מבוססת על שיקול לגופו של ענין, שלאשה יכול להיגרם קלקול בבית השבי הרבה יותר מאשר האיש.
וראי גם שיעור נרחב העוסק בהשקפת היהדות על איש, האשה וההבדלים ביניהם:
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=8&q=

מקור:

http://www.kipa.co.il/ask/show/87760-%D7%9C%D7%9E%D7%94-%D7%90%D7%9D-%D7%90%D7%99%D7%A9-%D7%95%D7%90%D7%A9%D7%94-%D7%98%D7%95%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%A6%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%90%D7%99%D7%A9

אולי שכחת אבל האיש מצוה לנהוג באשתו כמו מלכה יותר מגופומשה אבואב

הסיבה ששולטים הם זכרים במלך סנהדריןיהונתןברבי

מוסבר בקבלה שהצד הזכרי (שקיים גם באשה) הוא הצד של המחשבה המופשטת יותר, והיא הכרת האמת כפי שמעבר לאפשרות ביצוע בעולם.

לעומת זאת הצד הנקבי זאת המחשבה המעשית והיא מה האמת מהצד המעשי, מה הדרך היותר נכונה לנהוג.

אם כן כיון שהמטרה שלנו היא להיות קשורים לאמת מי שצריך להוביל זה הזכר, אלא שהוא זקוק לנקבה כדי שהוא יוכל לבצע את תפקידו.

אך צד נקבי בלי צד זכרי פירושו ניתוק מההכרה של האמת. ואף על פי שהמטרה נעשית דרך הצד הנקבי הרי בלי שהצד הזכרי יהיה בראש הרי זה לא שייך.

ועוד שדוקא זכרים שמחוייבים בכל המצות הרי המצוות יותר נוגעות להם ועל כן הם יכולים יותר לתפוס את האמת של המצוות מצד החוויה שלהם  שהיא חוויה מחייבת ועוד שעליהם לתפוס את האמת המופשטת של המצוות, ולכן הם יושבים בסנהדרין.

ועל הזכרים תמיד החובה להתרומם יותר מהמחשבה הרגילה כדי לקדם את העולם לכיוון יותר טוב.

תפקיד המלך הוא להיות איש חזון, להראות חזון שהוא מעבר למה שהעם מבין, ועל כן האשה שיש לה בינה יתירה וחושבת יותר עם כח הדמיון. אין היא שולטת כמלך אלא כמלכה שעוזרת למלך לבצע את החזון.

מהההט1
זה אם האונס זה אמיתי?? זה משוגע לגמריי
לא, זה לא אמיתי.אדם כל שהוא

האונס חייב לשאת את אנוסתו, אם היא רוצה (אני לא נכנס לפרטים מדוייקים מתי מוטלת עליו החובה, זה לא נוגע לעניין).

אין לאנוסה שום חובה להינשא לאונס בשום מצב שהוא.

אני לא מבינה כמה דברים....binbin
האנס חייב לשאת- אין לאנוסה שוב חובה להינשא ??? כאילו מה?? עוד דוגמא,
מצוות פרו ורבו חלה על הגבר לא על האישה... אממממ.. איך??
לא הבנתי, מה לא מובן לגבי השורה הראשונה ?שואף לאור

א.אותו אדם שעשה מעשה מתועב חייב לשאת אותה אם היא מעוניינת בכך,זה נתון אך ורק לרצונה.

ב.הכוונה שהגבר מחוייב במצווה זו,להביא ילדים לעולם,האשה אינה מחוייבת בכך,אך מדובר בחלק מהיסודות הפנימיים ביותר של היותה אישה.

1. הוא חייב, במקרה שהיא רוצה.אדם כל שהוא

2. לגבי פרייה ורבייה, איש מצווה על פרייה ורבייה. כדי לקיים את המצווה, הוא צריך אישה. אבל כמובן שאף אחת לא חייבת להתחתן איתו. אז הוא עושה את ההשתדלות שלו, ובד"כ מישהי תרצה והוא יצליח להתחתן ולהוליד ילדים.

אם אף אחת לא תרצה להתחתן איתו, אז אין לו אפשרות לקיים את המצווה.

אשה בטבעה רוצה להביא ילדים ולכן לא מחויבת,מחפשת דרך

מה שכן גבר קבל את החיוב  בכדי שיהיה קיום לעולם והמשך, אחרת הוא לא היה מתחתן מעצמו.

צריך להבין דבר חשוב.

בכל מערכת יש את איש החזון ויש את מי שעוזר ליישם אותו. 

בשביל שהעולם ימשיך להתקיים הגבר קיבל את החיוב להתחתן ,כי אחרת לא היה עושה זאת.

ואשה מטבעה רוצה ליישם, לכן אין צורך לחייבה.

זה האנס שמחוייב להתחתן לא הנאנסתיהונתןברבי

יש פה כל כך הרבה אי-הבנות מעוותות,אלעזר300

אבל גם שאלה עניינית שצריכה הסבר נינוח. בכל מקרה, לשניהם, מצווה להגיב. אבל אני קצת מרחף כרגע; לכן אני מבקש שתנדנדו לי באישי ובהתראות כדי שאגיב כשאוכל. תודה וברכת ה'.

מתוקה, הרמב"ם גם הינחה את הבעלחניתה

שיהיה אוהב את אשתו כגופו, ומכבדה יותר מגופו. ויהא דיבורו עימה בנחת. ולא יהיה עצב ולא רגז... וכו' וכו'

אני מציעה לך להעמיק בדברים ולא להתעצבן... אף אחד פה לא הסביר טוב את הדברים...תפני לרב, לאתר הידברות ותקבלי תשובות אמיתיות...

לגבר ולאישה, יש טבע שונה. חכמינו זכרונם לברכה הכירו את השוני בפנימי בין גבר לאישה. וכדי ליעל את התקשורת שלהם נתנו הדרכה איך לדבר עם הצד השני. הרמב"ם מסביר, אם את רוצה שלום בית עם בעלך - דעי לך שמה שבעיקר גבר צריך זה להרגיש שאת מעריכה ומכבדת אותו. וגם על הגבר הדריך לכבד את אשתו יותר מגופו - כי האישה יש לה נפש עדינה יותר משלך. ולכן מה שלך זה מתאים - בעיניה יכול להיות מאוס. איך שאתה רגיל לדבר עם החבר שלך - זה לא מתאים לדבר עם אשתך - אלא תמיד בנחת בנועם ובעדינות.

הדברים הם עמוקים וחכמים וממש ממש ממש לא נכתבו בכוונה להשפיל את האישה. להפך חזל משבחים את האשה בהרבה מקומות ועל הכח שיש בה להשפיע על בעלה לדרך הנכונה. התורה כל כך מעריכה את האישה!!

כותבים חזל לתלמידיהם - אם אתם רוצים להתעשר - כבדו את נשותיכם, שכל הברכה שיש בבית היא מן האישה.

כתבו להיזהר מאוד בלפגוע בבנות ישראל - שהן בבת עינו של הקב"ה.

כתבו שאין לחיות עם אישה בלא כתובה, כדי שלא קל בעינך לגרשה - וזה מלפני 3000 שנה. זה היה יוצא מגדר הרגיל אז. כי לפי דרך התורה הקדושה, בנות ישראל הם לא הפקר. אי אפשר לקחת אישה ולשלוח אותה ברגע שנמאס או רבים ולא מסתדר. אלא בכתובה, עם עדים, בקדושה

יקירה, בלי ללמוד דברים לעומק - מבינים דברים עקום!

