אשמח ממש לעזרתכןאנונימי (פותח)

הרבה זמן אני מרגישה שאמא שלי פשוט רומסת את אבא שלי. כל היום רק נותנת לו ביקורת ואמומרץ מה הוא לא עשה בסדר. אני לא מצדיקה אף אחד, אבל הרגשתי שאני חייבת להגיד לאמא שלי, כי באמת קשה לחיות ככה עם האוויאה הזאת בבית. אז כתבתי לה מכתב ולפני שאני מביאה לה אותו אשמח לשמוע מכן מה לשנות/ לשפר/ להוריד/ להוסיף כדי שזה יתקבל בצורה הטובה ביותר. תודה רבה!!

אמא יקרה שלי,
אני חושבת שאת חכמה מאוד, ולכן אני כותבת לךת התלבטתי הרבה זמן אם לכתוב לך/להגיד לך או אם בכלל.
אני יודעת שזה נושא שהילדים לא אמורים להתערב בו בכלל, אז אם את לא רוצה בכלל להמשיך לקרוא אני אבין לגמרי.
אמא, כמי שאת יודעת, אדם זקוק שיעריכו אותו ויאהבו אותו. אומרים שעל כל מילת ביקורת צריכות לבוא 5 מחמאות, אף אדם לא יכול לחיות בלי זה, ובכל מקום.
במוצאי שבת, אמרת לאבא שהחדר עבודה שלו והעבודה שלו זה המקום מפלט בשבילו, ואני גם חושבת ככה. אבל את יודעת למה? כי שם הוא מוערך. אדם לא רוצה להיות במקום שלא מעריכים אותו. בעבודה, בבית, בחברה.
אננ ממש לא "בעד" אף אחד, וח"ו לא מנסה להצדיק מישהו, אלא מנסה להגיד קצת דברים שלפעמים מבחוץ רואים קצת משהו. אני מאוד מעריכה אוצל ויודעת שתדעי לעשות את ההכי טוב עם מה שאני כותבת לך, ולכן אני כותבת.
לפעמים יש לי תחושה שעל כל דבר שאבא עושה יש לך מה להגיד, ובד"כ זה לא דברים כ"כ טובים..
אני רואה מבחוץ כצה הוט מנסה ומשתדל- שואל אותך אם להכין לך כוס תה/ את רוצה שעון חדש, ואפילו אומר מול כולנו כמה שהאוכל שלך יצא טעים. הוא באמת מנסה ומשתדל כ"כ לפרגן, אבל קשה כ"כ וכמעט אי אפשרי כשזה לא הדדי. אף אחד לא יכול לשמוע כ"כ הרבה ביקורת, ובמיוחד כשהיא נאמרת ליד אחרים, והילדים שלך, ולהשאר שפוי. אף אחד לא ירצה להשאר במקום הזה, וגם לא לחזור אליו בסוף יום. ברור שאבא יעדיף להשאר בעבודה מאשר לחזור הביתה ומיד כשהוא נכנס לשמוע- למה השארת את הבוילר דולק/כלים מלוכלכים/אור דולק. אנחנו בני אדם. נכון, יכול להיות שלפעמים זה קורה יותר, אבל צריך ללמוד אעת להגיד דברים כדי שהם ישמעו, כי כשהם נשמעים ככה כל הזמן, זה לא יזיז וישנה כלום.
אמא, אני יודעת שקשה גם לך. מאוד. מאוד קשה ולא פשוט לחיות ככה כשאתה מצפה למשהו קצת אחר.
אני אומרת עכשיו משהו באמת מתוך אהבב ורצון שיהיה הכי טוב לך, לאבא, לכולנו. אולי תשקלו ללכת לייעוץ? זה באמת יכול לעזור, לפתוח דברים, לדבר והכי חשוב- להקשיב. כי אני יודעת ומכירה אותך, כמה שאת מדהימה ואוהבת, ותומכת, ולפעמים, זה קצת קשה..
וסתם המלצה- ספר מדהים של הרב שמחה כהן- הבית היהודי.
אוהבת כ"כ ומעריכה, אני.
את פשוט מקסימה!אנונימי (3)
לגבי המכתב אני לא יודעת, תלוי באמא...

לגבי ספר מתאים- ממליצה מאוד על הספר לדעת להכנע. ספר מדהים שהחזיר לי את החיים המאושרים.
את באמת נשמעת ילדה טובה שרוצה לעזוראנונימי (4)

אבל אני לא יודעת האם זה המקום שלך להתערב.

רק שתדעי שיש לא מעט אמהות כאלה, ממש לא מעט. זו תכונה של נשים להיות בקורתיות בצורה לא מדתית. גם אמא שלי ביקרותית כלפי אבא שלי, האם אני אוהבת את זה? לא. האם אני מרגישה שאני יכולה להתערב? גם לא.

התפקיד שלנו בתור ילדים, הוא לכבד את ההורים ולקבל אותם כפי שהם. לקחת מהם את הדברים הטובים, ואת הדברים הפחות טובים, ללמוד "מה לא לעשות" עם בן הזוג העתידי שלנו.

בגיל ההתבגרות, אנחנו בשלב כלשהו מוצאים את עצמנו כבר לא לוקחים את ההתנהגות של ההורים כמובנת מאליה, אלא בוחנים אותה יותר, לפעמים גם בצורה מדוקדקת מדי. אני לא יודעת האם את יודעת באמת מה קורה בין ההורים שלך. איך הם מתנהלים בחדרי חדרים? מה הם ניסו ומנסים כדי לשפר את הזוגיות שלהם?

האם את חושבת שהאמא החכמה שלך  לא מודעת למגרעות שלה? יש הבדל בין להיות מודעת ובין להצליח לשנות דפוסי התנהגות, זה לא קל ודורש עבודה של שני הצדדים. את חושבת שהיא לא "יודעת בשכל" את כל הקלישאות על ייעוץ וספרי הדרכה? זה פשוט נשמע לי מתנשא מדי שהבת שלה תבוא ותאמר לה, אמא את צריכה ייעוץ והדרכה.

זו דעתי לפחות...

רק להגיד שאני כבר לא בגיל ההתבגרות..בת 20+אנונימי (פותח)
אז זה לא שזה בא מתוך התרסה או משהו כזה..
גם אם זה לא בא מתוך התרסהאנונימי (4)

זה כנראה בא מתוך הצורך שלך לבנות כבר את המקום שלך, שיהיה יותר מכיל ופחות בקורתי.

אני מאחלת לך שזה יקרה בקרוב...

(ואני זוכרת את עצמי באזור הגיל שלך, כשלא הייתי נשואה. פתאום ראיתי הרבה יותר פגמים בבית, היה לי קשה לחזור לגור שם לתקופה ארוכה. הייתי צריכה כבר את המקום שלי)

את היחסים בין ההורים שלך, תשאירי להם. את יכולה להגיד לאמא דברים בנוגע אליך, אבל אין לך זכות להתערב (ולרוב המוחלט זה גם לא יועיל) ביחסים ביניהם.

דעתי... ואולי יש גם דעות אחרות.. חכי לבוקר...

דעה אחרת - לפעמים משהו כזה יכול לפתוח עיניים, לעורר.ירושלמית טרייה

את מקסימה.

הייתי אומרת ששוה לנסות אע"פ שאת באמת לא יכולה לדעת.

אולי יש דברים שבהם אבא שלך לא בסדר כלפי אמא שלך ואת לא יודעת מהם.

אז תחכי לעוד דעות

זה מבלבל כל ה"אנונימי"!שירקוש

מדהיםכוחות שמימיים
כתבת מקסים ונוגע !
לא עיניינך בכלל!!!@!@אנונימי (5)
כשתתחתני תביני. רק נותר לך להתפלל שלא יהיה לך את הנסיון הזה.
תשובה כל כך שיטחיתנעמה_מה

אתה בכלל מתאר לעצמך מה זה סבל של ילד שרואה שההורים לא חיים בשלום?

זה יכול להיות גיהנום עלי-אדמות. למה אסור לה להגיד שהיא סובלת? באיזה דת כתוב שצריך להיות קורבן למתחים בין ההורים? אסור להתחצף. אבל להגיד פעם אחת בצורה מכובדת ועדינה.. זה כל כך הגיוני.

והאמירה הזו "כשתתחתני תביני" היא מתנשאת וסותמת פיות. אני נשואה כבר כמה שנים ב"ה. ועדיין חושבת שלאמא שלי היו הרבה ביקורות מיותרות שהיא יכלה לחסוך מאבא שלי. שום דבר לא השתנה בראיה שלי. אדרבא, למדתי טיפול והיום אני מטפלת רגשית, ומבינה עוד יותר מאי-פעם עד כמה ילד זקוק לזוגיות יציבה בין הוריו. ועד כמה ההורה צריך להיות קשוב לילד.

מסכימה!!!!אנונימי (9)

למה אתן נגד המכתב? יש הרבה יועצים שממליצים ע"ז..אנונימי (6)

לפותחת היקרה-

אני מבינה את מצבך וכואבת את כאבך.

ב"ה אין לי ניסיון בזה...

אבל שמעתי כמה פעמים שכן המליצו לפעול ככה.

אני ממליצה לך להאזין מחר- שני בלילה, ב-12 לרדיו קול חי ולהתייעץ עם הרב חיים הורביץ ע"כ.

הוא ממש מיוחד ועונה על שאלות כאלה. וממש עוזר

או להתיעץ עם חיים ולדר. משדר גם מחר מ10 עד 12 בקול חי.

בהצלחה רבה!

אני במקומך הייתי שולחת לחברה טובה של אמא שליאנונימי (7)
ומבקשת ממנה לעזור
ממש לא רעיון טוב. סליחה שאני החלטתיתאנונימי (13)
לשון הרע, עירוב גורם זר שלא בטוח שהוא מתאים, פגיעה באמא, עלבון וכו...
לדעתי זאת טעות!!!אמא+
אני שנים התחבטתי בזה בתור רווקה שגרה בבית, וממש כאב לי המצב.
אבל אישה חכמה אמרה לי פעם שאני לא יכולה באמת לדעת מה קורה בינהם ומה היה לפני שנולדתי שיכל לגרור למצב הזה.
והיום, שאני נשואה, אני רואה את כל התמונה אחרת.
פתאום כל האידיאליים היפים של כבוד ותמיכה מחמאות והכלה וכל זה, מקבלות את המשמעות האמיתית שלהן בין במי זוג.
ואני מתחננת אליך - אל תתני את זה לאמא שלך. את עלולה להכאיב לה בצורה שאא לתאר.
תשמרי את המכתב הזה לעצמך ותפתחי אותו אחרי תקופת מה שאת נשואה בעצמך בעז"ה, ותקחיממנו לימוד לעצמך.
^^^אנונימי (8)
ממש לא נראה לי שייך, עם כל הכאב.
גם כן מניסיון אישי.
היום כנשואה למרות שאני מתנהלת אחרת לחלוטין (וגם קיבלתי את האופי של אבא...) אני מבינה עוד יותר כמה לא נכון מצידי להתערב.
לא הייתי שם לפני שנולדתי, לא הייתי שם עד שנבנתה בי ההכרה, לא הייתי ואין לי מושג על השנים הכי משמעותיות שלהם.

תזכרי: אבא שלך אדם בוגר, ויש לו בחירה! יש לו אחריות על חייו וזאת הבחירה שלו לחיות כך. ואם את מתערבת את בעצם עושה את מה שאמא שלך עושה- משתלטת לו על החיים, מתערבת יותר מדי, נוגסת ברצון שלו.

לא בריא לאף אחד כשילדים מתערבים במערכת זוגית.
בעז"ה תבני את מערכת אחרת (זה אפשרי!)
מסכימה עם כל מילהבת הרים
בתור אמא נשואה אני חושבת שאמא שלך תפגע מאוד מהביקורת ומעצם הפלישה לזוגיות שלה עם אבא שלך, ועוד ממך - מהבת שלה.
חבל לך גם להרוס את הקשר שלך עם אמא שלך. אני חושבת שייקח לה הרבה זמן לסלוח לך על זה.
[נאמר באהבה ולא בזעף...]
עכשיו אני חושבת-אם-אם
אם את לא נשואה- אל תתני. חכי שתהיי נשואה, תפתחי את המכתב ותראי אם את צריכה לשנות משהו ואם מתאים בכלל לשלוח.
אם את נשואה, כבר התנסת בחיים עם בן זוג, לדעתי את יכולה לסמוך על הפרספקטיבה שלך.
בשום פנים ואופן לאאין מקום לשאלה
את חמודה מקסימה ומתכוונת רק לטובה. אבל את ענייני הזוגיות בין ההורים שלך תשאירי רק להם.
דווקא אני בעדאנונימי (9)

מתוקה שאת.

ולכל הכותבות- שימו לב שהיא מתייחסת רק לדברים שמתרחשים ונאמרים מולה.

אי אפשר לצפות מילד "לא להתערב" לדברים שהוא עד להם ונאמרים במודע מולו. זה לא שהיא מדברת על משהו שבטעות שמעה ולא הייתה אמורה לשמוע, שכאן יש את עניין הפרטיות והאינטמיות של ההורים.

לדעתי כתבת בצורה מאוד מכובדת וכנה. למה שתשמרי בלב?

אולי זה קצת יעזור לאמא שלך לראות באמת את הטוב שבאבא שלך? לפעמים אחרי זוגיות של שנים קשה לשים לב לדברים החיוביים של בן הזוג, כי כ"כ התרגלנו אליהם, הם כבר מובנים מאליהם...

וגם אם לא, זה לא בריא שתשמרי בלב תחושות כאלה ותסתובבי איתן . זה סתם יהפוך למפלצת ויכול להיות שלהורים שלך יש זוגיות נפלאה, ואת, שלא במכוון, גורמת לעצמך לחשוב שהיא לא כזו, ולפתח פחדים על העתיד שלהם, שלך.

סתם לעשות פיל מזבוב? גיל ההתבגרות אנחנו נוטים להקצין דברים. תני את המכתב לאמא שלך והלוואי והיא תרגיע אותך... 

מה כבר יכול להיות? במקרה הכי גרוע היא תגיד שזה לא עיניינך, וזהו. אין לך מה להפסיד.

ובאשר לאמא- אם זה עד כדי כך יפגע בה, כנראה שיש דברים בגו וחבל שהילדה תהיה ערה אליהם. הורים צריכים לשים לב שהילדים חווים את הקשר ביניהם וזה משפיע עליהם מאוד מאוד.

אני הפותחת-אנונימי (פותח)
אני לא בגיל ההתבגרות. אני כבר בת 20 וראיתי קצת דברים. ולא, הזוגיות שלהם ממש לא טובה (אפשר לראות את זה בכל צורה, זה לא רק מנק' המבט שלי). תודה!
אני גם חושבת שתנסי אולי בעל פהאנונימי (4)

אם את מסוגלת, ולא במכתב. שיחה פתוחה עם אמא ולראות לאן העניינים זורמים.

מכתב בו את בעצם אומרת לה, תלכי לייעוץ ותלמדי ספר על זוגיות (יחד עם כל הדברים הטובים שכתבת והם לא מעטים, אבל זו השורה התחתונה) יכול די לפגוע, הוא מקטין את אמא שלך ויגרום למגננה (לדעתי).  ומילים כתובות, במיוחד אם לא קוראים אותם בטון המתאים, קשה יותר להחזיר מאשר שיחה מלב אל לב, בה תראי עד כמה אמא שלך פנויה להקשיב.

אבל שוב, זה תלוי בטיב היחיסים ביניכם, באופי של אמא שלך, באופי שלך וכו'.

(הספר "הבתי היהודי" הוא באמת ספר טוב, יכול להיות שאת גם לומדת אותו באיזושהי מסגרת ורואה עד כמה חיי הזוגיות יכולים להיות משהו אחר. אבל תמיד יש הבדל בין הספרים לחיים האמתיים, ולמפגש עם דמויות מורכבות. ותמיד חיי הזוגיות של מישהו אחר יראו יותר טוב, כי את המריבות לרוב משאירים בתוך הבית. את לא יכולה לדעת מה קורה בין אף בני זוג  - גם כאלה שנראים לך מושלמים).

ואותי עד היום משגע (ואני כבר מעל לגיל 30) מידת הביקורתיות של אמא שלי כלפי אבא שלי. מצד שני גם לו יש חסרונות, ולשניהם יש גם הרבה יתרונות, יש דברים שהם נהנים יחד, ויש גם הרבה ויכוחים מיותרים. לדוגמא, אבא שלי הוא באמת נשמה טובה, אבל יכול להתפרץ פתאום בצורה לא מדתית שיכולה להפחיד אחרים, אני למדתי לחיות עם זה, כמו שלמדתי לחיות עם הביקורתיות של אמא, שמצד שני עושה הרבה דברים טובים ועוזרת תמיד במה שרק תוכל. אם הייתי כותבת לאמא שלי, תפסיקי להיות ביקורתית או לאבא, תפסיק לעשן או תפסיק לכעוס - ברור לי שלא היה עוזר... אלה החיים שלהם, הם כבר מבוגרים מכדי להשתנות אלא אם ירצו בכך מאוד, ואני מקבלת אותם כפי שהם, עם היתרונות והחסרונות...

גיל 20 זה עדיין גיל ההתבגרות...אנונימי (16)

נכון מאוד! היא מדברת על הפגיעה שלה!עובד
כמובן שהפגיעה קשורה לאבא,
אבל כשילד רואה את אבא שלו
מושפל, זה פוגע גם בו!
הייתי מציע כן לפתוח את זה עם
האמא, אך בלי המלצות מעשיות..
לא צריך להגיד לה לאמא מה לעשות
אלא לשתף בערב בצורה נקיה וזהו.
"כשאני שומעת דברים קשים שנאמרים לאבא
אני מרגישה שזה פוגע בי מקטין אותי,
וממש גורם לי נזק נפשי. אני מפחדת שזה
יפגע בסיכויים שלי בעתיד לזוגיות טובה ונעימה וכו'"
אבל בלי להמליץ לה על שום פיתרון.
היא אדם בוגר גם אם היא טועה,
ותמצא את הדרך לתקן בע"ה-
ממש לאדעה
אני חושבת שההורים שלך הם אנשים בוגרים עם יכולת בחירה והחלטה משל עצמם.
אם אמך פוגעת לאביך יש מספיק דרכים לעצור זאת.
ואמך גם צריכה לדעת את ההשלכות...
ההתערבות שלך יכולה להיות רק על ידי שיחה פתוחה עם אמא שלך.
מכתב במצב כזה הוא פשוט נוראי.
בכלל טוב לשוחח עם ההורים, בגילך זה בסדר לשאול את אמא על הקשר שלה עם אבא וקצת להקשיב אם היא תשתף אותך ותתייעץ איתך מה שכנראה לא יקרה...
תתני את דעתך...
ואת האנרגיות תשקיעי בחיפוש אחר בן זוג.
ותזכרי טוב איך את לא תתנהגי לבעלך ותזכרי כמה זה מכוער שאישה מבקרת את בעלה.

נראה לי שזה לא צריך להיות המקום שלךקייט מידלטון

אבל רק את מכירה את אמא שלך ויודעת מה הסיכוי שזה יזיז.

לרוב , לפי מה שאני חושבת זה יפגע ולא ישיג תוצאות

בשום אופן לא לתתאין כמו אמא

את לא יודעת מה עבר על אמא ואבא שלך.

אולי אחד מהם עבר דיכאון? חרדות?נוטל כדורים? אולי יש בעיה מינית לאחד מהם?

אולי אמא שלך רצתה מעט/הרבה ילדים ואבא לא עמד לצידה.

אולי אמא/אבא רצו לעסוק במשהוא מסוים והשני מנע ממנו

לעולם לעולם את לא תדעי מה עובר ביניהם זה גם יכול להיות דברים מלפני 20 שנה ויש לזה השלכות עד היום, אולי זה היו דברים טראומטים,

ונראה לך שאמא שלך מוציאה תסכולים על אבא שלך, אבל את לא יודעת בחדרי חדרים מה קורה ממה היא מתוסכלת. מה חסר לה

בקיצור- אל תתערבי וזהו. תלכי לחדר שלך ותאטמי את האוזנים אם לא מתאים לך לשמוע

מה הקשר בכלל??נקודה

בס"ד

הכל יכול להיות.

היא לא כותבת שאימא שלה אשמה,

היא רק כותבת שאדם זקוק להערכה,

ומסיבה את תשומת ליבה של האימא.

מה זה רלוונטי בכלל מה היה לפני עשרים שנה, לכלים שהא השאיר בכיור?.

הקשר-כי אולי קשה לה להראות הערכה בעקבות משהואאין כמו אמא

אולי נגיד הוא בגד בה ? לפני שנים וזה קרה בעבודה? והוא ממשיך כל הזמן לברוח לשם וזה מטריף אותה, נכון שזה משהוא מאוד מפורח בגידה וסביר להניח שזה לא המקרה.

אני סתם אומרת שאי אפשר לדעת למה צד אחד לא נותן מחמאות מכל מיני סיבות.

פעם אחת ,אני בתור אמא לילדים !!אמרתי משהוא לאמא שלי והיא אמרה לי , אני לא רוצה לשתף אותך בדברים שקשורים לאבא !!! והאמת כל הכבוד לה שהיא העמידה אותי על מקומי

שוב זה בכלל לא משנה מה היה שםנקודה

בס"ד

אולי הוא בגד, והרביץ ולא יודעת מה,

ובשנים הראשונות היה הכי זוועתי בעולם וכ'.

זה לא משנה את מה שקורה היום.

אם הוא כל כך גרוע- יש פתרונות אחרים- החל מייעוץ וטיפול ועד לגירושין.

אבל אם האימא בוחרת להמשיך איתו ,
אז זה לא יכול להיות חיים של נקמה מתמשכת על חטאים שעשה מתי שהוא.

לפעמים שזה בא דווקא מהילדים זה יכול הכי לפקוח את העיניים.

ילדים לא צריכים לשמוע כל הזמן את אחד ההורים עולב בשני.

זה פוגע בהם לא פחות (ולפעמים יותר) מבהורים.
אולי האבא כבר התרגל לביקורת, מתעלם, נכנס לבונקר שלו ולא אכפת לו.

אבל למה הילדים צריכים להיות עדים לכל זה??

ב- מה שהיה היה. כעת השאלה אם לדרדר את זה,
ולנקום בו בכל יום ובכל רגע עם ביקורת בלתי פוסקת,

ולהפוך את החיים של כולם בבית לקשים-

או לפתור את הבעיות בניהם באופן בוגר בניהם.

ג- כל הנ"ל נאמר בהנחה שיש בכלל איזו סיבה נסתרת לביקורתיות הזאת,

ושזה לא האופי הטבעי של האימא.

הפותחת לא דיברה על העדר מחמאות,  אלא על רמיסה של הבעל,

והיא צודקת שזה לא אפשרי לשמור על שפיות באופן כזה.

ביקורתיות יתר היא דבר הרסני לבני אדם בכלל,

ולמערכת זוגית בפרט.

הרבה פעמים הצד הביקורתי לא שם לב בכלל עד כמה הוא כזה.

הוא בקורתי גם כלפי עצמו, הוא אולי ראה את זה בבית וזה נראה לו נורמלי.

מכתב כזה שנכתב בהערכה

באהבה, ועם המון כאב יכול לגעת בלב של האימא, ולפקוח את עיניה.

וחבל להפסיד את זה. 

גם במקרה שהיא לא תקבל את הדברים או תיפגע זה כן יגרום לה לחשוב על הדברים.

ולגבייך- כשהערת לאימא שלך משהו- אימא שלך וודאי צודקת,

היא לא צריכה לשתף אותך בדברים הקשורים לאביך.

וגם הפותחת לא מבקשת מאימא שלה דין וחשבון על הסיבות ליחס של אימה כלפי אביה.

היא רק מסיבה את תשומת ליבה למה שהיא רואה בבית.

ולכן הדרך של מכתב היא הכי טובה ויעילה,

כי אימא שלה לא צריכה לענות לה על המכתב (אלא אם תרצה בכך)

מעבר לזה היא לא תראה את פניה של אימה בשעת קריאתו,

ותהייה לאימא שלה האפשרות לקרוא את זה בפרטיות, ואולי לקרוא כמה פעמים,

ולבחור את תגובתה - אם בכלל תהייה תגובה-

בשקט וללא הלחץ שנגרם כשמישהו מפתיע אותך בדיבור,

ואת ניצבת מולו ואמורה לענות לו.

ובחורה צעירה שגרה בבית,

ומושפעת ממה שקורה בין הוריה,

ואולי יש עוד אחים קטנים שרואים,

יש לה לדעתי הרבה יותר מקום מאשר למישהי שכבר לא גרה בבית,

וכבר לא חלק מההוואי המשפחתי היומיומי של הבית.

עם כל הכבוד והרצון הטובאנונימי (10)
זה ממש לא מתאים.. יש לי אמא בדיוק כמו שתיארת..ביקורתית וקשה כלפי אבא שלי ובכלל כלפי כלם.. מי אנחנו הילדים שניתן ביקורת להורים ועוד בזוגיות שלהם?? מי אנחנו?? זה עניין שלהם.. את מנסה לחנך אותה? אל תשפטי ותנסי להבין אותה יש דברים שלא תדעי לעולם שקרו בין אבא לאמא שלך... אני ממליצה לך לא לעשות את הטעות הזאת. זה רק יפגע בה ויגרום לכם למתיחות. אמא לא אוהבת להרגיש שהבת שלה מתנשאת מעליה... כל כך קל לנו לבקר ולשפוט.. אבל באמת שזה לא ענייניינו ואנחנו צריכים רק להיות צופים מהצד ולא להתערב כילדים...
למה את כותבת מתנשאת?עובד
היא כתבה בענוה!
מי שיש בו יראת שמים דבריו נשמעים והיא כתבה
ממש נקי(חוץ מההמלצות בסוף ).
מי שיש לו מידות בסיסיות, צריך לבדוק
את עצמו כשהוא מקבל מכתב כזה גם
אם זה מהילד שלו. אחרת מה הוא עושה
פה בעולם? סתם מעביר את הזמן?
למה?? כי עצם התערבות שלך בתאנונימי (10)
בזוגיות של אמא שלה זו התנשאות ולא משנה האופן בו נכתב המכתב. מי אנחנו שנגיד לאמא שלנו איך להתנהג עם בעלה וכמה הוא מסכן?? זאת התנשאות לשמה!
מידות בסיסיות???אנונימי (10)
נשמה, יש הלכה. ההלכה מעל הכל. לתת ביקורת לאמא זה לא כיבוד הורים לא משנה באיזו צורהזה נעשה ולא משנה כמה היא אישה קשה
לצורך בירור הלכה צריך לשאול רב, ולא לפסוק כאןנקודה

בס"ד

מכירה את הלכות כיבוד הורים ב"ה.

לא רואה איפה זה סותר.

אבל מי שמוסמך לפסוק הלכה זה רב פוסק הלכות,
לא אני ולא יושב פורום אחר.

אנחנו יכולים לדבר בשם הניק שלנו,

לא בשם ההלכה

לכתוב בענוה על הסבל שלי כילד זו לאעובד
התנשאות ולא בעיה. אין בכך שום חוצפה ולא בעיה הלכתית!
כולם מוזמנים לברר עם רב-
אפשר למשל לבקש לא להעיר לאבא לידי כי קשה לי לשמוע את זה.
אם מדברים בצורה מכובדת ולא באים בתלונות ודרישות זה אפילו יכול לכבד את ההורים(למנוע מאמא להתבזות ולבזות..) וכ"ש לא בעיה בכיבוד הורים-
כשהייתי בערך בת 20אנונימי (11)
הלכתי לטיפול פסיכולוגי.
העניינים בבית היו קצת מתוחים וזה מאוד השפיע עליי.
באחת הפעמים שיתפתי את הפסיכו' בקשר להוריי, והיא אמרה לי חד משמעית: מה שבין ההורים שלך הוא שלהם לגמרי. אל תיכנסי לשם. לא עכשיו ולא אף פעם.

הייום כשאני נשואה 6 שנים אני מבינה כמה שהיא צדקה. לי ברור ופשוט שאין מקום לתת לאמא את המכתב.
אין לך שום זכות להתערב ביחסים בין הורייך.+mp8
חד וחלק.

אין לאף אחד שמץ של מושג מה באמת קורה בין בני זוג.
נראה לך שהתנהלות מסויימת לא בסדר?? תלמדי מזה איך להתנהג בע"ה בביתך העתידי. זה שאת בת עשרים או בת חמישים לא מקנה לך שום זכות להתערב בחיים של אף אחד- כמו שלא היית רוצה שאמא שלך תתערב בחיי הנישואין שלך בבוא העת.
מכתב מקסים ומלא הערכהנקודה

בס"ד

אני חושבת שמכתב כזה יכול מאד לעזור,

ולפקוח את העיניים של האימא.

לפעמים אנשים נכנסים לתוך רוטינה ולא חושבים,

ואם האבא כבר נמנע מלהיות בבית זה כבר אומר משהו...

אני חושבת שכן מאד חשוב לתת לאימא את המכתב,

כי כתבת מקסים,

ומתוך הערכה,

ומתוך הרבה כבוד ואהבה ורצון טוב.

השיקוף הזה יכול להיות מאד חשוב,

ומאד תורם.

לדעתי- לכי על זה - רק בתנאי אחד-

שאת נותנת את זה ולא מראה אח"כ שום סימן,

שום הבעת פנים שום דבר קשור למכתב.

נתת ושכחת. אם אימך תרצה לדבר איתך בעקבות זה- אז לשמוע,

אם לא לא לשאול אותה מה דעתה על הדברים, וכד',

שלא תהייה תחושה שהיא צריכה לתת לך הסברים או משהו.

גילוי נאות ההורים שלי כן מתייעצים איתי בענייני שלום בית,
כל אחד בנפרד בלי לדעת שגם השני)

עוד הרבה לפני שהתחתנתי,

והרבה פעמים זה ממש עזר,

אני יודעת שלפעמים אימא שלי מקבלת ממני עמדות-

שהיא בחיים לא הייתה מקבלת מאבא שלי.

כשזה עטוף בהרבה אהבה כבוד והערכה אמתית- אני חושבת שיש לזה מקום.

