הרבה זמן אני מרגישה שאמא שלי פשוט רומסת את אבא שלי. כל היום רק נותנת לו ביקורת ואמומרץ מה הוא לא עשה בסדר. אני לא מצדיקה אף אחד, אבל הרגשתי שאני חייבת להגיד לאמא שלי, כי באמת קשה לחיות ככה עם האוויאה הזאת בבית. אז כתבתי לה מכתב ולפני שאני מביאה לה אותו אשמח לשמוע מכן מה לשנות/ לשפר/ להוריד/ להוסיף כדי שזה יתקבל בצורה הטובה ביותר. תודה רבה!!
אמא יקרה שלי,
אני חושבת שאת חכמה מאוד, ולכן אני כותבת לךת התלבטתי הרבה זמן אם לכתוב לך/להגיד לך או אם בכלל.
אני יודעת שזה נושא שהילדים לא אמורים להתערב בו בכלל, אז אם את לא רוצה בכלל להמשיך לקרוא אני אבין לגמרי.
אמא, כמי שאת יודעת, אדם זקוק שיעריכו אותו ויאהבו אותו. אומרים שעל כל מילת ביקורת צריכות לבוא 5 מחמאות, אף אדם לא יכול לחיות בלי זה, ובכל מקום.
במוצאי שבת, אמרת לאבא שהחדר עבודה שלו והעבודה שלו זה המקום מפלט בשבילו, ואני גם חושבת ככה. אבל את יודעת למה? כי שם הוא מוערך. אדם לא רוצה להיות במקום שלא מעריכים אותו. בעבודה, בבית, בחברה.
אננ ממש לא "בעד" אף אחד, וח"ו לא מנסה להצדיק מישהו, אלא מנסה להגיד קצת דברים שלפעמים מבחוץ רואים קצת משהו. אני מאוד מעריכה אוצל ויודעת שתדעי לעשות את ההכי טוב עם מה שאני כותבת לך, ולכן אני כותבת.
לפעמים יש לי תחושה שעל כל דבר שאבא עושה יש לך מה להגיד, ובד"כ זה לא דברים כ"כ טובים..
אני רואה מבחוץ כצה הוט מנסה ומשתדל- שואל אותך אם להכין לך כוס תה/ את רוצה שעון חדש, ואפילו אומר מול כולנו כמה שהאוכל שלך יצא טעים. הוא באמת מנסה ומשתדל כ"כ לפרגן, אבל קשה כ"כ וכמעט אי אפשרי כשזה לא הדדי. אף אחד לא יכול לשמוע כ"כ הרבה ביקורת, ובמיוחד כשהיא נאמרת ליד אחרים, והילדים שלך, ולהשאר שפוי. אף אחד לא ירצה להשאר במקום הזה, וגם לא לחזור אליו בסוף יום. ברור שאבא יעדיף להשאר בעבודה מאשר לחזור הביתה ומיד כשהוא נכנס לשמוע- למה השארת את הבוילר דולק/כלים מלוכלכים/אור דולק. אנחנו בני אדם. נכון, יכול להיות שלפעמים זה קורה יותר, אבל צריך ללמוד אעת להגיד דברים כדי שהם ישמעו, כי כשהם נשמעים ככה כל הזמן, זה לא יזיז וישנה כלום.
אמא, אני יודעת שקשה גם לך. מאוד. מאוד קשה ולא פשוט לחיות ככה כשאתה מצפה למשהו קצת אחר.
אני אומרת עכשיו משהו באמת מתוך אהבב ורצון שיהיה הכי טוב לך, לאבא, לכולנו. אולי תשקלו ללכת לייעוץ? זה באמת יכול לעזור, לפתוח דברים, לדבר והכי חשוב- להקשיב. כי אני יודעת ומכירה אותך, כמה שאת מדהימה ואוהבת, ותומכת, ולפעמים, זה קצת קשה..
וסתם המלצה- ספר מדהים של הרב שמחה כהן- הבית היהודי.
אוהבת כ"כ ומעריכה, אני.