אשתדל לענות על הכל: הגברובצאתי
פשוט יותר דומיננטי בד"כ. בכל תחום בחיים. לכן האשה אמורה לעזור לו בכל מה שהוא צריך כדי שהוא יפתח את ביתם ואת העולם בכלל ("מאחורי כל גבר מצליח עומדת אישה חזקה..."), והוא מצידו אמור לדאוג לה לכל מה שהיא צריכה.
אם תעייני קצת בתנ"ך תראי שהנשים מאוווד משמעותיות- מרים, בנות צלפחד, רחב, השונמית, יעל, דבורה, אסתר. ועוד ועוד. אבל תמיד הם דחפו מעצמם את הגברים להיות אלו שיותר פועלים. זה דרכו של עולם.
ולכן צריך לשמור קודם כל על הגברים. זה מה שאשה נורמלית רוצה, כי הגברים יותר ישנו בעולם. לכן פרעה גזר להשמיד את הגברים ולא היה אכפת לו מהנשים. את הנשים הוא היה הופך למצריות, הם לא היו מקימות לבדן עם.
לגבי האונס, החיוב להינשא הוא רק במקרה שהאשה רוצה זאת. פעם הבאה תבדקי לפני שאת סתם אומרת...
ויש בזה הרבה היגיון. כך הוא לא יכול לזרוק אותה אחרי שעשו מה שעשו, בניגוד לתרבות הבלתי צנועה המקובלת היום
רק לחדדכוחות שמימיים
שבסופו של דבר בזכות נשים צדקניות...

פרעה אכן טעה ובזכות הנשים הצדקניות העם היהודי המשיך להתקיים ועם ישראל המשיכו לפרות ולרבות למרות תכנוניו המרושעים של פרעה...
להגיד 'הגבר פשוט יותר דומיננטי'DvorW

זה מה זה לא תשובה...

נכון. אלו רק שלושת המילים הראשונות.. תמשיכי לקרוא..פעמינו קדימה
אשיב על מה שאני מכיר ויודעשואף לאור
עבר עריכה על ידי שואף לאור בתאריך ג' באייר תשע"ו 18:25

א.לחפש את האור הביא לך שו"ת בנושא הצלת הגבר ואת העובדה שיש לפדות את האשה לפני האיש מבית האסורים,עייני שם.

כנ"ל כבר השיבו לגבי עניין האנס,היא אינה מחוייבת בדבר,הוא חייב לשאת אותה לאשה אם היא רוצה בכך.

ב.גבר ואשה נבראו עם מאפיינים יסודיים שונים ועם מטרות שונות בעולם.

בא הכותב ושואל למה האשה "לא יכולה להיות" ויוצא מקודת הנחה סובייקטיבית שההבדל ביחס הוא משום "העדפה" כלשהי.קודם כל זו בורות,אין העדפה טוטאלית בהלכה של הגבר על פני האשה.ההלכה מתייחסת לאיפיונים השונים של האשה והגבר ומתייחסת לכך בהתאם.

האם מכיוון שזה לא הדבר הטבעי ביותר לאשה להיות בתפקיד מלך או גנרל,זה אומר שהיא נחותה יותר ? זו נקודת הנחה מוטעית המבוססת על הסתכלות מערבית,כיאלו ותפקידי הכוחניות הפרסום והכבוד הם הנחשקים ביותר בעולם ולכן זו אפליה שלא טבעי לאשה לעסוק בהם.זו חוות דעת שמבוססת על תרבות יוון ביסודה,זו לא הסתכלות תורת ישראל.

ובאופן כללי כל כתיבת הדברים מבוססים על הסתכלות מערבית שכזו.

התורה הפקידה בידי האשה את האחריות האולטימטיבית של הבאת חיים לעולם וגידול הדור הבא על כל היוצא בזה,תפקיד שהגבר אינו יכול לבצע לבדו בלי שום חולק.אין שום מציאות בה אשה יכולה להיות מלך וגנרל ותפקידים דומים לזה ולמלא את תפקידה הנשי,זה תרתי דסיטרי מבחינת עצם העיסוק הלוחמני והלחץ האדיר המוטלת על דמות כזו,ומעצם כך שמדובר בדרישות טובעניות שמשתלטות על מרחב הזמן ותפקידיה כאם.

למען האמת ישנן נשים במערב שממלאות תפקידים כאלו שנחשבו עד לא מזמן לגבריים, אך אכן הן משלמות מחיר יקר,הילדים שלהם גדלים באטמוספרה כזו שחסר להם אם רוב שעות היממה והם רואים אותה רק בלילות,היא לא משתתפת כמעט בחינוך ובגידול שלהם.

האם אשה כזאת לא מפספסת את נקודת יחודה של היותה אשה ? הנה היא הוכיחה שהיא יכולה למלא את התפקיד הנחשק אך בד בבד הוכיחה שהיא לא יכולה להיות אם במקביל.

אם נקבל את התפיסה הזו שגבר ואשה צריכים לקחת על עצמם את אותן מטלות,המשפחה האנושית תפגע באופן אנוש במהלך השנים ותוביל לתמורות לא ברורות בחברה.

התורה באה ומאמירה את תפקידה של האשה היהודיה ומייחדת אותו לבסיס שעליו הבית עומד.המושג "עקרת בית" מגיע מן המילה "עיקר",שהיא עיקר הבית.

אם לוקחים את העיקר ונותנים לו לשאת בתפקידים כאלו,הבית נפגע.

דווקא מתוך ההסתכלות הזו מבינים שאין כאן הסתכלות נחותה כלפי נשים,אלא שלא חייבים לקבל את ההסתכלות המערבית הרדודה לפיה רק תפקיד תובעני ובכיר (קרייריסטי) מביא כבוד לבעליו,התפקיד של האשה הוא מכובד וגבוה,ואשמים אלו שמסתכלים עליו בנחיתות, בבורות וחוסר דעת ותו לא.

ג.גם לגברים מחוייבות רבה לנשותיהם,ובית יהודי כשר ושלם הוא זה ששני הצדדים ממלאים את תפקידם,יש כבוד הדדי גדול בין שניהם,ואחד מכבד את השני.

הרמב"ם כותב גם רשימה ארוכה של חובת הגבר לאישתו,זה כמעט בגדר הונאה להביא חלק מן הדברים בלבד.

"יט וְכֵן צִוּוּ חֲכָמִים שֶׁיִּהְיֶה אָדָם מְכַבֵּד אֶת אִשְׁתּוֹ יוֹתֵר מִגּוּפוֹ וְאוֹהֲבָהּ כְּגוּפוֹ. וְאִם יֵשׁ לוֹ מָמוֹן מַרְבֶּה בְּטוֹבָתָהּ כְּפִי מָמוֹנוֹ. וְלֹא יַטִּיל עָלֶיהָ אֵימָה יְתֵרָה. וְיִהְיֶה דִּבּוּרוֹ עִמָּהּ [נ] בְּנַחַת. וְלֹא יִהְיֶה עָצֵב וְלֹא רַגְזָן:"

הכבוד הוא הדדי,ודרך כל העולם שאשה אוהבת את בעלה ומעריצה את בעלה והוא אוהבה ומגונן עליה.אלו שני הבחנות שונות שגם מדגישות את ההבדל הנפשי בין גבר לאשה,ולא נחיתות או עליונות,זו כלל לא ההסתכלות של היהדות..

ד.לגבי ברכת שלא עשני אשה,הוא פשוט מעוות את משמעות הדברים.

אכן אשה פטורה ממצוות שהזמן גרמן מכיוון שהן נולדו במעלה רוחנית גבוהה יותר משל הגבר (יש לזה מקורות בתורת הסוד ובעוד מקומות אם אני זוכר נכון).

מימלא אי אפשר לברך "שאל עשני גבר" השקול בעצם ל "שאינני מחוייבת ללמוד תורה" כי זה נשמע כזלזול בתורת ה' מעצם ניסוח שכזה,ולכן היא מברכת ללא שם ומלכות "שעשני כרצונו",פירוש- קרובה יותר לרצונו.

לעומת זאת הגבר מברך "שלא עשני אשה" משום שהוא חייב בלימוד תורה ולכן מברך על כך שנצטווה בכך ושלא נברא שאינו מחוייב לכך (למרות שהאשה במעלה רוחנית גבוהה יותר,בשתי הגירסאות לאשה ולגבר ישנם הדגשות שונות של אותו שוני שנבראו איתו).

ככלל תחשדי תמיד בפיסקאות המביאות כהוכחה לדבריהן ציטוט חלקי של המקורות.

בדברי הרמב"ם הדברים היו חריפים בצורה בולטת,מכיוון שפיסקה לפני כן מובאת המחוייבות של הגבר כלפי אשתו,והכותב פשוט נמנע מלציין זאת.

...super girl

ושילדים לא רואים את האבא כל היום- זה כן בסדר??

וההסתכלות הזו היא כן התבוננות נחותה על נשים.

מה שאתה אומר זה שהתפקיד של נשים הוא בבית- לבשל ולנקות ולהוליד ילדים. אני לא מבינה למה אתה אומר את זה- אולי פעם זה היה ככה אבל רוב הסיכויים שלא כולם היו מרוצים, וגם אם כן, המצב הזה היה המצב היחיד שהכירו, ככה שלא היה הרבה מקום לשגרה אחרת.

שכל אחת ואחד תעשה מה שמתאים לה, ומה שהיא רוצה\מה שהוא רוצה לעשות, החלוקה שעשית מכלילה לחלוטין ומונעת כל אפשרות אחרת.

ותחשוב על זה- אם פעם הסנהדרין והשליטים וזה היו בנים(בעיקר כי הם היו חזקים יותר פיזית) אז מי קבע את החוקים והכל? גברים.

תגובהשואף לאור
עבר עריכה על ידי שואף לאור בתאריך ד' באייר תשע"ו 01:54

א.זה לא בסדר,אבל בהחלט נורמלי שהילדים יראו את האב פחות והוא יהיה המפרנס העיקרי.התלות והצורך של הילדים באם ביום יום הוא גדול מהבחינה הזו מנוכחות האב ביום יום.מובן שיש משמעות גדולה לנוכחות האב,אבל אנחנו מדברים על היבט יחסי.

ב.קודם כל לזלזל בתפקידים האלו שהם בעצם חלק חיוני בתפקוד ותחזוקה של בית,זו הסתכלות מערבית פסולה.מה בדיוק ההסתכלות הזו מציעה,שלא יעשו את הדברים האלו ? שהבית יהיה מוזנח וחינוך הילדים מוטל על מטפלות וכיוצא בזה ? זה מה שנשים קרייריסטיות במערב עושות הלכה למעשה,אני מניח שרוב האדם ובטח שאנו כיהודים לא רוצים שהבית שלנו יראה כך.

יש גם הסתכלות מוקצנת במושג הזה,כל עבודה באה במאמץ סזיפי כלשהו,ואפילו מהנדס מפעיל את ידיו במרץ שעות ברציפות לכתיבת תוכנה,למרות שהקלדה במקלדת נשמעת כמו עבודה מזולזלת כשלעצמה אך התמורה מכך היא גדולה.

כך גם בבית העובדות האלו לכשעצמן יכולות להראות מזולזלות אך כשהן למעשה למטרה של הקמה ותפקוד של בית ? לזלזל בעבודות הללו זה לזלזל בבית.

ג.לא אמרתי שמתאים לכל אחת או שנכון שכל אחת שתעבוד רק בבית,אך אם שהתפקיד של חינוך הילדים וניהול הבית זה לא ערך או סדר עדיפות עיקרי אצלה,אז העא למעשה פוגמת מתפקידה כאם.ומעט נשים מתנערות מתפקיד זה. 

כמובן שגם הבעל יכול וצריך לעזור,ואין פה חילוק קטגורhילי של מי מבשל,ומי מוריד את הזבל,אלא שבאופן טבעי האשה היא שמנהלת את סביבת הבית.לחשוב על כך באופן אינטואיטיבי כדבר נחות,זו חשיבה מערבית חינוכית,ולא עניין אובייקטיבי.

ד.הסנהדרין קבעו ופסקו לפי תורת ה',ולא לפי מגדרם.אם ההלכה הייתה ח"ו מוטת מגדרית לא היה לבעל כל מחוייבות לאשה,ורואים שבהלכה היהודית זה להפך מכך,ויש כבוד גדול למהות האשה במציאות.

בנוסף,הסנהדרין לא היו סנהדרין מכיוון שגברים היו חזקים יותר,זה דבר חסר שחר ואת שוב עושה היקש מן החברה הנכרית לחברה היהודית בגולה,אני ממליץ ללמוד את ההיסטוריה של עמנו,אך אחד לא שלט ביד חזקה בנשים אצלנו.חז"ל העריכו מאד את נשותיהן..

מובן שבחברה שאינה יהודית ואינה צועדת בנטיב תורת ה',תמצאי תופעות כאלו בשפע,אך להקיש מכאן לכאן זה טעות.

אני אשמח למקורות.סתמישוו
מה שאני יודע זה שאם אישה נאנסה, הגבר חייב להתחתן איתה אם היא רוצה, אם היא לא רוצה אז אין שום דבר.
אבל איםה כתוב ההלכה שאם האישה לא נאבקה איתו אז היא חייבת להתחתן עם האונס..

פשוט אף פעם לא שמעתי על זה.. מעניין
אשמח אם תראי לי איפה זה כתוב
מקורות למה?super girl

כתבתי.סתמישוו
מקורות להלכה שאם אישה נאנסת ולא נאבקת היא חייבת להתחתן עם הגבר
אני אשמח למקורות.סתמישוו
מה שאני יודע זה שאם אישה נאנסה, הגבר חייב להתחתן איתה אם היא רוצה, אם היא לא רוצה אז אין שום דבר.
אבל איםה כתוב ההלכה שאם האישה לא נאבקה איתו אז היא חייבת להתחתן עם האונס..

פשוט אף פעם לא שמעתי על זה.. מעניין
אשמח אם תראי לי איפה זה כתוב
גבר נסער יכול לכתוב כך:ברכושקה

מה זה העליונות של האישה?

"בזכות נשים נגאלו ועתידים להגאל". ומה עם כל הגברים שנלחמים (הרוב גברים)

"מכבדה יותר מגופו"

ויש עוד הרבה על זה הדרך

כל ציטוט נכון לכיוון מסויים. אי אפשר לומר שהגבר עליון.

לגבי הענין שצריך קודם להציל את האיש מטביעה, זה לא בגלל עליונותו. אלא פשוט מחשבון מתמטי לגבי התיקון בעולם.

ויש עוד הרבה להרחיב בענין,

נראה לי שצריך להבהיר כמה דבריםבחור כארזים
אני לא אפרט ואסביר כל עניין לגופו, אלא אדבר בכללי. ברוך ה' נראה לי שכבר התייחסו לכל עניין פרטי שהבאת.

