ראשית, כמו שענו לך בתגובה אחרת, רצוי לעשות עצירות לתינוקות שיושבים בסל-קל וזאת כדי לשחרר את איבריהם. זה מאוד לא בריא עבורם להיות כלואים בסל-קל שמגביל את חופש התנועה שלהם למשך זמן רב.
בנוסף, הנקה זה חשוב. זה המזון של התינוק שלך. את מחליטה אם את רוצה להניק ואם לא. ברגע שהחלטת שאת רוצה להניק, עלייך לקחת בחשבון את כל ההשלכות. זה אומר שכשהתינוק יהיה רעב, הוא יהיה חייב לאכול. תינוק לא יודע ולא יכול לדחות סיפוקים! והוא לא צריך! תינוק רעב זה לא כמו אדם מבוגר רעב שמסוגל להתאפק. לתינוק רעב כואב כל הגוף עד שהוא מקבל מזון! וגם אם הוא יקבל בקבוק (שאגב, את יכולה לשאוב ולתת לו חלב שלך), את לא תוכלי להוציא אותו מהסל-קל במהלך הנסיעה ולהאכיל אותו על הידיים! זה לא בטיחותי! ולהאכיל אותו כשהוא נמצא בסל-קל זה לא נכון עבורו ואפילו מסוכן. לכן, זה לא באמת משנה אם הוא יונק או לוקח בקבוק, כי במילא צריך לעצור בצד כדי שיאכל.
אני חושבת שבעלך טועה שהוא אומר שלהאכיל מבקבוק זה מהיר יותר מאשר הנקה, כי בהנקה התינוק יודע לעכל כמעט כל מה שאכל, ומוציא מעט גזים ופולט פחות מאשר תינוק הניזון מתחליף חלב. מעבר לכך, ההנקה מחזקת את התינוק ושומרת עליו מפני מחלות ומחסנת אותו. בהנקה התינוק מקבל יותר מאשר מזון, הוא מקבל ביטחון - שזה הצורך ההישרדותי הכי חזק אצלם, תאמיני או לא. אני חושבת שאם את מחליטה שאת רוצה להניק, וזו החלטה שתלויה רק בך ובתינוק שלך ובמה שנכון לשניכם, עלייך להלחם על כך ולא לוותר! כי מדובר בהפרש של 10 דקות בסך הכל בין הנקה לבין בקבוק! בזמן הזה בעלך יכול לבלות זמן איכות עם בתכם הגדולה, או לקרוא ספר או סתם לנוח מהדרך ואת יכולה לבלות זמן איכות עם התינוק.
מה שכן, אם הוא מלחיץ אותך ואת מרגישה לא נינוחה, ההנקה תארך זמן רב יותר ותהיה פחות אפקטיבית. נסי לדבר איתו, להסביר לו כמה זה חשוב וכמה זה נכון, אפילו בלי קשר להנקה, לעצור בצד, בשביל כל המשפחה.
לי יש ילדה בת פחות משלוש ותינוקת יונקת בת חודשיים וחצי וההורים שלי גרים במרחק שעה וחצי נסיעה. אז אנחנו עושים עצירה בערך שעה אחרי הנסיעה, ויש זמן לשירותים ויש זמן לחלץ איברים ואחר כך הנסיעה נינוחה יותר. קל וחומר בנסיעה של ארבע שעות. אתם חייבים לעשות לפחות 2 עצירות, גם בשביל הגדולה. תחשבי שאם את לא נינוחה כי התינוק רעב או כי את דואגת מסיבות אחרות, כל המשפחה לא נינוחה, כי כולם תלוים בך ואז לבעלך יהיה קשה יותר לנהוג. הייתי ממליצה לך או לבעלך לקרוא קצת על הנקה ועל כמה שזה חשוב ומועיל. אולי אם הוא יבין את ההשלכות של הבקשה שלו הוא יתנהג אחרת.
בהצלחה! מקווה שעזרתי.