איך מישהוהבת של המלך
לא קם וצועק
שאי אפשר ולא יכול להיות משהו שהוא נגד התורה
נגד האנושות

וגם לקבל אותם ולהתחשב ברגשותיהם ,
לפי התורה מגיע להם סקילה
האדמה מוקיעה אנשים כאלה!
ביום שנחרב בית מקדשנו על גילוי עריות שפיכות דמים וע"ז
הם הולכים וצועקים- "תנו לנו זכויות" ?!?!

כמו שהחברה לא יכולה לקבל גנב
ככה אי אפשר לקבל כאלה!

האמת כתבתי כי
כואב לי שבארץ שלנו בעם היהודי
בעם הנבחר יש תועבות מצריים ....
😦😵

לא ברוח ה', לא ברעש ה', לא באש ה'צריך עיון
אני ממש מבין את הצעקה ופעם גם אני הייתי במקום הזה, אבל אפשר ממש לראות איך הצעקות גורמות רק להקשחת העמדות ומרחיקות את מי שמתלבט.
כבר גדולים וחכמים ממני אמרו שבימינו צריך לשים דגש על האהבה ולא על היראה והדין. ברור לי שהאנשים האלה עוברים על איסור דאורייתא חמור, ועדיין אני יכול להבין את נקודת המוצא שלהם ואת הכאב שהם מרגישים כשמפלים אותם מסיבה שהם חושבים שהיא ממש לא מוצדקת.
זה לא נכוןזיויק

הם שולטים בכל השטח ומבלבלים את הציבור והנוער החלש

נכון שיש שם גם כאלה שמנסים לקדם אג'נדהצריך עיון
אבל אני מאמין שהרוב פועלים מתמימות ומכאב, אם לא נתקוף אותם חזיתית אלא ננסה לדבר ולהבין אולי גם הם ינסו פחות לדחוף את הערכים המעוותים שלהם.
תאמין. אבל אתה תמים אחיזיויק

יש פוסטים מדהימים של לסבית אחת שתוקפת אותםזיויק
אני לא מצליח להעלות קבצים
אין לי אולי מישהו יוכל להעלותזיויקאחרונה

נראה לי שיש פה בלבולימ''ל

בלי להתייחס לשאלה אם אכן "בימינו צריך לשים דגש על האהבה ולא על היראה והדין" ולמה (כבר כתבתי פה בעבר שלענ''ד מדובר בהבנה לא נכונה של דברי החזו''א לגבי תינוק שנשבה שהשתרשה), נניח שאנחנו מסכימים על זה. אני רואה פה שני בלבולים:

א. יש להבחין בין האדם למעשיו - האהבה והקירוב צריכים להיות כלפי האדם, על אף מעשיו, אבל זה לא אומר לקבל את מעשיו כלגיטימיים ולקרב אותו כאדם שעושה את אותם מעשים (לצורך העניין: לקרב חילוניים ככלל, ובכללם להט''בים - כן. לקרב/להכיל להט''ב כלהט''ב - זו כבר קבלה לא רק של האדם אלא גם של המעשה).

ב. יש להבחין בין הבנה להכלה - נכון שחשוב להבין את דעתו של הצד השני, כמו גם את המניעים והרגשות שלו. אבל זה לא אמור לטשטש את הגישה שלנו, להפך - המטרה היא חידוד עמדות. אני כותב את זה כי נראה לי שהקישור והערבוב בין הקירוב בפועל (שכאמור אמור להיות מופנה כלפי האדם ולא המעשה) לבין ההבנה של נקודת המוצא והכאב שלהם שהם מרגישים מופלים נובע מהאי ההבחנה הזו.

לא הבנתי אותךצריך עיון
א. לא הבנתי את ההבדל שעשית בין האהבה לאדם לקבלת מעשיו.
כשיהודי עוצר לידי עם רכב בשבת ושואל איך מגיעים לאיפשהו אני לא אזרוק עליו אבנים, מקסימום אגיד לו בכאב שאני לא יכול לעזור לו. דומה לזה גם עם הומואים, לא אמרתי לתת להם מה שהם רוצים אלא שלדעתי לא נכון לצעוק.
ב. אני שומע את מה שאתה אומר אבל אני עדיין חושב שיש מקום לאיזושהי הזדהות עם הכאב, אולי צריך לחשוב על זה שוב
יש גמרא בפסחים לגבי חמור שונאך. שמצוה לשנוא אתסתם 1...
העבירה שאדם עובר או את האדם על העבירה שעבר. שמא לחילוק כזה היתה הכוונה בין אדם למעשיו.
לא מכיר, יכול להפנות למקור מדויק?צריך עיון
פסחים קיג ע"בסתם 1...
אני חושב שכאן חובתנו לעמוד בתקופה ואולי אף לצעוקאניוהוא
צריך להבין מה התהליך שקורה פה.
מה שהם מנסים לעשות, זה מה שעשו בארה'ב.
יש ספר של כל ההפרעות ומחלות הנפש.
בספר הזה היתה כתובה מחלה של נטיות הפוכות. אלא שבלחץ ה'קהילה' (לפני כ20 שנה) המחלה הזו נמחקה מהספר.
היום רופא שיגיד שזה מחלה מסתכן בתוארו ובמקצועו - עי' מה שניסו לעשות לד'ר מגוש קטיף (שכחתי את שמו).

עכשיו, אחרי שהצליחו שם , הם חושבים שאפשר לעשות אותו דבר לתורה.
זו הנקודה לדעתי.
לא זכויות ולא שוויון. לכופף את התורה.

ולכן - הצעקה היא על כבוד התורה.
במקום שיש חילול השם לא חולקים כבוד אפילו לרב.
תגדיר "הם"ברגוע

תנהג בתקיפות מול האירגונים או הח"כים שמקדמים אג'נדות,

לא מול אדם פשוט שאין באמת הבדל בינו לבין מחלל שבת בפרהסיה, חוץ מהעובדה שיש לו מחלה.

אני נגיד לא מבין למה לרוב הציבור שלנו (כולל רבנים) אין בעייה שמחללת שבת תהיה במפלגה דתית,

אבל מישהו אם נטיות הפוכות ח"ו.

(לדעתי את שניהם לא אמורים לקבל למפלגה דתית, אבל כן צריך לנהוג עם האנשים עצמם באהבה)

ההדרה - כל מי שמרים דגל גאווה על חטא.אניוהוא
וממילא גם קיבלת תשובה לשאלה השניה.
מה הכוונה מרים דגל?ברגוע

חי עם גבר או גם הולך להפגנות?

אתה לא באמת בודק כל אחד מהם אם הוא בהפגנות.

אגב, יש גם הרבה אנשים 'רגילים' בהפגנות האלה.

אם היה אסור לחלל שבת, או שהם היו 'מופלים' בחלק מהזכויות במדינה היית רואה המון הפגנות ודגלי גאווה על חילול שבת.

כך שזה נראה לי מוזר לחלק ביניהם.

הולך לצעוד בהכרזה שהוא חוטא. לא סתם הפגנה.אניוהוא
מרימים את הדגל הזה כי אם ישתקו הם לא יקבלו את מה שהם רוציםצריך עיון
עבר עריכה על ידי צריך עיון בתאריך י"ב באב תשע"ח 11:12
אני בטוח שאם היינו אוסרים חילול שבת בחוק היו מתנגדים גם לזה
הם מרימים אותו הרבה יותר מסתם 'לקבל מה שהם רוצים'אניוהוא
גם אם הייתי חושב שאתה צודקצריך עיון
במלחמה חזיתית אין לדת (ולשמרנות) הרבה סיכוי לנצח, כדאי לחשוב על טקטיקה אחרת.
משיכה לבני המין הוגדרה כמחלת נפש כי ככה בני אדם הגדירו אותה ואותם בני אדם אמרו עכשיו שזו לא מחלה, ככה שהטיעון הזה נשמע לי פחות חזק.
כשהייתי ילד חשבתי שחזיר או פירות ים זה דוחה, היום אני מבין שהדחיה שלי הגיעה ממקום דתי ואני מבין אנשים שאוכלים את זה, כנ"ל גם עם הומואים.
"ר' אלעזר בן עזריה אומר מנין שלא יאמר אדם "אי אפשי ללבוש שעטנז. אי אפשי לאכול בשר חזיר. אי אפשי לבוא על הערוה" אבל "אפשי ומה אעשה ואבי שבשמים גזר עלי כך"? תלמוד לומר "ואבדיל אתכם מן העמים להיות לי"-- נמצא פורש מן העבירה ומקבל עליו עול מלכות שמים" רואים שגם האיסור לבוא על הערוה הוא רק בגלל שכך היה ציוה
👍חופשיה לנפשי
ככה אני מרגישה.
זה לא מדוייקאניוהוא
זה הוגדר המחלה ע'י רופאים ומדענים.
והוא מהספר בגלל לחץ פוליטי.
מה זה אומר? שעכשיו הרופאים והמדענים חושבים שזה לא מחלה? או שאסור להם להגיד מה דעתם?

אין שום קשר בין הסוגיא הזו ל'אל תאמר אי אפשי'.
זה כמו שתגיד שלאנוס זה לגיטימי רק התורה אסרה.
סטיה היא סטיה - גם בלי ציווי התורה.
איך אני יודע שזו סטיה?
זה לא קיים בטבע.
אני לא אוהבת את ההוכחה הזאתפסידונית

גם מודעות לא קיימת בטבע

או דיבור

יותר מזה - זה דווקא כן קיים בטבע. נדיר אך קיים (לא עולים לי עכשיו מקורות ואתה לא חייב להאמין לי כמובן, אבל אני יודעת בוודאות)

זה נשמע ששמעת יותר מידי תירוצים של הצד השני בוז
אממ לא כל כךפסידונית

הטיעון הראשון שכתבתי זה כי הפריע לי בעין, לא שמעתי אותו מאף אחד

השני- קראתי פעם על יחסים חד מיניים בבעלי החיים, לפני כמה שנים (יכול להיות שהמאממר עצמו נבע מאג'נדה מסויימת, אבל העובדות הן עובדות)

אז ככה. (רגיש- להט''ב.)בוז
לבע''ח יש מודעות בהחלט
וגם דיבור
דרכי תקשורת
ואפילו תרבות.

