א. לדמיין עשרים-שלושים שנה קדימה. איזה אושר יהיה לכולנו עם ה-עוד ילד הזה. שיהיה אדם בוגר ובשל, עם אישיות משלו, עם משפחה משלו, נכדים, עבודה שתוסיף טוב בעולם. כמה סיפוק נרגיש על כל העמל שהשקענו בו.
איך הילד הזה הוא עוד השקעה נצחית, עוד המשכיות.
עכשיו יש לנו 20 שנה של השקעה ומאמץ, ואחר כך בעיקר נראה את הפירות. מדובר בתקופה של 30-40 שנים...
ב. ילד הוא השקעה משתלמת יותר מכל קידום מקצועי או הכנסה כלכלית גבוהה יותר. אני אישית, ארגיש סיפוק רב הרבה יותר מהאמהות שלי מאשר מהקריירה שלי. קריירה היא לא החיים עצמם, לא ההמשכיות, לא האהבה העצומה שיש לילד, ולא מה שישמח ויחיה אותי בזקנותי (מעצם קיומם של הצאצאים, לא מתכוונת שצאצאי יצטרכו לשעשע אותי)
ג. החרדה והחשש מובנים, וקורים לכולם או כמעט לכולם. אם זה יוצא משליטה, כדאי לגשת לרופא משפחה להתייעץ. יכול להיות סימן לדכאון לפני לידה ואחרי לידה. אולי שווה לעבד את התחושות והחששות אצל פסיכולוג...
ד. להרגיע את עצמך, עיקר הקושי הוא בשנתיים הקרובות, מההריון עד גיל שנה. להתכונן לכך שלידה מטלטלת את המשפחה, קודם כל אותך, אחר כך את שאר הילדים, ואת הבעל והזוגיות. אבל זאת תקופה, וזה עובר. לא להבהל ולא לחשוב שהכל קורס. אחרי שאת מתאוששת, וכולם מסתגלים לשינוי, המשפחה חוזרת ליציבות.
זה קורה כמעט תמיד וכמעט אצל כולם, נורמלי לחלוטין, לא להבהל. חצי מהקושי זה הבהלה "אמאלה מה קרה לזוגיות שלי" "מה יהיה עם הילד שלי עם ההתנהגות הזאת"... לא, אלה קשיי הסתגלות, וכשיעבור קצת זמן, גם זה יעבור...
ה. לזכור שכך ה' נתן לך, וכנראה זה מה שהכי מתאים לך, ואת מסוגלת להתמודד עם המתנה המורכבת הזאת!