במבנה הבסיס הטבעי של הנפש שלנו (הנפש הבהמית), האם גברחסדי הים
יהודי דומה יותר לגבר ערבי או לאשה יהודיה?
האם בתכונות הבסיסיות שלנו אנחנו דומים יותר לבני המין שלנו או לבנות העם שלנו?

לי נראה שאחנו דומים יותר לבני המין שלנו.
אנחנו רחמנים ביישנים וגומלי חסדיםציף
נאמר על שני המינים כאחד,ועל העם המובחר בלבד.
נראה לי שתכונות אלו, הם מהנפש האלוקיתחסדי הים
ממש לאציף
ראה תניא ס"פ א
האם אפשר להשוות אדם לבהמה?אניוהוא
אתה חושב שגוי הוא בהמה סרוחה?בומרנג
זה לא אני. 'זרמת סוסים זרמתם'אניוהוא
לעומת
'אתם קרואין אדם ואין עכו'ם קרואין אדם'
זה כן אתה. אתה זה שמקבל את משמעות הדברים בצורה גזענית.בומרנג
משמעות הדברים שגויים יותר זורמים עם היצר ומרבים במשכב, והם כן בני אדם-
הלשון הנחרצת הזו באה להדגיש את ערך היהודי. כדאי שתעשה חושבים עם עצמך.
הראשונים לא מסכימים איתך. (לפחות רבנו תם)אניוהוא
הכוונה היא כדברי הכוזרי
שיש מעל מעלת המדבר את מעלת ישראל.
כערך ההבדל בין 'חי' ל'מדבר' כן ערך ההבדל בין 'מדבר' ל'ישראל'.
אתה רוצה לקרוא לזה גזענות? ת'פאדל.
זה לא סותר את מה שאמרתי, דברי הכוזרי נכונים.בומרנג
מי שמך להסביר מזה ערך ההבדל?
דבריי לא סותרים את הכוזרי.בומרנג
'כערך ההבדל בין 'חי' ל'מדבר' כן ערך ההבדל בין 'מדבר' ל'ישראל''- זה פירוש שלך על הכוזרי.
שתדע שדברי גזענות כאלו על גויים או על נשים מביאים שנאה לדת.
כדאי שתפסיק לחשוב את הדברים ה*לא נכונים* האלו מהשראת דברי האמונה ורוח האמונה של הרבנים.
תקשיב, אדון טרול,אניוהוא
(כן, כל מי שנרשם במיוחד ומגיב רק בשירשור אחד הוא טרול מבחינתי)
אתה מוזמן לעיין בתו'ס בתחילת כתובות כמדומני ג ע'ב - שר'ת אומר שהם כבהמות, נכון שיש חולקים שם ב אבל זה רק מצד הדין של בביאתםס ולא בהכרח על ערכם. ויש עוד מקורות. אבל בטוח שגם את זה לא תפתח.

עכ'פ, גם אם יש דברים ש'מביאים שנאה לדת' כדבריך, גם התורה כתבה דברים ש'מביאים שנאה לדת'... הרי התורה אסרה משכב זכור ועוד דברים שהיום 'מביאים שנאה לדת'.

ובסוף דבריך - לא הצלחתי להבין, אם מקור הדברים האלו 'מהשראת דברי אמונה ורוח האמונה של הרבנים' - אז זה דווקא אומר שהם דווקא כן נכונים....
למה הוא טרול ?בן מערבא

לא רוצה להיכנס לדיון הזה, אבל באיזה מקום אני מזדהה איתו (אע"פ שיש לי סלידה מהמונח של 'גזענות').

אני מתקשה להבין איך אפשר לשאוף להפיץ את דבר ה' לאומות ולקרב אותם תחת כנפי השכינה, איך אפשר לשאוף להגשים את חזון הנביאים, אם מסתכלים עליהם כבהמות ועוד כינויים בסגנון הזה. ולמה בכלל שהם יסכימו לגלות עניין או ינסו בכלל להכנס תחת כנפי השכינה אם זה היחס שהם זוכים לו ?! אתה במקומם היית מסכים ?

אתה יכול לומר שהם לא מעניינים אותך כקליפת השום ושילכו כולם לעזאזל מקשה אחת, סבבה, אבל זה ממש לא מה שהתורה מכוונת אליו.

אסביר,אניוהוא
כשאתה רוצה גלידה, ויש לך גלידה משובחת משמנת אמיתית ופרודוקטים איכותיים מחברה ידועה, וממול זה יש לך גלידה שעשו אותה מכל מיני חומרי טעם ותחליפים למניהם מחברה שאתה יודע שהיא לא הכי טובה בשוק..(לא רוצה לנקוט בשמות של חברות).
אתה יכול להסתכל ולהגיד שתיהן קרות, נראות כמו גלידה, ויש להם מרקם של גלידה - אז שתיהן גלידה.
מצד שני אתה יכול להגיד זו גלידה אמיתית, זו רוצה להיות גלידה אבל היא רק נראת כמו גלידה אבל בפנים היא לא אותו דבר.