לגבי הומוסקסואליות בבעלי חיים-
התשובה פשוטה.
הם כן יהיו עם בני המין שלהם, אבל אף אחד מהם לא יהיה עם בני המין שלו בלבד.
כלומר-
מקסימום להט''בי של בע''ח זה ביסקסואלי.

מהסיבה הפשוטה.
מפגשים הטרוסקסואלים בבע''ח לרוב במטרה להביא ילדים.
מפגשים הומוסקסואלים בבע''ח הם למטרות הנאה או עידוד מפגשים הטרוסקסואלים.

ככה זה גם בבני אדם.
אבל,
כשאדם טוען שהוא הומוסקסואל בלבד- הדבר אומר שאכפת לו רק מההנאה המינית שלו שמתאפשרת על ידי סטייה ספציפית.
להגיד שזה טבעי?
גם עיוורון יכול להיות טבעי.

כשאוכלוסייה שלמה טוענת לזכויות על סמך סטייה מינית זה פשוט מגוחך.

אני לא אחראית לסטיות של אחרים ולא חושבת שמה שאנשים עושים בחדר שינה שלהם צריך לעניין אותי או את מחוקקי החוקים במדינה.
וכמובן שהחצופים לא צריכים לבוא על חשבון אחרים. (בנוגע לפונדקאות)

וכנ''ל, לגבי חתונה-
חתונה היא טקס דתי, אי אפשר לבקש טקס דתי תוך הפרה של הדת עצמה.
כל עצם העניין של חתונה נובע מהדת, ואי אפשר לטעון ל''זכות'' תוך כדי הפרה של תנאי הטקס עצמו... זה מפגר להפליא.

חבורה של מפונקים סוטים שרוצים שכל העולם יסבוב סביב האצבע שלהם.

הסתייגות- יש הרבה מהקהילה שהם אנשים מתחשבים שמבינים את זה.
אבל הרוב הרעשן הוא לא כזה.
וחבל שזה השם שהם מוציאים לקהילה שלהם.
אויפסידונית

ואבוי

על מה שכתבת בפיסקה הראשונה.

בהזדמנות אני אתווכח איתך על זה וגם אנצח.

כל השאר - נכון פחות או יותר, נראה לי. לא היה שם משהו סתיר מידי.

מוזמנת.בוז
והשאר נכון, מהסיבה הפשוטה שאשכרה הלכתי ובדקתי עובדות ולא חירטטתי.
אניוהוא
יש היום שטיפת מוח.

אני בעקרון לא מאמין לסקרים.
אבל הסקר שפרסם כעת באתר מסקר של ערוץ 2 - לא מפתיע. מפחדים להגיד מה באמת חושבים. וגם מה שחושבים מושפע מהתקשורת
אני לא חושב שאנשים מפחדים לומר בסקרים מה שהם חושביםברגוע

אבל כן יש שטיפת מח

או חוסר הסברה כמו שסמוטריץ' כתב:

אף אחד אפילו לא מסביר את ההבדל בין פונדקאות לנשים שנעשית *רק* כמוצא אחרון לנשים שמבחינה בריאותית לא יכולות להרות לבין פונדקאות לגברים בריאים ופוריים. מוכן לחתום שרוב הנשאלים בכלל לא הבינו שיש הבדל. אז למה שלא יתמכו בשוויון בין נשים לגברים?! לא הגיוני?! כשתהיה הסברה הכל ישתנה.

^^^צריך עיון
@אניוהוא אתה תמיד יכול לטעון שבעצם כל הרופאים מתנגדים ללהט"ב והכל זו הצגה בגלל הPC, איכשהו זה לא משכנע אותי...
אין באמת איך לבדוק.אניוהוא
מה שברור הוא שיש לחץ על התעשיה לומר את הדעה הנכןנה'
בודאי שיש מודעות ודיבור בטבע!אניוהוא
בצורה של בעלי חיים זו מודעות אחרת ודיבור אחר.
אז איך היית מגדיר את מותר האדם?פסידונית

אין! כי הכל הבל!אניוהוא
לאדם יש דיבור שונה. נכון. ויש גם שכל נבון יותר.
ולישראל יש את העניין האלוקי.
אני מאוד מאוד לא מסכימה איתך, אבל זה חתיכת נצלוש רציניפסידונית

זכותך. מדינה דמוקרטית.אניוהוא
הבעיה שאלה שדורשים להיות ליברלים ופלורליסטים - הם לא מוכנים לקבל את הדעות השמרניות.
אני לא דורשת להיות ליברלים ופלורליסטים, זה בסדר.פסידונית

באמת ניצלו"שסתם 1...
צריך לנסות להקשיב מה הקב"ה אומר לנו דרך התנועה המטורללת הזוקלמן זלמן
אין סיכוי לנצח את התופעה במלחמה חזיתית. כיום נושא הלהטבי"ם הוא הדגל של העולם המערבי.
בחסידות ופנימיות מופיע הרבה פעמים שכאשר אנו פוגשים תופעה שבאה מהסטרא אחרא צריך לחפש בה איזושהי נקודת אמת קטנה וכשמוצאים איזשהו ניצוץ מחזירים אותו לקדושה וככה החיות של התופעה מפסיקה.
באופן עקרוני אני מזדהה עם מה שאתה אומרעוד סתם אחד
ספציפית בסוגייה הזאת אני נחרד מהקלות שבה ציבור שלם חושב שזה לגיטימי להקים חוות פונדקאות בארץ (ומי שחושב שזה לא יקרה אם יאפשרו לכל גבר שמעוניין להשתמש בפונדקאית - חי בסרט). אף אחד לא מונע מהם לטוס לחו"ל ולעשות מה בראש, אפילו יכירו אחר כך בילד כילד שלהם לכל דבר ועניין. המחשבה שאין מחיר לבחירות שלהם - ממש מכעיסה.
על פונדקאות ספציפית אני לא יודע מה דעתיצריך עיון
נוטה להתנגד באופן כללי, אבל לא סגור על זה
צודקת זה טרור נוראיזיויק

קראתי פעם מכתב שהרבי מיליובאוויטשהבת של המלך
כתב למשהו בנוגע לזה
כ"כ נכון ואמיתי
שווה קריאה