בלי להעליב, אבל נראה לי שאת קצת מתבלבלת:
קודם כל, לא כל העובדות שהבאת נכונות. למשל, עירבבת בין דין של פנויה שנאנסת, שיכולה לחייב את האנס להינשא לה (זה כמובן נועד לטובתה, שכן יכול מאוד להיות שלא ירצו לשאת אותה), לבין דין נערה מאורסה שזנתה, ששם יש חילוק בין זנתה מרצון לאונס. כדי להבדיל בין מי שזנתה מרצון לאונס מעלה התורה את השאלה האם היא זעקה, אבל זה רק פרמטר אחד שמובא לדוגמה ואל תתפסי דווקא אליו.
שנית, כמו שיש את הדינים שהזכרת יש דינים רבים אחרים שמייצגים את ההפך. אדם חייב לכבד את אישתו יותר מגופו. אישתו ובנותיו של אדם מקבלות מהכסף שהוא השאיר דמי מחיה, אפילו אם זה אומר שהבנים (היורשים שלו) יצטרכו לקבץ נדבות. אישה קודמת לגבר לפידיון שבויים. וכן עוד הרבה דוגמאות...
העיקר הוא שאין שום צורך לנסות להשוות בין גברים לנשים, פשוט כי הם לא אותו דבר. יש להם יכולות שונות ותפקידים שונים, ובהתאם לכך גם דינים שונים. (זה כמובן נכון לא רק להבדל בין גבר לאישה...) בתחומים מסויימים יש לגברים עדיפות ובאחרים לנשים, הכל בהתאם להבדלים ביניהם.
עניין אחד שאני כן אתייחס אליו, כי הוא מייצג הרבה, הוא הפן הממוני. בעולם הקדום הגבר היה אחראי על הצד הכלכלי של הבית, ותפקידו היה לדאוג לאישה (נובעים מכך הרבה מההבדלים בין דיני גברים לנשים, למשל לעניין ירושה). לפי דעתי יש בזה צד מכבד, שהאישה לא צריכה להתעסק בעינייני כספים (זה לא בהכרח אומר שהיא לא צריכה לעבוד, אבל בכל זאת יש בכך מעלה). כמובן שהיה צד בעייתי בזה שכל הממון בבית היה שייך לגבר (בדר"כ), כי במקרה של גירושין או פטירה של הבעל האישה נשארת בחוסר כל. לכן חכמים תיקנו את חיוב הכתובה, שהיא בעצם שטר המשעבד חלק מממון הבעל לאישה במקרה של פטירה או גירושין.
אבל אם תחשבי על זה, הרי בימינו נשים עובדות, מרוויחות בעצמן כסף וגם נחשבות כגוף כלכלי נפרד. אם כן, במקרה של גירושין בימינו, כשמדברים על חלוקת הממון וכו', תקנת הכתובה רק הורסת את השוויון. הרבה גברים טובים קורסים תחת נטל דמי המזונות, ועדיין מעולם לא שמעתי על אישה שמתלוננת על זה...
לקרוא בראש פתוחYoyo1516
הקדמות

ראשית- אני רוצה להבהיר שכל מה שאני כותב פה הוא על דעת עצמי ולא על דעת היהדות או רב כלשהו וכד'.

שנית- אני יוצא מנקודת הנחה שהיהדות כולל מה שאמרו חז"ל ראשונים ואחרונים הכל אמת,וושתכלית קיומנו היא 'עבודת ה'.

שלישית-אני מדבר רק במקרה ויתברר שלפי עמדת התורה האדם הוא עליון מהאישה(לא בררתי את הנושא ולכן אין לי דעה).

יצאנו לדרך

התרבות הפוסט מודרנית איבדה את כל האמונות והעקרונות שלה,כלומר נשארה ריקה מערכים,והמציאות הזאת מביאה למחשבה שהכל שווה ושאין הדרגה במציאות, כלומר הרעיון השיוויוני הוא לא ערך בפני עצמו אלא תוצאה של חוסר ערכים,ולכן היום אפילו משווים אדם לבהמה(אחוז גדול מהאוכלוסייה האירופאית סוברים שמותר האדם מן הבהמה אין'(להרחבה בנושא ע"ע בספרו של פיטר סינגר-'מוסר הלכה למעשה'))
והיהדות מלמדת אותנו שהשיויון הכלל-מציאותי הוא לא נכון, שהמציאות היא הדרגתית- יש דומם, ודרגה מעליו צומח,ומעליו חי,וכו'
א)כוזרי מאמר ראשון לא-מג
ב)איסור ''לא תחמוד''-שלכאורה לפי היאדאל השיוויוני כן צריך לחמוד משום ש'למה לשני יש משהו שלי אין זה לא שווה'אלא שהיהדות מלמדת שכל אחד הוא שונה ולכן יש לו צריכים שונים
ג) ההדרגה של כהן לוי ישראל(כל כך לא שויוני)
ד)אני יכול להביא עוד מאות הוכחות אבל נראה לי שהענין הוהבר די צרכו.
כלומר עמדת היהדות היא שהמציאות מורכבת מהרבה גורמים לא שווים,ולכן אנו בתור עובדי ה(בהתחלה הקדמתי שאני יוצא מתוך נקודת הנחה שהיהדות היא אמת והתכלית היא עבודת ה)צריכים לזהות איפה אנו נמצאים ודווקא שם לעבוד את ה,אף פעם לא תשמעי צדיק שבוכה מדוע הוא לא מספיק חכם,להיפך הצדיק מבין שככה ה רוצה שהוא יהיה, אז הצדיק מקבל את המצב ומנסה להוציא את המירב מהמצב הנתון,ולכן בחיים לא נשמע על ישראלים שבוכים מדוע הם לא כהנים,משום שכל אחד מבין שאין אידאל להיות הכי איכותי במציאות, אלא האידאל הוא לעבוד עבודת ה במקום שלך,ולשאוף לעבוד ממקום שלא שייך לך זה 'עבודה זרה' כלומר עבודת ה ממקום שהוא זר לך,וכמו שאני לא מתלונן שאני פחות מהכהן ככה אישה לא צריכה להתלונן שהיא פחותה מהגבר(שוב פעם אני לא אומר שהאישה פחותה מהגבר,אלא רק אם ובמקרה יסתבר שזה דעת התורה),ולהיפך יש לה ברכה שדווקא מדברת על העבודת ה הכי אמיתית וכנה-"ברוך שעשני כרצונו"-כלומר אני מכירה במקום שלי ומבינה שדווקא המקום הזה הוא רצון ה ולא מקום אחר/זר(אפילו שהמקום האחר נחשב יותר גבוה).

כתבתי דברים שלא מקובלים בתרבות הפוליטיקלי-קורקט,ואפילו בתרבות התורנית מעולם לא שמעתי גישה מעין זו לנשים,ולכן הגיוני מאוד שדברי צרמו לאוזניים רגישות,ולכן אני מבקש סליחה ומחילה מכל מי שנפגע מדברי בצורה זו או אחרת,
מקווה שלא פגעתי בשום ציבור ובשום מגזר,כל מה שכתבתי זה דברים שעלו לי עכשיו תוך כדי כתיבה(כלומר לא הספקתי להקיף את הרעיון מכל הבחינות ולמצוא חסרונות),ושוב פעם אני לא מיצג לא רב ולא את היהדות אלא אך ורק את דעת עצמי העניה והדלה.
חג עצמאות שמח!!

