מה עושים בנסיעות ארוכות עם תינוקות יונקים?אנונימי (פותח)
ההורים שלי גרים מאוד רחוק מאיתנו (כ-4 שעות נסיעה),ולאור המרחק אנחנו נוסעים מס פעמים מאוד מועט במהלך השנה.
בחופשה הזאת נסענו אחרי תקופה מאוד ארוכה שלא היינו,עם ילדים בת שנתים ובן שלושה חודשים,יונק.
לי היה ברור שבמהלך נסיעה נצטרך לעצור להנקה.
בהלוך עצרנו בתחנת דלק,ונאלצתי להניק בין 2 כסאות תינוק. לא נח בכל,אבל זה מה שהיה....
בחזור ביקשנו ממנו לעצור ליד קניון שנמצא ממש על הדרך,כי ידעתי שיש שם חדר הנקה.
הוא התחיל להתעצבן שהוא מעדיף לנסוע עד הבית בלא עצירות,ושאסתדר עם הקטן יתעורר (הבעיה היא שברגע שהוא מתעורר וצורח בעלי לא מסוגל להתרכז בנסיעה אפילו לא 10 דקות...שלא לדבר על למעלה משעה נסיעה שהיתה לנו)
ניסתי להסביר שזה בלתי אפשרי,ובתגובה הוא נתן לי הרצאה שלימה שאין אפשר שהילד תלוי בהנקה,ואם אני רוצה לנסוע לשבתות אז שנוותר על הנקה ושיאכל בקבוק כי זה יותר מהיר ואפשר תוך כדי נסיעה...בסוף.הוא עצר הלכתי להניק והוא לקח את הגדולה לג'ימבורי ,אבל כשחזרתי התברר שהיא בכתה לו והוא התעצבן שבכלל עצרנו,ושהנקתי כלכך הרבה זמן ושהוא לא מעונין לעצור יותר בדרך....

מה עושים באמת?לא נוסעים?אני פשוט מתוסכלת מלהתווכח על האם ההנקות שוותת את זה או לא....
בלי קשר להנקה ממש לא בריאעדיין טרייה
לשים תינוק קטן בסלקל 4 שעות ברצף ההמלצה היא לא יותר מ45 דקות ברצף. בנסיעה כזאת צריך לפחות 2 עצירות התרעננות.
אני הנקתי מלא וגם בנסיעה של שעה היינו לפעמים עושים עצירת הנקה לנסיעות ארוכות יותר הייתי מכינה סנדוויצים במיוחד לעצירה ואז זאת גם הזדמנות לבעלי לנוח ולאכול משהו.
אגב אתם לא צריכים התרעננות? מנסיעה של 4 שעות רצוף בלי עצירה אני בדרך כלל יוצאת תפוסה לגמרי.
לא הבנתי - עם מי נסעתם? רק את ובעלך והילדים, או שיש נהג אחר?מתואמת

(מי זה ש"התעצבן"?)

בקיצור - לדעתי גם לא בריא לתת בקבוק במהלך הנסיעה לתינוק קטן, רק אם ממש אין ברירה. בנסיעה כזאת ארוכה ברור שחייבים לעשות עצירה - גם בשביל התינוק, גם בשביל הגדולה וגם בשביל ההורים. אם מה שמסובך הוא העצירה במקום שבו אפשר ללכת להניק - אני הייתי "מתפשרת", וכן מניקה באוטו. אפשר לעבור למושב הקדמי, וכך יש יותר מקום ויותר נוח ככה.

גם עם תינוקות לא יונקים צריך לעצור לפעמים.חילזון 123

האמת לעצור בקניון רק בשביל זה נשמע לי טירחה מוגזמת. הרבה יותר נח לי להניק באוטו. עוצרים במקום נח ולא הומה מידי בצד, יושבים מקדימה ומניקים. מקסימום שמים חיתול או משהו.

שאר הנוסעים יכולים בינתיים לחלץ עצמות בחוץ או לשבת באוטו.

אבל באמת גם בעלי אוהב לנסוע בלי הרבה עצירות ולהגיע כמה שיותר מהר... ואפשר לראות בזה גם הגיון מסויים.

אם הוא מעדיף ככה לא רואה בעיה לנסות גם את השיטה הזאת. ואם התינוק יתעורר ויבכה אז תנסו לפתור את הבעיה באותו רגע תלוי כמה נסיעה נשאר. או שיבכה טיפה וכבר תגיעו או שתעצרו בצד ברגע שזה מתאפשר ואז תניקי.

וכדאי לתזמן את הנסיעות לזמנים שהילדים עייפים ואמורים לישון ככה יש יותר סיכוי לנסיעה רגועה ומהירה.

זה אני,הפותחת....אנונימי (פותח)
האוטו מפוצץ בציוד (2 עגלות),כך שאין מקום להניק קדימה,רק מאחורה בצפיפות ובחוסר נוחות,והוא לא מוכן לעצור בשום מקום בצד הדרך(גם לא בתחנת דלק עם אין שם חניות מסודרות) כך שלחכות שהילד יקום,ואז לבנות על זה שבדיוק יהיה מקום שאפשר לעצור,זה גם בעיתי....

והכוונה שזה אכן בעלי למי ששאלה..
כשנוסעים עם ילדיםאר
חייבית לקחת בחשבון עצירות...
אם זה לאוכל, שירותים או סתם שאי אפשר לשבת כ"כ הרבה זמן ברצף...

ואולי כדאי לדבר עם בעלך, שיבין שכשיש ילדים החיים קצת משתנים...
וחבל להתעצבן סתם...

בהצלחה
מסירות נפש על הנקה - עד כמה?אחת הנשים

הנקה דורשת הרבה מאד מסירות נפש, וכל זוג צריך לקבל החלטה משותפת עד כמה לאשה יש כח לזה, עד כמה הבעל מוכן לשלם מחירים. (מסתבר כאן שלא כל כך...). לדעתי, טוב להרגיל ילד לפחות פעם ביום  לבקבוק. עם כל חשיבות ההנקה, יש מחירים שלא כדאי לשלם, כגון: הנקה מתוך לחץ ועצבנות, תחושות של כעס במשפחה, שנאה של נסיעות משפחתיות, ועוד.

מניקה בנסיעה ובכל מקוםש א
היי
קודם כל כל הכבוד לך שאת ממשיכה עם ההנקה למרות שלא נשמע שבעלך יודע להעריך את זה כמו שראוי.
בדיוק חזרנו מטיול לצפון עם נסיעות ארוכות. גם לי בן שנתיים ובן חודשיים. אני יושבת איתם מאחורה כי רק ככה רגועה שהכל טוב להם. 2 כסאות תינוק-אחד בצד ואחד באמצע ואני בצד השני. צפוף אומנם אבל טוב לשקט הנפשי שלי. כשהיה צורך הנקתי תוך כדי נסיעה למרות הצפיפות. הנקתי גם חופשי בחוף בכינרת ובנחל אחר- בעמידה, על פי התנאים שהתאפשרו. (אני בכלל בעד לנסות לזרום עם ההנקה ולהכניס אותה בטבעיות לכל מקום בו אנו נמצאים מבלי לתת לה "לשבש" התנהלות. ככה לא צריך נניח לעצור במיוחד בשביל זה).

בהצלחה!
צפיפות זאת לא הבעיה. הבעיה זה הסכנה!!אין כמו אמא

לא לדבר על קנס ונקודות אם שוטר תופס

באמת זה עברה על החוק להניק תינוק שחגור בסל קל?עדיין טרייה
עברה על החוק? אני עוד לא הבנתי איך טכנית עושים כזה דבר..ירושלמית טרייה
שניכם חגורים? אם שניכם חגורים אז לאאין כמו אמא

אני מדברת על כך שמוציאים את התינוק מהסלקל כדי להניק

נראה לי שדיברו פה על מצבעדיין טרייה
שגם האמא וגם התינוק חגורים. זה ממש לא נוח ומסובך אבל היו איזה 3 מקרי קיצון שהשתמשתי בזה (מיקרה קיצון הכוונה עצרנו להניק המשכנו לינסוע אבל זה לא עזר כי היא המשיכה לבכות אילו שאכלה ורק הנקה הרגיעה אותה כנראה כאב שיניים או משהו). דיברו כאן על סכנה שהאם תחנוק את התינוק בעצירה פתאומית האמת לא חשבתי על זה אבל גם לא ניסיתי את זה בגיל כזה קטן.
לפי הדעה שאפשר בקבוק בנסיעה...פיגא *
אולי אפשר הנקה בנסיעה?
לפני הרבה שנים, עשיתי את זה בנסיעה מאוד מאוד ארוכה. ישבתי, עם חגורת בטיחות, בין שני המושבים של הקטנים, וכשהתינוק רצה לינוק, התכופפתי עליו, והנקתי, ובעלי המשיך כל העת בנסיעה.