כ"ה שבט תשמ"ו
ברוקלין, ניו יורק
שלום וברכה,
הריני לאשר קבלת מכתבך בינואר 26, ובו אתה כותב על בעיה רצינית.
כפי בקשתך, אזכור אותך בתפילתי להגשמת משאלות לבך לטובה.
אמנם כל הברכות נובעות מאת ה', אבל האדם צריך לעשות מה שדרוש בסדר הטבעי. בעניין הבעיה האמורה, אתה בוודאות יודע על רופאים ופסיכיאטרים שמטפלים בזה, ושהצליחו במקרים רבים. ידועים לי על מספר מקרים של אנשים שהייתה להם הבעיה הזאת, אבל בסופו של דבר התגברו עליה, התחתנו והקימו משפחות.
כאשר אנו עוסקים בנושא זה, אבקש לפתור תפיסה מוטעית שהובילה אנשים מסוימים למבוכה ולמסקנות לא נכונות. התפיסה המוטעית נובעת מהטענה שמכיוון שאנשים מסוימים נולדים עם הבעיה הזאת, היא בהכרח דבר "טבעי". משום כך, אין להגדירו כדבר לא מוסרי או חטא, ולכן אין צורך בכלל לנקוט בצעדים לשנות אותו, או, בכל מקרה, הוא אינו בעיה רצינית כלל.
ניתן לראות שגישה זו היא בלי יסוד כלל, מכך שהתורה (שנקראת תורת חיים ותורת אמת כי היא המדריך האמתי שלנו בחיי היום-יום שלנו) מצהירה שלְסַפק את רצונות הללו, או אפילו להרהר בהם, זו עבירה על מצוות ה'. לפיכך גם ברור כי הבעיה היא ניתנת לשליטה, שאילו היא הייתה מעבר לשליטת האדם, ה' לא היה מגדירה כחטא.
העובדה שיכול להיות שהבעיה מולדת לא משנה את המצב. כל יום ילדים נולדים עם טבע מסוים, או נטיות מולדות או דחפים, מקצתם טובים ומקצתם לא טובים. בגלל זה בני אדם צריכים לעבור הכשרה וחינוך, כדי לפתח ולחזק את התכונות החיוביות ולסלק את התכונות השליליות. הבורא העניק לאדם את היכולת לשפר, אפילו לשנות, את תכונותיהם ה"טבעיות" (המולדות). קח לדוגמה את הקלפטומניה [=הפרעה נפשית המתאפיינת בגנבה אובססיבית. המתרגם]. מוכּר לרוב שהקלפטומניה היא דחף מאוד כפייתי. אבל איש לא יטען שמכיוון שהתכונה הזאת מן הסתם מולדת ומאוד קשה לשנותה, צריך לומר לאדם הקלפטומני שמותר לו לגנוב, או שאין לו מה לעשות לתקן את תכונה זו, וכן הלאה. כן במקרה של האדם שנולד עם התאווה להרוס חפצים, או עם טבע וַכְּחני או אגרסיבי, או עם הנטייה לרמות או לשקר, או עם כל תכונה אחרת שנחשבת כמגונה. גישה זו לא תעזור, לא לאדם עצמו ולא לחברה. להפך, כל הניתן לעשות צריך להיעשות, ובפועל נעשה, כדי לעזור לאנשים אלה להתגבר על נטיותיהם הטבעיות, באשר הם.
אין צורך לומר שייתכן שהאדם המיוסר על ידי בעיה זאת או בעיה נירולוגית אחרת, ישאל, "מדוע ברא ה' דחף כפייתי זה, שנוגד באופן ישיר למערכתו המוסרית? מדוע הוא מייסר אותי, שרצוני לקיים באופן מלא את מצוותיו?"
אין בריאה יכולה לעמוד על שאלות אלה, שרק ה' יכול לעמוד עליהן. הערה אחת שניתן לומר על השאלה "מדוע אני?", היא שאם אדם עובר מצב קשה או מטריד במיוחד, מובטח שה' נתן לו כוחות יוצאים מן הכלל להתגבר על הקושי היוצא מן הכלל. סביר להניח כי האדם המדובר אינו מודע לכוחו הפנימי האמתי, ולכן סביר להניח כי הניסיון הוצב לתכלית היחידה של להוציא מהאדם את כוחו הטמון, שאותו, אחרי התגברותו על הבעיה, אפשר להוסיף מכאן והלאה לארסנל של יכולותיו הגלויות, כדי להשתמש בשניהם להשגות גדולות יותר באופן אין-סופי, לטובת עצמו ולטובת הזולת.
הרמב"ם, "מורה הנבוכים" לדורו ולכל הדורות לאחריו, שגם זכה בכינוי הרופא בטוב ביותר בתקופתו, מצהיר בקטע ידוע בספרו המפורסם משנה תורה (הלכות תשובה פרק ה' הלכות א'-ג', עיין שם), "רשות כל אדם נתונה לו: אם רצה להטות עצמו לדרך טובה ולהיות צדיק, הרשות בידו; ואם רצה להטות עצמו לדרך רעה ולהיות רשע, הרשות בידו… אל יעבור במחשבתך דבר זה שאומרים טיפשי האומות ורוב גולמי בני ישראל, שהקדוש ברוך הוא גוזר על האדם מתחילת ברייתו להיות צדיק או רשע… ואין לו מי שיכפהו ולא גוזר עליו, ולא מי שמושכו לאחד משני הדרכים, אלא הוא מעצמו ומדעתו נוטה לאיזה דרך שירצה".
הערה אחרונה מנקודת מבט מדעית:
לומר שהשכל האנושי והמערכות הנירולוגיות הן מורכבות בצורה בלתי מושגת, זה לומר דבר שמובן מאליו. רק הבורא יודע את עבודת ידו. אבל הבורא העניק לשכל האדם תכונות נפלאות שמאפשרות לו לבחון את תעלומות הטבע, לחקור, לנסות, ולאגור בצורה הולכת וגוברת עוד ועוד מידע על עצמו ועל יכולותיו הפיזיים והנפשיים. התקדמות ניכרת כבר הושגה על ידי מדענים בחקירתם את תאי המוח והורמונים. היום ברור שניתן לגרות באופן מלאכותי טווח רחב של רגשות אנושיים ותחושות, על ידי טכניקות אלקטרוניות וביו-רפואיות. היום מוסכם באופן כללי, שרוב אם לא כל ההפרעות הנירולוגיות, כולל התנהגות מינית סוטות, מן הסתם נובעים מליקויים כימיים (הורמונים) או אי-סדירויות בתקופת הנעורים. הפרעות נירולוגיות מסוימות כבר מטופלים בהצלחה בתחומים מסוימים הקשורים למערכת העצבים, ויש לקוות שהטווח יתרחב ובסופו של דבר יכלול את כל הספקטרום של ההפרעות הנירולוגיות, גם של הפרט וגם של העמים.
בינתיים, ניתן רק לבטוח בה', ולחזק את דבקותנו לתורה ומצוות, שעליהם נאמר "כי הם חיינו ואורך ימינו".
בברכה​
👍ציף
@חלילית אלט מכאן הגיע לי הדעה שלי
בוז
ההסבר הכי טוב שאני מכירה.
מכתב חזקמחי
מכתב מעניין באמת.סתם 1...
המעניין הוא שלאחר שהוא שולל את השיטה שזה מולד הוא מאריך ברוב המכתב לגבי נק' הבחירה. אין אדם חוטא ללא בחירה גם אם התאוה והניסיון רבים.

זאת אומרת- מולד או לא מולד בסופו של דבר זהו עוד ניסיון ואין באמת נפקא מינה לאדם הדתי.
הוא לא שלל שזה מולדהבת של המלך
יש מולד.
ויש שבגלל ששומעים על זה ועל הקבלה של זה חושבים שיכול להיות שהם גם כאלה
2 סוגיםהבת של המלך
1- מולד וצריך לטפל בזה ולא בגלל שזה מולד
צריך לקבל את זה
2- לא מולד
בגלל הפרסום והקבלה
זה הכניס לאנשים שטויות לראש שאולי גם הם כאלה
הוא לא כותב שזה מולד אלא יכול להיות מולד אבל לא זו הנקודה.סתם 1...
נכוןהבת של המלך
זה יכול להיות מולד
אבל הנקודה העיקרית היא
שזה לא נכון לקבל את זה
אלא שיש לטפל בזה כמו כל בעיה רפואית/ נפשית
לפי מה שהבנתימחי
הוא לא שולל את זה שזה מולד, אלא את התפיסה שגם אם זו אכן תכונה מולדת זה לא פוטר את האדם מהתמודדות
מסכים, הוא לא קובע.סתם 1...
"העובדה שיכול להיות שהבעיה מולדת לא משנה את המצב". ועם זה חתמתי- שמעשית אין הבדל לאדם הדתי.
החלק השני של המכתב עליו הדגש. אפשר לעצב, הורמונלית ופסיכיאטרית, איזה "סוג" של אדם שנרצה לפתח. אדם סבלן, כעסן, נוטה מינית לכאן או לכאן וכו'.
עכשיו את בטח מבינה את הבעייתיות לבוא ולטעון "מעשה כזה הוא מחוץ לנורמה ולכן מן הסתם יש כאן בעיה נוירולוגית או הורמונלית, בואו נשנה את מינוני גופו ונשנה את טבע האדם הזה".
מהו קנה המידה שעל פיו קובעים? אני מסכים עם הרבי שהתורה היא קנה המידה.

עם זאת לומר שניתן לצוות על מעשים מסוימים ולחתום את המכתב בזה שהמצב הנוירולוגי וההורמונלי לא מאוזן- לא ניתן אחרת עד תיקון האיזון, זה לא כל כך מובן לי. זה כמו לומר זהו טבעך ועם זה נולדת ואין לך בחירה בזה אך ניתן לשנות את המצב שאיתו נולדת למצב שונה שבו תהיה לך בחירה על ידי טיפולים שונים.

@הבת של המלך
כן זה ניתן לעיצובהבת של המלך
זה לא דרך ההעולם! מסכימה עם הרבי מילובאוייטש מילה במילה

אז בגלל שזו בעיה נירולוגית/ הורמונאלית
עלינו לקבל את זה שזה כך וזהו?

להבדיל
אדם שיש לו בעיה נפשית אחרת
כמו דיכאון
לפעמים זה נובע מבעיה הורמונאלית
האם עליו לקבל את זה ככך כי זה רק מהורמונים?
הנחרצות שלך לגבי נפשסתם 1...
של אנשים והטיפול בה קצת מפריעה לי.
אני לא נותן למעשה שום לגיטימציה, חד משמעית. למה? בגלל התורה.
עם זאת מה שמפריע לי במהלכים האחרונים של אותם אנשים זה אופי המאבק פחות מהתוכן שלו (שכאמור פסול לחלוטין).

לצאת בט באב לרחובות ולרמוס את הסדר הציבורי, הדתי במפגן של פריצות זה אופי מחאה בעייתי בעיני.

מאידך, להגיע כאדם עם בעיה שהכריע לטפל בה, זוהי גבורה גדולה וצריך להתייחס אליה בהתאם וברגישות מתאימה.

האיסור הנל נובע מהתורה ולכן עם חילוני אין לך בכלל ערוץ תקשורת כלשהו ועדיין האדם מצוי במצוקה.
את לא מקבלת את זה? אשריך, גם אני לא, השאלה איך את מתייחסת לזה ובמיוחד לאדם החילוני.
זה שיש טיפול לזה, איך נאמר, זוהי הבעיה הקטנה (הטיפול עצמו אם קיים).
השווית לדיכאון- את יודעת כמה קשה לאדם להגיע לטיפול בנושא כזה? זה יכול לקחת שנים אם בכלל.
לא מצדיק שום דבר, אבל צריך לקחת בחשבוןהסטורי
שבתשמ"ו התפיסה הרפואית הייתה שזו מחלה וצריך לעזור לחולים להתרפא ממנה. היום אם רופא/פסיכולוג יגיד לאדם כזה, בשיא האמפתיה: "יש לך בעיה, אני אעזור לך לצאת ממנה" - ישללו לו את הרשיון. בקושי שייך לעזור למי שרוצה עזרה מעצמו.
יראת ד' שנאת רע גאה וגאון ודרך רע ופי תהפכות שנאתיסתם 1...
אני מזועזע ממה שנכתב כאן.?.
איסור דאורייתא. אין שום היתר, כולם מסכימים.
אין שום איסור על עצם הנטייה. היא גם לא בחירית.
יש לי חבר דתי שיצא מהארון ולא מטהר את השרץ.
*היה לי חבר שהתאבד כי לא יכל לסבול את העובדה שהוא הומוסקסואל.*
היזהרו בלשונכם.
קל מאוד לדבר על אהבת ישראל וכלל ישראל ואז לפרסם דברים כאלה שהומוסקסואל או לסבית שמנסים לשמור הלכה יתפחלצו מבפנים. במקום באמת להקשיב ולנסות לעזור.
באמת מזעזע.
ואני נגד מצעד הגאווה זה לא קשור.
מסכימה איתךהבת של המלך
הנטיה זו בעיה שיש לטפל בה
לא לקבל אותה
ממש ממש צודקת!פרפרית לילה

והכי גרוע שבערוץ כמו זה שאמור להיות דתי מביאים את התמונות ודגלי הסטייה שלהם על כל כתבה שנוגעת בהם.