אני לא משווה כי זה שונה כשאחד ההורים או שניהם) פונים אלייך,

וא את יוזמת את הפנייה,

אבל כן חושבת שזה יכול לתרום מאד.

(עיקר הסיכון זה תחושה לא נעימה שלך מול אימא שלך,
תלוי גם ביחסים בניכן)

כמו שכבר כתבו לפניפרח השדה
את מכירה את ההורים שלך ורק את יודעת כמה מכתב כזה יכול להשפיע לטובה או חלילה רק להזיק.

לדעתי, כדאי להביא את המכתב, אבל להדגיש הרבה דברים טובים שכן קיימים ביניהם (למשל שאת יודעת שהם אוהבים אחד את השני, מתי היא כן מתיחסת אליו יפה ומעריכה אותו, מה היא משקיעה בשבילו וכו')

לענ"ד, צריך לשנות ולעדן במקצת את הניסוח. לא לפרט את הביקורתיות לדברים, אלא באופן כוללני
כמו כן, לדעתי העצות בסוף לא שייכות. לא שייך להגיד להם ללכת ליעוץ, או לקרוא ספר על שלום בית.

המקום שלך יכול לתאר את המציאות הנוכחית ואת המציאות שיכולה להיות אחרי התיקון, אבל לא יכולה לתאר את התיקון עצמו.

וכמובן לסיים באופטימיות ובאהבה לכולם.

לי יצא פעם לדבר על דברים כאלו עם אמי (כשהייתי נערה) ואכן, הדברים שיצאו מהלב נכנסו אל הלב ויש דברים שהיא שינתה בהתנהלות שלה מתוך המודעות שנתתי לה. (למשל, גם אם יש לה ביקורת, אז היא עידנה את הניסוח, או אמרה את זה באופן פרטי יותר)

המלצה קטנה:
לפני שאת מעבירה את המכתב , לעזור לאבא לראות כמה טוב אמא עושה עבורכם באופן כללי, ועבורו באופן אישי. ולהפך.
למשל : וואי, אבא, איזה שעון יפה אמא קנתה לך! "
תרגול כזה של ראית הטוב והדגשתו, יכול ליצור גלים של שינוי מבלי להצטרך למכתב עצמו.
אני נגד מכתבים כאלהאמא ל6 מקסימים
בכל נושא רגיש, כזה או אחר, כשרוצים לומר לאדם משהו דוגרי, שייתכן ויפגע, או יגרום למשהו שלא התכוונו, אני חושבת שעדיף בע"פ מאשר בכתב. כשזה כתוב, אז זה כתוב, אי אפשר לשנות, אי אפשר להגיד" לא התכוונתי", אי אפשר להסביר, מה שכתוב -כתוב! !
עדיף בע"פ.
דבר שני, אני חושבת שבמקום לבוא בצורה כזו, ביקורתית קצת, גם אם לא התכוונת, את יכולה לשבח את אבא בפני אמא, בנוכחותו וגם שלא בנוכחותו,
הרבה פעמים, כשאני מתעצבנת שבעלי לא מגיע, או משהו כזה, הבת שלי, בת 11, אומרת: "אבל באמת הוא מסכן, הוא עובד כ"כ קשה," או משהו בסגנון, וזה ישר מראה לי את הטעות שעשיתי, ומעורר בי הערכה כלפיו.
בהצלחה, ותבשרי טוב 😘
אם תחליטי לתת את המכתב, כדאי להורידאורין

את השורה על כך שאבא לא יכול להשאר שפוי אחרי הביקורת- חריף מדי וגם מוגזם

ואני לא בטוחה שכדאי לתת את המכתב-  באמת השתדלת להיות רגישה וזה מקסים- אבל בהחלט "בעד" אבא

כתיבת המכתב לאמא בלבד- היא כבר שיפוטיות ולקיחת צדbattt
וברגע שאת הופכת את עצמך ל"שופטת" הדברים לא ישמעו!!!
לכן- אם למרות כל מה שכתבו פה את עדיין חושבת שאת צריכה להתערב- המכתב צריך להיות: 1. ממוען לשני ההורים 2. מתאר את הקושי שלך מביקורת של ההורים אחד כלפי השני (את לא יודעת איזו ביקורת שקטה אבא שלך מעביר על אמא שלך, למשל השארת בוילר דולק יכולה להיות התרסה על קמצנות) 3. את לא נותנת דרכי פתרון (ספר, ייעוץ) אלא מבקשת את עזרתם מה את יכולה לעשות/לחשוב כדי להרגיש טוב יותר במציאות הקיימת. הורים שבאמת לא שמו לב- ישנו התנהלות אחרי מכתב כזה, הורים בשלבי חיים מסויימים (משבר 40...) יסייעו לך להתרגש פחות ממה שקורה ביניהם.
היה לי משהו דומהאנונימי (12)
אחרי התייעצות הגעתי למסקנה שהדרך הכי טובה להשפיע זה להעביר את המסר עם אדם צד ג' שהאמא מעריכה אותו ותקבל ממנו. לכן במקומך הייתי מוצא מישהי, חברה טובה מאד שאני יודעת שאמי תקבל ממנה ומבקש ממנה להעביר את המסר. ולהתפלל לה' שיכנסו הדברים אל הלב.
אני עצמי גם במצב של צפייה כי כבר מצאתי חברה מאד טובה של אמי שתדבר איתה או שכבר דברה איתה ואני מחכה לראות איך הדברים התגלגלו עם המון תפילות...
אני הייתי משנה את הסגנוןציליגילימימי
לכמה זה מפריע לי.
כואב לי לשמוע. בתור שיתוף. בתור הכאב שלך. לא כביקורת לאמא, למרות שהיא נאמרת בצורה מכובדת.
ואז את בעצם משתפת בקושי שלך ולא מתנשאת.
לדעתי הצעות לייעוץ וספרים לא כל כך שייך. אפשר לקנות להם בהזדמנות ספר במתנה להגיד ששמעת שהוא ספר טוב...

לדעתי את תפגעי בה בצורה קשהיש בי אהבה ו..
ולדעתי את תתחרטי על זה מאוחר יותר ואולי גם מאוחר מדי. זה לא המקום שלך.. עם כל הקושי. אנשים אחרים פירטו כבר מספיק אז אני רק מחזקת ואומרת- אל תתני לה את המכתב, רוב הסיכויים שתגרמי יותר נזק מתועלת, המכתב הזה יישאר לה בלב זמן רב וזה יכול לפגוע בה ברמות שאין לך עדיין מושג.
מנסיון אישי...צומחת...

אני גדלתי בבית כזה עם הורים עם זוגיות על הפנים. עם אמא דומיננטית ושתלטנית כלפיי אבא שלי.

(כלפינו היא מדהימה!).

לצערי, גם אנחנו הילדים, בעקבות אמא שלי, לא כיבדנו את אבא שלי.

בגיל 18 התחלתי יותר לשים לב לעניין, וזה נורא ציער אותי, וגם אני פניתי לאמא שלי והצעתי לה שאולי יילכו לייעוץ זוגי. היא מאוד כעסה שהתערבתי.

הבנתי שהדבר היחיד שיש לי לעשות זה לעבוד ולהשתדל יותר בעצמי לתת כבוד לאבא שלי, ולקוות שלא יהיה כך בנישואין שלי.

לאחר שהתחתנתי התברר כי אני ובעלי שיחזרנו את אותו סוג יחסים (לא ברמות קשות כמו אצל הוריי, אבל יש דומות). גם בעלי גדל בבית בו האמא הרבה יותר דומיננטית. אני הייתי דומיננטית, והוא היה מרצה אותי. כבר בשנה הראשונה הלכנו לטיפול זוגי שהציל לנו את החיים.

הקשר השתנה מאוד. אני הרבה יותר מכבדת אותו, והוא הרבה יותר מכבד את עצמו ויודע לעמוד על שלו.

זו עבודה תמידית. עובדים על כך כל הזמן. בשמחה, באהבה, בדיבור ובתקשורת.

מרגישה שאנחנו כמו בעלי תשובה בעניין, בונים בעצמינו בית הרבה יותר מכבד מאשר המודל הזוגי שהפנמנו בתוכינו בילדות.

מציעה לך להתמקד בעבודה פנימית בתוכך להכין את עצמך לקראת הנישואין שלך. את ההורים שלך את לא באמת יכולה לשנות, אבל יש לך מחויבות כלפיי הזוגיות שתהיה לך בעזרת ה'.

טוב מאוד שאת מודעת לזה כבר ויכולה לעבוד על זה.

בהצלחה רבה!!

כל הכבוד לך!אמא, ברוך ה'

זה בהחלט לא פשוט, לצערנו אנחנו נוטים לשחזר מערכות זוגיות אותן חווינו, וגם נוטים להאשים את ההורים במצבנו... כל הכבוד על המודעות והיכולת לשנות, זה ממש לא מובן מאליו..

ולכותבת, אין לי מה להוסיף, מגוון הדעות נפרש בפנייך, רק את, מתוך הכרות עם הגורמים הנוגעים בדבר יכולה לראות האם בכלל, ואם כן, אז כיצד, תוכלי להתערב באופן מכבד על מנת באמת לעזור.

לכל העונות כאן, מעניין אותי מאוד מה הייתן אומרות-+mp8
לו הייתי כותבת מכתב כזה כאמא לביתי הנשואה....

בטח הייתן אוכלות אותי בלי מלח, נכון??
מזדעקות אימים איך מתערבים ככה בבוטות בחיי זוג, לא כך??
גם אז הייתן אומרןת לי שאני מקסימה ומהממת ורגישה ורק טיפה אשנה את הניסוח??

אז זהו.
רק דמיינו את אחד הקטנטנים שלכם בעוד עשרים שנה כותב לכם משהו כזה.
ואז מעניין אותי לקרוא את תגובתכן לפותחת.
כן בהחלט!!נקודה

בס"ד

אם אימא רואה את הבת שלה מזלזלת בבעלה,

ורומסת את כבודו עליה לומר משהו לבת שלה.

וכאן לא חייב מכתב עדין ומלא הערכה,

אלא פשוט ישר בע"פ ולעניין.

מש לא הייתי שותקת על דבר כזה- 
אין לי בנות, אבל אוי ואבוי אם חס ושלום אחד הבנים שלי יעז לרמוס את כבודה של אשתו לידי!

אני אקח אותו לשיחה רצינית מאד, על עצם היחס, ועל זה שזה מולי!! (שזה עוד יותר פוגע בבת הזוג..)

וכמובן שהורה יכול בהחלט לנער את הילד שלו אם הוא רואה יחס לא ראוי של ילדו כלפי בן זוגו.

כל הלא להתערב- זה כאשר זה הפוך, כאשר נדמה להורה שהילד שלו מסכן,

או לא מספיק מוערך, או לא מספיק מקבל משהו וכ'.

וזה לא אומר שההורה צריך לבקש הסברים להתנהגות- כי זה לא עניינו מה קדם לזה,

והוא לא צריך להתערב בקונלפיקטים שלהם,

אבל כן להעמיד במקום שככה לא מתנהגים- ואם יש להם בעיות שיפתרו אותם כמו אנשים בוגרים,

ולא בזלזול ורמיסת כבוד בן הזוג ועוד לעני החמות!

ולגבי הסיומת - זה כבר תלוי כל אחת במקום שלה,

והיכולת שלה לקבל ביקורת. 

אני במקום אימא שלה לו קבלתי מכתב כזה הייתי עושה חשבון נפש.

חושבת פעם פעמיים שלוש. 

זה היה כואב? כן.

אבל הייתי חושבת על הדברים.

אני מסכימה!שירה515
אני לא יודעת איך הייתי מקבלתאמא, ברוך ה'

כבר עכשיו, הבת שלי בת ה-7 יכולה להעיר על ההתנהלות שלנו, ואני דווקא די שמחה, כי זה מראה לי מה היא מרגישה ואיך היא חווה את הקשר שלנו, ואני רוצה שהיא תחווה אותו טוב.

אני גם מדי פעם שואלת את הילדים איך הם מרגישים בבית בכלל, על הקשר בינינו לבינם, ובין אבא לאמא בפרט.

ולא תמיד כך מה שהם אומרים "נעים לשמוע" ,וגם לא תמיד נכון, אבל לפחות נותן יכולת לפתוח את העיניים, להסביר, להדגיש.

ממש לא יומיומי וגם לא חודשי, אבל פעם ב... חשוב לי לדעת. כי כמובן שהם רואים גם דברים לפעמים פחות נעימים כי אנחנו בני אדם, בעיקר בעיתות לחץ, אבל אני מקווה ורוצה שהתחושה העקרית שלהם תהיה שאבא ואמא אוהבים ומעריכים אחד את השני ואותם. שיהיה להם בטחון, ואם לא - אני חייבת לשנות, גם בגללנו, אבל הילדים בהחלט נותנים תמריץ.

מקווה שהקשר הזה יימשך גם כשיהיו יותר גדולים.

ואם אמא שלי היתה מעירה לי עלי, הגיוני שהייתי יותר מקבלת. על בעלי - אני לא מוכנה לשמוע...

ולהעיר לאמא שלי - לא הייתי מעיזה, כי היא אופי אחר ממני, וזה גם לא היה עוזר, לפחות לא בתחום הזה, וממש שלא בצורה הזו.

לבת הנשואה הייתי מעירה..אורין

היא תבין שזה לטובתה. ואגב ילדים נשואים אוהבים כשההורים שלהם חושבים על טובת בןהזוג. הם לא רואים בזה לקיחת צד כי ברור להם שההורה אוהב אותם בכל מקרה.

וואי וואי וואיאם6
אני אהיה קיצונית: את עושה את טעות חייך!
את מזמינה את הילדים לבקר אותך?? לתקן אותך?
אז תרשי לי לומר שאת הורסת אותם לגמרי.
במשפחה יש היררכיה: אבא, אמא ובסוף בסוף- הילדים. את צריכה להיות סמכות עליונה, ולא עלה נידף ברוח שמחכה לשבט או לחסד של ילדייך!
וטוב שאת עדיין צעירה ויש לך אפשרות לתקן כי זה בפירוש מוביל לאבדון
ממליצה לך על שיטת שפר (לא למדתי אותה ממש, אבל מכירה מקרוב מאד...) וכמה שיותר מהר.
אני מצטערת אם נפגעת אבל זה ממש מתוך דאגה לבית שלך...
תאמיני לי שהילדים שלי יודעים שאני סמכות אחרונהאמא, ברוך ה'
עבר עריכה על ידי אמא, ברוך ה' בתאריך י"ד בתמוז תשע"ו 16:52

אבל בהחלט אני רוצה לשמוע את דעתם ואת החוויות שלהם. זה חשוב לי.

אני לא חושבת שאני חפה מטעויות, ורוצה לדעת איך הם פוגשים את העניינים.

ואם הבן שלי הבכור בן ה-9 יכול לומר לי שהוא מרגיש שנטפלים אליו יותר מלשאר האחים, חשוב לי לשמוע אותו, להסביר לו איך אנחנו רואים את הדברים, ושלא רק אותו "מענישים ומחנכים" ולתקן מה שכן צריך תיקון (בעיקר להרפות סביב דברים פחות קריטיים).