די להשוואותבחור כארזים
בימינו מנסים להשוות בין דברים, ולומר כאילו משהו יותר "טוב" ממשהו אחר. אבל קודם צריך להגדיר מה זה "טוב". למשל, אני יכול להגיד שגברים (באופן סטטיסטי) יותר חזקים וגדולים מנשים, אבל האם זה אומר שהם "טובים" יותר? אולי בכלל טוב להיות קטן וחלש?
הרבה אנשים מגדירים טוב בצורה סובייקטיבית, מה נעים לי ומתאים לי, אבל כאנשים מאמינים יש לנו מושג "טוב" אובייקטיבי, שהוא לעשות רצון ה'. לכל אחד יש תפקיד שונה, ובהתאם גם זכויות וחובות שונים. אבל לא זה מה שהופך אחד ל"טוב" מהשני, אלא העיקר הוא האם אתה מקיים רצון ה' וממלא את התפקיד שהוא נתן לך.
לכהן יש יותר זכויות מישראל, מתנות כהונה וכד', אבל גם יותר חובות. אם הוא לא עומד בחובותיו הרי שהוא חוטא, בניגוד לישראלי שכלל לא מצווה עליהן... אם כן, מי יותר טוב?
לא מסכים עם רוב דבריךYoyo1516
עבר עריכה על ידי Yoyo1516 בתאריך ד' באייר תשע"ו 02:28
ביהדות יש היררכיה ברורה לגבי המציאות, יש מדרגות חיים פחות איכותיות ויש יותר איכותיות, ולגבי שאלתך איך מגדירים 'איכות',התשובה היא לפי עוצמת הענין האלוקי המתגלה בx,זאת עובדה שהענין האלקי מתגלה בחי יותר מאשר בדומם.
אבל כתבת משפט שאני מאוד מזדהה איתו :"העיקר הוא האם אתה מקיים רצון ה' וממלא את התפקיד שהוא נתן לך" זה המשפט הוא התמצית של פרק טו בתניא(הפרק שאני הכי אוהב בתניא).
ה"איכות" שלך וה"טוב" שלי אינם אותו הדבר...בחור כארזים
לא אמרתי שאין מקום להשוות קריטריון מסויים, אלא שקרטריון זה לא מגדיר אחד דבר כטוב יותר מהשני... למשל: מה יותר טוב, עיגול או ריבוע? כמובן שעיגול יותר טוב אם אתה רוצה גלגל, אבל האם זה הופך אותו לטוב יותר במהותו? כמובן שחי נעלה במובן מסויים על דומם, או שחזק נעלה במובן מסויים על חלש, אבל זה לא בהכרח הופך אותו לטוב יותר... אז על מה אתם מתלוננים, שכולנו שונים אחד מהשני? אולי יש מישהו חכם, חזק או יפה יותר, אבל מה זה משנה אם זה לא הופך אותו לטוב יותר?!
צודקYoyo1516
שאלהואהבת לרעך
תכלס, היום בחיי היומיום לפי ההלכה, את מרגישה מזולזלת? רואה שאין לך מקום ביהדות? אז לדעתי זה ההסבר הטוב ביותר. לענייננו, יש מקרה בו האשה קודמת - אשה קודמת לאיש לעניין פדיון שבויים. לעניות דעתי (אין לי מקור) ההסתכלות של חז"ל היא שהמטרה בעולם הזה היא לקיים כמה שיותר מצוות כפרט וככלל. גבר מקיים יותר מצוות מהאשה במהלך חייו ולכן 'משתלם' לכלל שהוא יחיה. גם לשיטתך, נבחן מי מביא יותר חיים לעולם הרי שלפי ההלכה לגבר יש סיכוי ליותר ילדים מלאשה. הרי הוא יכול להתחתן עם יותר מאשה אחת. בפדיון שבויים אשה מצטערת יותר מהאיש ולכן קודמת לפדיון. גם שאר הנקודות שהבאת מתבססות על הסתכלות שכלית מכוונת מטרה של חזל לצורך הנהגת העם בדרך התורה ובלי פוליטקלי קורקט...אשרינו. בעניין פסיקות מתקופת הראשונים והלאה גם לי הרבה פעמים יש קושיות על יחס לתפקיד האשה אבל הקו המנחה הוא מה הקב"ה רוצה ממני....בהצלחה!
מצרף קישור להרצאה אודות מעמד האישה מפי הרב זמיר כהן שליט"אחיכו ממתקים
קישור לשיעורי חוסן נשי של הרב זאגארולי

שלום,

לא כותבת קבועה בפורום אבל ראיתי את הנושא באתר והייתי חייבת להגיב...

אכן, ממש רואים שיש השפעה מעוותת של העולם המערבי על כל התפיסה היום וממש חבל עצוב

כי היהדות היא הדת היחידה בה האישה היא ממש עיקר הבית והרבה כח ניתן בידה להשפיע על דור ההמשך (ראי את היחס של האיסלם לנשים מעדויות של נערות שנחטפו ע"י גברים ערבים...)

מצרפת קישור של שיעורים אודות מעמד האישה של הרב יצחק זאגא שליט"א ממש שווה צפיה!!

http://www.yerushalayim.org.il/%D7%99%D7%94%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%A8%D7%90%D7%A9-%D7%98%D7%95%D7%91/%D7%91%D7%99%D7%AA-%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%A9-%D7%99%D7%94%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%A8%D7%90%D7%A9-%D7%98%D7%95%D7%91/%D7%97%D7%95%D7%A1%D7%9F-%D7%A0%D7%A9%D7%99/

כמה התפלפלויות...מפוכחת

בשורה התחתונה, כל מה שיש כאן זה פילפולים שנועדו להסביר ולרצות ולהצדיק חוסר שויון ונחיתות מובנית של נשים לעומת גברים בעולם הדת. אם אישה מקבלת את הפלפולים האלה ומשתכנעת שמצוות הדת למעשה מעניקות לה את מקומה הנכון והראוי בעולם הזה ובעולם הבא, שיבושם לה. יש כאן טונות של פטרנליזם, אבל מי שמסוגלת לספוג את זה, עניינה. נשים צריכות להיות חופשיות לבחור אם הן מוכנות לקבל את "מקומן" הלא שוויוני, או שהן לא מוכנות לזה, ועומדות על כך שיהיה להן מקום שוויוני - בחובות ובזכויות כאחד.  

במילים אחרות,מחקו מראשכן כל מה שנאמר,וקבלו את דברישואף לאור

את בודאי מבינה שאפשר להגיד באותה קלות את ההפך,כאן הובאו מקורות ופירושיהם,ואילו בפסקה שכתבת אין אלא תעמולה.וגם מדוע את כותבת את הדברים ממשתמש חדש ?

מי שחושב שבמערכת נישואין הגבר והאשה אמורים להיות בעלי מערכת של תפקדי זהות בעצם מוחק את כל היחוד הנשי שיתכן מעצם היותה אשה,כמו גם את הצורך שבני המין השונה יתחתנו אחד עם השני..

הובאו כאן דברים שאדם בר דעת אינו יכול לקבל כשבוניזם כמו שהברכה שבאה לביתו של הבעל באה לו רק בזכות אשתו ושבעל צריך לכבד את אשתו יותר מגופו וכו' וכו',וכיוצא באמירות יוצאות דופן אלו שגם במערב כמובן שלא תשמעי,ואת בוחרת להתעלם מכך ולהעלות באוויר אמירה של מה אם לא זלזול

אני לא ערב לכל הודעה והודעה שנכתבה כאן ועם זאת רוב מה שקראתי מכאן היה ישר ונכון,אם יש משהו שתפסת כפירוש שאינו נכון יכולת לשאול ספציפית על אותו העניין,אך מדבריך מובן שאת מנסה לקדם מגמה ולסחוף את הקוראות,ולא ללמוד את הדברים כהווייתם וחבל (לא מדובר בפירושים שהומצאו בזה הפורום אלא בהבנת המקורות ועצם ידיעתם בדבר המחוייבות ההדדית של הגבר והאשה).