זה ממש שיתוף פעולה איתם!

היו מביאים תמונות חוזרות של צלבים אם היה מדובר בנוצרים?

גועל נפש!

אם חייבים סקילה לםי התורהאיש השקים
למה את לא סוקלת אותם בעצם?
א- לא מצחיק אני לא סנדריןהבת של המלך
ב- עצם הקבלה
זה שהם רוצים שנקבל אותם הריי ברור לכולם שזו סטייה

לעזור להם לצאת מזה זה מה שצריך לעשות.
עצם הקבלההבת של המלך
והדיבור על זה
גורמים להכניס לאחרים רעיונות לראש
ומצד שני גם הטמנת הראש בחול בעולם הדתי לא עוזר.?.
ההטמנה בחולהבת של המלך
גרועה
ובטוח שיש ארגונים שעוזרים לזה

הקבלה של זה מממש גרועה!

החברה לא מקבלת גנב ורוצח
כך גם כאן צריך להיות
לא אמרתי שצריך לקבל את המעשה...?.
אני חושב שהטרמינולוגיה האלימה שלרוב משתמשים בה מסוכנת ולא מועילה
לא התכוונתי להצחיקאיש השקים
ברור שלא אמורים לקבל אותם אבל אם נסתכל שטחי על ההלכה ושהם לא בסדר וחייבים סקילה לא נועיל כלום.
מבחינתם אין אלוקים בכלל שציווה את זה אז צריך להתחיל משם..
זה שזה אסור זה ודאי. היחס לזה, כיום, מאוד מורכב.סתם 1...
רק אציין שלפי התורה לא מגיע להם סקילה!yagel

רק אם הם נותנים מקום לנטיה שלהם במעשה ועדים והתראה אז מגיע להם סקילה אבל סתם כך ברור שלא! כל אחד וההתמודדות שלו.

כמו כל איסור- מעשה, בפני עדים ולאחר התראה.סתם 1...
הגבתי לריאשוןyagel

ובכן- העונש לפי התורה הוא בהחלט סקילה למי שעבר על המעשה.סתם 1...
על הפגנה אין עונש בתורה, אבל הפגנה איננה המעשה האסור כאן. 👍
הלוואיהבת של המלך
שלפי מה שאתה כותב לא היה מגיע לאף אחד סקילה

כי לפי מה שאתה כותב הרבה מהם עושים דברים שלא יעשו בפרהסיה
הדבר שהכי כואב ליהבת של המלך
שאנחנו העם הנבחר שקיבל את התורה.
בתורה כתוב מפורש שזה מעשה שלא יעשה

וממשלת ישראל ( כביכול של היהודים) מעבירה חוקים
של קבלה והכלה של דברים שהם נגד התורה

איזה חוקים?ברגוע

החוקים בכנסתהבת של המלך
כולם בדרך התורה?
בנושא המדובר בשרשור החוקים דווקא יחסית בסדרברגוע

את רוצה חוקים דתיים במדינה?סתם 1...
ברעיון כןהבת של המלך
זה מה שהייתי רוצה

אבל בתכלס

מודעת לזה שזה לא יקרה
😝

אולי שיבוא משיח

אם כל זה לא מובן לי עדיין
איך לא קמה צעקה בעם
בעם היהודי
אני עד כדיי כך הזויה?

או שאולי כולם כבר קיבלו את זה שזה כך וזהו
העם היהודי מבין שזה מורכב ובגלל זה קמות כמה צעקות ולא רק אחתסתם 1...
. רוצים להישאר יחד ולא להיקרע לגזרים.
מה הכוונה קיבלו את זה שזה כך?
שמה כך?
שיש כאלההבת של המלך
והם כך ובגלל שהם כאלה צריך לקבל אותם ככאלה
)מה שטענתי כל השרשור )

כל כך מופרך במדינה יהודית?פה לקצת
לא מתייחסת לנושא השרשור
סתם תוהה על השאלה שלך
שאלתי האם זה מה שהיא רוצה, ראית שיפוט בשאלה או בתגובהסתם 1...
אחרת שכתבתי לכיוון בעד או נגד?
בדרך כלל חוק דתי משיג את התוצאה ההפוכה. חוק החמץ בפסח כדוגמה או גירושין וקידושין. כמה שנאה לדת זה מביא מתוך ה"דאגה" לעם היהודי החילוני.
אמרתי שיש פה שיפוט?! סתם תהיתי בקולפה לקצת
מעולה, אז עניתיסתם 1...
פשוט הלשון "כל כך מופרך בעיניך..." היה נראה שאת חושבת שאני נגד, כנראה שטעיתי...
מצד אחד אנחנו צריכים להדגיש שזה תועבה ולא נורמלי, ובאמתחסדי הים
בסופו של דבר קשר עם גבר הוא פחות הנאה מקשר עם אשה (ר"ן נדרים), וכל התאווה שלהם הוא מהדמיון והבל (מהר"ל חידושי אגדות).
אנחנו צריכים להתעקש על האמת שלנו, ולא לפחד!

מצד שני, אנחנו צריכים לשלוח מסר של אהבה וחיבה להומואים עצמם, ולהדגיש שאנחנו מתעבים רק את מעשיהם.
לא צריך להתרגש מהם יותר מדיזית שמן ודבש

זה כמו מישהו שיגיד שהוא ארנב.

שילך לפסיכולוג.

הפסיכולוג היום יקבל אותו בהבנה ואהדה ויציע לו גזר.בוז
זאת קצת השמצה של פסיכולוגים...עוד סתם אחד
הפסיכולוג יעשה מה שפנו אליו בשביל לעשות: אם המטופל מעוניין להשלים עם מצבו, אז מה שכתבת נכון. אבל אם המטופל היה מעוניין להתגבר על התפיסה העצמית שלו, אז הפסיכולוג בהחלט יתן לו כלים לכך.
וזה מה שפסיכולוג טוב אמור לעשות: לתת כלים להתמודדות *על פי בקשת המטופל*. אין לפסיכולוג רשות להיות פטרוני ולהציע לו טיפול שהמטופל אינו מעוניין בו.
הלוואי.בוז
לא מתרגשת מהםהבת של המלך
הם בני אדם ( שאגב באמת צריכים פסיכולוג שיעזור להם לצאת מזה)

אני מתרגשת מהבלאגן והרעש של הפרסום שלהם
בכל האתרים/חדשות/בכנסת וכו...

אם לא נקבל את המעשים האלה בתור מעשים נורמלים
הם ידעו שכך זה לא צריך להיות
זה לא מה שצריך
זה לא מה שה' ציווה
זה נגד האנושות
לעזאזל.חלילית אלט
תעצרו שניה לחשוב. תעצרו שניה, האנשים האלה שאתם קוראים להם סוטים שעושים מעשי תועבה, יש להם לב מאחורי הנטייה המינית שלהם.
כמה מהם עכשיו בטח יושבים בבית וקוראים את השרשור הזה.
התורה אסרה עוד כמה דברים מלבד משכב זכר.
ואפשר להתווכח על מה זה בדיוק אומר, אבל זה לא משנה, תהיו בני אדם לפני שאתם דתיים. וכולנו יודעים שאף אחד לא באמת מקיים את כל המצוות, אז דווקא לזנ אתם נטפלים?
אין לכם מושג כמה אני מתאפקת עכשיו לא להתעצבן יותר.
מותר לך בהחלט להתעצבן.בוז
יש אנשים עם לב, בהחלט,
אבל זה לא סותר את זה שחלק מהאנשים האלו מחללים יום שקדוש לעם היהודי תוך כדי שהם עצמם תובעים ממנו הבנה והכלה.

אז גם לדתיים מותר להתעצבן.
לרגע לא הבנתי מה הקשר לחילול שבת...צריך עיון
דיברתי על ט' באב...בוז
מילא היו עושים את זה בט''ו באב, עוד יכולתי להבין את ההקשר.
אבל ביום אבל על חורבן הבית היהודי הם חוגגים את חורבן העם היהודי?
אני חושב שזה לא היה בכוונת מכווןצריך עיון
הסערה סביב החוק היתה ביום חמישי, יום העבודה הבא יצא בתשעה באב
כוונתה לט' באב.אניוהוא
מן הסתם הוא הבין את זה אחרי רגע..ברגוע

הם לא סוטיםהבת של המלך
עבר עריכה על ידי הבת של המלך בתאריך י"ג באב תשע"ח 01:56
המעשים שלהם זו סטיה - כן זה נגד התורה!
הרבה אנשים דתיים/ חרדים בסבבתי. דווקא משתדלים לשמור על התורה ומנסים לא לעבור על עברות דאורייתא

הם בני אדם ואת צודקת
צריך להתנהג אליהם כאל בן אדם
אבל המעשים האלה את זה אסור לנו לקבל
וצריך להגיד את זה בלי להתבייש
צריך להגיד להם שיש ארגונים/ פסיכולוגים שיכולים לעזור להם .
תאמיני לי יהודי אוהב להיות יהודי
ולקיים את מצוות ה' כיהודי
ולהשתדל לשמור את מה שכתוב בספר הדרכה לחיים מאושרים ( התורה)
אני בטוחה שאם הם לא יסכימו לעצמם להיות כאלה
וילכו לטפל בעצמם - ולא יחכו שהם או הסביבה תקבל אותם
הם יהיו מאושרים!