אז אתה רוצה לומר שהיהדות גזענית?
נכון. מסכים מאד.
אלא שיש הבדל עקרוני בין הגזענות של היהדות לגזענות של הגויים.
הגויים אומרים - אני גזע עליון, האחרים נחותים. לכן הנחות יעבוד בשביל העליון. אחר למה הוא קיים?.
היהדות אומרת - אתה גזע נבחר - יש לך אחריות על כל העולם. כל התיקון של הבריאה תלוי בך בלבד! ואם תצליח אתה לגורם עילוי גדול לכל העולם, גם למי שלא זכה להיות מהגזע הנבחר.
ההבדל הזה הוא הכל.
אמרתי לך עזוב אותי מהקשקושים האלה על גזענותבן מערבא

אני לא מדבר במונחים האלה.

אין לי בעיה עקרונית עם מה שכתבת, אני יכול אפילו אולי להסכים עם זה, אמרתי שאני לא רוצה להכנס לזה יותר מדי.

אבל יש מרחק רב בין ההשוואה שלך את היחס בין ישראל לגויים כיחס בין בני אדם לבהמות לבין מה שכתבת פה.

מוזמן לעי' בתוס' שציינתי.אניוהוא
מי אמר שלא פתחתי ניק כדי שתפסיק לחשוב ככה ותבין את המשמעותבומרנג
הנכונה של דברי האמונה, ורוח האמונה של הרבנים?

איך אתה יודע למה ר"ת ואחרים מתכוונים כשהם אומרים 'ערכם'?
שאלת את עצמך אולי - ערכם ביחס למה?
או שפשוט חשבת שהיחס הוא לגבי כל המעלות שהם כמו בהמות בצורה גזענית (חוץ ממראה כמובן).

לתורה יש הסבר לגבי משכב זכר, לך יש הסבר גזעני ביחס לגויים.

והגויים ממש לא אומרים את מה שאמרת.
אי אפשר להתכחש לזה שהיו שהבינו את ריה"ל ככה.סתם 1...
אי אפשר להתכחש לזה שאם תחפש להיות גזען מתוך דברי חכמים לא תעבוד קשה מדי.
כמובן ששערי פרשנות לא ננעלו אבל יש כשרים בכל צד של המתרס.

הדברים אמורים במיוחד כשאתה משווה את הפשט מול ספרי מחשבה אחרים כמו של הרמבם למשל ורסג ועוד.
נכון אי אפשר להתכחש לזה, בגלל זה אני אומר את מה שאני אומרבומרנג
מה הכוונה יש כשרים בכל צד של המתרס?
זה שאדם מבין את ריה"לסתם 1...
או מדרשים מסוימים, גמרות וכו' לפי הפשט שלהם ועיצב תפיסת עולם מסוימת (יש שיקראו לה גזענית) לא אומר שהוא אדם שלילי.

עם ההסתכלות הרעיונית הזו מעולם לא מצאנו שהלכתית התירו לפגוע בגויים וברכושם ללא סיבה. כך שאדם יכול לחשוב כל מיני דברים אבל להישאר אדם מוסרי מעשית.
לא הבנתיבומרנג
אדם נניח יכול להיות נאצי ולהישאר אדם מוסרי מעשית?
הסגנון שלך מכשיל בכוונהסתם 1...
ואינני אוהב אותו אבל אענה לך.

עם ישראל הוא עם הלכתי. מוגדר וחי על פי המעשה הנכון. אין פסיקה והכרעה במחלוקות רעיוניות ולא בכדי.

כתבתי ואחזור, אדם שפיתח גישה רעיונית מסוימת, שניתן למצוא לה יותר מפתח בדברי חז"ל ובטח שבמקרא, לא שונה מאדם שפיתח גישה שונה. ומדוע? מפני ששניהם כפופים בסופו של דבר להכרעת המעשה הנכון- ההלכה.

ההלכה אחידה לשניהם ולא מצינו שכל אחד הולך אחרי שגיונות ליבו ופועל על פי דחפיו וגישותיו הרעיוניות.