אולי לדבר עם בעלך מה כל כך מפריע לו.
אולי ליידע אותו על היתרונות המדהימים של הנקה.

בהצלחה!
ניסיתי עם זה כמה פעמים והגב ממש נשבר מזהעדיין טרייה
זה נראה לי פיתרון ממש למקרה חירום
מסוכן..נועה 28
במיוחד עם תינוק פיצי, יכולה להיות עצירה פתאומית ושהוא יחנק ח"ו
גם אנחנו גרים רחוקאנונימי (3)
3 שעות בערך
ועם שני ילדים-שנתיים ושלושה חודשים
בדרך כלל הבעיה זה הגדול שמשעמם לו או בוכה כי לא נוח לו..
הקטן רוב הנסיעה ישן... אצלנו צריך מקסימום הנקה אחת וגם זה לא בטוח (בדרך כלל אוכל כל שעתיים אבל בנסיעות ישן טוב). אפילו בכביש 6 יש מפרצים שאפשר לעצור בהם ופעם הנקתי שם..תמיד אפשר למצוא תחנה ואז מניקים רק כשבאמת צריך ולא עוצרים סתם (כי בשביל הגדול צריך לנסוע כמה שיותר מהר...).
אגב-למה 2 עגלות? אין לול אצל ההורים?
הפותחת...אנונימי (פותח)
יש לול אצל ההורים,אבל שם יושנת הגדולה,והקטן בעגלת אמבטיה.
בעלי לא מסכים לעצור במפרץ/בתחנת אוטובוס על הדרך. הוא טוען שזה לא חוקי ומאוד מסוכן...
אם הוא מסכים לעצור, אז זה רק אם אמצא מקום חניה מסודר,אחרת ממש הבאתי לו את הסיבה שלא לעצור....
אם הגדולה בלולאנונימי (3)
אז אולי יש לכם אפשרות לוותר על עגלה אחת? ואז לפחות יהיה לכם מרווח יותר..
בקשר לשינהפלא ההורות
ילדה בת שנתיים יכולה לישון על מזרון על הרצפה..
אם יש דבר כזה (או שוה לנסות להשיג או לקנות) אז מתפנה הלול בשביל התינוק...
ניסינו,היא לא מסכימה...אנונימי (פותח)
היא יכולה לבכות ולא לישון כל הלילה...
עד שמצליחים להרדים אותה ןמעבירים למזרון,והסרט מתחיל מהתחלה...
אז להשיג עוד לול.בלדרית
אלו ההורים שלכם, זו השקעה לטווח ארוך.
אני בטוחה שהם בעצמם ישמחו לסדר לכם אם תבקשו, הרי הם מעוניינים בוודאי שתגיעו אליהם.
אולי יש אפשרות להחליף את העגלה של הגדולה לטיולון כמה שיותר קומפקטי וכך לחסוך מקום?
יש גם עגלות תאומים עם אמבטיה, שווה לברר.

בנוגע לויתור על הנקה והעצבים של הבעל. אני הייתי לוקחת אותו לשיחה על זה. לדבר בשקט ובנחת בזמנכם הפנוי על העניין. יש פה מידת כעס וחוסר סבלנות שבטח נשקפת גם במישורים נוספים עם הילדים. תסבירי לו שילדים זה סבלנות. שהנקה היא דבר מדהים ושהעצירה בדרך יכולה להיות חווייתית ומהנה אם רק יבוא אליה בגישה חיובית. הרי זה כיף להיות בקניון וללכת בג'ימבורי, למה הגדולה התלוננה? אולי היא ראתה שהוא כועס ולא נעים וזה מה שגרם לה לא להינות מהעצירה? אם הנסיעה היא בלילה, אין מה להתעקש לקחת אותה לשחק, אפשר לשבת בנחת על ספסל, הרי היא עייפה. והתינוק רק בן 3 חודשים, ממש בקרוב הוא יוכל לחכות יותר בין ארוכות ואולי לעבור נסיעה שלימה בשקט או עם אוכל מוצק.
אז להשיג עוד לול.בלדרית
אלו ההורים שלכם, זו השקעה לטווח ארוך.
אני בטוחה שהם בעצמם ישמחו לסדר לכם אם תבקשו, הרי הם מעוניינים בוודאי שתגיעו אליהם.
אולי יש אפשרות להחליף את העגלה של הגדולה לטיולון כמה שיותר קומפקטי וכך לחסוך מקום?
יש גם עגלות תאומים עם אמבטיה, שווה לברר.

בנוגע לויתור על הנקה והעצבים של הבעל. אני הייתי לוקחת אותו לשיחה על זה. לדבר בשקט ובנחת בזמנכם הפנוי על העניין. יש פה מידת כעס וחוסר סבלנות שבטח נשקפת גם במישורים נוספים עם הילדים. תסבירי לו שילדים זה סבלנות. שהנקה היא דבר מדהים ושהעצירה בדרך יכולה להיות חווייתית ומהנה אם רק יבוא אליה בגישה חיובית. הרי זה כיף להיות בקניון וללכת לג'ימבורי, למה הגדולה התלוננה? אולי היא ראתה שהוא כועס ולא נעים וזה מה שגרם לה לא להינות מהעצירה? אם הנסיעה היא בלילה, אין מה להתעקש לקחת אותה לשחק, אפשר לשבת בנחת על ספסל, הרי היא עייפה. והתינוק רק בן 3 חודשים, ממש בקרוב הוא יוכל לחכות יותר בין ארוכות ואולי לעבור נסיעה שלימה בשקט או עם אוכל מוצק.
בתחנות דלק יש הרבה מקום חניה. בדרך כללאם ל2

תכל'ס זה באמת מסוכן.בתאל1

אז למה שלא תתכננו מראש איפה תעצרו?

הרי את הדרך אתם מכירים...

תחליטו על מקום מסויים שטוב בו לשניכם- אחרי זמן מה של נסיעה כשאת פחות או יותר יודעת מתי הקטן אמור לאכול... 

ותחליטו גם מה עושים במידה והקטן בדיוק ישן או לא יודעת מה... 

וככה אין הפתעות ואין מריבות בנסיעה... 

יש אנשים שנסיעות עושות אותם עצבניים...

בעלה לא מסכים לעצור!!! עצות תכנון איך לעצור לא יועילואין כמו אמא

צריך עצות איך לשכנע את הבעל לעצור

נו... השאלה היא למה הוא לא מסכים לעצורבתאל1

כי אם זה בגלל שמסוכן במקומות מסויימים- יש לזה פיתרון

ואם זה בגלל שלא נוח לו אני אני יודעת מה- גם לזה יש פיתרון

עצות לשכנע את הבעל לעצור זה בדיוק מה שכתבתי.

הוא רוצה להגיע מהר הביתה כמו שהיא כתבהאין כמו אמא

להניק זה נראה לו התעכבות מיותרת

כן...אבל מעבר לזה יש את התירוצים של אמצע הדרךבתאל1

ולזה הבאנו פיתרון...

אם הוא מתאים...

כולם מבינים שיש רצונות שלא ניתן לעשות איתם כלום... ;) 

גם אני ככה עם נסיעות ארוכות בין 2 סלקליםמעין אהבה
רק שאצלי התינוק שתכף בן שנה צורח רוב הדרך...מאז שנולד ככה.
רק עכשיו כשכבר אוכל קצת יותר קל.
הוא פשוט שונא לשבת בסלקל בלי לזוז...
נוסעים לרוב באוטובוזים עם סלקל וזה יותר קל מברכב
לכן אני מעדיפה הרבה פעמים נסיעה בתחבורה ציבוריתיעל מהדרום
לא הייתי מאכילה בנסיעה גם מבקבוקירושלמית טרייה
זה נראה לי מסוכן. יכול להיכנס אוויר במקרה הטוב, ואז התינוק המסכן יסבול מכאבי בטן ויעשה המון גרעפסים.
ובמקרה הרע יכול קצת אוכל לקפוץ בין הקנה והוושט.

