שאלה למי שלומד נביאים אחרונים- האם תמיד ברור לכם על איזוחסדי הים
תקופה מנבא הנביא?
על איזו גלות- לפי רש"י בזכריה יש שמונה- אשור, בבל, פרס, מדי, יוון, רומי, אדום ישמעאל?
על איזו גאולה- בית שני שמתחלק לכמה תקופות, גאולה העתידה גם כן- קיבוץ גלויות, בית המקדש, משיח וכו'?

לפעמים, זה מאוד ברור על איזו תקופה מדברים, אבל לפעמים זה מאוד מבלבל.
אתה צודק שזה לפעמים מאוד ברור כמוסתם 1...
בישעיה שישנה פניה ישירה לאשור או ציון זמן מדויק- עוד שלוש שנים... עוד שנה...

בניגוד לזה יש נבואות שלא מציינות ציונים שמאפשרים לדעת על מה ומתי נאמרו. לדעתי זה חלק מהעניין, הנבואה יכלה להתרחש מיד אם זכו ואם לא מתי שיזכו- לגבי נבואות נחמה.

גם לגבי נבואות זעם ישנה אותה אפשרות של- עשו תשובה, עוד לא הגיע או שמא הייתה הנבואה משל כמו הארבה מספר יואל.
עליו נאמר בגמרא שהיה בימי יואל עצמו והיו מפרשים שלא הלכו אחרי הגמרא הזו ואמרו שהוא היה משל.

עוד נקודה היא לזהות שנבואה מתרחשת. יש לא מעט שמזהים בשנים האחרונות זיהוי של נבואות נחמה מסוימות, יש כאלו להפך ויש כאלו שלא יודעים ומתקשים לעלות על תוכן הנבואה המדויקת מתוך המציאות.
בגלל העניין של זכו. אני נוטה לפרש את כמעט כל נבואותחסדי הים
הנחמה על בית שני, ופשוט לא זכו.

לגבי ישעיהו, זה עוד יותר מסובך, כי חלק מנבואותיו נאמרו על זמן חזקיה, וכבר הגמרא (בבלי סנהדרין צד) אומרת שחזקיה היה ראוי להיות משיח וסנחריב גוג ומגוג.
לפעמים זה מאוד בולטסתם 1...
כמו בזכריה לגבי הנבואה עם המנורה ועלי הזית וכו'. שם מוזכר זרובבל בפירוש בתוכן הנבואה. מאחר ולא הושלמה הנבואה אז היא הופכת להיות לא תלויה בזמן.
היא הייתה תלויה בזמן ומאחר ולא זכו, כמו שציינת, הנבואה עוזבת את ממד הזמן והופכת להיות ישימה בכל זמן מתאים אחר. בדיעבד יש שמפרשים כך בהתאם למציאות.
^^^^^^^^טיפות של אור

והרמב"ן הזה נהדר:

"וזה שאמר הכתוב (ישעיהו יא ח) ושעשע יונק על חור פתן וכן ופרה ודוב תרענה ואריה כבקר יאכל תבן (שם פסוק ז)... אמר הכתוב על ימי הגואל היוצא מגזע ישי שישוב השלום בעולם ויחדל הטרף ורעת הבהמה וכל הרמש כאשר היה בטבעם מתחילה.

והכוונה היתה בו על חזקיהו שביקש הקב"ה לעשותו משיח (סנהדרין צד) ולא עלתה זכותם לכך ויהיה המעשה על המשיח העתיד לבא".

(רמב"ן ויקרא כו)

לא, ואז אני מסתכל בפרשנים..טיפות של אור
ומגלה שיש להם הרבה פעמים הצעות מפתיעות (בטח היום יקראו להם "נועזות").

בד"כ אחת מהדעות אני אוהב יותר.
ולפעמים יש שתיים (או יותר) שנראות הגיוניות, ואני משאיר את זה ככה.
לפעמים זה ברור מהמפרשים, אבל לפעמים זה לא ברור.חסדי הים
אני מאוד אוהב לעקוב אחרי תרגום יונתן, כי זה גילוי סתרים (בבלי מגילה ג.). גם רש"י הולך לפיו. רק לא תמיד ברור דעתו, וגם רש"י לפעמים כותב שהוא לא מבין אותו, כמו בפרקים המאוחרים של זכריה.
לא חשבתי על זה.טיפות של אור
אולי בסבב הבא
ונקודה אחת, כי בא לי לחפורטיפות של אור
גיליתי שהרד"ק בבראשית (אני חושב בברית בין הבתרים) סובר שאין בעיה שנביאים ינבאו על מישהו שיחטא בעתיד, נגד הרמב"ם.

ולכן בכל התנ"ך לא אכפת לו לפרש שהנביאים מנבאים שהמקדש יחרב ועם ישראל יגלה ויחזור לארץ, למרות שזו נבואה טובה שלא יכולה להתבטל.
כלומר אפילו נביאים שלפני ירמיהו, שמבטיח שאם עמ"י יחזרו בתשובה זה לא יקרה!