לשאלתך על הנאצי תתכבד ותענה לבד מתוך הדברים הנל.
ז"א שההלכה עצמה שקיבלנו מסיני לא יכולה להיותבומרנג
גזענית כלפי גויים? הבעיה אבל מה עם פסיקות החכה חדשות (לא שורשיות) אחרי מתן תורה
כי רב כן יכול לפסוק לפי פרשנויות שלו..
זו כבר שאלהסתם 1...
מעניינת שמובילה לנושא אחר. גזענות מוגדרת על פי קנה מידה חברתי וקודים תרבותיים, חדשים אגב, שבני אדם שווים וזהו מצבם הראשוני- זוהי הגדרה אנושית.

התורה מביאה תוכן אך לא הגיעה עם פרשנות לכל מצוותיה ולכן סוגית טעמי המצוות מורכבת. לכן ישנן מחלוקות רבות.

יש דין להריגת עמלק אבל אין סיבה. אם תרצה- תוכל להיות "גזען" לדבריך ולהלביש שיטה "גזענית" על חוקי התורה. אם תרצה אחרת תאמר- מאחר ואנו אחראיים לעולם ורוצים בו טוב לכולנו ולכל בני האדם יש דברים שצריך להכניע, להוקיע ולהשמיד ובכללם עמלק.

שני האנשים הללו יעשו את אותו מעשה אך יונעו ממניעים שונים בתכלית.

ההלכה עצמה לא יכולה להיות מקוטלגת בתוך קטיגוריות אנושיות, לדעתי. זאת אומרת שגם אי אפשר לומר שמצוות צדקה היא מצוה מוסרית. מצוות צדקה היא- לתת צדקה. מכאן תעשה עם זה מה שתרצה.

מה שתרצה- לא בגלל שהרעיוניות היא שטות אלא שהיא בגדר השערה.
השערה שאפשר לפסוק עליה הלכה גם בדור שלנו לא?בומרנג
תרחיב, לא הבנתי אותךסתם 1...
אם ישבומרנג
רב היום שמבין את תוספות בצורה גזענית הוא הרי יכול לפסוק דבר מסויים ומפלה לעניין גויים לא?
רב מסוים יכול להבין הלכהסתם 1...
מסוימת כמפלה ולכן לפתח תפיסת עולם כזו. לפסוק הלכה שמפלה, אתה תחליט אם זו אפליה או לא.

למשל- עבודה עברית. ההלכה מעיקר הדין היא שמעדיפים יהודי על פני גוי עד שליש הפרש.

האם זו אפליה או גזענות או שמא דאגה וקידום של אחיך? במה אתה בוחר לעסוק?
בסופו של דבר זהו עיקרון כלכלי לפתח את כלכלתך על פני ייבוא מכלכלות שונות- זו גזענות?
הרי רב היום לא ממציא הלכות לכל היותר מפתח מצב קיים ומוסיף פרטי פרטים. שם כמובן שהוא יכול להגיע להכרעות מעשיות שיהיו מונעות ממניעים מוסריים לעיתים פסולים.

בצורה מקורית נוכל לשאול- מדוע אנחנו צריכים להילחם ולהשמיד את עמלק? למה האפליה הזו שמכריחה דווקא אותנו לדאוג לעולם ולעשות את העבודה השחורה?

יש מעשה, סביבו נבנית תפיסת עולם לא הפוך. תפיסת עולם זה לא דבר הכרחי ולכן בגדר משוער וכאן נכנסת הענווה שנצרכת מאדם בשביל לחיות.
*שישית הפרש, לא שלישצריך עיון
זכרתי שליש בגלל יורה דעה רצו' אבל אוליסתם 1...
אתה צודק, תודה.
מסכים לגבי עבודה עברית ודבריםבומרנג
כאלו
אך איני חושב שאדם יכול לחשוב דבר שהוא בטוח גזעני, כמו שגוי הוא בהמה לגבי הכל (חוץ מהמראה), גם אם זו חשיבה ולא מעשה

הרי מחשבה זה גם דבר רע, ולא רק מעשה, לא?
מחשבה היא בהחלט יכולהסתם 1...
להיות דבר רע ומסוכן מאוד, אני מסכים. לכן צריך ללמוד מדרשים בזהירות מאחר וזהו בדרך כלל מקור הרעויונות הללו.
מסכים עם עניין הזהירות, וההכלה (אך במידה מסוימת, פחות עם ישבומרנג
עבר עריכה על ידי בומרנג בתאריך י"ד באב תשע"ח 01:34
כשרים וכו)
ומאחר ולא הוכרעו המחלוקותסתם 1...
הרעיוניות לא נדע בוודאות מיהו הכשר מביניהם אם בכלל.

ברור שישנם מניעים כשרים, פסולים וסתמיים. אם לא הייתה לנו תורה היינו לומדים מהטבע איך להתנהג ולפעול. גם אז מן הסתם היו מחלוקות רבות ולא רק ברמת המעשה.