אז שבעלך יידע שאין לזה פיתרון. פשוט צריך לעצור. ואם זה ארבע שעות נסיעה, תינוק קטן כנראה יהיה רעב מתישהו. אי אפשר להתחמק מזה. וזה לא קשור להנקה או בקבוק. בתור אדם מבוגר הוא יכול להבין את זה ולוותר על רצונו בגלל צרכי התינוק.תינוק לא יכול לוותר.

לגבי איפה לעצור:

אולי תבדקו מראש איפה יש מקום שקט שנוח לעצור בו, כגון לרדת.מהכביש הראשי לתוך ישוב שקט, ואז אפשר לעצור בכל רחוב. אם אי אפשר לשבת מקדימה אז שבעלך יצא ותניקי בכיסא הנהג.
שיביא לו משהו לקרוא, שיעשה סיבוב עם הבת או כל דבר אחר שירענן אותו.

ואולי אפשר שההורים שלך יבואו אליכם? ארבע שעות נסיעה זה פשוט קשה.
אני מתכוונת, לתכנן ולעצור מראש. לא לחכות לבכי.ירושלמית טרייה
בגלל זה הצעתי לעצור בקניוןאנונימי (פותח)
כי זה ממש על הכביש...
לבת השנתים יש ג'ימבורי שהיא מאוד אוהבת ומיזוג,ולי חדר הנקה מסודר...
אבל היא בכתה לו (לדבריו מעיפות,למרות שכשהמשכנו לנסוע היא לא נרדמה כמעט עד הבית) לדבריו עדיף לנסוע ישר,ואם היא בוכה שא דחוף לו מוצץ/בקבוק/אצבע ולא יודעת מה עוד....
אין לבעלך סבלנות . אבל זה החייםאין כמו אמא
או שזה ילך ברע במריבות
או שילך בטוב ובהבנה
התחושה כאילו ,הילדים שלך, תשברי את הראש לבד איך תעבור הנסיעה לא מענין רעב שלהם או מנוחה. אני רק נהג
חבל לי שגם לך ככה קשה להתמודד עם ההנקה ותינוקים ובעלך רק מקשה.
אני הייתי מפסיקה לנסוע . לפחות אולי שהילד יהיה בן חצי שנה שאפשר לתת עוגיה בנסיעה
בתור מישהי שנוסעת רחוקיש בי אהבה ו..
בהתחלה היינו נוסעים באוטובוס (נסיעה של כשלוש וחצי שעות), תכננתי את ההנקה ואת שעת הנסיעה שתתאים לשינה של הילדה. בפעם הראשונה הבנתי שזה לא עובד ולכן כמה ימים לפני הנסיעה שאבתי כל יום קצת עד למנה שלמה. לא תמיד הצלחתי ולכן לפעמים הבאתי מטרנה
אחרי הילד השני קנינו רכב ואז העצירות היו נוחות יותר והשתדלנו לעצור בזמן ההנקה. בכל מקרה ילדים חייבים את ההתרעננות הזאת! זה סיוט נסיעה כל כל ארוכה, אני זוכרת בתור ילדה איך הרגשתי שזה לא נגמר, לכן שתי אפשרויות:
1. אם נוסעים ביום כשהילדים ערים אנחנו פשוט עוצרים לטיול באמצע הדרך- מעיין, תצפית, חורשה.. מה שבא ליד. עוצרים אוכלים ארוחת פיקניק ויושבים שעה בנחת. אחכ ממשיכים והילדים נרדמים כמו מתוקים עד שמגיעים
2. נסיעה בלילה- הילדים ישנים, אף אחד לא רעב והכבישים ריקים..
ובעניין הציודיש בי אהבה ו..
לנו יש בבתים של ההורים מיטות תינוק או לולי קמפינג. אמבטיה, כיסא אוכל, טרמפולינה משחקים.. חיתולים תכשירי רחצה והגיינה שלנו ושל הילדים. זה כל כך מקל! תסחבו עם הרבה פחות דברים.. ותחשבי מה יהיה כשיגיע הילד השלישי בעזרת השם..
גם לנו יש אצל חמותיאנונימי (6)
לולים, טיטולים, משחה, מגבונים, מברשת שיער שלי, נעלי בית, נעלי שבת ישנות של בעלי (שאם נשכח להביא יהיה לו לפחות אותם), אמבטיה, יש לנו מדף בארון לדברים שאנחנו רוצים להשאיר שם(כגון הטיטולים,מגבונים וכו') וחוץ מזה מדף של מצעים ומגבות שהם קבוע לנו ולא בשימוש של אף אחד אחר.
מומלץ
אני מתכופפת לסלקל ומניקה בנסיעה.אנונימי (4)

שובר את הגב אבל לפחות יש שקט...

אין לנו נסיעות ארוכות שמחייבות עצירה. בנסיעה של חצי שעה למי יש כוח לעצור בדרך..

ואם הכנתי מראש- נותנת בקבוק שאוב.

בכל מקרה להניק ככה תינוק גדול זה הרבה הרבה יותר קל מאשר תינוק בן יומו.

מסוכן מאוד לשניכם...אנונימי (פותח)
במקרה של תאונה לא עלינו,התינוק עלול להיחנק ח"ו ואת עלולה לעוף קדימה (ברגע שהתכופפת החגורה פחות מגנה עליך...)
זה נכון..מצד שני נראה לי שלפעמים אין ברירהיעל מהדרום
אני הנקתי תינוק בן חודש ועשינו תאונה. זה היה מאוד מפחידאין כמו אמא

עוצרים בצד ומניקים. דוקא אצלינו מצידי הנקתי תמיד בנסיעה לא חשבתי על עצירה עד שקלטתי את הסכנה .

ואם בעלי לא היה מסכים ,אז הייתי מבקשת שיוריד אותי בצידי כביש ראשי ואני אשאר שם עם התינוק ..שימשיך לנסוע אולי יאסוף אותי איזה רכב אחר

אני מציעה לאף אחד ,לא  לסכן את עצמו והתינוק בגלל שלבעל לא יהיה עצבים לעצור.

יקרה אל תדברי מבעל מסכןמיניונית
הי יקרה
מעריכה אותך מאוד על המאמץ בהנקה, זה המתנה הכי מופלאה שתוכלי להעניק לילדך. אל תוותרי
אם לבעלך אין כוח- תנהגי את! ותעצרי בתחנות דלק כשצריך להניק. גם כשהילד יגדל ולא יינק, יהיה צריך לעצור להפסקת שירותים, ולהתרעננות.
אם בעלך לא מבין עכשיו אז זה ילך ויחמיר, אל תוותרי! כמו שאמרו חכמים ממני, הנקה או בקבוק מסוכנים בזמן נסיעה, ולהשאיר ילד רעב זו לא אופציה! תבהירי לבעלך שזו התעללות לשמה
תבהירי לו שגם בקבוק זה סכנה בנסיעהמיניונית
הוא מנסה להתווכח איתך על הנקה... פתאום קלטתי
יש הרבה בעלים שלא מבינים את חשיבות ההנקה וכועסים על ההשלכות שלה.
אז פשוט תוציאי את העוקץ: תבהירי לו שגם בקבוק זו סכנה לנסיעה, כמו שאמרו חכמים ממני, וכן לעניין ישיבה ברצף בסלקל וצורך לילדים בהפסקות..
ואם עדיין מתעקש אז תיסעי לבד, או עם חברה/ אחות.
כך עשתה אחותי בזמנו, ומאז בעלה הבין והוא מצטרף לנסיעות בלי לקטר
לתכנן עצירה מראש ולהביא לבעלך ארוחה קלהכלנית1

אם אתם נוסעים לעיתים רחוקות והמרחק כל כך גדול, כדי לחסוך מהתינוק כמה שעות של סלקל, מה שמאד 

לא מומלץ, וכדי לא לגרום לך ולתינוק אי נוחות (התינוק רעב ואת אולי קצת כבידה בגלל שהגיע זמן ההנקה),

כדאי לקבוע מראש מקום מתאים לעצירה. כלומר, מרכז מסחרי ובו פינת הנקה או מקום שבו תוכלי להניק

בשקט, בזמן שבעלך יוכל לנוח מעט מהנהיגה (לא קל לנהוג 4 שעות ברצף).

את יכולה מראש לבחור איתו מסלול וגם להביא לו ארוחה קלה להפסקה.