ואם הבת שלי יכלה לומר לי שברור לה שאותה אנחנו אוהבים אבל ביננו,  אבא ואמא הרבה מתווכחים (באמת בתקופה לא טובה שהיתה לנו, אבל גם לא התווכחנו יותר מדי, רק שילדים לוקחים מאוד ללב דברים כאלה, וזה תלוי כמובן בסף הרגישות) אז למדתי לתקן, שהדברים לא יהיו לידה, ומצד שני להבהיר לה שגם כשמתווכחים אנחנו אוהבים ושאני הכי אוהבת את אבא בעולם, גם בגלל הדברים הטובים שבו וגם כי בזכותו יש לי אותם (כמו שגם אם אני כועסת עליה אני אוהבת אותה). והיום, בערך שנה אחרי השיחה הזו, היא רואה את הדברים אחרת, וגם אנחנו השתפרנו.

אני חושבת שלא צריך לפחד מלהקשיב לרגשות הילדים, גם לא צריך לפחד לתקן, וגם לא מלבקש סליחה כשדברים נעשו שלא כראוי, זה לא קשור לזה שההיררכיה בבית ומי שאומר את המילה האחרונה אלו אבא ואמא.

והייתי מאוד רוצה שאם משהו יושב לילדים על הלב, הם ידעו לומר לנו אותו הצורה מכובדת.

(אני בתור ילדה לא העזתי לומר כלום להורים שלי, ועד היום קשה לי, גם בדברים שפוגעים בבעלי, האם הצד הקיצוני הזה טוב? אני לא בטוחה, כי בסופו של דבר דברים מתגלגלים ורגשות מצטברים)

ובכלל, כל פגיעה אישית, הרי בסופו של דבר היא חוסר בענווה. הלוואי ואהיה תמיד מספיק ענווה, לקבל גם מילדי (לא תמיד קל) וגם מחמותי (שזה אכן יותר קשה, אבל גם היא צודקת בהרבה דברים), גם מהורי וגם מבעלי כמובן, לשקול את הדברים ללא פניות אישיות ולעבוד על לתקן מה שצריך תיקון... וכמובן שזה לא קל, אבל עצם היכולת להודות במצב היא כבר התחלה.

אני חושבת שאמא ביקורתית, שהיא תמיד צודקת, שלא ניתן לומר לה בצורה מכובדת שזה מפריע לילדים זה מצב עצוב. שזה פוגע בה, והיא לא יכולה לשמוע ביקורת זה מצב עצוב. והלוואי שלא אגיע למקום הזה ואדע לשמור על ענווה גם כשאגדל. 

יש הבדל בין ילד שמרגיש שהורים נטפלים אליואנונימי (14)
ומבטא את התחושה, מאשר שהוא יגיד את אמא- מקטינה את אבא, רודה בו, לא מעריכה אותו. ( ואוי לילד שיגיד זאת)
ריב בין הורים יוצר תחושה לא נעימה לילדים בוודאי צריכים לדעת שגם אם רבים וכועסים עדיין אוהבים, אבל בין זה לבין להעיר מה הם חושבים על ההתנהלות הזוגית?? יש מרחק וקוי גבול אדומים מאוד.

אין בעיה שאשה תקבל ביקורת מבעלה/ חברה לא מילדיה!! זה גם אסור הילכתית וטוב שכך

אוקי, אז זו שאלה של ניסוחאמא, ברוך ה'
עבר עריכה על ידי אמא, ברוך ה' בתאריך י"ד בתמוז תשע"ו 21:13

גם אני לא הייתי מנסחת את המכתב כמו שהיא כתבה, לא נקיטת הצד ולא ה"עצות" בסוף, ובמקרה של ההורים שלי, גם לא הייתי אומרת שום דבר כי זה לא היה עוזר. אבל לבטא את התחושה שזה ממש לא נעים ההערות האלה בין ההורים (שוב, לא לתפוס צד), הלוואי שאם יהיו מצבים כאלה, הילדים יהיו מספיק פתוחים לבטא ואני אהיה מספיק פנויה להקשיב. במקרה הזה אני מעדיפה שכבודי יהיה מחול מאשר שהילדים לא יוכלו לבטא את התסכול שלהם מחשש לפגוע בכבודי. והגיוני שגם היה מדרבן אותי לפעול, אם לא בשביל בעלי ובשבילי, לפחות בשבילם. "ומילדי יותר מכולם"..

הדרך של "אין כמו אמא" דווקא הכי מצאה חן בעיני, בלי ניתוחים של המצב - פשוט לומר דוגרי מה היא מרגישה ולתת לאמא ולאבא להסיק את המסקנות שלהם לבד. והמצב הזה עדיף לדעתי מאשר לשמור בבטן.

להגיד "אני ההורה החזק והיודע ואין בלתי ואין מצב שילדי יבקרו אותי", זו גישה שהתאימה לפעם לדעתי, היום הילדים הרבה יותר ביקורתיים, ומודעים. אנחנו מעודדים ביקורת ומודעות בהרבה תחומים, אבל בתחום ההורי, לא מוכנים לכך, בגלל מצוות "כיבוד הורים" אך לפי דעתי, הרבה מ"פחד" לאבד את המקום ה"חשוב" וה"מוביל". אבל הרי היום כל המנהלים, המורים והמפקדים חשופים הרבה יותר לביקורת. צורת החינוך היום שונה, הדור הוא שונה ואני הופתעתי מזה ממש משהילדים היו קטנים, ש"העיזו" לומר דברים שבחיים לא הייתי חושבת לומר להורי, אבל זה לא רע מבחינתי. ולא סתם אומרים ש"הדור" משתנה כל שנתיים. ושבדור הגאולה "חוצפה ישגה". השאלה מה עושים אם אותה "חוצפה", יש לה גם יתרונות.

שיטת שפר היא אדלריאנית ומזיקה מאודעובד
יש הבדל אחד מאוד חשוב!יעלה5
כאשר הורה בוחר להביא ילדים לעולם היא חייב לקחת אחריות (זה האידיאל כמובן, במציאות לצערי מאוד שונה)- אחריות על הבריאות הנפשית והפיזית שלהם. ילד לעומת זאת, לא. ולכן לילד יש לגיטימציה להעיר להורה שלו בחיי הזוגיות שלו- כי זה פגיעה בו ובאחיו. כמובן שההערה חייבת לבוא מתוך כבוד וידיעה איך לומר ומה לומר... אבל להגיד שזה צעד לא נכון לחלוטין זה לגמרי לא נכון...
אגב גם הערה מאוד עדינה (ללא נקיטת עמדה או צד כמובן!!) מצד הורה לילד היא לא כזאת נוראית.
שוב, בשני המקרים רק אם ההערה עניינית לחלוטין, ללא צידוד באחד מבני הזוג/ הורה, ולא מתנשאת.
משום מה התגובה שלי קפצה- הגבתי לmp8יעלה5
מקווה שלא יקפוץ שוב...
כדאי ללמוד קצת הלכות כיבוד הורים לפני שכותביםחמסה עלינו
תגובה כזו.
לילד אין שום !!!! זכות להעיר להורה שלו!
אף פעם!!

יש גם הלכות בן אדם לחברו כלפי הילדים. לא מסכימה עם הגישהיעלה5

לא מסכימה עם הגישה שהורים הם מעל הכל. בטח לא בימנו...

אגב, לא רואה שום פסול בלהעיר להורים, כי אני מגיעה מבית כזה שיש שיח רגשי. אומרים מה שמפריע ומשתדלים לשנות ולהשתנות או להסביר דברים שקרו. האווירה בעקבות כך מאוד נוחה (וגם אם יש עצבים לפעמים בזמני לחץ, מדברים על זה לא מפחדים..). אף אחד לא נפגע, ובטח שזה לא נקרא חוסר כיבוד הורים. לפעמים ההורים הם בסה"כ אנשים שלא מודעים לנזקים שהם עושים, ואם רק הילדים ינערו אותם ויסבירו להם את הנזקים, הדברים יהיו טובים יותר. לילד צריך להיות ברור שהורה הוא לא קדוש ומורם מעם, ושגם הוא טועה, ואם הוא טועה אפשר להגיד לו במה (בצורה עניינית כמובן, ובלי התרסה וכעס..). 

אבל זו חוצפהmshlomo

זה חצוף ומתנשא. אם סתם אדם היה נדחף לי לזוגיות זה היה מרגיש לי חוצפה, ילד שעושה את זה זה בכלל חוצפה.

"אם רק הילדים ינערו אותם". תפקיד הילד זה לא "לנער" את ההורים. זה לא עניינו מה המצב בין ההורים. אם הוא מרגיש פגוע שילך לטיפול. אלה ההורים שהקב"ה נתן לו וזה מה שהוא צריך להתמודד איתו בעולם הזה.

הוא לא מטפל ולא יועץ זוגי שלהם. 

המצב בין בני זוג זה אחד הדברים הכי אינטימיים שלהם. לפעמים יש עליות ויש מורדות. לא יכול להיות שאחד מבני הבית ידחף את האף שלו לשם (בדיוק כמו שלא שייך שאחד הגיסים או שהחמות תדחף את האף לשם).

אי אפשר להפריד מצב בין הורים- לבין מצב הילדיםיעלה5

זוגיות לא טובה בין הורים משפיעה הרבה על הילדים, בכל המישורים! 

שימי לב שבאחת ההודעות כתבתי שאת המכתב הזה לא הייתי שולחת כי מתנשא מידי. כמו כן להציע להורים לקרוא ספר/ ללכת לייעוץ, לדעתי יגרום מייד להתנגדות מצידם. זה ברור. (אם מאוד חשוב לה שהם יקראו את הספר היא יכולה לקנות אותו לבית ולהניח אותו במקומות נגישים, זה המקסימום שאפשר, לא יותר). 

והיא לא מתערבת להם באינטימיות, היא מתערבת להם במה שהם עושים מול כולם. כך שאת הטענה הזו אני לא מקבלת. לא ניתן לדרוש מילד לעצום עיניים ולסתום אוזניים ממריבות והשפלות אינסופיות בין הוריו, בני אדם הם בעלי רגשות, לא ניתן להתעלם מכך. 

אגב, סתם אדם שמתערב לי בזוגיות לא בטוח שאתייחס אליו ברצינות, אל הילד שלי בוודאי שכן, הרי הוא יסבול מזה ויושפע מזה! הוא הראשון שצריך לדבר איתי על זה ולהגיד אם משהו ממש מפריע לו (עדיף מאשר זה יתפרץ אצלו בבעיות לימודיות/ נפשיות/ מצב רוח רע). כמובן כמובן לא באופן יומיומי, ועל כל ויכוח, אבל בטח על דפוס קבוע ומתמשך.  

ילד לא יכול לשנות מצב בין הוריםmshlomo

וכל ההתערבות הזו היא מיותרת. הורים שמגיעים למצב שהם מתווכחים בקולניות מול כולם זה לא זוג שיגיד "אה זה מפריע לה? טוב סבבה, מיד נניח את כל האגו בצד ונקשיב לבת ה 20 שלנו" אם זה ככה, לא היה צריך ום יועצים זוגיים. ואת יודעת מה? אם היה זוג אחד בעולם שזה היה משפיע עליו, זו היתה "שיטה" אצל יועצים או משהו שהם מנסים לפחות בתור פתיח לפני ייעוץ.

ומה את חושבת שההורים לא יודעים שלא נעים לה? הם יודעים ובכל זאת ממשיכים. הם בוחרים במצב הזה למרות התחושות של הילדים שלהם. זו אולי בחירה לא מושכלת, אבל זו בחירה שלהם. 

וכמו שאמרו פה, גברת בת 20+, לא נעים לך? תתכבדי ותמצאי לך מסגרת נעימה (לימודים/מדרשה וכו'). ואם לא נעים לה שהבית לא משופץ? גם צריך לשפץ בשבילה? ואם לא נעים לה האוכל? צריך גם לבשל לה אחרת? 

לפי ההגיון שלך, גם אין משמעות להערות של הורים לילדיהם.יעלה5

כי אם הורה יעיר לילד  הוא יגיד "אה זה מפריע לאבא ואמא? טוב סבבה, מיד נניח את כל האגו בצד ונקשיב להורה הזקן שלנו והלא מבין איך זה לחיות בשנת 2016". אך ברור שזה לא כך, כי הרי הורים מעירים לילדיהם, ואלו שיודעים לעשות זאת בכבוד, הילדים גם מקשיבים להם לא פעם... אין סיבה שבכיוון ההפוך זה לא יהיה כך (ההבדל היחיד הוא בתדירות כמובן, שהיא הרבה יותר נמוכה.)

נראה לי ששכחת מי הביא את מי לעולםmshlomo

הורה מלמד את הילד שלו איך להתנהג כי זה התפקיד שלו. ילד לא מלמד את ההורה כי זה לא התפקיד שלו.

לכן ההורה לא צריך להקשיב לילד והילד צריך להקשיב להורה.

ההורה לא "חייב" לילד שום דבר. הילד לא הרה אותו, לא ילד אותו ולא גידל אותו. לעומת זאת ההורה כן עשה זאת עבור הילד. מה שמציב אותו בעמדה עליונה מעל הילד. לעולם.

הילד יכול לבקש, ההורה לא חייב לציית. ובמקרה דנן, יש מתח בין בני זוג, שזה עניין רגיש, שיכול להיות מתמשך כבר הרבה שנים, ויש לו הרבה סיבות ומשקעים מהעבר, ואיזה הערה של הילד שטוען שהמצב מקשה עליו, לא תפתור בעיה כזו מורכבת. במיוחד שהילד כבר מבוגר ויכול למצוא לעצמו מקום אחר.

זו בדיוק הסיבה שעל ההורה לרצות קשר נפשי טוב עם ילדויעלה5

הוא זה שבחר להביא אותו לעולם! ולכן מן הראוי שירצה בטובתו, הנפשית והפיזית. 

עם כל הכבוד, להגיד לילד שמרגיש שרע לו בגלל הוריו "תגיד להם תודה כי הם הביאו אותך לעולם", זה מגוחך. הרי מבחינתו זו הבעיה, שהם הביאו אותו למציאות קלוקלת. אני כמובן לא מתחברת לאמירות האלה של: "למה הביאו אותי לעולם אם הם כאלה רעים" (כי הן לא מועילות וכו וכו..) אבל להגיד את זה לילד שרע לו עם הוריו, זה פתטי. 

מעבר לכך, שיש הרבה זוגות שמושפעים מילדיהם! לטוב ולרע... גם מאמירות חד פעמיות. וכאן אין הכוונה שהיא תאמר הערה, אלא תיצור שיחה על הנושא. שיחות מלב אל לב ברוב המקרים יכולות להשפיע. (לא יצא לך לשמוע הרצאה עם מסר חזק שהשפיע עליך?)  

היא לא ילדהmshlomo

והיא לא צריכה לעשות את עבודת המידות של ההורים שלה. התפקיד שלה בעולם הזה זה להסתכל בחיים שלה, בתלם שלה ולא לפלוש למרחב של אנשים אחרים, גם אם אלו ההורים שלה.

הקב"ה שם אותך במציאות כזו? התפקיד שלך זה להתמודד, ולא ללכת לחפש אשמים.