השיפוט האנושי שלי מוגבל. דרכיה דרכי נעם וכל נתיבתיה שלום- מהו שלום?
התורה איננה סבלנית כלפי עובדי עבודה זרה כלל, האם זה נעים ומוסרי בעינינו? האם זה משנה?

לא צריך להכריע בעניין זהבומרנג
פשוט שהשוואה של גוי לבהמה לגבי הכל זו גזענות לא?
למה אתה מתכוון? גם ריה"ל חילקסתם 1...
במדרגות בדיון שהיה.
אני אומרבומרנג
שמי שמפרשן, או שמבין פרשן שגויים הם בהמות לגבי הכל אז זו גזענות וזה פשוט
זה כמו לומר שהדעות שנגד גזל הגויסתם 1...
טוענות כך מכיוון שהגוי חביב עליהם. הסיבה היא חילול השם ולא חביבות הגוי. ניתן לומר שבנוסף הגוי גם הוא אדם וכו' אך זה לא מחייב וכך להפך.

בשר חמורים בשרם זה פסוק מיחזקאל שדיבר על המצרים שאיתם היה חשבון פתוח כאמור. זו לא גזענות כלפי כל הגויים אלא יחסי אנוש רגילים.
גזענות ביהדות נגד גויים חד משמעית אין, ומאיפה אני יודע? גיור, פשוט מאוד.
אני לא מבין למה אתה הולך לדוגמאות אחרות, ולא מדבר על מקרה זהבומרנג
אני מקשה על עצמיסתם 1...
אם לא הבנת. לדוגמת החמורים ובשרם התייחסתי לעיל.
דוגמת החמורים מובןבומרנג
אבל זה שמישהו אומר שהם בהמות לגבי הכל זה לא מובן
בגמרא הבינו מכאן שבשרסתם 1...
החמור הוא סוג הבשר שהכי דומה לבשר אדם. הנביא מתח ביקורת על המצרים והשווה את בשרם לבשר חמור. ברור שזה שלילי, ברור שזה חריף ועדיין מכאן ועד גזענות? אין קשר.
את זה אני מביןבומרנג
הבעיה שיש שמבינים את אותו תוספות בצורה גזענית
אין ספק שרבינו תםסתם 1...
השווה בין ביאת מצרי לביאת סוס. לאחר מכן הרחיב זאת לכל עובד כוכבים ואף הרחיק לכת לפסוק על פי זה הלכה.
אינני הדובר של רבינו תם וכבר בתוס' המדובר חלקו עליו. את הניסיון האישי של בעלי התוספות שאת מיטב בניהם ובנותיהם קברו על פי מצב רוחם של הגויים שסבבו אותם אין לי, ברוך ד'.
עם זאת רבינו תם פסק איך שפסק באומץ אגב, בכדי להתיר לאשה מישראל להינשא לבן זוגה הגוי כשהוא התגייר ולא לפסול אותה. מי יודע אולי הוא פסק כך באומץ בכדי שלא יחיו בחטא?
אינני יודע, אני יודע שזה לא פשוט ובגזענות הייתי מאשים את הגויים אז.
נכון, בגלל זה זו לא הכוונה כי אם כן זו היתה גזענותבומרנג
זה מה שאמרתי ל@אניוהוא
מבין?בומרנג
הבנתי אותךסתם 1...אחרונה
בשר חמורים בשרםמבשר שלום
הם אנשים בגוף,בנפש וברוח הם בהמות.
השוואה פסולה. ההשוואה הנכונה צריכה להיות כיחס בין כהן לישראלבן מערבא

"וְעַתָּ֗ה אִם־שָׁמ֤וֹעַ תִּשְׁמְעוּ֙ בְּקֹלִ֔י וּשְׁמַרְתֶּ֖ם אֶת־בְּרִיתִ֑י וִהְיִ֨יתֶם לִ֤י סְגֻלָּה֙ מִכׇּל־הָ֣עַמִּ֔ים כִּי־לִ֖י כׇּל־הָאָֽרֶץ׃

וְאַתֶּ֧ם תִּהְיוּ־לִ֛י מַמְלֶ֥כֶת כֹּהֲנִ֖ים וְג֣וֹי קָד֑וֹשׁ אֵ֚לֶּה הַדְּבָרִ֔ים אֲשֶׁ֥ר תְּדַבֵּ֖ר אֶל־בְּנֵ֥י יִשְׂרָאֵֽל׃". (שמות יט ה-ו)