חשוב להסביר לו את הוראות הבטיחות לגבי הסלקל (הוראות בטיחות של הסלקל או בספר שבו כתוב שאין

להשאיר את התינוק בסלקל רצוף יותר מ... שעות), ולהבהיר שאין קשר בין זה להנקה.

כדאי כבר לטפל בבעיה שנוצרה, כי המצב עלול להיות יותר בעייתי בע"ה כשיהיה באוטו פעוט שצריך לשירותים

או ילד שלא מסוגל לשבת כל כך הרבה שעות ברצף.

תנסי להניק תוך כדי נסיעה,כששניכם חגורים כמובןאנונימי (5)

נכון זה לא שיא הנוח אך זה בטיחותי וחוסך זמן,אחרת זה מאוד קשה באמת העצירות הללו.

בכל אופן,תיכף הוא יוכל לאכול מוצקים אז תוכלי לתת לו משהו מרוסק בדרך,וגם יינק פחות זמן.בהצלחה!!! פה נקה זו השקעה והתמסרות...

אפשר גם כמובן לשאוב בבית או בדרך ולתת בקבוק

ההנקות שוות את זה בךי ספקהפתעה!
נשמע שבעלך צריך סדרת חינוך על חשיבות בהנקה תשבו ותדבר על זה בנחת.תסבירי לו שאת מרגישה שהוא לא מספיק תומך בהנקה ואת רוצה לשתף אותו למה זה חשוב.

לגבי הנסיעה עצמה- נסיעה עם תינוק קטן דורשת הפסקות כל שעה, שעה וחצי. צריך לקבל את זה מראש. זה היה ממש הלם בשבילנו לגלות את זה בדרך הקשה כשהקטנה נולדה לא ציפינו.
בכל מקרה, עכשיו אתם הורים וזה מה שההורות דורשת.
בקבוק זה לא פתרון פשוט כי אסור, אסור לתת בקבוק תוך כדי נסיעה. והאמת- חבל. פשוט חבל לתת תחליף במקום הדבר הנכון והאמיתי. כל בקבוק תמ"ל משבש את האיזון במערכת העיכול. (למרות שיש תינוקות שזה לא נראה שזה משנהלהם יותר מדי... אצלנו ממש ראיתי הבדל.)

פתרון קצת אחר- יש לך אוטובוס ישיר/ישיר מאמצע הדרך? אולי שאת והתינוק תיסעו באווטובוס והם ימשיכו ברכב עם כל הציוד? סיי עם הסלקל ואם תצטרכי להניק זה לא כל כך נורא להוציא אותו ולהניק באוטובוס.
להוציא מהסלקל תוך כדי נסיעה באוטובוס???אשריך

מסוכן מאוד,במה יש לכך עדיפות על נסיעה ברכב??

חוקית יש הבדל בין רכב פרטי לאוטובוסיעל מהדרום
לק"י

ועד כמה שזכור לי לחוק הזה יש סיבה..
כנראה שבאוטובוס הסכנות הן אחרות (לא על אף אחד).
^^^הפתעה!
בוודאי עדיף שיהיה הסלקל, אבל כל עוד יושבים זה פחות מסוכן מאשר ברכב.
באוטובוס גם אין חגורות בטיחות. אין כסא תינוק או בוסטראין כמו אמא

באוטובוס בינעירוני יש חגורותהפתעה!
אני תמיד התניידתי עם סלקל
לשאלתךיהודי אמיתי 87

ראשית, כמו שענו לך בתגובה אחרת, רצוי לעשות עצירות לתינוקות שיושבים בסל-קל וזאת כדי לשחרר את איבריהם. זה מאוד לא בריא עבורם להיות כלואים בסל-קל שמגביל את חופש התנועה שלהם למשך זמן רב.

בנוסף, הנקה זה חשוב. זה המזון של התינוק שלך. את מחליטה אם את רוצה להניק ואם לא. ברגע שהחלטת שאת רוצה להניק, עלייך לקחת בחשבון את כל ההשלכות. זה אומר שכשהתינוק יהיה רעב, הוא יהיה חייב לאכול. תינוק לא יודע ולא יכול לדחות סיפוקים! והוא לא צריך! תינוק רעב זה לא כמו אדם מבוגר רעב שמסוגל להתאפק. לתינוק רעב כואב כל הגוף עד שהוא מקבל מזון! וגם אם הוא יקבל בקבוק (שאגב, את יכולה לשאוב ולתת לו חלב שלך), את לא תוכלי להוציא אותו מהסל-קל במהלך הנסיעה ולהאכיל אותו על הידיים! זה לא בטיחותי! ולהאכיל אותו כשהוא נמצא בסל-קל זה לא נכון עבורו ואפילו מסוכן. לכן, זה לא באמת משנה אם הוא יונק או לוקח בקבוק, כי במילא צריך לעצור בצד כדי שיאכל.

אני חושבת שבעלך טועה שהוא אומר שלהאכיל מבקבוק זה מהיר יותר מאשר הנקה, כי בהנקה התינוק יודע לעכל כמעט כל מה שאכל, ומוציא מעט גזים ופולט פחות מאשר תינוק הניזון מתחליף חלב. מעבר לכך, ההנקה מחזקת את התינוק ושומרת עליו מפני מחלות ומחסנת אותו. בהנקה התינוק מקבל יותר מאשר מזון, הוא מקבל ביטחון - שזה הצורך ההישרדותי הכי חזק אצלם, תאמיני או לא. אני חושבת שאם את מחליטה שאת רוצה להניק, וזו החלטה שתלויה רק בך ובתינוק שלך ובמה שנכון לשניכם, עלייך להלחם על כך ולא לוותר! כי מדובר בהפרש של 10 דקות בסך הכל בין הנקה לבין בקבוק! בזמן הזה בעלך יכול לבלות זמן איכות עם בתכם הגדולה, או לקרוא ספר או סתם לנוח מהדרך ואת יכולה לבלות זמן איכות עם התינוק.

מה שכן, אם הוא מלחיץ אותך ואת מרגישה לא נינוחה, ההנקה תארך זמן רב יותר ותהיה פחות אפקטיבית. נסי לדבר איתו, להסביר לו כמה זה חשוב וכמה זה נכון, אפילו בלי קשר להנקה, לעצור בצד, בשביל כל המשפחה.

לי יש ילדה בת פחות משלוש ותינוקת יונקת בת חודשיים וחצי וההורים שלי גרים במרחק שעה וחצי נסיעה. אז אנחנו עושים עצירה בערך שעה אחרי הנסיעה, ויש זמן לשירותים ויש זמן לחלץ איברים ואחר כך הנסיעה נינוחה יותר. קל וחומר בנסיעה של ארבע שעות. אתם חייבים לעשות לפחות 2 עצירות, גם בשביל הגדולה. תחשבי שאם את לא נינוחה כי התינוק רעב או כי את דואגת מסיבות אחרות, כל המשפחה לא נינוחה, כי כולם תלוים בך ואז לבעלך יהיה קשה יותר לנהוג. הייתי ממליצה לך או לבעלך לקרוא קצת על הנקה ועל כמה שזה חשוב ומועיל. אולי אם הוא יבין את ההשלכות של הבקשה שלו הוא יתנהג אחרת.

בהצלחה! מקווה שעזרתי.

עוצרים בתחנת דלק להתרעננות....אני84אחרונה
בכל זאת לנהוג 4 שעות רצוך זה קשה....
מה יהיה עם הסבבים עם איראן כל שני וחמישי???אובדת חצות
שיקבעו יום קבוע, ומראש נדע וזהו😅יעל מהדרום
בנתיים זה קבוע ראשון בערב🤦‍♀️טארקו
כן, לגמרי נראה שזה קבוע🤦‍♀️מתואמת
לפחות הפעם הספקנו לחגוג את יום ההולדת השבועי🤭 (בשבוע שעבר חגגנו "תחת אש"...)
יפה. גם הבת שלי חגגה היום בגןיעל מהדרום
לק"י

על כל אירוע שעובר בשלום, אנחנו נגיד תודה.

לגמרי! ועם כמות האירועים של סוף שנה -מתואמת
בהחלט יש על מה להתפלל...
לבן שלי יש מחר יום הולדת בגן🥴אמא טובה---דיה!
הלוואי שיחגוג בשמחה!!יעל מהדרום

לק"י

הבת שלי היתה אמורה לחגוג לפני יותר משבוע, אבל הגננת היתה חולה.