ביננו
להמון אנשים היום יש בעיות
נפשיות/ זוגיות וכו...
כמו שלדיכאון יש טיפול
כמו שלחרדה יש טיפול
כמו שלאפילפסיה יש טיפול
גם לנטיות הפוכות יש טיפול

אנחנו נגיד פעם לאדם בדיכאון
עזוב אתה כזה קבל את עצמך ככזה
לא צריך טיפול/ פסיכולוג / כדורים
תשאר ככה
???

אותו דבר
פשוט טעות.?.
תשמעי קצת חוות דעת מקצועיות ולא אמירות של רבנים שלא מבינים בזה מקצועית ותראי שזה פשוט לא נכון ש'לכל דבר יש טיפול' ואם רק ירצו יוכלו להפך נטיה מינית.
נכון רבנים לא יודעים כלום....הבת של המלך
בגלל זה צריך לקבל את הקהילה הזו
בהמון הבנה והכלה
אני ממליץ לך לשאול אנשי מקצוע דתיים שעוסקים בתחום..?.
לא אמרתי שרבנים לא מבינים כלום. אבל כמו שאני לא מצפה שרב יגיד מה לעשות לרמטכל כי יש לו ידיעות בתורה ככה גם בפסיכולוגיה או פסיכיאטריה.
באמת אני ממליץ לך לשאול פסיכולוגים דתיים שעובדים עם להטבים דתיים, תראי שהסיפור לא פשוט כמו שאת מתארת.
לי ידוע מכלי ראשון על בחור שזה עזר לואניוהוא
ולי בכלי ראשון על שניים שלא עזר ואחד שהתאבד בעקבות זה..?.
מה זה אומר?אניוהוא
שכמו כל טיפול - אין 100% הצלחה.
אז בגלל זה לומר שזה לא עובד?
אם בן אדם בבלבלות זה יכול לעזור..?.
אם בן אדם עם נטיה הפוכה, זה סיפור אחר.
כנראה שאתה לא צודק. אבל אין מה להתווכח.אניוהוא
תגובה לא לעניין, רב הוא לא רופא.סתם 1...
הבאת שלל בעיות, בתוך הבעיות הללו בולטת נטיות הפוכות כבעיה שמקור הבעייתיות שלה הוא התורה בלבד.

לכן, גם אם זו מחלה וגם אם לא אין לזה משמעות מבחינה דתית.
אני כבר לא מצליח להתאפק..?.
מסכים שאופי המאבק הוא הבעייתי כאן.סתם 1...
מצד אחד לדון מצב נפשי, פיזי כבר טיפול וכמשוואה מתימטית- יש טיפול, קח כדור, תהיה בריא, תודה.

מצד שני לצאת ב"גאוה" למרחב ציבורי עם שלל פריצות, וחוסר צניעות לכל הדעות (חילוני, דתי, גוי, וכן...גם בעלי נטיות הפוכות לא נוחה דעתם מאופי המאבק לעיתים) בתאריכים מסוימים עם כוונה להכאיב, להתסיס, להפעיל לחץ ולאיים באלימות אם לא יקבלו את תנאיהם
זה בעייתי מאוד ולא פחות חסר רגישות.
נכון, באמת כואב..Meir66
מיציתיהבת של המלך
את הדיון

מקווה ויותר נכון לא התכוונתי לפגוע באף אחד
אבקש סליחה במי שפגעתי

דעתי בעיניין הזה כדעת הרבי מיליובאוויטש

חייבים להפסיק את הרעש סביב העיניין הזה
הם בני אדם
וצריך להתנהג עם אנשים כאלו באהבת ישראל

אבל
לא לקבל כלל את מעשיהם כ"טבעיים" " נורמלים"
זה נטו תאווה
זה מנוגד לדרך התורה

וכן יש דרכים לטפל בזה
ארגונים/ פסיכולוגים וכו... ( אם אמצא את השם של הארגון ששכחתי כרגע את שמו אעלה קישור)

הלוואי שיגיע משיח כבר
וכולם ידעו את הויה

תודה לכולם
אתם ומסלול החיים - הולך לכם בגדול עד עכשיו?זיויק

איך בכלל אתם מודדים את זה?

מה נחשב הצלחה?

איך זה אצלך? מה אתה יכול לשתף?פ.א.
ישoo

מדדים להצלחה באופן כללי

בריאות הגוף/ הנפש

איכות השינה

שלוות נפש

בטחון עצמי

אהבה עצמית

ויש ספציפיים לנושא מסוים כמו

מצב תקין בחשבון הבנק / השקעות/ נכסים

לקום לבוא לעבודה בכיף

לנהל תקשורת תקינה (עם ילדים/ אנשים אחרים)

ועוד

בטוחה שזה הדברים העיקריים?זיויק
אז איך הולך בינתיים?
אמoo

מדדים הם פר יעדים

אלה היעדים שלי

אני בינתיים בדרך הנכונה 

כיףזיויקאחרונה
נראה לינתקה

שאדם מצליח להזדהות עם דמות או רעיון שמתאימ\ה לו 

ולהצליח ליישם אותה

מי ער?מעייןאהבה

יש לי כל מיני מחשבות והייתי שמחה לדעת אם מישהו רוצה שאני אחלוק אותן איתו

לפי חוקי הפורום המקוריים והעתיקיםהרמוניה

"מי ער" זו שאלה שחוקי לשאול רק אחרי 12 בלילה😜

יש פה מישו בכלל שזוכר את החוק הזה? תגיבו רק כדי שתהיה הוכחה שאני לא ממציאה חחח

מישהו שהיה כותב לפני 12 היו נוזפים בו

אני לא זוכרתמעייןאהבה
בשם כל הפורום, אני נוזף בך.חתול זמני

זהו, עכשיו את נזופה.

אבל אני עדין ערה עכשיו זה בסדר?מעייןאהבה
אני מאשרתLavender

@חתול זמני בטוח מסכים לפחות זמנית, נכון?

אבל זה מאוחרמעייןאהבה
כן, גם עכשיו מאוחר...ל המשוגע היחידי
זמנית בלבד.חתול זמני
כן, ודאיריבוזום

היו אנשים שהתחרו מי תופס בדיוק את 00:00

חדמשפצל"פ
היו זמנים
וואי זה משמח להיזכרהרמוניה

אהבתי את השירשורים הסתמיים האלה

בטחרקאני

אני הייתי פה

בניק אחר

כצופה או ניק פעיל?הרמוניה
הייתי פעילה יותר בנוג"הרקאני

זה היה הגיל 😉

יואווהרמוניה

זה מצמרר אותי.... 

אני לא יכולה לחשוב מה זה... כאילו גם על עצמי, להיות פה ככ הרבה שנים... לעבור כל כך הרבה ולהשתנות כשהפורום בחיים שלי. לא יודעת אין לי מילים להגדיר את זה. (אני פה בפועל 6 שנים וזה מדיי משמעותי)

בכרטיס שלךרקאני

כתוב שהניק קיים מאז תשע"ז

לא רוצה להגיד לך בת כמה הייתי אז🙈

בגדול הגעתי לכאן בקורונה

גם אני הגעתי באמת בקורונההרמוניה

הכרטיס שלי נפתח בתשעז כי רציתי להגיב למשהו ובסוף לא הגבתי אותו אפילו. אבל לא הייתי איזו צופה קבועה כאן. לכן הכרטיס פשוט נשכח. אני חושבת שב2020 היתה התגובה הראשונה שלי. 

אז יש לנו אותו ותקרקאני

רק שאני עשיתי הפסקה באמצע

וחזרתי בניק אחר כי קצת פדיחה שהניק מלא בשטויות של נוג"ה

ופתאום את מגיעה לפורום הו"ל חחח

אבל האמת שאני מתגעגעת לשטויות של אז

היו כמה ניקים שהיינו בקשר טוב

הייתי פעילה גם קצת בנסיו"פ

כן זה היה כיף... לדעתי בעיקר בגלל הגיל והתמימות.הרמוניה

אני חייבת לתייג את הניק הזה אל תשאלו שאלות שלא תשמעו שקרים

@חידוש

אם אתה יודע למה תייגתי אותך תכתוב לי

(מה הסיכוי שהוא באמת יראה את זה)

גם זוכר..אנונימי 14אחרונה
אני ער, ואחרי ארוחת ערב טעימה..פ.א.
כולנו עומדים בתור לחלוק איתך את המחשבות שלךLavender

תפסתי מספר הראשונה

וכן, לצערי עדיין ערה..

מי ער?ל המשוגע היחידי

הייתי חייב

רקאני

אני ערה

לא ברור איך ולמה

כן, המועדון שלנו גדול ומכיל את כולם ל המשוגע היחידי
קראתי מי רעב🤦🏻‍♀️אשר ברא
כנראה הרעב משפיע פה על השינה?
חחחחחחחהרמוניהאחרונה
מה אתם חושבים על הודעות כאלההרמוניה

**שיטת הונאה חדשה!**  
**30 דקות יכולות להרוס לכם את החיים.**  
זו לא הונאת טלפון רגילה — היא מסוכנת הרבה יותר.  
הם לא צריכים את הכסף שלכם, לא את הסיסמה שלכם ולא את האמון שלכם.  
הם צריכים רק את *הטוב לב שלכם*.

לאחרונה הופיעה במרכזי קניות, בתחנות מטרו, בשווקים ובמקומות ציבוריים “הונאת בקשת עזרה” חדשה.  
המבצעים הם בדרך כלל אנשים לבושים היטב, בגיל בינוני או מבוגר.  
הם עשויים לומר שאינם יודעים להשתמש בטלפון, שהם צריכים לבדוק את גובה הפנסיה או הסבסוד, או שהם נכנסו בטעות לעמוד הלא נכון — ולבקש מכם לעזור להם עם הטלפון.

**החלק המסוכן:**  
כאשר אתם לוקחים את הטלפון ליד, לעיתים קרובות כבר פועל בו שיחת וידאו, הקלטת מסך או זיהוי פנים.  
מישהו בצד השני צופה בכם. אתם חושבים שאתם עוזרים — אבל למעשה אוספים את הנתונים הביומטריים שלכם.

זו לא הונאה רגילה.  
זו הונאה ביומטרית המבוססת על בינה מלאכותית.  
הם לא רוצים את הכסף שלכם — הם רוצים *אתכם*.

אם תיגעו בטלפון (טביעת אצבע), תקראו מספרים או קודים (קול), או תביטו במסך בזמן השיחה (פנים), שלושת המזהים הביומטריים העיקריים שלכם — טביעת אצבע, קול ופנים — עלולים להיגנב.

בינה מלאכותית מודרנית יכולה ליצור “שיבוט דיגיטלי” שלכם — כמעט מושלם.

**ומה שקורה אחר כך מפחיד:**  
הם יכולים להשתמש בשיבוט הדיגיטלי שלכם כדי לקחת הלוואות אונליין, מימון צרכני, משיכת כספים, ואימות אוטומטי באמצעות פנים וקול.  
תוך 30 דקות כל מסגרת האשראי שלכם עלולה להיגמר.  
כשתקבלו הודעות מהבנק, תגלו שהכסף שלכם לא נעלם — אלא להפך, אתם שקועים בחובות של אלפים או אפילו מיליונים.

---

### **זכרו את 3 הכללים:**

1. **לעולם אל תעזרו לאנשים זרים עם הטלפון שלהם.**  
  אל תיגעו, אל תלחצו, אל תצפו ואל תקראו שום דבר בקול — גם אם יגידו “רק לחיצה אחת”.

2. **שיחות וידאו לא מוכרות:**  
  נתקו מיד.  
  לעולם אל תיענו לבקשה “להסתכל למצלמה” או “לדבר רגע”.

3. **שתפו את ההודעה הזו עם מבוגרים, ילדים וחברים טובי לב.**  
  המתחזים מכוונים עכשיו לאנשים טובים.

---

### **תזכורת אחרונה:**  
לעולם אל תחשבו: “לי זה לא יקרה” או “אני מספיק חכם כדי לא ליפול”.  
בדיוק על הביטחון הזה ועל טוב הלב הזה הם בונים.

**אנא שתפו. כל שיתוף נוסף עשוי להציל קורבן אחד פחות.**

(https://m.youtube.com/shorts/B6zquFqOrSk)

כאילו, אי אפשר כבר לעזור לאנשים? צריך לחשוד בכולם שכולם רמאים? מה נסגר?!?!

>>טיפות של אור

המלצה - לא להעביר - הונאה ביומטרית המבוססת על בינה מלאכותית | לא רלוונטי

(זה אתר שבודק הודעות מהסוג הזה, וכותב האם הן אמיתיות וכדאי להפיץ אותן הלאה. במקרה הזה לא)

לא יאומן שהאתר "לא רלוונטי" עדיין רלוונטיאריק מהדרום
תודה!👍👍 מגניב שיש אתר כזה...הרמוניה

בקישור לסרטון שצירפתי יש מישהו שמספר שהתחזו אליו בשיחת וידיאו לבת שלו. שזה אשכרה היה המראה והקול שלו... זה מטורף

הבלים שמטרתם ליצור בהלה וריחוק חברתינקדימון

א. מי רוצה לגנוב את הביומטריה שלך, יכול לעשות את זה בצורה "נסתרת" יותר ורחוקה יותר מאשר לפנות אלייך.

ואם הוא לא מספיק מתוחכם כדי לפרוץ לך למכשיר מרחוק ולהשתלט על המידע שלך, אז פנייה אלייך ברחוב תועיל לו עוד פחות.

ב. לכל דבר חשוב היום יש אימות דו-שלבי והגנות פנימיות של הארגונים. אף אחד לא יוכל להכניס אותך לחובות גדולים כי הבנק/אשראי יזהה תנועה חריגה ויחסום את זה. וכן על זה הדרך.

ג. התיחכום היחיד פה הוא שימוש במושגים שנשמעים מתוחכמים עבור האדם הרגיל: ביומטריה.. שיבוט.. בוו...

ד. בכל מקרה טוב שאת עירנית, וגם מודעת לספאם שיש בנושא. הכי טוב ומומלץ זה לעקוב אחרי הפרסומים של מערך הסייבר הלאומי (אני עוקב דרך הפייסבוק) כדי לקבל מידע אמין ואקטואלי.

לגבי ד'בחור עצוב
מערך הסייבר הלאומי הוא בדיחה. 
אז אנא תעדכן אם יש משהו חשובנחלת
פייק של דודות וסבתותפשוט אני..
אני לא חושבתנחלת

אני מחפשת! 

מקום חף מכל רמאות, התיפיפות, פוליטיקה, בינות מלאכותיות וכאלה שאינן, מקום פשוט 

של חיים פשוטים, של ללכת לישון עייפים לא בגלל שגלשו רוב היום באינטרנט...

בלי אינטרנט!

הכי פשוט שאפשר.

וגם בלי דובים או קרוקודילים ובלי כרישים בים, ואני לא יודעת עוד בלי מה...

פעם חשבתי על איי פולקנד; מספיק רחוק, שדות ירוקים, המון כבשים... אבל

לא נראה לי שאסתדר כל כך טוב עם המנטליות הבריטית. יש לי נימוס ישראלי.....

כיהודיה, אני מודעת לכך שאני נורא מוגבלת;

היכן ואיך אעשה את החגים? למי אשלח משלוח מנות

ויותר חשוב -  מי ישלח לי?...

וסופגניות ונרות חנוכה ומיץ ענבים ויין כשר וצפירת השבת.....

קשה. 

אם למישהו כאן יש רעיון, אשמח לשמוע. (אבל לא מקום קר מדי

ולא חם מדי, וגם, שכחתי להוסיף, בלי נחשים בכלל! וגם תולעים אינני אוהבת...)

תודה!

מה לגבי חתולים?חתול זמני
חתולים זה בסדרנחלת

גם אוגרים סיבריים, תוכונים, תוכים בינוניים על כל סוגיהם, תוכים גדולים, מדברים וגם אם לא,

וכל שאר חיות השדה - הלא מפחידות.

גם לטאות בסדר. במיוחד כשהן עדיין גורים. יש להם עיניים מלאות תום. באמת.

וכמובן, זיקיות - כל כך מעניינות.

ואפשר גם תיקנים (ג'וקים בלעז), אבל לא מדי הרבה. וגם חלזונות ושבלולים וזחלים נחמדים עם המון רגליים

ההופכים לפרפרים...

שועלים? קנגורו? דובים קטנים?חתול זמני
דובים קטנים לא, קנגרו רק קטנים, גורי שועלים - אפשרנחלת
הרמוניה

וואי הלוואי... 

אבל בתכלס זו בריחה מהתמודדות, כי אם ככה ה' רצה שמשהו יופיע בעולם אז יש לזה סיבה... צריך להתמודד עם זה, להכחיש ולהתעלם זו לא אפשרות 

מותר לברוח. למה צריכים להיות תקועים בכך זה?נחלת

אולי בני אדם קבעו שזה ככה? 

גם ממחנות ריכוז ניסו לברוח, ושם, באמת הקב"ה הוא ששם אותם שם....

אל תזדעזעי. סתם מצב רוח של: אוף. לא  יכולה יותר!

לא מזדעזעתהרמוניה

זה קשה, אני מזדהה עם התחושות האלה של באלי שקטט

חיים פשוטים, אבל חיים ולא טרפת

אבל יש לזה יתרונות ובסוף נתחשל ונמצא פתרונות, ואז נעריך את החיים שלנו אפילו יותר מלפני זה... 

אני חייבת לעשות את זהנחלת

הזמן עובר וכמה אפשר לחלום על מקום כזה ולא להגשים?

הלוואי והיה לי אי קטן משלי. ממשי. עם בקתת אבן פשוטה על צוק גבוה

למעלה למעלה מהים. ולמטה, במקום שאף אחד לא יראה ולא ידע,

תנדנד לה סירה קטנה על פני המים, קשורה לזיז נסתר.

לא אכפת לי שיהיו אי אילו אנשים על האי שלי, אבל רחוק

לא מרחק של הליכה רגלית. הם יוכלו לבקר לפעמים,

כשאזמין, ואם ארגיש בודדה, אלך אליהם, לפעמים.

גם עיזה תהיה לי. מאוד חשוב. וגן קטן עם ירקות

ועצים שאשתול. המון ספרים בחדר ספון עץ

פשוט, ספה נוחה ומהוהה (לא מעור או פלסטיק

חס ושלום), שטיח קטן, מהוה וקצת דהוי

ונעלי בית וזהו.

* קראתי ספרים רבים בימי חלדי, ואת התוצאה -

אתם רואים.....

לחיים!