טבעי שתדמה ותתנהג כמו הסובבים אותך וישנם עוד יחסי גומלין.סתם 1...
אם עם ישראל חי יחד ונשאר יחד, מתחתן בתוכו ושומר על ייחודו ועצמו מידותיו נשארות בתחום העם וזה בולט.
אם אפשר להפריד בין הנפש האלוקית לנפש הבהמית-והוא ישמיענו
אני מסכים איתך, כי עם ישראל היה בהתחלה במצרים כעובר במעי אמו, ולאחר מכן הוא יצא ממצרים ונהיה עם ככל העמים (מקביל למדרגת 'הנפש הבהמית'), ואח"כ במעמד הר סיני נהיה 'עם קדוש אתה לה' אלוקיך' וקנה 'נפש אלוקית' (מהר"ל גבורות ה')

אבל אחרי שעם ישראל קנה 'נפש אלוקית' ונפלינו מכל עם אשר על פני האדמה- גם הנפש הבהמית שלנו מתרוממת. וגם הצדדים שלכאורה 'משותפים' עם הגויים מקבלים צורה שונה.

ברור שיש מצבים שהאדם יכול להיות אפילו פחות מגוי, אבל אני מבין שאתה מתכוון למצב אידיאלי
ובנו בחרת מכל העמים אומרים על החומריותציף
ומזה לומד בעל התניא שאפילו לגשמיות שלנו,הנפש הבהמית יש שוני מהותי מגוי
👍 תודה רבה!והוא ישמיענו
אסתכל בתניא
פרק מו לפי מה שזכור ליציף
אם הייתי מבין את המושגים שהשתמשת בהם אולי הייתי יכול לענותעוד סתם אחד
אבל כמו כל דבר שבו משווים בין קבוצות - יש אטריבוטים שבהם גברים דומים לגברים אחרים, ויש אטריבוטים שבהם הם דומים לנשים מקבוצת האוכלוסיה שלהם. אי אפשר לומר 'דומה יותר או פחות', כי זה כמו להגיד שמלפפון יותר (או פחות...) ירוק מארוך.
אם הייתי מבין את המושג שהשתמשת בו-והוא ישמיענו
"אטריבוט" אולי הייתי יכול לענות...

"נפש אלוקית" ו"נפש בהמית" אלו מושגים שאמורים להיות יותר בסיסיים לכאורה...

לכאורה
אז תפתח מילוןעוד סתם אחד
נפש בהמית ונפש אלוהית לא מופיעים שם.

אני מבטיח לך שאם תעשה סקר בין יושבי הפורום תקבל (כמספר העונים) הגדרות של המונחים ה'בסיסיים' שאתה מדבר עליהם, כך שלמעשה מדובר במושגים אמורפיים, שכל דיון בהם צריך לפתוח בהגדרתם לצורך הדיון.
לעומת זאת, מבין המכירים את המונח אטריבוט כולם יגידו לך אותו דבר לגבי הגדרתו.
מה שכמובן הופך את המושג הזה, גם אם הוא פחות בסיסי, ליותר מובן כשמשתמשים בו (אני בטוח שמושג כלשהו לגבי משמעותו קיבלת גם מעצם קריאת הדברים שלי - דבר שאני לא מבין למה אתה טורח להמשיך לעשות כשאתה יודע שאתה רק תתעצבן עליי - ומבלי לפתוח מילון).
לא יודע מזה אטריבוט, האמת שאף פעם לא שמעתי את המושג הזהק"ש
וכנראה שאני הרבה יותר מבוגר מכם....

את המושגים 'נפש אלוקית' ו'נפש בהמית' אני מכיר, אבל לא רואה סיבה שמי שאין לו כמה שנות לימוד טובות יכיר.
(אא"כ הוא חב"דניק)
..והוא ישמיענו
(אני לא חב"דניק)
גם אני לאק"ש
פגשתי את המושג בשיעור ד'
ראה כאןעוד סתם אחד
התרגום של

אהבתי את הניסיון לרמוז שלא למדתי, אבל במקרה שמעתי על המושגים המדוברים, ואני עדיין עומד מאחורי טענתי שכל אחד יגדיר אותם אחרת (כבר פה בדיון נחשפה מחלוקת בנושא בין ציף לחסדי הים), וממילא הם אינם מקדמים.
הנחתי שאתה מכיר את המושגיםוהוא ישמיענו
בדיוק לכן לא הבנתי למה אתה לא מחבב את השימוש בהם...
יכולת לענות לו. לא רצית.
(ואגב, זה נחמד מאוד להשתמש במושגיםוהוא ישמיענו

שנשמעים מפוצצים שאף אחד לא מבין אותם, כאשר יש לך מילה נפוצה מאוד בעברית (ולא בלועזית) שאני מניח שלא היתה לך שום בעיה להשתמש בה:

תכונה )

תכונה זה לא בדיוק אטריבוט,עוד סתם אחד
למרות שזה התרגום הכי קרוב. ולכן לא השתמשתי בתכונה, כי התכוונתי לאטריבוט.
במבנה הבסיס כולנו עשויים מאטומיםבוז
ככה שאנחנו דומים באופן מפתיע
לבננה
יהודי הוא מהות אחרת מגוימושיקו

גוי נראה כמו בן אדם שאוכל נושם וחי רק בשביל שליהודי היה בחירה.