בגלל שיותר נראה לי שהרמב"ם צודק, אני מעדיף במקומות כאלו פירושים אחרים..
מעניין שאתה מזכיר את זה כי נתקלתי ברדקסתם 1...
כזה לאחרונה נגד הרמבם במקום אחר לגמרי, משלים לי עכשיו, תודה
המממף. הוא פחות מפורש ממה שזכרתיטיפות של אור
מה הרד"ק שפגשת?..
על מות שאול אוסתם 1...
התאבדותו רד"ק מצדיק אותו בכמה דרכים ופירושים. אחת ההצדקות היא ששאול ידע מנבואת שמואל 'הוא ימות בקרב. מאחר וקיבל נבואה זה בטוח יקרה ולכן הוא לא חייב.

שמואל א פרק לא
"ולא חטא שאול בהרגו עצמו ואע"פ שכתוב אך את דמכם לנפשותיכם אדרוש, כלומר מידכם אדרוש אותו אם תהרגו עצמכם, וכן מיד כל חיה אדרשנו ומיד איש אחיו, אף על פי כן לא חטא, לפי שהיה יודע שאול כי סופו היה למות במלחמה כי כן אמר לו שמואל."
לא חושב שזה סותרק"ש
כלומר יש נבואות שמדברות על החורבן והגלות. ישעיהו כבר אמר זאת לחזקיהו. גם חולדה אמרה ליהושיאו. ועדיין ירמיהו מנבא שאפשר לעשות תשובה ולשנות את גזר הדין.
ישעיהו אמר לחזקיהו שמבניו יהיו סריסים [עריכה]טיפות של אור

למלך בבל.

הכוונה לדניאל חנניה מישאל ועזריה שגלו בגלות יכניה, נכון?

זה לא סותר את "אם תשוב ישראל..  ואם תסיר שקוציך מפני ולא תנוד". (ירמיהו ד א)

"כי אם היטב תטיבו... ושכנתי אתכם במקום הזה" (ז ה-ז)

"כי אם עשו תעשו את הדבר הזה ובאו בשערי הבית הזה מלכים ישבים לדוד על כסאו רכבים ברכב ובסוסים הוא ועבדיו ועמו: ואם לא תשמעו את הדברים האלה בי נשבעתי נאם ה' כי לחרבה יהיה הבית הזה" (כב ג-ד)

"ויאמר ירמיהו אל צדקיהו... אם יצא תצא אל שרי מלך בבל וחיתה נפשך והעיר הזאת לא תשרף באש וחיתה אתה וביתך" (לח יז)

אני מסכים שכבר נגזרה גזירה על חלק מהעם שיגלה. (מיכה ד י)

חולדה זה נבואת פורענות, לא? היא יכולה להתבטל..

עריכה: קשה לי רק על נבואות שמדברות על *בניין הבית* שוב וכד'.

או שמנבאים על אדום שהם יציקו לישראל בזמן החורבן, ולכן ה' יפרע מהם.

יש על זה מאמרים של הרב יואל בן נון באתר של הר עציוןצלילי השקט
מעניין. אני מעריץ של הרב בן נוןחסדי הים
תלמד את המאמרים שלו - ויערב לך...צלילי השקטאחרונה
יש בזה מורכבות, בד"כ צריך להיות פשט לדור של הנביאק"ש
או הדור הסמוך אליו. ובאופנים נוספים ("מקרא אחד יוצא לכמה טעמים") יכול להתפרש לדורות אחרים. למעט נבואות שמבואר בהם שהן לאחרית הימים, או ביטויים דומים.

למשל פרק א' בישעיהו - בפשטות הוא מתאר את מה שקרה בדור שלו. ואז "ונותרה בת ציון כסוכה בכרם וכו'" - מתאר מצב שהכל נחרב וציון נשארה, מה שקרה אחרי סנחריב. אבל לדורות, הנבואה מתפרשת על החורבן, שבא חמישה דורות אח"כ - ואז הפסוק יתבאר (כמו שמביאים חלק מהמפרשים) שהסוכה הזו או המלונה הזו עצמה ריקה - כלומר גם ירושלים נחרבה.

ועל זה הדרך
למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלתאחרונה

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולדאחרונה

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

פיייייי סחטיין על הדשבורד. מה רבו וגו'די שרוט
לא רואים כלום מהצילום מסך שהעלתאריק מהדרום

קטן מידי.

מה הבעיה להגדיל?אני פה דברו!
היי, מזמן לא היית פה!מבולבלת מאדדדד

כי אי אפשר מהפלאפוןאריק מהדרום

בוודאי שאפשרנפשי תערוג

תעבור למצב מחשב

ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה

אפשר מהטלפוןמשה

החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.

א-אהאריק מהדרוםאחרונה

עכשיו הכל מובן.

זה בדרך אבל אתם לא יודעים את זהקפיץ

אולי יעניין אותך