שיחות על הנושא יכולות גם לפגוע מאוד מאוד ולא מחייב שהן ישפיעו. יכול להיות שההורים גם ככה מרגישים דפוק עם עצמם שהגיעו למצב כזה, אז הילדים עוד דוחפים לנו את האף ומעבירים ביקורת? שפל חדש. לא רק זוגיות דפוקה, גם עוד גורמים שמתערבים ומעבירים ביקורת.

יש שני צדדים למטבע.

אני מכירה זוג שזה השפיע עליו מאד!!נקודה

בס"ד

ההורים שלי.

היו זמנים מאד קשים בניהם, הם אפילו התגרשו, חיו כמה שנים בנפרד,

ואז התחתנו שוב, וגם חלק מהבעיות חזרו שוב...

בניהם ביקורת בלתי פוסקת של אימא,

והגזמות בלקחת את הביקורת קשה מצד אבא שלי,

שהיה נוהג למקסם את העלבון למקסימום...

(היא אמרה X, אבל בעצם התכוונה ש GHJGDHJGJHDVBLGKEYEBCJJ......)

ובאמת שחיפשתי את ההזדמנות לדבר איתם,

יום אחד שזיהיתי שאימא שלי נמצאת במצב רוח מתאים להקשיב,

(היא בדיוק שאלה בייאוש "שוב אבא שלך עושה כך וכך וכך...")

אמרתי לה שהם מכירים זה את זו למעלה מ30 שנה,

והגיע הזמן להחליט אם רוצים לחיות בשלום או לא.

והיא שיתפה שהמשקעים חמורים. באמת חמורים.

(עצם הגירושים היו קשים, ולא הכל נסלח..)

אמרתי לה פשוט, מה שאני כותבת כאן.

את יכולה לתת למשקעים האלו לנהל לך את החיים,

ואת יכולה להחליט לזרוק אותם.

זו בחירה שלך. 

אז נפגעת מאד, אבל היום מי שפוגע בך זה כבר לא אבא,

זה הזיכרון. ועד כמה הזיכרון הזה נוכח בחיים שלך- זו גם בחירה שלך.

השיחה הייתה ארוכה, ואימא שלי אמרה "קל לך לדבר...,"

למרות שלא היה לי קל בכלל, כי אני זוכרת את מה שהיא עברה מהילדות שלי...

ובכלל לא קל להעיר לאימא פגועה שבטוחה שהיא צודקת בכל האחוזים הקיימים,

ובכלל לא קל כל הסיטואציה הזאת, אבל זה היה לה משמעותי.

והדברים חילחלו, ועשו את העבודה.

(אחר כך אימא שלי גם סיפרה לי את זה)

וגם בהזדמנות אחרת דיברתי עם אבא שלי,

על הנקודות שלו, והוא קיבל את הדברים.

לא בשיחה עצמה, אז הוא רק אמר "אולי.. אני אחשוב על זה.."

אבל בפועל כן דברים השתנו, וגם על זה דיברנו אח"כ.

דברים היוצאים מן הלב נכנסים אל הלב.

אני כמובן לא אומרת שהפותחת צריכה לנהל כזאת שיחה, 
אבל דיברת על זוג בעולם שזה עזר לו- קיבלת.

וסליחה, אבל מה שאת אומרת על כך שאם זה היה עובד יועצים היו משתמשים בזה-

זה טיפשי. כמו שתגידי שאם שיחות נפש עם חברות היו עובדות,

פסיכולוגים היו מפנים את הקליינטים לחברים שלהם...

אף בעל מקצוע לא משחרר ככה לקוחות.

ואף אחד לא אומר שזוג שמתייעץ עם אנשי מקצוע צריך את עזרת הילדים שלו,

מדובר על זוג שככל הנראה לא נמצא בתהליך כזה.

זוג שנמצא ב"כסאח" בד"כ לא רואה את טובת הסובב אותוmshlomo

ופה לא מדברים על זוג שהתגרש/מתגרש/יתגרש

הילדה יכולה לבוא בגישה של לנסות לעזור (למרות שבעיניי זה עדיין מתנשא ולא עניינה בכלל) אבל ההורים לא חייבים לה משהו. לא חייבים להקשיב לה. 

לא יכולה לשמוע משהו כמו "המריבות שלהם פוגעות בי אז אלך להוכיח אותם" ועוד ממישהי בת 20!

וחוץ מזה שגם במקרה שלהם, את דיברת איתם למה זה טוב להם ולכן כדאי להם להשתנות ולא למה זה פוגע בך ולכן הם חייבים להשתנות. אלו שתי עמדות שונות.

כל זוג שמנהל ויכוחים קולניים יודע שזה פוגע בילדים שלו ובכל זאת בוחר בזה. לבוא להורים בתירוץ של "תפסיקו לריב כי זה לא נעים לי" זה קצת מצחיק, כי הם יודעים שזה לא נעים לך ואפילו מזיק לך, והם בכל זאת בוחרים לעשות את זה. אז אם תאמרי להם זה ישנה משהו?

תתפלאי, אבל כן, זה יכול לשנותאמא, ברוך ה'

הרבה פעמים, אנחנו מבינים בשכל שזה לא טוב, אבל רגשית קשה לנו.

כשיש רגשות גם אחרים, כמו חמלה על הילדים שמתעוררת, והבנה כמה זה לא טוב, לפחות לילדה הספציפית שלי, זה מעורר לחשוב מה עושים עם המצב ולהתאמץ לשנות. להרגיש שלא אני היחידה שפגועה כאן אלא גם הסובבים לי, בעיקר הילדים שלי, שאני כל כך אוהבת. ודווקא לבוא ממקום של "למה זה טוב להם" מילדה בת 20 - נראה לי יותר מתנשא. זה כמובן תלוי קשר ונסיון חיים של כל אחד. היום, אני יכולה לדבר עם אמא שלי על היחסים שלה, לדוגמא עם אחותי הקטנה, והיא תקבל, היא גם הזמינה אותי לשיח הזה, והיתה במצב נפשי לקבל. בגיל 20, זה לא היה שייך.

ושוב, יכול להיות גם שהבת לוקחת את הדברים יותר קשה ממה שהם באמת, ושיחה כנה עם ההורים, יכולה גם להראות לה צדדים אחרים. 

ואת יודעת כמה זוגות נמצאים בכאסח, על אף שהם אנשים טובים שרואים בהרבה תחומים אחרים את טובת הסובבים אותם? הילדים יכולים להוות תמריץ לשלום בית, הם גם מכירים הכי מקרוב מה שקורה באמת ולכן יכולים לתת בזמן אמת "מראה" למה שקורה. ואני לא מדברת על להתערב במקרה ספציפי ולהיות "צד" במריבה, אלא על שיח פתוח עם הילדים שנותן במה לרגשות שלהם גם בתחומים האלה.

המשךאמא, ברוך ה'

ואני אתן את הדוגמא על הבת שלי, בת ה-7, שכן, גרמה לי לשנות. והיו לי הרבה תירוצים, הייתי באמצע טיפולי פוריות, עם הורמונים משתוללים ומצבי רוח, וקרו כמה דברים שהיו באמת מצערים אובייקטיבית, וזה היה לא קל. הרגשות שלה, אכן עוררו בי ובבעלי את הרצון להתאמץ יותר לצאת מזה ולעצור את הגלגל הזה בזמן אמת.

אני חושבת שאני מסכימה איתך, רק הגישה מפריעה ליmshlomoאחרונה

הורה יכול מצידו לשקול האם "משתלם" לו להשלים עם בן הזוג כדי שיהיה יותר נעים בבית. 

ילד יכול לדבר עם ההורה ולחלוק איתו את הקשיים שלו בגלל המתחים בין ההורים.

לכן לא הגבתי לשרשור כשראיתי אותו. כי אני מבינה את הקושי. לגיטימי שיש קושי.

מה שהפריע לי זה הטענה שמותר לי לבוא בדרישות וטענות להורה שהמצב הזוגי הדפוק שהוא הגיע אליו פוגע בי, הילד, שנמצא פה במרכז וכולם בעצם רק נספחים אליו. הגישה הזו שכל העולם בא לשרת אותי...

אני גם חושבת שהורה יקבל את הדברים אחרת בהתאם לגישה. מי שבא בגישה מתנשאת וחטטנית, לא פנויים להקשיב לו. מי שבא בגישה של ענווה, בלי האשמות, בלי דרישות ובסה"כ מספר מה החוויה שלו מהמתח הזה, מתקבל אחרת אצל הוריו.

ויחד עם זה, הרבה מאוד זוגות שמתכסחים, שומעים את הדברים ובוחרים להמשיך לריב (לא שופטת אותם בכלל!). כלומר ילד שפונה להורים שלו בעניין הזה צריך להבין שלא בטוח שהפניה תעזור ולא להתרעם על ההורים במידה והיא באמת לא תעזור.

ואם כבר עוסקים במקרה דנן, אני לא מאמינה שבחורה בת 20+ באה "נקיה" ברור לי שהיא תופסת צד ובאה במבט שיפוטי משהו. אם הייתי אמא שלה, והייתי שומעת כזה דבר, הייתי מודיעה לה שאת העניינים שלי תשאיר לי ומי שלא מוצא חן בעיניו יכול להתכבד ולמצוא לעצמו מקום אחר ללון בו....  

אם זה כל כך אינטימי- שישמרו את זה לעצמם!נקודה

בס"ד

אדם לא יכול מחד להתנהל באופן מסויים לעיני כולם,

בגלוי ובלי חשבון, ומצד שני לטעון לאינטימיות ופרטיות...

אף אחד לא דוחף את האף לשם, אף אחד לא דיבר על כניסה למקומות אישיים וסגורים.

אם אחד מההורים מעיר בשקט לבן זוגו, והילד בטעות שמע ומתערב- זו אכן חוצפה,

אבל הורים שעושים את זה לעיני קהל- שלא יתפלאו אם לקהל יש מחשבה ודעה..

אם הפרטיות חשובה- שיתנהגו בהתאם.

זה לגבי האינטימיות.

אבל הכי חשוב-

הילדה כאן לא מדברת על כניסה מוגזמת להחלטות הזוגיות

או משהו בסגנון,

אלא בסך הכל על השבת תשומת לב האם למשהו שעשוי לעזור לה מאד,

ולמנוע הרס. ורמיסת אחד הצדדים בבית- זה דבר מספיק הרסני לבית.

חחחח... ואח"כ מתפלאים על בעיות משמעתאנונימי (14)
וחוסר שליטה על הילדים ומבקשים עצות בפורום השכן.

בוודאי ובוודאי שיש פסול להעיר להורים!

ואב שיסטור לבנו, ירק בפניו ואפילו בפני תלמידיו, ייקח כספו וישליכנו לים- אסור לבנו למחות בפניו!! הלכות כיבוד הורים.
אין הלכות כיבוד ילדים!
צריך לכבד כל אדם. אפילו תינוק בן יומו!אין כמו אמא

זה חובה על ההורה לכבד את בנו

אבל זה לא סותר שבן צריך לכבד אביו

מה הקשר בעיות משמעת? מזה שאתן לילדים שלי להגיד מה מפריע להם?יעלה5

זה רק בסיס לבריאות נפשית. 

לא אמרתי לא לשים גבולות לילד, מזה הקפיצה הזו שעשית בין שני דברים לא קשורים?

שיח רגשי זה אומר שאם נניח כועסים על הילד, מסיבה כל שהיא, והילד מרגיש שזה לא הוגן, טוב שהוא יבוא ויגיד זאת, וההורה יסביר לו ביישוב הדעת למה ואיך... ויראה אמפתיה לצער של הילד. 

מה בסיטואציה כזו גורם לבעיות משמעת? 

ולענייננו, מה בסיטואציה שבה ילד מגיע להוריו ואומר להם שהמריבות האין סופיות ביניהם גורמות לו לתחושה לא נעימה בבית, ויש דרך אחרת ומכובדת לדבר, מה בזה גורם לחוסר משמעת? 

ואם בהלכות עסקינן, אז התנ"ך לא מספר לנו סיפורים לשווא, אלא שנלמד מהם לחיינו אנו, מרים הרי העירה לעמרם (אביה! כן כנראה שגם לאב מותר להעיר במקרים מסוימים!, ולא יעזור כמה תצטטו פה הלכות כיבוד הורים.. אפשר להפעיל שיקול דעת במקרים מסוימים. לא יזיק), שיתחתן שוב עם אמה (כי חשבה שעשה טעות). ואצטט:

בבלי סוטה יב א 
"וילך איש מבית לוי - להיכן הלך? אמר רב יהודה בר זבינא: שהלך בעצת בתו. תנא: עמרם גדול הדור היה, כיון שגזר פרעה הרשע כל הבן הילוד היאורה תשליכוהו, אמר: לשוא אנו עמלין! עמד וגירש את אשתו, עמדו כולן וגירשו את נשותיהן. אמרה לו בתו: אבא, קשה גזירתך יותר משל פרעה, שפרעה לא גזר אלא על הזכרים, ואתה גזרת על הזכרים ועל הנקיבות! ... עמד והחזיר את אשתו, עמדו כולן והחזירו את נשותיהן. "

^^^^^^^^^^^^^^נקודה

^^^^אמא, ברוך ה'

לדעתי נוח לנו להתלות בהלכות כיבוד הורים, כדי להרגיש ה"שולטים" ו"שלנו הכל מותר".

ושוב, אם הלכות כיבוד הורים יגרמו לילדים שלי לא לומר מה מפריע להם, בצורה מכובדת וראויה כמובן, אז אני מעדיפה מראש שכבודי בתחום הזה יהיה מחול.

ובעיות המשמעת של הילדים, הם גם שאלה של הדור. כן, היום לא נוהגים לתת מכות לילדים, הילדים לא עומדים דום ברגע שאבא נכנס הביתה, אבל מצד שני הם הרבה יותר קשורים אליו רגשית ויכולים לשוחח איתו. יש שינויים בדור, גם בדור של ההורות שלנו לעומת ההורות של הורינו וגם בילדינו לעומתנו, וגם מסבינו להורינו. אי אפשר להתכחש לזה. ואולי יש אידאל בלא להגיד כלום להורים, אבל אם בסופו של דבר זה גורם לפגיעה בילדים ולזה שהם יצטרכו טיפולים רגשיים ופסיכולוגיים, אז מה הועילו בתקנתם?

ואתם יכולים לומר, מה הבעיה, שתלך למדרשה ותסתדר בחיים שלה. אבל אולי יש עוד ילדים קטנים בבית? ילדים שאין להן יכולת רגשית להגיד להורים כלום? ושגם הם מקבלים כ"מורשה" את הסוג הזה של ההורות..

להגיד, מפריעים לי וכואבים לי הויכוחים ביניכם זה בהחלט לגיטימי, להיות בצד מסויים, לא לגיטימי.

פשוט לא נכוןעובד
חברות, היא לא ילדה! היא בת 20+!בת הרים
לא מדובר עוד בילדה רכה שהדינמיקה בין ההורים תעשה לה נזק בלתי הפיך. מדובר באישה צעירה, מבוגרת דיה להתחיל בית וזוגיות משלה, ואם לא מתאים לה האווירה בבית היא יכולה לקום וללכת. כמו כל מבוגר אחר, אין לה זכות להתערב ביחסים בין בני זוג, מי שהם לא יהיו.
דווקא אני כן בעד, רק להוריד את הקטע שיפנו ליעוץחדשה ישנה

ויקראו ספרי זוגיות כי זה כבר יותר מידי,

תפני מהמקום הקטן והכואב הזה ולא מהמקום המטיף.

