הסדר מרכזנקדימון

היי, איפה אני יכול לקבל מקסימום מידע בנוגע לגיוס דרך הסדר מרכז (לג'וב.. זה הפרופיל..)

ניסיתי דרך האיגוד של הגבוהות אבל הם פשוט אנטיפטיים.. לא מוכנים לשתף פעולה..

אשמח לחכמת הציבור פה, תודה

בכל ישיבה שעושה הסדר מרכז אמור להיות מישהו מהרמים שאחראי עלצריך עיון
אין אצלנו הסדר מרכזנקדימון

ולכן אני מברר מבחוץ..

מסלול לישיבות גבוהות (שאין בהם בכלל מסלול הסדר)הלוך ושוב

כמו מרכז (דה..), ישיבת תל אביב של הרב מיכה. ממה שהבנתי רק בחודשים האחרונים התקבלה ההחלטה הזו שחייבים ללמוד בישיבה שאין בה בכלל מסלול הסדר כדי להתגייס לזה. בגדול זה מגיל 22 ומעלה, עושים בין 6 חודש (רבנות) לשנה וחצי (תלוי אם קרבי או לא- לא יודע בדיוק מה הכללים, זה משתנה די הרבה..)

יש עוד מסלול- ישיבות גבוהות ציוניות, שהוא שנה וחמישה חודשים (בכל שיבוץ) ומיועד לגיל 22 ומעלה, ואפשר לעשות אותו דרך כל ישיבה גבוהה אפילו אם היא גם הסדר.

עוזר במשהו?

אני רוצה לדעתנקדימון

איך עובד תהליך הגיוס? כמה זמן מראש צריך לדבר ועם מי? איך עובד השיבוץ, האם אני בוחר מתוך אופציות וכדומה?

אתה צריך להיות רשום בישיבה גבוההוהוא ישמיענו
ויש הרשמה מסודרת בערך חודשיים לפני המועד מתוך רשימה של יחידות לבחירה (מגוון יחסית סביר).

אתה רושם שתי עדיפויות או שלושה והם ע"פ סינכרון של שיקוליהם והעדפותיך משבצים אותך לאחת מהם.
מתי יש מועדים? איפה מגלים את זה?נקדימון

יש שלושה גיוסי לחימה בכל שנההלוך ושוב

אם יש לך הסדר מרכז בישיבה, אני חושב -לא בטוח- שחודש חודשיים לפני כל מועד גיוס אפשר להירשם במזכירות של הישיבה שלך. הם אמורים להעביר את זה לאיגוד הישיבות והאיגוד מעביר לצבא (גיוס אוגוסט היה ממש עכשיו, הבא זה נובמבר, אזור חנוכה)

אם אתה לא לומד בישיבה שיש בה הסדר מרכז כדאי לך לבדוק במזכירות של ישיבה שיש בה.. מניח שזה לא יוצא דופן שפונים אליהם בנוגע לזה

אתה אמור להתגייס בקרוב? אם כן שלח הודעה בפרטילך ישראחרונה
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך