מאז ט"ו באב אני מרגישה תסכול גדול ויאוש עוד יותר גדול, אבל באמת נלחמת בזה, אני מרגישה שאין ברירה אחרת, כלומר, מה זה להתייאש? לא להיפגש? אין לי אומץ להגיד סטופ. השעון לא עוצר הרי ולא מחכה לאף אחד. אז אצלי היאוש הוא אמנם לא מעשי, אבל אני מרגישה משהו מבפנים כבוי כבר..
לפני כמה ימים ראיתי משפט שגרם לי יותר ויותר לחשוב מה אני באמת עושה לא בסדר שיש כזה עיכוב.?
המשפט אמר שה' לא יכול לעמוד בפני תפילה שמלווה בבכי, זה בוקע את כל השערים. נכון שזה משפט מאוד נפוץ וידוע, אבל חשבתי על זה וכמה בנאדם יכול לבכות על זה? כמה תפילות? כמה ספרי תהלים בכלל ובערב שבת בפרט? כיבוד הורים- קשה מאוד מאוד מאוד אבל משתדלת כמה שרק אפשר (מי שמכיר יעיד שבבית שלי זו מעלה נשגבת מאוד), צניעות, חסד..
כמובן כמובן כמובן (!!!!!) שאני לא טלית שכולה תלת ורחוקה מלהיות צדיקה... לא מעיזה אפילו בחדרי לבי לומר על עצמי שאני צדיקה או משהו בסגנון, אבל יש מלאאאא 'לא לגמרי צדיקים' שה' נותן להם להתחתן והכל בגדול בסדר. אז מה אצלי?
כל כך הרבה תפילות של המשפחה, הרבה פגישות שרק מעט מהן היו ללא ספקות וללא ויכוחים מצד ההורים.. הכל קשה.
מה קורה פה?!?! מה אני עושה שהוא כל כך מעכב? או מה אני לא עושה???
פעם שמעתי שלהגדיר את עצמך זה השלה הראשון והמקדים לכל עניין השידוכים וזה מה שאני עושה, אני מגיעה ממנטליות שונה, מבחינתם כל אדם שהוא קצת דתי ויש לו דברים מסוימים כמו אופי והוא אדם מבוסס למשל, זה מספיק.
אז גם בזה אני נלחמת, ולאט לאט אני מבינה שאולי זה באמת נכון, אולי הם באמת צודקים, אולי אני לאו דווקא צריכה מישהו שמגדיר את עצמו כ- XX אלא גם פחות מזה זה בסדר, כי הרי ההורים שלי כל הזמן אומרים לי, שהכל תלוי באישה, לאן היא מכוונת את הבעל. פעם הייתי עונה ומסבירה שזה לא בדיוק ככה ואני לא יכולה לצאת עם כל בחור שיש לו מידות טובות אבל אין הרבה יר"ש כמו שאני שואפת ורוצה, אבל היום אחרי כמה שנים טובות בשידוכים אני מבינה שאולי הם באמת צודקים ואני צריכה לבוא בראש פתוח יותר, ובמילים פחות נעימות- בראש מתפשר יותר?
נכנסת לשנת לימודים קשה ביותר שכל כך התחננתי להיכנס אליה בתר נשואה.. אבל לא. הרוב המוחלט של הכיתה נשואות ואם לא נשואות אז הן ממש צעירות שבקושי שומעות הצעות. מה, ריבונו של עולם? למה חסמת לי את הדרך?!
כבר מתייאשת מהתפילות, שבוע שלם שאני לא לוקחת סידור ומתפללת, מקסימום זה ברכות השחר.. מרגישה שהמצב הזה מרחיק אותי מה' בימים האחרונים נפלתי בדברים שכבר מזמןןןןן לא נפלתי בהם, כ"כ מאוכזבת מעצמי שאני לא שומרת אמונים לה'- שאני מאמינה בו רק כשקורים דברים טובים, כשקשה- קשה לי להאמין..
קשה לי לחשוב על זה ששוב חודש אלול, שוב ר"ה, שוב יום כיפור ושוב פעם אני באותה משאלה שלא רוצה להתגשם- להתחתן!
אני מנסה להאמין שטוב, לא יכול להיות שזה רחוק כ"כ, זה בטח אוטוטו יגיע, אבל מצד שני עולה מחשבה, כנראה מצד היצר, אבל עדיין נכונה- שכמה קיווית, כמה האמת שהנה אוטוטו, הנה לפני היומולדת בטח אתחתן, והיומולדת כבר אוטוטו מגיע- אז לפחות אתארס, הלוואי בע"ה.. אבל הנה גם היומולדת ההוא עבר וגם היומולדת הזה עבר וגם טו באב ההוא היית לבד והאמנת שהנה הנה זה בא, וגם טו באב הזה האמנת והתפללת.. וזה פשוט לא מגיע. אז למה להמשיך להאמין?? הרי אני צוברת עוד ועוד אכזבות.. !!
אני כותבת ומרגישה פשוט שיוצאים ממני דברי כפירה! אבל מה אעשה אם אלו באמת המחשבות שלי, הרי ה' יודע הכל...
כולי דמעות ודי, אין לי כוח!
באמת שכבר אין לי כוח.