את מכירה  את אמא שלך ויודעת אם זה יעזור,

דווקא יכול להיות שזה ינער אותה קצת. כשאנחנו בתוך הזוגיות הרבה פעמים נסחפים למקום של הביקורתיות והקטנוניות בקלות, במיוחד אנו, הנשים....

לא שייך בכללעדידפ

ילדים לא מחנכים את ההורים שלהם.
יש איסור חמור לצער הורים

וגם אם נראה לך שזה מה שנכון- לענ"ד אין מקום לזה.
אם את מתעקשת- לכי לרב שיתיר לך. 

לכותבת- דעה שונה מהמתנגדיםיעלה5
לדעתי הערה להורה היא לגיטימית, הרי כולם סובלים פה! הן אמך, הן אביך והן הילדים שבתמונה. שלום בית זו אחת המצוות החשובות, כמובן בעדינות ועם ענווה רבה (והבנה שיש דברים שאת לא יודעת שקרו בין הורייך- ומשפיעים על היחסים ביניהם). את המכתב שכתבת לא הייתי שולחת, למרות שנראה שנכתב מכוונה טובה. דיבור בעל פה (שכמובן תתאמני לפני מה לומר ואיך ובאיזה טון....) יותר חזק, במיוחד שאת יכולה להראות אמפתיה בהבעות פנים וכו...
לא הייתי שולחת אותו, כי כתבת עיצות (לקרוא ספר מסוים, ללכת לייעוץ, לתת מחמאות 5 לעומת ביקורת 1), ולדעתי זה מאוד יומרני להגיד שספר (גם הטוב ביותר) יצליח לשנות התנהגות של שנים, שלא בטוח שהיא אפילו מודעת אליה. את גם חורצת את דינה בלי שנתת לה להביע דעה, מה שיוביל להתנגדות מצידה ואז כל ניסיון נוסף להפנייה לייעוץ לא יועיל. מעבר לכך, זה קצת מעליב (כי אמא שלך יכולה להגיד מה את ילדה בת 20 מבינה בזוגיות... ), גם כאן בגלל שלא נתת לה הזדמנות להגיב לדברים...
בקיצור, לדבר בע״פ יותר אמיתי, אמיץ ואכפתי (כמובן להירגע לפני, שלא יצאו עצבים שיהרסו הכל).
ילדה בת 20עדידפ

אם היא סובלת תתקדם הלאה מהבית
ההורים לא שווים לילדים, הם מעל.
זה לא חבר שיש חובת תוכחה
או זכות לבקר

אם הייתי חושבת להעיר בע"פ להוריםאין כמו אמא

דווקא בכלל לא ההיית קוראת לאמא לשיחה ושוקלת את המילים. כי זה לדעתי יותר מראה על הרצון לחנך את ההורים.

אם זאת היתה אמא שלי. הייתי אומרת ככה ממש בסמוך למעשה. איזה לא כיף  להיות בבית וככה לשמוע אותכם. הייתי אומרת את זה ספונטנית. אמא זאת לא מישהיא שלוקחים אותה לשיחה על יחסים לגבי אבא

ואז יש מצב שזה כן היה עושה משהוא לאמא

אולי האמא תגיב הכי קיצוני לא טוב לך את יכולה ללכת. אבל אחרי זה אולי תחשוב על זה

את חמודה ומתוקה אבל...אם6
האם למדת היטב היטב הלכות כיבוד הורים?
ההורים, ביחד עם הקבה, הם שותפים ביצירה שלך והם המקור שלך. אי לכך ובהתאם לזאת אין לך שום זכות ואפשרות לבקר אותם.כמו שלא מבקרים את ה. ואם הוא שם אותך בבית הזה כנראה יש לך מה ללמוד בעצמך. אבל לחנך את ההורים שלך- אסור לך.
את בתור בת חייבת בצורה מוחלטת בכבודם, ורק זה התפקיד שלך.
בסוגריים גם אגיד שמי שמכבד את הוריו באופן מוחלט יזכה להשלמה עם עצמו, ומי שמנסה כל הזמן לברוח ולהיות לא כמו ההורים שלו ימצא את עצמו בדיוק כמותם בסוף. כי אי אפשר לברוח ממעגל- אתה מגיע בסוף לאותה נקודה.
הייתי מתייעצת עם רב (שאין לי ספק שהיה מתנגד למכתב, אבל כדי שתרגישי טוב)
ושתדעי שגם אני לא גדלתי מול זוגיות ככ מופלאה אבל למדתי מה החובה שלי. ממליצה לך גם.
ומתחזקת בכיבוד הורים לגמרי!
רעיון-לרצות טוב

אולי כדי לא לגרום לאימך לחוש מאוימת מעצם התערבותך פשוט תגרמי לה לקרוא את הספר "לדעת להכנע" (תוכלי למשל לעניין אותה בכך שאת מתעניינת בספר בעצמך ולהגיד ששמעת שזה ספר חובה לפני שבונים זוגיות- מה שלדעתי נכון לפני אחרי בתוך). הספר מדבר בדיוק על התכנים האלה בצורה כ"כ מדויקת.

בהצלחה....

כאמא, היה מקומם אותי מאד שישלחו אותי לקרוא ספרים.DvorW

ועוד איזה...

ובכלל, כמו שכבר אמרו כאן, אין לכם מושג איך התחילה הדינמיקה.

טיפשי להתחיל מהסוף.

כאישה נשואה ובת לאמא לא פשוטהאנונימי (10)
ממש מרגיז אותי שיש פה בנות שחושבות שאפשר לחנך את אמא שלהן... בכלל לעורר בה נקודות למחשבה בין מה שקורה לה עם בעלה. מה אני חברה שלה? זו ממש עזות לדעתי ולא במקום להתערב בין אמא שלי לאבא שלי. מה עם מצוות כיבוד הורים?? זה לדעתי ממש חוסר כבוד.. זה לא איזה יעוץ על הבוס שלה או חברה.. זה יעוץ על הזוגיות של ההורים שלה... מה את מבינה???? אני התחתנתי והבנתי שהייתי ממש חוצפנית שהייתי אומרת לאמא שלי בתור מתבגרת תפסיקי לצעוק על אבא..הוא ממש מסכן ..פשוט חוצפה.מצדי. היום שאני מסתכלת מהצד אני מבינה שיש דברים שלא ידעתי וגיליתי לפתע.. ויש דברים שגם לא אדע לעולם. ועדיף לשתוק
מחזקת אותך!אנונימי (14)
אסור! פשוט אסור להעיר להורים
במקום להעיר קחי את התובנות לעצמך ובע"ה בביתאורין

שלך תהיי רגישה ובתקשורת מצויינת עם בעלך

ועוד דבר- קראתי בספר של חיים ולדר אנשים מספריםאורין

על עצמם 5 סיפור על מכתב לאבא ואמא (בדקתי- עמ'113). מאד רגיש. יתכן שיכול לעזור לך להחליט מה לעשות.

לא כל דבר זה להעיר!!אנונימי (15)
מותר לשתף בכאב שלה!
לא לחנך, לא להטיף,
לא לגעור.
לשתף בכאב!!
היא סובלת ונפגעת מאמא שלה!!
ואם אמא שלה עומדת לה על אצבעות הרגליים
אסור לה להגיד כואב לי?!
נסחפתן לגמרי!!
אין שום קשר לכיבוד הורים אם היא עושה את זה בצורה ראויה ומשתפת בכאב!
יש גם מצוה להציל עשוק מיד עושקו,
לא תעמוד על דם רעיך, ואהבת לרעך כמוך,
והחשוב ביותר!! היא חייבת גם בכבוד אבא שלה!!
בדיוק. תגובה מדויקת!!!יעלה5

גם אמא שלי מתנהגת בדיוק אותו דברנעמה_מה

ועד שהתחתנתי ויצאתי מהבית סבלתי מזה.

ואני לגמרי מבינה על מה את מדברת כשאת אומרת שאבא מעדיף להשאר עד מאוחר בעבודה כי רע לו בבית...

גם אנחנו, הילדים, סבלנו מביקורת ממנה כל השנים. אני זוכרת שזה כל כך חירפן אותי והרס לי את הבטחון העצמי עד שבגיל 16 פניתי וביקשתי מיוזמתי מאמא שלי ללכת לטיפול פסיכולוגי (כמובן שלא אמרתי את הסיבה האמיתית. הצגתי את זה כצורך שלי בגלל קשיים חברתיים).

בפעמים הבודדות שניסיתי להגיד לאמא שלי משהו בנושא היא נזפה בי שלא אתערב, כי אני לא רואה את התמונה בשלמותה. אבל אני לא חושבת שכל ההורים היו מגיבים כך. היום בתור אמא אני מרגישה לגמרי מוכנה לקבל ביקורת. זה לא נראה לי עלבון או פחיתות כבוד, אלא להיפך. יש לי אינטרס שלילדים ולבעל יהיה טוב בבית ואני מוכנה לעשות הכל בשביל זה. ואם אני טועה, אשמח לשמוע למה ולתקן.

ושאף אחד כאן לא יגיד לך שזו חוצפה להגיד לאמא שלך את דעתך. דבר ראשון, גם את סובלת מהמצב, זכותך להגיד שרע לך עם זה. דבר שני, אין איסור להגיד להורה מה אתה חושב. יש איסור לסתור את דבריו. אבל להגיד- תראה, אבא, אבל למדנו אחרת, וכדומה, זה מותר.

את כותבת כל כך בעדינות ובכבוד. אם הייתי אמא שלך הייתי מעריכה אותך מאוד על האומץ והבגרות.

אני ממש ממש ממש ממש לא היייתי מתערבתחניתה

מכמה סיבות:

קודם כל שום הורה לא אוהב שהילד שלו מתערב בחייו עם בן זוגו. 

מה שלא תגידי לה, כל עוד זה מגיעה מהבת שלה הקטנה, לא ילקח ברצינות.

רק תדמייני את הילד הפספוס שלך מרצה לך על איך להתנהג. זה רפלקס אוטומטי להתנגד.

אני גם מעולם לא התערבתי להורי (והיו לנו מקרים הרבה יותר חריפים של חוסר תקשורת והתנהגות נאותה) ואני ממש ממש לא מצטערת על זה.

מה כן עשיתי?

1. המלצתי להם על סדנאות לזוגיות לא מחייבות ונעימות כאלו (כמו לדוגמא שמתקיימות בקפה-מדרש). והם ממש נהנו וחזרו עם תובנות

2. שלחתי את אמא שלי ליום כיף מאורגן בירושלים לנשים. שכלל גם סימפוזיון זוגיות כזה.

3. התפללתי עליהם הרבה על שלום בית!

טוב זה עוד רחוק ואולי לא ריאלי...גלויה

אבל זה חלום.

מישהי פה למדה/ לומדת תרפיה באומנות

במבחר?

או באוניברסיטת חיפה?

לא יודעת אם יכול להסתדר, במיוחד שאנחנו אמורים להתחיל מסע טיפולים...

אבל אולי מתישהו

אאמין בעצמי שאני יכולה

ויסתדר לא על חשבון המשפחה

וכו'...

בקיצור:

1. האם במבחר מקבלים גם מהציבור התורני - לאומי?  (למדתי באולפנית, עשיתי שירות לאומי...)

2. אני גרה ב"ה בגרעין תורני בצפון

שמחים שמצאנו סוף-סוף את מקומנו

ו-לא נוהגת ואין מצב שאוציא רישיון.

אז אוניברסיטת חיפה הרבה יותר נגישה לי.

אז מישהי מניסיון יודעת להגיד על רמת הצניעות שם?

תודה

יום אחד אמצא את מקומי.

סתם, ב'ה דברים פה מתקדמים

אולי אולי משהו יתקדם פה לעבר עבודה בעז"ה

וגם פתחתי השנה סוף-סוף עוסק פטור לעיצובים שלי...

ובכל זאת

החלום לעזור למתמודדים עם אומנות

נשאר.

אם וכאשר... צריכה להשלים את הקורסים בפסיכולוגיה

ואולי גם עוד שעות אומנות כי עבר הרבה זמן...

ועלות של לימודים גם איכשהו.

קיצור

אשמח לתובנות מניסיון.

לפחות בעבר במבחר קיבלו רק כאלה שלמדו במסגרת חרדיתיעל מהדרום
לק"י

זה מה שזוכרת שקראתי או שמעתי.

בהצלחה עם החלום!!

תודה!גלויה

כן... חשבתי אולי השתנה.

נכון ללפני כמה שנים מבחר לא מקבליםבוקר אור
כמעט בלתי אפשרי להתקבל למבחר דתיות לאומיותPandi99

מנסיון כואב

בחיפה ממה שאני מכירה זה מקום חילוני.. 

תודה. אוףגלויה

באסה שנופלים בין הכיסאות.

כן, חיפה נשמע הכי חילוני... כנראהשלא כדאי .

מממשש באסה ! מזדההPandi99
למה בעצם לא כדאי?רוני 1234

רוב הציבור הדת"ל לומד ועובד במקומות חילוניים, אני לא חושבת שזה צריך למנוע ממך להגשים חלום.

אגב, אני מנחשת שרוב גדול בתואר הזה הוא נשים אם זה עוזר לך…

^^ מסכימהכבתחילה

אח''כ תטפלי רק בילדים/אנשים דתיים?

כנראה שלא בהכרח, במיוחד שצריך לעשות סטאג'/עבודה מעשית במסגרות לא דווקא דתיות.

חבל להמנע רק בגלל הסיבה הזאת. 

בתחום האומנות הייתי בודקת שבמקומות לא דתייםיעל מהדרום

לק"י

אין בעיות צניעות בקורסים.

כל מיני ציורים לא צנועים בלשון המעטה.

תודה על ההסבררוני 1234

באמת לא חשבתי על זה… היה לי בראש יותר הפן הטיפולי ופחות האומנותי.

עדיין כדאי לברר טוב לפני שפוסלים.

זה מה שהתכוונתיגלויה
אני חושבת ששווה לברר מול סטודנטיות שםיעל מהדרום
עולם התרבות הוא מאוד מאוד חילוני. וגם ההוואי,Pandi99

הדיבור, אירועים, וכו

יש כאלה שלא מפריע להם

אבל אם הפותחת שאלה כנראה שלה מפריע

חברה שלי דוסית למדה בחיפה. משערת שיש עודשיפור
תודה!גלויה
למד תרפיה?
כן. תרפיה באומנות. עכשיו עובדת בזהשיפור
וואוו!!גלויה

יש מצב לדבר איתה?

אם זה בסדר...

אני מכירה כמה וכמה, ואולי התנאים לתואר שניממשיכה לחלום

שונים מתנאי הקבלה לתואר ראשון, אז ממש לא כדאי להתייאש מראש

הבעיה המשמעותית יותר שזה נסיעה רצינית

ולא יודעת אם זה מתאים לך..

אני מציעה לך לחפש בנות שלמדו את התואר גם בחיפה וגם במבח''ר ולשאול אותן ישירות.

מישהי למדה בבר אילן?גלויה

יש תואר די חדש

בתקווה שכן יהיה מקום נורמלי

מבחר לא מקבליםDevora

אם עשית בגרויות.

יש גם אופציה באונו, יש מסלול חרדי.

ואם את באיזור שיש תחנת רכבת, זה לא נראה לי כל כך נורא.

זה לא הפרמטרDoughnut
אני עשיתי בגרויות ולמדתי שם, לא לפי זה הם בוחנים.
זה אמור להיות קשורDevora

כי זו לא הוראה שלהם, אלא של המל"ג.

יש אפשרות להיכנס עם בגרויות, אבל בדרך כלל זו ועדת חריגים.

הוראת המל"ג קשורה לחינוך חרדי, לא לבגרויותשיפור
יש חינוך חרדי עם בגרויות, ולא תהיה להם בעיה להתקבל למבחר 
אבל הם מסתכלים על מוסדות עם בגרויותDevora

כלא חרדים.

בעצם את מבחר הקימו כדי שתהיה לציבור חרדי ללא בגרויות, אופציה ללמוד לימודים גבוהים.

מבחינתם אם יש למישהו בגרות, הוא לא זקוק למבחר, ולכן זה לא מקומו.

אני יודעת את זה כי בעבר ניסיתי ללמוד במבחר, ולפני הראיון שאלו אותי איפה למדתי, והסבירו שתהיה בעיה קשה, והאופציה היא רק דרך ועדת חריגים. (למדתי במוסד חרדי עם בגרויות).

אולי משם ההיכרויות שלכן. (מהחריגים).

לאDoughnut
השלמתי בגרויות והתקבלתי לשם ללא בעיה וללא ועדת חריגים, ולמדו אתי בכיתה כמה בנות שעשו בגרויות בסמינר. זה יותר הולך לפי סגנון הסמינר מאשר הפרמטר של הבגרויות.
אבל אםDevora

היית לומדת מראש בתיכון שלומדים בו בגרויות,

כנראה שהייתה לך בעיה קשה.

אין לי עניין לכתוב את זה שוב ושוב.

פשוט תבדקו. זו ההוראה של המל"ג.

ביקשו ממני את מס המוסד שלמדתי, ומיד המזכירה אמרה לי שיהיה קשה, כי זה מוסד עם בגרויות. אולי יש סמינרים מוחרגים. אין לי מושג. למדתי בתיכון חרדי רגיל. לא סמינר.

אני התקבלתי בלי בעיותרקאני

למדתי בסמינר בית יעקב עם בגרות מלאה

לא סמינר גדול

הנקודה היא לא בגרות אלא תעודת בגרות חרדיתעכבר בלוטוסאחרונה

אם למדת באולפנת תהילה ויש לך תעודת בגרות חרדית- תתקבלי

אם למדת בתיכון חב"ד ששייך לממ"ד ויש לך תעודת בגרות של ממד לא תתקבלי. למרות שבעלך ואבא שלך עם חליפה ואת עם פאה וגרביים

יש גם מוסדות חרדיים עם בגרות של ממד (בדיוק כמו שיש אולפנות של חרד"ל עם סמל מוסד ובגרות חרדית)

אולי למדת באחד מהם (חסידויות ספציפיות, נושרים ואולי גם ספרדים חלק)

רואה חברות שעשו בגרות חרדית, החיים שלהם הרבה יותר קלים מבחינה אקדמית

באמת חבל שלא כל האולפנות עושות חרדי 

אז אולי שינו כללים, מתי זה היה?שיפור
אני מכירה כאלו שהתחילו לימודים שם לפני 10 שנים
מכירה הרבה עם בגרויות שלמדו שםשמ"פ
אין לי עניין להתווכחDevora

תתקשרו לשם לשאול.

זו הוראה של המל"ג.

לי אמרו שמקבלים רק מהחינוך החרדי, לא קשור לבגרויותשיפור
יש גם אולפנות דת"ל ששייכות לחינוך החרדי שיכולות להתקבל כמו אולפנת למרחב בפתח תקווה ותהילה בירושלים
תודה!גלויה
נכון, אבל העלות ממש גבוהה אני חושבת. (כי זה לא שכ"ל אוניברסיטאי)
זה לא הבגרויותרקאני

אני התקבלתי למבחר

ועשיתי בגרות מלאה

זה הסוג מוסד

למדתי בסמינר ולא באולפנה

תודה לכולם על (מבחר...) התשובות גלויה

החכמתי.

(יש לי עוד כ"כ הרבה לעשות

ולשנות את עצמי

כדי להתקבל...

אבל זה נותן אופק).

אפשר לפרוק?אנונימית בהו"ל

מרגישה שאין לי כבר כח

אנחנו גרים ברחוב מלא ילדים

ויש כאן אימהות שמשחררות את הילדים לבד

והם פשוט עושים נזקים כמו לאבד בימבות, להשתמש באופניים ולפנצ'ר ועוד ועוד

וגם דורשים את התשומת לב שלי כאמא שנמצאת ומבקשים עזרה בכל מיני דברים

אין לי כח להיות הגמח של השכונה

בקושי לילדים שלי יש לי סבלנות

אבל מצד שני אין לי ברירה אלא להציל את הילד של השכנה שמשייט לו בכביש

או ילד שמרביץ לילד שלי ואני צריכה פעם אחר פעם להזיז אותו ממנו ואין שום אמא בסביבה שתקח אחריות ופשוט תקח אותו הביתה

אלו אימהות ספציפיות אבל הן פשוט לא נרמזות בכלל

ואין לי כבר כח

אוףף

זה גורם לי ממש לכעסים וגם להתבאסות על עצמי כשאני כועסת על ילדים של אחרים

אבל באמת זה פשוט חוסר אונים מטורף כשאני חייבת לטפל בעשרה ילדים לפחות במקום רק בשלי הפרטיים

חזרנו מקודם הביתה ומצאתי בימבה חדשה שלנו מלפני כמה ימים שבורה על יד השכנים, וילד אחר מהשכונה עליה. היא הייתה בתוך החצר שלנו בבוקר

וזה כל כך מעצבן כי גם אין לי שום יכולת לדעת מי הוציא ומי שבר. בקיצור, הנזק כולו נספג על ידנו

לא יכולה להשאיר כלום בחוץ. כלום כי ילדים נכנסים ולוקחים

וגם בקטע של אוכל, אין לי כח להאכיל את כל השכונה ולא בא לי לחתוך תפוחים לילדים שאמא שלהם נופשת בבית

(וגם אחרי שאני לא מסכימה, לא בא לי שהם יבהו צמוד אלי בתפוחים הנחתכים לילדים שלי)

סופריקה

אני אסביר את עצמי יותר..לפניו ברננה!

בגלל שאלו באמת פירות שדורשים השקעה אז אני לרוב לא מחלקת אותם לילדים בימי חול.

זה אוכל של שבת. (ותותים אני בכלל לא קונה כי מבחינתי זה לא שווה את המאמץ בכלל..)

ואז כשילדים קטנים באים לגינה ורואים את השכנה עם כאלה דברים טעימים ברור שזה מושך אותם אליה.. ולי לא נעים ממנה. מכאן באמת התשומת לב ומכאן ההתבאסות...

ואני ממש מבינה למה את לא רוצה לחלק מזה! גם אני לא אוהבת שבאים ומבקשים ממני ומשתדלת ללמד את הילדים שלי שלא מנומס לבקש..

אבל ילדים בני שנתיים אי אפשר באמת להסביר להם את זה, אז זה הופך את כל האירוע ללא נעים לשני הצדדים. אם מישהי מביאה משהו סטנדרטי יותר כמו תפוח או מלפפונים אז גם הילדים פחות נדבקים.

אגב באותה מידה מפריע לי שמביאים חטיפים למתקנים. גם אם זה ברעיון של לחלק לכולם.. אני בעיקרון לא רוצה שהילדים שלי יאכלו ממתקים סתם ככה באמצע שבוע וכשמישהי נחמדה מחלקת במתקנים לכולם אז זה הרבה יותר קשה למנוע את הילדים מזה.

אבל - אני לעולם לא אגיד משהו למישהי.. לא תפקידי לחנך את הציבור וזה גם לגמרי עניין של סטנדרטים.. כמו שכתבתי אצלינו זה פירות של שבת. ואצל מישהי אחרת ביסקווטים זה הדבר הכי פשוט בעולם ואצלי זה ממתק לכל דבר...

אז תכלס אין לי מסקנה.🙂

כתבתי את זה כדי שאולי יעזור לך להבין את הילדים שנדבקים אלייך..

דלקות אוזניים אחרי כפתוריםshiran30005

אנחנו חודשיים אחרי כפתורים וכנראה יש לו שוב דלקת אוזניים, זה הזוי!!

לפני שבועיים וחצי היה דלקת וחום טיפלנו בטיפות. היום שוב הקאות, אחכ חום ותלונות שכואב לו באוזן -בן 3 אז יודע מה הוא אומר כבר

מתלבטת אם ללכת לרופא מחר, רופא שלא מכיר אותו בכלל ואם יביאו טיפות אז כבר התחלתי לשים היום.

ולא מבינה היינו בבית בפסח ונהיה חולה, היינו בבית השבוע כמה ימים ושב נהיה חולה ממי הוא נדבק?

וזה הגיוני שתוך חודשיים יש 3 דלקןת? לפני הכפתורים בקושי סבל מזה , הדלקות האלה התחילו אחרי הניתוח

פעם קודמת שנבדק הרופאה אמרה שזה במקום ולא נראה משהו חריג

וואי מתסכל😒 רפואה שלמה!שיפור
ממה שאני מכירה דלקת אוזניים זה לא מדבק. אולי נכנס משהו לתוך האוזן שגורם לדלקת? חברה שלי אמרה לי שהייתה צריכה לקלח את הילד עם אטמים אחרי ניתוח כפתורים, גם לכם אמרו ככה, אם לא אז אולי צריך?
נראה שכדאי להתייעץoo

עם אאג מקצועי

אולי זה שניתח

אוי, לא...מתואמת

זו בטוח דלקת אוזניים?

מהניסיון שלי נשמע לי הגיוני יותר שנשאר חור בגלל הכפתורים וזה מה שגורם לכאבים...

אתם מקפידים לשים לו אטמי אוזניים במקלחת?

בכל אופן, כדי ללכת לאא"ג מומחה כדי לבדוק את העניין הזה.

(אני לא זוכרת עד מתי אמורים לשמור על האוזניים אחרי ניתוח כפתורים. בכל אופן, יש סיבוך נדיר שהכפתור משאיר חור בעור התוף, ואז בכל פעם שחודרת לשם טיפת מים אלה כאבי תופת. לבת שלי זה קרה באוזן אחת, וכשגילינו את זה התאימו לה אטם מיוחד לאוזן שלה, שאותו היא שמה במקלחת. לבריכה וים כמובן היא לא יכלה ללכת. ועדיין לפעמים חדרו לה מים שם... בגיל 15 היא עברה ניתוח לסתימת החור וסוף סוף באנו למנוחה ולנחלה. מקווה שזה לא המצב אצלכם, אבל כדאי מאוד לבדוק...❤️)

עונהshiran30005

קיבלנו הנחיות מהמנתח לא להרטיב רק שבוע ואחכ אין בעיה שיכנס מים, הנה נשמע לי לא הגיוני ושאלתי שוב קיבלתי את אותה תשובה. בפועל לא נכנס לו מים במקלחת אני ממש מקפידה על זה ועדיין

התור הבא לרופא שניתח אותו זה רק ביולי, אמר לבוא אחרי בדיקת שמיעה עדכנית

רופאת ילדים שלנו שהיא ממש מקצןעית אמרה שזה נרטה בסדר וזה במקום. אבל עדיין יש נוזלים ודלקות...

וכן, זה דלקת אוזניים כנראה דלקת גם עכשיו כי הוא ממש בכה שכואב לו בימים האחרונים, גירד שם גם

תמיד זה אותו אוזן גם, אוזן שמאל

תמשיכי לשמור מאוד טוב ממים.פרח חדש

ממליצה גם להקפיד על שטיפות מי מלח באף

כי הנזלת של האף עוברת לאוזן וזה לרוב מה שגורם לדלקות

אבל איך רואים חור אם יש כפתור?shiran30005
רופא היה מצליח לראות מן הסתם לא? 
לרופא רגילעוד מעט פסח

אין את אותו מכשור שיש לרופא אא''ג, ולכן רופא רגיל יכול לפספס דברים.

מה שאת מתארת נשמע לא תקין בכלל.

והייתי הולכת לאא''ג, גם אם לא המנתח עצמו.

ובכלל, אם יש דלקת חוזרת מוזר שהביאו רק טיפות ולא אנטיביוטיקה מהפה.

וגם, מה הקשר להקאות? אולי זה סימן שיש שם משהו אחר בכלל?

כבר פעם שלישית שיש הקאות כמה שעות ואזshiran30005

חום ובמקביל תלונות על אוזניים ושהלכנו להבדק ראו כן דלקת, הסבירו לנו שיש קשר להקאות עם האוזניים אבל זה לא תמיד, יכול להיות סתם צירוף מקרים

וכן, צריך לכת לאא"ג אולי כבר 

מענייןעוד מעט פסח
פעם ראשונה שאני שומעת על זה 
ויכול להיות שהדלקת באוזנייםooאחרונה

ירדה לריאות

הקאות זה יכול להיות תסמין לדלקת ריאות

אני מקווה שהביאו לכם אנטיביוטיקה 

הכפתורים אמורים ליפול בשלב מסויםמתואמת

ואחר כך החור שהם עשו אמור להיסתם.

לא זוכרת כמה זמן לוקח כל דבר.

לעיתים נדירות החור לא נסתם, ואז נוצרות בעיות.

אבל גם אם לא זה העניין - נשמע לי שהכי חשוב ללכת לרופא מומחה בשביל לבדוק את הסיבה לכאבים.

להתייעץ עם רופא אף אוזן גרון איזה טיפות אזניים!אור עולה בבוקר

לבדוק עם רופא אף אוזן גרון איזה טיפות אזניים מותר לשים. יש טיפות אוטוטוקסיות -רעילות לאוזן,שאסור לשים כאשר יש פתח בעור התוף . כפתורים זה פתח .

ואני מכירה שמים אטמים הרבה יותר משבוע,שלא יכנסו מים ,כי אכן גורם לזיהומים ,דלקות ...

לבדוק את ההנחיה הזו עם עוד רופא אף אוזן גרון.

בהצלחה 

האמת האאג שלנו בשיבא לא היה נראליshiran30005

מומחה ככ, יש לו גם שקד שלישי מוגדל, חסימה חלקית ולא משמעותית לדבריו, יש לו גם אסתמה ושאלנו אם לא כדאי גם לטפל בשקד השלישי אמר שאין צורך, מצד שני רופאת ילדים שכן מכירה אותו אמרה איך לא טיפל גם בזה, ויתכן שבגלל השקד המוגדל יש לו עכשיו נוזלים ודלקות חוזרות

אנסה לבקש לקבוע תור אצל רופא אחר פעם הבאה

אם נתניה רלוונטי לךעוד מעט פסח
יש לי המלצה לרופא תותח עם תורים זמינים (הלכתי בפרטי דרך המשלים, היה שווה כל שקל).
אני במכבי, ומעדיפה את שיבא כיshiran30005

מכירים אותו שם בגלל האסתמה, וכל מה שעבר

אבל אחליף רופא, מי שלא נראה לי בעין אני מסננת מיד מוזר לי שלא עשיתי את זה עד עכשיו...