גם זה קורה מסתבר....

אני דווקא אשמח לגווןמתיכון ועד מעון

ימי שני בד"כ די עמוסים

אשמח אם אפשר מפעם לפעם ברביעי, נוח לי יותר

רביעי זה מעולה😂😂 יום ארוך בעבודהיעל מהדרום
שבוע שעבר ביטלו לנו טיול של כל בית הספרבארץ אהבתי

התלמידים הלכו לישון עם תיק ארוז ומוכן וקמו בבוקר להתרעה ואזעקה...

אחרי שחזרנו ביום שלישי קבעו מחדש את הטיול, למחר... 😬

הכל בגללכם😉יעל מהדרום

לק"י

לנו היה אמור להיות בשלישי שעבר. בוטל, למרות שחזרנו לשגרה.

הטיול נקבע לשלישי הבא. ימים יגידו מה יהיה....

חחח כנראה 🤭בארץ אהבתי
גם לבת שלי ביטלו טיול שבוע שעברמתיכון ועד מעון

עכשיו היא בלחץ שיבטלו לה עוד טיול

ביטלו לימודים מחר??רקאני
עדיין לא... אבל איראן מאיימת לתקוף או משהו כזהיעל מהדרום
בינתיים לא הודיעו שביטלובארץ אהבתי
אבל ראיתי הודעות שייתכן שיבטלו🙄
אני לא בעד בלאגן ומלחמהתוהה לעצמי
אבל אם אפשר ספיציפית מחר חופש זה יבוא לי ממששששש בטוב. רק מחר, לא מבקשת יותר מזה.
אני קובעת דברים ולא יודעת אם אכן יתקייםממתקית

ואם מתקיים יש לי תחושת סיפוק כזו, מסמנת וי
יש הצלחנו.
דור הגאולה. דור לא פשוט.

^^^ בול.קמה ש.
מצב הזוי. אבל יפה הראיה החיובית שלךיעל מהדרום
ממש ככה. הילדים בלחץ על החופש....אורוש3
אני מאז הקורונה משתדלת לא לדחות דבריםאוזן הפילאחרונה

ואני רק מתחזקת בזה יותר ויותר

לצאת

לחגוג

להיפגש

מי יודע מה ילד יום🤷‍♀️

איך מכינים מרחב עבודה לילדים לקראת כיתה א'?אובדת חצות

האם קניתן שולחן כתיבה\עבודה לילדים או שהם עובדים בסלון?ולמי שכן מצא איפה מוצאים משהו מומלץ, חמוד ומתוק ולא יקר? ומה עושים עם תאומים? קונים שניים???

הילדים שלי עובדים בסלוןהשם שלי
על הרצפה/ ספה/ שולחן אוכל.

יש לנו בסלון גם שולחן כתיבה, שמשמש לאחסון ולא עובדים עליו.

אגב-למי שאין, למה לא? בגלל מחיר\פחד מפרטיות יתר?אובדת חצות
כי הילדים תמיד מעדיפים לעבוד בסלוןרוני 1234
יש לי ילדה בתיכון ואפילו היא עובדת בסלון/פינת אוכל
מה זה פחד מפרטיות יתר?אפונה

זה פשוט לא נצרך

הילדים שלי אמנם לא מרבים להכין שיעורי בית, אבל אם כן עושים את זה - אז זה בסלון/פינת אוכל.

ואני חושבת שזה מבורך.. חוץ מהפן הפרקטי שאני זמינה יותר לעזור להם, אחרי צהריים זה הזמן שלנו יחד, אצלנו חדרי השינה כשמם כן הם. משמשים בעיקר בלילה.

מקווה שבסדר לנצל"שדרקונית ירוקה
איך צריך להתארגן לאחסון ספרים, מחברות וכלי כתיבה? כמה מקום זה דורש?
זה תלוי אם שומרים בכיתה או בביתהשם שלי

אצל הבת שלי, מביאים לכיתה את כל הספרים והמחברות בתחילת השנה ושומרים שם.

מביאים הביתה רק כשיש שיעורי בית או כשמסיימים ספר.

אצל הבן שלי שומרים את הספרים שלא בשימוש בבית, וכל פעם מביאים לכיתה ספר חדש שמתחילים.

צריך שיהיה מקום למכשירי כתיבה ומחברות ספייר, שיהיו עוד למקרה הצורך.

זה תלוי כמה אתם קונים מראש, וכמה תוך כדי השנה.

לנו יש סלסלה עם כל הציוד. בינתיים זה מספיק לשני ילדים.

לנו יש בכיתה תאים. הכל שםחילזון 123
בתיק זה רק הדברים שצריך בשוטף כמו חוברת עברית או חשבון

יש לי מדף בארון לכלי כתיבה ספייר ומחברות וכד' של כל המשפחה 

אצלי השביעי בכיתה א'מתיכון ועד מעון

ואין שולחן כתיבה בחדר אלא כולם עובדים בסלון, גם הגדולות כולל תיכוניסטיות אוהבות לשבת בסלון ולעבוד

גם אצלינו אוהבים לעבוד בסלוןריבוזום

על הרצפה \ שולחן אוכל.

מבחינתנו פינת עבודה מיוחדת זה מיותר.

אצלינו עובדים בפינת האוכלאן אליוט

גם ככה בכיתה א' הם יצטרכו ליווי צמוד ממך בשיעורי הבית, אז זה הכי נוח.

לדעתי כדאי מדף למחברות ולספרים, ומגירה עבורך למכשירי כתיבה ומשם כל פעם תתני להם (כל הזמן חסר משהו בקלמר)

אצלנו רק לבכורה (מסיימת שמינית) יש שולחן כתיבהמתואמת

קנינו לה כשהתחילה כיתה א'. אחר כך הבנו שבגיל הזה ממש אין צורך בשולחן כתיבה, כי נוח להם יותר לעבוד בסלון ליד אמא ולהיעזר בה...

אצלנו לבנים כמעט אין שיעורי בית בגיל הבוגר. בגיל הצעיר הם עובדים בסלון.

לבת השנייה יש שולחן מתקפל קטנטן ליד המיטה, ולבת השלישית (בכיתה א') יש שולחן ילדים מעץ שבעלי בנה לה פעם. היא דווקא אוהבת לפעמים לעבוד בו, לאו דווקא על שיעורי בית אבל גם עליהם. אבל היא חריגה לגילה...

אז לא צריך לקנות שולחן כתיבה (ואם קונים, אז אפשר לקנות אחד רחב), כן כדאי לחשוב כבר עכשיו איפה יאוחסנו הספרים והילקוטים שלהם (במקום שבהישג ידם).

אצלנוDoughnut
כשהגדולה עלתה ל-א' התארגנתי עם שולחן כתיבה מהמם שקיבלתי מקרובת משפחה. בסוף לקראת כתה ג מסרנו אותו כי בסוף תמיד ישבה בסלון...
לא קנינו. יושבים ליד השולחן אוכל ולרוב על הריצפהחילזון 123
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך כ"ט בסיוון תשפ"ו 15:47

הבת שבכיתה ז לפעמים יושבת לעבוד לבד בחדר.

לפני זה, זה לא רלוונטי לדעתי

זה לא באמת כיף להם לשבת בחדר לבד

וגם בכיתה א לא עובדים ככ הרבה זמן רצוף בישיבה במקום אחד

לגדולים שלי היה ספרייה עם מכתבהממתקית

שולחן מסודר וכיסא וכו מעצמלה
בפועל- עבדו רק בשולחן בפינת האוכל.
עם הקטנים יותר שעכשיו בבית הספר, אין לנו מכתבה. הכל בפינת אוכל.
יש להם רק מדפים מסודרים לספרים ומחברות...

עונה כאמא לתאומות בא'- יש להן בחדר שולחן כתיבהאמהלה

ומגירות אישיות

אבל

שיעורי בית הן אוהבות להכין בשולחן של פינת האוכל (קניתי מפה שקופה-שעוונית, שמיועדת להכנת ש"ב ויצירות)

בגלל שהן שתיים ורוצות להרגיש שאני נמצאת עם שתיהן, יותר נח להן וגם לי בשולחן האוכל.

בניגוד לכולם - אצלנו כן עושים שיעורי בית במכתביהכולנה
לגדולים לא קנינו מכל מיני סיבות ולאחרונה קנינו אחד לכל חדר ועכשיו הם כן נהנים לשבת בחדר ללמוד, גם אם באים חברים זה יותר נעים שיש להם פרטיות.

אבל באמת הקטנים יותר שצריכים עזרה בשיעורים כן יושבים בסלון

אצלנועוד מעט פסח

רק לקראת כיתות ט-י הילדים עברו ללמוד בחדרים.

עד אז- רק בסלון.

אז בעיני מיותר לכיתה א'.

אחסון ספרי לימוד- אני גם מפנה לכל ילד מדף בסלון (מאחורי דלת, כי זה מתבלגן...).

שם שמים ספרים שלא בשימוש, מחברות ספייר, וכל מיני דפים במצב ביניים (כמו הטבלה של 'מבצע פסח' במהלך החופשה).

אני אוהבת שזה בסלון ונגיש, כי זה מקל עלי לארגן איתם יחד מערכת (בתחילת היסודי זה מאתגר לבד), ולדחוך לשם פריטים שונים ששייים להם ומסתובבים בסלון.

הייתי עם אחותי בחדר והיה לנו שולחן 1מנגואית

עם מדפים לספרי לימוד ומגירות לקישקושים וכלי כתיבה

אני רוב הזמן נהננתי ללמוד על הרצפה בחדר עד לכיתה ז

ואחותי היתה במטבח/סלון , היתה צריכה עזרה או נהננתה מהרעש

בכיתה א הבן שלי היה צריך אותי ממש צמוד ולכן היה הכי נוח בספה או במטבח

בכיתה ב בקושי שב וגם אז זה קריאה או טיפה דפי עבודה והוא במטבח או בספה 

בעיניי ממש אין צורך, מיותר לחלוטיןשיפוראחרונה
רוב שיעורי הבית זה קריאה, אני יושבת להקשיב לו על הספה.
עוד בנושא השמות...מחכה עד מאוד

אז ככה אחד הילדים שלי הסכמתי לקרוא ע"ש סבא (אבא של אחד ההורים שלי)

אחריי שהפעיל קצת לחץ-דיי מהר הסכמתי,

לכאורה אם הסבא לא היה נפטר באותה שנה זה לא שם שהייתי קוראת...

שם תנ"כי של דמות מאוד טובה אבל עם אופי מאוד חזק.

וגם הסבא שהוא קרוי על שמו-

שהיה רב צדיק ממש אבל אישיות מאוד חזקה ועקשנית

שהשיגה בהחלט הרבה דברים טובים בזכות  העקשנות....

בכל אופן יש לבן שלי

גם שם שני של דמות מאוד רכה...דמות מסיפורי צדיקים

אופי הפוך לגמרי.

אז מה אני שואלת?

מאוד קשה לי עם הבן המתוק הזה..

מאוד עקשן

אם כל האחים שלו סה"כ מקשיבים למה שאני מבקשת

סדר יום וכו...הוא כל הזמן מתעקש איתי...

מתיש מאוד..מתסכל.

השאלה שלי אם זה נכון שהשם משפיע....

זה לא שהוא בעייתי יש מלא עם השם הזה

אבל אולי עליו

מה הייתן עושות?

לקרוא לו קצת בשם השני?

אוף קשה לי איתו...

מקודם אמרתי לו להכנס למקלחת

הייתי בחדר

פתאום נעלם...יצא מהבית..

יש לו קוצים עד שהוא הולך לישון יוצאת הנשמה..

כולה ילד בן כמעט 11

יצא פריקה

אני מאמינה שהשם משפיעממתקית

אבל לא ברמה הזו של התנהגות יומיומית.
ואם יש לו עוד שם, חשוב לקרוא לו בשני השמות לפחות פעם ביום

לא הייתי מפילה את זה על השם שלושקדי מרק

וגם אם כן, לדעתי זה לא משנה

בסוף זה הילד

עם האופי העקשן

והאתגר

אין פתרונות קסם בהורות לדעתי

בכל מקרה לדעתי כדאי לקרוא גם בשם השני, כי יש סיבה שקראתם לו כך

מה זה משנהאפונה

אם זה קשור לשם או לא...

יש לך ילד שיותר מורכב הקשר איתו

קשה להשיג שיתוף פעולה ממנו

ההשכבה שלו מאתגרת

הוא נעלם לך פתאום...

אני חושבת שלכל אמא עם שני ילדים ומעלה יש ילד (או כמה) שמאתגר יותר מהשאר.

אישית מאמינה גדולה בהדרכת הורים טובה.

אבל אם יעבוד לך לקרוא בשם השני - מעולה.

קודם כול חיבוק מתואמתאחרונה

גם לי הייתה תקופה שבה חשבתי שיש משמעות לשם של אחד מהילדים שלי. (לכל הילדים שלנו יש שני שמות חוץ מלו ולתאומים. אז הרגשתי שאולי מכיוון שיש לן רק שם אחד הוא לא חברותי כזה, כי לתאומים יש זה את זה ולכל השאר יש שם שני...)

לאחרונה גילינו שהוא על הרצף האוטיסטי.

אבל לפני שהוא אובחן, גם הבת הקטנה שלי אובחנה באותה אבחנה - ולה כן יש שני שמות...

אז למדתי מזה שלשם יש משמעות גדולה לאדם, אבל לאו דווקא המשמעות שאנו מייחסים לו.

וברגע שיש לילד קושי - התפקיד שלנו הוא לא להתעסק בשם שלו, אלא לטפל בו לפי הקשיים שלו.

(דרך אגב, הוא הבן הראשון שלך? יכול להיות ש"פשוט" מדובר בהתנגדות שנובעת מגיל ההתבגרות?)

הרבה כוחות! ובהצלחה❤️

הייתם טסות ללונדון?אובדת חצות
בעלי הפתיע בכרטיסים לשם אבל ממש חוששת מכל מה ששומעים, מצד שני בא לי חופשה. איפה בטוח שם מלון ולהסתובב? או שלוותר לגמרי?
יותר בטיחותי להסתובב בלונדון מאשר בירושליםפשוט אני..

עובדתית, יותר יהודים נרצחים בשל יהדותם בישראל, גם במספרים וגם באחוזים. 

פשוט מצניעים סימנים חיצוניים אם מרגישים חוסר נוחות, בפועל יש בלונדון רבתי כ-200 אלף יהודים, מתוכם כ-40 אלף חרדים, שבוודאי אפשר לזהות מקילומטרים שהם יהודים.

בלונדון אין כזו אנטישמיות.ממתקית

אני הייתי טסה לשם..
רק חבל שאין לי אפשרות...

הייתי בלונדון לפני שנהברונזה

הכל היה מעולה

תסעו ותהנו!

כמובן תזהרו במקומות חשוכים וממליצה לדבר עם הבית חבד לשאול אלו מקומות פחות סימפטים

אני הייתי טסהיהלוםנוצץ

אולי יהיה לכם נוח יותר לישון באזור היהודי שם בשביל ההרגשה (הוא לא במרכז אבל יש משם רכבת למרכז ואוכל כשר)

לא יודעת מה המצב ספציפית כרגע שם. תהנו!

כרגע לא.מוריה
כרגע לא הייתי יוצאת מהארץ אם יש חשש להיתקע בחו"ל.🙄
כן אין באמת סכנה שם יותר מבמקום אחרטארקו
תסעו ותהנוראשונית

הייתי שנה שעברה ונהניתי

אישית התארחנו בשכונה יהודית אז לא מפחיד בלילות ובימים חרשנו את לונדון

מוסיפה שהמשפחה שלי שם מלא והכל בסדרראשוניתאחרונה
מרחוק הכל נשמע מפחיד יותר

אנחנו הלכנו שם בחזות יהודית (כיפה וציצית) ורק כיבדו אותנו

אולי כאן יענו ליחושבת בקופסא

פתחתי שרשור בנשואים טריים, ולא כל כך עונים לי שם.

בטח פה יהיו יותר תשובות בעז"ה. 

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 לשני לילות בסוף אוגוסט.

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מתייגת את @רוני 1234 כי אמרת שאת עוקבת

לא ממש מבינה בזה,אונמר

אבל נשמע לי ש1000 לשני לילות לא יהיה לך עם בריכה.

לא?