אבל אין כאן נחיתות בכללחניתה

רק תפקידים שונים. הגבר והאישה משלימים זה את זה. 

נראה לי שאת מושפעת מכל הרוח השיווניות.. 

עם קצת התבוננות מעמיקה, חקירה אמיתית, תוכלי להבין את זה.

חז"ל כתבו: עשרה קבין של בינה ירדו לעולם ותשעה מהם נטלה האישה.

הקב"ה- בעיניו כולם שוים. כולם. הוא פשוט נתן ייעוד שונה ולא פחות חשוב לכל אחד.

קחי את מצות הטהרה - שהיא הבסיס לכל העם היהודי והבית היהודי. בלי זה פשוט אין כלום. וזו מצוה שכל כולה מוטלת על האישה, אין לגברים חלק בה. כל ההמשכיות, הקדושה של העם היהודי זה מכאן.

תראי, אני רואה את מי שקוראין אותם נשות הכותל - שעשו ברכת כוהנות, ספר תורה, תפילין וטלית ועוד ועוד..

הם המודל שלך? הם הדוגמא שלך?

הם כ"כ רוצות להיות גברים - שזה מגוחך. ואם כבר נראה אותן עד הסוף.... 3 תפילות ביום במנין, והגית בו יומם ולילה....

ואם הם נשים - אז קודם כל יש לעשות את מה שהקב"ה ציוה שרק האישה מצווה - כיסוי הראש, טהרה, צניעות.

חחח וגם עשרה קבין של דיבור ירדו לעולם נער גבעות מצוי

זו גם דוגמא ליסוד הכרחי וגדול לחינוך ילדיםשואף לאור

שימו לב שבתפיסה הפמניסטית הקיצונית גם האמירה שגידול וחינוך הילדים הוא עיקרי אצל האשה (לא בלעדי,אני לא רומז שהבעל לא צריך לעזור הרבה) נתפסת כאמירה של חוסר שיוויון ונחיתות,אל תחשבו שמדובר בתפיסה מאוזנת,כדאי להבין אילו קטבים פעורים בין התפיסה שלנו את המושג האדיר של "משפחה" לבין ההסתכלות הקיצונית הנ"ל שאינה באה להעניק שיוויון אלא דורשת מן האשה להתדמות דמיון מוחלט לגבר (כמובן כתוצאה ישירה מכך נוצרת הכחדה של המושג: השלמה בין בני זוג).

כמה מרות,כמה עיוות,וכמה פספוס.. אשה סבירה בכלל לא תופסת את המושג של גידול וחינוך הילדים כדבר שלילי או פרמטר של נחיתות,אלא זכות ומעלה,וזו היא האמת לאמיתה,כך אנו כיהודים מסתכלים על המושג של משפחה.

אדרבה!!נער גבעות מצוי

האישה מוערכת מאוד!! והירבו חכמים על הבעל עונשים ואזהרות בהנהגתו עם אשתו, וכן גדולי האחרונים. ע"ע כתובה. ובקשר לברכת שעשני כרצונו, כמו שלא עשני עבד וגוי, שאני סתם מפסיד מצוות. ואני באמת לא יודע לתרץ למה מצילים גבר ולא אישה. וזה לא שהגבר לא ממשיך ילודה. ישנם ספרים רבים עד בלי די על מעמד האישה. ודבורה לא הייתה אישה נביאה?? מרים? שרה? ומלך, כהן, סנהדרין- הרי זה פשוט. האם תעמידי שופט שלא למד משפטים? הכיצד סנהדרין ישפוטו על מה שהם לא יקיימו? וודאי שעדיפים גברים. לאישה אין הבנה כמו לגבר בשאר המצוות, מה תעזור במלוכה??

מלכה דווקא היתה - שלומציוןחניתה

וגם שופטות היוחניתה

ובניהם דבורה הנביאה, חולדה ועוד...

חז"ל אומרים שכמספר הנביאים כך היו נביאות. אך רק 7 ידועות לנו 

לכן לא כתבתי מלכה. באמת התלבטתי, הארת את עיניינער גבעות מצוי

היו שתי מלכות אך שניהן מסיבות לא מוצלחותהמטיילת בארץ

עתליה - הרגה את כל משפחתה למעט יואש ומלכה 7 שנים עד שהמליכו אותו והיא נהרגה. לא הייתה מוצלחת בככל.  

שלומציון - הומלכה רק בשל כך שבעלה אלכסנדר ינאי לא  רצה להמליך את שני בניו כי שניהם לא היו מוצלחים ממש ולכן המליכה כדי לדחות את המלכתם במספר שנים. הצלחתה נבעה מעצה של בעלה שבשונה ממנו שהיה צדוקי שהיא תנהג לפי הפרושים ותתקרב אליהם. כך שנותיה היו מוצלחות במלוכה. אך מיד לאחר מותה פרץ המאבק בין שני בניה על המלוכה.

חז"ל פסקו:" שום תשים עליך מלך"-ולא מלכה. האשה מאד חשובהלעד חיה בלבבנו

הרמב"ם פוסק : הבעל צריך "לאהוב אותה בגופו ומכבדה יותר מגופו". הבעל צריך לכבד את האשה יותר מאת עצמו.   אבל תפקיד ציבורי לא מתאים לאשה שהיא צריכה  להיות מכוסה מעיני הציבור.

שלומציון הייתה מלכה ונהגה ע"פ חכמים, כי הם אמרו תודה לקב"ה שהיא המלכה ולא בעלה שהרג את חכמי ישראל. לא הייתה אפשרות להמליך מישהו אחר. 

לא מעודדת מלכות רק רציתי לומר שאכן היו שתים אך הן עלוהמטיילת בארץאחרונה

למלוכה מסיבות לא מוצלחות ולא מאידיאל. שלומציון לא הייתה מומלכת אם אחד מבניה היה מתאים.

אכן חז"ל העדיפוה על פני בעלה. בזכות יחסה הטוב לפרושים בשונה מיחס בעלה הצדוקי. רק הבהרתי שיחס זה נבע מתוך המלצת בעלה שהתפקח בסוף ימיו והבין שעדיפה הדרך שיעץ לה בשביל להביא שלום בממלכה.  

וזה שהיהדות עוברת דרך האם, זה שוויון?חיה את האמת

כדי לקבוע אם אתה יהודי, אבא שלך לא ממש מעניין. רק האם קובעת אם אתה יהודי או לא.

לפי התפיסה המערבית (ששוויון זה ערך) זה כלל מקפח בעוצמה משוועת.

אבל לא ראיתי שום גבר דתי שמתלונן על זה. מצד שני, שום אישה פמניסטית יפת נפש לא התלוננה על זה. למה? הגבר לא מסכן? רק כשלכאורה מורידים את המעמד של האישה, את מתלוננת? ולמה את לא מתלוננת שגבר צריך להתפלל 3 תפילות ביום? בבוקר לקום שעה לפני כולם, לצאת באמצע העבודה למנחה, ושאתה גמור בערב - מותק, לערבית בבקשה! גבר הולך ברחוב, מאוד מוגבל, אם מישהי לא צנועה עוברת, מייד צריך להוריד ראש. את יכולה ללכת חופשי כאוות נפשך. נסי יום אחד ללכת כך, אפילו שעה אחת. נראה אותך! ולקבוע עיתים לתורה כל יום, למרות שעות העבודה הרבות מחוץ לבית ובבית. נראה אותך. אז מה? התורה מקפחת את הגבר? לא. כל אחד והתפקיד שלו.