ניתחתי שלושה ילדיםעוד מעט פסח

בניתוח האחרון, שהיה לפני שנה, אמרו לנו שלא צריך לשמור ממים.

שאלתי כמה פעמים, והרופא אמר שיש כפתורים חדשים, עם שסתום חד כיווני שהנוזלים יכולים רק לצאת ומים לא יכולים להיכנס.

ואכן- הרטבנו חופשי ולא קרה כלום.

אז אולי זה מה שהיה להם (מצד שני הרשו לנו להרטיב אפילו עוד באותו יום. אז לא יודעת מה הסיפור שלהם)

רופא שלנו תמיד נותן אנטיביוטיקה בפהפילה

כשיש דלקת רצינית וחום. לפני כמה שנים בת שלי קיבלה אנטיביוטיקה פעמיים כי פעם ראשונה לא עזרה לה. וזהו. עבר לה.

טיפות נותנים במקרה של דלקת חיצונית יותר.

יש טיפות אנטיביוטיות. ובמקרים קלים יש טיפות שהם סתם להקלה.

במקרה שלכם בנוסף לרופא ילדים הייתי פשוט הולכת לרופא א.א.ג. שיש לו תור קרוב. שנה שעברה הצלחתי למצוא תור בירושלים תוך כמה ימים.

אצלינו היא אומרת- מתחילים בטיפות ואםshiran30005

זה לא עוזר עוברים למשהו דרך הפה. תמיד זה עזר

גם עכשיו שמתי פעמיים טיפות וב"ה כבר אין חום

מה דעתכם על דיקלקטין/בנגסטה?הרמה

שתי הריונות הייתי בלי

שתי הריונות עם

לא יודעת להגיד כמה עזר אבל אולי הקל

עכשיו עם בחילות בלי הקאות אבל בחילות איומות

מתלבטת אם לקחת שוב פעם או לשרוד בלי

לא מבינה בזהיעל מהדרום

לק"י

אבל אם את מתלבטת, את יכולה בינתיים לקחת כדורי ג'ינג'ר או נוזיקס (שזה ג'ינג'ר עם בי6).

אולי תגלי שזה עוזר לך.

תרגישי טוב!!

עלי זה הקל ברמה מסויימתאנונימית בהו"ל

עדיין סבלתי מאוד אבל הצלחתי לאכול

לי בונגסטה היה משמעותי לבחילותכנה שנטעה
ברור שלקחת בונגסטה למה לסבולשירה_11
אני יודעת שזה יישמע הזויהרמה

2 ההריונות שלקחתי יצאו לי ילדים מרדנים ולא קלים

2 ההריונות שסבלתי בשקט- ילדות טובות ורגועות

שוב אני יודעת שנשמע הזוי אבל פתאום יש חשש לקשר כלשהו שטרם נבדק 

אצלי חלק ככה וחלק ככה ולא לקחתי בכלליעל מהדרום
לק"י

כן לקחתי גינגר ודומיו. אבל זה לא יצא קשור....

למי יש חשש?שירה_11

לך? או משו שקראת?

בכל אופן אני לא יודעת כמה סבלתי

אני יודעת שחיי לא היו חיים

שהתבאסתי שהבוקר הגיע

וכשפתחתי את העניים חיכיתי כבר לסגור אותם שוב

ואני לא מגזימה

זה היה מהגיהנום

אצלי הפוך חחחDoughnut
בקטע של ילדים?הרמה
שלקחתי הילדים רגועים😉 באמת אין קשרDoughnutאחרונה
הציל אותיDoughnut
אני בעד לנסות כל הריון מחדש ולראות איך זה. לי הדקלקטין עזר עם הקאות אבל עדיין סבלתי מבחילות, הבונגסטה הקלה משמעותית את הבחילות ברמה שיכולתי לנשום.
הרגשת הבדל בין דיקלקטין לבונג'סטה?אנונימית בהו"ל
אני מאודמישהי מאיפשהו
דיקלקטין היה לי מעולה ועם בונגסטה הייתי ככ חלשה שכבר העדפתי את הבחילות
כןDoughnut
הבונגסטה היתה לי הרבה יותר טובה מהדקלקטין. עם הדקלקטין לא הקאתי אבל עדיין היו לי מלא מלא בחילות, עם הבונגסטה היתה הקלה משמעותית גם בבחילות.
מזכירה לישירה_11

שהבחילות היו כל כך קשות שיצאתי לבחוץ לנשום קצת אויר כי הרגשתי שאני נחנקת מבפנים

ואמאלה אני לא משקרת - משב רוח על הפנים עשה לי בחילה!!!

שם כבר הבנתי שזה רק אני והשם 😂

וואי היה לי ערב אחד בול ככה בהיריון הראשוןשיפור
למישהי זה עשה עצירות קשה? אוף מה עושיםהרמה
הי חברות. המלצתי באמיתי לכן מאינונימיאנונימית בהו"ל

יש במשנת יוסף השבוע את הספר 'לחיות בסדר' של נועה שרון

רוצה להמליץ עליו ממש

הוא יותר טוב מקון מארי לדעתי

והיא מדברת בדיוק לנשים שיש להם הרבה ילדים/עומס וכו

גם אני ממליצה עליו!מתואמת

לא קראתי את קון מארי, אבל הבנתי שהשיטה שלה לא מתאימה למשפחות של יותר משני ילדים... (ושהיא בעצמה הודתה בזה כשנולד לה הילד השלישי)

נועה שרון כותבת בדיוק למשפחות ברוכות ילדים, משפחות יהודיות וישראליות. וחוץ מזה היא כותבת בהומור ובצורה מרתקת, וזה פשוט כיף לקרוא

ובניגוד למה שקורה אצלי בדרך כלל כשאני קוראת ספרים מעשיים בסגנון - הצלחתי אפילו קצת לממש חלק מהרעיונות שם...

קניתי אותו במחיר מלא ביפה נוף, וזה היה שווה את זה

ומה החידוש של זה1112
 מה היתרון שלו
בדיוק מה שמתואמת כתבהעכבר בלוטוס

"נועה שרון כותבת בדיוק למשפחות ברוכות ילדים, משפחות יהודיות וישראליות. וחוץ מזה היא כותבת בהומור ובצורה מרתקת, וזה פשוט כיף לקרוא"

יש לה גם קו טלפוני מעולה עם טיפים ללפני חגים/שבתנפש חיה.אחרונה

עם שיתוף מאזינות

קו חינמי נהדר!

מצרפת למעוניינות - ‏‪02-666-7140‬‏

בוקר של מצפון ממשהריון ולידה

באמצע הלילה ביקשתי מבעלי להשכיב את התינוקת שבת חודשיים כי לא יכולתי כבר מרוב עייפות להיות איתה והלילות האחרונים קשים

לקח לו הרבה זמן להחזיר אותה לישון והבוקר אני מרימה מהמיטה ורואה את הסדין עם כתמי דם ופצע דם בצורת שריטה בפנים שלה

בעלי לא שם לב אבל זה ברור שזה מניסיונות ההשכבה שלו. הויסות שלו לא מאוזן וכשהוא עייף כנראה לא נזהר מספיק

אני עם מצפון מטורף!! אם הייתי איתה אני זה לא היה קורה

מצפון על הבכי האומלל בלילה בלי מענה לשריטה או אפילו חיבוק קטן.

אוף

את בטוחה שזה בעלך ?פילה
לפעמים תינוקות שורטים את עצמם די חזק. 
^^ ואם העור שלה יבש, אז גם נשרטים יותר בקלותיעל מהדרום
כן, יש לו ציפורן אחת שישר הוא אמר שחושב שהיא אשמההריון ולידה

זה באיזור שהיא לא מגיעה עם הידיים וזו שריטה עמוקה יחסית לכוח של ניובורן

באסה 

אאוצ'. אבל יכול לקרות גם לאנשים עירניים וזהיריםיעל מהדרום
גם לאנשים זהיריםאיזמרגד1

יכול לקרות ששורטים תינוק בטעות, בטח בחושך שלא רואים מה עושים... ועשית את הדבר הנכון שביקשת ממנו להרדים אותה, את לא אמורה להגיע לאפיסת כוחות.

ולהבא- שיגזור את הציפורן, ותמשיכי להביא לו אותה גם כשהוא עייף... אני חושבת שהנזק שיהיה לה מאמא קורסת שממשיכה להיות איתה גדול מהנזק של שריטה חד פעמית...

וואי גם לי קרהרקאניאחרונה

שנשברה לי הציפורן

והבת שלי צרחה והשתוללה לי בידיים ונשרטה מהציפורן הזאת

היה לי מצפון ממש אבל בסך הכל זה הגיוני שיקרה כזה דבר

תינוקת שבוכה ולא נרדמת זה קשוחחח

🫂🫂🫂

IVF- ההורמונים האלה הורגים אותיאנוונימית1

שמישהו יגיד לי שאני נורמאלית שאני בוכה בלי סוף כאילו אני כבר מתאבלת? שאני כבר מדמיינת את התשובה השלילית למרות שיש עוד שבוע לב. דם?

שזה ההורמונים, לא אני.

שאני מדמיינת אותי רצה לקבל חיבוק מהשכנה (כי הוא בטח יהיה במילואים בדיוק) ואני נמרחת לה על הספה. ומשאירה אצלה את הילדים כי בטח לא יהיה לי כח לתפקד.

ומתישהו העולם יבין שמותר לי לרצות עוד ילדים? שזה שאני מאושרת שיש לי לא סותר ששורף לי הלב שאני רוצה עוד? מה, רק לאישה שמביאה בקלות מותר לרצות מלא ילדים? מי החליט את החוק המוזר הזה?

ואולי בכלל אני צריכה להתפלל שה' יעזור לי לרצות פחות ילדים?

כדי שלא יכאב כל כך בנפש. כדי לחסוך לי מסעות אינסופיים כאלה

נורמלי. ולמי איכפת מהעולםאורוש3

את הולכת בשביל שלך.

חיבוק! 

חיבוק ענק יקרה!!! הייתי שם....אמהלה

תתעלמי מרעשי הרקע! לא מעניין מה העולם חושב עלייך!!!!!

שיהיה בשורות טובות ומתוקות בקרוב ממש

השבועים האלה זה סיוטטט שלא ברא השטןSheela
חיבוק גדול נשמה הלוואי שיעבור מהר ויהיה טוב! 
תודה מהממות♥️ אני פשוט לא זוכרת שהייתי ככהאנוונימית1
בסבב הטיפולים הקודם...

לא זוכרת שכל רגע פנוי אני בוכה, שהייתי מדוכדכת אחרי ההחזרה...

פשוט קטע שכל סבב והאופי המוזר שלו

אולי בסבב הקודם בעלך לא היה במילואים..שקדי מרק

ולא היינו בסיומה של מלחמה שהוציאה הרבה כוחות?..

אל תשכחי שגם ככה להיות מטופלת פוריות בתקופה כזאת זה טירוף

ובואי נגיד שגם בלי טיפולים אני אשת מילואים ועם דמעות בעיניים כי כבר נמאס

אז את מתמודדת עם הכל ביחד..

חיבוק גדול

האמת שהוא היה במילואים בסבב הקודםאנוונימית1
אבל מרגישה שאולי פשוט יש יותר ויותר דלדול כוחות עם הזמן... וחיבוק לך על המילואים, באמת נמאס
זה ממש נורמליSheela

זה שבועיים מורטי עצבים

ממש תחושה שאין לאן לברוח והמחשבות מציפות בלי הפסקה..

ואם את ברצף של טיפולים אז גם ההורמונים מצטברים מפעם לפעם

זה יעבור❣️

מבינה אותך כלכך חיבוק גדול!מחכה להריון

אמן תשובה חיובית בקרוב!!

מותר לך לרצות לגמרי!

מבינה מאד את המקום הזהמאמינה ומתאמנת

שאת רוצה עוד ילדים וצריכה להילחם על זה ואחרים לא מבינים. כשאומרים לך להסתפק בילדים שיש לך.

צריך לשים פס על כולם אבל זה כל כך קשה.

הלוואי והכל ילך לך בקלות🩷

אמן♥️♥️♥️אנוונימית1
וואי וואי איך שאני מבינה אותךשירה_11

מחמת בושה אני לא אספר לך מה אני הרגשתי עם ההורמונים

הלוואי והייתי יכולה לשלוח לך איזה משו מתוק וחיבוק 🩷🩷🩷🩷🩷

מהממת תודה♥️ מרגישה את החיבוק מרחוק!אנוונימית1
חיבוק!! גם אני הייתי שםחולמת להצליח

בטח שזה נורמלי לבכות,זר לא יבין מה זה לעבור בדיקות בלי סוף,

ללכת לבדיקות דם אולטראסאונד כמעט כל יום,

להזריק לעצמך זריקות

ואחר כך לעבור טיפולים..

את אלופה!👑

בע"ה מאחלת שיהיו בשורות טובות!

תודה רבה♥️♥️♥️אנוונימית1אחרונה
תעזרו לי לשמוחחחואז את תראי

יום העצמאות

כולם עם המשפחה

עם חברים מהיישוב

עושים על האש

נהנים

ואנחנו כרגיל בבית

משפחה גרעינית

תודה ה' על המשפחה שלי!!!!!!!!!!!!

כמה שניסינו להזמין חברים/משפחה

פשוט לא זורם

זה קשה כשאין משפחה נורמלית וגם קהילה אין

הרגשה של בדידות ואני בן אדם כל כך חברותי

וזה לא פשוט

לסחוב הכל

לארגן הכל

לשלם על הכל

להעסיק את הילדים

הכל לבד

מסיימים עם הלשון בחוץ

"רק בשביל הילדים"

וגם לי בא שמישהו יזמין אותי

לבוא ככה

כמו שאני

להכין משהו קטן

וזהו

להרגיש תחושה של ביחד

של חלק ממשפחה

מקהילה

ואין....

יאללהההה

הולכת להמשיך להכין סלטים טעימים

ומהר מהר מנגבת את הדמעות

תודה שהייתן כאן🥰

הארץ ענקית ומלאה מקומותהשקט הזה

אם רק תפרטי קצת מה הקריטריונים שלכם בטוחה שתקבלי פה המון הצעות.

למשל היישוב חשמונאים- שייך למועצת  בנימין אבל נמצא בתוך הירוק

היישובים נוף איילון, שעלבים, מבוא חורון קרובים למודיעין וקהילתיים

ברמלה יש גרעין תורני חזק

במודיעין בשכונות החדשות יש הרבה קהילות של צעירים

בכרמי גת יש הרבה צעירים, בכרמי הנדיב בקריית מלאכי נבנות ממש קהילות חדשות- חברים שלנו גרים שם ומרוצים ממש

לא מכירה לעומק אבל אולי אזור יד בנימין

בקיצור- תכתבי מה הקריטריונים וננסה לעזור.

כשאין משפחה- קהילה חזקה ותומכת זה דבר חשוב ומשמעותי מאד!!

אולי יעניין אותך