חיפשתי קצת ודווקא מצאתי באזור ה1,200, גם סבבהחושבת בקופסא
יפה. בהצלחהה!אונמר
זה המחיר באוגוסט? מעניין מאוד איפהרחללי
לפני הקורונה היינו הולכים ב500 ללילה, צימר עם ג'קוזי בלי בריכה, באוגוסט. וזה היה זול. מאז המחירים זינקו.
1000 שח ובריכה באוגןסטזברה ירוקה

זה תקציב ללילה אחד

..

היייהלוםנוצץ

מקווה שתמצאו מה שתרצו!

פשוט התקציב ל2 לילות באוגוסט עם בריכה פרטית וגם נגיש ולא רחוק מידי מרגיש לא ריאלי.

לא שיש לי המלצה ספציפית אבל לא ראיתי במחירים האלה בעבר, בהצלחה.

אין בעיה אשמח לשמוע בכל מקרהחושבת בקופסא

אני רק רוצה כיוון לחפש.

יש ביישוב מיצד כמה צימרים עם בריכות פרטיותקנקן שבור

אני לא יודעת מחירים ללילה

שווה לך להציץ באתר של המועצה, פעם כשחיפשנו הפנו אותנו לשם והיה נראה טוב (זה היה גם מהמלצה של חברה, אבל אני לא ממליצה מניסיון כי לא נסענו בסוף)

יש שם תחב"צ?חושבת בקופסא
יש דברים לעשות מסביב?
כמעט ואין לשם תחב"צשומשומ
ואין כל כך מה לעשות באזור, זה יישוב דיי מבודד
אז פחות. תודה בכל מקרהחושבת בקופסא
אולי באיזור צפת, מירון או עמק בית שאן?אוהבת את השבתאחרונה

הייתי פותחת אפליקציית אייר בינבי ומחפשת לפח איזורים... ואז בודקת אוטובוסים ואטרקציות..

סקר על דיאפרגמהעם ישראל חי🇮🇱

1.מי מכן שהתנסתה וירדה במשקל מעל 4 קילו, הלכתן להתאמה חוזרת?

2.הייתן צריכות באמת התאמה מחודשת?

3.האם לוקחים את אותו הסכום כמו בפגישה הראשונה?

תודה לעונות !!

אני ירדתי ועליתי הרבה יותר112233445566

לא הלכתי להתאמה חוזרת (לא לוקחת אחריות כמובן)

כן אני מוודאת כל פעם שאני מכניסה את הדיאםרגמה שצוואר הרחם מכוסה ושהיא יציבה.

הלכתי לפגישת התאמה אחרי לידה, זה היה זול יותר כי התאמה ראשונה עשיתי אצל מישיהי שעושה ב2 פגישות,

תכלס לעתיד יכול להיות שלא אלך. היא בדקה מה שאני בודקת בעצמי כמעט (כן עברה גם על כל ההיקף ואני לא מצליחה לעבור ממש על הכל) ולא כמו המתאמת הראשונה שלי שממש עשתה התאמה הרבה יותר מקיפה.

עונהרק לרגע9

1. לא

2. לא יודעת, אבל אחרי לידות תמיד ביקשתי מהרופאה שתבדוק אם זה עדיין מתאים ואף פעם לא השתנתה במידה למרות שעליתי וירדתי הרבה במהלך השנים

3. אף פעם לא הלכתי למתאמת שעלתה כסף, רק רופאה בקופה.

כל רופאת נשים יכולה להתאים?עם ישראל חי🇮🇱
אני אגב מצאתי היום מתאמת שהיא גם פיזיותרפיסטיתפרח חדש

לרצפת האגן ודרך כללית מושלם אפשר לקבל החזר

היא מהרצליה

אם מעניין אותך תכתבי לי באישי

עונהאוהבת את השבת

לא הלכתי

לוקחים סכום מופחת

תלכי על מיינקס, זו דיאפרגמה טובה בפער מהאחרות

אמרה לי את זה המתאמת והרגשתי בעצמי

תקשיבי זה נשמע סכום עהק אבל לרוב זו השקעה חד פעמית

ושווה את ההשקעה בגוף כדי להיות בלי הורמונים...

עונהאפונה

אבל אל תלמדי ממני

1. לא

התאמתי לראשונה לפני 9 שנים ו4 לידות, מאז לא התאמתי שוב. משתמשת באותה דיאפרגמה.

3. בטוח שלא.

ואווועם ישראל חי🇮🇱
ולא נקלטת עם זה להריון ?
נקלטתי אבלאפונה

לא בגלל הדיאפרגמה.

מותק של ילדים, אגב.

רק רוצה להגיד^כיסופים^

שאני פה בזכות זה שאמא שלי לא הלכה להתאים😅

אז אם זה לא בתכנון שלך כרגע הייתי ממליצה לך בחום להתאים שוב ליתר בטחון

ותודה להוריי שהביאוני עד הלום😂

🤣🤣🤣עם ישראל חי🇮🇱אחרונה
ילודה וייסורי מצפוןפילה

הקדמה. בת שלי רבה עם ילדה ממשפחה ענקית. גדולים שם כבר נשואים . אבל כמה בינוניות עוברות גיל ההתבגרות קשה. ואני לא חושבת שזה בגלל גודל המשפחה. העניין הוא שבת שלי כל פעם אומרת - אם לא יודעים לחנך , למה להביא 15 ילדים?

מאוד צורם לי. אין לי 15 ילדים כמובן וכנראה כבר לא יהיה אבל עדיין ממוצע במשפחה דתית זה שבע ולנו יש יותר.

וכל הזמן אני מרגישה סוג של ביקורת סמויה . וגם מתבגרים סוג של מנצלים את הנקודה המספרים שלהם יהיו רק שישה ילדים וכמה הם מסכנים. שאובייקטיבית לא נכון. אני עזרתי בבית לא פחות מהם והיינו רק שניים. אותו דבר בעלי.

גם יחס מהשכנים. עכשיו כבר פחות כי רובם בגיל ההתבגרות. אבל פעם כשהין לי הרבה קטנים, כל פעם שאיזה ילד מהבניין או בניין ליד הרעיש , באו אלי כי ידעו שיש לי הרבה ילדים. גם אם ילד בכלל היה בצבע אחר , חילוני , לא יודעת מה. כאילו הנחת יסוד כזאת שאם ילדים בלי השגחה אז הם באים ממשפחה גדולה ולא שומרים עליהם.

אם 2 ילדים של שכנה חילונית יצאו לבד , אף אחד לא יגיד למה היא ילדה כל כך הרבה ילדים ולא שומרת עליהם. סתם יגידו שהיא לא אחראית .

גם מבחינה כלכלית. אם הורים לקצת ילדים לא נותנים משהו, אז זה נחשב חינוך לפשטות . אם הורים להרבה ילדים , אז זה בגלל שהם עניים ומסכנים הילדים.

כתבת פה בעצם שני נושאיםמתואמת

אחד - היחס של הילדים שלך למשפחות ברוכות ילדים,

השני - היחס של הסביבה למשפחות ברוכות ילדים.

בקשר לעניין השני אין הרבה מה לעשות... אולי רק אם משנים מקום מגורים. (אנחנו גרים בשכונה שבה רוב המשפחות ברוכות ילדים. אנחנו ספציפית גרים בבניין שבו שאר המשפחות מבוגרות יותר ועם פחות ילדים, ובכל זאת אף פעם אין תלונות על הילדים שלנו, פשוט כי זה המקובל פה בסביבה... וגם כי הם שכנים טובים ומתחשבים ב"ה. היו להם רק בקשות ספציפיות וצודקות).

בקשר לעניין הראשון - האם כל הילדים שלך חושבים כך?

יכולה לומר שאני גדלתי במשפחה ברוכה, ותמיד רציתי גם שיהיה לי כך, ואילו האחות שאחריי לא אהבה את זה ותמיד אמרה שלה לא יהיו הרבה ילדים... אז זה לגמרי תלוי באופי, לא ביכולת החינוך של ההורים.

(הילדים שלי בגדול עוד לא לגמרי הביעו רצון ספציפי. כן נראה שטבעי להם שגם להם יהיו משפחות גדולות - שוב, כנראה מכיוון שזה מה שהם מכירים. אמנם יש קרובי משפחה בסגנונות אחרים, אבל עדיין סביבת המגורים משפיעה יותר, כך נראה לי. וכמובן, יש לי עדיין גם ילדים צעירים, אין לדעת מה יחשבו בהמשך)

עונהפילה

לא כל הילדים שלי חושבים ככה. וגם כאלה שכן , יחס שלהם משתנה כל הזמן. לפעמים זו דרך שלהם למרוד . או לסחוט משהו. הם טובים בסחיטה רגשית.