זה הדבר היחידי שבזכותו הוא קיים

מה אתם חושביםהתלמיד העייף

הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??

עצוב ממשכְּקֶדֶם

אופייני לג'ן זישבורת,לב

והלוואי שיתעוררו מחשבות

תלוי מה הגיל שלוחושבת בקופסא

אם הוא סיים את התיכונית לפני 7-8 שנים ולא כל כלך שמר על קשרים משם, יכול להיות שזו התדלדלות טבעית של חברויות מהתיכון.

היינו פעם בחתונה של חבר של בעלי, ובעלי הרגיש צורך מיוחד שנבוא למרות שזה היה באיזה כרם נידח על איזו גבעה, כי הבחור הזה לא מאוד חברותי במיוחד וצריך לשמח. בסוף היו חוץ ממנו עוד 2 חברים, ושלושתם היו היחידים שרקדו לחתן. לכלה היו בערך 4-5 חברות. אחרי החופה בשעה 9 וחצי בערך הם עוד לא יצאו מהחדר ייחוד, ובעלי ממש התלבט כי הוא הרגיש שהוא חייב לשמח בריקודים, אבל הטרמפ שלנו (הרב שקידש בחופה) רצה לצאת, וידענו שיש לנו נסיעה של שעתיים וחצי לפחות, ושום טרמפ אחר כי אנחנו לא מכירים אף אחד שם, ומתוך אולי 50 האנשים שהיו שם חצי כבר יצאו. בסוף נסענו עם הרב.

זה כנראה אחד האירועים הכי מוזרים שהייתי בהם, ובאמת הרגיש מאוד לא נעים שלא היו חברים.

יישר כוח לכם!!נחלת

זה לא המקרה...התלמיד העייף

סיימנו תיכון לפני 3 שנים

ואני יודע שהוא שמר על קשר עם כמה מהקרובים אליו ואפילו הציע להם שידוכים

הוא לא הזמין או שהחברים לא הגיעו?חושבת בקופסא

הזמיןהתלמיד העייףאחרונה

אני הייתי אחראי על ההרשמה פרסמתי בקבוצה של הכיתה שלחתי לקרובים שלו תזכורות ונאדה אפחד לא בא או אפילו נרשם

אין מספיק מקום בשרתים של ערוץ 7פשוט אני..

אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈

כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳

הדסה הדסה למה את הלב שלי לקחת הדסההה קפיץ

אממ… בנותבנות רבות עלי

מה הקטע שלכם עם זקנים של גברים?

שלכן*בנות רבות עליאחרונה

שנים לא הייתי פה.הלב בוער למלך!

לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים

אתה קיים גם מחוץ לווצאפ???אריק מהדרום

לאט לאט חוזרים למקורותהלב בוער למלך!אחרונה

הפיצ'ר האהוב עליי בתקופה הזועשב לימון

שנכנסים לאתר אינטרנט והוא מציע לי לאשר שימוש בקוקיות 🤭

אם יש שיער מספיק ארוך אני מאשרת

עד עכשיו אני לא מבינה מזה הקוקיס האלהנחלת

וגם, למה מכנים את מה שזה לא יהיה, כך.

אבל אני לא דוגמא...

תודה!נחלתאחרונה

משה

עוגיות זה משמין (את בקשת ה http)

עוד פעם גולש יותר זמן ממה שתכננתיחוזר תמיד לאשתי

בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.

כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.

לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.

מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?

כמו בקניון, מטשטש תחושת זמןעשב לימון

ונועד להיות כזה.

את מבלה הרבה בקיונים?משה

אני לא מסוגל להיות בהם. הרעש הורג אותי.

לא הרבהעשב לימון

אבל כשאני צריכה כמה דברים מכמה חנויות אז זה המקום המתאים. פשוט להיות ממוקדת, להגדיר מראש מה אני צריכה

נתתי את ההקבלה כי יש על הקניון פרק של חיות כיס אאלט. וזה אחד המאפיינים שהם מונים שם

אולי בגלל שאני רגיש מאוד אף פעם לא אהבתי קניוניםמשה

אני מבין שלאנשים נוירו-טיפיקלים המקום הזה הוא מקום בילוי.

