איך זה הלך? מהר מאוד.
על הרעיון חשבתי כבר לפני כמעט שנתיים. החלטתי מה אני רוצה שיקרה בספר ותיקצרתי כל פרק- מה בדיוק תעשה כל דמות ואילו אירועים יתרחשו. התחלתי לכתוב מייד, וכתבתי שבעה פרקים בערך. ואז הפסקתי לשנה וחצי.
לא הייתי רגילה לסיים דברים שאני כותבת, ואחר כך הייתה תקופת בגרויות, ואז סתם נמרחתי עם החיים ולקחתי הכול בקלילות, גם את הכתיבה שלי.
אבל כתיבה לא באה בקלות. ספר לא כותב את עצמו.
לפני חודשיים החלטתי שאני חוזרת לספר. בת דודה שלי ואני, בעקבות התוכנית היום בעוד שנה, קבענו לעצמנו מטרה. המטרה שלי הייתה להוציא ספר.
חזרתי לספר הזה, שהתחלתי שנה וחצי (ואפילו יותר) לפני כן. כתבתי בין פרק אחד לחמישה פרקים ביום. וככה, בתוך חודש, סיימתי לכתוב הכול.
ואז, שוב, עזבתי את הספר. אמרתי שלפני שאני פונה להוצאה לאור אני צריכה לעבור עליו, ולא היה בי כוח לצלול שוב לעולם הזה של הדמויות שלי. נכון, זה לא סיפור החיים שלי, אבל כל כך הרבה נקודות הן אני.
ביום רביעי בשבוע שעבר החלטתי- אני פשוט צוללת פנימה. עמוק.
התקשרתי להוצאה לאור ששמעתי עליה כל כך הרבה המלצות טובות. קבענו פגישה ליום שני השבוע, ובמקביל שלחתי להם במייל קובץ עם הספר. הגעתי לפגישה ביום שני מלווה באבא שלי ובהמון חששות.
פחדתי שיגידו לי שהספר לא טוב, שהוא לא יימכר, שאין לי למה להוציא אותו.
פגשתי את מנהל השיווק שהוא בעצמו סופר. לחצנו ידיים, קיבלתי כוס מים והתיישבנו בחדר יפהפה מלא בספרים. הוא אמר שהוא קרא את ההתחלה של הספר ומעניין אותו לקרוא עוד. אבל אדם אחר קרא את הספר במלואו, ויש לו חוות דעת.
הוא העלה את חוות הדעת על צג הטלוויזיה, והתחלתי לקרוא. חוות דעת קצרה, ממוקדת ומחמיאה.
סופה של חוות הדעת- לאחר עריכה לשונית וספרותית הספר יהיה ראוי לצאת לאור בהוצאה מסחרית- כלומר, מספר עותקים שאינו מינימלי, ברקוד, הפצה ושיווק.
הוא הסביר על התהליך, קיבלתי הצעת מחיר, לחצנו ידיים ויצאתי בחזרה לאוטו.
כאן התחלתי לקלוט מה קרה. הם מעוניינים בספר שלי. הספר שלי עומד לצאת לאור.
אז ארגנו היום מקדמה, מחר נשלם ואז אקבע פגישה עם אחת המומחיות בארץ להדסטארט. אחרי עיצוב כריכה, יצירת סרטון והכנת הקרקע- ההדסטארט יעלה לאוויר.
אז כן, הספר שלי עומד לצאת לאור. הספר שלי. אני, ריעות הקטנה, כתבתי ספר והוא עומד לצאת לאור.
אז קודם כל תודה לכם שליוויתם אותי, כולכם. המחמאות שלכם והדחיפה קדימה עזרו לי מאוד, עזרו לי כל כך שזה קרה.
בקרוב תשמעו על הדסטארט ;)
אוהבת אתכם מלא מלא.
והמלצה שלי- תחלמו גדול. העולם פתוח בפניכם. ויאללה, בואו נעוף קדימה!

- לקראת נישואין וזוגיות