לי אישית לא משנה אם יהיה להם ארבעה ילדים או עשרה , העיקר שיהיו בריאים. 

אם ככה אז הכול בסדר...מתואמת

אולי תנסי להראות להם שזה לא מפעיל אותך - תאמרי להם בדיוק מה שכתבת פה, שאת מתפללת לנכדים בריאים ולא משנה מה יהיה מספרם.

ומן הסתם הם עוד יגיעו לדעתם האמיתית כשיהיו מבוגרים...

אני אומרת לשליהבוקר יעלהאחרונה

כשתגדלו תעשו מה שתרצו/ בבית שלכם תעשו מה שתרצו..

זאת אומרת שיש להם בחירה חופשית וזה בסדר לא לרצות משפחה גדולה, לא לכל אחד זה מתאים.

אמא שלי הגיעה ממשפחה ברוכה וממש לא רצתה את זה ואנחנו מעט אחים, אני לא אהבתי שאנחנו קצת ורציתי יותר, גם אם לא משפחה גדולה.

מה הנקודה? כל אחד ומה שמתאים לו! אין מה להתרגש. מותר להם לחשוב אחרת. 

לי זה נשמע כמואפונה
"ונהי בעינינו כחגבים וכן היינו בעיניהם"
קודם כל עם השורה האחרונה הכי הזדהיתי.ממתקית

אנחנו גם מעל הממוצע ב"ה
גם מרגישה עיניים כזה בגינה, בבניין...
כל דבר משליכים על זה שאנחנו הרבה ואין תשומת לב לכל ילד.

עם בגדים זה הכי בולט, גם בקרב המשפחה שלי המורחבת.
והאמת? שיחשבו, לא אתחיל לחשוב מה כל אחד חושב.
נכון אני לא יכולה לקחת את הבת ב א' לחוג כי יש לי עוד ילדים, אז היא הולכת לבד ורק עוברת חנייה
ולא יכולה ללכת לסדנאת אימהות של הבן הגדול, כי יש במקביל אסיפת הורים אז אבא הולך לבד וכו...
זה המצב.

המלצה לאיפה לעשות מי שפירתותית11

לצערי יצא לי תוצאות לא תקינות בסקר שליש ראשון

וצריכה לעשות מי שפיר

אשמח להמלצות על רופא או רופאה מקצועיים מאוד ונעימים וסבלניים.

ואשמח גם לשמוע כמה זה כןאב

אני ממש חוששת 

באיזה אזור?כורסא ירוקה

בירושלים יש בהדסה עין כרם את נילי ינאי נראה לי ובהר הצופים את פרופ יגל אולי?

במרכז יש אסותא עם כמה רופאים מומלצים, מי יותר מי פחות.

מאמינה שגם בצפון ובדרום יש מקומות טובים. תלוי בעיקר איפה את 

תודה!תותית11

אזור השרון, קצת צפון,

אם יש משהו ממש מומלץ אסע בשביל זה גם לירושלים או למרכז

ד"ר שי פורת בעין כרםאפונה

אין לי למה להשוות אבל הוא היה ממש אחלה, נעים ואמפתי ומקצועי.

לא כאב במיוחד.

תודה לךתותית11
מה מרגישים? 🫣
דקירה בבטןאפונהאחרונה
לניאדואנונימית בהו"ל

עשיתי שם לא מזמן

קודם כל, זמינות תורים יחסית טובה, ביחס למקומות אחרים שבדקתי.

ביום שאני הייתי, נתנו לי שני רופאים שאני יכולה לבחור מביניהם:

ד"ר ניר דובדבני, מנהל היחידה

ד"ר יעל פסטרנק

שניהם אמורים להיות טובים ומקצועיים

על דובדבני גם מצאתי הרבה ביקורות חיוביות באינטרנט, על הרופאה לא ראיתי ביקורות בכלל.

בכל אופן, בחרתי לעשות אצלה פשוט כי היה לי יותר נוח אצל אישה. והיה ממש טוב, חששתי מאוד לפני כן

מבחינת כאבאנונימית בהו"ל

זה לא כל כך נעים, אבל באמת שבסך הכל זה היה ממש ממש בסדר.

עובדים בצורה סטרילית, אז בהתחלה עושים אולטרסאונד לבדוק את המיקום המתאים לדיקור. אחר כך מעבירים אלכוהול וחיטוי על כל הבטן, ואז לאורך כל הבדיקה הרופאה עם אולטרסאונד כדי לוודא את המיקום ובמקביל מבצעת את הדיקור. האחות תעשה את השאיבה של הנוזל.

הדקירה עצמה הרגישה לי כמו דקירה של בדיקת דם, אחר כך מרגישים מעט לחץ בגלל השאיבה. וזה נגמר תוך דקה. באמת באמת לא נורא. (אני גם פחדתי מאוד לפני כן)

ישאירו אותך לכמה דקות מנוחה, וזהו. חוזרים הביתה למנוחה בהתאם להנחיות שתקבלי. לי לא כאב אחר כך בכלל. 

ואי תודה רבה לך עזרת לי ממשתותית11
בשמחה!אנונימית בהו"ל

ובהצלחה!

מבינה אותך ממש, על כל החששות

אנחנו עשינו גם nipt אחרי התוצאות של סקר שליש ראשון, כדי לתת עוד אינדיקציה (זו גם בדיקת סקר, היא לא במקום מי שפיר). אפשר לקבל החזר מהסל הריון של הקופה אם יש לך ביטוח משלים.

אז למה גם ניפט?תותית11
כאילו אם התוצאה של מי שפיר היא ודאית? 
ניפט אפשר לעשות מוקדם יותרכורסא ירוקה
אז לא צריך לחכות המון שבועות למי שפיר בחוסר ודאות מוחלט אלא עם איזשהו כיוון
כי מי שפיראנונימית בהו"ל

אפשר רק משבוע 18 (או 17, אבל לנו אמרו שעדיף 18)

וזה הרבה זמן לחכות בחוסר וודאות

רופאים ששמעו שניפט יצא תקין, אמרו שרוב הסיכויים שגם במי שפיר הכל יהיה בסדר. אז זה לא אומר שאפשר לסמוך על זה, אבל זה כן מרגיע או נותן כיוון.

למשל, יש מקומות שמאפשרים לעשות מי שפיר כבר משבוע 17, אבל ממליצים מ18 כי זה נחשב בטוח יותר.

אם חס וחלילה הייתה יוצאת תשובה לא טובה בניפט, השיקול דווקא היה לעשות כמה שיותר מוקדם כדי לקבל תוצאות מוקדמות כמה שיותר, גם אם זה אומר לעשות כבר ב17. זו גם ככה בדיקה שעושים יחסית מאוחר, ולוקח לתוצאות זמן.

אני בשבוע 16תותית11

ואעשה השבוע חלבון עוברי..

תוך כמה זמן התוצאות של מי שפיר?

לנואנונימית בהו"ל

אמרו 3-4 שבועות

אבלאנונימית בהו"ל

אם את בשבוע 16 ועוד לא קבעת תור, ממליצה ממש להתקשר מחר ולנסות לקבוע.

את חלק מהמקומות היה לי קשה להשיג (חזרו אליי רק שבוע אחר כך)

לניאדו חזרו אליי תוך יום

אסותא היה גם ממש קל להתקשר ולהזמין תור, אבל זמינות תורים של חודש קדימה לפחות

עשיתי כמה פעמיםמתיכון ועד מעון

עשיתי בבלינסון וכל פעם היו שם רופאים בכירים שעשו את הדיקור

לגבי כאב- זו לא בדיקה נעימה, אבל לא כואבת, יותר הרגשה של אי נעימות ולחץ.

ממליצה ממש לדאוג למנוחה אמיתית אחרי, אני פשוט שכבתי או ישבתי במשך יומיים ולא עשיתי כלום.

החשש ממש ברור ומובן, אם יש עוד משהו, מוזמנת לשאול בשמחה

תודה על ההמלצה!תותית11

אני באמת ממש חוששת.

החשש מאוד מובןמתיכון ועד מעון
שולחת לך חיבוק, ובאמת אם יש עוד משהו שאפשר לעזור, אשמח מאוד!

אולי יעניין אותך