מה זה חיות כיס אאלט?נחלת

אצלנו באמת יש חנות לבעלי חיים, עם בעלי חיים מקסימים וזה משמח להיכנס לשם,

לדבר עם התוכונים , להנות מהארנבות הגמדיות הפרוותיות והרכות, מהאוגרים הסיביריים

הרצים כמטורפים על הגלגלת....

חיות כיס זה שם של פודקאסט על כלכלהעשב לימון

ואאלט זה "אם אני לא טועה".

התכוונתי לומר שבפודקאסט חיות כיס יש פרק על קניונים ועל המחשבה שעומדת מאחוריהם, אם אני לא טועה במה שאני זוכרת.

כאן ההבדל, בהכללה גסה, בין גברים ונשיםפ.א.

סביב life style, סטיילינג, אופנה, שופינג, טיפוח

ובין הציפיות השונות בין גברים לנשיםעשב לימון

מנשים מצפים יותר

מצפים יותר כלומר בקניון?משה

מצפים להיות יותר מטופחותעשב לימון

ומכאן הקניון כמודל אופנה וסטייל וכמקום שבו "הופכים" אישה להיות "אישה לפי הציפיות" עם כל מה שפ.א כתב

אה. כן. ציפיות מגדריותמשה

אני מבין בין המילים שאת לא בדיוק מנסה להיצמד אליהן.

(גם אני לא, בצד הגברי של העניין).

אני כן. אבל בתנאים שלי עשב לימון

נכון מאודפ.א.

אני באמת דקה מחזירה תשאלה אליךSeven

מה יש באינטרנט שגורם לך לשרוף זמן ?

(אלא אם כן התכוונת אינסטגרם טיקטוק וכזה ואזיותר מובן)

הממחתול זמני

– המוח האנושי לא אוהב להתמקד כל־כך במשהו אחד לאורך זמן רב. זה מאוד קשה לשבת במשך כמה שעות ולהתעסק במשהו רצוף כמו ציור או כתיבה, למי שלא רגיל לזה. באינטרנט יש הרבה גירויים קצרים והמוח שלנו מת על זה (זפזופ בין אתרים, חדשות).

פעם הייתי אוהב לשחק במשחק מחשב מסוים אבל זה היה קשה לשבת עליו הרבה זמן בלי הפסקות של דברים אחרים (כמו קריאת מאמר).

– אני חושב שהאור במסך מרגיע/ממכר. המחשב/אינטרנט/UI בנוי בצורה מאוד מאוד כיפית ונוחה לעין והמוח די נרגע מזה.

– אתה תמיד יכול לעבור לטלפון בלי דפדפן או למחוק את הדפדפן מהטלפון שלך (אפשר לחפש מדריך), אם הבעיה שם.

אפשרoo

להגביר שליטה ע"י

צמצום טריגרים

(לשים את הטלפון בחדר אחר/ לצאת החוצה בלי טלפון)

מציאת חלופות

(תחביבים/ לדבר עם אנשים/ לצאת לטייל)

אימון

(לשים יעד ריאלי ולהוסיף עליו כשמצליחים להשיג אותו)

אגב זה לא קשור רק לגלישה אלא לכל שליטה עצמית אחרת

(אוכל/ כעסים/ זמנים/ תקשורת תקינה/ גבולות)

כשמשפרים שליטה בנושא אחד

הוא יכול להשפיע על עוד נושאים

נכון. כמו גלגל שיניים.נחלת

כנראה שיש לך יותר מידי זמן פנוי?פ.א.

אחרת היו לך עיסוקים אחרים שהיו יותר חשובים לך, מעניינים אותך, התחייבת לעשות אותם כי אחרת תיפגע…

אינטרנט זה אתגר קשוח. והבחירות לא חד משמעיות.משה

והוא קשוח בעיקר בגלל שהתוכן שיש בו הוא תוכן באיכות טובה ממש. כלומר, אני יכול לצרוך זבל (ואז לי אישית יותר קל להפסיק, רילס למינהם).

ואז מגיע איזה מישהו שאני מעריך עם סרטון שיש בו חכמה שאולי אני צריך לחיים שלי. ועוד אחד. ועוד פוסט עם טקסט מעניין, ועוד שרשור בפורום רגישים שאני מתעניין בו כי הוא באמת מקדם אותי בחיים.

והופס, עברו שעתיים.

אם אני לא אצרוך שעה ביום מדיה חברתית אני אבוד והמקצוע שלי מת ובעוד 3 שנים לא יהיה לי במה לפרנס משפחה.

אם אני נכנס לטוויטר כדי לקרוא חדשות AI כי זה מקור המידע הנכון אני נסחף לרעל של החדשות הרגילות ומבזבז עליהן את הזמן.

שעה טוויטר צריך.

שעתיים?

שלוש שעות?

ארבע?