וקנגורו קטן.חתול זמני
אפשר. אבל שלא יגדל.נחלת
משלוח מנות, סופגניות, צפירת שבת. לא שכחת משהו קטן?בחור עצוב

ארץ ישראל? 

גם אני חשבתי על זה חחחהרמוניה
לא מעזה להודות בפורום הזה ש...נחלת

זה בדיוק העניין. עד כמה שהיא אהובה ויקרה, היא כל כך ...לא פשוטה.

כל כך מבלבלת. כל כך לא נינוחה. כל כך לא (לפעמים והרבה פעמים)

מס

יודעת שהכל מהשם, בגללנו, ובכל זאת....

מכירים את "שי ארץ" של נתן יונתן?

בדיוק מכאן אני רוצה לברוח. הרי לא אמרתי שאני חולמת על צפת,

נכון?

רוצה קצת שקט מכל הבאלאגן הזה. מרגישה כמו ספר היסטוריה

מהלך, שבכל שני עמודים, תיאור של מלחמה/התשה/תקריות/

הפוגה קלה וחוזר חלילה. וכשלא, אז מתכוננים למשהו כזה...

אני כמהה לשקט. בלי התרעות, ללא אזעקות, ללא ריבים,

ללא הפגנות, ללא יסורי מצפון בלתי נלאים שלא תמיד

מצליחה להיות ראויה. 

מקום בלי יומרות של קדושה. לא טומאה חס וחלילה - סתם

מקום פשוט כזה, עובד בשדה כזה, חקלאי כזה, ניטרלי.

ונא לא לכתוב לי שאם אין קדושה, אז יש טומאה.

אדמת העמים . אני יודעת.

גם שבת היא לא פשוטהבחור עצוב
גם יום כיפור. גם גידול ילדים. רוצה לברוח מכל זה? 
ילדי כבר גדלו. יש לחלקם כבר ילדים משלהםנחלת

שבת, אין בעיה לשמור, יהיה לי לוח שנה גדול.

מעניין שאתה מזכיר גידול ילדים, כי דווקא אז החלום על

האי שלי, היה מוחשי ועז צבעים יותר מהרגיל.....

לגבי יום כיפור - מה הבעיה לצום?

ולגבי הוידוי - יהיו לי הרבה פחות יסורי מצפון;ת

כמה עבירות כבר אפשר לעשות כשבן אדם לבד?

את מי אשנא? עם מי אריב? ממי אעלב?

על מי ועם מי אדבר לשון הרע?

להיפך, ליבי יהיה מלא ידידות ואהבה לכולם...

רבותי. אל תתרגשו ותזדעזעו ממני, אתם עדיין

צעירים, רעננים, וכל החיים לפניכם. אני,

איך אומרים, כבר הרבה זמן על כדור הארץ

הזה;

נחליאלים בסתיו? מקסים!

הסביונים הצנועים הצהובים האלה? איזה יופי

הגשם המתדפק על שמשת החלון בחורף, וואו!

הנכד המחבק (לא תמיד...) ואומר: סבתולה, את מצחיקה

(כשאני לא חופרת לו ומטיפה) - מרגש...

לא באמת. יש המון על מה להודות. אבל

לפעמים, כמו היום, איך לאמר - ובכן, רוצה את

האי שלי.

מקווה שהקב"ה לא משתתף בפורום הזה ולא קורא את זה. נכון?

מצאתי ספר מעניין. אני רק בהתחלה. עיוני.נחלת

4000 שבועות. אוליבר ברקמן - איך לחיות את החיים במקום לנהל את הזמן.

מצאתי לך את האי החלומי והקסוםLavender

האיים הקריביים - מוכנים לחופשה בגן עדן? אנחנו כן! | אל על

לפעמים צריך חופש מהשגרה השוחקת, מהעומס הנפשי של החיים ובפרט במדינה שבעת מלחמות כמו שלנו.

ולפעמים גם שינה טובה כוס קפה והליכה בטיילת מספיקים(:

שולחת לך הרבה כוחות, שתהני מכל היופי והשפע שה' נתן לך💝

חמודה!נחלת

אי אפשר. באי שלי אסור שיהיו כרישים בים שמסביב. ובאיים הקריבים, יש. בשפע.

מלבד זאת, נורא חם שם ואני לא אוהבת שמש חזקה.

מלבד זאת, אני אוהבת עצים עבותים עם המון עלווה, ירוקים, סבוכים, שמנים כאלה

ולפי מיטב ידיעתי, הרוב שם זה עצי דקל כאלה. חוץ מלסכך בסוכות, הם לא במיוחד

לרוחי..

אבל תודה רבה רבה.

עוד בעיה קטנטנה: נורא יקר להגיע לשם...

יש עוד משהו שהייתי רוצה (אם ארצה אחת להרבה זמן לצאת מהאי שלי):

לראות לוויתנים במקום הטבעי שלהם. צפון קנדה נדמה לי, או דרום

ארגנטינה, משהו כזה.

יש להם זנבות אדירים. מאפילים בלי ספק על השמש (שאיננה....)

תבורכי!

אני יכולה להציע לך פתרון לכל בעיה שהעליתLavender

אבל אז תמצאי עוד כמה בעיות חדשות.

אז אולי יותר פשוט שתיצרי לבד את האי הקסום?

תזמיני אותנו לביקור כשתרצי לראות קצת אנשים נחמדים בנוף

יצירת אי מלאכותי היא פרויקט הנדסי מורכב ועצום, המשלב טכנולוגיות ימיות מתקדמות, גיאו-טכניקה והגנת סביבה. השיטות העיקריות כוללות ייבוש ים, הקמת מבנים צפים, או הרחבת שוניות קיימות. 

Wikipedia

להלן השלבים והשיטות העיקריות ליצירת אי מלאכותי:

1. תכנון ובדיקת היתכנות

• סקרים ימיים: בדיקת עומק המים, זרמים, סוג הקרקעית ותנאי מזג האוויר.
  • הגנת סביבה: הערכת ההשפעה על המערכת האקולוגית הימית (שוניות אלמוגים, דגים).
  • הגנה מחיכוך: תכנון שוברי גלים ושוניות מלאכותיות מסביב לאי, כדי להגן עליו מפני שחיקה עקב זרמי הים. 

2. שיטות בנייה עיקריות

• ייבוש ים (Land Reclamation): השיטה הנפוצה ביותר. ספינות מיוחדות ("מחפרות") שואבות חול וחומרים אחרים מקרקעית הים ומתיזות אותם באזור המיועד ליצירת האי.
  • "ריינבואינג" (Rainbowing): טכניקה שבה חול נורה בלחץ גבוה דרך זרנוק מיוחד מספינה, ויוצר צורה של קשת, כדי לפזר את החומר בצורה אחידה.
  • שימוש בבטון וסלעים: הקמת "קירות" או יסודות מבטון וסלעים ענקיים ליצירת מסגרת האי, ולאחר מכן מילוי הפנים בחול או אדמה.
  • איים צפים: במקום למלא את הים, בונים מבנים צפים ענקיים המעוגנים לקרקעית הים. טכנולוגיה זו נחשבת פתרון עתידי לעליית מפלס הים. 

3. התעצמות ובנייה על האי

• ייצוב הקרקע: לאחר מילוי החול, יש לייצב את הקרקע כדי למנוע שקיעה, תהליך שיכול לקחת זמן רב.
  • תשתית: בניית כבישים, תשתיות מים, חשמל, ביוב, ולבסוף מבנים. 

דוגמאות בולטות

• איי התמרים בדובאי: איי מלאכותיים ענקיים בצורת דקל שנבנו על ידי ייבוש ים.
  • פרויקטים בישראל: נבחנו הצעות להקמת איים מלאכותיים מול חופי ישראל לצורכי תשתיות, כמו שדות תעופה או תחנות כוח. 

בניית איים מלאכותיים דורשת השקעה כספית אדירה ומשמשת לרוב למגורים, תיירות, או צרכים אסטרטגיים. 

תודה אבל בשום אופן לא אי מלאכותינחלת

לכן לעולם (מן הסתם), לא אהיה בדובאי; משהו ענק, מלאכותי, מנקר עיניים...

הכי רחוק מהטבע שיש.

כן, חושבת שאזמין אתכם מדי פעם. אוהבים עוגות גבינה (מחלב עיזים?....)

בתנאי שאתם חוזרים לפני שקיעת החמה ולא משאירים שום עטיפות חטיפים

על אדמת האי שלי!

באותה הזדמנות אולי אבקש מכם להביא קפה, כי אין לי אפשרות לגדל

אותו, אם לא אכפת לכם. אני אומרת את זה כבר עכשיו מראש, כי

שכחתי לציין שאין לי כאן פלאפונים ושום אמצעי תקשורת כלשהם.

אני לא רוצה.

איך נתאם?

בשיטה הישנה נושנה - שמים פתק בבקבוק , ממתינים לזרם

מתאים ושולחים אותו על פני המים....

פשוט וקל.

אולי מברקים בטלגרף?חתול זמני
רק בקבוק. ככה זה בכל הסיפורים!נחלת
מצטרפת^הרמוניה
הקב"הרקאני

משתתף בפורומים כולם

אבל את יכולה לפנות אליו ישירות ולספר לו את זה

לא צריך להסתיר

או להתבייש

זה רגש לגיטימי

הרצון לברוח לפעמים

ודווקא אם פונים אליו ומספרים לו

הוא יכול לעזור

תודה!נחלתאחרונה

פעם ביקשתי דבר כזה, ובאמת נסעתי......עם הילד, לרופא...

מאז אני פוחדת.....

