כתבתי איזה משהו על מה שעוברת החברה בישראל בימים האחרונים. אני שולח את זה פה ולא בנוג"ה כי אני חושב שבנוג"ה זה עלול אולי לבלבל כמה צעירים שלא רוצים להתבלבל. לא רוצה לשנות דעה של אף אחד, רק רוצה לקבל כמה תגובות רציניות על הנושא ולשמוע מה אתם אומרים...
אגב, אם אתם חושבים אולי שגם פה זה לא צריך להישלח ולא בגלל הפורום אלא בגלל הנושא שעליו כתבתי או איך שכתבתי, אשמח לשמוע גם את זה.
ועוד אגב, פתחתי פצלש כי אין לי מספיק ביטחון עצמי לשלוח את המאמר הזה במשתמש הרשמי שלי. אז קבלו בהבנה...
-----
היום קיבלתי הודעה באחת מקבוצות הוואצפ שאני חבר בהם על עצומה כנגד חברת סלקום שתמכה בחברי הקהילה הגאה בהפגנה אמש בדרישה לאפשר לזוג הומואים להביא ילד מאם פונדקאית בישראל. בהודעה שקיבלתי בוואצפ נכתב, בין היתר, כך: "גם אנו לא רוצים לתת יד לפירוק המשפחה, גם אנו לא רוצים לגדל דור שגדל בלי אמא דואגת, גם אנו לא רוצים לתת יד להורות מזוייפת, גם אנו לא נכנעים לטרור הגאים". בסוף, קישור לעצומה אינטרנטית בדרישה כנגד חברת סלקום להפסיק את התמיכה מחברי הקהילה הגאה.
אז חוץ מהטעויות הנוראיות הטכניות שיש בעצומה, כדוגמת ה"דור שגדל בלי אמא דואגת", שלדעתי אין שום בעיה שילד גדל עם אבא ואבא דואגים ולא צריך דווקא אמא דואגת בסיפור (רק אתמול התפרסם בחדשות הסיפור על האם שהזריקה לילדיה אינסולין רק כדי לקבל כסף מביטוח לאומי), וכדוגמת "טרור הגאים", שפה אני כמובן ולא צריך להסביר את העוול הנוראי בשימת המילה טרור שבדרך כלל נראת אצל מחבלי החמאס, אצל בני אדם שנטיתם המינית הפוכה- פה עכשיו אני רוצה להגיד את דעתי, הבעייתית יש שיגידו, על הומואים, לסביות, מצעד הגאווה, וההלכה. נקדים ונאמר, כמובן ואיינני רב, וגם לא פוסק, אבל יש לי דעה בעניין וברצוני לשתף אתכם בה.
לפני כמה שבועות נפגשתי עם נער הומו בטיול בצפון. הוא התיישב ליידי בספסל רעוע ליד איזה טוטו, וראיתי שהוא עונד צמיד עם דגל הגאווה, אז התחלנו לשוחח. כדי לסבר את האוזן- על רוב הדברים הסכמנו. כן כן, אני בחור חובש כיפה, דתי, שלוש תפילות ביום (משתדל, לפחות) , הוא נער תל אביבי, הומו. וכשדיברנו על מצעד הגאווה ועל כל המסביב- על רוב הדברים הסכמנו.
הסכמנו שיש אנשים שעוברים התעללות נפשית קשה מאוד בגלל שהצהירו שנטייתם המינית הפוכה. ראינו עובדות על כמות הנערים שהתאבדו בשנים האחרונות בעקבות התעללויות שקיבלו מהחברים והמשפחה בעקבות הצהרתם על נטייתם המינית. הסכמנו שעלינו כחברה לקבל את כל מי שנטייתו המינית הפוכה. אין לאף אחד זכות לדרוש מגבר שנמשך לגברים לעשות טיפולי המרה כדי להימשך לנשים. הסכמנו שכדי להעלות את מורל הקהילה שסובלת מהתעללויות קשות יום יום עליהם לערוך מצעד גאווה כדי להראות לכל מי שחורא לו משיכתו המינית של אדם כל שהוא בעולם, שאין ולא יהיה לו זכות בעולם לכפות על משהו להמשך למין מסויים למורת רוחו ומשיכתו. הסכמנו שבני הציבור הדתי שמפגינים נגד גברים שנמשכים לגברים או נשים שנמשכות לנשים עושים עוול נורא ומחריפים לא רק את מצבם הנפשי של בני הקהילה אלא גם את מצבה הנפשי של כל נער ונער שחווה משיכה מינית למין השני ולא מסוגלים לשתף את קרוביהם במה שמרגישים.
הסכמנו, על כל הדברים ההגיוניים, המציאותיים, והנורמאליים שמדינה דמוקרטית אמורה להיות.
ואני יודע, אני בחור דתי, עם כיפה גדולה. למדתי בישיבה, אני לומד בישיבה וגם בעתיד אלמד בישיבה. תגידו שאני כופר, תגידו שאני צבוע, תגידו גם שאני הומו, אין בעיה. רק בבקשה, אחרי שתגידו את זה או תחשבו על זה, לכו ותבדקו כמה נערים ונערות התאבדו רק בגלל שהחברה בה הם גדלו לא מאפשרת להם ללכת אחרי משיכתם המינית והטבעית (חוץ משירה בנקי ז"ל שנהרגה בדקירות סכין במצעד הגאווה לפני שנתיים).
אין ולא יהיה לאף אחד זכות במדינה דמוקרטית לא לאפשר לזוג הומואים להביא ילד מאם פונדקאית. אם הם רוצים בזה והיא רוצה בזה- שיהיה להם בכיף. וודאי והם יכולים לדאוג לילד לפעמים יותר טוב ממשפחה גרעינית של זכר ונקבה. אין ולא יהיה לאף אחד זכות במדינה דמוקרטית לא לאפשר לגבר לעשות ניתוחים ולהפוך לנקבה. אם הוא בוחר בלעשות עשרות ניתוחים כדי להוריד את השערות מגופו ולקבל הורמונים של נקבה- שיערב לו, לנו ולא לאף חובש כיפה בעולם ושאיינו חובש כיפה אין את הזכות למנוע זאת ממנו.
עלינו כחברה דתית, צעירה, אינטיליגנטית ומכילה להבין את השבר הכל כך בעייתי בעם בעקבות המתח הזה שנוצר, לקבל, להכיל ולהבין כל מי שנטייתו המינית הפוכה. להרעיף אהבה אין סופית, להקשיב לעזור ולתמוך ככל האפשר. "אל תדון אדם עד שתגיע למקומו", כך למדונו חז"ל. אין לנו את הזכות לדון אדם שנטייתו המינית הפוכה ולקבוע האם זה מותר או אסור, טהור או טמא, טוב או רע. הוא בן אדם, יהודי, ו"כל ישראל ערבים זה לזה". עלינו כאמור, שוב, לקבל אותם, להבין אותם ולעזור ככל האפשר. אם מי מהם רוצה לטפל בעצמו, מה טוב, ואנחנו נעשה הכל כדי שיצליח, ואם ברצונו להשאיר את המשיכה הפוכה כמות שהיא- גם מעולה. זכותו הטבעית.
בתפילה ותקווה לאהבה בין כל הפלגים בעם ואחדות אמיתית בין כל הצבעים בקשת החברתית.
אני לא מבין למה תוייגתי, אבל תודה!.. מחר בע"ה אקרא
) שנזכה להיות תלמידי חכמים אמיתיים!
בדיוק מה שרציתי לאמור
אני כבר תפסתי את ההכי טוב ברוך ה'
- לקראת נישואין וזוגיות