אולי בשעה השלישית או הרביעית אני אמצא כתבה שתשנה לי את החיים (קרה במוצ"ש לפני שבועיים, עם Laguna AI)?

אצל מי שזה צורך מקצועי, כמותך, ההסתכלות אחרתפ.א.

ובדורות קודמים, וגם היום למי שרלוונטי, יש הרבה שמבלים זמנים מאוד ממושכים בספריות וארכיונים לצרכי עבודתם.

גם בצורה הזו הרבה מהזמן "מתבזבז" עד להגעה למידע הרלוונטי.

בספריה אפשר להאבד בדיוק כמו באינטרנטמשה

נכון. לזה התכוונתיפ.א.

הזכרת לימשה

שכחת לכבות את האור יערית, ונרדמת עם הספר ביד יערית...

שיר נוסטלגי מקסים 😻פ.א.

נכון. אבל זה אחרת. לספריה, בעיני, יש שם יותר טובנחלת

ובכל זאת, ממכר פחות מאשר הדבר הויזואלי

אני לא נמשך לויזואלימשהאחרונה

רק לקריאה.

יש אפשרות בפלאפון של איכות חיים ובקרת הוריםארץ השוקולד

להגדיר זמן מסך ואז הוא יכול להגביל אותך בזמן.

אפשר גם להגדיר מצב ריכוז בשעות מסוימות שתצטרך אקטיבית ללחוץ על פסק זמן כדי להיכנס והוא יעיף אותך אחרי זמן קצוב.

גם במחשב אפשר להגדיר זמן? כדי להגביל? ואם אכן, איךנחלת

אבל כבר לא ילדה ולא צריכה להיות תחת בקרת הורים …פ.א.

תהיני בכייף משעות הפנאי שלך.

לכל הפחות screenzenשבורת,לב

נכון. גם אני חשה כך. אז אתמול לא פתחתי. בכוח!נחלת

אני מכיר את הבן אדם בתור ילדל המשוגע היחידי

אבל אז הוא דווקא היה מפחיד קצת לילדים

כמה טוהר, אמת וכנות יש בונחלתאחרונה

ממש ממש מהלב. באמת, גרם לי לחלישות הדעת. איזו נפש, נשמה, יפה ונקייה!

עזרא שיינברג - מישהו יודע מה סוף הסיפור?חוזר תמיד לאשתי

הסוף עוד לא הגיע לצערינו...הסטורי

ישב כמה שנים בכלא, שוחרר כמיטב המסורת של מערכת המשפט הישראלית המלאת חמלה והגנה על אלו שהרסו חיים.

מסתבר שתוך כמה שנים יחזר להסתובב עם פמליה וחסידים שוטים, בדיוק כמו מוטי אלון...

זה השאלה... מתפתח שם משהו?חוזר תמיד לאשתי

היו מחאות, דיבורים, ואז השתקה.

אולי צריך להציף את הנושא הזה שוב.

צריך לעקוב, לבדוק מה הסטטוס של הרוע הזה

מעניין... אנשים כאלו תמימים?חוזר תמיד לאשתי

מי מסוגל לחזור לכזה איש? להאמין בו?

מדובר על אנשים אינטלקטואלים... לא לבושי שחורים שנוהרים אחרי כל כת מזדמנת וכל איש אשר בשם רב יכונה, אשר כל רדיפה שבעולם וכל פיצוץ פרשייה לא תרחיק אתם ממנו אלא תוסיף ותעצים את אהבת והערכתם אליו..

לא יודע, איך חזרו שוב ושוב למוטי אלון?!הסטורי

איך יש עדיין אלפי חסידים לברלנד?!

אין לך לעקוב אחרי כל דבר בעולםנקדימון

אם אתה מכיר שמישהו שמתפתה לשם, תציל אותו. זהו.

נדמה לימשה

שהיכולות שהביאו אותו למקומו הקודם עדיין שם. ספויילר: זה אכן דבר שלא מסובך מדי ללמוד. אבל רוב האנשים המערביים לא מאמינים בזה ואז כשזה עובד להם זה שוק חייהם.

אני חושבת שדווקא במקרה שלו, הוא מנודה עד היום והלואוריןאחרונה

הלואי שכל המתעללים/אנסים/פדופילים היו מקבלים יחס כזה לתמיד. יש יוצאים מהכלא וממשיכים במעלליהם וגורמים כאב וצער לעוד קורבנות.

למיטב ידיעתי גר היום בקצרין ומנודההריון ולידה

עוד יש איזו הפגנה קטנה כל מוצש מתחת לביתו בקצריןיהודי שואף לטוב

תגובתי נוגדת את תקנון האתר 4ne1

אולי יעניין אותך