לא מסבירת פנים; שיר ארץ - תיקון טעותנחלת
פייקאנוני.מית
אבל בלי קשר יש אמצעי זהירות אחרים. צריך לנקוט בהם ובכללי לפחד פחות
לא הבנתיהפי

איך אפשר להכיל את זה שכל כמה זמן נפטר חייל שהגן עלינו בנופלו לפעמים בני 19 כל החיים לפניהם ...

איך אפשר????

אתם קולטים בכלל כמה אנשים הקריבו את עצמם למעננו

השבת חשבתיהבדידות

משהו שבטח חשבו אותו אלף פעם אלף אנשים לפניי עדיין זה היה עצוב. מכירים את הגלופה של "חברים לא מתים הם רק מתחתנים"? כמה תמימות הייתה לנו לפני המלחמה... חברים מתים.

אי אפשר כבר להכיל את זההפי

למה זה נהיה שגרה?

למה זה מרגיש שאנשים גם לא מבינים כמה הם נותנים וכמה יש משפחה ועוד מעגלי אובדן

זה ממש חורבן

הפי - מוצ"ש הקשבתי לשיעור של הרבנית שולמית פישרנחלת

בשידור חי.

היא דיברה על הבחורים המתים. כדאי להקשיב לאיך שהיא מציגה את הדברים.

היא היתה קשורה לר' אושר, זצוק"ל. כדאי להקשיב לה.

לא פשוט בהתחלה, לוקח זמן להבין, אבל כדאי.

כמה מהחברות הכי חכמות, רגישות, אמיתיות ורוחניות

שלי - דובקות בה. בדרך של ר' אושר, למרות שהיו לגמרי

בסגנון אחר.

..אני:)))))

את מכירה את הרבנית שולמית שחור?

לא . מיהי?נחלת
..אני:)))))

רבנית שמתאים לך להתחבר אליה.

אני התחברתי לגישה החינוכית של אחותה ששכחתי את שמה

תודה!נחלתאחרונה
מאיפה מוצאים?הפי
זה מטורף אין מיליםהרמוניה

אי אפשר להכיל את זה

את צודקת, אי אפשר...אני:)))))
מחרידזיויק
מחשבה כואבת...שלג דאשתקד

כל יום זיכרון אני חושב על זה, שאח של סבא שלי נהרג במלחמת השחרור, והיה בחור צעיר שהחיים לפניו.

האחים שלו חיו והקימו משפחות ענקיות. כמה מצער לחשוב שיכל להיות עוד ענף בגוגל בגודל הזה, והכל נגמר בגלל איזה טיל או רימון קטן שבדיוק נזרק על אדם שמסר את נפשו בשבילנו...

פשוט לא יאומן.

אבל הרי הכל מושגח לגמרי! ושם נורא טוב להם.נחלת
נורא ואיוםארץ השוקולד
תוהה אם אנחנו יכולים להפעיל לחץ על מנהיגנו שירצו לדאוג להרתיע את אויבינו מצפון
נראה לי חשובטיפות של אור

(בעקבות השרשור של @הרמוניה)

תשתפו - איך את מוודאים או מאמתים מידע שרץ באינטרנט?

אני מכיר שתי שיטות: לשאול מישהי מומחה בתחום (למשל רופאה) שאת סומכת עליה, והצלבת מידע בין מקורות אמינים

תעזרו ליצור רשימה של מקורות אמינים בעיניכם? 

אני אתחיל:טיפות של אור
אתרים של קופות חוליםטיפות של אור
אתרים ממשלתיים (סיומת gov)טיפות של אור
האתר 'לא רלוונטי' של חנן כהןטיפות של אור
אתרים של משרדי בריאות גדולים (האירופי,טיפות של אור
הישראלי, גם ה-FDA וה-CDC. למרות שעם שני האחרונים כנראה צריך קצת להיזהר בזמן האחרון)
הקבוצה 'מדברים על חיסונים' בפייסבוקטיפות של אור
יש שם גם רופאות ורופאים ואחיות שעונים, ואז הם כותבים מי הם בסוף התגובה. לחפש את התגובות האלו
ויקיפדיה האנגלית הרבה הרבה יותר אמינה מהעבריתטיפות של אור

חוץ מנושאים פוליטיים

מה זאת אומרת יותר אמינה? אפשר דוגמא? תודה.נחלת
רפואה אני שואל רופאיםחתול זמני

אחזקת בית אני שואל בטמבוריה

חדשות אני בודק מכמה אתרי חדשות בעולם (אני אוהב את החדשות הגרמניות) + מקורות מקומיים

בדברים סתמיים אני שואל את ג'פטו

טיפות של אור

(בעיניי ai לא טוב להשגת מידע. הוא טוב להנחיות שאפשר לבצע ולבדוק האם הן עובדות - איך לתקן תקלה במחשב, איך להשתמש בתוכנה כלשהי וכד')

טוב אני בעיקר מפה לאוזן... מבעלי ניסיוןהרמוניה

אבל הרבה הרבה עם הצ'אט ופשוט מבקשת ממנו קישורים להוכיח את הדברים שלו.

אז בעז"הטיפות של אוראחרונה

בזכות השרשור תגלי דרכים טובות לבדוק איזה מהדברים שאת שומעת נכון 🥳

שאלהנחלת

למה, כדי להגיע לדיון של היום או אתמול או שלשום, עלי לעבור על כל חודש ניסן, ולפעמים אולי גם על אדר?

למה זה לא מופיע מייד בתחילת השרשור?

חושב שהבנתי את שאלתך, אך היא לא מנוסחת בצורה ברורהפ.א.

מניח שהתכוונת לשאול: מדוע שרשורים חדשים מהיום לא מופיעים מייד בתחילת התצוגה של הפורום?

"שרשור" הוא רצף התגובות לפוסט (להודעה) שנכתבה.   יש שרשורים עם מעט תגובות ויש שרשורים שיכולים להגיע למאות תגובות (שרשורפלצת)

האם סימנת ובחרת לך פורומים מועדפים?

או שאת נכנסת לתפריט הראשי ורק אז מגיעה לפורומים השונים?

אם בחרת פורומים מועדפים- העדכונים החדשים של שרשורים בפורום מועדף, תמיד יופיעו בכניסה לאפשרות "עדכני" בתפריט הפורומים.  'עדכני' מציג את העדכונים בפורומים שמסומנים אצלך כפורומים מועדפים.

אם את מגיעה לקריאה בפורומים דרך שם הפורום, למשל בוחרת בתפריט הפורומים את פורום "צעירים מעל עשרים", השרשור הראשון שיוצג הוא זה שהתעדכן לאחרונה.

אבל ייתכן שהשרשור זה החל לרוץ לפני כמה שבועות וממשיך לקבל תגובות והתייחסויות.  

וכן הלאה. שרשורים מעודכנים יופיעו בזה אחר זה, לפי תאריך העדכון של התגובה האחרונה בהם.  

וזה מביא לכך ששרשור חדש, שההודעה הראשונה בו נכתבה רק היום, יופיע עמוק למטה, אחרי שרשורים שנפתחו קודם לכן אבל קיבלו תגובה לפני זמן קצר יותר, ושרשור שנפתח היום הוא עם תגובה אחרונה ישנה יותר מבחינת הזמנים.   

האמת שברגוע
ב"עדכני" כבר לא תמיד מופיעים רק השרשורים החדשים, לפעמים הוא מקפיץ שרשורים ישנים גם אם לא הגיבו שם
זה קורה לפעמים ולעיתים רחוקות לדעתיפ.א.
אולי בגלל תקלות באלגוריתם שמעלים מהדף פוסטים שקראת כבר.  ייתכן ומעלה שוב פוסטים שראית אך לא פתחת.  
מה זה פוסטים שראית ולא פתחת?הבדידות

איך ראית אם לא פתחת?

האלגוריתם פה אמור להיות מתוחכם? כמה באמת מושקע פה? בלי לזלזל סתם מתעניין

אם לא הייתי פותח לקרוא מה כתבת בגוף ההודעהפ.א.
זה היה שרשור שראיתי אך לא פתחתי.

אה הבנתיהבדידות

ואתה חושב שהאלגוריתם עושה ניטור ברמה כזאת שרושם בנפרד (לא רק מה לא פתחת אלא גם) מה ראית ולא פתחת וזה כדי להקפיץ לך את השרשור ב"עדכני"?

כן. כי כל הזמן יש לי שרשורים שלא פתחתיפ.א.

כי לא מעניינים אותי. ורק אם אני פותח אני מצליח להעלים אותם מה -"עדכני"  

כן אבל אולי הם שם כמוהבדידות

סתם שרשורים שלא פתחת? איך הבנת שאלו שראית ולא פתחת מוקפצים באופן שונה מסתם לא פתחת?

זה אני לא יכול לדעת.פ.א.
נכון. אין הבדל בין ראיתי ולא פתחתי לבין לא ראיתי. 
כן, הבנת אותיהבדידות
זה קורה לי כל הזמן.. די מעיק שצריך לפתוח הכלברגועאחרונה
הבנתי,תודה רבה!נחלת

אבל איך מסמנים את הפורום המועדף?

אצלי כשאני פותחת את גוגול, מופיע למשל: צעירים מעל 20

אנשים רגישים מאוד

וכו'.

מניחה שב"סימון" הכוונה היא למשהו אחר, נכון?

לא נכנסים מגוגל. זו הבעיה. נכנסים לאתר ערוץ 7פ.א.
בדפדפן האינטרנט.  
שבוע טובזיויק
בשר ברצף מרביעי היה אתגר
במשקל. זה לא דיאטה?הבדידות
עושים כושרזיויק
ב"ה
חשבתי קטוגניתהבדידותאחרונה

אולי יעניין אותך