גבר זה לא אישה, אחרת השם היה בורא מין אחד.

בתור עובדת הייטק לשעבר, קריירה זה לא כזה כבוד גדולחיה את האמת

עבדתי שנים רבות בהיי-טק, מתוך תקוה שיבוא יום ואעשה מה שאני באמת צריכה לעשות - להיות אמא בפועל, ולא לזרוק אותם לצהרוניות ומטפלות.

אומנם הפעלתי שם את המח האנליטי שלי וגם היו לי שם אפשרויות קידום, אבל יום יום הייתי מצטערת שאני לא אמא כמו שצריך. שהילדים אוכלים צהריים בצהרונית ואפילו הבכור שבכיתה א עושה שם שיעורים עם המטפלת ולא איתי. אחרי הצהרונית יש להם מין צהרונית שניה, בקיצור מטפלת שמורידה אותם לגינה. במקום שאמא תנדנד אותם. כאב לי הלב.

מה את עושה עניין מקריירה? בתור עובדת במיפעל הייטק, אני מצהירה בזאת, שזה אשכרה כמו להיות פועלת עבודה. אני מגיעה מוקדם בבוקר למפעל, מתיישבת מול המחשב, ויא-ללה, היכוני להישאר על הכיסא ולתקתק 9 שעות!!!! 

מה זה החשיבה המערבית המגעילה הזו שחושבת שקריירה זה שיא הכבוד?? 

מתוקה, להיות אמא, לטפח את הבית (כולל כביסה ונקיונות) לכבודי, לכבוד הבעל ולכבוד הילדים שעוד כמה שעות יחזרו - זה כבוד. לדאוג להם לארוחה חמה שרק אמא יכולה להכין - זה כבוד. להניק את התינוק עם האוכל הכי בריא בעולם בצורה הטבעית כמו שהתינוק אוהב - כשהוא בחיקי (ולא מבקבוק עם חלב-אם שחברותיי להיי-טק היו שואבות לתוכו...) - זה כבוד. וגם להחליף לו על הדרך, כן, זה כבוד. לנקות את התינוק שלי זה כבוד הרבה יותר גדול בעיני מאשר למצוא עוד איזה רעיון 'גאוני' לתוכנה שלנו במפעל או למצוא איזה פוינטר (מושג בתיכנות) שהלך לאיבוד. אז אלוקים ברא לך, מתכנת יקר ויוקרתי, מח אנליטי. סו וואט? סו וואט, לעזאזל?

החכמה הכי חיונית ולכן המכובדת ביותר בעיני זה מה שנקרא "חוכמת חיים". ואת זה רק אמא שמשקיעה בביתה יכולה להוציא מהכח אל הפועל במאת האחוזים מזמנה! זהו, אני כבר לא פועלת עבודה, לא זוכרת ולא רוצה לזכור איך מחפשים את הפוינטר האבוד, אני אמא אמיתית! מכינה להם צהריים, עושה איתם שיעורים ומבלה איתם בגינה. תודה לך השם שזיכית אותי.

את סתם נלחצתשמוליק המתעלה
הכל תלוי בגישה הכללית. הגישה הכללית היא יחס מכבד של אוהבה כגופו ומכבדה יותר מגופו. גדולי ישראל תמיד ראו שבזכות נשותיהן הגיעו למה שהגיעו בחינת שלי ושלכם שלה הוא. האשת חיל שאומרים אין שיר כזה בעולם! שנכתב בכל הכ"ב אותיות והכל שבח לאישה.
ומכיוון שלהיות עקרת בית זה כבוד גדול, לאלוקים לא נותרה ברירהחיה את האמת

אלא לברוא את האישה יותר מתוקנת. כי אין לה זמן לכל המצוות....

יפה כתבת. האישה היא העיקר ולכןחסד ה'

האישה היא העיקר ולכן הגבר "משרת" אותה. היא עסוקה בתיקון עולם בדברים רבים כל כך. הדבר צריך לפרנס אותה ולקיים את המצוות שעל ידן הוא מתקן עולם.

גבר ואישה שונים ולכן אין מה להשוות.רחל 10

חיקוי הגבר מהווה השפלה לאשה
היהדות אינה רואה את האשה כחיקוי של גבר. היא רואה בכל אחד מהם 'חצי', שיוצרים ביחד שלמות. כך נאמר בתורה: "זכר ונקבה בראם... ויקרא שמם אדם" - ביחד הם אדם שלם.

כיצד אשה יכולה להגשים את עצמה
האשה קיבלה את התפקיד החשוב ביותר - לבנות את הריקמה הפנימית של העם היהודי. היא מעצבת את אופיים וחינוכם של הילדים, היא קובעת את אופיו של הבית, היא יוצרת, למעשה, את מהות החיים עצמם. אין פירוש הדבר שהאשה אינה יכולה לצאת לעבוד, כשם שאין פירוש הדבר שהגבר אינו יכול לסייע בענייני הבית; אדרבא.

נשים צריכות ללמוד תורה
הסיבה שבעבר לא לימדו נשים תורה נעוצה בכך שהדבר היה מיותר בתפיסת החיים החברתית ויישומה בדורות הקודמים. הדבר אף היה עלול להזיק. בימינו השתנו הדברים. במציאות שבה הנשים חשופות ממילא לרוחות המנשבות בעולם הרחב, לומדות מקצועות חול, עובדות בחוץ וכו' - לא נותרה עוד סיבה לאסור על לימוד התורה.

מזמינה אותך לקרוא באריכות

- See more at: http://www.chabad.org.il/Articles/Articles.asp?CategoryID=196#sthash.Lvu2f2i2.dpuf
כמה נקודותאורי0987

'מאמוש' היקרה!

השאלות בהחלט במקום ולכן הרשי לי לענות לך בפתיחות ובעניינות:

היחס לנשים, כמו לדברים רבים ביהדות (ובכלל, בכל נושא רציני) הוא מורכב. נכון, ציטטת נכון את הרמב"ם, אבל שכחת להציץ הלכה אחת לפני, וזה לשונו:

"יט  וכן ציוו חכמים שיהיה אדם מכבד את אשתו יותר מגופו, ואוהבה כגופו; ואם יש לו ממון, מרבה בטובתה כפי הממון.  ולא יטיל עליה אימה יתרה; ויהיה דיבורו עימה בנחת, ולא יהיה עצב ולא רוגז."

גם בגמרא, המסר אינו אחיד, כי המציאות היא לא שחור-לבן. לצד אימרות שהבאת, יש גם אימרות כמו:

"איתתך גוצא - גחין ולחיש ליה" - גם אם אשתך גוצא (נמוכה), תתכופף ותקשיב לדבריה

"ברא אישה ברא שטן" - השם ברא שני הפכים - האישה והשטן שמהווים ניגוד.

המסר מורכב, וכך גם החיים, ובדברים כאלו אין ברירה אלא ללמוד לעומק (אם זה באמת נושא שחשוב לך). ובכל מקרה, מי שדואג להביא לך חלקי אמיתות, כוונותיו הטובות מוטלות בספק.

את צריכה לזכור גם, שהתרבות היהודית אז הייתה מושפעת מהתרבות הבבלית, ולכן גם אמירות או לפעמים מנהגים מסויימים - לא ינעמו לאוזנינו.

לגבי מקרה האונס.

צר לי, אבל אף אחד מהמגיבים לא קלע למקרה הנכון.

התורה מדברת על מקרה בו בחור ובחורה נמצאים בקשר רומנטי, ומכירים זו את זה זמן מה. הבחור אנס את הבחורה, אבל לא רק בגלל התשוקה שלו, אלא גם בגלל הקשר שלו אליה.

התורה רואה באדם כזה, שפגע במישהי שאהב בשאל תאווה גופנית, אדם שמחוייב אליה, ולכן - הוא צריך להינשא אליה (למשל, אם היא בהריון ממנו הוא לא יכול לנטוש אותה..). אם היא לא רוצה (למרות שהיא אהבה אותו) - היא לא צריכה להינשא.

זה כל הסיפור. התורה בסה"כ חייבה אדם שהרס את הקשר שלו עם אישה, לשאת בתוצאות.

מקווה שעזרתי

אני חושב שהדיון היום מוסט ממקומו.כארי יתנשא

הדיון היום הוא לא העניינים העקרוניים, ישר קופצים לנקודת החיכוך המרכזיות, ואז לא מקבלים תשובות ראויות.

ככמות המשפטים שנראים כהורדת ערך האישה, יש גם הרבה אימרות והלכות של כבוד האישה ויתרונותיה הברורים. לכן לפני עיסוק בכל משפו או הלכה זו או אחרת, צריך לדון בדברים העקרוניים.

היום בתרבות המודרנית והפלורליסטית, דואגים כל הזמן לזכויות, בלי לחשוב בלי לראות מה נכון ומה לא נכון. מה מתאים ומה לא מתאים. הרי איש ואישה זה וודאי שני דברים שונים, ואין שום עניין להשוות ביניהם בצורה מוחלטת. ודאי שהיהדות היא פמיניסטית והיא בעד שיהיה הכי טוב בעולם לנשים, אבל שהזכויות והוצאת הכוחות תהיה בהתאמה נכונה, ולא סתם כי רוצים להשוות. לכן צריך לדון ולאפיין קודם את האופי הנשי והגברי ולראות מה מתאים לכל אחד. בצורה אמיתית ונכונה וודאי שלא מפלה, אך בהודאה נכונה לדברים שבמציאות.

למשל: ודאי שנשים הינן יותר מלאות רגש ונפגשות עם המציאות בצורה סובייקטיבית, לעומת הגברים שהינם יותר אדישים וכל דבר רואים בצורה קרה ואובייקטיבית. אין כא אמירה מפלה  לאיזה שהוא צד רק איפיון נכון לשני המינים.

לכן מה שצריך לדעתי זה גבר ראשון לאפיין את האופי כל מין, ומתוך כך להתחיל לדון בכל הלכה או אימרה כלי גברים או נשים. יומטוב!

לדעתי המקום שהאישה מקבלת ביהדות הוא המכובד ביותר.יעלה5

ממליצה לקרוא את הספר פמיניזם ויהדות של ד"ר אבי וינרוט. קראתי אותו מזמן אז לא זוכרת בדיוק מה נאמר שם, אבל בגדול זה ספר שמראה ומוכיח שיש פמיניזם ביהדות. ובאופן ספציפי לשרשור, הספר יכול להוכיח לך שמכבדים את האישה ביהדות מאוד, וכל התפיסות שהאישה דחויה וסוג ב' נובעות מעיוות של דברים מסוימים בתורה.

ממה שאני זוכרת, זה לא ספר מידי כבד לקריאה ואולי זה יעזור לך להיות גאה בעצמך, ולא ללכת לפרטים הקטנים האלה שלא בטוח הבנת נכון, וגם אם כן, בטוחה שיש גם דברים הפוכים שיכולים לאזן את "חוסר ההוגנות" כביכול שיש בתורה. 

קודם להקדים ולומר שהאשה יותר חשובה ביהדותנשוי שמח

וגם אין אנו מבינים את התורה ומי שרוצה תשובות שילמד על זה... התורה היא מאוד עמוקה. יש פשט אבל גם הפשט הוא עמוק

בכל זאת נענה קצת על מה שבינתיים קצת למדתי: לגבי דיינים ורבנים- אשה היא רגשית ולכן לפעמיים עלולים להגיע לפסיקת הלכה מוטעת בגלל שהיא נובעת מרגש(לדוגמא אם המשפחה ענייה ושאלו על עוף שהכינו האם הוא כשר, אז אשה עלולה לפסוק שזה כשר מתוך רחמנות על המשפחה למרות שזה טרף וכדו') וההלכה היא שכלית, הגבר הוא שכלי ולכן הוא פוסק. כנ"ל להיות דיין זה מצריך להיות שכלי מאוד בלי להסתכל האם האדם שבא למשפט הוא נראה רשע, אלא לראות שכלי את הנתונים, וראיתי בפסק בית משפט של המדינה (כמו של גויים) שכתוב בערך כך 'האיש נראה (במראה) שעשה עול' ולכן פסקו לו דין. ולכן אשה בגלל שהיא רגשית ודין תורה זה שכלי נטו לכן אשה לא יכולה להיות דיין. (זה בקצרה)  

לגבי מצוות- אשה היא יסודה קודש ולכן היא לא צריכה מצוות כדי להתקדש ולכן יש הרבה מצוות שהיא לא צריכה לקיים, 'שהאשה מקבלת עליו את הדין שהיא פחות מהגבר בקיום מצוות'- היא פחות צריכה מצוות כי יסודה קודש, וזה מראה שהיא מעל הגבר! לא מתחת!

באותו רמב"ם כתוב שהאיש צריך לכבד את אשתו יותר מגופו וכו' וכו',(אין לי כרגע את הספר) אז זה בכלל לא זלזול האשה!

אשה שנאנסה לא חייבת להתחתן עם האנס, אבל אם היא רוצה אז הוא חייב להתחתן איתה.

רק הערה- לא קראתי את הכלגליה...
רק את התגובה האחרונה-
כשלמדתי את הסוגיה הזאת, אשה לא מעידה בשל הלחץ הריגשי וחוסר התניעות שבמעמד העדות. אם דרושה עדות מאשה שולחים נציגים לביתה.

מנגד- אשה יכולה לדון ולשפוט. ראה ערך דבורה הנביאה. אין מניעה שאשה תדון אם היא למדה ונמצאת בדרגה מתאימה.
לקראת פורים הבעל"טהולך דרכים

לקראת פורים לקחנו כמה אגדות עם קלאסיות וגיירנו אותם לגירסה ביינישית-קומית,
מוזמנים להנות
https://a7.org/?file=20260224123426.pdf

שכוייעח עצום. עבודה חשובה מאדההרהמורניקאחרונה

ונצרכת לכלל ישראל

(ובוודאי שלפרט ישראל)

אםההרהמורניק

אם יש לך היילקס או דאצ'יה זה יפה אבל אתה לא יכול לשבת פה איתנו לקפה.

בניין זה עבודה לרציניים זה לא תחביב אולי תתחיל לבנות איזה מגדל בתל אביב.

#יש לי סילברדו#

אני שוב לא חדשההרהמורניק

אבל מה הסיפור???????????????????????????????????????

למה אין פה כלום?????????????????????????????????????????????????

כי אף אחד לא יוזם ומפעיל את הפורום (גם אתה ככה…)Gini
כי אף אחד לא יוזם ומפעיל את הפורוםGiniאחרונה
יש כאלה שערים עכשיו?אהבה 18
כלומר?הרשפון הנודדאחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

אולי יעניין אותך